Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm az infókat.
Meg fogom kérdezni a dokit (Nyirati Ildikónak hívják, ha ismeri valaki), mit szól a szülésznő témához. Bár én bízom benne nagyon (Emőke meg ő jó barátok, hasonló mentalitással), meg ismerjük is egymást régebbről.

A baba pedig kislány, és első porontyunk; szegény teljesen amatőr szülőkkel fog szembekerülni. Tervezett szülés: január 23. Nevet még nem sikerült választani, szerintem Karácsonyig nem is igen van sok remény rá: a páromnak nagyon sok a munkája. Addig is hívjuk, ahogy éppen sikerül.
Ez a 26. hetünk, november 1-jétől kezdve leszünk itthon folyamatosan.
Akkor akarom elkezdeni berendezni a szobáját is, mert jelenleg még az a lomos nálunk.
Kiságyat meg pelenkázót gondolom mindenképpen kell venni, más bútor ugye nem kell rögtön induláskor? Egyszer már jártunk a Faktumban, oda tervezek visszanézni. Más ötlet, vélemény?

Kriszti, jobbulást az Esztinek!

Eri
seri

Ildi,

nagyon úgy fest a dolog, hogy januárban találkozunk! A fénykép alapján pociméretben is kb. egyformák vagyunk. Majd biztatjuk egymást a Klinikán! Rám biztos rám fér majd. :o)

Jársz valamilyen szülésfelkészítőre vagy terhestornára? Az előbbire én november 3-án akarok elmenni először, a Vasas Szt Péterben akkor indul egy tanfolyam, nincs kedved hozzá?

Dolgozol még vagy már otthon vagy? Írj magadról, ha van egy kis időd.

Eri
seri

Eri: A Faktum nagyon jó hely, nemis olyan veszett drága, még érdemes a Micimackót megnézni. Jó dokid van. Mondd meg apucinak, hogy tessék többet foglalkozni a leendő kislányával! Kép Mindenki az elsővel kezdi, mindenki kezdőnek számít ilyenkor. Internet azért van, hogy olvasgasd és keresgéjl!

Gabi3
inecsg

Kicsit sétáltunk, nagyon mutogatott Eszter a kabátjára. Ezért aztán elmentünk és fél órát sétáltunk - elkísértük Mamát.
Szépen el is aludt a kocsiban. Felhoztuk a szomszédommal és sajna nem vettem le róla a rágókát, úgyhogy negyedóra elvás után megmozdult a csörgővel és felébredt.
Semmi láz azóta sem, anyás, nyűgös.

Hajni,
apa is ezt mondta, hogy nem ciciből jön a tej, tuti szokatlan és ezért öklendezik tőle. Fáj fejnem, de muszály, hogy tartsam a hozamot Kép.
A bárányhimlővel kapcsolatban osztom a véleményed, ha a természet dolgíiba beleavatkozunk, annak sajnos nem mindig van jó vége.
Szerintem jó a szülésznő, mert megnyugtat, törődik veled, elmondja, mi is történik velünk és legalább nem csak a bizonytalanság van. Nekem szerencsém volt, remélem a 2. szülés nem csaszi lesz. Mindenesetre megfogadom a Katikát. Mellesleg én nem is tudtam, h szülésznőt is lehet fogadni, csak a kórházban tudtam meg.

Gabi3,
gratula a fogacskához! Volt szenvedés?

Ági,
a próféta beszéljen Belőled Kép! Remélem, tényleg csak pár nap...
Virág nem semmi, olyan műveletekre képes... KIs balerina Kép.Nem irigylem Angélát.
Kristóf tüneményes, teljesen beájult szopi után Kép.
Mondta Angéla, h voltatok náluk. Bogiról hol lehet fotókat látni?

Ildi10,
örülök, hogy jól vagytok! Fotó a pociról? Fogsz járni szülésfelkészítőre?

SErika,
üdv, a kérdéseket már előttem feltették Kép!

Dancsi,
nem irigyellek! Kis mohó nagyszemű Jozsó-baba Kép! Hihetetlen, mennyire cicifüggők ezek a babák! Mi is ilyenek voltunk? Kép

GErika,
ha hallgatnátok meséket, akkor sem kezdene beszélni Benedek? Vagy mindig mondd el, éppen mit csinálsz. Hátha felkelted az érdeklődését. Lehet, hogy az első hosszabb szava a dezoxiribonukleinsav lesz Kép. Egyébként hallottam már olyat, hogy a nem beszélő gyerek egyszercsak megszólalt és olyan hosszú mondatokat mondott, hogy nem győztek csodálkozni.

Tünde,
tényleg nagyon el vagy veszve! Remélem, nincs semmi baj!?

Szép napot, kellemes hétvégét kívánok!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,
én biztos nem, a nővéremék sem. A franc tudja kire ütött ez a gyerek. Most hőemelkedése van, nem vészes, de baromi nyűgös és egész nap a cicin lóg.
Vendég

TIldi: Írtam mélt!Kép

Seri: Én is január 23.-án születtem KépKép Az egy jó dátum és január az egy jó hónapKép Nem bánnám, ha az én törpém is január végi lenneKép De ez nem kívánságműsor. Amilyen mázlista vagyok ezt is túlhordom és lesz egy február végi babámKép

Dancsi,Kriszti: Jobbulást a babáknak.+++++++++++

Hajni: sajnos a Puskás uccai jáccón sem gondoltak az egészen kicsikreKép. Csak a csúzda és a homokozó van amit igénybe vehetnek. A hintát még Bogival sem tudjuk használniKép De a Bogi azt az ugráló gumis akármit 1 évesen már nagyon szerette...azóta is....KépKép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dancsi,Kriszti! Mielőbbi gyógyulást a babáknak!

A januári csapatot erősítem én is, 26-án születtem.Kép

Enikő! Írtam mélt! Megkaptad?

Mi jól vagyunk,Lotti csüng rajtam, megértem a kis drágámat, nehéz időszak van mögöttünk. De vége.Kép
Legközelebb akkor tanulok, ha Lotti élete múlik rajta.Kép
November 2-től dolgozom, az persze megint más lesz.Tegnap a lányom ki akarta dobni a tanulnivalóm a kukába.Kép

Gerika! Igen, van állásom, de másik osztályon fogok dolgozni,mint ahonnan eljöttem, na jobb is.Kép

Láttátok a Szülőszobát? Mondjátok már meg nekem, miért kellett volna elvetetni az ikreket? Későn kapcsolódtam be.

