2010.10.16 20:06
2010.10.21 17:36
2010.10.22 00:22
2010.11.02 07:09
2010.11.07 21:33
2011.02.22 02:59
2011.02.28 11:21
2011.10.20 10:06
2012.03.01 16:48
2013.02.16 20:06
2014.04.04 12:33
Mi már 4 éve szeretnénk babát, és mivel még viszonylag fiatalnak érzem magam (most vagyok 35), ezért nem gyanakodtunk arra, hogy feltétlenül meddő lennék, vagy bármi olyan komolyabb problémám lenne, ami miatt nem sikerül a bébi..munkám is elég sok van, sokat pörgök, így napoltuk egy ideig a kérdést..pont az előbb említett ismerősi tapasztalatok miatt végül eljutottunk oda, hogy komplett kivizsgálásnak vetjük alá magunkat -ennyire vagyunk azért felvilágosultak, hogy kettőn áll a vásár-egyértelmű volt Dr. Vereczkey Attila személye, több barátnőm is nála szült, és azok alapján, amit tapasztalatból mondtak róla, nekem megbízhatónak tűnt, adok a véleményükre, nem véletlenül vagyunk ennyi ideje barátok. Az első konzultáción szerencsére személyesen engem is meggyőzőtt.
Kiderült, hogy POF-em van, amivel kínomban korábban még viccelődtem is, hogy korai klimaxom van, hát sajnos így is alakult..így már érthető, miért nem sikerült annyi éven át spontán teherbe esnem..pedig a hagyományos naptármódszerrel is próbálkoztunk, vettünk természetes termékenység fokozókat is..lényeg a lényeg, hogy pár hét alatt megvoltak a vizsgálataim, aminél sajnos az is kiderült, hogy inzulinrezisztenciám is van, plusz páromnál is megállapítottak egy andrológiai problémát, amit már kezelnek.. Folyamatosan javulnak az eredményeink, aminek nagyon örülök, és inkább bele sem gondolok, mennyire futottunk volna ki az időből gyerek szempontjából, ha nekiállunk esetleg államiben kivizsgáltatni magunkat. Helyette egy helyen, előre egyeztetve, gyorsan, szakszerűen kivizsgáltak minket, és egyből elkezdhettük megtalálni a megoldást, hiszen még akár 2 gyerkőcöt is szeretnénk. Van köztetek bárki, akinek hasonlóan összetett a problémája? Jó egészséget Nektek!
2014.06.12 16:14
2014.06.18 20:14
Szia...en ebben a temaban mar regi motorosnak szamitok. Van remeny 2fontos dolog kell hozza. Egy ngyon jo doki es a pozitiv gondolkodas!!!
(2007-ben 30evesen) FSH-m 18-24 kozott lebegett , AMH-m 0.3 volt sokan lemondtak rolam es nalunk is a petesejtdonort ajanlottak. Ezek csak szamok!!!A lenyeg hogy a szervezeted mit produkal. Mar evekkel ezelott voltak jelei ennek az egesznek.
2008ban volt a elso lombikom sikertelen volt utana hazai vizekre eveztem az orszag legjobb dokijahoz (Pesti Kaali, K.Ferenc) 1% sikeresseggel altunk neki a 2.lombikomnak aztan a 3.nak es vegul a 4.sikerult (majdnem hogy ikrek lettek!) ez 2010-nyaran volt.
2011.Marcius 26-an megszuletett a csodababa Derien a kisfiam mivel eleg sokaig szoptattam nem ngyon tudtunk ujabb lombikra menni.
2011. nyaran atkoltoztunk masik varosba (amerikaban) ahol is elmentem egy dokihoz megtudni megis mi a velemenye teso ugyben. FSH magas volt 20koruli nem emlexem csak arra hogy az AMH lecsokkent 0.16-ra! Ami alapjan (csak a vervetel alapjan se uhu nem volt se megse probalta!) kijelentette hogy sorry de csak petesejtdonort tud ajanlani.pff mondtam neki koszonom szepen en meg nem tartok ott es kikerve az osszes leletem azota sem lattam ezt a dokit.
2013.Januarjaban beprobalkoztunk szinten otthon (pesti kaali es K.Ferenc) de valoszinu a hormonjaim a szoptatas miatt meg nem tettek lehetove (erre a doki felis hivta a figyelmem) de ennek ellenere en mentem. Nem sikerult.
