Új privát üzeneted érkezett!

Amúgy én leginkább a babylove termékeket ajánlom,ha bejön Jázminnak,ezek szerintem nagyon jó minőségűek,jó az összetételük és árban is a legelfogadhatóbbak.
Mióta 2es tápot iszik Panka,abból is áttértünk a Bebáról a Babylove-ra,mert ugyanaz az összetétele,hasonló az íze és feleannyiba kerül.

piki

Közben Panka megebédelt:1 egész banánt és egy óriás őszibarackot összeturmixolva. :shock: :shock: :lol:
Nekem is elég lenne...van huzata a kis csitrinek... :lol: :lol: :lol:

piki

És még mielőtt valaki felsikítana:tudom,hogy a banánt a legtöbb táblázat 1 évesen ajánlja csak,de én még nem találkoztam olyan gyerekkel-beleértve a sajátom is-akinek bármi baja lett volna tőle.
Annyira szerintem nem allergizál,mint mondjuk az eper és társai...
Panka imádja. :lol:
(székrekedésre hajlamos babáknak csak a nagyon érett jó,mert a keményebb,zöldebb fogja a kakit!)

piki

Marcsi köszi az infót. Igazából nekem a Babyloves tetszik, mert úgy nézem, hogy nem tápszeres összetétel, hanem nekem kell felengednem tetszés szerint vagy forralt vízzel vagy tejjel és ezért jó lenne, mert van sok tejem. Amúgy a többi meg már meg van csinálva csak vízzel jó, nekem meg olyan kellene ami jó a saját anyatejemmel.

Képzeljétek ma főzök a gyereket az ágy közepén hagyom és arra jövök vissza, hogy támaszkodik a mellkasán és a könyökén és a többi teste lóg az ágy szélén, ökölbe van téve a keze és nyammog a szájában és röhög. Nagyon durva, hogy így volt, mert tök édi és basszus nem esett hátra kapaszkodás nélkül tartotta magát.

Kép
Vendég

Huu, Anna, nem semmi az a tornamutatvány, amit Jázmin előadott, de mostmár vigyázz rá nagyon, inkább ne hagyd egyedül az ágyon, vagy párnázd jól körbe, mert hipp-hopp észre sem vesszük és mindig csinálnak vmi újat, nehogy egyszer véletlenül leessen. Tejcsi: sajnos a hozzátáplálással egyenes arányban a tejcsi mennyisége is csökken, amit max úgy tudsz vmennyire fenntartani, hogy fejsz akkor, amikor már kajcsit kap a baba, tehát amit nem szopizik ki, azt kifejed, mert előbb utóbb a szervezet észleli, hogy keveseebb mennyiséget kell termelnie, és a felesleg pár nap alatt elapad. Én ha érzem, hogy kevesebb a tejcsi, akkor szedem az urtica urens ch5-öt és próbálom mindennap egyszer, este megcsinálni ezt a szaporító fejést, ami azt jelenti, hogy miután letetted a gyereket aludni 7-7-5-5-3-3-1-1 percen keresztül fejsz, még akkor is, ha nem jön a ciciből semmi. Ezt egy nap kétszer is meg lehet csinálni, mondjuk reggel, meg este és 3 nap után én már szoktam észlelni az eredményt. Egyébként igen, ha nincs tejcsi, akkor marad a tápi, de szerintem Te túl jól tejelő ( elnézést a kifejezésért, ezt bóknak szántam ) anyuka vagy ahhoz, hogy tápizd a gyereket. Barinőm, aki soha nem fejt egy grammot sem, még a mai napig szoptat, 16 hónapos a gyerek, soha nem kellett tápit adnia, szerencsés alkat és kitartó volt. A hozzűpáinál nem az a cél, hogy 2 hét alatt reggeli-ebéd-vcsorázzon a gyerek, hanem szép fokozatosan kell kiváltani az étkezéseket, ami akár hetekbe-hónapokba is telhet, ha túl hamar akarod, akkor bizony fennáll a veszélye, hogy hamar elapadsz. Én pl még mindig csak 1-2 mx 3 kiskanállal adok neki mást ebédnél, és utána rögtön szopika, a szakkönyvek általában majdnem 1 éves korra írják, hogy minden kaját ki lehet váltani, és addig bizony kell még a tejcsi, vagy ha már nincs, akkor a tápi. Azért én javaslom, hogy próbáld meg fenntartani a tejet, ameddig lehet. Bocsi nem okoskodni akartam, főleg nem kioktaató lenni, pláne én, aki meddig szenvedtem a tejcsivel és bár régen nem írtam, mert nem akartam elkiabálni a dolgot, de több mint egy hónapja , egészen pontosan július 5-e óta nem kap semmi pótlást, se anyatejet, se tápit a gyerek, csak amit a cicibők kieszik :lol: Jaj, csak el ne kiabáljam.
Egyébként szerintem is jók azok a kajcsik, amiket Marcsi is írt, de szerintem ne siess annyira, fél éves koráig mindenképpen az anyatejcsi a legjobb neki, az egyebeket meg nem árt, ha kóstolgatja, hogy hozzászokjon z új ízekhez. Még egyszer bocsi, ha úgy érzed, nagyon beleszóltam, de szerintem vétek lenne, ha aaz értékes tejed hipp-hopp eltűnne.

Ja, az meg hogy felkel, nem biztos, hogy a kaja miatt van, lehet már ő is a fogzást kezdi, vagy nem is akaar kajálni, csak egy kis összebújás kell neki. ltalában fél éves korban kezdődik az anyától elválás para, de jöhet hamarabb is. Sajna ezt be kell tudni, hogy kb 2 éves koukig nem biztos hogy lesz egy éjszakai is, amit végigalszanak.

