Új privát üzeneted érkezett!

Lino!

Egyidőben írtunk!

Apa, mint munka hőse Kép
Bolondokháza Kép
Híg kaki bedúsult Kép És hála az égnek, jó időnk volt, jót is sétáltunk, a kisasszony most be is ájult, miután megkajált. Kép

Puszkó,
Kriszta/Lujzika

Kép
lujzika

Kisdió-
hol vettél Cerazette-t olyan olcsón? Én két patikában is megkérdeztem, de ugyanannyi volt.

Szilvi-
látom hiányoltál, aranyos vagy!

Lányok-
képzeljétek, valószínűleg megjavult a fiacskám! Csak el ne kiabáljam!!! Ma délután 3 órát aludt,. majd kaja- most pedig már megint alszik 1 órája.
Kezdek aggódni, csak nem valami baja van?
Nekem semmi sem jó, igaz? Egy kicsit furcsálom, mert ilyet nem szokott csinálni.
Tegnap meg se szó-se beszéd, még fürdés előtt elaludt és éjjel fél 2 kor kelt fel.
Lehet hogy nálunk járt egy álommanó???

Puszi mindenkinek!

Maci
maci2

Kriszta!

Úgy látom a babák ma mind sütőtököt kaptak a topikban. Mert hogy mi is azt ettünk ma egy fél üveggel.
Viszont mióta délben csak főzeléket és nem kap hozzá tejet (tehát nem zabál be) azóta 6-7 ig itthon is maradhatna férjem, mert nyugodt Anna, nem üvölt. Már ez a két nap is ajándék, mert nagyon ki voltam az esti hisztitől.
Védőnő és doki+ az ő védőnője nálunk is más hullámhosszon van. Igy megyek a saját fejem után.
Neked sem lehetett könnyű a terhességed. Én is 6 hetet voltam kórházba és rágondolni is utálok. Kép

Apa sétált és már csak bárányfelhők vannak szerencsére. Kép
Na megyek, pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska

Maci!
Tán valami front van. mert én is furcsállom, hogy Anna megjavult! Lesz még ennek böjtje Kép
Puszi és élvezd , hogy álommanó arra jár!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Most olvasgatok vissza nyugodtan a mai nap terméséből, így ami ma kimaradt:

Lujzika!

A párod ari lehet. Amikor a doki a 3D n megmondta, hogy lányunk lesz csalódottan nézett a férjemre, az meg majd kiugrott a bőréből. A doki el volt ájulva, mert a papák fiút szeretnének általában.A férjem is első perctől kislányt szeretett volna. Már ha az ember 7 év várakozás után még válogathat Kép

Bea!

Remélem Zsófi már meggyógyult. Ne kúp miatt kelljen már aludni szegénykémnek! NA írás közben meg eljutottam oda, hog szerencsére nincs láz.Igy jó progi gondolom maradt és azóta jól érzitek magatokat! Kép

Linó!

Kata édes! Kép

Swen!

Nosztalgia: minden este megy, ahogy meglátom a neved, mindjárt rákezdem apának a régi dolgokat. Lehet, hogy már unja, mert tegnap elaludt rajta Kép
Nálatok csokis tejet kap Botond? Kép

Hoppá! Orsi függő lett!!!! Kép
hát nem vagy egyedül Kép

Bellana!

Hol vagy? Reméelm nincs gond a gyerekekkek! Jelentkezz!

Soraya!

Kontroll Kép Szabad a pálya? Kép
És most ki fogja elbírálni, hogy melyik klubba tartozunk? Kinek mennek a kérvények? Jó lenne tisztán látni végre Kép

Hoppá! Még egy függő!
Beácska már Te is? Kép

Zita!

Receptek elraktározva, próba után beszálmolok!

Rita!

Én sajna nem tudom, hogy ez jó e, hogy visszamentek az időben, de több barátnőmtől ugyanezt hallottam, akik szopiztattak. Nem Te vagy az egyedüli, de ehhez én nem értek.Kacagás: az a lényeg, hogy már Te is hallod! Édesek olyankor!Kép

Nalika!

Tuti jó, mert nekem sokkal olcsóbb van (volt), és azzal is jól elvoltunk, csak annak hamar eltört az a " kapocs" vagy mi a szösz,ami összefogja, ha benne van a szendvics.
Ez azért márka, az enyém meg nem.
Na ez jó hosszú lett!

