Új privát üzeneted érkezett!

Mindjárt visszaolvasok...

Mára két petike termékenyült meg! Hurrrááááá, bár én azért reménykedtem, hogy több lesz, de nem leszek elégedetlen! Küldöm a pozitív energiákat a többieknek is, hogy holnapra beinduljanak!
gigibp

eszter82 NAGYON-NAGYON IZGULTAM ÉRTED egész nap.
Bár mi még nem beszélgetünk,de nagyon örülök nektek.
Én tavaly Áprilisban éltem át ezt az örömet a BMC-ben. Az én kisfiam az első inszemináció segitségével jött világra. (ez most igy értelmes?? Talán.) Mindenképpen várjuk a baba,pocak képeket.

PUSZIKA

www.manocska.colin.fotoalbum.hu

Kép
Kép
colin

Sziasztok Lányok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni. Egy ideje bele-beleolvasgatok a fórumba és nagyon jó olvasni benneteket, mert nagyon pozitívak vagytok. Tudom másként nagyon nehéz, de azért sokszor egyedül meg-megtorpan az ember.
Az én első látogatásom a bmc-ben március végén volt. Ügynököm: SZ. Vizsgálatok, 1 hónap múlva szörnyűséges hsg, számomra valóban borzasztó fájdalmas élmény volt. Átjárhatatlan petevezetékek, kicsit magas prolaktin, pco-s petefészkek. Júni 1. hisztero és laparoszkópia. A p.vezetékeket nem tudták megnyitni, viszont találtak egy endometriózist a hugyhólyag és méh között amit eltávolítottak. Sajnos ennek a helye a mai napig fájdogál. Nehezen jöttem rendbe.
Lombik kezdés 08.27. Rettenetesen vártam, nagyon izgultam. Gonalf 112, Merional fél. 5. naptól reggel Cetrotide. 8. napon azonban leállítva, nem engedték a leszívást, tüszőrepesztő injekciót, ösztradiol 5500 körül volt. Sz ügynök mindenre felhívta a figyelmem, ha nehéz légzés lenne, ill. kevés pisi, irány a kórház. Min. 4-5 liter víz, negyed kg. túró, no sex, torna, tánc, mozgás. 7végén napi 5 liter nyomtam magamba, amúgy nem voltam túl jól, iszonyat fáradtság, meg lelki trauma, ijedtség, félelem.. A t.repedés elleni injekciót hétfő reggel adtam be magamnak utoljára. Fogigátlót újra el kellett kezdeni szedni, gondolom talán ez is meggátolja hogy még nagyobbra nőjjenek a tüszők. Már elmúlt a fáradtság, még igyekszem sok vizet meg túrót fogyasztani, de már kevesebbet mint első 3 napban. Nem tudom mennyi idő alatt alakulhatnak vissza a tüszők ezt elfelejtettem megkérdezni. Kontroll 21én. Ha rendben vagyok, fogi abbahagyás, újra kezdés. Az első kísérletet 100ezrünk bánja, továbbá rájöttem, hogy ez nem is olyan egyszerű ahogy én elképzeltem, és kis félelem is van bennem, a túlstimu miatt. Ja, és ráadásul látott vmi miómát a méhben. De azt mondta mivel júniusban volt hisztero ezért nem küld újra műtétre, akkor biztos minden rendben. Viszont akkor nem tudom mit láthatott. Ez is aggaszt kissé. Hát dióhéjban ennyit magamról, elnézést mindenkitől hogy hosszú voltam, de így tudjátok az előéletem.
És nagyon jó volt olvasni a legfrissebb pozitív élményeket, nekem is könny szökött a szemembe így ismeretlenül is. Bár velem ez sokszor előfordul ha a bmc-ben vagyok. De arra rájöttem, hogy már nem merek ott senkivel beszélgetni, mert múltkor is egy szegény lány komoly problémáját napokig nem tudtam levetkőzni.
Mindannyiotoknak szép, nyugodt és vidám estét kívánok! :)
ann74

Gigi: 2 petesejt? Az tökéletes!!!! :D
Nekem is annyi volt,és nem is azon múlt a dolog :)
DE JÓÓÓÓÓÓ!!!! :D :D :D
Vendég

Zsuzska: köszönöm,(már) igyekszem mindig pozitív lenni :D

Ja,amit lehagytam az imént:

ha már ismét laptetű-nyertes lettem,felajánlanám most az egészet Macskusznak és Kittikének!!! :)

Nektek lányok nincs szükségetek rá,hisz itt vagyunk egymásnak,megy a sok ++++ energy egymásnak :)
Vendég

Sziasztok!

Eszter, Judit, Gigi: NAGYON ÖRÜLÖK NEKTEK!!!
Most már minden oké lesz! :)

Brumi: Nagyon sajnálom! :( Fel a fejjel! A következő sikerülni fog!

Macséknak kitartás és maradjanak a babák a pociban még pár hétig!!!

Puszi Mindenkinek!!! :)
tündi786

Eszter ez csodálatos hír!!!!! :D Tudtam ám, hogy sikerülni fog és nekem is rögtön egy fiúcska ugrott be!

Judit, nagyon-nagyon örülök, hogy felébredtek a picúrok, hamarosan te is zebra tesztes leszel!!!!! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
Én is megkönnyeztem a BMC-s sztoridat!!!!

Ancsa, nekünk most volt az első lombik, épp a beültire várunk! Eddig kb 60.000-ben van a dolog, de már megvannak a Crinon gélek is, meg antibiotikum, meg Duphaston is.

köszi a drukkokat, szerintetek holnapra van még remény, hogy megtermékenyül néhány???
A másik dolog, ami aggaszt, hogy a biológus azt mondta, hogy szerinte inkább pénteken, mint vasárnap lenne a beülti! Végül is nem bánom, de azt hiszem szívem mélyén az 5 napos bébikben reménykedtem! Végül is mindegy, csak a végeredmény legyen pozitív és az is lesz, mert én is az vagyok!!!!! :lol:
gigibp

Gigi: hát a megtermékenyülés szerintem ennyi volt,hisz a spermiumok se élnek túl sokáig,így később már nem hiszem,hogy meg tudná termékenyíteni a maradék petesejtet...,de nem értek hozzá...

Ne sajnáld az 5 napos dolgot,mert ha engeded 5 napra az embriókat,akkor általában 50 %-os az "elhullás"...,nekünk is 4-ből csak 2 élte meg azt a napot,és került a pocakba...
Ha 2-t próbálnak meg az 5.napig tenyészteni,talán nem marad egy sem :?

Örülj annak,ami van,a sors mindent tökéletesen elrendezett!!!
És ne feledd a lombikosok 10 parancsolatának akárhanyadik pontját,miszerint egyetlen petesejt is elegendő lehet a terhességhez,amennyiben ugye megtermékenyül,Neked meg 2 is van!!! :D :D :D :D

Örülj a 2 gyönyörűségnek!! :)
Vendég

Köszi Breki persze, hogy örülök, csak olyan jó volt hallani, hogy 9 darab! Reméltem, hogy lesznek sítáborosok is! Na nem nyavalygok!
:D
gigibp

Eszter!

