Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
ma de. megjöttünk, este meg rögtön a netre vetettem magam... Azért nem semmi munka 11 napot bepótolni a babaneten! Úgyhogy ma csak egy-egy rövid mondtaban a válaszok, aztán majd holnap újra bekapcsolódom a normál vérkeringésdbe Kép.
Egyébként úgy vettem, hogy hiányoltok Kép!

Juca, kár hpogy nem tustunk egymásról, tényleg találkozhattunk volna. Még emlegettelek is Kép.

Pele, de jó, hogy minden rendben a kis Babszemmel! KépKép Sokszor gondoltam Rátok! Jó lenne vmikor találkozni. Anyukám csüt-ig nálunk van, pénteken esetleg találkozhatunk, vagy a jövõ héten. Ugyanez Emesére is vonatkozik! Kép Áronnak pedig nagyon boldog szülinapot, és nõjön szép nagyra, egészségesre!

Évi, nemtom, meddig vagy/voltál szalma, én az vagyok, majd' egy hónapja, és leszek is, még több mint egy hónaig Kép. Az ember eléggé meg tud zakkanni, tény és való. De erre valók a barátok (meg a szülök), hogy ilyenjkor megmentsenek az egyedüllét rémétõl. Ráadásul ennyire rossz még sosem volt. Rémképeim vannak állandóan. Biztos emiatt az amerikai-afgán háború miatt, egész nap ez ömlik a rádióból-tévébõl.

PM, a legközelebbi talin megkérhetlek én isa, hogy kielemezz engem? Plusz még hátha sikerül egy kicsi beszélgetnünk is Kép.

Verus, lehet, hogy a babócád tudott latinul - a mamma azt jelenti ui., hogy emlõ (azaz cici Kép).

Adri, az északi fényért komolyan irigyellek... Életem egyik leggyönyörûbb élménye. Sokszor láttam, de az egyik annyira bennem maradt, hogy sosem felejtem el...
Na megyek, mert még egy csomó topikot el kell olvasnom. Sziasztok
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok Nõcik!

Na apa végre hazajött és a fura az az egészben, hogy Pankának nagyon hiányzott. Amikor haza szokott jönni a munkából, onnantól kezdve csak sírt és nem is értette, hogy miért velem kell fürdenie. És ami nem volt még este lefekvéskor sírt, vissza kellett még mennem cicit adni és éjjel kelt 3-kor, 6 kor és már aztán nem is aludt és ez mindkét éjjel így volt. Kiváncsi leszek ezután hogy lesz mert lehet, hogy most én kérek tõletek tanácsot alvás ügybenKépKépKép

Adri! Bizony meg kell szoknunk, hogy esnek a csemeték. Tegnap Pankát is felülés közben visszaejtette az uncsitesóm, jó nagyot koppant a szõnyegen. De esnek még nagyobbakat is, megóvni ugysem lehet mindentõl. Csak sápítoznunk nem szabad.

Anikó! Nagyon ügyik vagytok, meglátod eredményes lesz, hiszen valszeg csak rossz szokásból kelt Lili baba. Mikor jöttök??????????????????

Verus! Nagyon sajnállak Benneteket, mert ez tényleg dühítõ. Jobbulást mindenkinek.

Emese! Minimum 14 sor kellene de ha több nem baj. Arra írsz és azzal, amire és amivel akarsz. Minden fontos, de mindent te határozol meg.

Kati! Ne felejtsd, hogy te immárom egy nyitott könyv vagy a számomra mint félig kielemezett, így én mindent el tudok Rólad képzelniKépKépKépKép Kitti egy nagyon ügyi vsajszi apukáját meg ötsd le egy vödör hideg vízzelKépKépKépKép
Isten éltessen Benneteket.

Katica! a lányok igazat írtak, mi is átestünk ezen a dolgon. A lányom 8 hónapos és még mindig 2 óránkánt szpouzik, ami egyes emberekbõl mély megbotránkozást vált ki. Kit érdekel? De most már 10 perc alatt elintézi.

Gabi1! Ez egyénenként változó, szerintem nem lehet megmiondani.Örülnék ha téged is megismerhetnélek. A szopi meg olyan, hogy valamelyik baba azon él valamelyik meg inkább " felnõtt" kaját enne. Ne görcsölj, éhen nem fog halni.

Kriszta! Gyere a nov.3-i taliraKépKép

Evey, Snoopy, Madárka, régen voltatok. Mi újság?

Na megyek, mert hpénap kirándulunka Börzsönybe aludni kellene. Jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Mindenekelott el kell mondanom, hogy nagyon sajnálom, ha megijesztettem valakit azzal, amit a múltkor a Roseola (3 napos láz) nevû betegséggel kapcsolatban írtam. Nem állt szándékomban Pelének sem kellemetlenséget okozni ezzel. A Roseola valóban egy fertozo gyermekbetegség, de abszolute ártalmatlan, egy vírus okozza. 3 hónapos és 3 éves kor között fordul elo, leggyakrabban 9-12 hónapos kor között. Három napi magas lázat követoen, a láz elmúlik, majd kiütések jelennek meg a gyermek testén. Általánosságban elmondható, hogy ez az egyetlen olyan vírusfertozés, amikor a kiütések a láz elmúltával jelennek meg. A gyerekek általában nem tunnek különösebben betegnek, a lázas levertséget kivéve. A láz kitörése elott 2 nappal már fertoz, ám a láz elmúltával csak 1-2 napig, akkor is, ha a kiütések még láthatóak. Lappangási ideje kb. 10 nap. A lázcsillapításon kívül nincs más teendo e betegség esetén. Lásd még: [url=http://www.askdrsears.com/html/8/T083600.asp" TARGET="_top]http://www.askdrsears.com/html/8/T083600.asp[/url]

Emese! Köszi a gratulációt Istihez (meg mindenki másnak is köszi), nem kell rugdosni, sot, néha elképedek, hogyan felelhet ötösre, amikor alig tanul. Nem csinál nagy faksznit a tanulásból.
Kruppról: Nálunk bevált a teregetés. A kimosott ruhák egy részét a gyerekszobában teregettem ki (hideg pára). Roham esetén pedig a nyitott ablakba álltunk a bebugyolált mazsolával vagy a fürdoszobában kinyitottam a forró vizes zuhanyt és a meleg goz is segített.

Jamina! De jó, hogy itt laksz! A Máltai Játszótér a Bánomi lakótelepen van, a József A. iskolánál, a piros patikánál, az egyes (hármas, négyes?) busz végállomásánál. November 14-én 9:30-kor lesz a következo szopis csoporttalálkozó, van kedvetek eljönni?

Verus! Gratulálok a vizsgádhoz!!!

Zsóka is visszatér hamarosan, úgy emlékszem, 22-23-a körülre mondta.

Snoopy! Jó, hogy ezt leírtad a fejreesésekkel kapcsolatban. Az elso babánk járni tanulását követoen, valahányszor feldolt, folyton a fejét ütötte meg. A doktor néni meg csak nevetett abbéli aggodalmomon, hogy ebbol esetleg valamilyen károsodása származna a gyereknek. Bár ki tudja, ez a 22 ötös mégse normális... Kép
Örülök, hogy Zsombi már nem pályázik a Törpeharcsa névre!

KingAndi! Jót nevettem a krémes sztorin, bár nektek csak utólag mulatságos. Errol eszembe jutott egy barátnom esete, aki a gyanúsan csendes ikreihez kukkantott be, akik békésen álltak a járókában, miután leszedték magukról a pelenkát és valami nagyon barna kulimásszal játszadoztak. Lehet tippelni, mi volt az?!

Anikó! Ez az "apuka megy be Lilihez" szerintem jó ötlet, mert tényleg érzik a tejcsit rajtunk. A férjem simán elaltatja Gergot, míg én többnyire csak cicin tudom.

Kedves Katica, ne aggódj a picikéd miatt, biztos, hogy jó a tejcsid és elegendo is. Hagyd nyugodtan szopizni, ameddig csak és ahányszor csak akar, ez mindkettotöknek jót tesz. A cumi csak megzavarná a tejtermelodést is, meg a babád szopáskészségét is. A 20 perc szopi pedig a MINIMUM, amire szükség van. Ilyenkor még úgy tunhet, hogy az egész nap szoptatással telik, de ahogy novekszik a baba, úgy áll be majd valamiféle rend (ami persze mindig borul, amint megszokjátok Kép ). 3 hetes (meg 6 hetes, 3 hónapos, 6 hónapos) kora körül pedig számíthatsz egy ún. növekedési ugrásra, ami azt jelenti hogy állandóan szopizni akar majd, mintha kevés lenne a tejcsi. De nem a te tejed lesz kevesebb, hanem az o igénye no meg. Pár nap intenzív szoptatás segít a dolgon. Lehet, hogy már most is errol van szó.
Gyere hozzánk bármikor, ha elbizonytalanodsz!!!

CsKati! Gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából! Kitti baba jól megajándékozott benneteket egy felüléssel!

Szalmák! Kép Kitartást!

Puszi mindenkinek, aki ide szokott írni, pl. Zsóka, Pankamama, Verus, Pele, Anikó, KingAndi, KAdri, Evey, Gabi1, Emese, Dia, Snoopy, Évi, Jázminmama, Kriszta, Madárka, Lara, CsKati, Juca, Ancsa, Krisztina, Magdi, Jamina, Szilvi, Chris, Katica, Bigacsiga Kata, Ildi, FDia, Liesel. Jaj, akit kihagytam, jelentkezzen!!! Kép

Iboly
Iboly (iboly)

Sziasztok!

Megvolt a cirkusz, Áronnak nagyon tetszett, bár még a vége elõtt eljöttek, mert a 2 órás elõadás sok volt neki, egy idõ után telítõdött. De itthon egyfolytában errõl beszéltKép Amikor meg délben felköszöntöttük Ákost, azt mondta: "Anya, azért nekem nagyobb tortát süssél!"KépKép Pedig elég nagy volt ez is, de hát vészesen fogyottKép
Aztán szegény most mióta lefeküdt, egyfolytában köhög, megfázhatott valahol, talán tegnap a játszón. Úgyhogy az esti andalgás férjurammal elhalasztvaKép Talán majd szerdán...

Adri!
Szegény Leevi! Rájár a rúdKép Esetleg valami légúttisztító fürdetõ-féleség nincsen arra felétek? Mert az igaz, hogy a pumpás orrszívó mit sem ér.

Kriszta!
Hanna sem tudott cumisüvegbõl inni, õ sem szívta, csak rágcsálta, forgatta. Mondjuk mi csak párszor próbáltuk, amikor el kellett mennem, de aztán inkább kivárta, míg hazaér a ciciKép
Gyere a köv. talira!

Gabi!
Hogy-hogy keveset szopizik Norbi? Próbáltad többször kínálni? Egyébként a menzesz nagyon egyéni, van, akinek 1 kihagyott étkezéskor már megjön, van, akinek akkor sem, amikor már csak 1x szoptat 1 nap. Nekem meg Hanna 4 hónapos korában megjött, pedig éjjel-nappal min. 2óránként szoptattam.

Zsóóókaaa!
De jó, hogy visszajöttetek! Na ná, hogy hiányoztatok, legfeljebb azért nem írtam le, mert "igazoltan" voltatok távol, azaz tudtam, hogy miért nem írsz. Remélem, jól kipihentétek magatokat! Talit majd megbeszéljük, de mindenképp szeretnék én is!

Pankamama!
Kicsi Panka, de aranyos, hogy hiányzott neki az apukája! Hát hiába, beletartozik a teljes világképébe!Kép A párodnak meg, gondolom, hízott a mája!Kép
Hannus is mindig úgy rohan Ákos elébe, mikor meghallja, hogy hazaért! Eldob mindent, és fülig ér a szájaKép

Jó, pihentetõ éjszakát mindenkinek!

Puszi: Pele
Pele

Iboly, köszi a leírást a roseoláról! Remélem, azóta sem jelentkezett senkinél, mert megöl a lelkifurdalás!!!!

Pele
Pele

Sziasztok!