Folyt köv, mett felkelt a gyerek

Kép
ire81

Sziasztok

Köszi a hófordulós köszöntést Reni. :)

Mi sem oltattuk be Barnit a rota vírus ellen, barátnőm mesélte, h ők beadatták a kisfiának és pár hónap múlva elkapta szegény, majdnem kiszáradt. :(

Hozzátápi:
én pár napja,inkább 1-2 hete adok Barnunak gyünileveket, üvegeset (Hipp,Szentkirályi), eddig adtam neki körtét,attól kirázta a hideg szegényt :lol: ,sütőtököt ami bejött neki,csak úgy cuppogott,megalmát,de az sem nyerte el a tetszését.
Tegnap előtt viszont adtam neki (igaz üvegeset) alma-banán-őszi pépet, az bejött neki, legalábbis nem fintorgott ré,csak nézett rám a nagy szemeivel,hogy mit adok neki. :lol: :lol:
Ma meg vettem neki sütőtök-almát.
Szerintetek lehet már adnom neki a pépeset,vagy inkább még a levekkel próbálkozzak? :roll:

Amúgy azt én is olvastam,h meg kell főzni a gyümiket meg a zöldségeket,de másik könyv meg azt írja,hogy ne főzzük meg. :roll:

Andi szépek vagytok a képeken! :D

Kistesó nálunk is majd Barnu ruhatárát kapja, mert nálunk tuti, 10000000% hogy fiú lesz a következő is (majd!!!). :? Pedig én lányt szeretnék. De Balázs családjában csak fiúk vannak, így az esély a puncisra 0. :?
Barninak sincs semmi cucca őszre,most kapcsoltam én is ahogy írtad Marcsi, van 3-4 rugija,meg 3 hosszú ujjú body,és ennyi, mindent kinőtt. :shock:

Anna sajnálom a kocsit. Elég bosszantó. :x
mi nem csináltunk nagy ügyet a keresztszülő választásból, így legalább nem volt vita abból, hogy ki legyen,meg ez volt a legegyszerűbb. Amúgy jól tudod. :)

Tegnap hajnalban Barni is kelt 4-kor,de mi voltunk a hibásak,mert ugy én még este 11 fél 12 fele megetetem Barnit mikor alszik de nem keltem fel, és most elfelejtettem. :oops: Mert filmet néztünk Balázzsal (Szív bajnokai, Sandra Bullock) és 4-kor arra keltünk,hogy szegény gyerek visított,mint amikor malacot végnak,de ilyen magas hangot kiadni még nem hallottam. Szegénykém, a hülye anyja "éhezteti"! :lol: :lol: :lol:

Marcsi köszi a bókot, aranyos vagy!!! :D :D

Reni szegény Esztike, én is totál bepánikoltam volna,hirtelen azt sem tudtam volna mit is csinálja, de szerencsére csak az ijedség volt a nagyobb baj. :( :( :( Nyálát nyelte félre?
Amúgy meg nem vagy öreg. :wink:

Anna hát én anyósodékhoz nem tudok hozzászólni. Durva. Meg az a kisgyerek is, nem igaz,h nem tudnak rászólni a szülei..... :evil:

Vannak olyan tejpépek, amit vízzel lehet elkészíteni,de ha anyatejjel vagy tápszerrel csinálod, akkor laktatóbb.
Mi a Hippes csomagban (amit a Rossmannban kellett kiváltani) kaptunk termékmintákat, ilyen őszi-s.barackos tejpépet, hát az nagyon sz@r,én ettem meg, de nem is fogom megkóstoltatni a gyerekkel, tök mű íze van. Pfújjj! :?
De viszont van a Milupának: Gyermekálom tejbadarapép igazi vanílival, 4 hós kortól, azt is én ettem meg (mindent tesztelek mielőtt a gyereknek adnám :oops: ), igaz tejjel csináltam, de nagyon fincsi!!!!! :D

Kép
Kép
szilvancska

Reni,nagyon profin és szakszerűen fogalmaztad meg a lényeget a szopival,hozzátápival kapcsolatban! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ehhez nincs is mit hozzáfűzni! :lol: :lol: :lol:
Amúgy gratula a tejcsihez,ügyes vagy! :lol: :lol: :lol:

Anna,Jázmin mutatványa nem semmi! :lol:
Még jó,hogy nem esett baja... :roll: Most már én se merem Pankát sehol otthagyni,csak az ágyában vagy a földön,a játszószőnyegen.

Nála már most jelentkezik a szeparációs szorongás(elég korán),ha kimegyek a szobából,már nyafizik,sír...bár lehet trükközni,mert ha nem látja,ahogy kimegyek,akkor nem foglalkozik vele. :roll: :oops:

piki

az elfelejtettem írni, h a milupa.hu -n kell regisztrálni,és igényelni a termékmintát,és pár héten belül megkapod. Én is onnan kértem. :D

Kép
Kép
szilvancska

Szilvi,most látom,hogy írtál közben,jó sokat ráadásul! :lol: :lol: :lol:
Szerintem az összes ilyen pépnek förtelem íze van,de a gyerekek általában szeretik,mert teljesen más ízlésük van,mint a felnőtteknek.
Őket nem zavarja,ha a kajájuk sótlan,mert a természetes ízeket szeretik...ezt később a szülők szokták elrontani,mert megkóstolják a baba kajáját és a saját ízlésükhöz igazítják-mondván:úgy finom. :oops:
Amúgy ha már 1-2 hete adsz gyümölcslevet,akkor lassan nyugodtan kóstoltathatsz vele pépet is,2-3 kanállal.

piki

Marcsi nálunk is ez a szitu, ha nem látja elvan, isminknél 8 hós a kisfiú és nem megy ki a szobából az anyukája csak elfordul,már sír! :shock: :shock:

Kép
Kép
szilvancska

Bepótoltam a lemaradásom. :lol:

Köszi Marcsi. :)

Nekem pl az almás-banános-barackos cumó bejött,én ettem emg tegnap a maradékot tv nézés közben, nasinak. :oops:

Kép
Kép
szilvancska

Milupa termékmintát mi is kaptunk egy borítékban,Andris regisztrált valahol.Még nem csináltam meg a csajszinak,de hamarosan megkapja.
Most már a vacsit is kiváltjuk,akkor szokott tejpépet enni,bár csak akkor,ha nem nagyon álmos...ha álmos,akkor nem lehet etetni,mert egyfolytában az arcát gyűrögeti a kezével... :oops:

piki

Az a legjobb,amikor már másznak vagy belekapaszkodnak a lábadba és úgy akarnak állni és a wc-re se lehet elmenni nélkülük. :roll: :lol:

piki

Én is megyek, fürdetem B-t, kicsit elcsúsztunka mai nap. :oops:

Kép
Kép
szilvancska

Köszi, Marcsi, a dícséretet, felkészültem a házi feladatból. Még este utánanéztem és még 9 hónapos korban is napi 600-700ml anyatejet javasol a könyv, ami az ő olvasábaan napi 6 étkezésből 3 még mindig teljesen anyatejes: a tízórai, az uzsonna és a késő esti kaja

Szilvi, végre, hogy Te is jöttél megint. Szerintem is adhatsz neki pépeset, de ha nem mered még, akkor fel lehet engedni egy kis vízzel, én is úgy adtam neki tegnap krumpli-paszternák pürét, mert túl sűrűnek ítéltem meg.