A másik topikban olvastam a NAGY HÍRT! Hát megsirattam a jó hírt! Nagyon megérdemlitek! Nagyon szurkolok nektek továbbra is! GRATULÁLOK! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rodina74

Mégiscsak jönnöm kell ég, mert úgy látom Giginek szüksége van rá :oops:

Gigi,
jók lesznek teljesen pénteken! Én is 3 napos kicsiket kaptam vissza, és totál bizakodó vagyok!
Anno a lombik kezdetén csak 2-3 napig hagyták őket nőni, és zsupsz vissza! És hát ugye látjuk, hogy ez már jó 20 éves történet, és bizony sok-sok baba lett 3 napos embriókból!
Előre nézz, és bízz bennük és magadban! Gyere, legyél zebratárs Eszterrel, és remélhetőleg Zsuzsóval is, nameg velem :wink:

Kép
judit0713

No meg majd velem ;)
bár én kicsit megkésve csatlakozom :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Rodina: kaphatnánk pocakfotót,babafotót? :D
Vendég

Most olvastam vissza!

Judit!
Nektek is rettentően örülök! Van két csodaszép pöttyöd a pocidba! Nagyon boldog vagyok! Örülök, hogy felébredtek és szépen fejődnek! Remélem 12 nap múlva megint sírni fogok, úgy mint ma!
:lol:

rodina74

Kisbeeka!

Holnap teszek fel pocifotót és babafotót is, jó?

rodina74

No látom lemaradtam a laptetőről!

De mit akarok én, volt a mult héten 2x, most másnak van rá szükség!

Gigi: reménykedjünk, neked is sikerülni kell! Hajrá!

Eszter: te nem gondolod, hogy mindenki a + dologban bizott és sikerült! Ez nem véletlen! Én már az elején megmondtam! És mindenki fiút mond, vajon miért? Mert igy lesz!Annyira örülök!

Még csak akkor örülnék, ha nekem is lehetne babócám (ami tuti nem lehet), ehelyett egy jó állás is jó lenne, no meg gyerek vissza, unokát se bánnám, dajkálnám ám nagyon!

Sajti: merre vagy? Nagyon náthás vagy!?

Rodina: nagyon várjuk a fotókat! De mi van/lesz a bloggal????? Olvasnám!

üdv

kispatak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.09.08 19:09-kor.
Vendég

Okkkkéééé Judit :D :D , bízom bennük és magamban is, hogy full extrás lakosztály leszek nekik!
Nanáááááá, hogy csatlakozom és várjuk a többieket is!!!!!!!!!!! :lol:
gigibp

Rodina: okééééé!!! :D :D :D
már nagyon várom :) ;)
Vendég

Üdv Ann74!

Sajnálom a kálváriádat!!
Itt sokan vagyunk,akiknek endometriózisa van,többek közt nekem is :?

Sz ügynökben maximálisan bízom,de kérdezz tőle,ha nem vagy biztos valamiben,vagy ha más is érdekel,mert magától csak annyit mond el,amennyit muszáj :)

Sajnos (vagy szerencsére) a túlstimuhoz nem értek,de volt egy lány a szobánkban,mikor nekem volt leszívásom,neki rengeteg infúziót adtak,vagy 10 percenként ment mosdóba,és mérnie kellett a vizelet mennyiségét,meg hogy mennyit ivott...
Folyamatosan vezették napló szerűen...
Szóval neki túlstimulációja volt,huszonakárhány tüszője lett,de neki a leszívás még megvolt.
Mást nem tudok róla.

Ilyenkor rengeteget kell inni,ez NAGYON FONTOS!!!!

Bízz benne,hogy az első próbálkozással rájöttek,hogy mennyit bír a szervezeted,és így a következő már teljes siker lesz!

Itt rengeteg siker-sztori van,érdemes elolvasgatni :D
Vendég

Sziasztok Csajok!

Eszter,
Hatalmas gratula nektek. De jóóóóó, hogy sikerült. :D :D :D

Judit,
Nektek is gratula :D . Kövessétek Eszterék példáját. Babaragacsokat küldök :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Kispatak,
Remélem mihamarabb megtalálod a megfelelő melót. Örülök, hogy a fogad jobban van.

Gigi,
Gratula a 2 petikéhez. :D

Atalie, Ancsav, Ann74
Üdv itt. Mielőbbi babásodást

Aktucs,
Irigyek a kolléganőid az tuti és, hogy mennyire ráérnek, hogy téged figyelnek. Nincs elég munkájuk? :twisted:

Macs,
Hajrá Kitti baba
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ami még tegnap kimaradt részemről

Sajti,
Nagyon érzékeny lélek vagyok és elég nehezen viselem ezt az állapotot. Nagyon nehéz karba tett kézzel ülni és csak várni...Remélem az október a mi hónapunk lesz és tényleg minden tökéletes lesz és nem marad el az inszem sem

Te hogy vagy? Neocitlány segitett tegnap?

Mieza,
Következő lépés, az októberi inszem. S addig is elküldött nyaralni és azt mondta, hogy lelkileg majd jól kipihenem magam és októberben összehozzuk a babót. Legyen igaza :D

Woody,
Nem voltam még IR vizsgálaton, de tervezem.
Kérdés ezzel kapcsolatban, ha jól emlékszem már többször volt itt téma. Terheléses IR-e a nődoki ad ugye beutalót, a terheléses cukorra pedig a házidoki? És elsőkörben a 2 pontos elég?
Azért majd visszakeresgélek itt a fórumon még, de annyira nem boncolnám a témát, mert nem akarom, hogy leharapjátok a fejem :D
brumi24

sziasztok

eszter
hatalmas nagy gratula nektek, vigyázz nagyon arra a babára :)
örülök nektek nagyon és drukkoltunk nektek mindenki....

judit
te is vigyázz a pocakban a babókra és egyél sok fehérjét meg sok víz tudod.... és csak beszélj nekik hogy maradjanak veled 9 hónapig....

kiszedték a varrataimat , egész jól érzem magam, ma nem történt velünk semmi hála Istennek.

macs
csak pozitivan és bentmaradnak a babák a lánykád is összeszedi magát és nem lesz semmi gond.

mindenkinek mennek a drukkok továbbra is.

gigi
neked is szoritok hogy holnapra még legyenek megtermékenyültek de nekem is kettő lett első nap a 9-ből nyugi a többi is összeszedi magát.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

szia kisbeeka

igen, töltekezem, töltekezem a "sikersztorikkal" :) Örülök hogy rátok találtam!!
Valószínű ha megtörtént volna nálam a leszívás, engem is hasonlóan köthettek volna infúzióra, mint azt a lányt. mert akkor megugrik a hormon. De ezt így szerencsére elkerültük, remélem már javulok:)
Igyekszem a kérdéseim felírni és bent nem elfelejteni ránézni a cetlimre, de mindig akad olyan kérdés ami utólag jut eszembe :)) Amúgy nekem is rengeteg tüszőm volt a 8. napon, kb 5 18-as, vagy 8-10 14-16ös, aztán 12-13asok, már nem tudtam is tudtam számolni. De az örömöm korai volt:(
Az endód szokott fájni? Kimutatja neked uh?
ann74

Az endót sajnos nem lehet kimutatni,csak laparoszkóppal,vagy feltáró műtéttel,csak a fájdalom meg esetleg petefészekciszták utalhatnak rá (nálam így volt),ebből gyaníthatja a doki,hogy az a probléma,meg a fájdalmas menzesz,de nekem mióta van,azóta fetrengős...
Vendég

Gigi: légy egész nyugodt, full extrás lakosztály lesz a babyk-nek. Hajrá üzenem nekik.

