Sziasztok!
Hajni, szerintem ez ember és még szülésfüggő is lehet. Néha még a férj se hiányzik, nemhogy a szülésznő.
Az elsőnél majd' belehaltam volna, ha esetleg nincs ott a férjem, vagy valaki más, számomra fontos ember, segítség. Még az orvosom se jött (ért) be. Eszméletlen hálás voltam, hogy foghattam a férjem kezét, rengeteget jelentett.
Daninál meg férjem találkozott a szülőszobán egy ismerős dokival, akit még a gimiből ismert, erre ez az ember elvonta a figyelmét rólam, elkezdett csevegni a férjemmel, miközben én ott szenvedtem. Nagyon rosszul esett. Ekkor jól jött volna egy szülésznő, aki csak velem törődik.
Benedeknél meg volt olyan időszak, amikor még zavart is a férjem, teljesen magamba fordultam, nem hiányoltam senkit. Persze azért jó volt a tudat, hogy ott van a háttérben, csak meg se szólaljon! Hihetetlen, hogy még egy embernél is mennyire mások a szülések. Az biztos, hogy nem árt, ha van fogadott szülésznő, csak előre tisztázni kell vele, ne sértődjön meg, ha épp fájás alatt kicsit se hiányolom. Mert ez is előfordulhat könnyen, főleg a végén. De ha normális, akkor ezzel ő is tisztában van.
Melinda, gratula a sikeres vizsgádhoz! Van ahová visszamenj dolgozni?
Erika, üdv közöttünk!
Ági, még mindig nagyon szép Kristóf!
Benedek már nem szokott mászni, végre stabilan jár. Építeni szeret, egymásra pakolja az építőkockákat. Meg van egy közepes méretű autója, azt szokta maga előtt tologatni. A mesekönyvek nálunk is népszerűek, leginkább annyiban, hogy hajtogatja ki-be, ez olyan hosszúkásra nyitható. De figyeli is az állatokat rajta, szereti, ha utánzom a hangjukat. Beszélni továbbra se nagyon beszél, sajnos. Lehet azért, mert én se vagyok egy folyton szövegelő anyuka, már tudatosan figyelnem kell rá, hogy többet beszéljek hozzá.
Kriszti, Eszterkének gyors gyógyulást kívánok!
Angi, nálunk is volt ilyen, hogy Peti bemászott Danihoz, még képem is van róla. Szerencsére nem bántotta sosem, igaz kicsit Ő idősebb volt.
Gabi, gratula a fogacskához! De már ideje volt, nem?
Szép napot mindenkinek!
Erika