Jó sz@r hajnalom volt, Nyuszi fél5kor kelt, aranyosan szopizott, visszaludt, de nekem majd szétrobbant a fejem, előbb vettem be egy panadolt, semmi hatás, aztán no spa, semmi, migrén volt, jött a hányóka, kétszer kitaccs, aztán 6kor elment Szabi a patikába quarelinért, ez az egyetlen, ami ilyen esetben használ. Vettem be egyet, fél óra pihi és el is múlt. Mostmár csak azon parázom, hogy az van írva a tájékoztatóba, hogy 48 óán keresztül kerüljük a szoptatást, de egy szemtől csak nem lesz semmi baj :oops: Hát nem tudom mit csináljak...

Kép
ire81

Reni,migrén: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Nem az egy szem Quarelin lenne a baj,hanem az,hogy előtte már vettél be panadolt és no-spa-t is,ha jól olvastam...nem lesz ez egy kicsit sok így Esztikének???
Szerintem a biztonság kedvéért hívd fel a gyerekdokkert,vagy a védőnőt,amelyiket jobb szakembernek tartod.

piki

gyerekdoki nincs itthon, a védőnő meg.... hát nem a kedvencem. De nagyon parázok, igazad van, Marcsi, lehet így már túl sok, így a nap hátralévő részében lehet előveszem a fagyis cuccokat. :cry: De 48 órát biztos nem vagyok hajlandó, amit meg reggel szopizott, meg délelőtt annyi idő alatt csak nem választódott ki :cry: Jaj, para-para, mindjárt bőgök, de ha nem veszek be semmit, akkor meg most is itt fetrengenék meg hánynék... :cry: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A panadol az nem gáz sztem, de a no spa meg a quarelin az sztem igen. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: megőrülök, de ha 48 órán át nem kap cict, akkor a gyerek csavarodik be és lehet hogy többet meg majd nem is kell neki.

Kép
ire81

Reni,megkérdeztem egy orvos ismerősöm,azt mondta,hagyj ki 2 szoptatást,fejd le a tejet és öntsd ki. :( :( :(
Utána nyugodtan szopiztathatsz.Én megbízom a véleményében, ennyit tudtam még segíteni.
A migrén ellen meg muszáj tenni,mert az egyikőtöknek se jó,ha rosszul vagy,ráadásul a fájdalom miatti stressz és egyéb hormonok is kiválasztódnak a tejbe,az se jobb... :(

piki

Sziasztok!
Kriszta vagyok, nekem is 2010-ben született a kislányom és szeretnék csatlakozni hozzátok, ha szabad!:)
Egy kis faluban lakunk Veresegyház közelében, igazából mindenhova csak autóval tudunk eljutni, itt helyben nem sok minden van. Dombos a falu, így még sétálni sem élmény itt helyben, hegynek föl kemény meló a babakocsi tologatás. Ezért, ha sétálni járunk, inkább kocsiba ülünk, és irány a következő település.
Mi is a hozzátáplálásnál tartunk. Kiscsajomnak szerencsére nagy étvágya van, egyszerre két doboz bébiételt szokott belökni ebédre és vacsira is (mármint a mennyiséget így mérem). Minden nap főzök neki, de vésztartaléknak itt vannak a finom bébipapik.
5,5 hónapig csak anyatejen volt a pici lányom, azóta megy a hozzátáplálás. És bizony a finom ételektől igencsak megurgott a fejlődése.

Az a kérdésem, hogy kell, vagy érdemes neki Milupa tejpépeket? Hányszor kell egy héten és melyik étkezésre? Eddig Dorka csak zöldségeket, gyümit és csirkemellfilé pépet kapott. De gabonafélét, tejpépet, ilyesmit nem. Kellene?
Vendég

Szia Kriszta,üdv itt! :lol:

Remélem,maradsz is,bár a hsz-eid számából az jön le,hogy talán több topikba is írogatsz! :lol: :lol: :lol:
Dorka nagyon édes a vonalzós képen,tündéri kiscsaj! :lol: :lol:

Az én lányom a jövő héten lesz 7 hónapos(jesszusmaris,már itt tartunk?? :shock: :lol: ),de ő korababa,így kicsit le van maradva.
Igaz,a kajálásban nem,mert a hozzátápiban ott tartunk,ahol ti is.
Én szoktam neki adni tejpépet,főleg gabonapépeket,mert azokban vannak olyan anyagok,vitaminok,rostok stb.,amelyek a zöldségekben,gyümölcsökben nincsenek.Szerintem így teljes értékű a táplálása...de tényleg főleg a gabonapépeket érdemes preferálni,ha már ilyesmit ad az ember a gyerekének,a cukros tejbegrízszerű nyam-nyamokat lehet adni egy héten egyszer desszert gyanánt,de rendszeresen feleslegesnek tartom.
A Milupás papikat annyira nem ismerem,mi eddig főleg a dm-es kölespépet adtuk Pankának.

piki

Vasárnap írtam egy rakatott és elküldte, de itt nem jelenik meg... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: áááááááááááááááááááá!!!!!!