Személy szerint nekem a szülésnél a párom jelenléte volt a legfontosabb, nem tudom mi lett volna nélküle.Kép Sok erőt adott, nézte a CTG-n a fájásokat, szólt mikor jön, mikor múlik. Persze amikor megjött a dokim, teljes biztonságban éreztem már magam,örültem, hogy megszabadultam attól a ügyeletes dokitól, aki azt sem észlelte, hogy már nincs magzatvizem. Amit meg az orvosomtól kapott ezért, azt nem tette zsebre.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Gabi, Meseovi a címe a cd-nek, így már ismerős??:-)))) Azt írtad 2 hónapja, hogy titeket is érdekelne.

Seri, a napokban bedobtak hozzánk valami hirdetőújságot, aminek az elején egy bútorbolt reklámja volt egy gyönyörű gyerekszobával. Az újságot már kidobtam,de hátha te még nem.
Egyébként én is így voltam vele, nagy öröm volt berendezni. Bár mi egy ággyal, egy komóddal és egy mobil, ágyra szerelhető pelenkázóval indultunk. Utóbbi talán 2000 ft a tescoban és a corában, de még most is használjuk, annyira bejött. És vízfestékkel is festhetsz figurákat a falra, nálunk egy Törp, egy pillangó és két maci van a falon + a 4 Teletubbi hungarocellből (saját készítés!!:-))). A lámpáról széljáték lóg.
Most keresgélek még képeket a neten, mert átpakoltam a szobáját a nagylánynak, ugyanis kölcsönadom neki a cd lejátszómat a Meseovi miatt. Egész egyszerűen imádja.

Kriszti, van olyan, hogy öklendezik. Végülis ez nem csak étkezés, hanem megnyugvás is és főképpen az ANYU.
Majd minden visszatér a régi kerékvágásba. Luca is volt beteg, de Ő annyira imádott szopizni, hogy gyakorlatilag semmi sem tántoríthatta el:-))) 1 éves koráig szopizott, de még azóta is odabújik a cicihez és a szájába veszi az ujját, vagy simogat.

Enikő, Ági, jó lehet az a trambulin a Puskás utcában, lehet, hogy kipróbáljuk, ha jobb lesz az idő.
Képzeljétek, én oda születettem 30 évvel ezelőtt. A Puskás és a Szatymazi utca sarkán laktunk 3 éves koromig. Szinte mintha hazamennék:-)))))

Melinda, nincs elég fáradtság, amit ki kellene pihenni??:-))) Vagy te is olyan vagy mint én, hogy ott szerzel szabadidőt, ahol tudsz, pl. éjfél körül:-)))) Vagy Lotti örül annyira neked, hogy nem hagy aludni:-))
Itt most még nem pirkad, tök sötét van.
Na megyek vissza tanulni, aztán tököt sütök, isteni mostanság a sonkatök, próbáltátok?

Szép napot mindenkinek:
H
babamama

Sziasztok!

Kicsit nehezen, de csak kivilágosodott Kép.

Tegnap adtunk Panadolt Eszternek du. fél ötkor, játszottunk Vele, este meg evett csirkemellet. Megpároltam almával, de ez utóbbit szépen kilökte a szájából.
Láza tegnap nem volt, a nyűgin kívűl minden okés volt. Persze fájt a torka, de reggel bekötöttem sállal és délutánig úgy volt.
Cici nem kellett este sem, de odahajolt és adott rá puszit, meg szívott 1-1 kortyot mindkettőből. Közölte, hogy azért kell a cici, csak most nem kívánja. (Mennyire játszhat közre az, h vírusos torokgyula esetén nem ajánlott a tejtermék - és az anyatej is tej, lehet, h ezért nem kellett Neki?) Mert nekem úgy tűnt, h akart volna cicizni, de odahajolt és sírt és mondta, h mammammamma - (ez jelenti, ha cicizni akar) és csak nézett.
Szóval okés volt az éjszaka, hajnalban szomjas volt, ivott majd' 2 dl teát és aludt fél hétig. Átvittem hozzánk, lefektettem és lőn csoda! Kép Szopizott!!! Játék közben is odahajolt sokszor nasizni Kép. Úgy örülök!
Hétkor volt kis hőemelkedése, 37,7° nevonva, de aztán magától lement. Most alszik, remélem, kifele megyünk Kép.

Hajni,
nagyon tetszett az ötlet a babaszobával kapcsolatban. Sima vízfestékkel festettetek? A hungarocellre milyen festéket használtatok?
Nekünk sajna minden szobában a falon vannak a lámpák, nincs csillárunk, pedig szélcsengőt én is szerettem volna. Lehet egyébként gesztenyéből is csinálni, csak ki kell fúrni és felfűzni.
Mi az a sonkatök? Sima sülttök? Mert azt mi is szeretjük. Meg a sült gesztenyét.
És lassan itt a téli illatok szezonja: Sült gesztenye, sülttök, fahéj, narancs. Aztán fenyőfa. Kt hónap és itt a Karácsony!

Melinda,
most vagy korán keltél, vagy későn feküdtél Kép. Én sem láttam a Szülőszobát, anyukám mondta, h talán gerincűtétje volt az ikres anyukának és a dokik tanácsolták, h vetesse el a kisbabáit. De biztos volt, aki látta és hitelesebb infót tud.

Dancsi,
Jozsó hogy van?

Enikő,
azt hittem, a Katona Renáta drnőnél fogsz szülni. Milyen a női nőgyógyász? Megértőbb? Normálisabb? A férjem is február 19-én született, Zsuzsanna napján. Már akartam írni annyiszor, csak mndig elbambulok.

Az előbb úgy nézett ki, sütni fog a nap, de megint beborult.

Dugulok,
sziasztok!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,

Klassz, hogy jobban van Eszterke. Kép Kép Kép

Jozsó so so jól van, kicsit taknyos,de nem vészes. Csak kel éjjel. Sokszor. Étvágya van, de a kanalat tegnap nem fogadta el. Mondjuk egész nap a cicimen lógott, lehet éhes sem volt igazán, azért nem kellett neki.

Holnap elvileg megyünk Bp-re, a Kikába bútorokat venni, anyósom lenne Jozsóval. De ha ma délután sem fogadja el a gyümit, akkor nem megyünk. Láza, hőemelkedése ma nem volt. Végülis aludt ő 7- reggel fél 8-ig, csak közben sokszor felkelt, cicire tettem, nem is evett, csak cummogott. Nem is ébredt fel.

Szerintetek itt merjem hagyni, ha holnap is szörtyög? Anyósomra nyugodt szívvel rá lehet bízni a babát, 2 emberre bízom rá: anyósomra meg Mamira, a 2 nagymamára. Csak attól félek, nehogy belázasodjon, mert ugye a cumit nem fogadja el, és a folyadékot csak ciciből tudjuk belediktálni.

