Új privát üzeneted érkezett!

Lányok,
nem értem én Jozsót. Anyósomtól elfogadja a kanalas kaját, tölem (nem müködik a hosszú ö, ü)csak ha baromi éhes már. Jozsó nem köpi ki, hanem ahogy a szájába kerül a kaja, hány. DE sugárban. Ez borzalmas.
Vendég

Györgyi,

Gratula a babádhoz.

Baján mi a baj? Szegeden lakik valakitek? Mondjuk én paráznék 100 km-re menni szülni. Én klinika párti vagyok. A szülQszobák ok-k, a kórtermek elég gázosak. Azt hiszem ilyen szempontból jobb a kórház.
Vendég

Sziasztok!

Eszter ma fél hétig (!) aludt Kép. A délelőtti alvást meg gondoltam, biztos kihagyja. Nem tette, 10 perce aludt el.

Ildi,
sajnálom, h Noéminek ilyen korán már gyógyszert kell adnod. A dokinénik meg vannak huzatva ezzel a Panadollal. A mienk is állandóan Panadolozná a gyereket.
Mit csinál a Kicsikéd, amikor nem alszik? Amikor elalszik, te is mindig feküdj le és pihenjél. Próbáld meg, hogy kiviszed a levegőre délelőtt is. Vagy amikor már nem bírsz Vele, akkor is. Sétáljatok, már nincs az a nagy meleg, ez az idő nagyon kellemes Nekik! Pénteken jöttök a játszóházba? Eszter 2 hónapos volt, amikor először levittem.

Ági,
megtaláltad Karmen cikkét? Én kerestem a neten, de sztem az az oldal nincs rajta. Majd kérek a házban valakitől egy DM-t.
Kristófnak mikorra esett a nappali alvása? Egyik napról a másikra állt át?

Tünde,
örülök, h jól sikerül az egri út, szerintem Neked is jót tett. Kicsit feltöltődtél, tudtál biztos pihenni is.
Gratula a fogacskákhoz, lehet, mi is elvisszük Esztert Egerbe, mert még mindig csak az a 2 foga va Kép.
Próbáld ki Te is, h meglevegőztetitek Tomikát fürdetés előtt 1 órával. Nekünk bejött Kép.
Esténként nincs cirkusz lefekvésnél.

Karmen,
Orsika nagyon ügyesen ül Kép. Nem tudok betelni Vele, annyira szép!

Enikő,
igazad van névválasztás ügyében, miért kell mindenkinek beleszólni?

Meli,
neked milyen nevek tetszenek?

Gyike,
van valami közöd az optikushoz Kép? Én a kórházban szültam, a klinikát nem ismerem.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi! fogalmam sincs, ilyet még nem hallottam. Remélem megoldodik!!

Tündi! Gratula a fogakhoz!!

Ági.Tündi! Ma elküldöm nektek a kis cikket.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi,
a kórház is undorító, főleg a tusoló. Tiszta penészesek a falak, a budiban nincs papírtartó...stb.
Milyen kaját adsz Jozsónak? Ha pépeset, próbálj ki darabosat. Pl. kis apró babándarabokat. Nálunk a pépes egyáltalán nem jön be, csak darabosan. Pl. kisujj-körömnyi puha banán, répa, tök.
Eszter sem fogadta el tőlem sokáig, van úgy, h az apjától fogadja csak el.

Mellesleg 10 perce elkezdtek kopácsolni a szomszédban. Majd' frász kapok tőle, a lányom meg csak alszik Kép. Amikor mi raktuk fel a karnist, kiírtuk, h fúrás lesz. Nem tudom, másnak ez miért olyan nehéz. Nagyon utálom az ilyet. Tele a ház kisgyerekkel (pl. Bogi).

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen,
ha beleférek, én is kérem szépen.
Köszi

Kép

Kép
eszteranyu

Akkor ide irom be, bocs akit nem érdekel.
"A szegedi nagyáruházban sajnálatos módon megszüntették a babakocsisok liftezési lehetöségét, a mozgólépcsöt pedig nagyon veszélyes lenne kocsival használni!
A Skálában sem oldható meg az emeletre feljutás, nagy kár, hogy a kisgyermekes anyukák innen kiszorultak. Sajnos Szegeden nem növekszik azoknak a helyeknek a száma, ahol segitséget
kapnánk, ahol megkönnyítenénk számunkra a közlekedést, sőt. az SZTK nagy költségvetésű felújítása során sem gondoltak egy rámpára."

Ennyi. Csak rettenetesen mérges vagyok hogy én bizony nem birom megemelni a babakocsit a lépcsöknél, erre alig van hely ahol segitenének.