Pusz Mindenkinek!

Mucska

Andi
Kép
mucska

Jó estét!

Lejelentkezem, utána visszaolvaslak benneteket. Ti sem könnyítitek meg az ember életét, annyit írtok 2 nap alatt!Kép

Szóval:
- Bőrgyógyi: negatív! A patológus: mindenképpen le kellett venni az anyajegyet, mert voltak benne olyan sejtek, amelyekből később kóros (rákos) sejtburjánzás indult volna. Hát ezt megúsztam. Viszont át kell nézetni az összes nagyobb és új anyajegyet.
- Még mindig öt varratom van. Elég nyitott a vágás fele. Biztos nem tesz jót a sebnek, hogy a babakocsit (autósüléstűl) cipelem a lépcsőn...Kép
- Kedd nőgyógyi: kezdődő kismedence-gyulladás. És érik egy tüsző a bal petefészkemben. Hurrá! Kép
- Ákos kialudta a nátháját. Ennek ellenére nyűgös kölyök. Igazi Morcos-típus.
- 11 hét után vágtam először Ákos-lábkörmöt! Kép Ez élmény volt!
- Most már nem csak mosolyog és beszél, hanem kacag! igazi, hamisítatlan kacagás! Imádom!Kép
- Vettünk csodakádat. Nagggyon jó! Ákost szépen belefektetjük, nem kell tartani a kezünkkel, csak locsolgatjuk, pancsolunk vele. Kép
- Ákos nyáladzik. 3 napja. Tömi a szájába az öklét. Belekukkantottam a szájába (zseblámpával), és szerintem kicsit vörös az ínye felül. De hát még csak 12 hetes! (Lesz holnap.)

Elmosogattam, rendet pakoltam, vacsiztunk, apa javít. Én olvasom a 2 napi termést!

Kisdió

Kép
kisdió

Kisdió!

Jaj, de jó hogy nincs baj! Ezért már megérte visszakapcsolni a gépet!
Nőgyógyi: Kép Nálad is mindig van valami. Kép
Vigyázz magadra!
Kád Kép

Úgy láom mindenki Megasztárt néz. Jókat nevettünk. A legjobban az tetszett: ha csöndbe maradt volna, akkor tovább jutott volna Kép
Hát némely ember nem semmi önnbizalommal rendelkezik! Kép

Mucska

Andi
Kép
mucska

Kisdió
hol vettétek a csodakádat és mennyiért? Én is szeretnék olyat!Kép
anyajegy: hurrá!Kép Azért gondolom nagyon megkönnyebbültél!
KacagásKép

Mucska
Hurrá:Kép
BárányfelhőkKép

Amatőr Hajni
Gratula a 3 hóhoz!Kép

Bocs, de most csak ennyire futotta.

Viszont a tanácsotok kéne!!! Fogalmam sincs, hogyan kell beborogatni oltás után Mókuskám lábát!Kép Biztos én vagyok nagyon béna, de írjátok már le nekem légyszi! Vizessel kel gondolom, de mennyire? Nem lesz tőle vizes a rugija is? Most ne röhögjetek rajtam, hogy ennyire amatőr vagyok, ez van.Kép És már kicsit izgulok e miatt a hülye oltás miatt!Kép
Előtte elmegyünk a Kikába, Anyukámnak kell elhozni valami bútort, aztán irány a gyerekdoki.Kép Félek, hogy én fogok sírni!Kép

Na, nem rontom itt tovább a levegőt, így is hulla vagyok.

Puszi mindenkinek, akit kihagytam attól bocsi!

Orsi

avocado

Most csak ennyi, majd jövök!

Kép

apával

Kép

jó a pelusom?

Kép

anyával( a BNHFC-be anyukák is nevezhetnek?Kép)

Kép

Pusz

Bea
Vendég

Orsi,
ez az oltás bedagadni sem szokottKép
De a következőknél ÉN úgy szoktam, hogy bevizezek egy vászonzsepit rátekerem, aztán erre még egy v két száraz vászonzsepi. Így biztos nem lesz vizes a rugiKép

Majd gondolok rátok

Hajni
nalika

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat szendvicssütő ügybenKép Azt hiszem holnap apa elmegy megvenni (remélem kap is)

Kisdió,
bőrgyógyiKép
Mi van a tüszővel, ez mit jelent?
ÁkosKép

Bea,
képekKép

Lujzika,
ma mégsem kakiltunkKép Csak az erőlködés maradt, remélem azért nem húzzuk megint egy hétig.