Vagyok-vagyok, csak mindennap volt/van vmi. Kicsit kifaradtunk, felváltva alszunk... Bibu 5kor kel és most már nagyon kimerültünk... :cry: :cry: :cry: :cry:

Én főziket adok neki már de., gyümiket du. A tejpép is du. van, de nem mindennap. Sztemis fos ízüek, bár a sztracsi fini... :wink: :lol:
Marcsi, vitatkozmék veled. Bibu csak akkor ette meg a kaját, ha picit beízesítettem, pl. sót, cukrot, mikor hogy. Az üvegest meg sugárban köpte ki. :lol: :lol: :lol: Lillus nem ilyen finnyás, neki nem kell ízesítnei.
Ja, banán?????Vicclsz???? :lol: :lol: :lol: :lol: Nálunk is az elsők között ment, mindkettőnél, Bibunál időnként 6hótól kiváltottam a gyümikbe reszelt kekkszel. :lol: :lol: :lol: Én nem olvasok semmilyen könyvet, Anyum szerinti módon csinálom. Ahogy én kaptam. Nekem egyikkel sem volt semmi baj... :D

Tudjátok min meditáltam? Miért nem jön ki, semmilyen vegyszerrel sem az üveges bébi-kaja????????? Mert mostanában Lilluc is néha azt kap, ha már nem bírom a főzést (külön Bibuéknak, magamnak, Icirnek nálunk még a kutya is allergisá + Lillusnak?????Na, ha besokalok, nem főzök neki... :oops: :oops: :oops: csunya szülő vagyok!!!!). Szóval tuti van benne szinezék, nem hiszem el, hogy nincs, de akkor miért nem vallják be??????? :evil: :evil: :evil:

Reni, remélem jobban vagy. Én is úgy tudom, hogy gyógyszereknél 2fejés után lehet megint szoptatni. De nekem nincs dr. a nevem elött így nem tudom.... :shock: csak hallottam....

Kriszta, üdv köztünk! Én nem mindennap adok az én bogaramnak, de ennyi idősen a nagyobbikam kapott majdnem mindennap, mert nála már csak reggel, meg este volt tápi, de én nem tudtam őt sem szoptatni. :oops: Így azért nála más a helyzet, mint nálatok, mert Őt is 4hósan kezdtem hozzátápizni.

Na, megyek. remélem ezt elküldi!!!
Vendég

ELKÜLDTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!EL SE HISZEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Eszti,nem kell vitatkoznunk! :lol: :lol: :lol:
Én csak azt vallom,hogy alapból nem kell ízesíteni-az más tészta,hogy minden gyereknek vannak egyéni adottságai,ízlése stb.
Nálunk a melóhelyen volt olyan kisfiú(imádtam mellesleg :lol: ),akinek mindenbe porcukrot tettünk,mert csak úgy volt hajlandó megenni...képzeljétek el például a spenótot édesen... :shock: :lol: brrrrrrr...de csak így ette,hát így adtuk neki... :lol:

Ja,természetesen az én nevem előtt sincs "dr",ha ezt nekem címezted,viszont az egyik exem orvos,tőle szedem az infokat! :lol:

piki

Köszi a kedves fogadtatást:) Persze, több topicba is írok, a Kaáli-sba is, mivel ott lett kisbabám, 14 év után nagy nehezen lombikkal. De most már ittvan és minden efféle gondom elszállt:)

Piki, Szneszti, köszi a tippet, tényleg jókat olvastam a pép dobozán, jó kis vitaminok vannak benne. Akkor megkóstoltatom Dorkával ezt a tejbepapit majd holnap, mondjuk tízóraira. :wink:

Szneszti: nemcsak az üveges bébikaja, de nálunk az alma sem jön ki, sőt semmilyen gyümölcs sem a ruhákból. Szegény kiscsajomnak már nincs egyetlen foltmentes szép ruhája sem. Bár most vettem egy műanyag partedlit, ez egész jó. :)
Vendég

Marcsi, nem neked szántam és amit írtam Biburól azt sem úgy szántam, de engem mostanában mindenki félreért. :cry: :cry: :cry: :cry: Nem tudom mi nem stimmel velem... :cry: :cry: :cry: :cry: Én Reninek szántam, hogy ne vegyen okoskodónak, hogy nincs doktorim. Mert nálunk ez már "szállóige", hogy neked ebből is diplomád/doktorid van? De úgy látszik tényleg jobb, ha nem írok, mert akkor legalább nem írok hülyeséget... :cry: :cry: :cry: :cry:

TÉNYLEG NEM SZÁNTAM/CÍMEZTEM SENKINEK!!!!!!!!!!!!

Kriszta, sajnálom, hogy ennyit kellett várnotok. :cry: De most bizti annál nagyobb az öröm. :D
Nekem már második a "csöppöm" és nekünk nincs foltos rucink a "nagy" után sem, mert nekem a foltölő kihozta. Csak ezt a fránya üvegest nem. :evil: De nálunk a kisboltban még lehet kapni utolsó Vanish kétágút, lehet holnap fölküldöm érte Apát....bár dupla annyi, mint régen... :evil: :evil: :evil:

Na el is dugolok, mielött ismét félreért vki. :oops:
Vendég

Szneszti: melyik az a foltölő? Én is veszek majd akkor. Semmi sem segít nálunk. Pedig még ezeket a ruhákat tovább szeretném adni a családban és baráti körben is, de már csak játszóruhának lesznek jók.
Vendég

Eszti,tényleg félreértettelek ezek szerint,de csak azért,mert üldözési mániám van... :lol: :lol: :lol:
Ne haragudj,kérlek,nem akartalak megbántani,bocsi! :oops:
És ne merészelj "nem jönni",mert mindig pont én hiányollak a legjobban! :oops: :lol:

piki

Marcsi, na jó, csak miattad, nem dugulok be... :wink: :lol: :lol:

Kriszta, a Vanish két ágú volt a legjobb, de sajna beszüntették. hogy k...k be!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: Most Ariel Professionel + dr. Breckmann (vagy mi?), és ez is ugyahogy segít. :? de nem az igazi...de obb, mint a semmi... :shock:

Na megyek fürdetek!!!
Vendég

Eszti, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Közben én is elaltattam a porontyot...végre...