Orsi tegnap egyáltalán nem sirt se este, sem éjjel pedig 2x is szopizott, szépen elaludt. Igaz egyelöre még itt vagyok mellette, oda még nem jutottunk el, hogy rácsukjam az ajtót. Ugyanis kb. 20 perc kell neki hogy elaludjon, addig meg párszor megprobál hasra fordulni, vagy bohockodni, igy vissza tudom most tenni és rászolok hogy alvás. De már ennek is örülök hogy nincs sirás!

rég volt fent fürcsis képünk, itt vannak újak.

Karmen
Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

aszzem az volt a gond, hogy túl suru lett a répa, kevés anyatejet tettem bele és nem tudta könnyen lenyelni. Mert utána kapott gyümit az híg volt, és azt megette. 2dl-t. legközelebb hígabbra csinálom.

nem muködik pár betu, Jozsó tegnap teliköpte a klaviatúrát.
Vendég

Sziasztok!

Még csak öt hetes vagyok, de azt mondtam az itteni dokim, hogy mielőbb döntsek, hogy hol és kinél szülök. Bajával több bajom is van:
1.Az én dokim nem vállal szülést, pedig évek óta hozzá járok, imádom, már operált is egyszer. Szóval bízom benne.
2.Baján nincs lehetőség epidurált kérni, pedig én szeretném, ha ott lenne talomban, ha véletlenül elhúzódik a szülésem, és nem bírom.
3.Baján a császárt úgy csinálják, hogy lazán átvágják a hasizmokat, és hallottam róla, hogy milyen "kellemes" abból felépülni. Ha netán császárra kerülne a sor... nem szeretném azt átélni!

Amúgy Bajáról rengetegen járnak Szegedre szülni, nem gáz az a 100 km, mert az utolsó időben a doki befektet, ha úgy látja, hogy előbb jön a szülés, ha meg nem, akkor a kiírt időpontban kell befeküdni. Ha meg véletlen váratlanul megindul... 1 óra az út, nincs olyan szerencsém, hogy ennyi idő alatt megszüljek!

Kriszti!
Az optikus lánya vagyok, magam is látszerész! Honnan ismered a nevünket? Tök megleptél!

Mindenkinek kösz az infót!
Györgyi
gyike

Kriszti!

Holnaptól megyünk sétálni.Ma is akartam már vinni,de nem jött össze.Lementem a 4.emeletről,hogy elővegyem a babakocsiját.Mire felértem,úgy sírt,hogy beleizzadt.Felvettem,és 1 perc múlva elaludt.Ez már 1és fél órája volt.Végre elaludt,így a séta elmaradt.
Ha nem alszik a Noémi,akkor nyavajog,cumit köpköd.Állandóan foglalkozni kell vele.Énekelek neki,sétálok vele a lakásban,rázom a csörgőt.Remélem,hogy ez csak átmeneti állapot,hogy nem alszik.
A játszóházba még nem megyünk,majd ha nagyobb lesz.
Mikor találkozunk?Holnap mentek sétálni?
Jó neked,hogy az Eszter ilyen jól alszik.Újszülött korában is sokat aludt?

Dancsi!

Örülök,hogy megoldódott a gondod,és a Jozsó elfogadja tőled is az ételt.

Ildi
tfildiko

Kriszti! A kopácsolás Bogi mellett töténődik kb 2 méterre, (fal nélkül) :DDD. És azért nem írtuk ki, mert hirtelen felindulából csőtörés az okája:DDD
Úgyhogy bocsesz, ne keresd a tettest tovább! Kép

Karmen! Orsi gyönyörűKép. Miért nem teszitek a nagykádba már a nagylányt?

Bocs, ha zizi vagyok, jó kedvem vanKép

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!
Karmen, gyonyoru ez a lany! Megmondom a fiamnak, hogy viselkedjen, nehogy elijessze! Kép Igazad van a kozlekedessel kapcsolatban.

Gyorgyi, gratula a babahoz. Csak a klinikat ismerem, vegul is nem rossz igy kozel masfel ev utan. KépA lenyeg, hogy tudd mire szamits, akkor nem ernek majd csalodasok.

Tunde, orulok, hogy ilyen jol ereztetek Magatokat! A fogacsakakhoz is gratula!

Jon ma valaki jatszora? Mi megyunk Angival, fel 4-4 korul.
Felraktuk az okotberi kepeket, ha valakit erdekel.

Agi
agi77

Gabi3! öRÜLök, hogy találkoztunkKép. Még nevettem, 2 "lusta", 2 gyerekes anyukaKép. Mert nem volt kedvem főzni, és mennyivel jobb volt játszózni, sétálni, és bent enni.
Olyan édesek a gyerekeid, komolyan! Pénteki klubot még nem tudom... Lehet, hogy bevállajuk. Többiek?

