Orsi! Boldog névnapot kívánok!
Köszönöm a mail-t, megnéztük a képeket. Idézek a lányomtól: Aranyos a baba.
Nálunk a borogatás: Néhány gézlap négybe hajtva, bevizezve, és ezt kötöttem körbe vászonzsepivel. De nem mindegyik szurit szoktam. A doktor néni szokta mondani, hogy melyiket érdemes. Mert ezt már nem vagyok hajlandó megjegyezni.
Bea! Mi azért kicsit megijedtünk, mikor Csilla kétévesen meg tudta foltozni a madárijesztő ruháját a ManóTavasz-os fejlesztőjátékban. Ehhez ugyanis már két dolgot kellett tudnia, az egeret kezelni pontosan. És a formákat felismerni, hogy honnan hiányoznak. Ugyanis addig úgy tűnt, hogy csak össze-vissza kattintgat, ha a gép elé került. Aztán kiderült, hogy mégsem.
Tetszik a fejvédő és a kacsa a sarokban. Persze a fiad is jól mutat.
Az esküvői képeken nagyon komoly vagy.
Szomorúan olvasom a kórházi tapasztalataidat. Az benne a legszörnyűbb, hogy egy csomó dolog, ami neked rossz volt, kiküszöbölhető lenne egy kis emberi odafigyeléssel, szóval nem pénzkérdés.
A párom a medencétek miatt irigykedik, a fiam meg az úszás miatt.
Mucska! Imádnivaló lehet a papa.
Sajnálom, hogy Mariannal nem tudok találkozni.
Védőnéni.
Aranyos lehetett, hogy vártad a kötözködést, és a kis galád mindennel elégedett volt.
Klinikai élményeid.
A barátnőmnek ott volt elismert műhibája az első gyerekénél. Igazából nem értem én ezt az egészet. A kolléganőm a II-es kórházban szült. Ott sem volt jobb. Mondta, hogy kb úgy nézett ki a zárója, hogy beleírtak mindent, ami a körülötte vajúdókkal történt, csak valahogy az maradt ki, hogy vele mi történt.
Anita! Tetszett a megjegyzésed, hogy nem tudtad kiolvasni a saját írásod. Tudod hányszor jártam már én is így?!
Zsuzsi! Jó hogy benéztél. Gyere gyakran! Talira nem tudtok jönni?
Nalika-Hajni! A rizst hétvégén kipróbálom. Úgyis itt lesz a húgom, vele szoktunk mindig új dolgokat kipróbálni a főzésben. Bár általában ez úgy néz ki, hogy ő keres egy új receptet, én megcsinálom, ő kóstol.
És adsz a kiskanálba tejcsit?
Mit döntöttél, a TEFAL-sütő ügyében?
Lujzika-Kriszta! Kíváncsi vagyok, mit derítesz ki a Nivea dolgokkal kapcsolatban. Én teljesen meglepődtem, mikor egy Hollandiában élő ismerősünk mesélte, hogy mennyire nincs náluk választék ilyen babakozmetikumokból.
Már sok rosszat hallottam védőnők válogatott példányiról, de ez a borravaló-várás ez új. Az egyik most kismama ismerősömet, pedig legszívesebben négy fal közti láblógatásra ítélné a védőnő, mert szerinte egy kismama ne csináljon semmit. Egyébként semmi baja, orvos röhögőgörcsöt kapott, mikor meghallotta, hogy mit mondott a védőnő.
Swen! Gratulálok Botond méreteihez.
A kaja-pia egyeztetésen én is gondolkodtam, de szerintem nehéz kivitelezni. De ha van jó ötlet, akkor állok elébe.
Főzelék. Én a zöldség főzővizéből egy kicsivel összetörtem. Van aki anyatejjel csinálja. A reakciók (kiütés, hasmenés, hányás, puffadás), már ha vannak, nem feltétlenül rögtön jelentkeznek. Ezért ajánlják, hogy minden új ételt egyesével vezessünk be, és legalább három-négy napig ne kapjon más újat, mert annyi idő alatt, ha akar valami jelentkezni, akkor nagy valószínűséggel jelentkezik is. Amivel nagyon csínján kell bánni az a tej és a gluténtartalmú gabonák. Ezek ugyanis alattomosabbak. Nem feltétlenül lesz azonnal reakció, viszont hosszú távon bajt csinálhatnak. Őket ezért nem ajánlják egyéves korig.