Az ujaknak üdv, és mielőbbi babásodást!

Brumi: menj és pihenj rád fér aztán hajrá!
Igen fogam most mintha jobban lenne. Péntek dokibá majd mond ament vagy bucsut veszünk tőle, majd kiderül. Hát állás már jó lenne, mert ezt az állapotot már nagyon nehezem viselem.

ugyan sokat olvaslak titeket, de ez ráérne este is, napközben inkább már dolgozni kellene

üdv mindenkinek

kispatak
Vendég

gratula az újabb kismamiknak! :-)

Eszteréknek a kisfiúhoz és Juditéknak a vegyespároshoz!!!!!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Gigi,
drukkolok hogy holnap jó híreket kapj és maradjon sítáborosotok is!

Zsuzska,
most mi haladunk épp fej-fej mellett, én is pénteken megyek újabb uhu-ra, inszem remélem jövő hét elején! te kihez jársz?
remélem követjük a Judit- Eszter párost! :-D

Macsek,
Kittinek küldöm a tengermilliónyi babaragacsot hogy minél tovább bent maradjon a bátyóval egyetemben! hinned kell magatokban és mi is küldjük neked a sok sok ++++++++++ energiát, gondolatot. szívből minden jót kívánok nektek!!!

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Lukácsné,
te is egy energiabomba vagy, mint Kubu. Hanna, vesekő, paradicsombefőzés?! :roll:

Vicky,
hogy állsz a vezetéssel? vizsga időpont meglesz még a randa ködös borongós idő előtt?

Kubu,
magam elé képeltem a porcelánokat és hurrikánMarcit meg Anyukád arcát... ááááááá
Marcira hol vigyáznak ezért a kisebb vagyonért? :roll:

üdv az újaknak. mára ennyi telik tőlem, 11 órát dolgoztam. :-( de péntektől két hét hálidéj!!!!! :-D :-D

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Sziasztok!
Esti bekukk. :)

ESZTER, TUDTAM,TUDTAM,TUDTAM!!!! :D :D :D :D :D :D
Éljen!!!! Nagyon vigyázz magatokra!

Judit, nektek is mennek a babaragacsok. :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

És gigi, lassan már neked is lehet majd indítani a szállítmányt. :) A kettő is tökéletes, de tényleg lehet még.

Ma is szekáltak, de lecarom, viszont nagyon idegesítő így netezés nélkül a tetű lassú rendszerünk. Mindenesetre egy dekával sem haladtam jobban, mint netezéssel együtt. De az biztos, hogy mégegyszer nem fognak miatta rámszólni.
Mondjuk találtak mást, aszem ma az volt a gond, hogy nem vagyok gondolatolvasó és nem találtam ki, hogy amit 15-re rendeltek, azt igazából mára várták. :lol: De ez főbenjáró hiba ám.
Tegnap éjjel nem aludtam, úgyhogy ma estére előirányoztam egy nagy adag leszarom tablettát. Nem működik úgy a dolog, hogy minden nap gyomorgörccsel megyek dolgozni.

Viszont ma megint elkezdett nagyon fájni a hasam. Most csak enyhén, tompán fáj, de délelőtt olyan görcsöm volt, hogy majdnem felsikoltottam a munkahelyemen. Pár perc után oldodótt, de elég szar.
aktucs

ja Kubu, még valami kimaradt. azt írtad Apa tanul az új munkahelyre. ezek szerint felvették, csak elsiklottam volna fölötte?! :oops:

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

Csutka,
sajnálom az ócska melóhelyzetet, ha tudod inkább reggel vedd be a lesz...m tablettát mielőtt munkába mégy.

üdv.,
ZsuzsÓ

Kép

Kép
zsuzsi.bmc

zsuzsi: A vizsgám időpontja még nincs meg, de tegnap már levezettem az "éjszakait" és ráadásul még az eső is esett. Haladok, de még gyakorolnom kell.
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter!
Én annyira örülök nektek!!!!! És kicsi fiú a megérzés :D ez is annyira jó!!!

Minden várakozónak azt kívánom, hogy hamarosan kövesse Esztert!!!

Angie

Kép
Kép
angie34--

Judit, most már másodjára asszisztálsz végig jó hírt, szóval mindenképp itt az idő, hogy sikerüljön!
Hajrá 20-a, addig meg kíméld magad és csak vidám filmek, csak pozitív dolgok 

Kisbeeka:
http://teszvesz.hu/listing.php/search?s ... nge_view=1
a nacikat nézd  van egy csomó S-es (úgy emlékszem, hogy az kellett neked, ugye? )
(3 óra múlva lejár… http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=5610475)

Zsuzska, ezek nagyon jó hírek ám :D A babához elég egy db. min. 18-as és két min. 15-s. Illetve a méhnyálkahártyája már akár 7-estől is kiváló lehet !!! Szóval, hajrá!!!

Zsuzsó, most sikerülni fog, hajrá-harjá!!!!! Én hiszek benne, nagyon megérdemlitek már a hányingeres időszakot :D )) Ne dolgozz annyit és ha szabizol, azonnal kapcsolj ki :D

Gigi, szuper hírek, kettő már tuti biztos, a többi meg ma utoléri őket, meglátod! Gyere ma a hírekkel, de részletesebben, hogy mikor mehettek, mennyi indult el, melyik hol tart :D

Brumi, akkor jó pihenést, rakd rendbe a lelked és a következő tuttira sikerülni fog.
mieza

ÚJAKNAK :)

Ann, Atalie és Ancsav üdv közöttünk. Most kicsit feléledt a fórum (nem mintha aludt volna :D ), mert hosszú hónapos várakozások után most indul egy csomó embernél a következő felvonás. Sőt, már az első örömhírek is beköszöntöttek tegnap és ezzel vagyunk elfoglalva :D
De természetesen kérdezzetek nyugodtan, szívesen válaszolunk. Ha egy picit visszaolvastok, akkor nagyon sok kérdésre meg lehet találni a választ :D (Pl. a melyik dokit válasszam kérdés 10 laponta terítékre kerül, amikor mindannyian válaszolunk és végül eltünik az illető :D - ezek mind visszakereshetőek). De most akkor leírom :D
K-K2 (Konc és Kanyó) párban dolgoznak. K a bmc lelke, neki ez az élete. Nagyon elfoglalt, sokszor van külföldi konferencián, ő vezeti az intézményt. Egy tündér!
Zeke: meg van a maga stílusa neki is, de nagyon aranyos, én is voltam nála helyettesítések alkalmával. Én nem szeretem, hogy a folyosón kell a rendelésre várni és a tömeges öltöző sem volt a kedvencem, de nagyon jó szakember!
Szűcs: nekem ő csinált babát, tehát elfogult vagyok, de mondjuk még sosem hallottam, hogy valaki rosszat mondott volna rá. Profi, nagyon lelkiismeretes és alapos. Ülős a várója és tv is van.
Skriba: Érzékeny lelkűek ne válasszák, mert ha rossz kedve van, akkor egy zizilelkű lombikosnak nem úgy esnek a szavai. (és tud kiabálni is). De ő is nagyon profi és ha bejön a stílusa, ragaszkodni fogsz hozzá a szüléshez is. Ő egyébként többször javasol kevesebb beavatkozással és hormonkezeléssel járó terminált. Gondolom megadja az esélyt a természetnek is…
Sok sikert nektek és minél előbbi bebabásodást!
Van egy szép kis reménytáblánk, Álmaink :D Judit vezeti. Ha szeretnétek bekerül, írjátok meg Juditnak az adatokat. Az ő hsz-iban megtaláljátok. Érdemes tanulmányozni, nagyon sok reményt ad, hogy mennyi novemberi baba fog születni!