Végre idejutottam én is, de gondolom nem sok idõm van, mert Csongi így délelõttönként pillanatokat alszik.
Nálunk is együtt a család, apa vasárnap délután megérkezett. A helyzet ugyanúgy nézett ki, mint PM-nél. Szerintem tuti hiányzott neki az apa. Egyszer este véletlen említettem az apját, egybõl kapta a fejét az ajtó felé, és kereste, hogy hol van. A fürdés meg 2 perc volt, ugye kiskádban nem az igazi, mikor apával szoktak nagykádban fürdeni. És az utolsó két este, éjjel már nagyon szörnyû volt! Aztán amikor megérkezett még a könnyem is kicsordult a meghatottságtól olyan édesek voltak együtt!

Nem akarom elkiabálni, sõt bízni sem merek a további folytatásban, de Csongi már két éjjelt végig aludt egészen reggel 6-ig! Olyan jó volt. Én úgy kezdtem ezt az egészet, hogy megfogadtam, reggel 5-ig nem cicizünk. Éhes nem lehet, mert este még fõzeléket eszik. Aztán két napja úgy teszem le, mint Geri, szopi után kicsit még felébred, utána kapcsolom le a kislámpát, bár nálunk egy fél pillanat sírás van. Na meg ugye kibújt a két fogacska is, gondolom segített az is valamit. Olyan jó lenne, ha így maradna!

A múltkor írtam, hogy felállt, hát azóta nem sikerült neki. Nagyon nem is bánom. Így is kapaszkodik mindenhová! És persze esik-bukik. Ja és a másik, szó szerint hisztis, akaratos lett. Ha nem az van amit õ akar, kiabál, ordít. Vagy ha nem sikerül neki egybõl valami. Az öltözésrõl nem beszélve. Szerintetek mit csináljak vele?

Geri, éppen kérdezni akartam, hogy hogyan álltok a fõzelékkel, de megkaptam az emiled, és a kép alapján nincs is kérdésemKép

Zsóka, én nem bírnám a hónapokig tartó szalmaságot, minden elismerésem!

Pele, azt hiszem a Te kis Babszemed is egy örökmozgó leszKép

Kriszta, én is szoktam úgy lenni, hogy mire végigolvasom, már írni se erõm, se kedvem. De azért 2-3 naponta próbálok jönni! Pötyike miket eszik?

Ancsa, merre jársz?

Hú, lányok, mennem kell, mert Csonginak kaját kell csinálni! Napok óta bébiételt eszik, olyan kis lusti voltam. (Az Intersparban a Mildi-k 99Ft-ba kerültek. Jól bevásároltam belõle)

Próbálok még ma jönni, és írni a többieknek is!

Csók Évi
Évi (Évi)

Helló Mindenki!

Kápzeljétek, már második éjszaka csak egyszer kel Lili 5 órakor, aztán alvás 9-ig. Szupi!!!! Én ajánlom a keménységet. Tegnap este megpróbáltam fõzit adni Lilinek, szerintem nagyon fincsi volt, de 2 falat után nem kellett több neki. Erre elõvettem egy joghurtot, azt pedig két pofára ette. Jól becsaptuk szegéykémet, mert egy idõ után Hipp joghurtot adtunk neki. De ette. És az esti lefekvéskor nem alszik el a cicimen, hanem úgy rakom le, hogy még fent van. Tegnap egy nyöszi nélkül elaludt.

PM! Adhatok tanácsot, ha úgy gondolod KépKépKép Szóval akkor én is nyitott könyv leszek a számodra? Ez jó, mert legalább megtudod milyen áldott jó lélek vagyok is én KépKépKép Rádumálom a páromat egy hamarosan kirándulásra hozzátok. (Ez magyaros volt) Édes lehetett Panka, ahogy örült. remélem visszaállnak az éjszakák.

Vajon Lara megszült már?????

Zsóka! Szijja megint. Miért is vagy szalma? Hol a párod, már, ha nem vagyok indiszkrét?

Kati! Nagyon-nagyon gratula az ügyes Kittihez, látod a súlya nem akadály semmiben. Az én párom is szokott károgni, de hálistennek egyre ritkábban, mert én nagyon mérges tudok lenni, ha Lilire olyat mond, ami nem igaz, ill régebben volt rá jellemzõ. Pl: kicsi korában nem szerette Lili a zenét, sírt tõle, mostmeg lassan már táncol rá. És erre a párom múltkor megjegyzi vkinek, hogy Lili utálja a zenét. Én pedig mérgesen kijavítottam. Csak határozottanKépKépKép Boldog évfordulót.

Évi! Nekem miért kerülte el a figyelmemet a felállás? Gratlálok hozzá, ügyes Csongi baba.

Tegnap ülve közlekedett Lili. Húzta magát elõre a kezével. Aztán hasra vágódott és gurgulászott.

Pele! Aztán gyorsan bepótolni azt a lemaradást, Áronnak pedig 10 gyógypuszit küldök.

Iboly! Szerintem tök jó, hogy leírod ismereteidet. Ez a Máltai játszótér fedett hely?

Kriszta! Nálunk a cumisüveggel ugyanez volt. Csak rágta Lili. Ne bánd egy percig sem. Nálunk van olyan, hogy Lili 4-5 napig nem kakil. Nem aggódom, mert tudom, hogy ez normális. Igaz, hogy Lili anyatejen kivül mást nem nagyon eszik. Na de aztán az 5. napon 2-3 ruhát is cserélünk.

Adri! Biztos gyönyörû lehet az a sarki fény, de -6 fok???? Már a gondolattól megfagytam KépKépKépSzerintem, ha hazajössz vegyél egy porszívós orrszívót.

Mostmár megyek. Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok!

Köszi a vérvételes véleményeket, én is így gondoltam, de nem szívesen vitatkozok az egyébként rokonszenves dokinénivel, túl vagyunk rajta, simán ment, nincs semmi baj, így most biztosan nem kell vinni egy jó pár évig.
Képzeljétek,Hanna megtanult távolugrani! Szegénykém annyira megijedt attól az idióta Mars-csokis reklámtól a tv-ben, hogy amikor az ürgét bekapta a száj alakú ágy legalább egy fél métert ugrott az ölembe.
Most nagy horpasztás van a délelõtti kertészkedés után. Fanni pajorirtás közben arról oktatta ki az Apját, hogy ronda dolog hogy megöli õket, mert képzelje el ha õ lenne egy hatalmas kártékony állat..., meg hogy akkor inkább dobjuk már át õket a szomszédba....egyfolytában ilyeneket dumál én meg majd bepisilek rajta.
Izgalommal követem éjszakaátalvási kalandjaitokat!
Ne keseredjetek el ha átmeneti visszaesést tapasztaltok.
Hanna már hónapok óta 19-5.30- ig aludt, de egy hete minden éjjel legalább 1-szer fölébred. Igaz úgy látom 4 szemfoga jön egyszerre , de három biztosan.
Kati: örülök ha elküldöd a sztorid, mert nem találtam, a címem megy mailen.
sziasztok:
F. Dia
fd (fd)

Sziasztok,

már elég régóta olvaslak benneteket, írni eddig nem mertem Kép , gondoltam olyan jó kis összeszokott társaság, mégsem kéne "bepofátlankodni". Aztán olvastam Évi sorait - ha nem az van, amit õ akar, kiabál, ordít - és a kisfiamra ismertem benne. Igaz, hogy Tomi két hónappal fiatalabb Csonginál (2001. május 23-án született), de néha komolyan megijedek a hisztijeitõl.
Nem tudom mire vélni a dolgot, azt gondoltam, hogy ez majd csak késõbb kezdõdik.

Erika

Mégicsak csatlakoznék hozzátok, ha még bõvíthetõ a topic...
Erika

Sziasztok!

Ma véletlenül elaludt Timi délután, ezért most gyorsan írok nektek pár sort. Én is úgy vagyok mint Kriszta, elolvasni még megy, de az íráshoz már általában hulla vagyok.
Nálunk semmi új fejlõdési ugrás nem történt, Tomi továbbra is álldogál minden mellett, meg sétál kapaszkodva. Õ kifejlõdte magát augusztusban. Kép
Kijött a harmadik foga is, szerintem a negyedik és néhány napon belül kinn lesz. Egyébként áldott jó gyerek lett, ha nem álmos, éhes hihetetlenül jól eljátszanak Timivel. Bár néha ordítás van Timi részérõl amikor olyan játékhoz akar nyúlni, amivel épp Õ játszik, vagy éppen csak kedves a szívének. Esések nálunk is vannak, múlt héten úgy orra esett, hogy felsértette az orrát, már majdnem meggyógyult, amikor sikerült megint ráesnie úgyhogy még mindig bibis.
November 3.-i talira készülünk, szeretnélek már én is megismerni titeket. Helyszín?
Ja és úgy néz ki megyünk a börzére is vasárnap.

Erika!
Légy üdvözölve! Mindenkit szívesen látunk. KépMegnyugtatásul, két hónappal ezelõtt még Tomi is mindig sírt, ha valami nem sikerült neki, de ahogy fejlõdõtt a mozgása, most már mindent el tud érni amit akar, megszûnt ez is.
Igaz ha valamihez nem szabad hozzányúlni, amit szeretne (pl. szemeteskuka, felmosóvödör), meg tud sértõdni most is, de már elég jól tolerálja.
Érti a "nem szabad"-ot és néha nevetjük, hogy csakazértis próbálkozik. Lesi, hogy figyeljük-e és rászólunk-e megint. Kép

Kati!
A múltkori talinál azért írtam, hogy pikk-pakk lett kitalálva, mert elõtte való nap délután még semmi konkrétum nem volt, csak mi lenne ha... alapon volt róla szó. Másnap meg láttam, hogy minden megbeszélve és ti éppen taliztok. Kép

Pele!
Borsszemhez gratula, nagyon jó lehet érezni, ahogy mocorog. Kép Áronnak meg sok-sok gyógyító puszit, nehogy nagyon beteg legyen. KépKép

Évi, Geri!
Ügyesek vagytok alvásügyileg, csak így tovább! Kép Nekem még mindig nincs szívem sírni hagyni, bár sokszor már elég az is, ha megsímogatom a hátát és visszaalszik Tomi. De van amikor nem válik be Kép , reménykedem, ha kijött a negyedik foga, kicsit nyugisabb lesz, és mi is tudunk majd aludni egész éjszakákat. Kép
Öltöztetésre én is várom a tippeket, mert az nálunk is általában ordításba torkollik.

Adri!
Hát az a -6 fok kicsit hidegnek tûnik innét. Én már azon sajnálkozom, hogy jövõhétre már csak 14 fokot mondanak, és hogy fogok fázni. Kép
Látom Levit sem kell félteni, Õ is tudja, hogyan törje össze magát, de azt hiszem erre is lehet mondani, hogy most vannak abban a korban, minden héten egy-két lila folt, vagy seb. Kép

Zsóka!
Jó, hogy visszajöttetek! Kipihented magad?
Szalmasághoz kitartás! KépKép

Sziasztok!

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Képzeljétek, Jázminnak torokgyulladása van Kép Kép. De hogy mitõl? Semmi hideget nem evett. Vasárnap egész nap Szarvason voltunk rokonlátogatóban, délután mire hazaértünk már nyûgös volt és nagyon piros volt a pofija. Aludt egy picit, de mikor felkelt megmértem a lázát, mert nagyon melegnek éreztem, 40 fok volt Kép Kép. Õ sajnos ilyen nagyon lázasodós fajta, a kötelezõ oltások után is mindig ez volt. Rögtön bele a langyos vízbe, be a lázcsillapító kúp. Egész éjjel nem aludtam, mert odavettem magam mellé és azt figyeltem, hogy nincs e rosszabbul. A tegnapi nap is hasonlóan telt, reggel vittük az ügyeletre, ahol felírtak neki antibiotikumot a torkára, majd egész nap küzdöttünk a lázzal. Estére ismét felszökött nagyon magasra, már több volt mint 40 fok, ismét jött a langyos víz, majd a kúp. Ma reggelre már nem volt láza szerencsére, de nagyon nyûgös mert fáj a torka. Ez az elsõ betegsége, hát nem hiányzott. Fõleg, hogy hétfõre több helyre voltunk hivatalosak (szülõkhöz), mert tegnap volt a 25. szülinapom Kép.

