Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti!

Én nem adnám oda a helyedben azt a húst.(Azt már én sem enném meg.)
Az egészségüggyel nekem is tele a hócipőm.Amikor terhes voltam,párszor én is kiakadtam.A vérvételnél elsőként adtam be a papírt,és általában fél 9-kor hívtak be.Az időmből kitelt volna,hogy várok,de ha nem eszem,leesik a vérnyomásom.Én is beszóltam nekik,de nem mondtak rá semmit.
Akkor majd a jövő héten találkozunk.
Noémi éjfél óta 3ésfél órát aludt összesen.Most 20 perce alszik.De jó lenne,ha egy pár órát aludna!

Kármen!

Tényleg leveszik a vért a háziorvosnál is?Mióta?

Ildi
tfildiko

Kriszti! Én sem adnám oda. Orsi répát,zellert, karfiolt,karalábét,brokkolit,tököt,sütötököt,almá,barackot,csirkemellett,csirkem ájat kap.

Ildi! Pár éve biztos, nálunk legalábbis, de csak heti 1x (itt pl. csüt. napon)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Angi, el is felejtettem megkérdezni tegnap a játszótéren, hogy mi a helyzet csőtörés ügyben.

Ági, Kincső az első ébredésig a saját ágyában alszik, de utána már nem teszem vissza, mellettem marad. Az eredeti elveimmel ellentétben. Akkor adtam meg magam, amikor kb. hét hónaposan másfél-két óránként ébredt, szopizás alatt elaludt, de ahogy megmozdultam, azonnal ébredt, a kiságyban meg ordított. Ezt három éjjel bírtam. Így meg viszonylag jól alszik ő is és én is. A 83 négyzetméteres lakás hány szobás? Abban fel lehet nevelni akár három gyereket is, nektek akkor nem kell a közeljövőben költöznötök.

Ildi, örülök, hogy találkoztunk.

Én gondolkozom a holnapi klubon. Ha ilyen szép idő lesz, akkor inkább a szabadba megyünk, de ha rossz, akkor klub.

Nóri, hogy megy Léna leszoktatása az éjszakai ébredésekről?

Olvasgattam egy kicsit visszafelé, és megtaláltam a táblázatot, nagyon klasszul megcsináltad, Karmen!

Gira, benézel még ide? Minden OK? Én is hasonlóan gondolom a dolgokat, mint te a hálapénzzel kapcsolatban. Én sem választottam orvost, az SZTK-ba jártam, mindig ugyanahhoz, szerintem nem volt gáz. Mi otthonszülést szerettünk volna, így aztán az illetékes doktornővel telefonon tudtam beszélni, ha szükség volt rá. Ahogy te csetelsz az ismerős dokival. Végül aztán úgy alakult, hogy a Klinikán szültünk ügyeletes dokinál, és szerintem fogadot orvossal se lett volna jobb. Én hallottam már olyat, hogy valaki karácsony tájára volt kiírva, és a dokija mindent bevetett, hogy legyen meg hamarabb a baba.

A cukorterheléses vizsgálat engem is kiborított, az egész várandósság legszörnyűbb eseménye volt. Nekem semmi bajom nem volt, se rosszullét, se hányinger. Nem is vagyok egy finnyás fajta, de még egy citrom levével is szörnyű volt a cukoroldat, és másodszorra ki is hánytam (bocs). Aztán értekeztem Csákány dokival, aki ide a babanetre is szokott írni, és igen otthon van a terhességi cukorbetegség témában. Őszerinte terheseknél teljesen fölösleges a cukoroldat itatása. A problémás esetek kiszűrésére tökéletes a tej+zsemle is, és akinek ennyi kaja után magas a cukra, annál lehet tovább vizsgálódni. Egyébként meg azon is gondolkodtam, hogy teljesen természetellenes a dolog, mert magamtól soha nem ennék meg egyszerre ennyi cukrot. Szóval, ez szerintem egy hülye szabály pár városban. Az tuti, hogy a többi várandósságomkor ragaszkodni fogok a próbareggelis megoldáshoz.

