tusi81
Végig olvastam a történetedet. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerültek a kezelések
Mi lassan 7 éve lesz már, hogy a csoda/csodák megérkezésére várunk
Jártunk a MÁV-ba (ahol azonkívül, hogy minden kivizsgálás nélkül hormont szedetett velem a doki, még majdnem emiatt egészségügyi kürítésre is el kellett mennem, de szerencsére ezt gyógyszeres kezeléssel megúsztam).
Elmentem egy másik dokihoz, aki igaz kikezelt, meggyógyított, de aztán ő is csak össze-vissza kezelt, majd egyszer csak lelépett…….
Ezekután a régi magánrendelős dokimhoz fordultunk, aki mind a kettőnket kivizsgált és korrektül megmondta, hogy mivel semelyikünknél semmi kórosat nem talált, nem akar minket fölöslegesen kezelgetni, mert szerinte meddőségre specializálódott orvosok segítségére lenne szükségünk, így beutalt minket egy meddőségi központba, a sote I. számúba. Itt kezdtük el a meddőségi vizsgálatokat és kezeléseket.
A sote-n először kivizsgáltak minket (nem találtak semmit, csak a prolaktinomra írtak fel hormonbogyót), végig csináltunk 5 alapkezelést, utána elvégeztek nálam egy hsg vizsgálatot (a jobb petv. vége lezártnak tűnt, a bal petv. átjárható volt) aztán elküzdtük az inszeminációt, amiből 6-ot csináltuk végig. Közbe kiderült, hogy inzulin-rezisztenciám van, amire gyógyszert is írtak fel és tornáznom, diétáznom is kellett (több, mint 20 kilót adtam le) és azóta három havonta járok kontroll vizsgálatra, szedem a gyógyszert (Merckformin 1000 mg-osból 2x1-et). A hat sikertelen inszemináció után méhtükrözésre küldtek el, ahol szerencsére nem találtak semmit.
Az első lombikprogramunkkor 14 petesejtet szívtak le, amiből 10 termékenyült meg. Két 8-8 sejtes embriót ültettek be, nyolcat pedig lefagyasztottak.
Tavaly szilveszter napján tudtuk meg, hogy az első lombikprogramunk nem sikerült.
Utána költözés és egysmás miatt szünetet tartottunk és májusban ismét belevágtunk a lombikprogramba, a másodikba. Választhattunk, hogy friss vagy eszkimó babás programunk (rövid v. hosszú protokoll), beültetésünk lesz és mivel a prof. a fagyasztott embriók beültetését javasolta, annál maradtunk/döntöttünk, így rövid protokoll volt, eszkimó babák beültetésével. Mind a nyolc embriót fel kellett olvasztaniuk (a doki megmondta, hogy a fagyasztás miatt 40%-ban roncsolódhatnak a sejtek, így lehet, hogy a 8-ból egy, kettő, három, négy stb ébred fel, de az is lehet, hogy csak egy vagy egy sem) és így a 8 embrióból kettő 8-8 sejtes és egy 3,4 sejtes embrió ébredt "csak" fel. A két 8-8 sejteset beültették, de a 3,4 sejteset nem, mondván, hogy nem vagyok 30 év fölött, félnek a többes terhességtől és a leleteim nem indokolják. Sajnos a két beültetett embrió nem maradt meg, így mind a 8 babánkat elveszítettük.
A nyolc fagyibabából 3 élte túl a fagyasztást, akikből egy nyolc és egy kilenc sejtes embriót ültettek be, a harmadik babykét, aki 3,4 sejtes volt, azt mondták nem ültetik be.
Ezekután döntöttünk úgy, hogy a sotén itt befejeztük, átmegyünk a Kaáli Intézetbe
Egy netes nőgyógyász (akitől régen tanácsot kértem) ajánlotta Szmatona dr-t, így hozzá jelentkeztünk be. Az első konzikor elvittük az össze leletünket (jó pár leletet), megnézte őket, beszéltünk és azt mondta beutal minket egy géndiagnosztikai intézetbe genetika, kromoszóma vizsgálatra. A férjemnek kromoszóma vizsgálatot, nekem pedig egy teljes meddőségi panelt kért. A géndiagnosztikára még mielőtt elmentünk volna utána érdeklődtem az áraknak.
