Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, sajnos nem tudom, hogyan kéne kicsinyíteni. Az az ötletem, hogy küldd el e-mailben a linket és onnan letölti az illető.
Közben megtaláltam én is, nagyon jó az a könyv!:)
Vendég

sziasztok!

Marcsi, Pankóc HATALMAS már!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon drága!!!!

Fanni, én is hiáynoltalak, de én is úgy voltam vele, hogy bizti keresgéltek... :wink: :lol: De jó, hogy jöttél. :lol: És maradtok Szentendrén?

Reni, jól fogalmaztad meg....igen Panka eleve különleges. Kis meglepi babó!!! :lol: )Jóértelemben!!!!ne tessék engewm se félreérteni!)
nagyon ügyi vagy tejcsi ügyben, pedig, hogy nyomatták neked is a tápit... :roll:

Kriszti, hát nem semmi a történeted! Nálunk Anyum generációának nem jöttek össze, csak nehezen a gyerekek, de nekem meg "gondolatra". Szóval Dórinak bizti könnyebb lesz. :D
szobatársak???? Én az Istvánban szültem, ott 1db 5ágyas van, én mindkettőnél kifogtam... :roll: :? Igen, szintén hasonló társsal/társakkal. Bár most Lillusnál a két mellettem levő csaj nagyon ari volt. :D

Bibut beküldtem az ágyába (5kor kelt!) és bement, lefeküdni... :lol: :lol: :lol: :lol:

Szilvi, jó nyaralást! :D
Vendég

Sziasztok!

Anita vagyok. Idén februárban szültem a kislányom, Nóra Laurát. Budapesten élünk. Remélem csatlakozhatok hozzátok.
Nóri a Szt. Imrében született 50 cm-rel és 2930 g-mal. Ma sem egy óriási baba, de így tökéletes. Nagyon nyugodt, tüneményes manóka. Csak anyatejes még mindig. Illetve már elkezdtem a kóstoltatást, de nem sok sikerrel.
Inni csőrös poharat használunk, de a vizet sem szívleli igazán.

KépKép
sweetmamy

Köszi a Panka-dicséreteket,megmondtam neki,hogy bedobtam a közösbe:jó nagyot nevetett,mintha értené a kis manó... :lol: :lol:
Hát igen...én is elég gyakran lezsibbadok,milyen gyorsan nő és fejlődik...és mennyit izgultam,idegeskedtem miatta... :oops: :oops: :lol:

Eszti,látod,Bibu milyen kis szófogadó! :o :lol:

Kriszta,tényleg jól megszenvedtél ezért a kislányért...de most már jön a jobbik rész! :lol: :lol: :lol:
Gyereket nevelni is nagyon nehéz,még egyet is,nemhogy többet,de vágyakozni utána sokkal rosszabb.Most már elég ránéznem,ahogy rám vigyorog,odabújik stb. és ilyenkor tudom,hogy nélküle nem lenne teljes az életem-még ha néha totál le is fáraszt. :oops: :oops: :lol:

Kriszta,ha bizonytalan vagy,kérdezz nyugodtan! :lol:
Eszti,Andi,Bea(aki nagyon eltűnt!) már 2 gyerekes anyukák,nekem is van némi tapasztalatom,mert én meg csecsemőotthonban dolgozom már jópár éve.
Természetes,hogy nem vágsz mindent,csípőből! :lol:

piki

No,most látom,hogy közben megint bővült a topik egy új taggal!!!
Ez igen! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szia,Sweetmamy,persze,hogy csatlakozhatsz!
Gratulálok a kislányodhoz!
Vannak babák,akik 8-9 hónapig is eléldegélnek kizárólag anyatejen,ez egyáltalán nem baj.Mivel te is írtad,hogy nem töri össze a mérleget,valószínűleg az ő igényeit még teljesen kielégíti a tej,ne aggódj.Szerintem 1-2 hétre akár fel is függesztheted a kóstizást,aztán utána hátha nagyobb affinitása lesz a dologhoz!

piki

Most mennem kell,de ha ebéd után elalszik Panka,majd még benézek.
Írjatok sokat! :lol: :lol: :lol: (ha több időtök van,mint nekem-amit kétlek :lol: :lol: :lol: )

piki

Köszönöm a köszöntést. Meg a tanácsot is. Az igazság az, hogy nagyon anyatejes. Aminek egyrészt örülök, másrészt nem lesz vele könnyű. Kb. 1 hónapja elkaptam egy jó kis mandulagyulladást 40 fokos lázzal. Szopik előtt igyekeztem lehúzni 38,5-re. És Nórika annyit szopizott, hogy azon a héten többet hízott, mint mikor egészséges voltam. Na, akkor mondta a védőnő, hogy kezdjem el adni neki a gyümiket, mert ha ez a gyerek még akkor is ennyire ragaszkodik a tejhez, mikor beteg vagyok, akkor ez nem lesz könnyű menet. Hát igaza lett. 3 hete próbálgatom. Amiből pár kanállal lemegy az a sütőtök és a banán. Se alma, se barack... a 3 hét alatt ennyire jutottunk. Persze volt benne pár napos szünet is.
Most megpróbálok az elejétől visszaolvasni, hogy képben legyek :lol

KépKép
sweetmamy

Panka szerencsésen bealudt,mire az ebédig jutottunk volna... :roll:
Sebaj,annál nagyobb lesz az étvágya,bár ezzel amúgy sincs gond.