Na jó, abbahagyom, mert ritkán írok, de akkor nem tudom abbahagyni.
Kati

Kati
katicabogár

Na, látom mindenkit megcsapott a magyar egészségügy szele:-))))

Én egyszer voltam vérvételen az sztk-ban, soha többet. A dokim a klinikán csináltatott meg mindent. Mellesleg a beutalók mindig az sztk-ba szólnak, amit a védőnő ad, de még senki sem szólt, hogy baj, ha máshová megyek. Azt hiszem, itt lép be a szabad orvosválasztás joga:-)))

Ildi, bírd ki a sírást, nyilván csak nyüszi, mert hozzá van szokva, hogy kényezteted. Nekem annyiból szerencsém van, hogy Luca 2-3 nap alatt megszokja a változásokat, utána már nem cirkuszol. Persze addig ki kell bírni:-)))
H
babamama

Hajni!

Most végre aludt 1és fél órát,igaz közben kétszer felébredt.Megpróbálom elviselni a sírását,de nagyon nehéz.Azt mondta a férjem,hogy ő majd leszoktatja a hisztiről.Nemsokára egy hétig szabin lesz,és kezdi is.Legjobb lesz,ha én meg elmegyek otthonról.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Voltunk az ortopediian, rengetegen voltak, (persze mi hulyek elfelejtettuk, hogy szunet van a sulikban), de szerencsere negyed ora alatt vegeztunk. Rendesek, mert a kisgyerekeket elore veszik. A masik ajtonal viszont hazakuldtek egy babat, hogy jojjenek vissza a jovo heten, mert sokan vannak, akkor hamarabb rajuk kerul majd a sor. En biztos kiakadtam volna, inkabb vizsgaltak volna meg 5 perc alatt.

A vervetelekkel nekem nem volt gondom, mert Toni mindig elkisert, es orultem, hogy legalabb a varakozas alatt is egyutt vagyunk. Persze mas lesz majd Kristoffal varakozni, vagy ha sietnek haza hozza.

Katica, Kristof detto igy alszik. Kép Kb 2 korul kel eloszor, akkor atviszem hozzank. Nem o akar velunk aludni, neki mindegy, csak en vagyok lusta visszavinni. Nehany napig atjarogattam hozza, de faztam, meg teljesen felebredtem.
A lakas 1 nappali, plusz 3 (tenyleg) kicsi szoba. Annyira azert nem nagy, szeles az eloszobaja, sok helyet vesz el.
Vegul miert nem otthon szultel?

Mi szerintem megyunk klubba, holnapra hideget mondanank. En mar ma is faztam.

Agi
agi77

Csajok már megint5 alig bírok utánolvasni! Kép

A holnapi klub bizonytalan, Bátornaj 38,3 volt popóban a láza. Reméléem csak a fogmanók a bűnösek. Elég nyügi.

Karmen: Kedden is és szerdán is voltam Sárinál. A magánrendelésén türhető mennyiségű hölgy volt,de tegnap...Ezren ráadásul 2 órát késett vmi műtét miatt. A jó hír, hogy nem csak hogy uh van, de 4d_s! Ha ezt tudtzam volna Bátor 2005-ös baba lenne! Kép a tarifát nem tudom, mert nem fogadott el semmit. Sztem maradt az ára a régi.

Ági: Nem rákszürcsin voltam az küövetkezett volna. 8 napot késett a menszim, de szerencsére nem talált semmi rendelleneset.

Ma az én kedvenc szülésznőm lesz a szülőszobán, akit érdekel ajánlom sok szeretettel! Meli!!

Most nem írok töübbet, mert Bátor nagyon nyügi.

Ha holnap már nem lesz a kölyöknek láza ott leszünk a klubban!

Puszi
Gabi3
inecsg

Gabi! miért kelettt szerdán is menned? és akkor mikor rendelt? Hát nem tudom, mondtam a férjemnek hogy csak heti 1 rendelés lett, ö is kiakadt. Lehet csökkenti a betegkörét? Mondjuk ujakat esetleg nem vállal, mert van olyan orvos. Na még van 4 hónapom, akkor kell mennem.
én 4D nem kértem a korházban rajtam probálták ki szülés elött, mondtam ugy forditsa ne lássam. Tudod nem akartuk tudni a nemét.

Ági! Kristóf jól van? Orsika taknyos remélem nem adtuk át, dehát akkor még nem volt baja.

Katica! táblázat javítás alatt van, ezért volt fent régen. Majd 7végén lesz ujabb. Orsival az ölemben nem megyKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi, szoptatasnal meg belefer a 8 nap nem?
Batornak jobbulast!
Akkor most szegedi szuloszoba lesz? Lehet, hogy ezt nem hagyom ki.