De az is igaz, hogy van telefon, max. 2 óra alatt itthon tudunk lenni ha nagy gáz van.
Vendég

Melinda: megkaptama mélt. Így már világosKép Köszike!
A szülőszobába én is csak a reklám után kapcsolódtam be. Sanyit néztem a másikonKép

Hajni: Tényleg itt születtél?? Dejó, akkor még csak magánházak voltak itt a környéken, ugye? Kár volt lebontani őket és ezeket a csúnya kocka panelokat építeni helyettük. Most meg mindenhol társasházak épülnekKép Olyan kiábrándító. Magánházat szeretnééééééééééééééék! Most! Kép

Kriszti: Örülök, hogy Eszter jobban van. Kitartás, sztem 1-2 meggyógyul! Kép
Nem a Renáta a dokim, ugyanis ő a kettes kórházba van, én pedig klinika párti vagyokKép A párom a kettes kórházat egyszerűen vágóhídnak és hullatelepnek hívjaKép. Azt nem tudom, hogy miért, én most a 4D uh-kor voltam ott először! Én teljesen megszoktam a klinikát, ottotthonosan mozgok, tudom mi hol van. A kórházba meg csak bolyongtam, meg olyan idegen voltKép
A női nőgyógyász? Sztem már eleve az, hogy nő és tudja milyen érés, ha pl a kacsát behelyezik vagy vizsgálnak, vagy bármi...Szóval valahogy jobban átérzi a helyzetet és lelkileg közelebb áll hozzám. De nem minden női orvos ilyen ám! Pl akihez Bogival való terhességem alatt jártam, ő egy szadista vandál volt, ahhoz képest, hogy nő! Emőke nagyon rendes és a lelkemmel is foglalkozik, ami nekem nagyon fontosKép
Biztosan van nagyon jó férfi nőgyógyász is, de megmondom őszintén eddig nem találtam meg férfiba azt, akit Emőkébe magtaláltam! ÉrtedKépKép?

Dancsi: Sztem nyugodtan rábízhatod mamára Jozsót. Nem vagytok összenőve. Ki fogjátok bírni azt a pár órás távollétet. Aztán szükség törvényt bont. Lehet, hogy Jozsó eddig azért nem fogadta el a cumisüveget, mert mindig ott voltál ha éhes,szomjas volt, a ciciddel együttKép! Ha lázas beteg lesz akkor ne menjetek el, de ha tünetmentes, akkor nyugodtan! Figy mama felnevelt már tiszteséggel becsülettel egy-két? gyereket. Jozsót is "megoldja" hidd el! Kép

Puszka
Enikő

ceniko
Szeged

Esztinek, Jozsónak jobbulást!! Gyorsan gyogyuljanak meg!

Gabi! csak akkor adok neki, ha elözö estéken nyügös volt, nem tudott aludni, olyankor pár napig kap lefekvés elött 5 szemet vizben feloldva. Amikor bujt kifele a fogacska akkor adtam napközben is 1x 5 szemet.

Ági! Sajna 7köznap nem tudok menni vele de. Du. is jo lenne nektek az uszi??

Itt egy kép a fogacskákrol, remélem látszik, meg hogy tegnap felállt.

Karmen

Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő.
jaja igazad van, tudom. De még 2-3 órára is olyan nehéz szívvel hagyom ott Jozsót. De el kell tudni szakadnom tőle. Végülis nem a világ végére megyünk.

karmen,
gyönyörűszépek azok a fogacskák! nekünk is 4 van ám!!!!!!!!

És gratula a felálláshoz.
Vendég

Hajni,Kriszti! Későn feküdtem.Kép
És majd 1/2 10-kor keltünk.Kép

Karmen! Gyönyörű Orsi! A kis fogacskákhoz, na meg a felálláshoz gratu.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen,
a Kislányod elbűvölő még mindig Kép! Gratula a fogakhoz meg a felálláshoz!

Dancsi,
sztem is menjetek nyugodtan, ha nincs láza a nagyszemű Babádnak Kép!

Melinda,
de jó Nektek, h ilyen sokáig aludtatok! Lotti is bírta ilyen sokáig?

Enikő
igazad van a nő nődokival kapcsolatban. Renáta dokinő pl. még nem szült, így nem is tudja átérezni a dolgokat. Ezt egy anyuka mndta, akinek ő a dokija.

Eszter hala' Istennek egyre jobban van, sajna egy autóduda felébresztette és nem alszik vissza azóta. Láz nincs, mostmár szakad fel a cucc a torkán, az megijeszti kecsit, de mondtam Neki, h az már jó, hogy szakad fel.
Olyan édes kis bújós-simulós! Csodálatos Anyának lenni Kép!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezes.

Karmen, gyonyoru Orsika, es nagyon ugyes! Kép Jo lenne talalkozni a jovo heten, az uszoda nem fog menni. Esetleg nalunk?

Kriszta, orulok, hogy jobban van Eszter! Rossz telefonszamot adtam meg, de gondolom rajottel. Aztota sikerult megszerezni a pampers telefonszamat, ha meg szukseged van ra. Mi ma kaptuk meg a formaevo dogozkat. Ti melyik jatekot valasztottatok?

Eri, mi a faktumban vettuk a kisagyat, es a pelenkazot, mas butorra nem is volt szukseg, mert az eppen aktualis ruhak elfernek a pelenkazoban, amit meg kino eltesszuk a beepitett szekrenyekbe.

Esetleg valaki csinalt mar gipszkepet? Tervezem, hogy csinalok nehanyat, de jo lenne tudni nehany praktikat.

Mindenkinek tovabbi szep hetveget!
Agi
agi77

<font color="119911">Sziasztok Mindenki!
Eszteranyu:kérdezted a pocakom:ván rólam kép a profilomban,sőt az albumom címe is !