Zsuzsa! Majd a húgommal szavaztatok a cicákra, mert ő a nagy macskarajongó.
Soraya-Kriszta! Szerintem ez a kép a hurkás klubba is jó. Bár az alapítónak kell dönteni.
Örülök, hogy túl vagy a kontrollon.
Rita! A módosított KRESZ szövegének idevágó része- IV. fejezet, 48. § - "A személygépkocsi első ülésén 150 centiméternél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el."
Részlet máshonnan, nem a KRESZ-ből:
- Utaslégzsák elé tilos menetiránnyal fordítva álló ülést rögzíteni. Az ülés a légzsák kirobbanási zónájában van; a zsák mindent szétzúz, ami az útjába kerül.
- A gyerek, életkortól függetlenül, a hátsó ülés közepén van a legbiztonságosabb helyen.
- Egyéves kor alatt a gyerek sosem ülhet menetirányban, fejének, nyakának, gerincének szüksége van a fordítva elhelyezett ülés kitámasztó hatására. Minél tovább, ha lehet 18-20 hónapos koráig "húzzuk" ki a háttal a menetiránynak korszakot.
Eszméletlen jó a lányod haja.
Nem egészen értem a védőnőtök logikáját. Miért nőne a tej mennyisége, ha nem érné több inger a mellet? Milyen volt az elmúlt hetekben Lili gyarapodása? Stagnált, fogyott? De sajnos nincs időm leírni, hogy mit gondolok, mert lassan indulunk Anitáékhoz. Csak még előtte ebédelünk. Ha van kedved és kíváncsi vagy a véleményemre, akkor estefelé már itthon leszünk, ha megdobsz egy e-mail-lel, akkor este ismételt szalmaságomban szívesen leírom, amit én tudok erről a dologról. Röviden: Ha az 1. pont az ok, akkor attól nem változik semmi, hogy pótlást adsz, mert akkor Lili az ínye nyugtatására is szopizik. Ha a 2. pont érvényes, akkor az napokon belül meg szokott oldódni. Ha 3. pont érvényes, akkor meg több tejet kell termelned, ehhez meg a sűrűbb szopi szükségeltetik általában és nem a pótlás. Bocsi, kitört belőlem megint a tyúkanyó.
Lino! Örülök, hogy nem csak nálunk menő a Nápolyi rizs.
Mint már írtam, részemről egyeztethetünk kaja ügyben, de akkor valami, gyors és hatékony egyeztetési taktikát találjatok ki. Én úgy gondoltam, hogy amennyit hoz valaki, annál maximum kevesebbet kell visszafelé vinnie, és ha odafelé ment, akkor visszafelé is megy talán a kevesebb. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Aranyos a kép. Ebből a szögből szép vállasnak néz ki a lányka.
Remélem, a lányok mára megjavulnak neked.
Annikó! Jó megint itt látni.
Maci! Úgy látom az álommanóknak előre kéne egyeztetniük az anyukákkal, hogy olyankor jöjjenek, mikor az anyukák is szeretnék.
Kisdió! Nagyon örülök, hogy még idejében elkaptátok azt az anyajegyet.
Kismedence-gyulladás.
Jerry! Tévézés teljesen ugyanígy zajlik. Biztos, ami biztos a Vészhelyzetnél el szoktam indítani a videót. Még vagy 20 perc két napja hátra van belőle.
6+epszilon
Köszi a szüléstörténetet.
Amatőr-Hajni! Láz.
Remélem, már elmúlt.
Linda, Anikó! Merre vagytok?
Magunkról. Tegnap voltunk a gyógytornásznál, tudunk jó kis gyakorlatokat, szerinte egy hét és helyreáll a rend, ha csináljuk is Ádámmal. Holnap oltás Rékának.
Most el, mert már reggel óta részletekben írok, és most már tényleg el kell indulnunk Anitáékhoz.
Üdv:
Zita