Agi
agi77

Karmen, nem mondod, hogy nem akartad latni Orsikat! Kép Az acat sem???
Kristof jol van, remelem igy is marad. Orsikanak is jobbulast!

Agi
agi77

Sziasztok Lányok!

Már nagyon régen írtam a babanetre, mert egy kicsit el voltam havazva. Itthon ugyanis nagy lakásfelújítás volt, és jócskán elhúzódott. Eddig csak kerülgettem a mestereket, de hál' Istennek úgy éz ki, hogy mostmár vége. Meg közben a gépünk is becsődölt, szóval káosz volt itthon.

Néha beleolvastam a beírásokba, üdvözlök mindenkit, az új és régi hozzászólókat egyaránt.

Velünk minden rendben, Edi már hét és fél hónapos elmúlt, lassan a 9 kilót közelítjük. Van két foga (alul), észre sem vettük mikor bújt ki, hanem egyszercsak észrevettem, hogy koccan a kanál etetéskor.

Puszi minden gyerkőcnek!
Sziasztok!

Gabici
gabici

Ági! féltem az arca vonásairól is rájövök a nemére, amugy nagyon kiváncsi voltam de izgulni akartunk.

Gabici! miket eszik Edi?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi!

Jobbulást kívánok a Bátornak!

Kármen!

Hogy van az Orsika?Remélem,hogy már jobban érzi magát.

Gabici!

Szia!Légy szíves írjál Ediről!Mekkora?Mit tud már?

Ildi
tfildiko

Ági!

Miért kellett az ortopédiára mennetek?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Képzeljétek alacsonyabb lett a terheléses cukorszintem, mint az éhgyomri Kép
Ugyanis az éhgyomri 4.69 mmol/l míg a posztprand. vércukrom 4.54 mmol/l lett!! Most akkor ez jó avagy sem?
Be van csillagozva, mivel az éhgyomrinál 4,5-6,1 mmol/l a referenciatartomány, míg a terhelésesnél 5,5-8 mmol/l!

Lányok tudja valaki, hogy mi az a haematokrit? Valami vörösvérakármi lehet, de mi az? Úgy konkrétan! Az ugyanis nagyon magas lett, 0.36 és 0,48 a referenciatartomány nekem pedig 0,354 lett! Kép Nekem ez baromi magasnak tünik! Kép

Köszike
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
A szülésfelkészítő a Vasasban volt, két védőnő tartja, december 15-ig minden szerdán du. 3tól.
Tegnapi téma a szociális juttatások, vitaminok voltak, de megtoldottuk cirka 40 perccel a kérdéseinkkel. Kedvesek voltak és segítőkészek, bármilyen témára tudtak mondani valamit.
Jövőbeli témák dióhéjban: magzati élet, szülés (video is erős idegzetűeknek), újszülöttek ellátása, szoptatás, fürdetés, szülés utáni lehetőségek (babamasszázs, úszás, babamama torna, stb). Lesz egy intézetlátogatás is (Kórház és Klinika is).

Eri
seri

Seri!
Mikor is lesz legközelebb???? A terhesdiagnosztikára kellett menni???
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!
Jövő hét szerdán, 10-én, 3 órától.
Azt hiszen, terhesdiagnosztika van kiírva az ajtóra, de ha jól rémlik, kettő ilyen ajtó is van. A KOssuth L. sgt-tól nézve a legtávolabbi ajtó, amire a dr. Nyirati Ildikó rendelése is ki van írva. Bemész, és első ajtó jobbra.

Eri
seri

Seri: lehet gyerekkel is menni??? Nem fogom tudni lepasszolni Bogit!!
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő, passzolom a kérdést. Pasikat (úgy értem, férjeket) lehet vinni, az biztos. De ha nem unja magát halálra a Bogi...
Val.szeg fogsz tudni foglalkozni vele közben is, hiszen neked nem lesz teljesen új a téma. Rajtam kívül volt 3 másik huszonéves, mindegyikőnknek első babája és szülése lesz, meg egy idősebb anyuka a párjával, akinek ez a 3.
Ha gondolod, beszélj a védőnőkkel, megadtak egy telefonszámot. 62/574-419 v. 574-000/419. Pappné Marcsi és Baloghné(?) Tünde a két védőnő.
Eri
seri

Enikő!

