Melinda
Mi lassan 7 éve lesz már, hogy a csoda/csodák megérkezésére várunk!
Jártunk a MÁV-ba, a Szent Imre rendelőintézetébe és magánrendelős orvoshoz is, végül a sote 1-nél kezdtük el a meddőségi vizsgálatokat és kezeléseket.
A sote-n először kivizsgáltak minket (nem találtak semmit, csak a prolaktinomra írtak fel hormonbogyót), végig csináltunk 5 alapkezelést, utána elvégeztek nálam egy hsg vizsgálatot (a jobb petv. vége lezártnak tűnt, a bal petv. átjárható volt) aztán elküzdtük az inszeminációt, amiből 6-ot csináltuk végig. Közbe kiderült, hogy inzulin-rezisztenciám van, amire gyógyszert is írtak fel és tornáznom, diétáznom is kellett és azóta három havonta járok kontroll vizsgálatra, szedem a gyógyszert (Merckformin 1000 mg-osból 2x1-et). A hat sikertelen inszemináció után méhtükrözésre küldtek el, ahol szerencsére nem találtak semmit. Az első lombikprogramunkkor 14 petesejtet szívtak le, amiből 10 termékenyült meg. Két 8-8 sejtes embriót ültettek be, nyolcat pedig lefagyasztottak. Tavaly szilveszter napján tudtuk meg, hogy ez a kezelésünk sem sikerült. Utána költözés és egysmás miatt szünetet tartottunk és májusban ismét belevágtunk a porgramba. Választhattunk, hogy friss vagy eszkimó babás programunk (rövid v. hosszú protokoll), beültetésünk lesz és mivel a prof. a fagyasztott embriók beültetését javasolta, annál maradtunk/döntöttünk, így rövid protokoll volt, eszkimó babák beültetésével. A nyolc fagyibabából 3 élte túl a fagyasztást, akikből egy nyolc és egy kilenc sejtes embriót ültettek be, a harmadik babykét, aki 3,4 sejtes volt, azt mondták nem ültetik be.
Sajnos a programunk ismét nem sikerült és ezekután döntöttünk úgy, hogy a sotén itt befejeztük, átmegyünk a Kaáli Intézetbe.
Egy netes nőgyógyász (akitől régen tanácsot kértem) ajánlotta Szmatona dr-t, így hozzá jelentkeztünk be. Az első konzikor elvittük az össze leletünket (jó pár leletet), megnézte őket, beszéltünk és azt mondta beutal minket egy géndiagnosztikai intézetbe genetika, kromószoma vizsgálatra. A vizsgálatra elmentünk, az eredmény kórosat nem mutatott ki. A genetikus doki az eredmény ismertetése után immunológiai vizsgálat elvégzését javasolta, amire ismeretség útján elég hamar el is tudtam menni, de ott sem találtak semmit. Ez idő alatt véletlenszerűen kiderült nálam, hogy epeköveim vannak és voltak tünetek amik erre utaltak is, haspuffadás, időnként görcs, de mivel kőre én se gyanakodtam, azthittem ez az egész csak átmeneti.
A lényeg, hogy szeptemberre elő voltunk jegyezve lombikprogram kezdésre, de mivel az epekövek kivétele sűrgetőbb volt, így előbb az epeműtétre mentem el és most, hogy már túl vagyok a műtéten és a sebész dokim is áldását adta a lombikkezdésre, bejelentkeztünk és mivel minden rendben volt elkezdhettük a programot.
Sajnos azonban visszatért egy régi problémám, ami csak menseskor jelentkezik és amit én jeleztem is a sote-n, de azt mondták ez normális és most, erről a dokival beszéltem, mert most ismét jelentkezett ez a probléma és Ő egyből endometriózis állapított meg, ami miatt most egy fájdalomambulancián való kezelésre küldött el, most így a program kezdetekor.
Jelenleg fogigátlót szedek, amit hétfőn kell abbahagynom, aztán erre a kezelésre kell elmennem és végül jövő hétvége fele elkezdhetem majd a szurikat szúrni.