Seri: jó lenne valamikor találkozni!Ti merre laktok? Mi a Contexnél.Múltkor kértem igazolást a dokimtól terhestornára,de azt mondta,hogy elég fitt vagyok és nem kell.Úgyhogy titokban csinálgatom itthon a Rékát,amit nagyon szeretek.
Kérdezted,hogy dolgozom-e még:én természetgyógyászatot tanultam és 10 éve gyógymasszőrként dolgoztam,mióta tudok a babáról,azóta nem csinálom,mert eléggé megterhelő így.Rólad nincs kép?Szívesen megnézném!A profilomban van emailcím,ha van kedved,írj.Neked mi a címed?Mikor mégy uh.-ra legközelebb:Én nov.5-én.És Koloszár a dokim.A vasasba meg hétfőn megyek tanácsadásra.
Jó hétvégét kívánok mindenkinek!!
Ildi</font>
ildi10

Ági,
rájöttem, de az ember megadta a Dono Kft számát, amivel nem vagyok előrébb, mert üzenetrögzítős. Hagytam üzit, de nem sok reményt fűzök a visszahíváshoz Kép.
Én a játszi-asztalkát választottam. A zacsik gyűlnek a még, második körben én is formaevő dobozkára, vagy a csigára gondoltam. Mennyi időre kaptad meg?
Eszterrel nem bírunk már, nagyon elemében van Kép. Semmi nem köti le, élvezi, hogy kényeztettük a láz alatt és mindig nyafizik. Mondtam Gergőnek, hívjuk el holnap mamát, mert mi már kivagyunk Kép.
Mit játszunk Vele ami leköti? Már eszem nincs hozzá, hátha van valami jó ötlet.
Most elvan, egy karácsonyi dalt zenélő dobozt hallgat, már hatodjára megy újra... És állatira tetszik Neki. Tudod, olyan "kvarcóra-zene" hangja van. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Kép Kép Kép
Gipszképben sajnos nem tudok segíteni, de jó lenne készíteni. Vagy szalvétás képeket. Eszter szobája falán nincs még kép.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi,
megnéztem, nagyon szép a pocid! Biztos jól érzi magát a Babád benne Kép.
Fogsz járni szülésfelkészítőre? Milyen a közérzeted?

Üdv,
K.

NYERTÜNK A BARCELONA ELLEN!!!

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
A sonkatök a sütnivaló tök. Isteni finom!!!!! És főleg telisteli van D-vitaminnal!!
Nálunk már előkerült a fahéjas illatos gyertya, a hangulatunk is kicsit téli volt ma délután. Csak sajna apa nem engedte meg, hogy a vörösborából forralt bort csináljak, úgy lett volna igazi:-)))))

Kriszti, én magam sem hittem, hogy mennyi okosságot lehet csinálni kis ráfordítással. A falra vízfesték került, a Teletubbi-kat az internetről, a CBBC-ről szedtem le, kinagyítottam, kivágtam és felragasztottam a hungarocellre és már lehet is feltenni a falra.
Egyébként a napokban centit is csináltam, a Wordben terveztem meg, a mérce mögé pedig képeket állítottam. Ki kell mérni a falon a helyét és kész. De persze ezer féle dolgot lehet még. Pl. régi, kidobásra ítélt anyagokból takarót, függönyt, falvédőt varrni (tudjátok: foltvarázs:-))) Ha a kockákat kivágjátok, könnyű géppel felvarrni pl. egy vékony vászon takaróra. Vagy állatos mintákat. A lehetőségek száma határtalan.
Néha egészen elképedek, hogy milyen drágán adnak valamit, amit ennyire könnyű elkészíteni.

Karmen, gyönyörűek a fogacskák, tényleg! Ezeken a képeken nagyon hasonlít rád a hölgyike:-)))

Melinda, ejnye-bejnye:-)))) Azt hittem, vissza akarsz menni dolgozni:-)))

Egyébként tényleg a Puskás utcába születtem. Nagy háza volt ott a nagyszüleimnek. Még meg van a Szatymazi utcán az a bolt, ahová gyerekkorunkban jártunk :-))) De már idegen lett minden:-))))

Ildi, tényleg formás pocid van, a focipálya-effektus milyen intenzív?
H
babamama

Babamama! Persze, akar a fene, de muszáj nagy úr.

Kriszti! Mindig akkor kelünk, mikor Lotti.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Előkerültem végre. Köszi mindenkinek az érdeklődést és a vigasztalást+tanácsokat.
Próbálok visszaolvasni, remélem sikerül. Azért vagyok elveszve, mert Tomika továbbra is úgy alszik (ill.nem alszik), mint eddig. Ma kivételesen már negyed 10-kor le tudtuk tenni, de már várom, mikor ébred. Mert elalvás után fél órával fölébred.
Meg még jó párszor. Na, majd túl leszünk ezen is.
Amúgy rendben van, még mindig csak egy foga van, de nagyon rág mindent. Időnként jól beleharap a cicibe, ilyenkor rászólok, hogy "Nem szabad!", ez nagyon tetszik neki, jót röhög rajta.
A mászással úgy van, hogy ha valami nagyon érdekeset (pl. telefon, távirányító) lát, elmászik-kúszik érte akárhová, de pl. ha egy játék 20 centire van, inkább nyöszörög, hogy megkapja.
Ma megint hintáztunk a Ligetben. Éz nagyon tetszik neki.
Én eléggé le vagyok strapálva mostanában: fáradt vagyok, fáj a lábam, és még mindig fogorvoshoz járok, és ráasásul jön a tél. Jó lenne már kicsit összeszedni magamat.

Karmen!
Nagyon ügyes Orsi! Jó, hogy meggyógyult! Utólag is boldog névnapot! Nagyon aranyos, és szép a fogacskáival.
Én nyugodtan rábízom a szüleimre Tomikát.
Mi szinte mindig megyünk sétálni, kivéve, ha nagyon esik, mert Tomika is rángatja az esővédőt.

Nóri!
Léna is nagyon ügyi!
Biztos jó volt a fürdőben!

Babamama!
Van olyan fogkefénk, azzal szoktuk masszírozni az ínyét. Nagyon szereti.
Én sem fogadtam szülésznőt. Bíztam benne, hogy rendes lesz. Az volt. Akkor volt ott, amikor kellett.

Gabi!
Nekem nagy ellenérzéseim vannak az Aludj jól... módszerrel szemben. Nem akarom Tomikát sírni hagyni.
Egyébként ált. nem a cicin alszik el, hanem szopi után mostanában föléled, játszik, és egyszercsak beájul (ált. a kezemben).
Biztos nem az éhség miatt ébred föl (pl. elalvás után fél órával), hanem valószínű azért, mert egy fejlődési ugrás előtt - alatt áll. Napközben nem tudja még eléggé lefárasztani magát, de minden érdekli, ezért túlpörgeti magát, nagyon nehezen alszik el, sokszor úgy kell lefogni, és akkor tud elaludni. Kivárom, amíg újra megjavul Tomika alvókája.
Persze én sem rohanok rögtön, amikor fölébred, várok, mert van, hogy visszaalszik. De ha rákezd a sírásra, fölveszem, szopi. Mostanábam legtöbbször visszaalszik. Ha nem, nem kinlódok vele, közénk teszem. Ott általában elalszik.
Gratula Bátornak a fogacskához!