2013.Agusztusban (meg alvashoz mindig szopizott a fiam es volt tejem is!) nekiindultunk a fiam utani 2.lombiknak olyan rossz eredmenyekkel,hogy lekellett allni mert semmi pete nem nott.Na itt egy kicsit en is megijedtem es az orvos is emlekeztetett ra hogy van egy gyonyoru szep fiam aki igy is egy csoda ha esetleg nem sikerulne megegy nem kell ngyon elkeseredni. (teljesen egyetertek vele) Megbeszeltuk hogy minden fele fogigatlo szedese nelkul decemberben megegyszer hazamegyek es uj strategiat valtva probalkozunk de erre nem kerult sor. ugyanis a parom azt mondta keressunk itt amerikaban orvost mert ez az allando hazautazas a gyerekkel nekem penzileg is meg lelkileg is...szal kerestem itt is a legjobbak legjobbjat es aki keres talal alapon lett is egy uj dokim itt az USA-ban
2013.oktobereben csinaltunk egy lombikot (3.lombik a fiam utan) FSH 39 volt!! abban a honapban es semmi fogigatlot nem szedtem hogy lehuzzuk sot idaig vegig a legmagasabb dozist kaptam otthon hogy csiholkunk peteket a doki (o is ahogy otthon is) strategiavaltaskent low dose gyogyszert ajanlott azaz minimalis gyogyszer es az egy ero petere akartunk ramenni. (menzim van minden honapban igaz 25napos es peteeresem is bizonyitottan van/volt) a minimalis adag gyogyszerrel es 39-es FSH-val csinaltunk 5!!!! petet amibol mind az 5!!! megtermekenyult (100%-os megtermekenyules ilyen esetben ngyon de ngyon jo eredmeny) A dokim elakarta vinni oket 5.napig (ilyen meg soha nem volt! nekem mindig 3naposan jott vissza ami volt mert nem kockaztattunk) hat most megtettek...es lass csodat 3!!! blaszto babank lett mindharmat visszakertem bar a doki figyelmeztetett,hogy akar mindharom megmaradhat mert ngyon jo minoseguek! (altalaban 3jott vissza mindig hacsaknem 1 vgy 2 db volt csak) Ez a lombik nem sikerult. De en az eredmenyeknek ngyon orultem mert tudtam hogy igenis van esely (ennyit er a vv eredmeny!!!)
Ajanlott egy hiszteroszkopiat mert nem ertette miert nem maradt meg egy sem...annyira biztos volt hogy sikerul...(hiszteroszkopiam volt az elso lombik utan is es szules utan kivetettem egy kozel 10cm-es miomat is laproszkopikusan 2012.agusztusagaban)
2013.December hiszteroszkopia....utana nem jott meg...elmentem a dokihoz aki adott gyogyszert ami meghozta a menzit...es azt mondta ha megjon kezdhetunk is mert az egy ngyon jo honap...tiszta ideg voltam januarban vegre megjott ugy osszevissza de megjott.
2014.Januarban elindult a4.lombikom a fiam utan (osszesen a 8.) biztam benne eleve a statisztikai minden 4.sikerul miatt Az FSH-m 9!!! volt (kislany korom ota nem volt ilyen eredmenyem!!! 3pete abbol 2embrio lett es az en keresemre (na meg a doki is igy latta jonak) 3.visszakaptam oket.
2014.6.18-van ma es ma vgyok 24+1napos kismama ennek az utolso lombiknak koszonhetoen es bar meg van idom a szulesig mar azt tervezzuk vajon hany evesen lesz a 3.baba (ha nem lesz az se baj...de en meg igy is es meg mindig biiiizok )
Szal a legfontosabb a jo doki es a pozitiv gondolkodas...megprobalni es megnezni hogy hogy reagal a szervezeted.Ha nem hasznal semmi akkor jah lehet nincs megoldas de amig en konkretan nem estem pofara vgy 3szor addig biztos nem alltam volna le...
Itt kint adnak vitamint is szedni a CoQ10 es a DHEA vegig megy petesejtleszivasig!!Aspirint is vegig nyomatni kellet mondjuk azt beulti utan. Emelett szedtem ginzeng vitamin tablettat D-vitamint.A fiuknak is adnak vitamint akkor is ha jok az eredmenyek.
Ha esetleg lenne kerdesetek szivesen segitek irhattok privit is mert nem mindig vgyok fent (sot 1000eve nem jarok mar ide)
2014.08.24 19:14