Jajj, nem tudok mindent elolvasniKép

angiszeged

Megnéztem Ági a képeketKép. Nagyon édes Kristóf szokás szerint;)
Figy, ahol tolja a taxit az I.ben, ott hálózsákban araszolgat?

angiszeged

Angi, igen. Kép
agi77

Angi! Nálatok lett csötörés??! Elég durva, uj lakásban. A kiskádban is elfér még egy nagyobb méretü mint az átlagos. Hamarabb megtelik vizzel és kisikálni is könnyebb utánaKép
Nagyon megtetszett Orsinak az a telefonos, kormányos valami játék amit Ági odaad most nektek, ha valahol véletlen látnál olyasmit v. hasonlót, légyszi szolj. Áginak már mondtam hogy keresek ilyet.

Ági! Azt a szupi elökét hol vettétek? A mama kötött cuccait még mindig nagyon irigylem.Kép Kristóf nem tudja könnyen eljátszani az esélyt, Orsi ahogy láttam nem sértödött megKép
Nem esik orra Kristóf a hálózsákban menve? Vagy éppen ugy volt a multkori baleset?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Az az előke, ami Kristófon van, Nekem nem vált be. 2 is van, és mosás utén mind2 nagyon csúnya lettKép. De majd Ági is beszámol, mit tapasztal.
Nekünk van Malackás, meg még 1valamilyen...

Igen, csőtörés nálunkKép. Franciahögy rulezKép((. Igazából máshol nem hallok ilyeneket, Nálunk 4szer csőtörés, szülés előtt 1nappal leszakadt a plafon, az 5nap korház alatt hozták rednbe... Én már nem dícsérem annyira:D

angiszeged

Ági,
hol lehet a képeket megnézni? Beszéltem Angélával, ha Eszter nem alszik el, mi is megyünk a játszóra.

Ildi,
elég gázosan tudod megoldani a sétát. Nem irigyellek. És ha Noémit is viszed a kocsihoz?
Ha ébren van, tedd a szőnyegre, rakj mellé játékokat, hogy paskolgassa és nézegesse őket. Hátha megmaradna, nagyon nehéz lesz Neked később! Nem irigyellek, hogy ennyire nem tudsz semmit csinálni. Tedd úgy, hogy mindig Rádlásson és remélhetőleg kicsit ellesz nélküled is. Én a hordozóba tettem Esztert mindig ha főztem. Ott volt velem, de mégis tudtam a dolgomat végezni.
Eszter mindig ilyen jó alvó volt, a kórházban is kihozták fél 6-kor szopizni, de nem kelt fel. Aztán már kértem, h fél hétkor hozzák, mert akkor fog kelni. Nekem szerencsém van ebből a szempontból. Meg próbáltuk a férjemmel úgy neveleni, hogy nem legyen rajtunkcsüngő, mert akkor nem lesz jó senkinek. Mint amit Karmen is írt, hogy nem alszik köztük Orsika.

Karmen,
csak belejön ez a Nagylány az alvásba mostmár Kép.

Gyike,
a férjem lakott Baján és amikor olvastam a profilodat, kérdeztem, ismeri-e a nevet. És ő mondta, h igen. Egyébként a szomszédunk meg a Weiner optikus tesója Kép. Milyen kicsi a világ. (Mellesleg nekem az egyik kedvenc városom Baja.)
Egyébként nagyon tájékozott vagy szülésileg, gratulálok Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen,
a szomszédunkban is állandóan csőtörés van (Angiék alatt). Tényleg nagyon gáz egy új kéróban az ilyen.
Nálunk még szerencsére semmi ilyen nem volt kopp kopp kopp.

Valami kommentár volt a cikkhez?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Nem megyünk játszóra, Eszter elaludt.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta! nem jár nekünk sem az ujság, neten kértem 2 hét probaszámot. Kiváncsi vagyok valaki reagál-e akár kismamák akár cégek. Majd anyuéknál megnézem, de szerintem nem szivesen beszélnek erröl a cégek.

Angi! Mi a Vadaspark lakóparkba akarunk költözni. Ilyenkor is van gari, fizetik a trljes kárt? Gondolom csempét is le kellett bontani.

Ildi! szerintem ha birod a sírást, a fáradtságtol el fog aludni. Én az altatásnál azt hittem megszakad a szivem, nehezen birtam. De most már elfogadja ha leteszem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Angi!

Csőtörés?Te jó ég!Mit kellett miatta szétverni?Nem irigyellek.

Kriszti!