Iboly! Örülök, hogy sok tekintetben egyezik a véleményünk Kép Kép! Ismét tanácsot szeretnék kérni tõled, a torokgyulladásra felírt antibiotikumot, miután elolvastam a tájékoztatóját nem szívesen adnám Jázminnak. Vettem egy komplex homeopátiás készítményt HOMEOGENE 9 a neve, kifejezetten erre jó. Ti használtátok már? Ha igen milyen hatása volt? Tablettás, így csak kis vízben feloldva tudom adni Jázminnak, ez jó így? Remélem meggyógyul tõle, mert ha nem kikapoka dokitól, hogy nem adtam be az antibiotikumot.
Jól tudom, hogy mézet ilyen kicsinek még nem lehet adni? Mézes teára gondoltam, az talán segítene a torkán, de úgy emlékszem ezt egy éves korig nem adható. Te tudod, hogy miért? Azért mert a virágpor allergizálhat? Vagy a méhecske Kép?

Juca! Olvastam, hogy elküldted, a képeket, vártam is nagyon, de tényleg nem érkezett meg. Nem tudom mi lehetett a gond! Lehet, hogy nagyon nagyok voltak és a freemail-es postafiók nem bírta el? Próbáld meg még egyszer! Leírom a címet újra, hátha: jazminmama@freemail.hu, ha nem sikerül, keresünk más megoldást.

Mint Zsóka én is szalma leszek, de nem olyan sokáig, csupán pár napra, mert a férjem nov. 1-jén Hamburgba repül. Én nem maradok otthon Jázminnal, megyünk anyukámhoz, õ legalább kiunokázza magát én meg nem vagyok egyedül. Bevallom én nagyon utálok egyedül lenni a házban este, fõleg napokig.

Pele! Én is irigykedem a pocaklakóért nagyon Kép! Olyan jó neked! Én is szeretnék újabb babucit!

Adri! Olvastam, hogy adsz a babádnak zabkását gyümölccsel. Ezt hogyan készíted el?

Cs.Kati és a többiek akik válaszoltak kutacs ügyben! Nagyon köszi! A tejjel várok. Kati képzeld én mostanság nagyon rendesen adom a D-vitamint. Minden este szopi elõtt cseppentek a nyelvére és most már eljutottunk oda, hogy mikor közelítek az üvegcsével, akkor nyitja nagyra a száját. Miért adatod be az agyhártyagyulladás elleni védõoltást? Írnál nekem errõl valamit? Egyébként ez miért nem tartozik a kötelezõk közé? Tudom-tudom, hogy van errõl egy topic, de ott utóbb már csak egy babuci haláláról írtak, így bele sem merek olvasni. Egyébként garatulálok az újdonsült „elnökasszonynak” Kép Kép!

Szilvi! Nálunk mindenki fiút várt a várandósság alatt, csak én tudtam hogy leányzó lesz. Az UH sem mutatta végig, hogy milyen nemû, de én annyira biztos voltam benne hogy lány. A férjem még az utolsó pillanatig fiút remélt, de azóta teljesen el van ájulva tõle õ is. Mindig mondogatja, hogy milyen gyönyörû, csodaszép kislánya van.

Lara tényleg a klinikán van már, de szerintem még nincs meg a babuci. Megígérte, hogy ha van valami rögtön küld egy SMS-t, már nagyon várom! Azonnal értesítelek majd benneteket is!

Kriszta! Nem is tudom, visszamentél már dolgozni, vagy még babázol otthon Pötyivel ? Tegnap kitakarítottuk az akváriumot, ráment az egész délelõtt, de nagyon szép lett, a csigáknak megkegyelmeztünk Kép.

Szia Erika!
Én is köszöntelek téged! Jó hogy ránk találtál! Az én Jázminom az elsõ 3 hónapot bömbölte végig, pocakfájós volt. Azóta csak elvétve sír, mostanában azért ha négykézlábra áll, eldõl és beveri az orrát Kép. Gyere gyakran!

Nem tudtam mindenkinek írni, így is hosszú lett nagyon, akiket kihagytam azoknak sok puszi!

Szisztok!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Iboly,
megyek, ha nem jön közbe semmi, nagyon kíváncsi vagyok rátok! Tényleg, hogy foglak titeket megismerni? Télen, hidegben hová mentek? Sokan szoktatok lenni? (Más kérdés most nme jut eszembe Kép )

Pethes Ildi,
légy szíves látogass el a Nagycsalád kontra társadalom topicba, kíváncsi vagyok a te józan véleményedre az utóbbi 1-2 nap témájával kapcsolatban.
Jamina
Jamina

Sziasztok!
SOS! Engem HARAPNAAAAAK! Gyakorlott foggal szoptatós mamák: mi liyenkor a teendö? Most, hogy napok óta rendesen kint van a 4. fog is, és már mind a 4 komoly fog forma, szóval ma nagyon megharapott Leevi, kétszer is. Lila köd, ordítás a fájdalomtól, nem túlzok!!! Mind a kettö szopi végén volt, egyik napközben, akkor inkább csak olyan kedvtelésböl szopi volt, most meg az esti, elalvás elötti szopi, második cicije közben. Szegény tök megijedt, mikor felvisítottam, de annyira fájt hirtelen, hogy automatikus volt. Úgy tünik, tényleg nagyon találó ez a Törpeharcsa név! Kép
Iboly! Mondj valami bölcset, tiszta görcs a gyomrom szoptatás alatt, hogy mikor harap megint. Mit lehet ilyenkor tenni????? Ja, kaptam már egy bölcs tanácsot: fejezzem be a szoptatást, minek az má?
Segítsetek!
Puszi:
Adri
KAdri

Sziasztok! Hát jó régen nem jártam erre. Jelentem, elolvastam mindent, de nem sok maradt meg bennem. Kép
Nálunk mostanában kicsit feje tetején áll a világ. Voltunk náthásak, bár ez nem volt vészes, meg megjött a saját különbejáratú mikulásom. Benke most 17 hónapos lesz, ezért nem is olyan rossz ez sem,bár Markó majdnem két éves volt, amikor megjött. Mostanában, hogy kinõtt a foga, nem szopizott éjjelente, valószínûleg ez okozta. Benke popsija viszont borzasztóan csúnya. Kép Érzékeny a bõre, és pár napja nagyon kimarta a kaki, amit nem vettem észre rögtön. Mostanában mindig szólt, ha bekakilt, jött, hogy kaka. Kép Pedig azért nem szokta kicsípni neki ennyire. Elõzõ nap nagymamánál volt, lehet, hogy adott neki valami szokatlant enni. Azóta viszont nem javul a dolog. Pedig már mindennel kentem. Olyan ragyás, ekcémás jellegû és piros. A pelust már óránként cserélem. Eddig a textilben mindig szép volt a popsija. Az eldobhatótól is ilyen csúnya lesz, kb. fél óra alatt. Hát, remélem elmúlik, mert rossz még nézni is.
Pele, gratula a Babszemhez, nagyon jó érzés, hogy bent növekszik egy kis igazi emberke.Kép Jó, hogy hárman lesznek. Majd látod, a harmadik gyerekek igazi csapat emberek. Benke harmadik babaként elég korán kezdett játszani a többiekkel. Amióta mászik, próbál a fiúkkal játszani, de most már egyértelmûen nem egymás mellett játszanak. Õ is épít velük, meg bújócskázik, rohangál utánuk, és utánozza õket. Kaptak egy szobai sátrat a nagypapától, hát abban csuda jókat játszanak. Kép
A börzére mi is megyünk, emiatt is vagyok kicsit behavazva, mert nagy a készülõdés. Mióta kereskedõként járunk ki, nem annyira élvezem. Kép
Adri, nekem is harapott Benke. Én mondtam neki, hogy jujjuj fáj, ne harapj meg! és ez elég élethû is volt, mint tudod... E mellet, ha éreztem a szopi végén, hogy kezd szorítani, bedugtam a kisujjam a szájába, és kihúztam a cicit, és mondtam neki, hogy ne harapj, mert fáj. Lehet ilyenkor az állát is lejjebb húzni finoman az ujjaddal. Nem tudom, hogy nálatok hogy van, de általában a játszócumis babák harapnak gyakrabban, mert a cumit lehet, meg kell is ahhoz, hogy ne essen ki a szájukból. A nagyfiamnál a csõrös pohár bevezetése is hasonló problémát okozott. Persze nem minden gyereknél okoz gondot. Iboly, ha valamit tudsz még, akkor, írd le te is!
Erika, üdvözöllek közöttünk. Kép Írj magatokról!
CsKati, jólesett a hiányolás. Kép
Sok-sok puszit küldök, hogy mindenkinek jusson!
Üdv,
Liesel
Liesel

Sziasztok!

Most csak röviden, de fogok írni naplót is...

Liesel! Vidd el orvoshoz Benkét, mert Borinak ugyanez volt, és kiderült, hogy gomba. Most már rendezõdött, krémet adtak rá.

Puszi:

Dia
Dia

Sziasztok!

Épp most írtam Katinak, hogy alig állok már a lábamon a nagy vendégjárás után. Asszem most 2 napig hideget eszünk, mert besokalltam a sütés-fõzéstõl!!!!

Liesel, pont én is ezt a piros-popsi-témát akartam felhozni, mert Hanna feneke is irtó ronda lett az elmúlt 2 napban, épp ahogy te írtadKép Rengeteget eszik, és emiatt 5-6-7x kakil egy nap, gyakorlatilag állandóan kaki van a pelusában, és ezt már nem bírta a bõre. Pedig eddig neki is gyönyörû volt. Popsikenõccsel kentem, de semmit sem javult. SOS, ha van valakinek valami jó tippje!!!!

Adri!
Hannus engem párszor harapott meg. inkább mostanában, merthogy gondolom, Babszem miatt nem jön már úgy a tej. Ilyenkor, ahogy Liesel is írta, gyorsan leveszem a cicirõl, és mondom, hogy nem szabad, mert akkor nem adok. Ez hatni szokottKép Aztán hamarosan leszoknak ám a harapásról, pár hét alatt. Legalábbis Áron így volt, és utána már az elválasztásig nem harapott soha. De emlékszem, amikor Áron elõször csinálta, akkor komolyan megfordult a fejemben, hogy most hagyom abba ezt az egész szoptatás-dolgotKép

Jázminmama!
Gratulálok a szülinapodra! És jobbulást Jázminnak!
Én úgy tudom, a méz azért nem jó, mert baktériumok lehetnek benne (?). Hagymateát próbáltál? Az jó szokott lenni.

Ancsa!
Helyesek lehetnek a tesók, ahogy együtt játszanakKép De jó lenne, ha el tudnátok jönni 3-án, már nagyon kíváncsi vagyok rátok!! Meg persze a többiekre is, akikkel még nem találkoztam!

Erika!
Ne aggódj, normális, amit a kisfiad mûvel. Most kezdi átélni, hogy õ is hatóágens, ugyanakkor a kis teste még rengeteg korlátot támaszt elé, mert nem, vagy nem úgy engedelmeskedik, ahogy õ gondolta. Ez bizony rossz érzés már az ilyen pici babának is, és neki még nincs más eszköze se a kifejezésre, se a megoldásra, mint a "hiszti". Hannust látnátok néha, a lábát berogyasztja, a kis kezét a térdére támasztja, a fejét lehajtja, és úgy bömböl tiszta szívébõl, ha nem sikerül neki valamiKép De ez még nem az igazi dackorszak, ez csak ízelítõféle...KépKépKép

Anikó!
Köszi a gyógypuszikat!

Évi!
Akaratosság-témát ld. fent. Szóval örülj neki, hogy egy önálló egyéniség kezd kibontakozni a babádból. Általánosságban az mondható, hogy amit muszáj megcsinálni, azt a nagy ordítás mellett is muszáj: szeretettel, türelemmel, lassan beszélj közben a babádhoz, hogy ez most miért kell. Amúgy meg próbálj neki akkora mozgásteret hagyni a szó szoros és átvitt értelmében, amekkorát csak lehet.

