Én visszamentem dolgozni 7 hónap után (annyi volt a max. gyes
), igaz csak félidöben. Eleinte minden jól ment, de elöbb-utóbb jöttek a (család-munka) konfliktusok.. Ezenkívül mindig fáradt voltam, és el akartam menni a babámtól - kikapcsolódni anélkül, hogy fél perc múlva zavarnának. Ezt azért írom, mert sokan úgy látják, hogy amikor visszamennek dolgozni, el tudnak szakadni a gyerektöl egy kis idöre, saját életüket részben visszakapják.
Ezután munkanélküli lettem, már majdnem 8 hónapja, és azóta sem kerestem munkát (A lányom kétéves, Mo-n lehet, hogy még eleve otthon lennék gyesen).
Itthon vagyok, (többé-kevésbé) boldogan. Nincs az az iszonyú kényszervágyam, hogy ki akarom pihenni ezt a gyereket, gyereknevelést. A napjaink egyszerüen telnek, itthoni teendök, egy-két óra a parkban, hetente 2-3 szor találkozunk valakivel, vagy elmegyünk baba-mama csoportba. És igenis kielégít (Nem végeztem egyetemet, de 130 körül van az IQ-m). Ez az én életem, anya vagyok, és ÉN vagyok.
Nem az, hogy nem akarok dolgozni, de nem akarom, hogy a gyerekem rovására menjen. Nem a munka köré akarom megszervezni a gyereknevelést, hanem, ha lehet, a gyerek köré a munkát. Ebben is a mai világ a hibás - a gyereknevelés, munka, társasági élet mind külön lett véve, egyszerre mindhármat nem lehet. Miért nem?
Még egy plusz pont, nem hiányzik már a bulizás, kocsmázás. Rengeteg idöm van napközben, hogy elmenjek valahova (igaz, gyerekkel), társaságban legyek. Nem ültem egész nap egy irodában, hogy este muszáj legyen elmenni valahova
Persze azért tudok ilyen pozitívan írni róla, mert megtaláltam a magam megoldását. Otthoni munka után nézelödtem, és találtam. Nem munka, tanulás. Levelezös, és talán 6 év múlva nekem is lesz diplomám
Annak ellenére lettek pozitívabbak a napok, hogy végülis még mindig itthon vagyok, és egyedül tanulok.
Bogi,
Nem az IQ-n múlik!
Lilla,
Alkotó tevékenység: gyerekeket leültetni az asztal köré, eléjük papír, festék. Eléd papír, festék, és hajrá
. "Kertészkedni" is lehet együtt, esetleg le kell mondani a tökéletességröl, amúgy gumicsizma, meleg pulcsik
Hú, de pozitív lettem, nem is tudom mit keresek itt
Kati