A baby gym alá szoktam lerakni,de nagyon rövid ideig marad meg alatta.A hordozót utálja,csak az autóban marad meg benne.(Mivel, akkor alszik.)
Noémi sem alszik köztünk.(Nem is fog,ehhez ragaszkodom.)
Egy kézzel nem tudok ajtót nyitni,ezért nem tudom levinni magammal.Szóval,bonyolult az egész.Majd,csak jobb lesz.Nem szeretném elkényeztetni,de lehet,hogy már megtörtént.

Ildi
tfildiko

Ildi,
készíts játékokat Neki. Pl. üres műanyag palackba teszel rizst, vagy bármilyen termés.
1. csörög
2. látványos, ahogy mozog benne a cucc Kép
3. olcsó.

Én mindig megkérdeztem a védőnőt, milyen játékokat lehet Neki készíteni. Sokszor ezeket jobban szereti, mint a boltit.

Azt mondják, észre sem vesszük és már elkapattuk őket.

Karmen,
az is durva, hogy nem is tudod, honnan jön a hang, mert én pl. azt hittem, a szomszédban kopácsolnak, közben a fölöttünk-mellettünk (Angiéknál) lakóknál volt. Rosszabb, mint a panel, mert a vízszintes betonoszlop rettenetesen vezeti a hangot.
Egyébként mi már beszéltük Apával, h eladjuk a lakást, pedig pont 1 éve lakunk itt.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta! nálunk téglaház, 7 lakásos mégis a szomszéd hallom ha nézi a tv-t v. nevet, zenét hallgat. Azon a falon nekik és nekünk sincs sok butor. Ehhez nem kell panelba menni, sajna. Amugy engem is idegesit, de házat ujat még nem tudunk épiteni, igy uj lakásra meg felvesszük a szocpolt. Lakopark olcsobb. De most jol megijesztettetek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi!rsi jol elvana Tic-tac-os dobozzal, félig töltve. Csörög, könnyü a dobozt bekapni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, még nem nyitotta ki? Képzeld el, Eszter kinyitotta, le kellett ragasztanom. De tényleg nagyon csípi. Ha kiürül, akkor meg lehet beletenni apró színes mütyüröket Kép.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Meli!
Szerintem ne ijedj meg a 8 kg-tól, mivel a terhesség előtt 50 kg alatt voltál, lehet hogy kicsit többet fogsz hízni, mint pl. egy olyan anyuka, aki mondjuk 70 kg-mal vág neki a terhességnek. Lehet hogy ő mondjuk 75 kg-osan megy szülni, de nálad elég durva lenne, ha csak 5 kg-ot szednél magadra!
Nekem is tetszik a Dávid név. Mi a vezetéknevetek? Még milyen nevek tetszenek?

Dancsi!
Megnéztem az albumotokat, rájöttem hogy ma délben mi beszélgettünk a buszon!Kép Ha Jozsó nem aludt volna biztos felismerem a nagy barna szemeiről!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!
Tiszta ideg vagyok. Engem megátkoztak a magyar egészségüggyel, komolyan mondom!Kép Reggel 9után mentem el az sztkba. Aszonta a recepciós nöci, hogy már csak délutánra tud idöpontot adni, de addig ugorjak fel a másodikra és csináltassam meg az EKG-ét. Az Ekg-ra 2 órát vártam mire behívtak. Elöttem 2 beteg volt bent+ egy protekciós!! Szar volt a gép, és kb 20adszorra sikerült normális ekg leletet (vagy mi) csinálni. Aztán lesétáltam az elsö emeletre, már fél 1 volt. Gondoltam azt a félórát kibírom mire megjön a doki, hiszen 1re kaptam idöpontot. Naná, hogy egykor még sehol sem volt a doktornö. Tele betegekkel a váró, tiszta ideg voltam már. 2kor kijött az asszisztens, a kezébe nyomtam az Ekg-és papírt meg a terheskiskönyvemet. Reménykedtem, hogy még az idén behívnak. Már mindenki bement elöttem én még mindig ott ülök. Ááááááá nem voltam már ideges. Aztán kijön egy beteg, és mondom lesz ami lesz bemegyek nem érdekel. Erre közölte a nö, hogy bocs de engem félretett, mert kismama vagyok nem pedig beteg, és elfelejtette, hogy félretett. Anyád! Megmérte a vérnyomásom, ami most jó volt (130/80), mert olyan idegállapotban voltam már akkorra, hogy szabályosan remegtem az idegességtöl.
A lényeg, hogy 5 perc alatt végzett velem, Ráírta a papiromra, hogy nincsen semmi bajom, nincs szívzörejem...stb.
Holnap megyek terheléses cukorvizsgálatra, de kajálósra. Mondtam, hogy cukroslötyit nem vagyok hajlandó inni, mert attól beájulok. Ha lehet enni benne vagyok. Aszonta megírja a beutalót a kajásra....megírta. Szóval holnap a Vasas jóindulatán fog múlni, hogy megcsinálják-e úgy, hogy 2 kifli 2 deci tej, 1 óra múlva újra vérvétel, vagy sem!

