Na akkor a pénteki történet, bocsi hogy megint sokat írok
hétvégén lesz apu ünneplés erre felhív anyám hogy ugye csak én megyek a gyerekekkel
mondom nem
erre ő: még van pofája a férjednek idejönni (mert állítólag az uram azt mondta anyunak hogyha az utcán találkoznak akkor az uram leköpi őt, ez persze többünk fülére úgy hangzott el az uram által, hogy Zsnéni kérem ne híreszteljen rólunk olyan dolgokat ami nem igaz, mert én is kimegyek az utcára és hasonlóképpen fogok tenni) persze anyám váltig állítja az igazát és hogy majd a magnó visszajátsza, mondom játsza én is kivi vagyok (ez a mániája hogy mindig azt mondja ők rögzítenek minden beszélgetést), persze nincs mit visszajátszani, csak ezzel fenyegetőzik
aztán még szapult egy kört, mondtam rendben akkor nem megyünk le erre beszart mert hogy ne kavarjam a szart, meg apa mit fog szólni
mondom neki mit zavar hogy boldog vagyok ahelyett h az unokáidnak örülnél ERRE MI VOLT A VÁLASZ: hogy ő túl öreg (65) hogy nagymama legyen (meghogy ő már öreg, fáj mindene (ja ne mondjam állandóan mindenféle gyógykezelésre jár, x millás lávafaszomágy otthon stb. stb.)
és még azt is "megbeszéltük" hogy karácsonykor nem lesz zabálás nála (nem is megyek az qurva biztos !)
és mondtam neki hogy eccer tönkretette a tejemet, most nem hagyom és kérdezte hogy ugyan mivel tette tönkre a tejemet anno, mondom mivel (szilveszterkor nem kívántam boldog új évet és ő elátkozott) erre ő hogy kár rágódni a múlton (bezzeg ő folyamatosan azt teszi)
ja és jött volna segíteni nekem Lizánál, idézem: "ha mással, a nevét ki sem mondom nem találkozok"
a legjobb h olyankor hív ha apu nincs otthon, ja és simán letagadja a beszélgetést bármikor, ja a beszélgetés végén levágta a telefont (szokása) aztán újrahívott én kinyomtam, majd többször hívott de egyáltalán nem is vettem fel
erre délutáni események:
hugit felhívtam és elmondtam neki hogy ezután tutira nem megyünk sehova
közben anyu beszélt apuval (nem tudom mit) de lényeg h valahogy elmondta hogy mi nem megyünk hétvégén stb. stb. (gondolom engem akart besározni anyu csak éppen nem jött be a carkavarása)
erre apa felhívja hugit hogy nem tudja mi baja van anyunak mert furin viselkedik
erre hugi hogy nem tudja, de beszéljen apa anyuval mert minősíthetetlen ahogy viselkedik velem
erre kiderültek fenti dolgok.... apa megkérte anyut hogy a saját szülinapján ne ő állítsa össze a vendéglistát, egyébként is ha nem tud viselkedni akkor maradjon inkább otthon mi pedig majd elmegyünk egy étterembe közösen, nélküle
majd anyu felhívta hugit is, gondolom panaszkodni akart rám, de hugi megkérte hogy ne viselkedjen így, állítólag nagyon kiosztotta anyut és hogy hívjon fel engem és kérjen bocsánatot (szóval ezért hívogatott pénteken du többször is)
ja és otthon nem leszünk anyuéknál, étterembe megyünk, mert ott elméletileg elkerülhető a veszekedés, hiszen anyunak fontos hogy mit szólnak az ismerősök, tehát hiába Liza 4 hetes, senki nem meri bevállalni hogy otthon a házban legyen bármi is.
gondolkoztam egyébként, szerintem anya nagyon fél az öregedéstől és ez hatalmasodott most el rajta, lehet hogy a lelke mélyén nagyon vágyik a gyengédségre, kedvességre, de erősebb a gőg a dac, minthogy ezt kimutassa....
na lelövöm magam, megyek aludni, mert hajnal 1 óta ébren vadok
ha még kibírjátok lesz a tegnapról is leírás, de ahhoz még rövidebbre rendezném a gondolataimat