Na sziasztok, megyek teregetni, aztán alukálni!

Pele

Dia!
Mit adtak Borinak, Canestent? Mert az pont volna itthon...

Pele

Pele!

Nem, valami gyógyszertári kikeverõs kencét. De mielõtt elkezded bármivel kenni, mutasd meg orvosnak, mert a Canesten felboríthatja a hüvely természetes harmóniáját, aztán nehogy pont emiatt kapjatok be valami jó kis fertõzést.

Puszi:

Dia
Dia

Köszi a gyors választ!
Pele

Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a fogadtatást, nagyon jólesett! Kép Hiányoztatok.
Olyan nagyon nem pihentem ki magam, mert napközben, amikor a csemeték aludtak, anyukámnak segítettem, éjjel pedig Emese volt hogy óránként feláébresztett. Ez volt tegnap éjjel is. 10 foga van már, két helyen is gyullaadt, duzzadt az ínye, valszeg további fog(ak) jön(nek).Nem tudom, mit csináljak, anno Ábelnél megfogadtam, hogy nem várok 22 hónapos korig az éjjel átalvásával, de lehet, hogy mégis ez lesz belõle???

Geri, kérdezted, hogy Zoli hol van. Jelentem, Kamcsatkán. Természetfilmeket készít, operatõr (meg rendezõ, szövegíró, anyámtyúkja), egy szál magában járja a vadont (na jó, egyszer kettesben járta /velem Kép/, de elõtte és azóta is egyedül. Szóval féltem õt rendesen, mert elég egy nagyon erõs bokarándulás, vagy egy lábtörés, és akkor neki annyi ott minden lakott helytõl 5-600 kilométernyire. Akkor ottmarad. Azzal szoktam magam nyugtatni, hogy óvatos és tapasztalt (ez igaz is), de akkor is remegek belül...

Adri és Pele
szerintem próbáljátok meg levegõzetni a lurkók popsiját, A lakásban jó meleg van, ugyan pucér popóval valszeg nem tennétek jót a szõnyegnek, de ha egy bugyit/alsónadrágot adtok rájuk, az alatt sokkal jobban szellõzik a bõr, mint pelusba bugyolálva. talán napi 2x-3x fél óra is segít már. Monadnám, hogy preóbáljátok ki a textilpelenkát, de Pele gyakorlatilag azt használ... Neogranormon nem segít? Adri, nálatok ez nincs, de ha hazajöttök, érdemes betankolni, mert tényleg csodakenõcs. Ja! Popsikenõcsben is van sokféle, Emesének pl. az eldobható pelus szabályosan hámlósra szárítja ki a bõrét, a dokinéni egy nagyon zsíros popsikenõcsöt írt fel, be is vált. Vmi ilyenfajta kenyõcsöt is kipróbálhattok. Esetleg kamillateát a fürdõvízbe.
Más nem jut az eszembe Kép.

Adri, írd meg már a csajoknak, hogy -6 fok az nem is olyan nagyon hideg! (Csak itt nálunk, mert itt párás hideg van, míg északon száraz hideg. Illetve, gondlolm Finno-ban is száraz hideg van, nem?)
(Amúgy már én is majd' megfagyok itthon 10 fok alatt).
Pele, akkor valszeg kereslek csüt. du., vagy péntek de. Oké?
sziasztok mindenkinek
Zsóka

ui: üdv Erikának! Kép
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!
Azt hittem, ma este nem lesz eröm írni, csak olvasni, de nem bírom ki! Kép

Zsóka! De jó, hogy itthon vagytok! Jó volt? A jó idöt én intéztem! Amikor rosszabb volt, aznap kicsit fáradtabb voltam, bocsi! Kép

Adri! Ha szükséged van orrszívóra, csak írj, veszek Neked, és elküldöm! Az északi fény miatt én is nagyon iarigykedem, az esések miatt már kevésbé.

Pele! Jajjjj, de jó, hogy így megnyugtattál! Most már tudom, hogy Lili nemcsak szimplán hisztis, hanem egy hatóágens. így azért mégis más, mert már kezdtem bedilizni töle! Kép

Jázminmama! De rég írtál már! BOLDOG SZÜLINAPOT Kép
Jázminnak meg jobbulást!
Az agyhártya-oltás kötelezö, nem, lányok?

Kati! Köszköszköszi! Az emilt. Válasz megy. Hogy sikerült az Alex-Anya nap?

Erika! ÜDV KÖZÖTTÜNK! Gyere gyakran, írj sokat! Kép

Lányok, Katinak összeírtam, hányan is írogatunk ide, 28 név jött össze, és még így is lehet, hogy kimaradt valaki. Meg gyarapodunk is, szerncséreKép

Mindenkinek millió puszi, akinek írtam; akiknek meg nem, azoknak eggyel még több. Bocs, de megyek, mert azonnal elalszom. Holnap többet.
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!
Azt hittem, ma este nem lesz eröm írni, csak olvasni, de nem bírom ki! Kép

Zsóka! De jó, hogy itthon vagytok! Jó volt? A jó idöt én intéztem! Amikor rosszabb volt, aznap kicsit fáradtabb voltam, bocsi! Kép

Adri! Ha szükséged van orrszívóra, csak írj, veszek Neked, és elküldöm! Az északi fény miatt én is nagyon iarigykedem, az esések miatt már kevésbé.

Pele! Jajjjj, de jó, hogy így megnyugtattál! Most már tudom, hogy Lili nemcsak szimplán hisztis, hanem egy hatóágens. így azért mégis más, mert már kezdtem bedilizni töle! Kép

Jázminmama! De rég írtál már! BOLDOG SZÜLINAPOT Kép
Jázminnak meg jobbulást!
Az agyhártya-oltás kötelezö, nem, lányok?

Kati! Köszköszköszi! Az emilt. Válasz megy. Hogy sikerült az Alex-Anya nap?

Erika! ÜDV KÖZÖTTÜNK! Gyere gyakran, írj sokat! Kép

Lányok, Katival összeírtuk, hányan is írogatunk ide, 28 név jött össze, és még így is lehet, hogy kimaradt valaki. Meg gyarapodunk is, szerencséreKép

Mindenkinek millió puszi, akinek írtam; akiknek meg nem, azoknak eggyel még több. Bocs, de megyek, mert azonnal elalszom. Holnap többet.
Emese
Emese (emese)

Bocs, nem tudom, miért lett dupla!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Kedves Dia! Köszönöm, hogy ennyi idõt szakítottál a "bánatomra", miután elolvastam, amit írtál sikerült megnyugodnom, örülök, hogy normálisan müxik a kisfiam.Kép
Kedves Anikó, Pele, Pankamama,Iboly! Nektek is nagyon köszönöm a segítséget, amióta kiiktattam a védõnéni "jó" tanácsait érezhetõen javult a helyzet.Kép Csak az az érzésem, hogy egyfolytában szopizunk, dehát az anyaság 24 órás elfoglaltság.KépMost is csak valami csoda folytán tudok írni, mert mire bekapcsolom a gépet, mindig történik valami, ma a dokinéni csinált ébresztõt. Nektek, hogy van idõtök? Nekem már a vasalnivaló is halmokban áll. Hihetetlen, hogy tegnap már két hetesek voltunk.KépJut eszembe, a dokinéni felírt egy "Konakion MM paediatric" nevezetû ampullás valamit, amit mostantól kellenne adnom Zolikának, Ti ismeritek ezt? Nem szeretném minden vacakkal tömni, csak, ha muszáj. Ráadásul félek, hogy megfullad, ha kiskanállal adok neki valamit. Lehet, hogy butaság, de még a tejcsitõl is fuldoklik idõnként, olyan mohó.Kép
Egyébként alig vártam, hogy csatlakozzam hozzátok igaziból, erre elköltöztettétek magatokat.Kép Azért néha benézek a "Tapasztaltakhoz", bár amennyi idõm van, még olvasni se nagyon, nemhogy írni.

Sziasztok, Katica
Katica

Sziasztok!

Agyhártya-gyull. ügyben most volt a rendelõben, ha jól rémlik egy írás. Sok dolog csinál ilyet, egyikük az, amire a HIB (ACt-HIB, Pedvax) oltás a jó, ez az ami ma már kötelezõ, mindenki kap. A másik az, amibõl tavaly a járványok voltak, ez nem jár kötelezõen.

Torokgyuszi: azért ha már elkezdtetek egy antibigyót, azt nem illik abbahagyni! Mert akkor rezisztens bacitörzs alakul ki. Homeopatákhoz nem értek, de szerintem azt még õk se javasolják, hogy egy megkezdett kúrát félbehagyjatok!
Mézzel tényleg az allergia kialakulás miatt kell vigyázni.

Harapás: én olyankor elvettem a cicit, megtanulták, az nekik sem jó. De ettõl még nem feladni!!! Enyémek elég hamar megtanulták, és utána még egy évig szoptak.

Talira jelentem értettem, meg fogom mondani. Csak ne egy nappal elõbb találjátok ki, légyszi!

Jamina, megyek oda is!

KAdri, por(r)szívót én is akartam mondani, küldetni kell innen. Amúgy ez egy magyar találmány, az orvos unokabátyám ismeri a feltalálóját, anno nekem õk javasolták, ezelõtt 8 évvel, akkor még csak a Tûzoltó utcai klinikán lehetett kapni. (egy kis történelem)

Hú, biztos volt még valami, de nem ugrik be.

És egy kis trükkel, Ilbolytól:
Hiányolva vannak: Zsóka, Pankamama, Verus, Pele, Anikó, KingAndi, KAdri, Evey, Gabi1, Emese,
Dia, Snoopy, Évi, Jázminmama, Kriszta, Madárka, Lara, CsKati, Juca, Ancsa, Krisztina, Magdi, Jamina, Szilvi, Chris, Katica,
Bigacsiga Kata, Iboly, FDia, Liesel, Erika.
Kép
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Lara üzeni:
"Kislányunk Hanga szülinapi buliját eztán okt. 24.én tartjuk. Ma 2 óra 20 perckor találkoztunk elõször. Jelenleg 3480 gramm és 50 centi. Anya, apa és a baba is jól vannak!"

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Ildi!
Ha nekem írtad az antibiotikumos tanácsot, akkor lehet én voltam a félreérthetõ még nem adtam be Jázminnak belõle, inkább a homeopátia Kép!
Szió!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!
Este még rendesen is visszajövök, addig is köszi mindenkinek a bíztató szavakat a harapással kapcsolatban. A jobb mellem totál kész, tegnap vérzett, ma sebes. Rettegek, ha csak eszembe jut a szoptatás. Kép Pedig eddig imádtam szoptatni. Ma csak hajnalban tettem mellre, meg most egy órája, de tök pánikban. Megint harapott. Kért volna még azt hiszem, de így is 3szor kiköpte a cicit közben és velem kokettált. Nem reszkíroztam, elpakoltam. Ha ez így megy tovább, feladom. Addig, amíg van még mellbimbóm.
Estig csók:Adri
Lara!Kép nagyon gratulálunk! Jó babázást, hosszú, fogmentes szoptatást!
KAdri

Sziasztok!

Jázminmama, sok boldog szülinapot!!!!KépKépKép

Katica, az a K- vitamin, volt már itt vita róla, mindenhol máshogy adassák. Nálunk heti egy ampulla volt. De keverd össze tejcsivel, mert irtó keserû! És ne félj nem fog megfulladni tõle! Kép A vasalatlan ruháról meg annyit, hogy lesz ez még rosszabb is, ne strapáld magad, neked még pihizni kell!!!

Csongi tegnap orra esettKép Rajtam keresztül! Tiszta vörös volt az orra, ma meg olyan kis varrféle lett rajta. Persze mindneki észrevette, és kérdezgette, hogy mi történt.
A helyzet, hogy mindenhol fel akar állni, csak nem mindig sikerül, de egyre ügyesebb. Mindenesetre a kiságyat totál le kellett tenni, hát az én 155 cm-hez... Alig tudom alváshoz beletenni!