Dancsi!
Mi 7 körül fürdetünk, de Tomika ált. csak 9 körül alszik el. De 7-kor már nagyon nyűgös, azért nem várunk tovább.
Nem tudnátok elvinni Józsót magatokkal? Én nem merném Tomikát itthagyni.

Enikő!
Én 30-at adtam, de magánrendelőbe jártam, és ott fizettem. Ha a klinikára kellett mennem, ott nem. Igaz, az én szülésemmel nem volt sok dolga a dokinak, és már az esti filmre haza is ért. De nagyon rendes volt.

Angi!
Nem semmi VIrág! Hopgy tudott bemászni? Jó, hogy minden OK veletek.
Nekünk is jó a Tesco melleti játszó, csak sajnálom, hogy nincs piciknek való hinta. Úgy túnik, itt a környékünkön sehol sincs olyan.

Melinda!
Nagy-nagy gratula a sikeres szakvizsgához! Tényleg büszke lehetsz magadra és a családodra is!

Kriszta!
Remélem, hamarosan teljesen meggyógyul Eszter. Lehet, hogy a torokfájás miatt nem kell a szopi?

Seri!
Üdvözlet köztünk!

Ági!
Nagyon édi Virág+Kristóf!

Bocs, hogy ennyit írtam, igyekszem sűrűbben jönni.
Mindenkinek további szép hétvégét kivánunk:
Tünde+Tomika
ptünde

<font color="0000ff">Szia Eszteranyu!
A dokim szerint elég fitt vagyok és mozgok,úgyhogy nem adott igazolást tornára meg szülésfelkészítőre,fentebb írtam.
Köszi,nagyon jól vagyok,egyszer sem voltam rosszul és semmilyen terhességi tünetet nem produkálok./kívánosság,szagok...stb.semmi/

Babamama:igen,mozog egész nap,meg szurkál is!
jó pihenést mindenkinek!!
Ildi</font>
ildi10

Köszönjük a gratulációt! Én nem örülök annyira hogy már felálltKép Elöbb felülni megtanulhatott volna meg rendesen mászniKép

Ági,Kriszta! én tavasszal emailt irtam a Dono Kft-nek, pár nap mulva válaszoltak, majd küldték a katalogust is.

Ági! Csak péntek lenne jo 5-fél6 körül. Kedd, csüt. du. angol, szerdán meg tanulnom kell rá.

Tündi! Köszönjük. Megvallom mi nem tartottunk névnapján most semmilyen ünneplést, barátnöm meg is sértödött amikor mondtam neki hogy ök miért csinálnak most nagy készülödést, a baba ugysem fogja fel neki szól. Milyen fogkefétek van? Én nem tudom Orsinak milyet kellene venni, eddig csak nagy fejü gyerekfogkefét találtam.

Kriszta! Hogy van ma Esztike?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Megjöttünk Zalából.Nagyon jó volt egy kicsit otthon lenni.
Noémi jól viselte az utat.
Csütörtök óta felül,ha megfogjuk a kezét.Olyan szépen felhúzza magát,büszke vagyok rá.Egyre többet gagyog.Sajnos,kb.2hete éjszaka is eszik.

Nóri!

Nagyon ügyes a kis Léna.Nem semmi,hogy már fel tud állni.
A Cserzy Mihály utcában lakunk.

Kármen!

Gyönyörű a kislányod,és már nagyon ügyes.
Nekem sem volt kivezetve cső (drain) a hasamból,pedig a klinikán szültem.

Melinda!

Gratulálok a vizsgádhoz!

Enikő!

Én 50ezret adtam a dokimnak szülés után,a szülésznőnek pedig 15ezret.

Kriszti!

Hogy van Eszter?

Dancsi!

Mi is újra eszünk éjszaka.

Seri!

Üdvözöllek.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Kriszta, talan a telefon, kulcs, taviranyito bejon Eszternel, ha nem felted oket. Felhivtuk a Dono kft, es a heten adtak fel egy nagyobb rakomanyt, november 5-ig kell megerkezniuk. Az asztalra mi is sokat vartunk, kb 3 honapot, a masik 2 jatek bo 1 honap alatt itt volt.
(Szalvetas gipszkepre gondoltam, mar lesz is segitsegem, kedden megveszem a kellekeket.)

Tunde, ugy latszik minden baba alvokaja elromlik egy ido utan. Egy jo hir, hogy Kristofnak most nem jon foga, es csak 1x kelt 4 korul, utana aludt tovabb 9-ig. Talan a tobbi babanal is csak a fogacskak okozzak az ebredest. Tomikanak biztosan most jon a 2.foga. Van babahinta a Media Markt mogotti jatszon, abba Tomikat is bele tudjatok ultetni.

Ildi10, szepen gombolyodik a pocakod. Kép

Ildi, orulok, hogy jol ereztetek Magatokat, es hogy ilyen ugyes Noemi. Kép

Karmen, jo lesz a pentek delutan, varunk Titeket! Kép

Tovabbi szep hetveget!
Agi
agi77

Sziasztok!

Karmen: Már adtam Bátornak a Chamomilából. Este 5 szemet, anyatejben. Már a második fogacskája is kibújt!
Gratu a felálláshoz, még mindig gyönyörű Orsi.
Az Oral-B-nek van babáknak való fogkeféjük, Orsinak elég ha lefekvés előtt átdörzsölöd gézlappal vagy pelussal. Nekünk volt olyan fogkefénk, ami sörte nélküli, azt bátran odaadhatod, hogy egyedül rágja ill. mosson fogat, mert van egy tányérszerű a nyakán, így nem tudja lenyomni a torkán.

Babamama: Valami dereng, kell a CD, majd értekezünk emilben,minden héten bemegyünk Szegedre, majd elugrunk.

Ildi10, a kismama tornán nem csak tornázni lehet, hanem a kitoláshoz szükséges levegővételt is megtanítják, ami nagyon hasznos!!! Az mit jelent, hogy elég fitt vagy, sztem meg igenis jót tesz egy kis mozgás, meg más kismamákkal is találkozhatsz. Nem igazán értem a dokid miért nem adott igazolást, ha te kétél!?

Tünde: Egyetértek veled abban, hogy nem akarod Tomikát bömbölni hagyni, de az aludj jól-nak nem igazán ez a lényege. Persze te tudod, hogy meddig tudod így húzni. Én már nem bírnám.