Az nem magas érték.Nekem ennél rosszabb volt haematokritom.Minden véreredményem tele volt csillagozva.A doki mégis mindig azt mondta,hogy terhességnél ezek az eredmények jók.
A cukorterhelés eredményéhez nem tudok szólni,mert nekem magas lett.Ezért kellett megismételni.
Ne aggódj!Jó az a vérkép.A többi eredményed mind jó lett?

Ildi
tfildiko

Gabi!
Szoptatás alatt a 8 nap késéssel már orvoshoz kell menni?
Én úgy tudtam, hogy szoptatás alatt szinte minden belefér, a semmitől a pecsételésen át bármi.
Tényleg szoptatás alatt van értelme nődokihoz menni? Én a 6-hetes óta nem voltam a Kajtárnál, pedig nála sose kell várni, csak úgy vagyok vele, hogy úgyse tudna kezelni a szopi miatt. Lehet, hogy érdemes lenne meglátogatnom? Legalább megmutatom neki Lénát. Kép

Katica!
Még nem szántam rá magam az éjszakai leszoktatásra, mert nincs meg bennem az elszántság, meg mert nem is fárasztó. Kb. úgy zajlik egy éjszakánk, hogy Léna fél 10 felé elalszik, én olyan 11-12-körül, 2-kor szopizik, 6-kor szopizik, 8-kor szopizik, majd 10 körül kelünk. A szopikat 5 perc alatt elintézi és már alszik is tovább, Zoli meg átemeli a rácson, és így tulajdonképpen a saját ágyában alszik, de csak egy rács választja el Zolitól, tőlem meg a rács meg Zoli Kép, és így mi is nyugodtan foroghatunk, nem kell figyelni, nehogy ráfeküdjünk vagy rátakarjuk a nehéz paplant.

Nóri
norcee

Kriszti!
Léna a következőket mondja:
te, nem-nem, cici, kaka (Ezt nagyon gyakran.), pá-pá (integet is hozzá), szi (szia), baba, de, kaja.

Ildi!
Szerintem Noémi még biztos nem hisztizik, hanem lehet, hogy annyira fáradt, hogy már attól sír, hogy nem tud elaludni. Lénánál ilyen idős korában az nagyon bevállt, hogy kb. egész nap babakocsiztam vele, és így pár nap alatt kitudta pihenni magát, és utána már sokkal jobbak lettek az éjszakák, sőt átaludta őket.

Nóri
norcee

Nóri!

Lehet,hogy igazad van.Szerintem is hulla fáradt,mert nem alszik eleget.Most már kezd hűvös lenni.Hány órát lehet vele sétálni?Mennyi ruhát adjak rá?

Ildi
tfildiko

Ildi!
Saját tapasztalat:
Lénán kombidressz, rugdalódzó, vastag bundazsák, takaró, mózeskosár volt, az igazi hideg időkben, és hosszú órákat aludt kint, sokszor csak annyira mentünk be, hogy megszoptattam, meg ettem.
Nóri
norcee

Gabi,
mensi késés miatt mentél? Nekem megjött, amikor Jozsó 3 hós volt, majd rá 4 hétre, de azóta semmi. De nem aggódom, néha csinálok egy tesztet, de eddig negatív volt. 2 hónap múlva happy lennék egy + teszttol. Kép Kép Kép

a hosszú ö, ü még mindig nem mukodik. Jozsó teliszottyolta a klaviatúrát.

képzeljétek, tegnap gondoltam kipróbálom mi lesz, ha felkeltem Jozsót 11-kor enni. Bíztam benne, hogy akkor kihúzza reggelig. Hát nem, rosszabb volt, mint máskor: felkelt, 1-kor, 3-kor (itt ébren volt 1 órán át!!!), 5-kor, 6-kor, 7-kor és itt már nem is aludt vissza. SZóval nem jött be. NQvérem szerint ez csak egy rossz szokás és hagyjam sírni. Mert ugye 3 hónaposan simán átaludta az éjszakákat, csak amikor jöttek a fogai, akkor gyakran felsírt éjjel és azóta megtartotta eme remek szokását.

Úgy fáj a fejem, semmire nem múlik!!!!!!!!
Vendég

Dancsi,
ha felkelted a gyereket, csak nyűgösebb lesz. Próbáltad a későbbi fektetést? Ha van rá lehetőséged, sétáljatok egyet este, fürdés előtt 1 órával (Ildinek is javasoltam). Az jól leszívja őket és elálmosodnak. Eszter már 3 reggel (vagy kettő? nem tom már) fél 7-kor ébred Kép.