BMC: államilag finanszírozott, így elég sokan járnak oda. Az állam egyik intézményben sem emelte az évente elvégezhető támogatott lombikok számát, de az oda forduló párok száma nő… Szóval, igen, gyakran várni kell, főleg évvégére el-elfogynak a helyek. Aki arra gondol, hogy odamegy és babája lesz, azt ki kell ábrándítani. Iszonyú sok türelem szükséges hozzá. És igen, nagyon sokat kell várni, de a legprofibb kezek közé kerülhetsz! Olyan eljárásokat végeznek a bmc-ben, amik Európában is újdonságok, vezetők. Nem mindig jókedvűek a dokik (spec. megértem), de mindig profik. De ugye nem is barátkozni és nem is lelketápolgatni járunk oda, ha arra van szükséged, gyere ide, ezért vagyunk :D )) Ha a doki nem mondja ami érdekel, kérdezz-kérdezz-kérdezz, mert szükséges egy bizalmi kapcsolat, hogy sikerüljön. Én mindig egy listát írtam és sorban olvastam fel a kérdéseimet és jegyzeteltem mellé. Többektől hallottam, hogy így csinálják. (főleg az első körben). Ha mégsem tetszik a választott dokid, válts, a saját érdekedben. H-sz-p sokan vannak, ha lehet választanod, érdemes k-cs menni. Vagy reggel f8-ra nyitásra legyél ott, vagy egy picit később 9 után érdemes befutni, akkor talán egy picit kevesebben vannak. Mindenért a recire kell menni, tehát sorbanállós.

Ancsav, szerintem hívd fel a bmc-t (12 és 2 között érdemes telefonálni, előtte az emberrohamok miatt nem igazán van idejük felvenni) és kérdezd meg tőlük. A telefont a legtapasztaltabbak szokták felvenni, ők tuti meg tudják mondani. De szerintem pl. a hsg-t ne a mávba csináltasd meg, a bmc-s Újvári doki is megcsinálja és nagyon ügyesen (ha mégsem fogadnák el az egy évvel elezőttit)! Elég hamar lehet rá időpontot kapni (kövektező alkalmas ciklusra). A vérképnél mindenképp a 3 naposat csináltasd meg: 3. 14. és 21. napi vérvételek. Meg egy teljes vv is.
Rákszűrést érdemes vinni, házassági papírokat és egy vérképet. Ha van spermavizsgálat, akkor azt is, de szerintem azt újra megcsináltatják, nekünk is így volt. (mert hónapok alatt is sokat változhat az eredmény).
Szerintem először hívd fel a bmc-t, hogy mikorra adnának egyébként időpontot. Ha sikerül, akkor fölöslegesen mennél magánba. De ha jobban érzed magad tőle, akkor mindenképp :D
Ha már volt vetélésed, érdemes megcsináltatni az IR-t, (esetleg PCO-t) mert az nagyon gyakori oka lehet annak, hogy ha a baba megtapadt, de mégsem fejlődött tovább.
Az mindenképp szuper, hogy már tudtál terhes lenni és az is, hogy magától megtapadt!
A bmc azért jó, mert dolgozik fagyasztott anyaggal, tehát ha a párodnak lesz jó eredménye, akkor azt fagyasztják és akár az inszem előtt is tudják olvasztani…
A pasik sp.katonaereményein nagyon jól lehet javítani több módon is. Mi úgy indultunk neki, hogy csak donorsperma lehet, aztán még inszemre is elegendő lett volna. Életmódváltás: mobil ki a zsebből, szorosgatyók tabuk, csak katonakímélő sport, sok gyümi-zöldség, FER14 kúra (!!!!), Macaveb-et is lehet szedni, fürjtojást. Nekünk csodát művelt 3 hónap alatt…

Ann, ha sok pozitivumra vágysz, akkor jó helyen jársz :D Főleg, hogy nálunk itt most kezdődik a babaeső :D Igen, pont azért olyan jó ez a fórum, mert annyi erőt és energiát (nem mellesleg sok infot is) ad! Sajnos a körülöttünk élőkkel nem mindig lehet ezt így megbeszélni. Abba én is beleestem, hogy csak fórumosokkal beszélgettem a bmc-ben, mert másokkal elég ijesztő volt. Sok a megkeseredett, pedig pont az a lényeg, hogy egy olyan anyuhoz, akinek a hátán a puttony tele van félelmekkel, szorongással, keserűséggel… ahhoz sokkal nehezebben érkezik baba… A fórumosokat a bmc-ben onnan lehet felismerni, hogy nevetgélnek :D )) Ugye Sajti? :D
Hát, nem kicsi a kálváriád, de ha megnyugtat, még így sem a legrosszabb eredményű vagy közöttünk.
Nekem is volt endoműtétem, cisztáim, kivették a fél petefészkemet, de a lombikot ezek nem érintik és most itt csücsül egy nagyon izgága focista a pocakomban. Szóval, kitartás, össze fog jönni!!!
(Csak zárójelben jegyzem, meg az újaknak, vagy azoknak, akik elég reményvesztettek, hogy érdemes elolvasni Eszter blogját a hozzászólása alatt és azt, hogy tegnap egy pozitív tesztet kapott!!! Mindig van remény, de ahhoz iszonyú sok pozitív energia kell és menni fog!)
Az endom nekem sosem fájt, pedig bazinagy volt, de mindig meghaltam amikor megjött. (ezt mondjuk már rég megállapíthatták volna, minden tünetem egyezett).
Az, ha endo vagy mióma van bent, ne stresszeljen. Egyrészt a stressztől nő, másrészt a legjobb gyógyszer rá a terhesség!! (kérdezd meg Sz-t!) A tüsző minden hónapban újra indul, szóval akár szupper eredményeid is lehetnek. A stimuk után egyébként sokkal jobb eredmények szoktak lenni, mert ugye tele van pumpálva. Nekem elsőre alig volt tüsző és benne csak 1 jó petesejt, másodjára meg 8-ból 8 és fagyis is lett és 5 napos blasztobaba is, szóval hidd el, ha pozitív vagy, fordul a kocka és csak jó eredményeid lesznek :D
A túlstimutól meg pláne ne stresszelj, mert az a legrosszabkor teheted. Amikor én voltam bent, 5 lány is volt bent túlstimuval. És ügyesen felügyelték őket, nem volt gond, baba is lett belőle.
Illetve ugye olyanról is tudunk itt, aki már pozit tesztelt és utána lett szarul. Kórházba ment, naponta csapolták a vizet a pocakjából, de ott a baba és most épp várandós. Szóval, ha be is üt a túlstimu, akkor is jó kézben leszel, ne izgulj!