Mára ennyi. Én is mindenkit üdvözlök, aki járt már itt, és aki ezután jön!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok,
Ha minden igaz, és nem törli megint az MTV, akkor pénteken, okt. 26-án du. 15.35-kor megy Zoli filmje az m1-en, Alaszka bölcsei címmel.
Különdíj azoknak, akik felismernek engem a filmben (ha jól rémlik, 3 snittben Kép)

Képzeljétek, ma felhívott az a ffi, aki felkérte Zolit, hogy legyen az operatõre. jan. közepén repülnének egy kis kétüléses sportgéppel, AUSZTRÁLIÁBA.
nagyon nem szeretném, ha Zoli menne. 1. Most sincs itthon, nerm akarom, hogy alig egyhavi távollét után megint elmenjen hónapokra.
2. Egy kis gépbe az õ 195 centijével nem igazán jó muri beülni, és kb. egy hónapig tartana az út...
3. Az útrvonal többek között Pakisztán, India, stb. felett vezetne el. Namármost, szvsz mostanában Pakisztán felett elõbb lõnek, és utána kérdezik a pilótát, honnan jött...

A baj csak az, hogy SOK pénzt kapnának a filmért, és nem utolsósorban a szakmában is híre menne. Ha Zoli nem megy, ettõl mind elesik.
De én akkor sem akarom, hogy menjen. Most mit csináljak?? Nem tehetem meg, hogy nem írom meg neki emilben, mert késõbb kiderül, hogy gyakoraltilag hazudtam neki...
Bízom benne, hogy sikerül lebeszélnem...
Jaj... KépKépKépKép
Na megyek...
Ja, jut eszembe
Pele, amit felvetettél az Érdi születésház topikban, nagyon jó kérdés. Nekem ezzel kapcsolatban két kérdésem is lenne (bár az egyikrõl már beszéltünk)
1. ha én magam valszeg a születésem körüli bonyodalmak miatt vagyok olyan heppes, amilyen (mellesleg koraszülött vagyok), akkor ezt én hogyan tudom feldolgozni?
2. Ábel egy elég szerencsétlen (de viszonylag rövid, négy órás) vajúdás után császárral született. Talán neki is voltak olyan lményei, amit jobb lenne feldolgoznia. Hogyan tudok én neki ebben segíteni? Ki lehet egyáltalán deríteni, hogy vkinek a születése körüli benyomásai, élményei miatt vannak lelki gondjai?
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Halihó mindenkinek!KépKép

Zsóka, de jó, hogy újra itt vagy!! Nem irigyellek Zoli távollétei miatt, a közös vadonjárásért annál inkább..Kép

Adri: én nem borzongok a -6 fok miattKépKép Mi a férjemmel olyan skandináv-típusúak vagyunk..a dög meleg nálunk nem nyerö, azok a téli napok annál inkább, amikor nincs szél, a nap süt, csillog a hó..remélem idén lesz ilyen. Tavaly nagyon lagymatag telünk volt, igazi hó nem is volt..Sajnálom, hogy Leevi így megkínoz!! Én is hasonlóképp csináltam, mint Ildi és Liesel..addig is próbálj a sebek gyógyulásáig bimbóvédöt használni..

Geri, Lili egy csoda!! Olyan cuki, ahogy a székében bohóckodikKépKép A kedvencem a hintöporos fotóKép Gratulálok hozzá ismét!!

Jázminmama, talán olvastad, hogy Jancsi is hasonló bajokkal küszködik..a torokgyull. nem csak hideg evése miatt lehet, valószinüleg -mivel már kúszó-mászó gyerköcökröl van szó- a földröl összeszedtek egy erös bacit. Mi elöször penicillint kaptunk, nem ért semmit..a mostani (erytromicin- lehet, hogy nem jól írtam le a nevét, bocs!) AB-ra a kórházi ügyeletes orvos azt mondta, hogy tuti jó lesz, mivel rettentö sok gyerek jelentkezett hasonló tünetekkel náluk azt elmúlt héten, és ez vált be.. Egyébként Jázmin hogy van azóta?
ÉS BOLDOG szüli, meg névnapot kívánok utólag is..!

Most nem tudok nagyon kibontakozni, be köll fejeznem, én Katihoz csatlakozom, nem tudom leírni, hogy ki mindenkit puszilok, meg ilyesmi..KépKép

Verus
verus (verus)

Sziasztok!
LARA! NAGYON-NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT NEKED ÉS A KISLÁNYODNAK! Gartulálok, legyen sok-sok örömötök egymásban! Remélem, mesélsz majd nekünk, ha lesz egy kis idöd meg energiád!!! KépKépKépKépKép

Zsóka! Hát, nem könnyü döntés, az biztos! De mindenképp el kell mondanod neki (szvsz), aztán döntsetek EGYÜTT!
A szülés körüli élmények feldolgozására állítólag jó a kineziológia. Csak egy kicsit ismerem, de ha kell, tudok valakit, aki foglalkozik is vele.

Adri! Akkor mostmár nem is Törpeharcsa, hanem Piranja? Nem irigyellek! Küldjem az orrszívót?

Geri! Én nem kaptam képet!!!!!! Kép Léciléci nekem is!

Verus! Azt hiszem, én inkább a dögmelegre voksolnék. Azért nem kerüljük majd el egymást akkor se, ha -10 fok lesz, jó? Meg +40-ben sem, ugye?

Katica! A konakion a K vitamin, nekünk addig kellett adni heti 1x, amíg csak szopott a kicsi, mert a "rendes" kajából már meg tudja termelni magának. Azt így utólag nem értem, hogy Daninál miért 10 adagot kellett beadni csak, a többinél meg szpoi végéig. Régebben por volt, most meg ampulla. Tényleg iszonyú keserü, úgyhogy szopi elött add be neki, tejjel elkeverve, aztán gyorsan a jó édes tejecskét! (Gyereket hanyatt döntöd, száját nagyra tátod, kikanál tartalmát gyorsan beleöntöd, száj becsuk, aztán imádkozol, hogy ne köpje ki az egészet. Kép Nálunk így müködött, elég borzasztó volt!)

Ildi! Neked 31 (+Te) név jött össze, most ellenörzöm, hogy kit hagytam ki! Kép

Szerintetek tud már Lili rács nélküli ágyon aludni? Eddig minden gyerekem 2 éves kora körül költözött ki a rácsosból, mert át kellett adnia a következönek. Kép A kiscsaj meg teljesen odavan, hogy a fiúk közé fekhessen, utál egyedül aludni. Persze, ott meg piszkálja öket, de gondolom, elöbb-utóbb megszokná a helyzetet. Most meg van valaki, akinek kéne egy rácsos ágy, de sürgösen ám, mert mindjárt szülnek. Mit gondoltok, oda merjem adni?

Jó éjt Mindenkinek, és sok puszi:
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Köszönöm mindenkitõl a gratulációkat évfordulónk alkalmából!

Zsóka! De jó, hogy újra itt vagy!!! Gondoltam ám rátok! Hosszú szalmaságért én sem irigyellekKép

Geri! Remélem nem orroltál meg rám azért amiért kétségbe vontam a kitartásod a keménységre vonatkozóan. Természetesen én is azért szorítok itt Nektek(is) folyamatosan, hogy végre aludjatok éjszaka. Ezekszerint úgy néz ki bejött!!! Nagyon örülök Nektek!!!
Milyen fotókról beszélnek a lányok? Én nem kaptam brühühü Nem sikerül továbbra sem a címemre küldeni? Szentendrei talis képek a férjemhez sem érkeztekKépKépKép Oda sem megy?

PM! Az a nyitott könyv (ami én vagyok elõtted), az ugye szépirodalmi és nem horror, avagy drámaKépKépKép
Szegény Panka, olyan kis édi lehetett ahogy hiányzott neki Apa, el is tudom képzelni mennyire örült aztán neki. Apa gondolom el volt ájulvaKép
Hogy alakult az éjszaka, hogy már újra itthon van apa?

Ancsa! Talival kapcsolatban igazad van, utána rájöttem én is, a konkrétumok valóban pikk-pakk lettek kitalálva. Remélem most a következõnél már nem lesz ilyen. Sírni hagyni és sem tudnám Kittit, de amíg a lányok egy szobában vannak addig eszembe sem jut semmi féle kísérlet.

Jázminmama! Szülinapodhoz így utólag is gratulálok!!!
Jázminbaba jobban van?
Agyhártyagyulladás elleni védõoltáson tavaly õsszel-télen kezdtem vacilálni, mikor ugye voltak azok a "média által felfújt(?)" esetek. Akkor megpróbáltam mindenhol utánanézni, mindenkit megkérdezni (a kollégáimmal hetekig rágódtunk a témán), és olvasgattam itt a topicot. Én az ott olvasottak hatására döntöttem végül az oltás mellett. Szerintem ha érdeklõdsz a téma iránt érdemes elolvasni, engem egyébként az a baba akirõl olvastál most, csak megerõsített, hogy igenis jól döntöttem, kell az oltás!
Kitti egyébként ma megkapta az elsõ dózist (1 éves kor alatt 3 adag kell), és nagyon jól viselte. Icipicit sírt csak, semmivel sem nyûgösebb, kúpot azért kapott éjszakára (csúnya dolog ezt írni, de remélem most egy kicsit többet fog aludni).

Liesel! Húúú, hát neked aztán jó sokáig nem jött a mikulás (a sajátKép). Alexkámnak is volt egyszer nagyon csúnya a popija, pont akkor amikor már majdnem szobatiszta volt, viszont õ akkor kezdte a bölcsit is, lehet, hogy ott volt a gond. Valami lila löttyel kellett neki bekenni, amit nem lehetett lemosni (pár napig lila fenekû volt a csajszim), aztán lekopott magától, és el is múlt, 2-3 nap alatt helyrejött.

Emese! Köszi az érdeklõdést! Alex-anya nap (a szopi miatt csak 4 óraKép) jól sikerült, Alexkám nagyon élvezte, hogy csak kettesben vagyunk, és csak vele foglalkozom. Kell ilyen idõnként!!!

Erika! Üdvözöllek én is!

Bocs lányok, valahogy tiszta hullának érzem magam, eldöntöttem, hogy ma aztán tuti 10-kor lefekszem, úgyhogy most már megyek is!

Akinek nem írtam annak is millió puszi!!! Senki sincs elfelejtve, mindenkire gondolok, az olvasottakat jegyeztem magamban mindenkirõl!!!
Mostmár, hogy van listám, már véletlenül sem tudok elfelejteni senkit!

Ja még két dolog, egyrészt Larának NAGYON-NAGY GRATULA!!!! Jázminmama! Nem tudsz részleteket? Megindították, vagy magától indult?

Jó, hogy ilyen sok harapás utáni szoptatásról olvasok. Nekünk csak egy harapásunk volt, de azzal véget is ért a szopi, annyira megijedt a sikoltásomtól Alexka, hogy utána ahányszor kérte a cicit és meglátta, rögtön eszébe jutott az incidens, és soha többé nem fogadta elKép Olyan rossz volt, hogy ilyen véget értünkKép
De ahogy itt olvaslak titeket, azért lehet még folytatás!
KAdri! Remélem hamarosan tudsz Leevire hatni, és rájön, hogy közös érdek, hogy felhagyjon eme nem kellemes tevékenységévelKép

Most már el is dugultam!