Nóri,
Léna nagyon ügyes már, hogy ennyire mondja Kép.

Seri,
javaslom, hogy jegyzetelj a szülésfelkészítőn, én nagyon sok hasznát vettem a későbbiekben. A szülés-filmet megnéztem sajna, onnan kezdve féltem a szüléstől.

Enikő,
sztem sem magas, de ha nyugodt napokat akarsz, mindenképpen beszélj a védőnőddel, vagy a dokiddal (körzeti, v. nődoki) az eredményekről.
Én tavaly jártam a szülésfelkészítőre és volt anyuka, aki hozta a gyerekét. Szerintem Bogi nagyon élvezné. Tudod, vannak ott képek, meg babák, megmutatod Neki, h mekkora Boróka-tesó Kép.

Ági,
hol tudom megnézni a talis képeket????
Gyertek a klubba, jó?

Karmen,
Orsikának javulást kívánunk Eszterrel!
A sima tököt hogy készíted?
Mi sem akartuk tudni a baba nemét, volt meglepi, amikor megszületett! Én nagyon örültem, h kislány lett, a tesó is lehetne lány!
Ízesíted valamivel a husit?

Gabi,
Bátornak is javulást kívánunk, szegénykém, szenved is? Pedig akartam pár dolgot kérdezni a Mikkában. Szegedről lesz a Szülőszoba?

Ildi,
régóta vesznek vért a körzetinél.

A húst nem adtam oda Eszternek, megette a konyhamalacunk (Apa) Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi,
azt mondják, szexelni kell, az jó a fejfájásra Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Kriszta, a talis kepeket a babanet albumaban tudod megnezni, Szegedi mamak-babak, vagy valami hasonlo a cime. Esetleg megyunk egyutt holnap?

Ildi, csiposzures kontrollra kellett mennunk, minden ok. Meg tartozom egy levellel, de vacakol a levelezom. Nem probaltad hordozoban levinni Noemit? Akkor nem kellene fent hagynod, es 2x gyalogolnod.

Eniko, majd megkerdezem a baratnomet a haematokritorol, o profi ebben. Vegul is mikor derult ki, hogy kislanyotok lesz?

Nori, nagyon ugyes Lena, hogy mar igy beszel! Szerintem is normalis az ingadozas, nekem eddig 40-50 napra jott meg, most meg 20-ra. Kép

Karmen, nem a halozsakban esett el, csak ugy spontan. Tenyleg nem semmi, hogy nem neztetek meg Orsikat.Kép Az orvos azert mondta, hogy milyen? Es mennyire mutatta magat? Kristof eltakarta az arcat a kezevel es a labaval is, elkuldtek setalni hatha megmozdul.

Jo ejt!
Agi
agi77

Sziasztok!

No, menszitémához: Kicsit berezeltem,mert spirálom van, ha így maradok "úgy" az kicsit gáz. Meg inkább nézzen meg mint feleslegesen rágjam a kefét, így is pár napig ideges voltam,nem tom mér. Egyébként eszembe sem jutott, hogy szopi alatt bármi lehet, Flónál nem volt gondom.

Klub: Ha Bátor láztalan lesz reggel, akkor megyünk. Ha nem tudunk menni, valaki megkérdezné a csajszit, hogy mikor lesz náluk bábelőadás, Flóra folyton rágja a fülem,mikor nézünk újra farkasos adást. Kép

Nóri: Azért egy rákszűrés nem ártana. Kép

Megyek nézem a szüliszobát!

Gabi3
inecsg

Ági,
nem tudom, mi lesz holnap, be kell mennem az OTP-be, mert levontak a számlámról pénzt és ki akarjuk deríteni, h miért. Gergő azt mondta, Mikka előtt menjünk, de nem tudom, mi lesz. Eszter mostanában 9-kor alszik el és 11-ig nyomja. Ha meg akarom ezt előzni, akkor igencsak fel kell forgatni a napunkat.
Nem ígérek semmit, inkább azt mondom, hogy ne várjatok ránk.
Mélen azért küldd el a tel.számod és meglátjuk holnap, jó?
Nem akarok ígérni semmit, mert utának olyan kellemetlen, ha nem jön össze.
Én elküldtem a múltkor, megkaptad? Akár oda is elküldheted SMS-ben a számot, ha a lev. nem jó.
Már nagyon álmos vagyok, de kíváncsi vagyok a Szülőszobára.