Foltokra mi nátrium-perkarbonátot használunk,ez aktív oxigénes folttisztító.De ugyebár mi vagyunk a "zöld bolondok",akik mosószódával és mosódióval mosunk. :oops: :lol:
A barackfolt nem mindig jön ki elsőre,ha beszárad,de másodikra tuti eltűnik! :lol: :lol: :lol:

piki

Marcsi, még egyszer köszönök mindent, a osk aggódást és az utánajárást és én meg is előlegezem Neked a nagydoktorit és ne dugulj el és Eszti sem, meg senki sem! :lol:

Már jobban vagyok, köszi, bár elég mísz voltam egész nap és most este is elég rosszul volt a gyomrom, úgyhogy mostmér nem tudom, hogy a fejem vagy a gyomrom/epém-e a hibás, vagyis hogy a tyúk vagy a tojás volt előbb :?: :roll:

Kriszta én is üdvözöllek, tündéri kiscsajod van! A becsületes nevem Renáta, de itt Reninek hívnak, nekem is kislányom van, Eszti, április 1-jén tréfált meg minket a kiscsaj, 52 cm, 3520 gramm, de most már kb 8 kg 20dkg-nál járunk, mi vagyunk a topikban a "dagik" :lol: , vagyis csak Esztike esetében jogos a vigyor-jel én inkább sírok magamon. Szóval Nyuszika ilyen kis pufókka, de cuki és már nem aggódom túl magam, 99%-ban anyatejes, összesen kb 8-10 alkalommal kellett egy kis tápit adnom neki, mert sajna csak a rossz tanácsokat fogadtam meg a szopival kapcsolatban és 2 hónapos korára volt, hogy 30ml volt a két cicimben este, legalábbis ennyit szívott ki :shock: Mi nemrég kezdtük a hozzátápit, egyelőre kóstolgatunk 1-3 kanálkával, a barackot szerette, most a krumpli-paszternák annyira nem jön be neki, vagyis nem tudom megítélni, mert fintorog, de ugyanakkor alig várja a következő kanalat és azt is bekapja, majd fintorog :roll:

Délután 2xfejtem, fagyis tejcsit kapott, viszont most este előbb megevett 130-at üvegből, és csak nem volt hajlandón elaludni cici nélkül, úgyhohy azokból is kiszipákolta, remélem, szunya lesz reggelig, de legalább 5ig :roll:

Na jó éjt, ennyi telt most tőlem. Azért remélem, Annát nem ijesztettem el a sok okoskodásommal, mert ma nem jött :cry:

Kép
ire81

Sziasztok!

Most még csak olvasó üzemmódban, mert látom, rengeteget írtatok, amióta nem jöttem.

Végre megint van gépem. Most éppen a winchestert bírtam tönkretenni. A férjem persze ilyenkor nem van itthon, úgyhogy most csak bekukkantottam, mert hulla vagyok.
A két gyerkőc teljesen kikészít.
Ráadásul mintha kezdene igen intenzíven apadni a tejem.
Hülye kérdés: miből tudom, hogy nem lakott jól Panna? Most már két napja előfordul, hogy eszik Panna a megszokott időben és elég sokat pl. 130., 170 ml-ket, erre rá kb. másfél-két óra múlva elkezd iszonyatosan sírni, az ökle a szájában és ezerrel cuppog.
Vagy a tejem lenne olyan híg, hogy nem elég neki? De akkor meg azt nem értem, hogy miért nem eszik sokkal többet és sokkal többször egy-egy nap.
Már nem tudom mi tévő legyek. Ma este megevett 70-et cicikből, majd miután megint előadta a cuppugós számát, gyorsan mikróztam egy kis anyatejet és beletettem a cumisüvegbe. Hát kínkeservvel megevett belőle 20 ml-t.
A védőnőnk nem igazán adott tanácsot, csak annyit mondott, hogy ez előfordulhat. A súlya kb. egy hete ugyanannyi, 5900 g. Nappal legtöbbször jókedvű, nevetgél, ezért annyira nem izgatom magam.
Az tény, hogy mostanában nem fejek minden etetésnél, de napi 3szori fejés meg van, igaz abból nem sok jön már össze, kb. 70-80 ml. De ezeket is szépen elteszem, ha bacsapna a menykű, akkor is legyen mit adni Pannának.
Csak az az érdekes, hogy az anyatejet alig akarta elfogadni az üvegből, ugyanakkor a vizet meg simán kihúzza belőle.
Most már itt állok a teljes tanácstalanság határán.
Persze anyós osztja az észt, de rá inkább nem hallgatok.

Andi

Kép

Kép
denesandi

Sziasztok!

Olyan kész vagyok csajok, hogy egy pár napig sztem nem is jövök. Annyira ideges vagyok, hogy azt le sem tudom írni. Már sírni sem tudok.

Jázmin megkapta ma a szurit 7010 gramm az édes.

60-70 000 FT lesz a kocsink, ezzel kezdődik. Most venni akarunk egy motort, hogy a párom azzal járjon dolgozni és egy pár hónap spórolás után megcsináltatjuk a kocsit.

Ja a másik, hogy télen-nyáron 20-26 000 Ft a hőszámlánk. Mi ki is fizettük mint a szorgalmas kismalac és mit kapunk 250 000 Ft elszámolószámlát. Bemegyek, hogy azért ne már és erre, hogy ezt ki kell fizetni ez valós érték. Egy panelban ennyi a hő?????????? Na ne már. Rengeteget fizettünk eddig is. Felhívtam a manust aki kijött a hőmennyiségmérőt lenézni és hát, hogy Ő nem tud három hónap után mit csinálni. Mondom mi van, én most kaptam számlát a héten és ne idegesítsen fel!!!!!!!!!!!!! Lerázott, hogy menjek a közös képviselőhöz. Oké persze a héten szabin van. Azt mondta a manus, hogy harminc aláírást kell szereznem, hogy még egyszer leolvassák. Minek kell leolvasni amikor már leolvasták, mert itthon voltam a gyerekkel és papírom is van róla!!!!!!!!!!!!

TUTI, HOGY NEM FOGOM KIFIZETNI. Sztem még a Fókuszban és az újságokban is látni fogtok, mert ezt tuti közhírré teszem, ha nem tud a közöskép. sem semmit mondani, mert hogy nem FIZETEM KI !!!!!!AZ MÁR CSAK TUTI. Huuuu azért egy panelban 49 négyzetméterre, panelprogrammal, hőmennyiségmérővel havi 25 000 Ft-ok után sztetek ennyi a valós éves elszámolás. Miből fizessem ki, tán a testemmel keressem meg rá a pénzt (vicc volt).