A hozzátáplálást azért szokták fél éves kortól javasolni,mert kb. ilyenkorra ürülnek ki a kicsik szervezetének vas és egyéb raktárai.
De ez nem egy kőbe vésett időpont,mint ahogy a fejlődés során más sem.
Ismerek olyan gyerkőcöt,aki 11 hónapos koráig nem volt hajlandó a tejen kívül mást elfogadni,1 évesen viszont már a paprikáskrumplit is 2 pofira ette. :lol:
A pár kanál elfogadása már jó! :lol:
Lehet próbálkozni esetleg azzal,hogy belekeversz lefejt anyatejet,vannak babák,akik bármit hajlandóak megenni,aminek egy kicsit is tej íze,illata van.
Azonkívül nem muszáj ragaszkodni a hozzátáplálási útmutatók által felállított sorrendhez sem mereven,Panka például először az almát se nagyon komálta(most már annál inkább),a répát pedig a mai napig is csak ímmel-ámmal,küszködve eszi,ezért nem is kap gyakran.
Nem a legoptimálisabb,de próbálkozhatsz tejpépekkel is.Van olyan,amit anyatejjel lehet elkészíteni,van olyan,amihez csak víz kell.Ez utóbbitól sokan idegenkednek,mert tápszer van bennük,de szerintem ez már csak azért sem baj,mert a mai tápszerekben benne van a legtöbb vitamin és ásványi anyag,amire a fejlődésben lévő bébiknek szüksége van.

piki

Köszönöm a tippet. Olyan ideges vagyok, írni se tudok. Bemegyek a Sparba vásárolni. Összeszedek mindent, persze az egész bolt tiszta szűkös, de én vagyok a hülye minek megyek a nagy babakocsival. (Bergonhoz hasonló) Beállok a pénztárhoz, de már ehhez is félre kellett tolnom egy nagy fém kosarat. Végigállom a fél órás sort, erre nem férek be a szalaghoz, mert oda van tolva egy hűtőpult. Hát én nem emelgettem. Kinyit egy másik pénztár, de mindenki odaszalad, én persze csak körbe tudok menni, mert ott sem férek át. Hát megint lett előttem egy fél órás sor. Otthagytam mindent a francba. És szóltam a bizti őrnek, hogy akkor engedjen már ki valahol. Húúúúúú ohmmmmmmmmmmmmmmm ohmmmmmmmm.
A hozzátápira visszatérve, nekünk jót tesz, mert nem hízott annyit Nórika, mint amennyi "elvárható" lett volna. Az első két hónapban nagyon szépen hízott. Azonban a 4.-től folyamatosan csökkent az ütem. Tudom, hogy ez rendben van. viszont volt egy szopi sztrájkja, ezért kellett figyelni. Most, hogy eszik kicsit mást is, még ha nem is sok, hízik heti 150-et. Előtte volt, hogy csak 60 g-t hízott. Az azért kevés. Na írtam egy kisregényt.
Valamiért nem működnek a szmájlik, de majd dolgozom az ügyön.

KépKép
sweetmamy

Én tegnap a gyógyszertárban szorultam be 2 ajtó közé,pedig annyira nem is nagy a babakocsink. :roll: :?
Ez csak azért dühítő,mert mellette van a gyerekorvosi rendelő+a védőnői tanácsadó,tehát kismillióan járnak ide babakocsival naponta. :twisted: :twisted: :twisted:
Hát...néha nem könnyű...és elég dühítő.... :evil: :evil: :evil:

Panka súlya is a hozzátápi óta indult be,előtte egy hónap alatt hízott 50-60 grammot.(a 4.hónapban)
Szerencsére ő az első perctől szívesen evett kanállal,szinte bármit,amit adtunk neki.Mondjuk ő nem szopizott,lefejt tejet és tápszert evett.

piki

na a gyógyszertár a másik. Sok van itt a környéken, hogyne lenne, mikor szinte csak kisgyerekesek és idősek laknak. De a lépcsősoron csak keskeny csík van kiöntve betonnal. nem is tudom hogy mondjam. A babakocsik meg ugye 2 kerekesek. Na mire felszenvedtem a babakocsit imádkoztam sokat. Egy pasi kérdezte, hogy segítsen -e. Áááá mondom köszönöm megoldom. Nem mert elmenni:) Megvárta míg felverekedem magam. A bankban is a belső ajtó kifele a külső befele nyílik. Köszi..... Na meg itt a műv.házhoz is van 3 lépcsőfok, amin az esernyőkocsit felteszem, de a nagyot nem tudom.
De jó neked. Érdekes, hogy mások a szopival szenvednek, nekem meg az olyan egyszerű volt, igaz Norcsi szuperügyes volt az első pillanattól. Én meg a hozzátáplálással szenvedek, ami másoknak egyszerű.
Elkezdtem már visszaolvasni, de még csak az 5. oldalon tartok a terhes nacik vásárlásánál:) Úgyhogy még van mit pótolnom. Közben ebéd is kéne, csak annyira nincs kedvem ma semmihez.

KépKép
sweetmamy

Anita,én a szopit irigylem... :oops: Az egész terhesség alatt arra készültem lelkiekben,hogy szoptatni fogok,sokáig...
Panka a 31.héten született,majdnem 3 hétig inkubátorban volt,1 hónapos volt,amikor először cicire tehettem,de csak küszködött,megszokta a cumisüveget.Pedig tejem akkor még bőven volt...bimbóvédővel úgy-ahogy szopizott párszor,de totál lefáradt,meg behergelte magát,amitől én se igazán élveztem az egészet.Még egy hónapig megpróbáltuk minden nap,de aztán feladtam... :oops: :(
Na,majd a tesóbabánál másképp lesz! :lol:

Az 5.oldalon tartasz?! :lol: Kitartás!
Panka (kora)születéséről a 19.oldalon adott hírt az apukája,épp tegnap kerestem vissza és bőgtem rajta egy sort... :oops: :lol:

piki

Én is üdvözöllek Anita! Mindjárt jönnek vendégek, kicsit megkésve Szabi névanpot köszönteni, úgyhogy csak nagyon röviden bemutatkozok:
Renáta vagyok, 29 leszek szeptemberben, első babás, Esztike április 1-jén jött a világra, és mondhatom sajnos, hogy a mai viselkedése alapján joggal született a bolondok napján. Viccet félretéve imádom, de ma egy kicsit nyügi, most sétáltunk egy órát, tökre élvezte, de kb 5 percet bírt ki ezután csendben, most is itt nyöszörög a hátam mögött. Szóval 3520 g, 52 cm, 99%-ban anyatejes, a 2. hónap környékén kellett néhányszor tápival pótolnom, de aztán nagyon belejött, mi kb 2 hete kóstolgatunk, egyelőre barackot, almát, meg egyszer kapott egy hippes krumpli-paszternák pürét, de az annyira nem nyerte el a tetszését. Mi tegnap mázsáltunk, és 8300 grammot mértünk, szép fodros babóca. :lol:

Na ennyi fért most bele, örülök, hogy bővülünk, aztán tessék jönni szorgalmasan.