Hosszú, pihentetõ éjszakát mindenkinek!
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Sziasztok!
Pele, részvétem Hannusnak. Nálunk valamennyire javulás tapasztalható. Nappal pár órára nem adtam rá külsõt se, csak pelust, így még jobban szellõzött. Nekem ilyenkor a hidegensajtolt mandula olaj, vagy a jojoba olaj vált be eddig. Canestentõl és más popsikenõcsöktõl csak még rosszabb lett. A körömvirágkrém is még elég jó volt. Holnap kipróbálok még valamit, ha bejön, megírom.
Torokgyulladással küzdõk: az akupresszúrában van egy pont, a vastagbél-4. Ez rendkívül jó mandulagyulladásnál és torokgyulladáskor. Én Dr. Eöry Ajándoknál tanultam, õk klinikai vizsgálatokkal is igazolták a hatásosságát. Mindenesetre nálunk eddig bevált, már másnapra nyoma sem volt még egy durvább mandulagyuladásnak sem. Antibiotikumot pedig még sose kaptak. Szóval ajánlom. Így nehéz leírni, hogy hol van a pont, de ha tudtok, nézzétek meg egy könyvben, láttam sokfélét könyvesboltokban, vagy a neten is lehet, hogy található errõl valami anyag. Aki jön a börzére, annak szívesen megmutatom, ha megkeres. A kereskedõk utcájában leszünk a kendõkkel meg a mosható nadrágpelenkákkal.
Most csak ennyit tudtam gyorsan írni.
Üdvözlök mindenkit!
Liesel
Liesel

Na, ismét itt, átizzadt pólójú, de harapásmentes szoptatás után. Egész idö alatt ott tartottam az ujjam, hogy ki tudjam szabadítani a cicit, ha kell. Nem kellett, szerencsére. Liesel, Pele, Ildi: nem pánikoltatok a szoptatástól harapások után? A jobb cicim még mindig sebes...
Zsóka! Tényleg nem vészes a -6fok! Most gondoltam bele, hogy én, a napimádó, didergös, ma 1 szál széldzsekóban (alatta póló+ing) tologattam bébimet esti séta gyanánt, és nem is fáztam. (csak 0 fok volt Kép) de tessék nem szörnyülködni, tényleg úgy van, ahogy Zsóka mondja, a száraz hideg sokkal kellemesebb. Állítom nektek, Pécsett jobban szoktam fázni, mint itt télen a mínusz 10-20 fokban. Anikó! Miért is kéne a hideg miatt bent ülni? Az itteni kórház hivatalos tanácsa újszülöttek levegöztetéséröl: 2 hetes babát nyugodtan ki lehet vinni, ha nincs hidegebb, mint -10 fok. 1 hónaposan már 2szer, etetés közben kint is aludhat, akár 2-3 órát. Itt a hideg a -20 foknál kezdödik, babáknál is. Akkor pl. az ovisok nem mennek ki órákra "homokozni" a hóba. Azaz hajrá, lányok! Kép
Ma voltunk védönönél meg dokinál, Leevi 8 hónaposan 73 centi és 9,19 kiló. Ja, Kati, súlya az átlagnál kevesebb, kb 2%-al! Kép Itt aztán nemhogy túlsúlyos, hanem direkt manöken alkat, úgy tünik! Kitti is!
Emese! Tündér vagy, hogy felajánlottad az orrszívót! Köszikösziköszi! Jövünk vasárnap, így meg tudom venni! De akkor is, olyan jól esett! Kép Zokni úr bábozva és dallammal nyerö, a szöveg elég esetleges, apa hangulatától függ, de mindig telitalálat. Köhögéssel hogy álltok?
Szauna: Leevi nem sírt, szendén mosolygott. Csináltam is pár képet, amint meglesz, küldöm. Máskor is mehet, bár nem sok köze van ennek a szaunázáshoz, ajtó nyitva. max 40 fok, csak a föld közelében oké, de ha apája ennyire szeretné, rajtam nemújjék!
FDia! Itt nem volt vérkép, 10 hónapos szervizelésen lesz hemoglobin mérés, ha minden igaz, de az nem olyan vészes, ujjbegyes verzió.Kíváncsi vagyok...
Anikó! Nem tudom még a nov.-t, csak 13 napot leszünk otthon, persze tök jó lenne.. megadnád esetleg a tel.számod? Mert otthonról nincs net, akkor tudnánk értekezni otthon is tali ügyben.
Juca! Mi lett Vili fogával? Mit mondott a doki?
Pele! Hannus 10. foga: Kép És kérek tortááát! Vettünk légúttisztító fürdetöt is! Köszi a tippet! Kép
Evey! Hogy van Kikkó?
Iboly! Nagyon várom, hogy mondj valami okosat te is a harapdálásról! Nekem biztos jobban fáj, mint másoknak! Kép (kacsint kacsint) És Isti ötöseihez meg Kép
Ildi! Tuti volt az az udvarlós sztori! Kép
Verus! Nálam is a vérzés totál erös lett. Szülés elöttig el sem tudtam képzelni, mire kellhet a szuper hosszú, szuper nedvszívó betét. Most meg csak döbbenten bámulok, hogy óránként csere? Ebböl a fajtából? Lesz még normál vérzésem valaha? Amúgy gyerköcök hogy vannak? Remélem kilábalófélben az újabb betegségekböl! Gyógypuszihegyek! Kép
Gabi1! Betti tök édi lehetett a fodrásznál! Majd csináljatok új sérós képet és küldjél, jó?
Zsóka! Postázok egy kis sarki fílinget, jó? Én úgy megértem, hogy aggódsz! Milyen gyakran hallasz a férjedröl? Tud a papmákról telefonálni? SMS? Vagy honnan tudod, hogy minden oké vele? Különben biztos, hogy minden rendben vele, miért is ne lenne! Kép
PM! Jó volt rólatok is hallani! Különpuszi Pankának! Ígérem, én békén hagylak a kézírásommal! Tuti jó az alsó zónám mostanában Kép. (kuncogkuncog)
Erika! Üdv itt miköztünk! Írj minél gyakrabban te is!
Ancsa! Jó, hogy rászántad már magad egy kis írásra, én pl. már télleg hiányoltalak!
Jázminmama! Elöször is Isten éltessen! Kép Hogy van a kisasszony? A zabkását Leevi minden nap eszi, vacsira, fürdés elött kb. fél órával. Kb 3ek zabkását nyakonöntök vízzel (talán 2 deci, úgy hogy jól ellepje, kicsit túl jól) és belököm a mikróba, 600 (watt?)akármire, amikor majdnem kifut (kb2-3 perc) megkeverem, majd megint visszateszem még 1-2 percre, Össz. talán 4-5 perc, Mikor jól megduzzadt, kész. 1 banánt szoktam villával belenyomkondni, de a banán mellé bármi más gyünivel tupírozható. Leevi imádja, jóllakik töle éjjelre, de ettöl függetlenül fürd. után még emberesen becicizik. Próbáld ki, nálunk tuti bejött!
Liesel! Köszi a tanácsot, kendö ügyben is szeretném a segítségedet kérni, béna vagyok a kötözéssel, hol kérdezhetlek?
Hú, lányok, el bírtok olvasni? Most aztán nem kell, hogy hiányoljatok! Azért remélem nem haragszotok, hogy ennyit írtam!
Jó éjt mindenkinek! Puszi:
Adri
KAdri

Sziasztok!

Köszi a tippeket piros-popsi-ügyben. A szellõztetésre én is gondoltam, csak nálunk elég hideg van, és nem merem pucér fenékkel vagy csak pelusban - külsõ nélkül - hagyni. Szegénykémnek így is ömlik az orrából a takonyKép Mondjuk ma csak 2x kakilt, és ez mutatott némi jótékony hatást, de azért még nem az igazi.
Viszont olyan édi, mert ha kérdezzük tõle, hogy "Hol a Hanna?", akkor a kis buksijára mutat, és azt mondja: "Hana, Hana."KépKép
Áron meg ma játékból elterült a kádban, és viccesen kiabált, hogy "Segítség, mentsenek meg!!!", mire Hanna rögtön odaugrott, és felhúzta a bátyust a kezénél fogva, hogy megmentseKép

Emese!
Látod, fordulj hozzám bizalommal, és megnyugtató választ kapsz minden problémáraKépKépKép Egyébként látnád csak az én hatóágensemet, aki irtóra tud üvölteni, ha nem saját kézzel eheti a kaját, hanem én akarom neki adni...Kép Amennyire szeret kajálni, akkor inkább meg sem eszi!
Egyébként a napokban többször is gondoltam rád! Elõször is ma spenótot fõztem - sajttal! Lehet, hogy a gyerekek más véleményen voltak, de engem meggyõztél a sajtos spenót élvezeti értékérõlKép
A másik, hogy anyukám valami pillanatnyi elmezavarában transzformert vett Áronnak a szülinapjára. Rettentõ ronda, ráadásul tele van rakétával meg gépágyúval - szerencsére Áron nem ismeri, hogy mik azok. Aztán rád gondoltam, hogy milyen bölcs toleranciával tûröd meg a fiúknál az ilyetén játékokat. és úgy döntöttem, maradhat akkor már. De azért remélem, hamar tönkremegy, és akkor már legálisan hajíthatom kiKépKépKép
Rácsos ágy: mi egy éves koruk körül vettük le a rácsot, mert nekem rossz érzés volt, hogy nem tudnak közlekedni. És mûködött a dolog, úgyhogy biztos Lili is tud majd rendes ágyon aludni. FÕleg ha ennyire szeretné!
És én is nyári ember vagyok!!! Inkább szeretem a +40 fokot, mint a -6-ot!Kép

Katica!
A K-vitaminról már mindent leírtak, csak annyit jegyeznék meg, hogy Hannám az istennek sem volt hajlandó bevenni. Addig nem szopizott utána, míg az utolsó molekulát is ki nem tolta a szájábólKép Merthogy tényleg RETTENETESEN keserû. Úgyhogy egy idõ után hanyagoltam, mert semmi értelme sem volt (de ezt csak halkan mondom...).

Lara!
Nagy gratula! Sok boldogságot és rengeteg tejcsit kívánok nektek! Az okt. 24-i csemeték igazán klasszak, én csak tudom! (Meg persze a többi napokon születettek is.)

Adri!
Tényleg, most hogy Verus írta: megpróbálhatnád a bimbóvédõt. Tudom, hogy nem nagyon ajánlják, mert bezavar a szopiba, de tudom, hogy én nélküle feladtam volna azokban az elsõ napokban, amikor tiszta seb volt a cicim. Esetleg pár napig nem árt.

Évi!
Szegény Csongi! Hát ez tényleg mostantól mindig így lesz, hogy mindig lesz rajtuk valahol kék-zöld folt, seb.

Zsóka!
Ez aztán a nehéz dilemma! Nem irigyellek! Azért remélem, sikerül meggyõznöd Zolit.
Ami a születéskörüli traumákat illeti: a kineziológia valóban jó lehet, de azt nem ismerem annyira. A regressziós hipnózissal dolgozó terápiák is hatékonyak. Viszont azt nem tudom, hogy ezek gyerekeknél mennyire alkalmazhatók, illetve milyen életkortól csinálják. Egyébként valszinû, hogy voltak rossz élményei, mert már maga az oxigénhiányos állapot ilyen. Mennyire volt "többemberes", sírós, hasfájós baba? Mert az is utalhat erre.
A saját születésélményedrõl még eszembe jutott egy pár gondolat, de majd inkább magánban vagy élõszóban elmondom.

Kati!
Én is adattam agyhártyagyull. elleni oltást a lurkóknak, szerencsére egyik adagnál sem volt semmi gondunk, még enyhe láz sem. Azért holnapig kipihend ám magad!

Liesel!
A körömvirágot akkor kipróbálom, hátha beválik. És örülök, hogy nálatok javult a helyzet.

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

Adri!

Szerintem tök jó, hogy ilyen sokat írtál! Gratula a harapásmentes szopihoz! Én mindig próbáltam ellazítani és másra gondolni közben, mert volt, hogy pánikoltam, de akkor a tejleadó reflex sem mûködött, amitõl persze méginkább berágott a kismanó.
Bevált a légúttisztító fürdetõ?
Jó lenne, ha tudnátok ti is jönni a talira!!!