Bocs, hogy már megint panaszkodtam, de állati ideges vagyok még mindig. Muszáj volt elmesélnem, hogy hogy megszívtam már megintKép
A magyar egészségügy nincs a helyzet magaslatán és nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb! Ezzel az ide-oda küldözgetéssel tele van a hócipöm. Holnap elmegyek a vérvételre és utána már csak a klinikára vagyok hajlandó menni az UH-kra. Elegem van! Kép Kivagyok....

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

<font color="aa00aa">Tfildiko!Köszi a választ babaöltöztetés ügyben!
Ceniko:majd hívlak!Lehet,hogy holnap a Vasas felé járok és ott ülsz,benézek!
Puszi mindenkinek!
Ildi</font>
ildi10

Sziasztok!

Ági!

Nagyon édes a Kristóf,most jobban megnéztem.

Katicabogár!

Örülök,hogy megismertelek.Gyönyörű a Kincső.

Angi!

Jó,hogy találkoztunk.Gratulálok mind a két gyermekedhez.Nagyon édesek.

Kármen!

Sajnos,nem tudom sokáig hallgatni a sírását.(max.5perc)
Köszi a tic-tac-os ötletet,ki fogom próbálni.
Én is szeretnék házat,de itt Szegeden ez számunkra lehetetlen.

Kriszti!

Köszönöm az ötleteket.
Hova szeretnétek költözni?

Enikő!

Te szegény!Már megint jó napod volt.

Ildi
tfildiko

Lányok!
Ez nem semmi, amit a lakóparkokról írtok. Hát ennél a koli se zajosabb, sőt. (Meg itt a túl zajos embereket, általában kirúgják az egyetemről, így a koliból is. Báris lehet(ett) benne bízni.)

Ildi!
Mórahalmon fogunk építkezni.

Szerintem (Nagyon tapasztalt anyuka vagyok ám. Kép ) kb. fél éves korig nem lehet elkényeztetni a babákat.

Mostanában kérdezték tőlem, hogy meddig tervezek szoptatni. Akit érint a kérdés, meddig tervez? Én őszintén szólva nem "tervezek", talán annyi fix, hogy Léna 1 éves koráig még nagyon szeretnék, és talán max 2-ig.

Léna ma nagyon alvós. Fél 10-kor kelt, délben aludt másfél órát és most is alszik. Remélem nem lesz beteg, bízom benne, hogy csak a hidegfrontot érzi. Persze ő hüvös időben napi 15-16 órát durmol. Kép
Tegnap felállt és elengedte magát, most ez a legújabb.

Karmen, Gigi, Kriszti!
Miket mondanak már a gyerekeitek?

Enikő!
Letellt a 10 nap?

Nóri
norcee

Nóri! Orsi nem beszél még, néha gagyog hogy ba-ba-ba-ba, vagy "adjál" (erre hasonlit leginkább, de nem ilyen értelemben mondja)
Én másfél éves koráig min. szeretnék szoptatni.

Kriszta! még nem nyitotta ki, de össze-vissza nyalja.

Lányok, a Cora tele van játékokkal, vannak bébijátékok is, Babygym 2e ft-ért, stb.

Ági,Angi! Kaptam ma a Corában pont ugyanolyan kormányos, zenélös játékot, mint amit kerestem.
És az ára sem volt több mint tavaly.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anita,

írtam neked mailt. Tök vicces, én sem ismertelek meg.
Kicsi a világ, mi?
Vendég

Nóri!

De ügyes már a Léna!És milyen jól alszik!Noémi példát vehetne róla.

Enikő!

Nekem nem mondták,hogy lehet menni tej+kiflis cukorterhelésre.Biztos én is arra mentem volna.Borzasztó volt meginni azt a löttyöt.(Ráadásul 2-szer kellett mennem,mert az elsőnél nem lett jó az eredmény.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Eniko, Te szegeny, remelem honap nem kell sokat varnod, es jol fogod birni!

Meli, szepek ezek a nevek, a David kicsit gyakori. A Noel franciaul karacsonyt jelent. Neked melyik nevek tetszenek?

Nori, nagyon ugyes Lena! A szoptatasrol: remelem sikerul elvalasztani Kristofot 2 eves koraig.

Karmen, orulok, hogy kaptal jatekot. Kép

Katica, gyonyoru Kincso, annyira kis formas. KépVeled alszik, vagy az agyikojaban?