Szóval, újak gyertek és babásodjatok be velük :)
mieza

Hát szép jóreggelt mindenkinek!

Nagyon jó így fél kilenc körül ébredni és ágyban netezgetni :)
Ezt tervezem a következő 8 hónapra!!! (Remélem ezt most a babák is olvasták)
Persze ahogy beléptem a gépbe (céges) a főnök rögtön rámcuppant :? De pikk-pakk leráztam, ott a helyettes, nyaggassa őt :lol:

Még gyorsan írok nektek, aztán legurulok a házidokinénihez táppénzre vetetni magam. Gyorsan főzni is kellene valamit mire a lurkók hazajönnek. De utána szigorú fetrengés lesz!
Nem tudom mi van velem, tiszta energiabomba vagyok, pedig az allergiám is tombol, meg a babcik is a pocimban vannak :roll:
Mégis ezerrel pörgök, millió dolgot akarok csinálni hirtelen :shock:

Lukácsné,
Filip jól van?
Szegénykém, nálatok ezek a kocsik valahogy nem akarják az igazságot!
Még jó, hogy a párodnak jók a reflexei! Nehogymár a végén még ti legyetek felelőtlen szülők! Én is úgy tudtam, hogy csak a háttal bekötött gyerekülésnél kell kikapcsolni a légzsákot :roll:
Hanna szépen gyarapszik? Képek jöhetnek még, még, még! Kell a pozitív energia a következő 11 napra!

Zsuzsó,
én azt hittem, már pénteken inszem! De ha jövő héten, az is jó, aztán szépen otthon pihensz 2 hetet, növeszted a babszemet a pociban :)

Zsuzska,
bocsánat, a múltkori zebraváró felsorolásból kifelejtettelek :oops: , de természetesen tőled is nagyon várjuk azt a két csíkot!!!
Mikor lesz az inszem?

Aktucs,
jó sok lecaromtablettát küldök neked :arrow: :arrow: :arrow:
Ne foglalkozz HP-kal, majd mi itt esténként feldobunk :D

Brumi, Breki,
az oktober a ti hónapotok (is) lesz! Végülis folyamatosan jó példákkal kell szolgálnunk az újaknak :wink:

Gigi,
várjuk a mai híreket!

Rodi,
hát én is úgy terveztem, hogy megríkatom itt a társaságot 20-án!

Csajok,
tudjátok mit vettem észre? Hogy akivel találkozok a bmc-ben eredményhirdetéskor, az mind jó hírt kap :)
Anno régen, épp Rodival futottam össze, amikor mesélte, hogy sikerült...aztán Mieza repkedését kisérhettem végig, és tegnap Eszter csupamosoly arca volt a minta előttem.
Szóval ha itthon leszek kismamiként, akkor majd jól bejárok veletek a vv napokon, és akkor tuti siker lesz :wink:

Kép
judit0713

:))) nagyot vettem Judit az utsó bekezdésen :)
Hát, tényleg repülsz, de ne feledd el, az első pár nap tényleg a pihié, ne mozogj sokat, kell nekik a csönd és a nyugi..
(Már a tegnapi Corának sem örülök, a mai főzésednek sem...) Legalább az első 4 napot vedd komolyan, szigorúan. Aztán futkoshatsz és bukfencezhetsz is ha majd tudsz a nagy pocitól :)
mieza

És akkor hogy az új csapattagoknak ne kelljen keresgélni, itt a tábla amit Mieza említett:

BABAÁLMOK

Kép
judit0713

Jójó, csak gyors kaja lesz, összedobok egy kis zöldfűszeres krémsajtos csirkehusit meg rizst fözök ki és kész!
A dokihoz kocsival megyek, aztán fekszem, megííííííííííííííííííígérem :)

Kép
judit0713

Csajok, van egy csomó olyan dolog, amit folyamatosan kérdeznek az újak, gondoltam összegyűjtöm (ezért az előző hatalmas bejegyzés) és akkor majd mindig az újonnan érkezőnek mondhatjuk, hogy 1020-as oldal :) Hm? Lehet, hogy naív dolog, de most kedvem van, szóval összeszedem egyben a MITÉRDEMES tudni dolgokat. AKi már nagyon unja olvasni, az ugorja át :)

ÚJAKNAK: MESTER. MEGTERM.-re vonatkozó törvények!

(már nem tudom kinek szedtem össze, de bemásolom:)

http://www.infertility.hu/inde.html bal oldalt a törvények résznél.
(több oldalas). Ezen a honlapon sok-sok hasznos infot megtalálhatsz :D

A törvény röviden: Nagyon hasonló a terheseket védő törvényhez: Teljes védettséget élvezel, ha már benne vagy. (ergo semmilyen indokkal nem rúghat ki. Illetve rendkívülivel igen, de azt nagggyon bizonyítania kell… Vagy pozíció megszünésével is igen, de akkor is nagyon bizonyítania kell, hogy miért téged, aki védettség alatt állsz – szóval ha van esze, akkor nem megy bele, mert csak veszíthet).
Csak akkortól számítasz védettnek, ha már beavatkozások történnek. Előtte a stimuláció időszakában, a vizsgálatok időszakában nem. Viszont kötelessége elengedni az összes vizsgálatra!

A kismamáknak mennyi szabadság jár az orvosi vizsgálatok miatt? A munkáltatónak ki kell fizetni az elmaradt munkaórákat?
- Napokban nem mérik a kismamáknak járó szabadságot, a munkáltatónak a kötelező orvosi vizsgálatokra el kell engedniük a dolgozót. Egy mesterséges megtermékenyítéssel teherbe eső nőnek például - ha szükséges - havonta akár 20 napot is biztosítani kell. Az ilyen jellegű eltávozások egyébként munkaidőnek számítanak, vagyis nem vonhatnak bércsökkenést maguk után.

A védettség csak a beavatkozásoktól számít. A törvényben nincs meghatározva, hogy mi van a két beavatkozás közötti időszakkal, de minden doki úgy véli, hogy a lombik esetében kötelező 3 hónap kihagyás (inszem esetén 1 hónap) az egészség értelmében történik és törvényileg szabályozott, tehát a program része. Engem is ebben a köztes időszakban rúgtak ki. Ma Mo-n még nem volt olyan precedens, hogy lombikos pert vesztett volna, nagyon munkavállaló és gyerekvállaló párti a bíróság, így egy cég sem meri megkockáztatni, hogy a pihenős időszakra hivatkozva menjen oda.

A törvény szerint a programról nem muszáj, de fer értesítened. (jobban jön ki a bíróságon, ha szóltál!) Ha megteszed, szóban közöld vele, majd írj róla egy levelet neki, hogy pontosan mik hangzottak el a beszélgetésen. Illetve miben fogja érinteni a munkádat ez a program. Ha elküldted neki, akkor azt a levelet küldd el magadnak is a privát címedre, hogy igazolni tudd, a főnök tudott róla. Ezzel védve vagy, bármikor tudod igazolni.

