ÚJAKNAK
Ann, Atalie és Ancsav üdv közöttünk. Most kicsit feléledt a fórum (nem mintha aludt volna
), mert hosszú hónapos várakozások után most indul egy csomó embernél a következő felvonás. Sőt, már az első örömhírek is beköszöntöttek tegnap és ezzel vagyunk elfoglalva
De természetesen kérdezzetek nyugodtan, szívesen válaszolunk. Ha egy picit visszaolvastok, akkor nagyon sok kérdésre meg lehet találni a választ
(Pl. a melyik dokit válasszam kérdés 10 laponta terítékre kerül, amikor mindannyian válaszolunk és végül eltünik az illető
- ezek mind visszakereshetőek). De most akkor leírom
K-K2 (Konc és Kanyó) párban dolgoznak. K a bmc lelke, neki ez az élete. Nagyon elfoglalt, sokszor van külföldi konferencián, ő vezeti az intézményt. Egy tündér!
Zeke: meg van a maga stílusa neki is, de nagyon aranyos, én is voltam nála helyettesítések alkalmával. Én nem szeretem, hogy a folyosón kell a rendelésre várni és a tömeges öltöző sem volt a kedvencem, de nagyon jó szakember!
Szűcs: nekem ő csinált babát, tehát elfogult vagyok, de mondjuk még sosem hallottam, hogy valaki rosszat mondott volna rá. Profi, nagyon lelkiismeretes és alapos. Ülős a várója és tv is van.
Skriba: Érzékeny lelkűek ne válasszák, mert ha rossz kedve van, akkor egy zizilelkű lombikosnak nem úgy esnek a szavai. (és tud kiabálni is). De ő is nagyon profi és ha bejön a stílusa, ragaszkodni fogsz hozzá a szüléshez is. Ő egyébként többször javasol kevesebb beavatkozással és hormonkezeléssel járó terminált. Gondolom megadja az esélyt a természetnek is…
Sok sikert nektek és minél előbbi bebabásodást!
Van egy szép kis reménytáblánk, Álmaink
Judit vezeti. Ha szeretnétek bekerül, írjátok meg Juditnak az adatokat. Az ő hsz-iban megtaláljátok. Érdemes tanulmányozni, nagyon sok reményt ad, hogy mennyi novemberi baba fog születni!
BMC: államilag finanszírozott, így elég sokan járnak oda. Az állam egyik intézményben sem emelte az évente elvégezhető támogatott lombikok számát, de az oda forduló párok száma nő… Szóval, igen, gyakran várni kell, főleg évvégére el-elfogynak a helyek. Aki arra gondol, hogy odamegy és babája lesz, azt ki kell ábrándítani. Iszonyú sok türelem szükséges hozzá. És igen, nagyon sokat kell várni, de a legprofibb kezek közé kerülhetsz! Olyan eljárásokat végeznek a bmc-ben, amik Európában is újdonságok, vezetők. Nem mindig jókedvűek a dokik (spec. megértem), de mindig profik. De ugye nem is barátkozni és nem is lelketápolgatni járunk oda, ha arra van szükséged, gyere ide, ezért vagyunk
)) Ha a doki nem mondja ami érdekel, kérdezz-kérdezz-kérdezz, mert szükséges egy bizalmi kapcsolat, hogy sikerüljön. Én mindig egy listát írtam és sorban olvastam fel a kérdéseimet és jegyzeteltem mellé. Többektől hallottam, hogy így csinálják. (főleg az első körben). Ha mégsem tetszik a választott dokid, válts, a saját érdekedben. H-sz-p sokan vannak, ha lehet választanod, érdemes k-cs menni. Vagy reggel f8-ra nyitásra legyél ott, vagy egy picit később 9 után érdemes befutni, akkor talán egy picit kevesebben vannak. Mindenért a recire kell menni, tehát sorbanállós.
Ancsav, szerintem hívd fel a bmc-t (12 és 2 között érdemes telefonálni, előtte az emberrohamok miatt nem igazán van idejük felvenni) és kérdezd meg tőlük. A telefont a legtapasztaltabbak szokták felvenni, ők tuti meg tudják mondani. De szerintem pl. a hsg-t ne a mávba csináltasd meg, a bmc-s Újvári doki is megcsinálja és nagyon ügyesen (ha mégsem fogadnák el az egy évvel elezőttit)! Elég hamar lehet rá időpontot kapni (kövektező alkalmas ciklusra). A vérképnél mindenképp a 3 naposat csináltasd meg: 3. 14. és 21. napi vérvételek. Meg egy teljes vv is.