Kriszta, köszi, hogy leírtad a történeted, hát nem volt könnyű, de annál büszkébb lehetsz Magadra, na meg a párodra. Ő hogy élte meg ezt az egészet?

Kép
ire81

Marcsi: Olvastam itt, hogy aggódtak Pankáért, csak azt nem tudtam miért. 31. hét? Büszke lehetsz rá milyen szépen megerősödött. Legalábbis a képen olyan kis stramm. Akkor mennyi idős is most a korrigált számítás alapján?
Én minden nap sírva fakadok. Mikor énekelek neki, mikor csak úgy nézem. Ma is szopi közben egyszer csak felkapta a fejét és nézett a szemembe, annyira szeretem, akkor is elpityeredtem. Ő meg csak vigyorgott.

Reni: A legjobb barátnőm kislányát is Eszternek hívják. Majdnem egyidősek Norcsival. 3 nappal idősebbés fej fej mellett haladnak cm-ben és súlyban is :) Hát nálunk alma, barack nem jött be. Van ám súlya a kisasszonynak.

Az én Nórikám egy áldott jó baba, abszolút lefoglalja magát. Jó az idegeneket először felméri és ha valaki nem szimpi, akkor annak jaj. Amúgy mosolygós, "dumálós".

KépKép
sweetmamy

Sziasztok!
Anita üdv! Én is csak pár napja jöttem:))
Olvastam, mi volt a boltban, elhiszem, hogy ideges lettél! Én is ma babakocsival voltam vásárolni és már kitapasztaltam, hogy csak egy boltba férek be vele, ezért csak odajárunk. Pl. akartam Nestlé ásványvizet venni, de itt nem volt, így annyi... A babának akartam venni, de ebben a boltban nem volt, máshova meg úgysem tudok bejutni babakocsival.
Anita: nálunk is kicsit lelassult a hízása Dorkának a 4-6 hónap között, de mióta hozzátáplálom nagyon megindult. MÉg ő is szopizik kb. 3-szor naponta. De csak az egyik cicit fogadja el, a nehezebben beindulóssal már nem küzd. Félek, hogy az el is fog apadni. Mostanában fejnem kell, alig érzem a csuklómat.

Ma Dorka egész nap sírt a fogzás miatt, már mindent bevetettem. Végre most aludt el. Ezzel a második kis fogacskával jól megszenvedünk.

Ire: köszi az együttérzést és a többieknek is.) A párom is nagyon örült, támogatott. Annak idején azt mondta, hogy elvan gyerek nélkül is, de azért támogatott a kezelésekben (bár úgyis enyém volt a neheze) és örül a kiscsajnak. Ha azt mondtam volna, hogy soha nem szeretnék babát, abban is támogatott volna, nagyon kis rendi:))) De persze, hogy akartam babucit, olyan szuper, hogy végre igazi kis család lettünk! Imádok hármasban sétálgatni a kis büszkeségünkkel:))
Vendég

Panka a jövő héten lesz 7 hónapos,ha időre jött volna,akkor pedig 5 hós lenne kb. ugyanakkor... :lol:
Igen,szépen összekapta magát,nagyon gyors tempóban elkezdett gyarapodni és hál'Istennek még csak náthás se volt,mióta hazahoztuk. :P Édes kölyök,imádjuk-az összes nyafijával együtt,ami mostanában a kelleténél többször napirenden van...

Kriszta,mit adsz Dorkának a fogzás miatt?
Nálunk még nincs fogacska,bár alul mintha kezdődne valami,de persze még véletlenül se mutatja meg,akárhányszor belekukkantanék,mindig oda teszi a nyelvét-nagy vigyorgások közepette. :roll: :lol:

piki

Ira: horrorfejést én is kipróbáltam tegnap este, mert most valahogy lecsökkent a tejem. És reggelre tényleg több tejem lett. És Dorka csak az egyik mellemet fogadja el, a másik kezd elapadni. Azért még szeretnék neki anyatejcsit adni 1 éves koráig.

Piki: én is pont "így nem tudom megnézni" Dorka fogacskáját.))) Azt szoktam, hogy meg kell nevettetni és akkor mutatja, de csak kis ideig. Lefotózni sem tudtam, nincs ilyen jó képet készítő gépem sajna, mindig homályos a fotó.
Tegnap már annyira sírt, hogy Panadol szirupot adtam neki és végül is este így aludt el. Egész nap nem tudott aludni, pedig próbált, de mindig felsírt. A Dentinox nevű gélt kenem még rá, de azt is csak napi 3-szor lehet és csak rövid ideig segít (de akkor viszont király módon).

Itt olyan vihar volt éjjel 0-3 óráig, hogy nagyon féltem. Ide csapott be a villám a ház elé, de szerencsére tűz nem lett. Dorka végig aludt, őt nem ébresztette fel szerencsére. Én viszont nyitott szemmel voltam végig, ráadásul rossz kutyusaim végig ugattak, zengett a falu.

Tegnap voltam ásványvizet venni Dorkának, de itt nálunk csak Naturaqua volt. Az nem jó? (Nem mertem venni). Nestlé Aquarel-ből csak szénsavas volt. MIlyen ásványvíz jó még?
Vendég

Twist: Bocsi, de a te keresztneved még nem tudom. Ígérem megtanulom. Nem semmi min mentetek ti is keresztül Dorkáért. Olyan szép neve van :). Nekünk a 6. próbálkozási hónapban jött össze és már úgy voltam, hogy ha nem, akkor irány az orvos. De szerencsére már más miatt mentünk... Jaj, sajnálom Dorkát a fogzásért. Nálunk ömlik a nyála Norcsinak, meg rág mindent, de ezek már két hónapja vannak. Fognak jele nem sok.

Vihar: Hát itt akkora vihar volt. Valahova ide csapott be az éjszaka közepén én meg felvisítottam. :) Aztán úgy aludtam el, hogy szorongattam férjem kezét. Úúúúútálom a vihart. Essen az eső, csak ne legyen villám, meg ekkora szél. De legalább nem egyedül féltél Twist. Már ketten voltunk minimum.