Kriszta: Biztosan meggyógyul Eszti! A főkertészünket megkérdeztem, a káli szappan egy védőréteget képez a levélen és a tetvek megfulladnak alatta, másik meg nem telepszik meg. Van ilyen szprébe is. Valami Bioszept a neve, a Bartók B. téren lehet kapni biztos.

Dancsi: Én nem hagynám itt a gyerekemet, elég lesz "elszakadnia" tőled később is. A nagyik meg nem ugyanazok, mint te. Te vagy az anyukája és nem ők.

Enikő: De Az Emőke sem szült még, ha jól tudom! Aztért ő tényleg nagyon figyelmes.

Megyek mert Fló felébredt már!

Gabi3
inecsg

Én is irtam már Gabihoz hasonloan gondolkodok, meg kell szervezni ugy hogy a gyerek velünk lehessen. Én büszke is vagyok arra, hogy a 9 hónap alatt csak 1x kellett lepasszolnom másfél órára.

Gabi! Gratula Bátornak a fogacskához, mennyire viseli meg? Pelussal fogkrémmel kell átdörzsölni a fogat v. csak vizes legyen?

Ági! köszi, menni fogunk. Kiváncsi vagyok milyen lett a vonat is a falonKép

Ildi! Örülök hogy nektek sem volt gondotok az uton Noémival!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

<font color="0000ff">Szia Inecsg!
A dokim szerint eleget mozgok így is,ami tényleg igaz,ezért nem írt igazolást a kismamatornára.De azért majd kérek tőle,mert csak kellene a légzéstechnikák miatt szerintem is.Talán szerinte keveset híztam eddig,mert nem jött fel felesleg és azért gondolta,hogy inkább hízzak.
De érdekelne,úgyhogy mennék!
Puszi
Ildi</font>
ildi10

Agi77!köszi a dícséretet!
ildi10

sziasztok,

na megjöttünk a nagy shoppingból, irtó fáradt vagyok, majd holnap olvasok vissza. Jozsó jól bírta a nagyit, nem volt gond, evett, aludt, mint máskor. Persze nekem 2 full fejés kellett, de megoldottam, még szerencse, hogy elvittem a mellszívót.

Mondjuk az IKEA klotyójában komplett idiótának néztek, amikor jöttem ki, egy kislány totál meg volt rémülve, hogy mi van a kezemben (tejjel teli fejő). Kép

Ja és a reggeli indulás csúszott egy órával, mert Jozsó kölyök úgy döntött, hogy alszik és 7-kor úgy kellett keltegetnem már. Mikor alszik? AMikor nem kellene.....

És sikerült MINDENT, igen mindent megvennünk, most úgy de úgy megkönnyebbültem. Vettünk ülőgarnitúrát, ágyat, hozzá 2 éjjeliszekrényt + komódot, étkezőasztalt székekkel, bárszéket, kiegészítőket a konyhába, függönyöket.

A héten hozzák le Szegedre, szereztünk tesóm révén egy fuvarost, aki mindezt bevállalta mindössze 30 ezer pénzért.

AZ IKEA-ban pedig ingyenes házhozszállítás van hétközben, még vidékre is, de csak ebben a hónapban. Ezért azokat a cuccokat, amiket ott vettünk volna, majd a nővérem veszi meg holnap, mi csak kinéztük. Ugyanis ha ma megvettük volna, el is kellet volna még ma hozni.

Jozsó kapott egy olyan IKEÁS tárolót, olyan hálósat.

És büszke vagyom magamra, mert nem hívogattam anyósomat fél óránként, mondjuk annyira el voltunk merülve a vásárlásban, hogy nem is volt időm Jozsó miatt aggódni.

Csak az indulásnál pityeregtem egy kicsit.

na megyek, jóccakát mindenkinek!!!!!!!!!!!!
Vendég

Karmen, a vonatot nem mi csinaltuk, hanem Agci.Kép A mi gyerekszobank meg eleg kopar, igaz nem is nagyon hasznaljuk.

Ildi10, en nem jartam terhestornara, de szerintem ez nem a fogyasrol szol, hanem olyan izmok megerositeserol, ami esetleg segit szuleskor. (Bar lehet, hogy rosszul tudom). Ha tenyleg szeretnel jarni, beszeld meg meg 1x a dokiddal, biztos alairja azt a papirt.

Ma voltam moziban, masfel ev ota eloszor. Szuper volt.

Agi
agi77

Ma Tomika már fél 8-kor elaludt!!!!! Persze 8-kor már fölébredt, de nagy nehzen visszaaltattam. Múlt éjjel megint volt egy kis sírás-rívás, most valószínű a poci miatt, mert tegnap nem volt termés.
Tegnap este jól megharapta a mllemet, látszik a foga helye. Szopi közben nosztalgiázok: úgy fáj, mint az elején. Szerintetek mivel kenjem? Garmastan jó rá? Remélem, nem fertőződik el.
Ma kapott körtelevet. Nagyon ízlett neki.
Ja, és lassan rendesen áll négykézláb (már néha a fejét is fölelmeli), és nagyon "kutyázik".

Karmen!
Nagy ünneplést mi sem csaptunk Tomika névnapján.
Mi egy fogkefe készletet kaptunk: az ekső egy gumis végű (mint egy buzogány), amivel lehet masszírozni, későbbre van egy olyan, aminek gumitüskéi vannak+egy pici fogkefe. Nem tudom, hol lehet kapni, ez német (ha jól tudom).

Ildi!
Üdv itthon! Noémi nagyon ügyes!

Ági!
Telefon, távirányító nálunk is nagyon nagy kedvenc.Odaadtam neki a rossz mobilomat, és nagyon büszkén rágcsálja.
Köszi, megkeressük a hintát.
Biztos jó volt a mozi! Én is nagyon régen voltam.

Dancsi!
Jó, hogy mindent meg tudtatok venni!

Vannak friss képeink:

Így cumizik az, aki nem ismeri a cumit:

Kép

És egy másik:
Kép

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Ildi10!
Nekem is furcsa a dokid hozzáállása a kismama tornához! Én mindkét terhességemmel 9-10 kg-ot híztam, jól éreztem magamat, fitt voltam stb. (ahogy te is), de a dokim nem tiltakozott a torna ellen. Jó érzés kismamákkal találkozni, beszélgetni, meg hát a torna is nagyon jó volt, amit a Tompa Edit tartott a Védőnőképzőben. A vízi kismamatornát is imádtam az Újklinikán.

Angi!
Voltam anyukádnál csütörtökön,mesélte Virág rácsoaságyba mászását. Nagyon mozgékony Virág baba! Hogy jutott fel az etetőszék tálcájára?