Lehet, hogy csak nekunk van mazlink, de alig halljuk a szomszedokat. Igaz nem laknak se felettunk, se alattunk.

Agi
agi77

EnikQ,
nem olyan durva az a lötty, csak citromot kell belenyomni. Én is féltem tQle, de egyáltalán nem volt vészes.
Vendég

Ildi,
mi is rendszerint a mellettünk, vagy a mellettünk-alattunk (trombitás a színházban, itthon is szokott gyakorolni) lakókat, vagy a fölöttünk mellettünket (lásd délelőtt) stb. jobban halljuk, mint a fölöttünk lakókat.

Enikő,
valamiért tényleg nincs szerencséd, de sebaj, nemsoká vége. A 32. hét után már nincs vizsgálat, csak a CTG. Oda meg előjegyzés alapján mész.
Igaza van Dancsinak, én fél citromot nyomtam bele és húzóra megittam. Közben meg csapoltak...

Nóri,
Eszter sem beszél még, de teljesen megérteti magát. Rámutat mindenre, amit kér. Vagy ha a fülét kérdezzük, arra is. Ilyeneket mond: ttta (ez a hinta - van egy szobahinta), ppppa (apa) cccc (ezt úgy mondja, h elnyújtja: c-sz pl amikor zöngétlenül hívod a macskát) cicit jelent, mammamma (cicizni akar) ddda (labda) pppa (lámpa)és persze a baba Kép.
Léna miket mond már?

Ági,
a talis képeket hol tudom megnézni?

Jó éjt!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Enikő, írtóra sajnállak, hogy ennyit szenvedtél. Én csak azt nem értem, a dokid miért irányított az SZTK-ba, ha a klinikán is megcsinálják. Nekem mindegyik cukorterhelést ott csinálták. Ami az EKG-t illeti, úgy tudom, hogy a háziorvosok nagy része is meg tudja csinálni. feltétlenül kérdezz rá az orvosodnál, még szükség lehet rá!

Ildi, nem lesz semmi baja a manónak, ha kicsit hagyod sírni. Rá fogsz jönni, hogy nem igazi sírás, csak kis hiszti. Én is ugrottam Luca minden szavára, most meg szívhatom a fogamat, mert én sem tudok dolgozni/tanulni mellette. Arról nem beszélve, hogy a gyerekkel szúrunk ki, nem tanul meg önállóan játszani, a kreativitása lassabban alakul ki. Jól gondold át, igaza van Krisztinek.

Gyerekek volt valaki abban a boltban, ami a Babybell helyén nyílt?
H
babamama

Az éjszaka nagy részében sírt a Noémi.Lehet,hogy még a megfázás?Nem folyik az orra,de olyan érzésem van,hogy el van neki dugulva.Honnan lehet ezt tudni?Elalszik a vállamon,és pár perc múlva már fel is ébred.(Egész éjjel ez ment.)

Hajni!

Megpróbálom tovább hallgatni a sírását.Egy csepp könnye sem jön ki,amikor rázendít.

Kriszti!

A mi házunk általában csendes.8 lakás van összesen.Fölöttünk nem lakik senki.A szomszédunk szokott kiabálni a gyerekeivel,de mostanában nem olyan sűrűn.A többi lakó nem zajos.(A házunkban most a Noémi a legzajosabb.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Most jöttem haza a vasasból. 3/4-ed 7-re ott voltam. Voltak vagy 300an. Beadtam a papirjaimat. És 8:40-kor hítvak be. Gondolhatjátok milyen éhes voltam már. Aztán bekopogtam és rákérdeztem, hogy a kismamákat akik terheléses cukorvizsgálatra jöttek, miért nem veszik elöre. Aszonta a csaj, hogy elöre veszik. Mondtam, hogy nekem ez nem tünt fel. Mire legközelebb kijött már csak kismamákat szólított be. Lehet, hogy elöbb kellett volna kiverni a balhét? Na a lényeg, hogy megcsapoltak, aztán lementem a büfébe, ittam egy nagy csésze kávét fél liter tejjel, meg ettem 2 kiflit és rányomtam 2 deci kólát.(Ezt az utasítást kaptam.) És most hazajöttem és 11re megyek vissza.
Ha azt a cukros lötyit innám 11ig, kb belahalnék! Már most nagyon szarul voltam. Egyszerüen nem bírom az éhséget, nem tudok éhgyomorral tengödni egész délelött. Az elsö dolgom miután felkelek, hogy egyek és nyomjak egy nagy bögre kávét sok tejjel!
Mindegy a lényeg, hogy ha Magyarországon több város több kórházában VÁLASZTANI LEHET, hogy cukros lötyi vagy evés, akkor nem értem ezt Szegeden miért nem ajánlják fel a kismamáknak. Miért kell ez miatt külön belgyógyászati hozzájárulás és egyéb ceremónia???? Egyébként a vérvételnél meg sem lepödtek, hogy nem cukorszirupot fogok inni, hanem enni fogok. Tök normálisak voltak, szépen elmondta mit ehetek-ihatok és mondta mikor jöjjek vissza!