Linda??????????

Jó éjt mindenkinek!

Hajni
nalika

Orsi!

Nekem azt mondták, hogy állott vizessel kell.
Most Te ne röhögj Kép : én levágtam egy nem használt kising ujját. Meg egy kis darabot levágtam pluszba. A kis darabot bevizeztem , ráraktam a lábára és ráhúztam a száraz ujját a kisingnek. Így már könnyebb ráadni a rugit. Estig cserélgettem 1-2 óránként, de éjszakára be volt kötve, de nem zaklattam a cserével. Egyszer nem borogattam rögtön oltás után és jó csomós is lett. A víz meg amúgy is hűti és nem lesz gond.
Szóval én minden oltás után azonnal borogatok. Ez legfőképp a 4 és 5 hónaposnál fontos, mert akkor mind a két lábába kapnak szegénykék. Mi már az egyiken túl vagyunk szerencsére, 11.03-n lesz az utolsó szerencsére!

Bea!

Jók a képek, irígy vagyok! Annamár nagy kádban fürdik, de nem tudom mit csinálna ekkora vízben. Én a csecsemő úszás híve vagyok, van itt is, de nem merem elvinni, mert nyáron mindenki összeszedett valami bacit az usziban. Ezek után meg hiszem el, hogy a babák annyira fontosak lennének, hogy tiszta legyen minden. Kár,nagyon sajnálom!

Pusz: Szép álmokat
Mucska

Andi
Kép
mucska

Nalika, Mucska
Köszi, köszi, köszi!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Hát lehet, hogy a nyügis front most ért ide tőletek, mert a kiscsajnak ma este semmi sem volt jó. Mondjuk közrejátszott a nagyfokú apahiány is, ráadásul már 2. napja, na de akkor is Kép !!

Gondoltam, benézek még, de nem nagyon zajlik az élet! (Szóval a Megasztár a bűnös Kép ) De azért nem bántam meg:

Kisdió!
Anyajegy Kép, látod, leszel még fiát féltő sárkány-anyós Kép
A lábkörömvágás nálunk is nagy élmény, főleg mióta úgy ficánkol a leányzó, hogy nem lehet utolérni a lábát Kép
Zseblámpa Kép

Mucska!
Szóval nektek sem volt egyszerű a gyerkőcgyártás!
Ha mindent összeszámolok, akkor nálunk is 7 évig tartott, de megérte Kép Kép Kép

Orsi!
Én nem nevetlek ki, mert az elsőnél még én se tudtam (nem mintha most tudnám Kép), hogyan borogassak, de akkor még nyár volt és nagyon meleg, úgyhogy a leányzón csak egy napozó volt, nem volt, ami átázzon. Én az autós elsősegély-dobozban találtam egy olyan géztekercset, ami egy vastagabb mull-lappal volt összekombinálva. A mull-lapot nedvesítettem be, és a gézzel rögzítettem. Biztos meg lehet oldani egyszerűbben is, de jobb nem jutott eszembe. Én most a 4 hónaposnál is így csináltam.
Drukk, hogy a szurit könnyen vészeljétek Kép Kép

Na most már én is el, mert kezdek én is nyügi lenni, és engem most nincs, aki elringasson Kép

Jó éjt mindenkinek!

Kriszta

Kép
lujzika

Jó estét!

Bea! Nagyon szépek vagytok az esküvői képeken (is) köszönöm, hogy megismerhettelek így is!Kép Ezek a pancsisok is szuperek!Kép