Szóval úgy néz ki eladjuk a lakást és elköltözünk egy nagyobba, mert a nagyobb is ugyan ennyibe kerül, mert apáéknak nagyobb van és kevesebbet fizetnek.

Szóval holnap intézkedem, de nagyon mérges vagyok. Nem értem az isten miért állít nekem mindig akadályt. Komolyan, most lábaltunk ki egy nagy válságból december táján erre ez! Mi jön még????????????

Hála az égnek a lánnyal nincs semmi gond, bár hőemelkedése van szegénynek.

Kriszta üdv. köztünk, reméljük maradsz is, mert az újak hamar lelépnek.

Én is veszek majd valami gabonapelyhet ami 4 hósaknak való és anyatejjel megcsinálom. Nem adok neki egyenlőre tápszeresset, mert annyi tej van a hűtőbe, hogy azt akarom elhasználni.

Eszit írj sokat :)

Reni aranyos vagy a szopival kapcsolatban, hogy ilyen szépen leírtad.

Marcsi köszi a hozzátápis segítséget.

Szép estét nektek

Kép

Kép
Vendég

Na látom engem senki nem hiányolt. :( De azért még itt vagyok!:oops:

Reni, szerintem is nagyon jól összefoglaltad a hozzátáplálást, osztom a véleményed! Csak én mindig egy két mondatban írok és így lehet hogy félreérthető is. :oops:

Kriszta, üdv. köztünk!!
Vendég

Marcsi, most hogy írtad hogy te vagy itt a "zöld" vagy nem is tudom hogy fogalmaztál, felbátorodtam és most mosom az első adagot mosódióval! Kíváncsi leszek!
Tegnap vettem már a patikában szódabikarbónát is. Azt a fehér ruhákhoz kell ugye? :oops:
Vendég

Fanni,akár hiszed,akár nem,pont ma gondoltam arra,hogy ha még mindig nem írtál,akkor felhívlak,vagy írok smst,hogy mi a helyzet veletek.
De komolyan...a telepátia működött,mert pont dél körül jutottál eszembe. :lol: :lol: :lol:
Csak nem tudtam jönni hamarabb,mert elszüttyögtem a főzéssel,meg Pankica is elég nyűgös ma. :?

Mi minden cuccot mosószódával vagy mosódióval mosunk+azzal a folttisztítóval,amit írtam tegnap.
A mosódiót csak a furi szaga miatt nem szeretem annyira,de azt meg lehet ellensúlyozni pár csepp illóolajjal.

Anna,ez az összeg kissé tényleg durva,főleg ilyen pici panelben,ekkor havi számla mellett. :shock: :shock: :shock:
Valami gebasz tutira van valahol a rendszerben,csak gyanítom,elég macerás lesz kideríteni,hol... :evil:
Mindenesetre tényleg ragaszkodjatok az igazatokhoz,mert ennyi pénzt nonszensz,hogy fizetnetek kelljen! :twisted: :twisted: :twisted:

Andi,szerintem Panna ilyenkor nem mindig éhes,nem lehet,hogy ilyen hamar kezdődik nála a fogzás?Vagy egyszerűen valami fejlődési ugrásnál tart,az szokott lenni 4 hós kor körül,ettől is lehet nyűgösebb.Legalábbis Panka akkor rágja az öklét...ha éhes lenne,többet akarna cicizni,nem?
A súlya miatt meg ne aggódj,Pankának egy hónapig állt majdnem,túlélte. :lol: :lol: :lol: Utána annál jobban behozta a lemaradását.

Reni,ha Esztike fintorog,grimaszol,nem biztos,hogy nem ízlik neki,amit adsz.Egyszerűen így fedezi fel az ismeretlen ízeket.
Ha valami nagyon nem jön be neki,akkor azt ki fogja köpni,vagy kitolja a nyelvével elég egyértelműen!Ilyenkor még nem sokat udvariaskodnak meg lacafacáznak,hidd el! :lol: :lol: :lol:

piki

Anna: ezt a szemétséget, mármint az elszámoló számlát!!! Reméljük, nem lesz már több csapás. Mi is laktunk panelben, de életemben ilyen számlát, ilyen fogyasztást nem tapasztaltam, biztos, hogy rosszul olvasták le, vagy valami baj van az órával, vagy mérővel.

Tényleg az embernek 5 Ft-ja sincs pluszban egy kisgyerek mellett és ilyen számlákra nem is lehet felkészülni, meg semmilyen plusz kiadásra sem.

Piki, én is ezt figyeltem meg, ha egy íz bejön a kiscsajomnak, akkor lehet, hogy fintorog az első falatoknál, de utána eszi szépen. Ha viszont utálja, akkor ki-perregi a szájából az egészet, többször is és szinte rázza a hideg, úgy undorodik tőle. LÁtványosan szokta csinálni:) Pl. paradicsomos burgonya totál nem ízlett neki és a spenót sem (bébiételek ezek mind). Ment is a fúvásos szobafestés egyből....:)

Funky szia! Nagyon édes a kisfiad a vonalzódon:))

A gabonapép nagyon ízlett Dorkának, finom édes, persze, hogy bepuszilta. Máskor is fogok adni neki szerintem.)
Vendég

Hát, Anna, sztem is felháborító ez a számla, vagyis az összeg elképesztő, akkor ez azt jelenti, hogy havi 50000 ft a számlátok, eez lehetetlen egy ilyen kisebb méretű lakásban, vagy tényleg ki tudja, hol csalják el, a barinőmék is panelban laknak 69 m2-en, nekik is jött 80000.ről számla, jól nem fizették be, most járunk a bíróságon, majd ősszel lesz döntés, ja és közben küldik az elszámolót, hogy 130000 visszajár nekik. Akkor most már tényleg nem értjük mi van. Tiszta gáz, ebből a szempontból talán jobb a gáz, az sem olcsó, de a leolvasásnál nem olyan érthetetlen, mint a panel, hogy hőmennyiségm meg veszteség, meg miaszösz, pl. a barinőméknek 211%-on számláznak, tehát a valószínűsíthető fogyasztás több mint 2xeresét veszik, mert szerintük "rossz adotsságú" a lakás, ők besorolták nyházán a paneleket vmilyen kategóriákba és az övék ide esett. Szóval ne hagyd annyiban és ha tudtok, költözzetek nagyon gyorsan gázosba, mi 67 m2-re nem fizetünk többet télen, mint amennyit most ti, nyáron meg 2-3000 ft-ot. Vagy választhatom, hogy fizetek mindig 15000-et, de akkor rendben is van. Barinőm gázosban 47 m2-en, télen 8000-et fizet csak!