Marcsi: Elolvastam a 19. oldalt:) Hát nem semmi. De még igazából nem tartok ott, de haladok. Csak kíváncsi voltam. Nagyon aranyos párod van. Nem ér kiröhögni. Tudok számolni. Csak ez a ha most ennyi, akkor mikor amannyi volt , akkor nem is annyi volt, hanem.... na ez most meghaladta az agyam kapacitását. :lol:

KépKép
sweetmamy

Jaaaj ásványvíz: hát én mindig Baby Jana-t veszek Nórinak. Vettem egyszer Humanat, de ennek jobb az íze. No meg úgyse issza meg sose. Max. a 40 fokban kb. 3 kortyot.

KépKép
sweetmamy

Anita: én Kriszta vagyok, örvendek:)
Hú, akkor nálatok is ugyanilyen rémes vihar volt. Én akkor visítottam fel, amikor a legnagyobb villámlásban, mennydörgésben, zuhéban még a telefonom is világítani és csilingelni kezdett a sötétben. Azt hittem, hogy valami elektromos kisülés lett a szobában. Közben csak az Uniqa küldött sms-t, hogy vihar várható:) Utólag ez vicces, akkor bucira féltem magam.

Dorcinak már 3 hónapos korától az volt az érzésünk, hogy ki akar bújni a foga, nyálzás, rágcsálás és megduzzadt íny. Még a védőnő is hirtelen azt hitte, hogy kijöttek a fogai, olyan fehér volt már az ínye. De semmi. Most meg hirtelen egy kis vércseppecskének az 1/10-e volt a nyelvén, aztán kibújt az első gyöngyöcske. Pont a 7. hóforduló napján.

A Jana babavíz szuper, csak nálunk ritkán lehet kapni. Most kivételesen volt, vettem is. De azért jó lenne általánosabban kapható ásványvíz is.

Piki: Nagyon szuper, hogy ilyen szépen fejlődik a kislányod! Simán utolérte már magát.) Ha nem haragszol, vagy nem nagyon rossz emlék, akkor leírnád, hogy mi volt az oka a koraszülésnek?
Vendég

Huu, az újak nagyon beindultak, örülök neki. Szóval, Kriszta és Anita, a neveket már megjezyetem, de előre is bocsi, ha néha még össze foglak keverni Titeket. Majd igyekszem :oops:

Babvízből sztem tényleg csak a kifejezetten babáknak való jó, mert a többi, "általános" ávíznek magas az ásványi anyag tartalma, főleg a nűtrium, azt hiszem, a babavízekből ezt kiszűrik. Ha nincs babavíz, akkor a csapvíz is tökéletes, 10 perc forralás után már biztosan elpusztult belőle minden baci és nyugodtan adható a babóknak. Bár már sztem erre sem kel annyira figyelni, pl. amikor én adopk neki homeos bogyót, chamomilla ch 15-öt a fogzásra ( nálunk is kezdődik, nyálazás, rágcsálás, nyűgösség ) naponta 3x 5 golyó, akkor sima csapvíízben sszoktam feloldani ezeket a bogyókat, egy kiskanálnyi meleg csapvízben. Lassan szokniuk kell sztem a külső tényezőket.

Itt nem volt vihar, tegnaap mintha őserdőben lettünk volna, biztos volt vagy 80% páratartalom, Nyuszi olyan nyűgös volt, hogy csak a légkondis szobábban nem üvöltött. Szegény, azztán nagy nehzezen eladult.

Ja, jövő héten megyünk babaúszásra! Már kiváncsian várom, hogy fog a kisasszonynak tetszeni, aaddig is minden másnap 1 fokot kell hűteni a vizét, meg napközben vagy este lezuhanyoznu vele, nehogy ott ijedjen meg a hideg víztől és a zuhanytól. :roll: :shock: Szeret fürdeni, remélem, ezzel sem "rontjuk el" ezt a mókát.

Fogzásra én is kenegetem neki a dentit, az tényleg használ ideig óráig, bár vigyázni kell vele, utána nem szabad etetni, meg itaatni, mert a zsibbaadástól nehogy félrenyeljenek. Még gondolkodom a borostyánláncon, aazt beszéltük Marcsival a múltkor, hogy lehet jó lenne rendelni.

Naa megyek, adok egy kis vasat szegény lányomnak, nekünk ugyanis azt már szedni kell, mert nagyon nem szeretem a vastartalmú dolgokat, így Esztinek is kevesebb jutott belőle az átlagnál.
Jó hétvégét mindenkinek, de igyekszem majd jönni,.

Kép
ire81

Sziasztok!

EGy gyermekes anya lettem a hétvégére :) :( :) :( Laura ugyanis anyuméknál van ma meg holnap. Kiváncsi leszek, hogy bírja majd ki.
Úgyhogy ha minden jól megy, akkor majd ma este már vissza tudok olvasni és tudok reagálni dolgokra.

Reni! Köszi a horrorfejést. Kipróbáltam, de nem vettem észre változást. Aztán lehet, hogy változott, csak én vagyok olyan süket, hogy nem érzékeltem?

Panna közben elkezdett megint 4 óránként enni, úgy látszik, hogy volt vmi a levegőben.

Anita, Kriszta! Üdvözöllek Benneteket.
Magamról gyorsban annyit, hogy 36 éves vagyok, Vecsésen lakom, van egy 3,5 éves és egy 4 hós lányom, Laura és Panna a nevük.

A kerítéssel lassan, de biztosan haladunk, bár már a törpöm is tele van vele, hogy amint van néhány perc szabadidőm, azonnal menni kell segíteni. De hát ez van, ha az ember mindenben beleüti az orrát.

Tegnap nálunk is volt vihar, rettentően fújt a szél és dörgöt, villámlott. Laura át is jött hozzánk, hogy fél, de aztán amikor elaludt, visszavittem az ágyába. Aztán meg persze én nem bírtam aludni, így 3-tól fent vagyok :shock: :shock: :shock:
Majd délután megengedek egy kis alvást magamnak :oops: :oops:

Ásványvíz: én az Óbudai gyémántot veszem, mert megfizethető és adható babáknak is, és én is azt iszom legtöbbször. Ezt tanácsolta a védőnő és a gyerekorvos is.
Én is nagyon gondolkozom, hogy elkezdem Pannával kostóltatni az almát, banánt, de mindenki a környezetembe azt tanácsolja, ha tudom, akkor 6 hós koráig csak szoptassam.
Most itt állok és nem tudom, hogy mi lenne a jobb :roll: :roll:

De most lépek, mert vár a kerítés :P :P :twisted: :evil:

Andi

Kép

Kép
denesandi

Köszönöm Kriszta és még egyszer bocs. Hát én utólag sem röhögök magamon. Tényleg félelmetes volt. Gratulálok az első fogacskához. Az a jó amúgy, ha minél később bújik ki, bár ezt ugye nem tudjuk befolyásolni.