Az orvos megírta, hogy a férjemnek a kromoszóma vizsgálata 20.000,-Ft-ba, az én vizsgálatom, ha mind a 4 vizsgálatot egyben végeztetem el (mert külön is lehet), akkor abban az esetben 10. 000,-Ft kedvezményt tudnak biztosítani, így a tesztek teljes ára 40. 000,-Ft-ba kerülne. Ha pedig külön akarom elvégeztetni őket, akkor:
- a kromoszóma vizsgálat 20.000,-Ft-ba,
- a CFTR vizsgálat 10. 000,-Ft-ba,
- a Folsav genetikai vizsgálat 10. 000,-Ft-ba és a Trombosis genetikai vizsgálat pedig 10 000 Ft-ba, tehát összesen 50.000,-Ft-ba kerülne.
A vizsgálatra elmentünk és mivel az orvos elmondta, hogy a vizsgálatok, vizsgálatok eredményei egymástól is függnek, úgy döntöttünk, hogy így egyszerre mind a négy vizsgálatot megcsináltatjuk nálam. A doki hozzátette, hogy egy immun vizsgálatot is érdemes lenne nálam elvégeztetni, de azt mivel náluk nem lehet, így felírta egy intézet, doktornő nevét, elérhetőségét, ahol ezt a vizsgálatot (TB alapon) megtudják csinálni. Bejelentkezni könnyű lesz, de időpontot kapni sajnos nem olyan egyszerű, nagyon sokára tudnak csak adni.
A kromoszóma és genetikai vizsgálat eredményeit választhattunk, hogy postán kapjuk meg v. személyesen tudjuk meg. Mi amellett döntöttünk, hogy személyesen akarjuk megtudni, mertha bármi kérdésünk felmerülne addig, akkor, azt még feltehetnénk. Az eredmények következő hétre lettek meg. Ez idő alatt felhívtam az intézetet az immun vizsgálat végett, ahol csak októberre tudtak csak időpontot adni, kértem is, de rá egy, két napra szerencsére ismerős útján előbb el tudtam intézni ezt a vizsgálatot.
A férjem kromoszóma és az én vizsgálatom eredménye aztán kórosat nem mutatott ki. Nekem majd az átlagosnál több folsav bevitel kell.
Az immunvizsgálat eredményének kiderüléséig aztán véletlenszerűen kiderült nálam, hogy számos epekövem van.
Tünetek is voltak, amik erre utaltak haspuffadás, egy, két falat után teltségérzet, időnként nagyon erős jobb bordaív alatti görcs, de mivel kőre én se gyanakodtam, azthittem ez az egész csak átmeneti panasz és elmúlik majd. Az immunvizsgálatot végző orvos aztán az immunvizsgálat eredményének megbeszélésekor (ami szintén jó volt, csak két értékem nem volt jó, de azok a baba megfoganását nem befolyásolják
) még a lombikprogram előtti, minél előbbi epeműtét elvégzését javasolta. Így igaz szeptemberre elő voltunk jegyezve lombikprogram kezdésre, de mivel az epekövek kivétele sürgetöbb volt, így előbb az epeműtétre mentem el és most, hogy már túl vagyok a műtéten és a sebész dokim is áldását adta a lombikkezdésre, bejelentkeztünk és mivel minden rendben volt elkezdhettük a harmadik lombikprogramot
A lombikprogram előtt, közben Ion-indukciós terápiára küldtek el.
Az Ion-indukciós teráoáról itt olvashatsz:
http://www.fajdalomambulancia.hu/cikk001.html
Erre a terápiára 5 alkalommal kell mennem, ez 45.000,-Ft kerül, ez tulajdonképpen egy bérlet ára. Én múlthéten kezdtem el rá járni és azthittem minden nap el is tudok rá menni, de mivel egymás utáni napokon nem javasolják ezt a terápiát, csak minden másnap megyek rá. Még kettő van hátra.
Fogamzásgátlót kellett szednem, amit múlthét elején, hétfőn abba kellett hagynom, tegnap meg is jött a mensim és tegnap el is kellett kezdenem szúrni a gonal-f és suprefactot.
Én eddig nem ezeket a szurikat használtam, így egy kicsit gondba voltam a gonal-f beadásával. Igaz tájékoztató van a tollhoz, nekem mégis nagyon bonyolultnak tűnt.
Először a tollat kiveszem, ráteszem a tűt, majd beállítom a beadandó mennyiséget, úgy hogy a szám a nyílnál legyen, aztán kihúzom teljesen a toll végét, majd leveszem a tűt védő kupakot, egyszer megnyomom a toll végét, akkor kijön a szuriból egy kicsi, majd beszúrom a hasba és megnyomom mégegyszer és akkor egy adagot be is ad a toll. A kattanás valamint a következő vonalra való lépés jelzi azt, hogy be lett adva a szuri, ugye?
A suprefactot szerdán kell beadnom utoljára, csütörtökön pedig a gonalt, aztán pénteken uh vizsgálat.