Rákszűrést érdemes vinni, házassági papírokat és egy vérképet. Ha van spermavizsgálat, akkor azt is, de szerintem azt újra megcsináltatják, nekünk is így volt. (mert hónapok alatt is sokat változhat az eredmény).
Szerintem először hívd fel a bmc-t, hogy mikorra adnának egyébként időpontot. Ha sikerül, akkor fölöslegesen mennél magánba. De ha jobban érzed magad tőle, akkor mindenképp
Ha már volt vetélésed, érdemes megcsináltatni az IR-t, (esetleg PCO-t) mert az nagyon gyakori oka lehet annak, hogy ha a baba megtapadt, de mégsem fejlődött tovább.
Az mindenképp szuper, hogy már tudtál terhes lenni és az is, hogy magától megtapadt!
A bmc azért jó, mert dolgozik fagyasztott anyaggal, tehát ha a párodnak lesz jó eredménye, akkor azt fagyasztják és akár az inszem előtt is tudják olvasztani…
A pasik sp.katonaereményein nagyon jól lehet javítani több módon is. Mi úgy indultunk neki, hogy csak donorsperma lehet, aztán még inszemre is elegendő lett volna. Életmódváltás: mobil ki a zsebből, szorosgatyók tabuk, csak katonakímélő sport, sok gyümi-zöldség, FER14 kúra (!!!!), Macaveb-et is lehet szedni, fürjtojást. Nekünk csodát művelt 3 hónap alatt…
Ann, ha sok pozitivumra vágysz, akkor jó helyen jársz
Főleg, hogy nálunk itt most kezdődik a babaeső
Igen, pont azért olyan jó ez a fórum, mert annyi erőt és energiát (nem mellesleg sok infot is) ad! Sajnos a körülöttünk élőkkel nem mindig lehet ezt így megbeszélni. Abba én is beleestem, hogy csak fórumosokkal beszélgettem a bmc-ben, mert másokkal elég ijesztő volt. Sok a megkeseredett, pedig pont az a lényeg, hogy egy olyan anyuhoz, akinek a hátán a puttony tele van félelmekkel, szorongással, keserűséggel… ahhoz sokkal nehezebben érkezik baba… A fórumosokat a bmc-ben onnan lehet felismerni, hogy nevetgélnek
)) Ugye Sajti?
Hát, nem kicsi a kálváriád, de ha megnyugtat, még így sem a legrosszabb eredményű vagy közöttünk.
Nekem is volt endoműtétem, cisztáim, kivették a fél petefészkemet, de a lombikot ezek nem érintik és most itt csücsül egy nagyon izgága focista a pocakomban. Szóval, kitartás, össze fog jönni!!!
(Csak zárójelben jegyzem, meg az újaknak, vagy azoknak, akik elég reményvesztettek, hogy érdemes elolvasni Eszter blogját a hozzászólása alatt és azt, hogy tegnap egy pozitív tesztet kapott!!! Mindig van remény, de ahhoz iszonyú sok pozitív energia kell és menni fog!)
Az endom nekem sosem fájt, pedig bazinagy volt, de mindig meghaltam amikor megjött. (ezt mondjuk már rég megállapíthatták volna, minden tünetem egyezett).
Az, ha endo vagy mióma van bent, ne stresszeljen. Egyrészt a stressztől nő, másrészt a legjobb gyógyszer rá a terhesség!! (kérdezd meg Sz-t!) A tüsző minden hónapban újra indul, szóval akár szupper eredményeid is lehetnek. A stimuk után egyébként sokkal jobb eredmények szoktak lenni, mert ugye tele van pumpálva. Nekem elsőre alig volt tüsző és benne csak 1 jó petesejt, másodjára meg 8-ból 8 és fagyis is lett és 5 napos blasztobaba is, szóval hidd el, ha pozitív vagy, fordul a kocka és csak jó eredményeid lesznek
A túlstimutól meg pláne ne stresszelj, mert az a legrosszabkor teheted. Amikor én voltam bent, 5 lány is volt bent túlstimuval. És ügyesen felügyelték őket, nem volt gond, baba is lett belőle.
Illetve ugye olyanról is tudunk itt, aki már pozit tesztelt és utána lett szarul. Kórházba ment, naponta csapolták a vizet a pocakjából, de ott a baba és most épp várandós. Szóval, ha be is üt a túlstimu, akkor is jó kézben leszel, ne izgulj!
Szóval, újak gyertek és babásodjatok be velük