Pele

Sziasztok lányok!
Köszi a hiányolást! Nekem is nagyon jól esett. Anyukám végleg abbahagyta a munkát, úgyhogy egy héten kétszer itt lesz egész nap és akkor én, galád a fözést rá hagyom aznap és jövök netezni.
Kikkó meggyógyult, már oviban van. Ma koncertre mennek, kíváncsi vagyok tetszik-e neki.
Már csak 2* kel fel éjjelente, ez jobb, mint a 6*.
Voltunk a Dunaparton hétfön, gondoltam Rád fDia, lehet, hogy ti is itt sétáltok és én nem is tudom, hogy te vagy az!
A nov. 2-i talira mindenképpen szeretnénk menni, de Kikkót biztos megint nem viszem, mert mindig rajtam lógna és nem tudnék veletek beszélgetni. Van már helyszín? Gondolkodtam rajta, de nem tudok csak olyat, amiért fizetni kell. Ötletek?
Lara!
Nagy-nagy gratula a babához és minden jót kívánunk nektek!
Juca!
Köszi a képeket! Nagyon aranyosak!
Emese!
A D vitamint én is 3 éves korig adtam okt-tól májusig, de miért 3 éves korig, azt nem tudom, van olyan doki, aki szerint 1 éves korig kell csak. Akkorra nö be a kutacs.
Ildi!
Ha jöttök a talira, csinálok rólatok képet és akkor lesz mindenkinek!
Snoopy!
Hajas Gombóc szerintem tök vicces. Adrián most: Bólogató János és Pisze Misi. Kikkó: Hamvas bari
Évi!
Önkormi úgy jön az autóhoz, hogy most már vmilyen papírokat ök állítanak ki a rendörség helyett. Ma jön az új autó. Már várom, apa visz minket egy tiszteletkört, de lehet, hogy a cipöt is le kell benne venni. Ez csak vicc volt, bár apósom kocsijába csak tiszta cipövel, vagy papucsban lehet beszállni.
folyt
Evey

folyt.
Emese!
Még a múltkor kérdeztem itt, de senki nem válaszolt, mi is az a kineziológia pontosan? Nyugodtan aludhat nem rácsos ágyban már Lili.

Pele!
Gratula fiúknak! Kikkónak nagyon zürös volt a születése, oxigénhiány, stb. Lehet, hogy ez is számít az ébredéseknél?

Kingandi!
Popsikrémes sztori jó volt, bár te biztos ott és akkor nem örültél neki! A lényeg az, hogy Kingának semmi baja nem lett a dologból!

Katica!
Szopi problémádhoz még annyit szeretnék hozzátenni, hogy próbáld ki azt a szopis teát, aminek az összetételét leírtam az elsö napok, hetek topicban, szerintem nekünk azért nincs hasfájásunk. Én a K vitit összekeverem pici anyatejjel, majd csöppentöbe felszívom és úgy adom neki egy héten egyszer. Így könnyebb, mint kanállal.

Verus!
Gyerekek már meggyógyultak?

Adri!
Köszi a kérdésedet Kikkó miatt, már jól van. Sajnállak a harapással kapcs. én is félek már elöre ettöl. Én boldog lettem volna, ha Kikkó fele annyira eszik jól, mint Leevi. Nincs annál nagyobb öröm, mint mikor minden elfogy a tányérból!
folyt.
Evey

folyt.
Zsóka!
Filmet nézem! Én is félteném a férjem egy ilyen kalandtól, dehát gondolom úgyis mérlegel és dönt.
Orsi!
Jázminnak sok-sok gyógypuszi! Téged pedig az Isten éltessen nagyon sokáig! 25? A mézet fél éves kortól lehet adni úgy tudom, de csak az akácmézet, megbízható termelötöl. A barátnömék méhészek és ök egy hónapos kortól etették mindhárom babájukat és semmi bajuk nem lett töle.
Kati!
Gratula az évfordulóhoz!
Erika!
Üdv néked és családodnak! Mindjárt fotót is küldhetsz!
LÁNYOK!
Csinálom a táblázatot, aki még nem küldött adatot, az tegye meg, mert nemsokára felteszem! Egy kérdés: Szerepeljenek benne az Email címek is?
Újak! Írjátok a gyerekek pontos szül. dátumát, nevét, jelenlegi súly, hossz. stb.!
Liesel! Fiaid: Márkó, Benke és a legnagyobb?
Puszi, Evey
Evey

Sziasztok!

Megint itt vagyok! Kép Timi újra bevezette a délutáni alvást. Már nem tudok rajta kiigazodni, mert egyszer hetekig nem alszik délután, utána újra visszatér hozzá. Csak ilyenkor 11 óra elõtt nem alszik el este. Kép

Lara!
Nagyon gratulálunk! Kivánok minden jót és szépet az újdonsült családnak, és sok-sok tejcsit a babának! KépKép

Jázminmama!
Isten éltessen! Jázmin jobban van már? Hat a szelíd gyógymód?

Adri!
Harapással kapcsolatban nekem az volt a tapasztalat, hogy csak addig csinálták, míg meg nem szokták, hogy van foguk (két-három nap), egyébként hatásos volt a cicimegvonás is, hamar rájöttek az összefüggésre. Kép A rettegés is ismerõs még Timi szopis korából(Õ volt a harapósabb), én mindig tévét néztem amíg szopizott és így tereltem el a figyelmemet, hogy ne arra várjak, mikor fog megharapni.

Zsóka!
Tényleg nem vagy könnyû helyzetben, de eltitkolni nem volna helyes. Hátha sikerül meggyõzni a férjed, hogy maradjon veletek inkább.

Verus!
Jancsi gyógyulgat? Sok-sok gyógypuszi neki! És KépKépKép!

Emese!
Próbáljátok meg Lilit átrakni a fiúkhoz, max. ha "leesõs fajta" (Timi ilyen volt) akkor emeljétek meg az ágy oldalát egy deszkával. Hú ez nagyon értelmetlen lett, érthetõ, hogy mire gondoltam?

Pele!
Aranyos lehetett Hannus amint épp megmenti Áront! Kép Piros-popsi javul?

Lányok!
Agyhártyagyulladás téma ha már felmerült. Akinek a gyerköce 2 éves kor után kapott oltást, mit adtak neki? Timinek a Menpovax A+C nevû vakcinát adta a doktornénink, de hallottam olyat is hogy ez nem elég hatékony. Tud valaki errõl valamit? Tomi már az újat fogja kapni, és most emiatt vagyok bajban, hogy a lányt is beoltassam-e azzal.

Ha valakinek nem írtam attól elnézést, és mindenkit hiányolok, aki már legalább két napja nem írt! KépKép

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Szia Mindenki!

OLvasok ám szorgalmasan, ellenben az írás nem szorgalmas. Ezért vleg nem fogok mindenkinek írni, mert nem jegyeztem meg sajna mindent.

Zsóka! Hát nem irigyellek. Tényleg, tudsz kommunikálni a férjeddel? Jó messze van Kamcsatka, mit forgat ott? És hogyhogy egyedül?

Pele! A testvéri szeretet... Amikor nálunk van Márti és Eszter (akik ott voltak a legutóbbi talin) tök jó, mert elszórakoztatják egymást. És amikor Viráganya (lelkes olvasónk, de nem ír) jön át 5 éves kislányával, azzal, hogy Lili körül rohangál Virág, azzal nagyon jól le tudja kötni. Jó ez a tesó dolog én nem tudom elképzelni, hogy ne legyen Lilinek.

Jázminmama! Elég ijesztõ volt, amit leírtál, remélem mostmár minden oké... De lehet, hogy már reagáltam? A tali decemberre tolódik, ha nem baj, okes? Küldök Jázminnak tíz gyógypuszit. De feltétlenül mond meg, hogy én küldtem.

Képzeljétek Lili tegnapelõtt és tegnapelõttelõtt 8-6-ig aludt. Egyfolytában. Tegnap ébredt 1/2 4-kor éjjel, de szerintem azért, mert iszonyú száraz volt a levegõ és szomjas volt. Mellesleg én is. Elfelejtettem bevizezni a törülközõt a radiátoron. Aztán ma felült egyszer megmutatta, hogy hogyan is kell csinálni, mint Kati Kittije. És egyre gyakrabban van a fenékemelgetés is, vettünk is gyorsan konzolokat és befixáljuk a falakhoz a polcokat. Mostmár mindent elér, amit akar, ülve közlekedik, húzza magát elõre. Élvezkedik, mert itthon van Apucija szabadságon és gyakran játszanak együtt. Ma fogócskáztunk és úgy kacagott, mint aki abba sem tudja hagyni. KépKépKép

Kati! Azért nem küldtem fotókat, mert csak pár embernek küldtem, nem mindenkinek. De bepótolom. Aztán közben rájöttem arra is, hogy azért nem mentek el a fotók, mert sokat akartam egyszerre küldeni. Lerészletezem, aztán küldöm. Természetesen nem orroltam meg rád, csak többet nem szólok hozzádKépKépKépKépKépKépKépKép

Emese! Neked is küldöm a fotókat!!!!!

Évi! Puszi Csongi orrára!!!!

FDia! Édes lehetett Hanna, ahogy kikérte az állatok nevében az írtásukat. Amúgy is egy édes kiscsaj...

Ancsa! Írtam már, hogy nekem is hiányoztál?

Jó lenne, ha elküldenétek a listát nekem is a nevekkel, hogy hányan is vagyunk. Címem: lili@vnet.hu

Erika! Üdv közöttünk!!!! Írjál sokat magatokról és persze másról is.

Adri! Hát már most félek a harapásoktól, pedig nálunk még csak alsó fogak vannak. Nem irigyellek és nem gyõztél meg, hogy nem olyan hideg az a 0 fok KépKépKép BRRRRRRRR!!!! Örülök, hogy Levinek tetszik a szauna én is oda menekülnék az tuti a hideg elõl. Okos gyerek... Számom: 20/9259-969

Verus! Képzeld el megvolt a számod. Nézegetem a neveket a telefonomban és akkor látom, hogy két Verus van benne. Béna-béna-béna vagyok KépKépKép

Evey! Adatok Lili súlya jelenleg: 8,60 hossza: 74 cm. Született 2001. 03. 14. E-mail cím: lili@vnet.hu dunaújvárosi vagyok. Mi kell még?

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok,

nagyon köszönöm a kedves fogadtatást.
Akkor röviden írok magunkról. Pesten (Zuglóban) lakunk, bár sem én, sem a férjem nem pesti. Én Hajdúböszörményben születtem, éltem 18 éves koromig, majd az egyetem miatt kerültem Pestre, aztán ittragadtam. Hiába, no a szerelem... KépMerthogy a férjem Dunakeszire való, a barátai meg abban a kollégiumban laktak, ahol én is...
Egyébként már nem sokáig leszünk zuglóiak, pár hónap és költözünk Újpestre, már alig várom.
Kisfiunk, Tomi, akinek teljes neve Tamás Etele, 2001. május 23-án született az István kórházban. Az elsõ pár hét után bukkantam rátok, és meg kell mondjam, hogy nagyon sok jó tanácsot olvastam tõletek, utólag is ezer köszönet érte KépKépKépKépKép
Tomi nyugodt baba, délelõtt és délután is alszik két-két órát, az éjszakákkal sincs túl nagy gond. Illetve az elmúlt másfél hónap nem túl "alvós" volt, de talán javul a helyzet...Kép Csak, mint már írtam, néha elképesztõ dolgokat produkál. Például fekszem mellette a földön (van egy kis kuckója nappalra), játszik békésen valamivel, én felállok mellõle, õ pedig elhajítja kezébõl a játékot és teli torokból üvölteni kezd Kép
Pele, köszi a választ, gondoltam ám, hogy nem ez az igazi hiszti, csak igazából nem találtam rá jobb szót.
Remélem, nem untattalak benneteket nagyon, majd igyekszem felvenni a fonalat és személyre szólóan is írni. Addig is üdv mindenkinek!

Sziasztok, Erika

Ja, Tomi a négy hónapos oltáson 7,20 kg és 67 cm volt, jövõ szerdán következik az 5 hónapos
oltás Kép
Erika

Sziasztok,
rengeteget írtatok... Alig gyõztem olvasni, mostanra meg már elfelejtettem, mire kellene reagálnom...
Na lássuk, hátha sikerül...
Ja, még mielõtt elfelejtem. Jólesik, ha hiányolnak, de ha itt vagyok, akkor ne hiáényoljatok... Azt jelenti, hogy nem is figyeltetek oda, hogy pont elõttetek írtam vmit... És többen hiányoltak úgy, hogy itt voltam... Kép De: Kép

Verus,
a vadonjáráséret én is irigylem magamat Kép. Fõleg most, hogy nem mehetek és csak nosztalgiázni tudok. Ha nem lennének a gyerekek, most én is Zolival lennék. De hát hálistennek itt az én két gyönyörû cseppem, ami ellen egy szavam sincs KépKépKép Amúgy abszolút nyári ember vagyok, nekem már ez a mostani idõjárás is maga Alaszka. Szívem szerint vhol Szicílián vagy Korfun (Durrell...) élnék szívesen...