Babavíz: a csapvízzel vigyázni kell, mert nem minden településen adható a babának. Én azért nem adok itthoni csapvizet, mert elég rossz minőségű. Olyan kemény, hogy nekem hetente kell vízkőtlenítenem mindent. De ha olyan helyen laknánk, akkor adnék neki forralva.

Reni: Biztos jó dolog a babaúszás. Én nem viszem Norcsit, ennek megvan az oka. Biztos nem rontjátok el a fürdési mókát.

KépKép
sweetmamy

Andi: Én 6 hós koráig csak szoptatni szerettem volna. Végülis sikerüt tartani 5,5 hós koráig. Na, de most se viszi túlzásba a kanalas evést a kisasszony. Én amellett voltam nagyon, hogy csak szoptatom. Elég is volt neki. Aztán mivel én a kevés hízások miatt hetente vittem mérni és hol heti 90-et, hol 60-at hízott, akkor beszéltük meg a védőnővel, hogy kapjon kis gyümölcsöt. Na meg a másik ok, amiért hamarabb kezdtem, már korábban írtam, hogy nagyon nagyon cicifüggő. Most ott tartunk, hogy megeszik kb. 8 kanál sütőtököt. mégcsak a szopik se csúsztak el. Norcsi így eszik: 8, 12: szopi, du.14: pár kanál sütőtök vagy banán, 16-kor szopi (nem eszik egyáltalán kevesebbet), 20, 1,5 szopi persze ezek csak hozzávetőleges időpontok.
De ez mindenkinek a maga döntése. Szerintem ráérsz hozzátáplálni, ha szépen szopik és hízik. Ha Norcsi tápszeres lett volna, akkor biztos hamarabb kezdem.

KépKép
sweetmamy

Sziasztok!

Zsuzsi vagyok és véletlen keveredtem ide, de szeretnék csatlakozni hozzátok.
Június 6.-án született kisfiam az Uzsokiban 3800grammal és 55 centivel. Kicsit fiatalabb az itt lévő babáktól, de így biztos tudok tőletek tanácsot kapni, ha elakadok valamiben.
Már túl vagyunk a 2 hónapos oltásokon és csak egy enyhe hőemelkedéssel kellett megküzdeni miatta, de gyorsan túllendültünk rajta.

Üdv: Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Huuh,de fellendült a topik!
Rég volt itt ekkora élet! :lol: :lol: :lol:
Ráadásul máskor egy félév alatt nem csatlakoztak ennyien újak! :lol:

Szia,Zsuzsi,üdv neked is és gratulálok a kisfiadhoz! :lol:

Most csak beugrottam,mert ebédelünk mindjárt,de aztán jövök és írok többet.Amúgy nálunk is bazi nagy vihar volt éjjel. :?

ja,újak kedvéért:piki=Marcsi... :lol:

piki

Zsuzsi, én is üdvözöllek! Tényleg, van vmi a levegőben, hogy most ennyien megtalálnak minket, de ez nagyon jó!! :lol: :lol: :lol:
Gratulálunk a kisfiadhoz, majd tölts fel képet, ha tudsz. Én már 3-adjára nem mutatkoznék be, ha ezen az oldalon kicsit feljebb mész, leírtam magamról sok mindent. De ha nagyon ragaszkodsz hozzá, megismétlem majd. ire81=Reni

De azért régiek, hahó, Eszti, Fanni, Szilvi, Anna és Bea, ezen az oldalon még nincs is bejegyzésetek, ha jól láttam, így nehogy Ti meg lemorzsolódjatok! :lol: Így a végén lesz egy szép nagy baba-mama tali, talán nemsokára, esetleg majd szeptemberben, csak ne 18-19-én, mert végül eldől, hogy :lol: 19-én lesz a keresztelő.

Andi, azért próbálgasd még ezt a horror fejést, általában azt javasolják, hogy 3 napig napi 1x vagy ha van időd és türelmed, akkor 2x. Sztem kóstolgattathatsz (hú, de szép magyar szó, de értelmes, sztem ) Pannával egy kis gyümilevet, pépet, attól nem lesz semmi baja. Valób an igaz, hogy 6 hónapos korig az anyatej a legjobb, és ahogy már többször is ítam, én sem akarom kiváltani még egyik kajét sem teljesen, talán majd leghamarabb jövő hónapban, de azt is mondjék az okosok, hogy ahogy telik az idő, egyre kevésbé fogékonyak az új ízekre, nehogy mire odakerül a sor, hogy már koránál és fejlettségénél fogva másra is szüksége lesz, ne akarjon elfogadni semmit. Vagy ha ne adj' isten, véletlenül idejekorán elapad a tejcsi, vagy mér tényleg nem elég, akkor sztem jobb, ha gyümit, esetleg gabonapépet tudsz pótolni, mint tápit. Félreértés ne essék, nem vagyok a tápi ellen, tudjátok, hogy én is adtam Manónak párszor, amikor sztrájkolt a cicin, de azért a gyümi csak természetes, a tápi meg mű, akármilyen jó minőségűek ezek a termékek mostmár. De ez a Te döntésed, akár így, akár úgy.

Ja, Anita és Kriszta, Nektek akartam írni, hogy milyen furi az élet, az én kölköm sem nagyon fogadja már el a bal cicimet, nem tudom miért, korábban meg azt favorizlta, sőt elaludni meg cicilni csak azon volt hajlandó, most meg kiköpi, csak úgy tudom neki odaadni, ha szopi közben a jobb cicimen már majdnem elalszik és akkor kómásan gyorsan átfordítom és akkor hajlandó cicilni. Pedig még ha nem is olyan sok, azért van benne vmennyi, reggelente, 120-140 ml-ket le tudok fejni, na nem szopi után, félreé rtés ne essék, hanem azért, mert azt nem hajlandó elfogadni.
Sztem Ti is fejjétek le a biztonság okáért, nehogy tényleg elapadjon. Tényleg, nem veszélyes egészségügyileg csak az egyikből szopiztatni?