Amit érdemes a levélbe beleírni (de nem kell részletezni a szóbelin :)
A meddőségi kezelés a következő vizsgálatokkal jár:
- Kivizsgálások: többszöri vérvizsgálat, petevezeték átjárhatósági vizsgálat, ultrahangok... stb.
- Inszemináció vagy lombik program esetén: hormon-injekciókúra, ultrahangvizsgálatok, petesejtleszívás, beültetés.
A kivizsgálások, vérvétel reggeli időpontokat érint, igyekszem időben beérni... blabla
Ahol egész napra lesz szükségem: petevezeték átjárhatósági kivizsgálás, petesejtleszívás, illetve a beültetés után 2 hét, ami a megtermékenyülés időszaka.
Igazolást ha kér, természetesen mindegyikről tudok hozni... blablabla...
Amit még tehetsz, hogy meséld el nekik, hogy van, amikor pont a 3. vagy pont a 21. napon kell menni, akkor nem tudsz te sem választani. De amikor lehet, akkor egyeztetni fogsz velük, hogy ők választhassanak. Vagy, hogy előre nem lehet tervezni, mert van amikor aznap dől el, hogy másnap kell-e menni, ez mind a szervezet reagálásától függ, de ha lesz lehetőséged irányítani a napokat, akkor is egyeztetni fogsz velük.
Meg, hogy mindig előre jelzed, hogy hol tartol és épp mikor kell mire elmenni...
Szóval biztosítsd róla őket, hogy a lehető leghumánusabban próbálod megoldani és ez egy kényszerszitu, ti sem így terveztétek. (de mégsem különös eset, mert minden 15. pár ezzel szenved ma Mo-n... egyes kutatások szerint minden 6.)

Én tökéletesen megbíztam a cégembe, tényleg csak azért írtam le mailben is, mert épp ráértem és teljesen véletlen küldtem magamnak haza az e-mailt, (továbbítottam magamnak haza, amit elküldtem a főnöknek is)... még a párom nevetett is, hogy milyen para vagyok, merthogy tök jól fogadta a cég, megengedte, hogy elmenjek, biztattak, biztosítottak, hogy támogatni fognak és nagyon szurkoltak...

Aztán a sikertelen lombik utáni 3. munkanapon kidobtak. Eléggé sokk volt, mert még betegszabi alatt is dolgoztam nekik.
Szóval, sosem árt az óvatosság. És végül jól jártam, de ez tényleg ennek a véletlennek köszönhető,(nem volt móka az ügyvéd és a bíróság része) mert ugye az volt az első, hogy a főnök letagadadta, hogy tudott volna róla...

Ha elkezdődik a beavatkozás (vagy stimu) része, akkor a saját dokidtól kérhetsz igazolást! Azt mindenképp érdemes odaadni nekik, vagy ahogy itt sokan csinálták, aláíratni a főnökkel és egyet megtartani.
mieza

Judit, rendben, hiszek neked. Aztán ha sokat mocorogsz, elmegyek és lekötözlek :))) Ennek most sikerülnie kell, nem hagyok más lehetőséget. Már 3 pozit végigéltél, az a szerencseszámom (ugye Navi?), szóval most te jössz!
mieza

Sziasztok!!!!

Eszter: Hatalmas nagy gratula Nektek,Annyira éreztem hogy sikerülni fog...elmondhatatlanul örülök Nektek :D

Judit: Szuper Fagyibabák ügyesen kapaszkodnak és befészkelik magukat kilenc hónapra a pocidba :D
Pihizz és semmi megerőltető dolog!

Gigi: Drukkolok a többi picurkáidnak hogy szépen termékenyüljenek,osztódjanak,erősödjenek!

Mi tegnap voltunk a dokinéninél méreckedni és 5kg-ot nyom a "kis" Balázsom :lol: Hozzáteszem ma vagyunk három hetesek :shock:
Rengeteget eszik és ráadásul alig bírja ki a három órát,ezen kellene kicsit változtatni,mivel a pocak meg emiatt fáj ezerrel :cry:
Valami tipp :?:
A Gripe Watert-t mi is használnánk de 5ml-t nehezen iszik meg belőle,konkrétan utálja az ízét és köpi is kifelé...pedig jó lenne ha segíthetnék a pocakfájásán!

Kép
marianna82

Sziasztok!

íme a lemaradásom pótlása:

Gigi!
A 9 az szuper :D és a 2 megtermékenyített kis manó is!
Tudod, a sikerhez elég egy petesejt és egy spermium is :D
Örülök, hogy a csajok ilyen ügyes gyorstalpalót tartottak p..nazselé ügyben, így már mindenki profi benne :)

Sajti!
:D Mostanában nagy mozizók vagyunk itthon Laccal. És a 2010-es filmeket nézzük folyamatosan. Van köztük néhány, amit a végén azzal szoktam nyugtázni, hogy: AHHHAA! (na ez azt jelenti, hogy biztosan annyira művész, hogy én ehhez kicsi vagyok. Se storija, se eleje, se vége... :? ) És az egyik ilyen remek darab után kérdezte Lac, hogy van-e vajon ennél szarabb is? Éppen a cowboy barátainkat hoztam fel példának, és a barátságon túli életüket :D Én nem láttam, de az összefoglalód alapján éppen ilyenre számítottam, ezért is fogtam vissza magam az elmúlt időben, hogy szemrevételezzem ezt az Oscar csodát :)

Lányok!
Minél többet írtok a turikról, annál nyomibbnak érzem magam :(
Én olyan, de olyan béna vagyok ehhez... pedig már kismilliószor próbáltam turiban cuccot találni, de nem megy. Valahogy én nem látom meg a jókat!
Voltam már nem egyszer barinőkkel, „taníts mester”-alapon, és csak azt láttam, hogy egy csomó portörlő rongyot vesznek! Aztán 3 nappal később felvették a turizott gúnyát és nem jutottam szóhoz, hogy ez az a felmosórongy... csak egy kis mosás, vasalás, felvarrás kérdése... de én alkalmatlannak tűnök erre :? Mindig megbuktattak a mesterek :(

Andikám!
Látod, egyszer bedobtad a közösbe ezt a meleg témát és azóta is „hálás” közönség vagyunk hozzá :D :D :D
Mi amikor szingli bulikat szerveztünk a klubokba, akkor tévedtek arra melegek...hááát, megmondom őszintén, hogy nekem a világon semmi bajom nincs velük, egészen addig, míg nem előttem csinálják a dolgokat! De én mondjuk azt sem birom, mikor a heterók nyalják-falják egymást nyilvánosan. Miért kell nekem ezt látnom, és még a körülöttük lévők érezzék ilyenkor hülyén magukat, hogy bocs, hogy mi is itt vagyunk?!?!?
Na azért eltartott pár hétig, míg kihevertem, hogy a Jamben az egyik srác a másik után fordult és a tömeg kellős közepén toroktisztító negro királyt játszott vele :? :? :?
Nem semmi GrGoldÉr :D ahoyg Sajti mondaná! Itt röhögök rajta már fél órája...meg persze azon is, hogy Sjti milyen jól kivakerta a slamasztikából ezzel a disszertációs dologgal! :D

eszter82
Budapest

Brumi!
Nagyon nagyon sajnálom, mert annyira reménykedtem, hogy a szerda a Ti napotok is lesz ezúttal!!!!
Én Sajti koordináta hibás spontán terhessége óta olyan nagyon bizakodó vagyok! Persze tökéletesíteni kell azt a módszert is, hogy legközelebb jó helyre költözzön a Picúr, de hihetetlen volt olvasni akkor, hogy BMC nélkül sikerülhet! Nyilván végeredmény tekintetében Kpn-ék példája a tökéletes :D Azóta valahogy mindig úgy vagyok vele, hogy egyszercsak mindenki megírja, hogy spontán siker!!! Mert az annyira felrázott minket! Én a szülés óta minden hónapban arra gyúrtam, hogy majd mi is hipp-hopp ágyban párnák közt! :) Persze most már nem bánom, hogy nem így lett, de az esély mindenkinél ott van! Ez a csoda!!!! :)
Remélem a legközelebbi próbálkozást már siker koronázza majd!