Emese, köszi a tanácsot, de mi az a kineziológia? Asszem Evey is kérdezte, tudas velünk légyszi. Jó lenne, mert magamon is érzek vmi heppet, amire Pele azt mondta, hogy igen, lehet hogy a születésem körüli dolgokról van, és Ábelnek is szeretnék segíteni - ha esetleg szüksége van rá.
Szerintem az ágyat addig ne add tovább, míg ki nem derül, hogy bírja Lili a heverõt. Mert ha visszísírja a rácsos ágyat, akkor kérheted vissza... vagy vehetsz újat.

Nekem anno Ábellel 11 hónapra jött meg a menzeszem, most Emesével hét hónapra. Pedig olyan jól megvoltam nélküle...

Adri, te pontosan hol laksz? Vannak ott rénszarvasok? Mert ahol voltam, Alaszkában, Anchorage-ben (legnagyobb város Alaszkában, 250000 lakos), ott kolbászoltak az utcán meg az autóálya mellett. Meg ahol laktunk, néha arra ébresdtünk reggel, hogy a szavras rágja az ajtó melletti fa kérgét... Nekem tök nagy élmény volt.
Páromról ritkán hallok, amikor elindul a vadonba (a vadont szó szetrint kell áérteni), elõtte ír, hogy akkor holnap indulok, aztáén se kép se hang míg vissza nem ér. Mobilja nincs (ott hogyan is töltené fel). Ez van. Azzal nyugtatgatom magam, hogy egyrészt nagyon óvatos, másrészt nagyon tapasztalt, harmadrsézt meg csalánba nem üt a mennykõ. Szvsz egy hét múlva kezdhetem várni tõle az emilt.

Pele, nagyon édi lehet Hannus, mikor monmdja, hogy õ Hanna. Ma hintáztattam emesét, mire elkezdte, hogy hi-ta, hi-ta. Olyan édes volt! A hinta-palinta dallamára énelekte (mármint a hinta-szóéra). Azt hittem, megeszem. Tisztáéra szerelmes vagyok a lányomba. És ugyanakkor lelkifurdalásom van, mert úgfy érzwem,Ábel el van hanyagolva és õt nem szeretem annyira KépKépKép.
Ábel az elsõ két és fél hónapban nagyon hasfájós volt, és éjjel-este sírós, de aztán szó szerint egyik napról a másikra ez elmúlt. (Ma már tudom, túl volt etetve a szerencsétlen, és amikor átálltam a min. 3 óránkénti etetésre, akkor jobb lett szegény elgyötört pocijának). Azóval szerintem nem volt vele ilyesmi gond.

Evey, hozd el Kikkót is! Nem játszana a fiúkkal? Hátha neki is jó lenne egy-két játsózpajtás! Meg a mi fiainknak is Kép. Tegyél egy próbát!

Anikó,
kommunikálni a párommal, sehogy. Addig tudok, míg el nem indul a vadonba. Aztán amikor visszaér, jelentkezik, hogy él és virul. Egíyedül megy mindig. Na ezt részletezni kell: szóval viszi a háétizsákját (benne kaja egy hónapra, ruha, hálózsák, sátor, kamera, stb, mindez úgy 35-40 kiló), felül egy vonatera-buszra, ami kifelé visz a civilizációból (helyszín lehet bárhol, eddig forgatott Oroszo.ban sok helyen, Alaszkán, Indonéziában, Vietnamban). Leszáll az utolsó állomáson, ott elindul gyalog, és addig megy, míg nem talál egy érdekes témát. Akkor ott megáll, filmez, aztán vosszajön. Dióhéjban ennyiKép. Kérdezted, hogy most mit forgat ott. Kilencvenvalahányban forgatott egy filmet valami cobolyvadászokról (prémvadászok), és az egyik vadászt ment megkeresni. De az is lehet, hogy út közben talált egy jobb témát...

Na, mára eldugulok,
puszi mindenkinek
Zsóka
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Ajaj! Az elõzõ hozzászólásomat már csak a becsomagolt archívban találtam meg... Röviden az azóta eltelt idõrõl:
Vili fogával szerencsére nincs baj, amikorra elindultunk volna az orvoshoz, valahogy leesett az a valami. (Jól megmondtam Kép ) Pár napig látszott, hogy véraláfutásos a helye, de azóta rendbejött.
22-én nagymama-napot tartottunk. Kimentünk ebédelni Hozzá, azután behoztuk, hogy vigyázzon Vilire, amíg mi megnézzük a B. J. naplóját. Tetszett. Bõvebb film kritikusi megjegyzést nem teszek hozzá.
Holnap pedig egy hétre elutazunk a Bakonyba. Ez a sógornõm (hajadon) "ajándéka", hogy a férjem kipihenje magát a mûtét után. Mondtam neki, hogy megyek én is egy második császármetszésre! Kép
Egy hét múlva megint lesz mit olvasnom Tõletek...

És akkor név szerint:

Elõször is: gratulálok Larának! Kép

Csõre Kati! Hogy halad apuka a számítógéppel? Remélem mire hazaérünk, várnak a fényképek!

Pankamama! Kézzel írott, de beszkennelt írásokat is fogadsz elemzésre?

Pele! Kistesó tárgykörben utaznánk, de egyelõre csak az utazás lesz meg...

Verus! Én még nem gratuláltam a jármûkezelési vizsgádhoz, úgyhogy ezúton megteszem. Ez ugye a mûszaki? Vagy nem? Remélem már nem fagyoskodtok!

Dia! Nekem kiskoromban a nocka szó volt a kedvencem, amit sehogy sem akartak megérteni a szüleim. Egyszer mondták, hogy mutassam meg. Erre felfogtam egy zoknit. Amikor általánosban tanultuk az oroszt, kiderült, hogy a zokni= nocki. (Nincs nyelvvizsgám oroszból. Lehet, hogy kár volt elszalasztani ekkora tehetséggel????)

Emese! Köszönöm a képeket, megnéztem itt is, még mindig aranyosak a gyerkõcök!

Anikó! Nálunk úgy ment a hajnali etetés, hogy a férjem vette ki Vilit a kiságyból és hozta oda, amikor én már elhelyezkedtem a szopihoz. Amikor egyik reggel megkérdezte, hogy ma hajnalban szopizott-e Vili, komolyan kezdtem aggódni, hogy felébred-e Õ egyátalán, amikor kiveszi a gyereket. Egyébként ha felsír valamiért Vili, ma is Õ megy be éjszakánként.

Jázminmama! Boldog szülinapot így utólag is! Remélem semmi baj nincs már Nálatok!

Adri! Vili is harapott, az itt kapott tanácsokat alkalmazva hamarosan leszokott róla.

Évi! Én aggódom néha, hogy Vili homlokán a kék-zöld foltokat látva némelyek nem hiszik-e azt, hogy verem a gyereket. Kép

Evey! Milyen táblázatot csinálsz? Akármilyen is, az adataink: 2000. szept. 5. Aktuális súly: 12 kg, hossz: 77 cm.

Na, ma kitettem magamért, soha nem írtam ennyit és ennyire számítsatok, ha egy hét múlva megjelenek újra!

Üdv: Juca
Juca (juca)

Tudtam, hogy valamit elfelejtek!

Szia Erika! A férjem is hajdúböszörményi. Akár magánban is, írnál valamit magadról? ( sjuca@freemail.hu )

Üdv: Juca
Juca (juca)

Sziasztok!

Én is olvasgatlak titeket minden nap, csak nincs mindig energiám az írásra.

Lara!
Nagyon sok boldogságot a kislurkóhoz és sok-sok tejcsit kívánok neki. Kép

Orsi!
Boldog születésnapot! Kép

Adri!
A Niki csak egyszer harapott meg, többet nem, viszont a Miki sportot ûz belõle. Nagyon tetszik neki amikor feljajdulok és egybõl fülig ér a szája. Szerencsére akkorát nem harap hogy sebes legyen a cickóm és már egyre ritkábban élvezkedik ily módon. Kép

Aki még nem küldött képeket, attól várom ám.

Na most megyek, mert már jó lenne aludni.
Mindenkit pusszantok.
Magdi
gallainemagdi (gallainema

Sziasztok!

Elõször is Lara gratula a kis törpéhez, legyetek nagyon boldogok.

Geri! Küldtél nekem valamit, de ez a dög szolgáltató csak azt írta ki, hogy Te küldted, és, hogy nem tudja továbbítani, utálom õket. Azt hiszem képeket küldtél, leküldenéd mégegyszer? Esetleg nem a freemailes címre, hátha akkor megkapjuk, nagyon várjuk ám: dobany@axelero.hu

Egyébként nagyon irigyellek Titeket az átaludt éjszakákért. Azt hiszem én is kemény leszek, mert ez a 2-3 kelés éjjelente fárasztó. Szóval nagyon ügyik voltatok.

Tényleg jön valaki a babaruha börzére? Estleg mehetnénk együtt?

A Kinga adatai kb 11 kg, 78 cm 10 hónapos volt 23.-án.

Adri!

Köszi az e-mailt,megnézem a városotok honlapját!

Mindenkinek átaludt éjszakákat, szép álmokat!

KingAndi
KingAndi

Sziasztok Lányok!

Minden nap elmondom itthon, hogy milyen jó is nekem, mert ilyen jó kis csapatba tartozom..KépKép Ahogy más topikokba nézelödök, mindig meggyözödök arról, hogy csak a miénk ilyen családias. Itt mesélünk a mindennapi bajainkról, örömeinkröl, míg másutt (tisztelet a kivételnek..) csak szimpla kérdések, válaszok vannak..Nagyon zavaros amit írok? Remélem nem nagyon..szóval nagyon örülök, hogy megismerhettelek TiteketKépKép

Azt hiszem én is beszerzek egy füzetet, mint Evey, mert mikor írni kezdek, nem emlékszem kinek mit akartam mondani. Szóval bocsi, hogy kissé szétszórtnak tünök..most az is vagyok!Kép

Kati, melyik oltás mellett döntöttél? Ui. én is mérlegelek erösen. Jó, hogy szépen sikerült az Alex-anya nap..Kép
Nincs Kittiröl, no meg persze Alexröl új fotótok? Küldhetnél..

Geri, dehogy vagy béna!!!KépKép Lili édes lehet, ahogy csúszkál a popsiján.Kép

Emese, mikor elöször olvastam, hogy miért kellett a fiúknak norm. ágyba költözniük, meg hogy Lilit is ki kellene rakni a rácsosból, már kezdtem azt hinni, hogy kihagytál minket vmiböl..KépKép

Pele, tudsz vmit Bóbitáról? Én lemaradtam augusztus vége felé, mikor teszteltél. Ö is vhogy akkortájt akarta..Lesz harmadik náluk?
Hanna édes lehetett, ahogy segíteni akart ÁrononKép Puszilom, és mielöbbi popi gyógyulást kívánok neki!

Holnap megyünk kontrollra, majd kiderül, hogy mi van a lurkók torkában..nem merek nagyon Jancsiéba belenézni, Karié szépen javul, bár kissé taknyos még..Fütés most már van, bár olyan, mintha vki belepisilt volna a csövekbe, szóval szét nem vet minket a melegKép

Ha nem gond én is kérek névsoros mailt, már nem tom kitöl..KÖSZIKép

Adri, én ugyanígy voltam, csak tamponnal.. Remélem ez azért nem lesz mindig így..Ugye nem felejtesz ki a szaunás képekböl? (Zabkása engem is megfogott..)

Szaladok tusolni,( most tudok egyedülKép), aztán aludni, jó hosszú napom volt.
Mindenkinek szép álmokat, a szalmáknak könnyüt és aggódásmentest..

Verus
verus (verus)

Evey, a mi adataink:
Jancsi, 2001.03.07. jelenleg: 8,5 kg., 74 cm. A többi gyerköcröl is kell, meg a születési is, vagy azt visszakeresed??

Verus
verus (verus)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?