Na, ma de jó dolgom van, mennyit írok. Délután hawaii lesz nekem is egy kicsit, Szabika elviszi Nyszit az anyósomhoz , én hajat festek és megpróbálom összepakolni a 56-62-es ruhákat, mert csak a helyet foglalkják a szekrényben, apropó, a 68-asokat is kezdjük kinőni, sztem ősszel már 74esben nyomolunk, ami azért szar, mert abból a méretből már mindent venni kell majd, eddig a tesómtól kaptunk cuccokat, de ilyen nagyobb méreteket már nem tett el, mert azok jobban elhasználódtak.

Na pusz, pusz, aztán Zsuzsa, Te is íj szorgalmasan, nehogy itt hagyj bennünket!

Kép
ire81

Ja, még vkinek akartam írni fogzásra a chamomilla ch 15 mellett a Viborcol kúpot, ez is homeos ( én szeretem és hiszek ezekbenn a termékekben ), és kifejezetten fogzásra írják. Kb 2000 ft, egy próbát megér, 12 darab van benne. Napi 1x, max 2x kell adni. Én már vettem, de addig még nem jutottunk el, hogy használnom kelljen, egyelőre adogatom neki a chamomillát, volt, hogy 3x, volt hogy 2x, van hogy csak 1x este és ez úgy tűnik, hogy bevált.

Kép
ire81

Üdv. az újaknak ÚJRA! :D

Most már én is hajlok rá hogy kipróbálom a chamomillát, meg az Osanitot, még az is nagyon dicsérik. Bár én annyira nem hiszek ezekben. :oops: De azért biztos ami biztos kipróbálom!

Borostyánláncot vettem már, de én azt vettem észre hogy Bazsut zavarja, egészen beszorul a kis nyakhurkái közé és nyomják a golyócskák. :(
Szóval nem hordja, de odáig van érte. Ha meglátja azonnal meg akarja kaparintani. :lol:

Egyébként nagyon durva, már simán kimászik a nappaliból. Most akarok az IKEÁban biztonsági kaput venni, mert nem akarom hogy kimásszon a kőre. Egyrészt nagyon hideg, másrészt mikor oldalra-felfelé néz, vagy valamit egy kézzel húz a szájához (közben négykézláb) akkor felborul és egy óriásit koppan a feje a földön.. :oops: Tegnap pont az asztal lábának borult.. :oops:
Vendég

A fogzásra én is ezeket a cuccokat tudom ajánlani,bár Pankának esze ágában sincs "fogzani"... :lol:
Ő semmit nem kapkod el,rangidős topikbaba létére mindent utolsónak kezd el. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ebben azért meglátszik,hogy szegény 2 hónappal kevesebb ideig élvezhette a pocaklakó-létet...mindegy,a lényeg,hogy semmi baja és lassan majd utolér mindenkit. :oops: :lol:
Valaki kérdezte,miért lett korababa:teljesen zavartalan volt a terhesség,de valami miatt megrepedt a burok,csöpögni kezdett a víz és elkezdtem tágulni... :( A dokik szerint valami felszálló fertőzés okozhatta esetleg.Ebben kicsit bizonytalan vagyok,mert előtte már elvesztettem egy babát a 19.héten,állítólag ugyanez miatt.
Véletlen egybeesés lenne? :? :roll: Nem tudom,de mielőtt belekezdünk a kistesó-projektbe,kivizsgáltatom magam.

Andi,Laura most alszik először a nagyiéknál?
Mesélj majd,hogy sikerült! :D A kerítéshez kitartást,egyszer csak elkészül... :roll:

Víz:mifelénk egész jó minőségű,+használunk vízszűrőt is forralás előtt,így én nem vettem ásványvizet Pankának még soha.
De ha valamiért mégis kellene,Jana Babyt vennék...

Örökzöld hozzátápi-téma:valóban nem árt,ha elkezd a baba korábban kóstolgatni,ismerkedni új ízekkel,az úgyis hosszabb idő,mire egy étkezést teljesen ki lehet váltani kanalasra,ráadásul a tej nem tartalmaz rostokat,míg a gyümölcsök,zöldségek igen.Ettől kicsit gyorsabb lesz az anyagcsere és ez általában növeli az étvágyát a babóknak.Ez mondjuk csak ott fontos,ahol lassú a gyarapodás,vagy szopi-sztrájk és egyéb ilyen nyalánkságok vannak.

piki

Reni,neked akartam még írni,hogy Panka is 68asban nyomul és nekünk is eddig a méretig vannak kapott cuccaink. :roll:
Egyedül télre overallja van még,amit örökölt és jó lesz,amúgy semmi.
Lehet vásárolni,amit imádok-legalábbis neki,csak legyen miből... :oops: :lol:

piki

Zsuzsi: Gratulálok a babóhoz. Zsolt -szép név. Szívesen segít szerintem mindenki, ha tud. Élvezz ki minden percet, mert én is még csak most szültem, de már lassan mászik a kislányom. Olyan gyorsan nőnek.

Reni: Ha nem akarja elfogadni csak az egyiket, egyrészt fejjél, az jó biztosan, meg próbáld meg más tartásban szoptatni. Én próbáltam mindent. Nekünk a sztrájk attól volt, hogy az első két hónapban nagyon sokat hízott a születési súlyához képest és így lassított a szervezet a tempón. aztán szépen lassan visszaállt a rend magától. Mindenesetre nem erőltettem a szopit, csak talán sűrűbben kínálgattam.
Neked se kicsi lánykád van:) Mi most vagyunk a 62-68 között, vagyis Nóri.

Fejés: Én csak este fejtem és csakis és kizárólag a legegyszerűbb R-meddel tudtam fejni. Se az Aventos, se a Tommy Tippies, se a Pesztonka nem ért semmit. És érezhetően több lett utána a tejem.