Andi, sztem sem éhes Panna, mert akkor elfogadná a cumisüveget, én is a fogzásra gyanakszom, Eszti is baromi keveset eszik, kb 2 étkezés van, amit teljesnek mondanék, a többi csak szenvedés, köpködés, nyávogás, de amíg hízik, nem aggódom. Ha nem akarja üvegből elfogadni, esetleg próbálj ki más cumit, pl. Eszti már hiába 4 és fél hónapos a 2es cumiból, aami 2 hónapsos kortól van, nem hajlandó enni, mert nem szereti, ah ömlik a szájába, próbálj ki Te is más márkát, vagy más lyuknagyságú cumit. De ha nem muszáj, sztem ne erőltesd a cumit, nemsokára jöhet a csőrös pohár, én minél hamarabb át akarom arra szokatni.

Fanni, én is hiányoltalak ám, még ha nem is írtam mostanában, csak azzt gondoltam, el vatytok foglalva a telek illetve hajó kereséssel. Tényleg mi újság, akkor költöztök vagy nem és mikor? Van már vmi konkrét hely, ahova mentek majd? Mi nézzegetünk óvatosan háziküt, szeretnék kertesbe menni, mert megőrülök tt bent. Az meg hogy állandóaan úton legyünk, meg a szülőknél leledzünk, fárasztó, úgy szeretnék már jövőő ilyenkor a saját kertünkben hesszelni. Nyuszi meg pancsizhatna :D Remélem, összejön, még elég kezdeti stádiumban vagyunk, meg még így is nehéz lesz, hogy az árak tényleg lent vannak, azért még így is húzós.

Kriszta, piros pont, hogy még mindig itt vagy!

Akkor jó, Marcsi, azt hittem nem ízlik Manónak a kaja, akkor még próbálkozom. Tényleg, vettem egy hipp spenótos-krumplit, ami tejszínes! Utána gondolkodtam ( ahogy szoktam ), hogy tej és tejszín is van benne, pedig 4 hótól írják, de az nincs rajta feltüntetve, hogy esetleg módosított lenne ez a tej meg tejszín, mint a tápikban. Hát csak van annyi eszük, nem? Nem mertem még neki adni emiatt.
Ma is fájt a hülye fejem, vettem be egy ibsutart ( elolvastam, ezt lehet :lol: ), amit az a furcsa Carrie Bradshaw utánzat reklámoz a TV-ben, de nem ér egy kalap ....azt sem.

Hurrá, megjöttek anyósék!!!!!!!!! :roll:

Kép
ire81

Ire: köszi a piros pontot!:) Ilyen hamar le szoktak lépni az újak?
Az ibustar bevált?
Érdekes lehet a barátnődéknél, hogy 80 000-et kér a szolgáltató, aztán 130 000 visszajár. Elég pocsék könyvelésük lehet. vagy nem tudom....
Vendég

Pankát most már csak kanállal kell megtanítani enni,meg rászoktatni,hogy cserélje ki a pelusát,aztán önellátó lesz. :lol: :lol:

Azt hiszem,elkezdjük mi is a tanulópohár/csőrös itató használatát. :lol:

piki

Kriszta,neked még nem is gratuláltam:ennyi akaraterő,kitartás,hogy babád legyen-ennyi éven át...minden elismerésem!!! 8) :lol:
Én a vetélés után azt a 3 hónapot is alig bírtam kivárni,azt hittem,megőrülök... :oops: :oops: :oops:
Bár biztos kibírtam volna többet is,ha muszáj,de iszonyat nehezen,az tuti... :oops: :oops: :roll:

piki

Óóóó, de cukkancs, imádom ezt a kiscsajt, vagyis mostmár olyan nagylány!

Aztán félre értés ne essék, minden egyes topikos Babókát imádom, de azt hiszem, mindenki nevében írhatom, hogy Panki különösen közel áll a szívünkhöz, mert nagyon sokat izgultunk érte és nekem külön öröm, ahogy látom, milyen szépen fejlődik :lol:
Egyébként meg lógjál itt Marcsi, csak nyugodtan. Ha Te nem lennél, már lehet behaltunk volna. :roll:

Igen, Kriszta sajnos le szoktak lépni az emberek, pedig mi mindenkit nagy-nagy szeretettel fogadunk! Úgyhogy kitartás és szorgalom! :lol: És én is gratula a sok kitartáshoz. Ha egyszer van kedved, és akaraterőd és nem túl fájdalmas vagy diszkrét a téma, írj egy pár mondatot a próbálkozással teli évekről.

Ja, Andi még Neked akartam írni, hogy próbáld meg ezt a horrorfejést: este az utolsó szopi után ( lehetőleg fél órával, de ezt én sosem tudom betartani ) 7-7-5-5-3-3-1-1 percen át fejed a ciciket felváltva, még akkor, ha semmi nem jön belőle. Nekem ez nagyon bejött. Tegnap, hogy a gyógyszer miatt nem szopiztathattam, megcsináltam és esküszöm, már ma azt éreztem, mintha több lenne.

Megőrülök, másodszor kel fel :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
ire81

Na akkor megnyugodtam! :lol: Csak kierőszakoltam egy kis hízelgést! :lol: :lol: :lol: :lol:

Az a baj a laptetőkkel, hogy nem tudok visszaolvasni és mindig elfelejtem mit akartam írni.. :( :(

Reni, igen, már találtunk telket is! :D Most tervezgetünk!