Sziasztok:Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Esztert tegnap gyógyultnak gondoltam, mára azonban tüsszög és köhög kicsit. Bár úgy gondolom, a nehezén túl vagyunk, szerintem ez már csak a test takarítása.
Köszönöm Nektek, hogy segítettetek túljutni az első "betegségen"! Lelkileg sokat jelentett, hogy bátorítottatok Kép.
Egy kedves történet, tegnap esett meg:
Kimostam a fürdetőkenőcsös dobozt és tettem bele különböző tárgyakat meglepinek, ha kibontja. Közöttük volt egy szem keksz is. Elkezdte majszolni, majd az utolsó előtti falattal meg akarta etetni a cicit is (a lefekvés előtti szopi után történt) Kép. Csak kínálgatta és mondta közben, hogy cc. Nagyon édes volt!

Hajni,
igazad van, irdatlan pénzeket elkérnek 1-1 dologért, úgy vannak vele, anyuka, apuka úgyis megveszi a gyereknek. Megnéztem a CBBC honlapját, majd nyomtatok ki figurákat és színezés lesz. Melleselg a BBC Prime - on nagyon jó gyerekműsorok szoktak lenni. Kreatív ötleteket is adnak. Pl. háromszödek, négyszögek, körök és keskeny télalapok felhasználásával arcokat alkotni.
Nem tudtam, h sonkatöknek is hívják a sütnivaló tököt, mi is nagyon szeretjük.

Ildi10,
szerencsés vagy, hogy tünetmentes vagy, én 3 hónapig hánytam, fogytam is, úgyhogy annyi kg-mal mentem el szülni, amennyi a terhesség első napjaiban voltam Kép. Sztem kérd ki a védőnő tanácsát is a terhestornát illetően, de Áginak igaza van, nem a fogyásról szól.

Karmen,
a szomszédomék tegnap kapták meg a tolós játékot és egyszerre adtuk fel. Lehet, h mélt fogok én is írni a Dono-nak.

Ildi,
Noémi nagyon ügyes, csak így tovább! Nagyon jó, h nem volt gond az úton! Gondolom sikerült feltöltődni Kép.

Ági,
mit néztetek a moziban? Én is adtam már rossz telefont, távirgát, de az nem újdonság már. Tudod, mindig a tiltott gyümölcs az édesebbKép. Azért köszi az ötletet. Várom továbbra is, ha van!

Gabi3,
gratula a fogacskához Kép! Köszi a tippet, jövő héten megveszem. Merre laksz Algyőn? Sokat jártam ott, amíg dolgoztam.

Dancsi,
miért néztek idiótának? Mert fejtél?

Tünde,
a Garmastan nagyon jó kenőcs, mert KIZÁRÓLAG mellbimbóra van alkotva. Sajnálom, h ilyen kis ragadozó ez a gyönyörű fiú! A cumit Eszter sem ismeri, mindig tépkedi ki a szájából : ráharap és cibálja. Gondolom erősíti az ínyét vele.

Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Ugye milyen szép idő van odakint?
Nekünk nem volt túl jó éjszakánk, fel kellett mennünk Pestre a reptérre éjszaka, tiszta köd volt minden, alig lehetett menni. Aztán egy barom hülye megelőzött, legalább 100-zal ment, szidtam is, de kár volt, 1 km-rel odébb frontálisan ütközött két másik kocsival. Nem tudom, hogy ki volt a hibás, de ez az illető kocsistól totálkáros lett. Borzasztó látvány volt.
Luci itthon maradt a nagyanyóval, de állítólag nagy cirkusz volt, kereste anyát. Ilyet még sosem csinált. Hajnali 3-kor fent kukorékolt, szegény anyám meg számolta a perceket, hogy mikor érünk haza:-))))
A nagylány most éppen a könyveket pakolja le a polcról és valamilyen szisztéma szerint csoportosítja is:-))))

Tündi, örülök, hogy megvagy, ne aggódj, majd rászoksz erre az életformára, ha már bírja a szervezeted, abban a rövid időben is tudsz majd pihenni kicsit, amikor hagynak:-))))

Kriszi, az interneten nagyon sok jó kis oldal van, pl. lehet fekete-fehér figurákat letölteni színezni meg hasonlók.
Sok esetben erre vadászom, bár mi még nem színezünk.

A tegnapi tököm nem lett nagy durranás, kár, hogy vásárlás előtt nem lehet megállapítani, hogy finom érett-e:-)))

Melinda, mikortól dolgozol? Nem fura visszamenni?

Szép napot mindenkinek!
H
babamama

Sziasztok!

Ildi10!

Melyik utcában laksz?Én is itt lakom a Contextől nem messze.

Ági!

Én már évek óta nem voltam moziban.A férjem nem szeret sehova sem menni.Leül a számítógép elé,és játszik.Mióta megszületett a Noémi,legalább sétálni elmegyünk.

Dancsi!

Hogy van a Jozsóka?

Tündi!

Gyönyörű a kicsi fiad.
Milyen fényképezőtök van?Nagyon jók a képek.
Most nézegetjük a gépeket,de nehezen tudunk dönteni,hogy milyen lenne jó.
Már nagyon jó lenne,ha meg tudnám nektek mutatni a lánykámat.
A sógornőm lefényképezte a múlt héten digitális géppel,azt mondta,hogy majd küldi.Ezeket a képeket meg tudom mutatni nektek?Nem értek hozzá.

Ildi
tfildiko

Kriszti!

Nagyon édes lehetett az Eszter a cicietetésnél.Jót nevettem rajta.Örülök neki,hogy már jól van.
Nagyon jó volt otthon,nem csináltam semmit.Minden nap elmentünk az anyósomhoz,párszor voltunk a dédinél is.Meglátogattam a leendő keresztfiamat is,és olyan picinek tűnt a Noémihez képest.(Még csak szerdán lesz 8 hetes.)
Jókat ettem,anyu a kedvenceimet főzte.Híztam is 1kilót.Legközelebb majd decemberben megyünk haza.

Ildi
tfildiko

Ildi! nekünk Canon A80-as van, mi nagyon szeretjük.

Ági! rosszul emlékeztemKép

Tündi! én Bepanthennel kentem a cicit, mert a maradék jo a popsira is.

Dancsi! Ikeaba mi is készülönk jövöre ha költözünk, kik ezek akik leszállitják? Megirnád?

Kriszta! Örülök hogy jobban van Eszti! Mikor kapott elöször kekszet? Én félek Orsi fulladna töle, szinte pépesre kell csinálnom a kaját mert különben öklendezik. Pont tegnap vettünk gluténmentes kekszet, de reszelve akartam adni.