KépKép
sweetmamy

BASSZUS!!!! Olvasnom kell!!!! Megegyezni sem bírok ennyit!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anita, Zsuzsi, üdv!!! örülünk mindenkinek!!! :lol:

Fanni!!! Gratula a mászáshoz. :lol: Mi még csak a "repülésnél" taartunk, popóringatás, majd előre lendülés, repülés véggel... :lol: És a legszebb, Bibu is ezt csinálja... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na igen....visszafejlődünk... :lol: :lol: :lol: :lol:

Marcsi, ha ez megnyugtat, nekünk Bibunak 9-10hósan jött ki az első foga és majdnem 21hósan MÉG MINDIG nem beszél... :roll: :lol: :lol: :lol: Sztem sose fog.... :lol: :lol: :lol:

Víz: a keresztfiamnál a kórházban sima áv-ből csinálták a tápit és ott a szülők rákérdeztek, hogy ez most mi és ott mondták, hogy úgy működik, hogy vmelyik cégnek van pénze kifizetni a "babavíz" címkét, van akinek nincs. Hmmm elgondolkoztató (JA! csak, hogy ne nézzetek hülyének: kardiológiai intenzív volt, szóval még csak nem is átlagos, nem veszélyes részleg)

Rani, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk ma ismét dögunalom van, de ma legalább nem jött senki. Már egy hete mindennap van itt vki. Jó is meg rettentő fárasztó is... :shock: Nekem semmi sem jó... :lol: :lol: :lol:
Nyaralásokat vafászok. De olyan nehéz. :? Ugye nem mindegy Bibu miatt, mert ebben az időben kitudja milyen idő lesz. Ami okés, az k...va (jaj, bocsánat, kutya!!!) drága! :evil:
És annyira ennék vmi fincsit... :roll: de se kedvem, sem ötletem nincs mit.
Ja, sztetek az valószínú, hogy kg-ban nem foigytam, csak centiben?????? :?: :?: :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.14 19:56-kor.
Vendég

:lol: 8)
Én 6 hónapig fejtem a Tommee Tippee-vel,imádtam...az első 2 hónapban legalább napi 8 alkalommal,amíg Panka 3 óránként evett...
Nem vagyunk egyformák... :lol: :lol: :lol:

piki

Szia Marcsi!!! :lol:
Vendég

Eszti, :lol: :lol: :lol: !

Simán lehet,hogy csak centiben fogysz,főleg,ha tornázol.
Más a sűrűsége és tömege a zsírnak és az izomnak! :lol:

Nekem lement 3-4 kiló,aztán azóta semmi.... :oops:
Bár ma is 2 szelet pizzát ebédeltem,annyira nincs min csodálkozni... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

piki

Eszti, milyen utat terveztek? Belföld, külföld?
Mi is mennénk még valahová. (még?? még nem is voltunk sehol..)

Nekem az elektromos Medela vált be, de mást nem is próbáltam! :lol:

Szerdán voltunk a védőnőnél, Bazsu kereken 7 kg és 67cm, egy ideje nem nyúlik csak hurkásodik, :D
Vendég

Igen, Eszti simán lehet hogy centiben fogysz.. az izomnak sokkal kisebb a térfogata, de nehezebb, mint a zsír...
Én ezzel vigasztalom magam reggelente, mikor látom hogy már 5 hónapja egy dekát nem fogytam...
Vendég

Kidobott ez a :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pont képeket tette fel nektek... :evil: :evil: :evil:

Marcsi, ööööö, khmmm, már vagy 1hónapja nem tornáztam.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Örülj neki, míg nem mászik... :shock: Én még bírnám viselni...addig van nyugtom... :oops: :oops: :oops: :oops:

Fanni, hááát, kéne pár napot Balcsin, meg szept első hetében kettesben Apával, csak megint nincs sok pénzünk így vszínű Olasz vagy Horváto. lesz. Én Ho-ba nem mennék, már unom....Az olaszokat meg IMÁDOM. Még boxolunk rajta... :lol: :lol: :lol:

Ti hova?

Nekem Madela nem, Avent elektromos igen!!!! De a Madela se rossz.
Vendég

Kép
Kép
Kép 5hósan
Kép alvás négykézlűb :)
Vendég

Kép állatkertben - belerondítottam a képbe... :)
Kép Apával - fogorvosos kép :):):)

Na, csakhogy fölismerjetek, ha találkozunk... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Eszti,nagyon jók a képek! :lol:
Bibut imádom az első fotón,annyira édes,ahogy felhúzza az orrát! :lol: :lol: :lol:
Lilluci alvó póza sem rossz,ezt Panka is szereti. :lol:

Te meg baromi jól nézel ki,ami azt illeti! :lol: :lol: :lol:
Valahogy olyan fittnek és kipihentnek TŰNSZ!!! :lol: :lol: :lol:
(én úgy nézek ki,mintha a saját öreganyám lennék. :twisted: )

piki

[quote]T írta:e meg baromi jól nézel ki,ami azt illeti!
Valahogy olyan fittnek és kipihentnek TŰNSZ!!!

Csípem a Humorod!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

De azért köszi! :oops: :oops: :oops: :D
Én olyan hullának meg kövérnek érzem magam....
Ja, egy kövér hullának... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma "sziporkázom"... :roll:
Vendég

Eszti: Ne haragudj, de az ásványvizzel kapcsolatban nem értek egyet. Ma Magyarországon van az egyik legszigorúbb követelményrendszer a bébiételekkel, italokkal kapcsolatban. A bébivízben csak nagyon minimális nátrium lehet, mert az veszélyes a babára. Ezért van az, hogy egyes településeken nem lehet a csapvizet se odaadni a babáknak. Bocsi, befejeztem az okoskodást. Na szépen, bemutatkoztam. Tényleg bocsánat.
Nagyon szép gyerekeid vannak.
„Csak”??? popóringatásnál tartotok? A babáknak 8-9 hós korukra kell tudni mászni. Nagyon is ügyes Lillus.
Én mindig ennék valami finomat, ezért sokat sütök. Tegnapelőtt kakaós csigát csináltam. Ma csak kekszes étcsokipuding lesz tejszínhabbal. Szerencsém van, mert ugyan maradt rajtam pár kiló szülés óta. Bár tornázom …. De más, ha ennyit enne, akkor már kismalac lenne és vágósúlyban. Nekem még így is 36-os a méretem.
Izom-súly kérdést már többen is leírták előttem.