Mucska! Szerintem a mi növekményünk azért egyáltalán nem kirívó, legalábbis a többiekhez képest, hiszen ne felejtsd el, hogy mi 4100 g-ról és 56 cm-ről indultunk. Tehát "csak" 10 cm-t nőttünk. Úgyhogy Annácska máris elhagyott minket! S még messze vagyunk a súly duplázástól is, holott ezt már egy-két topikbaba elérte ilyen idős vagy egy picit idősebb korára. De ne érts félre nem vagyok elégedetlen, csak te se meg a többiek se legyetek.Tudom, nem vagy.Kép S a heti 20 dkg növekedés látod nem olyan sok, még Noncsi is produkálja szerencsére!Kép Azért meg ne legyen fejfájásod, hogy elégedett vagy magatokkal, kell is az önbizalom, na meg az anyuka nyugalma és boldogsága a babának! Jó, hogy ez megvan nálatok!Kép Örülök, hogy most akkor két nyűgi mentes estétek volt, hátha ez így is marad.Kép Nekünk meg most két nyűgis déelőttünk volt, az este viszont szuper volt.KépBár én ebben nem panaszkodom, mert nekünk általában jó estéink és remek napjaink vannak, ezt most gyorsan le is kopogom.Mariann én is puszilom, bár nem tudom mi van velünk, de kívánok nekik sok erőt meg kitartást!!! NosztalgiaKép

Nalika! Pedig biztos jól mutattál volna nagy pocakkal, amint ott tombolsz!KépKépKép De majd jövőre!Kép

Orsi! Nagyon édesek a képek, most végig tudtam nézni őket! Nekünk is van olyan rugink, amiben az utolsó képeken van Gergő. (Tudod olyan banános színű, csíkos, nyuszi van az elején) Az Botondnak is annyira jól áll olyan édes benne.KépBorogatással kapcsolatban ugyanezeket kérdeztem én is az első előtt, úgyhogy dehogy nézlek hülyének.Kép Én úgy csináltam, hogy hideg vízbe megáztattam egy ruhazsepit, kicsit vártam vele, amíg olyan szobahőmérsékletű nem lett -nekem a doki állott vizes ruhát mondott- azzal betekertem a lábikat, majd egy szárazzal körbe. Ez rajta volt egész nap, éjszakára már nem tettem vissza. De Zsuzsa mondott valami zselét, amit a gyógyszertárban lehet kapni és a hűtőbe kell tenni, attól nem lesz vizes. Ne izgulj, bár tényleg elég szörnyű, de inkább készülj fel rá.Kép Most jól megvígasztaltalak ugye?Kép

Soraya! Annyira jól leírtad a szülést, hogy szinte végigéltem a dolgot teljesen!Na meg a sajátom is eszembe jutott.Kép Köszönöm még egyszer!!!Kép

Lujzika! Ross sokit én is nagyon csíptem, de nekem az eredeti csapatból meg Green volt a kedvencem.KépMost én is Carterre szavazok.Kép

Anniko! Gratula a 15 héthez! Szóval ti is szerdai születésűek vagytok?KépTényleg akik még nem írták le a szülésüket nem is akarják ezt megtenni? Én annyira szívesen olvasnám őket!!! Szerintem a többiek is! Mucska! Ez neked is szól, mert rólad is olyan keveset tudunk, hogy végül is hogy volt s mint volt!

A.Hajni! Gratula a három hónaphoz! Oltás.Kép Azért figyeld holnap is, nálunk egy nap elteltével indult meg a hője, de egy kúppal elcsíptük.KépS miben állapodtatok meg a főnökkel?

Lino! Remélem azért semmi komoly baj nincs veletek, "csak" a lányok elevenek.KépSzösziéknek puszi! Egyébként írtamKép

Kisdió! BőrgyógyiKép Ez azért remek hír!!!Kép Nőgyógyi már kevésbé.KépKörömvágás.Kép Mi volt abban akkora élmény?Én elég frászban vagyok közben.Kép KádKépKacagásKép

Mindenkinek nyugodalmas, átaludt éjszakát kívánok!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok,
ma megint elég későn keveredtem ideKép

Rita,
ne légy elkeseredve, biztosan elmúlik pár nap alatt ez a nyügis ( ékezetek nélkül nyugisKép) korszak, talán tényleg a fogacskái bántják, vagy több tejet csinál magánakKép Ha meg nem múlik el, tutti megszokod az új helyzetetKép
Nagyon várom már, hogy megismerjelek benneteket a talinKép
Daninak nem lett baja a karambolban, csak nagyon sírt, mert felébreszette a csattanás. Viszont apukám miatt még nagyon hosszú ideig rémálmaim voltak, mert a csatt előtt 30 másodperccel még a kocsim és az ő kocsija között térdelt, aztán jött az a vadbarom, és belepréselt apu kocsijába minket. Az is rendesen összetörtKép

Zsuzsa,
mai szavazatom leadvaKép
20 dkg: na, egyszerűen nem értem, honnan jön össze a heti gyarapodásunk - van, hogy 70-80-at eszik csakKép
CicidKép

Linó,
köszi a híreket SzöszirőlKép
Legyetek jók! (üzenem a lányoknakKép)

Panó,
puszi, akármerre is vagyKép

Mucska,
hogyan csinálod a sütőtökfőzeléket Annának? Simán párolod, összetöröd? Vagy vízben főzöd?