Sajti! Bátor vagy...éppen Andreának írod, hogy irány az ágy NeocitLÁNNYAL????? :D nem látod, hogy ő nem akar lányokkal szundizni??? :D :D :D

Kispatak!
Az jó, ha a fogad kezdi összekapni magát! Örülök! :D
Az állásinterjúzás, valóban nagyon brutál lehet :? De majdcsak lesz már valami olyan is, amire öröm igent mondani!!!

Atalie!
Üdv köztünk :)
Sajnos itt is vannak jó és rossz időszakok is, de szerencsére most ismét a sikerszériába csapunk bele :D a legjobbkor jöttél!
A csajok biztosan írnak majd neked erről a protokollról, nekem a másik volt.
Sok sikert és hamar legyél babós! :D

Aktucs!
Sajnálom a furkálódós környezetet, de ne vedd magadra!!!!! Ki azért ne rúgasd magad a stimu kezdetéig, utána meg védve vagy :D

eszter82
Budapest

Rodi!
Köszi, mind megkaptuk a drukkokat és a ragacsokat :D
Várom már a fotót amit tegnap ígértél itt a csajoknak :D

Lukácsné!
Látom, te sem ismered a lazítós napokat! Filip, Hanna, vesefájás és varratszedés mellett paradicsombefőzés... Kismamik! Kicsit pihenjetek is!!!!! (már ha picúrok engedik :D )

Kubu!
:D hihetetlen fazon Marci :D Annyira jófejül próbálgatja a határokat! Ti meg extra jól bírjátok ám. Mi a barátnőmmel mindig azon röhögtünk, mikor a keresztlányom is próbálkozott, hogy mi az ami még tűréshatáron belül van, hogy amikor totál vicceseket csinálnak, akkor annyira nehéz nem röhögni és jól megzabbantani őket a nagy huncutságukkal együtt. De az olyan nem következetes, hogy hetek óta próbálsz valamit elérni nála és a célegyenesben elrontod egy rosszul időzített röhögéssel :D Képzelem milyen helyes lehetett a kis ártatlan mire beértél a szobába :D
Anyukáddal kapcsolatban csak erősen, következetesen!!!
Az a baj, hogy attól, hogy te szeretnéd feloldani a feszültséget köztetek, attól még ő nem. És ez csak akkor megy majd, ha ő készen áll rá. Fel kell ismernie a hibákat a gépezetben és akkor kell majd nagyon partnernek lenni és türelmesnek, megértőnek vele, hogy kibeszélhető legyen ez a konfliktus és túlléphessetek rajta! Azért írtam, hogy fontos tanulni ebből, hogy az ember ne kövesse el ugyanazt a hibát majd, mert a szocialzáció már csak ilyen... olykor észre sem vesszük és ugyanaztokat a hibákat kezdjük elkövetni mi is, amiket annyira utáltunk másban! Te ne cipeld tovább anyukád keresztjét az életeden, mert akkor törvényszerűen átadod majd a gyerekeidnek is... ez az ő feladata! Max abban tudtok segíteni, hogy felismerje! De az nagyon okosan kell csinálni, különben csak ront a helyzeten!!!
Amit Kispataknak leírtál a postán történt család újraegyesítésről, na ezek tök jóóóóók! Igen. Ennyi egy konfliktust feloldani! Csak kellett hozzá ott is a másik fél!!! :D
A párkapcsolati gondokkal és életkörülményekkel kapcsolatosan leírtál mindent ami a probléma forrása szerintem!!! De ezt asszem majd inkább egyszer személyesen, vagy priviben, ha érdekel... Ott van a kulcs a soraid között!!!
Én Lacinak a kapcsolatunk kezdetén azt mondtam, hogy csak az elkövetkezendő 70 évben legyünk boldogok, utána meghalhatunk kéz a kézben együtt :) ebből viszont már közel 10 év telt el :? Húúú már csak 60 van hátra...

Navi!
Naná hogy nem leptelek meg! :D te megmondtad előre :D
Azért majd elmesélhetnéd, hogy úgy 20 év múlva hová megyünk nyaralni...tuti ez is mélyen szunnyad benned, csak még ki kell csalogatni :D
Hogy vagy a K.O. gyógyszerrel?

eszter82
Budapest

Kubu!
:D kösziii :D
A híradósokat megúsztuk is és rendőröket is, mikor végigrepültünk a kocsinkkal a város felett :D
Amit Mieza írt neked, arról ugrott most be egy barátunk anyukája mit szokott mondani:
Ne ejts könnyeket azért, aki nem ejtene érted és ne fájjon semmi, ami neki sem fájna a ha fordítva történne, mert ezek szerint egy buborék volt amit eddig igaznak hittél!

Ancsav!
Üdv köztünk!
Szerintem elfogadják az 1 évvel ezelőtti hsg-t! Pláne, ha a párod eredménye az inszem minimum alatt lesz! Merthogy akkor ugyebár mindegy is, hogy átjárhetó vagy-e, vagy sem. A lombik direktbe megy :)
Szerintem amit meg tudsz frissiben csináltatni, ártani tuti nem árt majd! Nem olyan sok vizsgálat kell a lombikhoz, ha valami kimaradt, akkor azt max 1 hét alatt lezongorázzátok!
Majd gyere és mesélj nekünk, hogy mi volt Z ügynöknél a 20-i randin :D
Gyors babásodást! :)
BMC és Z ügynök: A BMC nagyon jó meddőségi központ, így baromi sokan vagyunk – gondolom ezt a kórlapszámodból is kitaláltad... nem is tudom, már hányezernél járhatnak! Z ügynök jó doki, bár ezt mindenkiről elmondhatjuk a BMC-ben! Mindenki a sajátjára esküszik, de ez természetes :D
Valóban vannak napok mikor sokat kell várni, de nagyon kedvesek, segítőkészek és normálisak az ott dolgozók mindenkivel!
Lélek ápolást ne várj, mert ha ezt is a dokiknak kellene csinálni, akkor az oda járók tizedét tudnák csak ellátni, de a gyors, pörgös tempó és a lényegretörő mondatok nem ellenetek szólnak, csak az idő rövidsége miatt van!!! :)

Ritabmc!
Köszönöm szépen :)

Kahlan!
Neked is nagyon köszönöm :D
Csatlakozz te is a mi kis gólyatáborunkhoz :)

Estrella!
Köszi :)
Remélhetőleg tényleg mindenki követ minket és lassa átalakulunk teljes bmcs babás topikká. :)