Jó éjt!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Katicabogár!
Be szoktam nézni hozzátok, csak még nem nagyon tudok hozzászólni a témához Kép Nem sok minden történik velem azon kívül, hogy nő a pocakom, és már érzem a bizserghető mozgolódást :D Te kihez jártál az SZTK-ban?

Üdv!
Gira
Vendég

Tegnap a szegedi Klinikán volt a Szülöszoba???
b*sszus, nemnéztem:-(((
Nem vette fel valaki videóra?
Lara
lara

Lara,
én felvettem, ma akarom megnézni, utána odaadom szívesen.
Vendég

Sziasztok!
Kriszta, meg mindig rossz a levelezom. Ugy nez ki nem megyunk a klubba.

A szuloszobat en is felvettem, ha erdekel valakit.

Agi
agi77

Ági,
miért nem jöttök?
Ne csináld már!
Eszter fél kilenckor aludt el, sztem 11-nél hamarabb nem érünk le.
Mindenképp akarok menni, mert olyan jól érzi magát a sok játék között.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi, hogy állsz a fejfájással? Remélem, nem sértettelek meg Kép.

Akkor ki jön a Mikkába?

Kép

Kép
eszteranyu

Ági! Nem mondta, mert UH elött mindig kértük véletlen se utaljon a baba nemére. Kisértés a genetikusnál volt nagy, ott biztosra tudhattuk volna de az izgalmat választottuk. Nem bántam meg, bár a család nem értett velünk egyet.

Ilid! Orsi harisnyát+nadrágot+kistakarot kap ha hideg van. Én bundazsákot még nem akarnék adni, mert akkor mit adsz rá ha majd tényleg igazán hideg lesz, ha már most megszokja hogy agyon van öltöztetve. Amugy én (kérdezd Gigit) mindig alulöltöztetek más szülökhöz képest (most sem utcán fázott meg Orsi, férjem lett elötte náthás, most már én is ugyhogy ez virus).
Nézem az utcán sokkal nagyobb babákon is már vastag takaro volt 15 fokban én legfeljebb egy nagyon vékony kötött kistakarot teszek a lábára, de akkor nincs szélzsák.

Kriszti! Orsi még mindig náthás, de még nem mentünk bele igazán, a multkor is pár nap után lett rosszabb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi,
én Esztert így öltöztetem:
hosszúujjú body+mellény+pulcsi+kabát, vagy vastag kötött kardigán - attól függ, fúj-e a szél. Ja, meg nadrág+harisnya + sapka.

Igaza van Karmennek, mit adunk rájuk, ha tényleg hideg lesz.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Baján Nagymamázunk, remélem mindenki jól van. Teszek fel két képet Beniről. Majd hétfőn jövök.
Puszi, Erika

<a href="http://szerver2.radnoti-szeged.sulinet.hu/~afg/Beni/Beni-01.jpg">Beni01</a>
<a href="http://szerver2.radnoti-szeged.sulinet.hu/~afg/Beni/Beni-02.jpg">Beni02</a>

Lilypie First Birthday tickers
gerika

fogacskáim Kép Kép Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Mensi tém:Nekem 2 hete jött meg először,és 8 napig tartott.Egyáltalán nem görcsölt a hasam,pedig előtte mindig szenvedtem tőle.Normális,hogy ilyen sokáig tartott?

Kriszti és Kármen!

Köszönöm.Én azt hiszem,hogy mindig túlöltöztetem.

Ági!

Kb.5m-t tudom vinni a hordozóban,mert olyan nehéz.Gyerekkel együtt min.14kg.

Ildi
tfildiko

Kriszti,
dehogyis sértettél meg.

elmúlt szerencsére, de tegnap nagyon fájt.
Vendég

Sziasztok!
Tegnap felhívtam a nödokimat (nem bírtam ki Kép) és felolvastam neki az eredményeket! Azt mondta, hogy tökéletes a vérképem. Ezeknél a laboroknál a referenciatartományok nem terhesekre vannak megadva. A számítógép, pedig automatice becsilgozza az elérö értékeket! A vércukromra is azt mondta, hogy nem baj, hogy alacsonyabb, az éhgyomrinál söt! Nagyon jól müködik az inzulinom! Kép Ennek örülök, mert ugye apukám cukorbeteg (idöskori).