Babamama: Nem a dokim, hanem a védönö küldött az sztkba. Nekem minden beutalót a védönö ad.
Igen az én háziorvosom is csinál Ekgét. Azért mentem az sztkba, mert az újklinikán is volt dolgom (anyukámnak idöpontot kérni), meg a nöiklinikán is, és úgy voltam vele, akkor egy helyen mindent lerendezek. Ráadásul, az sztkba a belgyógyászhoz,igy is úgy is el kellett volna mennem, az Ekg eredménynyel. Harmadrészt pedig nem tudtam, hogy szar az ekg gép! A város másik végébe van a háziorvosom kint Tarjánban, nem esett útba. (a Plázánál lakom) Szóval ez nekem igy egyszerübbnek tünt. Utólag már nem az Kép Na de ezen már nem eszem magam!

Kriszti: Amikor Bogit vártam én is megittam a cukros lötyit és egy egész citromot facsartam bele én is. Sztem így is rettenetes íze volt, de nem az a bajom vele, hogy állati szar az ize és tömény, hanem, hogy éhes maradok töle és én elájulok ha nem eszem reggel,rögtön.

Nóri: igen itthon vagyok. Bogi mamáéknál van, szombaton jönnek és hozzák hazaKép. Muszáj volt lepattintanom, mert hova raktam volna, amíg én órákat várok az sztkba??? Nem tudtam volna kire bízni, magammal vinni meg nem akartam a sok beteg ember közé...Kép
Úgyhogy sztem a jövö héten gyertek át LénávalKépKép Jó???

Angi: Részvétem a csötörés miatt. Ez azért nagyon durva, hogy ennyire új a ház és ennyi bajotok van vele.Kép A kivetelezök nem voltak a helyzet magaslatán. Garanciás még legalább? Vagy van biztosításotok?

Pusz
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!
Részvétem, én is majdnem hasonló idegállapotban hagytam el az sztk-t cirka 2 hete. Az EKG-val mázlim volt, semmit nem kellett várnom, bár a nőci aki csinálta nem a kedvesség megtestesítője volt...
Viszont utána a belgyógy, az katasztrófa. Szintén én mentem be utolsónak, másfél-2 óra várakozás után, szédelegtem az éhségtől és persze forrt bennem a méreg. A Takó Ibolya volt, csak azért írom le a nevét, hogy ha esetleg olvas ilyen fórumokat, szégyellje magát. Megkérdezte, van-e cukorbeteg a családban, mondtam, hogy igen, kettő is. Megnézte az EKG-mat, és ennyi. Ehhez képest kaptam egy olyan leletet, amire az van írva, hogy nincs a családban cukorbeteg, és hogy a nyirokcsomók, a tüdő, a has, meg a mittudoménmicsodám is tökéletesen rendben van, tapintható, stb. Meg sem vizsgált!!
Az volt a szerencséje, hogy nem olvastam át a papirost, amit adott a helyszínen, különben abban az állapotomban ráborítottam volna valamit.

A cukorterhelésestől ne félj, de menj oda reggel 7ó előtt 10 perccel, hogy az első körrel bekerülj, különben csak azért várnod kell 1 órát, hogy beadd a beutalódat.
Citromlével ízesítve a glükóz sem olyan borzalmas, nekem kifejezetten jólesett, mert már akkor éhes voltam...

Kismamák!
Voltam tegnap a szülésfelkészítőn, nekem nagyon tetszett, nem gondoljátok meg? Mintha azt mondták volna, hogy az idén már többet nem indítanak, majd csak januárban.

Eri
seri

Sziaztok!

Enikő,
én az első cukros terhelést végigfeküdtem az SZTK-ban a padon, mert ha felültem, már az ájulás környékezett. Én sem bírom kaja nélkül natúran sem, hát még kismamaként. És nekem 4-szer csinálták. Majd amikor a helyettesítő belgyógyász doki volt, megkérdezte, miért kell nekem ennyi cukorterhelést csinálni, amikor jó az eredményem. Mondom, valszeg a szüleim miatt (mindkettő inzulinozza - ta magát és ezért). Azt mondta a doki (!) ez egy nagy baromság, nem elég bajuk van szegény várandósoknak, még ezt a hülyeséget is csináltatják. Teljesen ki volt akadva.
Mellesleg én is szóltam vérvétel előtt, amikor beadtam a papírt, h kismama vagyok és ájulós, de nem nagyon érdekelte őket, a 3. turnussal hívtak be.
Eszméletlen, igazad van!