Ki volt az a lány, akik nemrég költöztek Szegedre, tudjátok vizipólós a férje. Szokott ö még irogatni ide?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Most csak egy gyors, és számunkra fontos kérdésre kérek választ:
A sütőtök székletlazító vagy székletszilárdító hatású?

Nóri
norcee

Kriszti,
nekünk ez természetes dolog, de akinek nincs babája, az furán tud ilyenkor nézni.

Karmen,
nővéremék jó cimborája, ez baráti ár, csak nekünk Sajna. Kép Kép

Ildi,
Jozsó szörtyög, de kutya baja amúgy.
A kismamatornát amúgy az unokatesóm tartja. Egyáltalán nem megerőltető, nem is fogyásra való. Inkább a jó tartásért, lélegzésért van.

Jó, hogy nem vittük a babát, olyan tömeg volt, hogy nyitás után 5 perccel már alig volt parkolóhely. Az okt. 23-i ünnep, a vasárnap, az akció tett be gondolom. 8-kor indultunk és épp hazaértünk fürdetésre. És nem is tököltünk, célirányosan mentünk, mindnhol tudtuk mit alarunk. Mégis eddig tartott. Jozsókának gyötrelem lett volna az út.

Tünde,
amikor Jozsó kiharapja (mostanában gyakran), én Medela krémmel kenem. Meg nem hordok melltartót itthon.
Vendég

Nóri, szerintem lazítja, legalábbis nálunk így van. A banánról is azt hallottam, székletfogó, de nálunk ugyan nem volt ilyen.
H
babamama

Nóri, nem fogja a székletet.

Hajni, csak az éretlen banán fogja a székletet, az érett lazítja.

Ildi, gratu a felüléshez. Biztos nagyon jó volt otthon.
Jövő héten mi is megyünk anyukámékhoz.

Kriszti, aranyos lehetett Eszterke. Kép

Dancsi, Jó, hogy mindent meg tudtatok vásárolni, az Ikeáért meg irigykedem, szeretnék már én is egyszer elmenniKép

Eri, Nyirati doktornő dolgozik már újra?

Ildi10, tényleg nagyon csinos kismama vagyKép

Lányok, nagyon szép idő van, öröm kint lenni!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika,
szerintem a KIKA sokkal jobb, mint az IKEA. NAgyobb választék van, meg olcsóbb is.
Vendég

Nóri! Szerintem sem fogja a székletet a sütőtök.

Hajni! Jövő héten kedden állok munkába. Kép

Ma volt az első"próbanapunk" Lottival, már úgy mentünk bölcsibe, mintha dolgoznék (1/2 8-ra fogok járni). 7-kor a bölcsiben voltunk, nem volt semmi gond az indulással, csak annyi, hogy "hova megyünk anya, sötét van?"Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Dancsi: Na látod, hogy simán ment minden. És nagyon ügyes vagy, hogy nem telefonálgattál mamára félóránként, hogy most éppen mit csinál JozsóKép És Jozsó is ügyi, hogy nem sírt utánadKép.Sztem nagyon jó, hogy ha a mamát,nagyapát is megszokja, sose lehet tudni, mikor lesz szükség arra, hogy esetleg hosszabb távon vigyázni kelljen rá. Bármi történhet, bármi közbejöhet, nem? Nagyon jól csináltad, hogy így szervezted meg a tegnapi napotokat! Jozsó elfogadta a telcsikét cumiból vagy kispohárból?? Vagy mit evett??Kép

Nóri: A sütőtök székletlazító. Ne csodálkozz, ha narancssárgát kakil majd tőleKép Hogy vagytok? Mikor jöttök el? Gabiciék hogy vannak? Találkoztatok???

Melinda: Hát nagy kalappal a munkába álláshoz. Biztosan nagyon furcsa és szokatlan lesz, de majd belejöttök Lottival!Kép Mondjuk ez a reggel 7 órai sötétség tényleg kiábrándító, de nemsokára előre kell tekerni az órát és akkor jó lesz Kép

Enikő

ceniko
Szeged

A múltkor írtam,hogy hullik a hajam.Az még semmi nem volt a mostanihoz képest.Sírni tudnék...

Erika!

Anyukádék hol laknak?Milyen sűrűn mentek hozzájuk?

Ildi
tfildiko

Enikő,
cumisüveg? az nem megy nálunk. gyümit evett, meg répát tejcivel. Kanállal.
Vendég

Gyönyörű az idő valóban! Sétáltunk egy nagyot, nem sok kedvem volt feljönni.

Ildi,
szerintem csináltass vérképet. Beszéld meg a védőnővel, h írjon beutalót.
Amúgy az előbb Eszter a cipőjét akarta rám adni Kép. Azon gondolkodtam közben, h le kellene írni ezeket a dolgait, h nevessen rajtuk Ő is majd Kép.

Karmen,
én régóta adok kekszet (sima háztartási), kb 3 hónapja. Szerencsére Eszter nem öklendezett a kajától - mondjuk de, ha pépeset adtam. Azt kimondottan utálja. Érdekes. Csak a darabos kell. Az a csajszi: Boribaba volt, Viki az igazi neve, de nagyon rég írt már. Kb. együtt kezdtük augusztusban.

Nóri,
a tök lazító - szerintem is, a dokinéni szerint is. És ugyanilyen szép narancssárga akkor is, ha alul távozik Kép.

Enikő,
az órát visszahúzzuk, 1 órával többet lehet(ne) aludni és nem 7-kor, hanem 6-kor világosodik - ahogy írtad. Csak sajnos fél hatkor már töl sötét lesz Kép.

Dancsi,
répa+tej - nem volt hasmenés?

Tegnap találkoztunk Angéláékkal, gyönyörű Bogi Kép! Virág meg ült elöl a babakocsiban, annyira tündéri volt! Olyan kis kópé az a csajszi Kép. Még a mosolya is félreáll Kép Kép Kép.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Karmen: Nedves pelussal elég átdörzsölni a kis fogacskákat. 1 éves kora után meg lehet fogkrémet használni, nem baj ha lenyeli, mi az Elmex gyerekeknek valót szoktam adni Flónak. Nincs ízesítve, nem édes.

Ági: De jó neked, hogy eljutottál moziba!

Kriszti: A BArtók Béla utca és a 47-es között van egy új lakóövezet. Ott van egy csomó új ház. No mi a legutolsó házban lakunk. A falu szélén. Kép Mit dolgoztál?

Megyek mert Bátor nem hagy békén.

Gabi
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?