Karmen: Egyetértek veled, azzal kapcsolatban, hogy nem öltözteted túl Orsit. Nálunk anyukámnak a mániája, hogy "a Bogi fázik" és 6 réteg ruhát ad rá. Aztán mikor megkérdezem Töle, és mit adunk rá, ha -20 fok lesz? Arra már nem tud mit válaszolni! Ö nagyon fázós, és úgy van vele, hogy akkor biztos más is fázik! Kép

GErika: Megnéztem a képeket, nagyon édes Beni. Milyen nagy fiú már Kép Kellemes nagyizást!

Ági: A múlt héten pénteken az UH kontrollon. Vissza kellett mennem UHra, mert mélyen tapadó volt a lepény és azt nézték, hogy most hol tapad. (szerencsére feljebb mentKép) Na és akkor mondtam a dokinak, hogy ha látja a nemét esetleg, akkor legyen szives mondja meg! Megmondta Kép Azt mondta, hogy hát nagyon kislányos. Kérdeztem mennyire? Kép Mire a doki, hát úgy 90%-ban!KépKép Úgyhogy a nem hiszem, hogy kuki lesz belöle, de majd szüléskor kiderül Kép

Kriszta: Akkor lehet, hogy elmegyünk a szülésfelkészítöre. Bogival nem jártam. Most jöhet ö is velem. Remélem nem lesz neki uncsi. Ha mégis akkor hazajövünkKép

Seri: Bocs, nem találom azt a hozzászólásod. Mikor is lesz a következö szülésfelkészítö? Jövö héten szerdán a Vasasban, ugye? Hány órakkor?

Enikö

ceniko
Szeged

És néztékek a tegnapi szülöszobát? Ez volt az elsö amit a párom is végignézett. A többinél eddig általában mindig elaludtKép) Szóval ezt most végignézte mert a szegedi klinika volt benne. Teljesen el volt ájulva a nötöl, hogy szüléskor is milyen csinos, meg minden. Közöltem vele, hogy ha nem bánja én nem fogok tangabugyiba és szük hálóingbe flangálni vajudás alatt! Oké szüléskor is nö a nö, nem arról van szó, de azért a 15. óra múlva, már nem fog érdekelni, hogy hogy nézek ki, és hogy áll a sminkem. (amúgy sem festem magam agyonra). Szóval ez nekem olyan furcsa voltKép Én is a saját hálóingemben akartam szülni, de nem lehetett csak a klinikaiba, higiénés okok miatt! Valahol érthetö is. Egyébként tök jó szülése volt ennek a szegedi csajnak, én is ilyet szeretnék Kép

Egyébként a Csilla tényleg nagyon szimpatikus szülésznö és nagyon kedves. Legalább is a tévéböl úgy tünt! De ö is nagyon felkapott, nem?

Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! bezzeg a korházban, ott sokszor nincs is már korházi háloing, sajátban kell szülni. Énmeg nem szivesen lennék sajátban.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Az én vérképemnél is vannak csillagozott értékek, amiket nem értettem, mert "tök egészséges vagyok" Többek között az én cukrom is túl alacsony. Mely értékek azok amik lehetnek csillagosak? Vagy neked hogy van ez?

Gira
Vendég

Gira: Nekem a vércukor volt alacsonyabb és a fehérvérsejt magasabb (nagyon picivel, de mivel allergiás vagyok, ez ilyenkor normális). Meg ez a haemotokrit lett magasabb, de a dokim azt mondta rá, hogy ez terhességnél egyáltalán nem baj!
Ja a Lymphocyta meghat. is alacsonyabb 25-40 a referenciatartomány nekem pedig 22,8 lett! De ezt sem tudom micsoda. Mindent felolvastam és a dokim egyértelmüen azt mondta, hogy ezek az eredmények nagyon jók!! De délután megyek vissza a belgyógyászhoz, viszem neki vissza a vérképet és majd megkérdezem töle, hogy melyik mit jelent!
Miért neked mik lettek csillagosak? Hanyadik terhességi héten csinálták a véranalízist?

Karmen: Ezek után, már sem szivesen szülnék sajátbanKép Miután már túl voltam a szülésen és hát megmondom öszintén véres volt, akkor rájöttem, hogy inkább a klinikiat vérezzem össze, mint a sajátomat, amit ki se tudok fözniKép! Szóval csak ezért! A csecsemöosztályon is a klinikaiba voltam, mert ömlött belölem a vér. Naponta 4-5 alkalommal le is cseréltük. A szekrényböl szabadon lehetett kivenni, ha szükséged volt rá!