Ildi,
sajnálom, a rossz éjszakátokat Kép.
Mindig a szomszédommal sétálunk, mire olvastam az üzidet, addigra lefixáltuk a találkát és blama lenne lemondani. Majd megbeszéljük a jövő hétre, okés?

Hajni,
láttam, h nyílt egy új bolt, de nem voltunk még.

Megint kafa az idő!
Sziasztok!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Seri: Már túl vagyok a cukorterhelés elsö részén. Már ettem is Kép
Belgyógyász: No comment!íKép Engem legalább megvizsgált, végigtapogatott, vérnyomást mért, és meghalgatta a tüdömet! Ennyi! És mondta, hogy igazam van, ami a sok várakozást illeti és mindez az alulfizetett egészségügy miatt van és az alulfizetett dologzók miatt, mivel érdektelenek.....stbstb. Szóval végül is rendicsek volt ha azt vesszük. Mondjuk tegnap még utáltam, de hát az indulat rossz tanácsadó és nem türelmemröl,nyugalmamról vagyok híres Kép

Ja és ott voltam már 3/4 7kor a vasasba és az elsö körbe vették be a papirjaimat! Mégis várnom kell több, mint másfél órát! Kép

Hol volt a szülésfelkészítö? Milyen volt mesélj???

Enikö

ceniko
Szeged

SEri! Nekem meg pont ez a dokinö volt nagyon szimpi. Engem megvizsgált és alaposan kikérdezett, tanácsokat adott.

Enikö! SZTK-ba kellett nekem is menni, én az AFP-n vertem ki a balhét, mert szigoru fekvö beteg voltam és ott ültem másfél órát, pedig nem is voltunk csak 3an össze. Hiába szoltam hogy bocs, hivjanak már be, feküdnöm kellene.

Amugy nem tudom ki mennyire tolerálja nekem tele a hócipöm az egészségügy sztrájkjával.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
hülyeség erre hivatkozni: akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is? Nem értem, amikor mindenki a rossz fizetésre hivatkozik. Emberekkel foglalkoznak, ráadásul az emberek nem jókedvükben mennek dokihoz. Teljesen ki vagyunk szolgáltatva az elégedetlenkedő, udvariatlan, durva és lélektelen bánásmódnak mind a hivatalokban, mint az orvosnál, mind a boltokban. Felháborító, hogy itt tartunk. Egy kicsit sem tisztelik a másikat!!!
Jogosan vagy felháborodva Te is, mint bárki más.
Szégyelljék magukat ők.

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen: Kép

Kriszta: Igazad van! De tudod a sok nyugdíjas idös bácsi és néni, akikkel tele vannak a kórházak rendelök, ráérnek egész nap elüldögélni a váróban. Tegnap a belgyógyászat várójában egy idös néni mondta, hogy ö szivesebben ül ott a váróban, mint otthon a 4 fal között egyedül. Igazából nincs panasza, csak vérnyomást jött méretni...... Sztem sok öreg ok nélkül, csak úgy unalmában ültet be a rendelésekre. Elhiszem, hogy az eü személyzetnek tele van a hócipöje velük. Viszont egy mosoly egy kedves szó nem kerül semmibe.
És nem csak az eü dologzók vannak alulfizetve, hanem a politikusok és a magánprakszisos orvosok, ügyvédeken kívül szinte mindenki. Többek között a gyesen lévö kismamák is és a föállású anyák is, ha azt vesszük..... Erre az alulfizetésre tényleg nem lenne szabad hivatkozni!
Ettöl még emberként kellene mindekit kezelni!

Nekem is tele van a hócipöm az egészségüggyel, én is sztrájkolok mindjárt!Kép

ceniko
Szeged

Hú, de bepöccentem Kép
Bocsi.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszta: ne aggódj én is be vagyok Kép

ceniko
Szeged

Lányok! ti szoktatok adni borravalot az Ét-trendnek amikor fizettek? Mennyit?

Enikö! engem nehezen tudott a háziorvos vérvételre elküldeni mert elegem lett abbol hogy melobol orákat kések. Amugy a vért háziorvosnál is leveszik, tudtad? Én már csak oda megyek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok,
tegnap este Eszternek megpároltam a husit. Elfelejtettem a hűtőbe tenni. Ám egész éjjel nyitva volt a konyhaablak.
Ti odaadnátok a husit a gyereknek?űVagy gáz?
Nem tudom, mit csináljak, lehet, h mégsem adom oda.

Karmen,
Orsi milyen kajákat eszik?

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?