Beus!
Köszi hogy kukkoltál mindket és drukkoltál nekünk :)
Én meg leslek tovább titeket a picikkel a pocidban :D

eszter82
Budapest

Ancsav!
Igen, a leaborok alapján döntik el a dokik, hogy melyik gyogyó, melyik protokoll és milyen dózis!
Ezt már milliószor kiveséztük itt – Miezánál szokta kiütni a biztit, mikor újra előjönnek ezek a kérdések :D :D :D – de a lényeg, hogy protokoll függő hogy milyen drágák a gyogyók, és amellett az is számít, hogy humán, vagy teljesen szintetikus gyógyszereket választasz. A humán lényegesen olcsóbb, ...ezt most nem írnám le részletesen újból! De ha visszakeresel néhány hónappal korábbra, akkor találhatsz olyan részeket, ahol mindenki leírta, hogy neki pontosan milyen volt az előkezelés és mennyibe került, milyen gyogyókkal és milyen eredménnyel :)
Tudunk olyat is akinek 100.000 forint alatt volt, de asszem én viszem a pálmát a long protokollos, teljesen szintetikus gyogyóimmal...820 ezerrel. Eredménye volt úgymond, a folytatás/befejezés pedig már nem az orvosokon múlott.
Itt azt hiszem mindannyian elmondhatjuk, hogy a türelem és a nyugis várakozás a keresztünk és az egyik legnehezebb feladat, de sajnos ez az ára. És ha türelmet kell tanulnunk a cél eléréséhez, akkor valahogy át kell állítani az agyatokat erre az üzemmódra!!!

Navi!
Ne izgulj, jó tanítvány vagyok :D semmi para nincs bennem :D Annyi fenntartásom van, hogy míg ki nem derül, hogy tényleg fiú-e a kisfiunk, addig még nem hívom Noelnek...megadom az esélyt...hátha Zoya lesz :D De egyébként tök mindegy, csak egészséges legyen és LEGYEN :)

Woody!
Még jó hogy nem ébresztetted fel Lilit... az én lelkemen száradt volna a tegnapi bömbije akkor :D
Naná hogy keresünk közös játszóteret! :)
Vasárnap született meg anyu barátnőjének az unokája! És nagy szundi-bundi a kisfiú :D És anyu éppen mesélte nekik, hogy Lili is kis mormota volt a kórházban! Mikor meghallottam, azonnal helyesbítettem, hogy most már tud maratoni ordítást csapni, úgyhogy azóta megbecsülik a nyugodt napokat amik eddig voltak :D

eszter82
Budapest

Kedves Judit fekvőtárs :)
Én nem akartalak megsiratni tegnap!
Reemélem jó kis vackot csináltál a manóknak :D

Kispatak!
Bírom, ahogy mindenki győzködi magát – én is – hogy kisfiú lesz vagy kislány (persze mind tudjuk, hogy kisfiú) :D :D :D

Béku!
Itt mindenki nagy sírós... ha örömben, ha bánatban, mi együtt tisztítunk könnycsatornákat :D Úgyhogy nem ciki!!!!! És köszönöm! :)
Hamarosan ti következtek!!!!!

Zsuzska!
Köszi :D
Persze hogy jó méret!!! A mnyh csak dagad majd ezután, és simán eléri a tizenx mm-t, mire kelleni fog! A 12-es tüsző is szupi! Jól fel kell hízlalni még, de így lehet lépésről lépésre haladni :D Majd meglepődsz, hogy mekkorákat nőlnek uh-ról uh-ra!!!!
Nagyon drukkolok!!!!!

Gigi!
Hidd el, a 2 petike nagyon jó! Többek fognak az ősz-tél folyamán szülni, akik szintén 2-3 napos babákkal lombikoltak!!! Higgy benne!!!! :D Sikerülni fog és kész!

Colin!
Köszönöm :D Majd híradózom ezerrel továbbra is! :)
Én már jól megkukkoltam korábban a gyönyörű kisfiatokat...aki már nem is annyira kicsi :D Olyan szép kisbabó :D

eszter82
Budapest

Ann!
Üdv köztünk!
A túlstimu ellen tényleg nincs más megoldás, mint a napi 5-6 liter folyadék és a sok sok túró és egyéb fehérjék, ill. A fekvés! Nyílván más gyógyszerekkel, ill. Adagokkal kezditek majd újra a következőt, hogy ez ne ismétlődhessen meg!
Fura, hogy akkor állították le a programot. Nekem az első ET-t Sz csinálta, mert K éppen konferencián volt, de látott valamennyi folyadékot bennem, de ennek ellenére betette a csajokat a pocimba.
De ők tudják, ők a dokik!
Itt minden ember más és más, ahogyan a lombikok, inszemek is mind különbözőek! Remélem az e havi kezdésetek eredményt hoz majd! :)

Tündi!
Köszönöm szépen :D

Lukácsné!
Köszönöm :D
:D :D :D „ma nem történt velünk semmi” :D :D :D végre egy ilyen nap, mikor nincs gond, probléma! Maradjon is így!!!!!! :)
Gondolom jobb már a varratok nélkül! Örülök, hogy rendben ment az is :D

Zsuzsi.bmc!
Köszi :D
Nagyon közeledtek már ti is :D
Drukkolok nagyon!!!!!! :D

Aktucs!
Kösziii :D
Sz@rd le őket!!! Szerintem az a bajuk, ha van rajtad sapka, vagy ha nincs...mindegy, csak kötekedhessenek! P@r@sztok!!!!!

Angie!
Köszi, én is olyan pasis pocakra gyúrok most mint a tied :D :D :D

eszter82
Budapest

Mieza és új csajok!
Na ugye én megmondtam, hogy vissza kell olvasni ezeket :D De Mieza ma úgy tűnik türelem hormonokat is termel, így nagyon szépségesen leírt nektek sok sok infót :D

Marianna!
Köszönjük szépen :D Igyekszem a nyomdkaitokban járni :D :D :D
Teszel majd képet te is a kis Manódról? :)

Csajok!
Ma reggel teszteltem egyet azzal a fajtával, amit a BMC is használ :)
És persze látszik a csík, de halványan!!! Úgyhogy már örülök is, hogy tegnap kihagytam, mert tuti szívinferktust kaptam volna!
De tök durva, hogy tavaly a nagyobb létszám, ugyanígy a vv másnapján olyan bika erős lett, hogy erősebben látszott mint a kontroll csík! Ja dúúúrva ez a hormonbombaság :D

pusz

eszter82
Budapest

Judit, én is szeretnék csatlakozni majd a fetrengők sorához! :lol: :lol: Jól tetted, hogy tápra veteted magad! :D
Lehetne, hogy amikor megyek eredményhirdetésre "véletlenül" te is ott legyél???, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eszter, hát persze, hogy bízom a két kis pöttyünkben! :)
Annyira örülök, hogy nálatok is ott figyel a kismókus a pocidban!!!! :D

Na akkor a hírek:
Hívtam őket, annyit mondtak, hogy a kettő továbbra is fejlődik szépen, holnap 14 órakor lesz a beültetés! Csajok drukkoljatok!!!!!!!

Természetesen én is küldök pozi energiát, drukk hegyeket és babaragacsot mindenkinek!!!!!

Nagy-nagy pozitív pusszantás mindenkinek! :P
gigibp

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?