Pár hete valaki kérdezte hol lehet barna rizst kapni. Én most vettem a Rókusi körúti mézboltban. 115 ft volt fél kilós kunsági barnarizs. A mézboltba a Petresi utcából lehet bemenni, az 5 (vagy 4??) emeletes panel alatt a sarkon, ahol a Brendon bababolt is van!

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hú, sajnálom, hogy lemaradtam a Szülőszobáról. Elmaradt, pedig fel akartam venni videóra. Történt ugyanis, hogy Edi betaknyosodott, emiatt nagyon nehezen aludt el, és utána is sokszor felsírt. Bedugult az orra, így csak szájon át tud lélegezni, azzel együtt pedig nem megy a cumizás. Márpedig az neki elalváskor feltétlenül szükséges.
Próbálkoztunk kiszívni a taknyit, de nem tudtunk szinte semmit kiszedni belőle. Így maradt az a megoldás, hogy tengervízoldattal befecskendezek neki, és várom míg kifolyik, és persze törölgetem az orrát.
A taknyi mellett szerintem más baja nincs, játszik egész nap. Szerintetek csak a sima orrfolyás miatt elvigyem gyerekdokihoz? Még nem voltunk ilyen helyzetben...

Ági, én szívesen megnézném azt a szülőszobás kazit, mondd meg mikor tudunk ezügyben találkozni.
Előre is köszi.

Edi már nagyon ügyesen forog és kúszik. Pár métert meg tud tenni kúszva, ha van kellő motivációja (pl. távirányító). Ha van mibe megkapaszkodnia, akkor fel is áll (általában a ruhámba kapaszkodik, és úgy áll fel). De persze még nagyon inog, és egy-kettőre letottyan. Ülni már nagyon stabilan tud, de azért körbe van párnázva játszás közben, hogy elkerüljük a nagyobb koppanásokat. Egyedül felülni viszont még nem tud, abban segítségre szorul még.

Sok mindent eszik: alma, őszibarack, meggy, cseresznye, banán. A fagyasztónk tele van az ő számára elkészített, kiturmixolt gyümölccsel.
Főzelékek közül megy a krumpli, tök, sütőtök, répa, spenót, borsó, meg persze pipimell.
Rizs alapú hipoallergén tejpépet használok néha sűrítésnek, és hogy kiadóssá tegye a gyümölcsétkezést.

A gyümit sokkal szívesebben eszi, mindt a főzeléket. Utóbbinál gyakran sír, meg már nagyon ügyesen köpi szét mindenfelé. Ilyenkor sajnálom, hogy megtanítottuk hogyan megy apa autója (brrrr.), mert pont kajcsi közben gyakorolja serényen. Én meg ne tudjátok hogy nézek ki utána, nem győzök mosni, takarítani.

Na de, majd csak megtanul enni szépen is.

Üdv. Mindenkinek!

Gabici
gabici

Enikö! ugyanezért nem akartam én sem sajátot, császárhoz adnak korházit de másnap le kellett cserélni, ugye csak koszos volt, tisztát meg nem tudnak adni, mert ahogy irtam még szüléshez sincs elegendö.
Ennél gusztustalanabb hogy a korházban a CTG-re egymás után kell felfeküdni a lepedöre, azt sem tudják cserélni. Akkor nem jutott eszembe de legközelebb viszek sajátot az tuti.

Gabici! Edi akkor nagyon ügyes nert Orsi azt sem igen eszi amit szeret, ugy kell tömni.
Orsi is köpködött de erélyesen rászoltam 2x meg a szájához értem mintha rácsapnék, 2 honapja nem volt brrr.

Hát itt többen dicsértétek az Ét-Trendet. Mi 2 hete hozatjuk velük az ebédet. Mult pénteken mást kaptam, gyerek üvöltött a kezemben meg sem néztem mit vettem át. Hétfön mást hoztak megint, férjem elfelejtette mit is rendeltem, pedig kértem figyeljen oda. Ma meg már semmit sem kaptam!! Ja tényleg, mondják. Jol adtuk le csak ök nem jol irták ki. Dél óta várjuk visszahivjanak, több mint 1 orája már fel sem veszik, rögzitö van, bezártak. Erröl ennyit, azt hiszem én nem azok közé tartozok akik ajánlani fogják.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?