Anna, én azt utálom ebben az egészben, hogy mindig az szívja meg akinek eleve kevesebb a pénze.. mindig azokról húznak le még több bőrt! Akinek több van, már vesz olyan lakást, ahol van gáz, vagy egyedi mérő, de az persze többe kerül.. vagy épít passzív házat és már nincs is fűtés számlája..stb :?

Panka már tényleg tiszta nagylány!! Most már szívesen megnézném élőben is!!! És hívj nyugodtan ha van kedved! Én is már zaklattalak párszor.. :oops:
Vendég

Sziasztok

Uhhhh Anna, ez nagyon gáz... :( :( :( :( Szerintem se hagy annyiban ezt az egészet, ennyi nem lehet, főleg picike lakásban, hiába panel. Tökre felháborító!!!!! :evil:

Kriszta üdv köztünk! :)
Engem Szilvinek hívnak, én vagyok a topikban a második anyuka akinek kisfia született, április 8.-án 58 cm és 3800 grammal, egy napon Pannával. :wink:

Reni jobban vagy? Nem fáj már a fejed ugye? :cry:

Én már párszor adtam Barninak csőrös pohárból inni, de nem igazán rajong érte, szegény akkorákat nyel, nem tudja miért jön ennyi víz ilyen hitrelen. :lol:
Mamos poharat vettem neki, aminek van ilyen kapaszkodója vagy mi a fene, tudjátok, amivel tudja fogni az üveget. :roll: :oops:

Marcsi mennyit nőtt a mi kis szépséges Pankóca leánykánk!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi ma lejöttünk vidékre Nagymamámhoz, kicsit itt "nyaralgatunk", kikapcsolódunk Barnival. Nem mintha neki olyan nagy szüksége lenne kikapcsolódásra. :lol:
Kedden megyünk haza, lehet nem jövök most sűrűn.
Sűrűn??? Az utóbbi időben hanyagoltalak titeket. :( :oops: :oops:

Kép
Kép
szilvancska

Jah, amit még akartam kérdezni, hogy van egy fájlom pdf formátumban 20 616 kb, és azt szeretném emailben elküldeni, csak nem tudom, hogy hogyan és hol tudom lekicsinyíteni. :oops:
Az a címe, hogy Babakonyha, ez egy könyv, a netről töltöttem le vmelyik nap, és a hozzátápiról szól, mondjuk inkább receptek vannak benne, meg hogy mit milyen korban lehet bevezetni. :)
Tud vki segíteni???
Ha kell vkinek, és el tudom küldeni, akkor szívesen átküldöm. :D

Kép
Kép
szilvancska

Sziasztok!

Szilvi, üdv!:) Nálunk is most van a csőrös pohárhoz szoktatás és a kislányom ugyanúgy használja, mint a cumisüveget. Aztán meglepődik,k hogy ömlik a szájába a víz és szintén nagyokat nyel, vagy nem is tudom... majdnem fuldoklik... de azért ez túlzás. El szoktam venni tőle a poharat, mert túl sok jön belőle.
Most azt találtam ki, hogy ölbe veszem és úgy itatom és egy-egy korty után elveszem a szájától a poharat. De amikor átadom neki a poharat, nem utanoz sajnos, hanem önti magába ugyanúgy. Szóval, egyelőre még nem megy....

Piki, jaj, nagyon nehéz lehetett a vetélés és utána talpraállni:( De ez már a múlt és itt van a cuki, szép kislánykád és mindenért kárpótol:)

Én nagyon sokáig nem estem teherbe, aztán kiderült, hogy sok-sok bajom volt egyszerre. Endometriózis, elzáródott petevezetők, magas prolaktin szint, egy enyhébb inzulin rezisztanica (többre most nem is emlékszem...). Régebben mentünk dokihoz, de amikor műtéteket javasoltak, akkor elfutottam. Aztán már annyira vágytam (vágytunk) babára, hogy lett bátorságom és erőm mindent végigcsinálni. Először a SOTE-ra mentünk, mert az ingyenes. Kaptam gyógyszereket, kellett egy csomó vizsgálatot csináltatni és petevezeték átfúvás is volt (én altatásban kértem egy magánklinikán, mert ettől féltem a legjobban). És csináltak 4 inszeminációt. De mivel nekem endometriózisom van, ilyenkor az inszemi nem szokott segíteni (tisztelet a szerencsés kivételeknek). Utólag már rájöttem erre és egy dokim is mondta még régen.
Azért mégis reménykedtünk az inszemikben, de hiába. Sok csalódás volt. A SOTE-n sokat kellett várni és nem voltak nagyon kedvesek, ezért eljöttem onnan.
Átmentem a Kaáliba, ahol kedvesek voltak és ez kellett a lelkemnek:) Ott csak egy lombik volt, de egész más hangulatban zajlott, kellemes volt és barátságos minden. És egyből sikerült.) Az is számít, hogy endometriózisos betegnél a legjobb a lombik eljárás és az is számít, hogy örömmel jártam a Kaáliba, mert jól éreztem ott magam.
A terhesség alatt terhességi cukorbetegségem volt, de csak enyhe, így inzulin nem kellett, csak diétázás végig.

Dorka 3400 g-mal és 51 cm-rel született a Péterfy kórházban. Császár lett, mert sima szülésnek indult, de köldökzsinór a nyakán volt és azonnal császározni kellett. A kórház nagyon klassz volt, gyakorlatilag mindenben nagyon jól segítettek, mert nekem semmi sem ment. Fordítva tettem a pellust a babára először:)) Fogalmam sem volt, hogy kell egy kicsit ellátni. A szoptatás sem ment, arra is megtanítottak.
Egyetlen dolog nem tetszett, hogy olyan szobatársam volt, akinél a rokonai reggel 9-től este 21 óráig bent voltak, beköltöztek hozzánk. Nem volt nyugtom, nem tudtam pihenni, nézték, ahogy aludni próbálok és szólni kellett, hogy menjenek ki, ha szoptatni szeretnék. Nagyon zavartak. Az én rokonaim csak 15-30 percekre jöttek, nem akartak zavarni.

És nagyon szupi végre anyukának lenni:) Csak minden lépésben segíteni kell, mert totál kezdő vagyok és bénának érzem magam:)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?