Nyaralás: sajna nekünk nem fér a keretbe. Max. kiülünk az erkélyre. No, meg én vagyok az az anyuka, aki nem hagynám senki másra a gyerekem. Mármint ne értsetek félre, nem gondolom rossz dolognak, ha valaki kettesben megy a párjával nyaralni, csak én nem ilyen vagyok. No, meg a férjem se. És ez mekkora jó kifogás: nehéz egy ekkora gyerkőccel megfelelő helyet találni. Szebben hangzik így…..

Marcsi: Igen valóban. Mindenkinek más a jó. Nekem majd leszakadt a Tommystól a kezem. A barátnőmnek meg az R-med nem jött be. Elektromosat nem vettem, mert azért sokat nem fejtem. Csak abban az időszakban, mikor nem akart enni.
Én jelenleg az éjszakai kelések miatt úgy nézek ki, mint egy drogos. Jó sok karikával a szemem alatt. Ez van. Ráadásul a vihar mellé mi kapjuk a Szigetet is.

Funky: Neked mi a kersztneved?

KépKép
sweetmamy

Úristen, nagyon beindultunk.

Fejés: nekem először egy kölcsön kézi avent volt, aztán mikor mejdnem elapadtam, rászántam a nem kevés pénzt és vettem egy elektromos aventet, mert Eszti is ezt dícsérte, meg kicsit márkahű vagyok, nekem majdnem minden avent, csak az etetőcumi maam-os. De tényleg kinek mi, végülis én sem próbáltam mást, de a lényeg, hogy az elektrmostól jól beindult a tej, ami azért volt, mert nekem nagyon nehezen jön, jött, van úgy hogy 5 percig is csinálni kell, kire megindul, de utána már ömlik több sugárból, és a kézivel az volt a baj, hogy nem tudtam kivárni, mert belefádjult a kezem. Ja és ami nagyon fontos sztem, hogy én a kézivel összevissza fejtem, mármint egyszer gyorsan, egyszer lassan, ahogy bírta a kezem és olvastam, hogy a babókák szopókájához a percenként 48-60 szívás áll a legközelebb, tehát így kell fejni, hogy ennyi inger érje a cicit és ezt elektrmossal könnyebb betartani.

Eszti, ygerkőcök hatalmasak, már pont hiányoltam képeket róluk! Tündériek! És Te is és Ti is nagyon jól néztek ki. Gratula a centikhez, én sajna megint annyi vagyok, aamennyivel hazajöttem a kórházból, volt amikor már 5-6 kg-mal is kevesebb voltam, de akkor apadtam majdnem el és megfogadtam a sok "okos" tanácsot, hogy enni-inni kell és már nem bírom abbaahagyni. Komolyan, nagyon utálom magam emiatt, de sokszor unalmamban is eszek, meg Szabika ( nálunk ő vásárol majdnem mindig ) kosarába mindig belepottyan vmi keksz, túró rudi, stb. :twisted: :oops:

Nyaralás, de jó azoknak, akik mennek. Én nyár elején nagyon szerettem volna, de beláttam, semmi értelme, mert ha csak hármasban mennénk, az ugyanaz lenne, mintha itthon lennénk, azért meg felesleges több száz km-t utazni. Nyuszit még nem pancsiztatnám, még gyerekmedencében sem, majd jövőre, emellett sétálhatnánk a 40 fokban, ja és fürcsizni, szaunázni, esetleg masszíroztaatni, reggelizni, vacsorázni is külön-külön mehetnénk, aminek semmi értelme. Én egyszer felvetettem Szabinak, hogy esetleg az anyjáék nem jönnének-e el velünk, de azt mondta, hogy már kérdezte az anyját és a válasz az volt: neki az a legnagyobb pihenés, ha otthon van a saját házában. :twisted: Hát kösz, az nem jut eszébe, hogy azért hívjuk, hogy MI piehnjünk és ne Ő. Értitek? Teljesen nemnormális, azt hitte, neki akarunk pihenést szervezni, mintha ő lenne a gyerekkel a nap 24 órjáában. :twisted: :twisted: Szóval ez van. Apukám meg most nagyon sokat dolgozik, nem tudnának én anyumék elszabadulni, meg az az igazság, hogy velük lakik a 85 éves nagyim, meg anya szülei is élnek ( 75 és 80 évesek ) és nem szívesen hagyja itt anya az öregeket ebben a kánikulában, illetve viharos időszakban, kicsit parázik, nehogy történjen velük vmi. Meg is értem végülis. Talán azért ősszel, mondjuk októberben elmegyünk vhova 3 napra vmi wellness-napokra.
Eszti, én abszolút megértelek, hogy 2esben mentek Istvánnal nyaralni, főleg a 2 egymás utáni babóca után, biztos sok volt kicsit az elmúlt időszak; én is olaszországot preferálom, jövőre oda megyünk, ha törik, ha szakad.
Én kicsit attól vagyok kiakadva, hogy semmilyen progit nem tudunk Szabival kettesben szervezni, mert a gyerek elég hisztis, ha egyikünk nincs a közelben. Jó lenne néha elmenni 2 órára a strandra úszni, napozni egyet vagy futni, biciklizni, de olyan hisztis a gyerek idegen helyen, hogy megőrülünk néha tőle. Ezt már írtam, de még egyszer megkérdezem, nektek nem csinálja azt a gyerek, hogy idegen helyen hisztit vág le? Eszti néha 45 percig képes vígasztalhatatlanul bőgni, utána a babakocsiban nagy nehezen elringatózik, de ott is "hüppög" álmában :twisted: :roll:

Fanni, kúszik Bazsu? Őrület, milyen ügyes kissrác, már a múltkor is néztem a facebookon , hogy négykézlábazik, nekem Eszti még nem jár itt, egyszer fordult hasról hátra, azóta semmi, oldalára igen, "kérdőjelezik", de továb nem haalad, pedig nagyon aktív, még így is, hogy jó súlyban van, állandóan jár keze lába, ha fent van.

Na megint kisregény lett, ja, én aazért vgyok lemaradva a hozzászólások számában, mert mindig sokat írok, Ti meg csak 1-1 mondatot :lol:

Kép
ire81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?