Nanda,
gyönyörűek vagytokKép

Soraya,
kontrollKép
FotóKépKépKép

Kisdió,
ha tudnád, milyen pánikrohamom volt ma délelőtt, amikor (megint) végiggondoltam az anyajegyes gondjaimatKép Holnap hívom a doktornőt.
Örülök, hogy nálad minden rendben - már ami az anyajegyet illeti.

Nalika,
szerintem is jók a TEFAL termékek. Megtaláltad az archívban a goffri-receptemet...?

Bea,
fotókKépKépKép Kis vízi tündérKépKépKép

Lujzika,
mi Pesterzsébeten lakunk, a PEPSI-gyárhoz elég közel. Szeretem Harasztit. Vidék, és mégis pár percre van a várostól.
NIVEAKép Remélem, nem azért, mert szerintük nem felel meg bizonyos követelményeknek.

A.Hajni,
gratulálok a 3.hónaphozKép

Lindával nem beszélt senki? Valival, Anikóval is mi lehet? Hogy az igazán régen jelentkezett anyócákról ne is beszéljünkKép

Tali: ha úgy gondoljátok, persze, csináljuk úgy, hogy megbeszéljük, ki hoz üdítőt, ki hoz kevésbé folyékonyatKép

Puszi
Anitabori

Magunkról nem is írtamKép Dorka ma 3,5 órát aludt déltől. Én meg fodrásznál jártam. Közben volt egy kis pánikrohamom is, meg félnapos depim. Ne nevessetek ki, ez komoly. De kijöttem belőle. És holnap ZitázomKépKépKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Vegyetek elő egy párnát a feneketek alá, mert igen hosszú lettem!!

Bea/Fifianyu: rád gondolom a szívbajt hozta a macska, de a történeten én nagyon jót röhögtem!
Nagyon aranyosak a képek, szép a babád, és te is gyönyörű vagy az esküvői képeden.

Szilvi: és a hasizmokkal lehet valamit kezdeni? Idővel helyrejön? Mi történt az unokatestvéreddel?
Azt hiszem itt az ideje, hogy vegyetek egy nagyobb ágyat!

Nanda: tényleg nem ér ilyen képeket felrakni.

Zita: a tévénézés valóban így zajlik. Mindig készülök a Helyszínelőkre, és most már a Vészhelyzetre is, megtekintem az elejét aztán boldogan elalszom, majd a végén felébreszt a férjem, hogy nem akarok-e inkább lefeküdni.

Swen: tényleg már emlékszem, hogy volt az edzőtáborról szó! Csak rövid az agyam!

Kriszta: azért vannak ott is sonkácskák!

Rita: a légzsákot szakszervízben ki lehet köttetni!!

Rólunk/rólam: gyönyörű idő volt, két órát sétáltunk a Duna parton. Elmentem a Nemzeti Színházig, amióta utoljára láttam megcsinálták a külső tereprendezést is, nekem nagyon tetszik. (Mondjuk kívülről eddig is tetszett, egyedül a nézőtér része csúnya szerintem.) Van egy hajó-orrt formázó rész, egy kis tó van alatta, és vannak nagyon jópofán nyírt fák. Majd lefényképezem valamelyik nap.
És most jöttem haza táncról!! Már a múlt héten is voltam, megkaptam a heti egy kimenőmet (már ha Levente itthon van), így le tudok járni edzésre. Valahogy muszáj ledolgozni a 6 (khmm, na jó legyünk őszinték 6+epszilon, ahol epszilon sajnos nem konvergál nullához) kilómat. Nagyon jól esik a mozgás, bár még kicsit nehézkes..

És ha bírjátok még türelemmel leírom a születésünk történetét.

Tehát: aug. 3-án kedden ugyanúgy indult a nap, mint szokott, csak úgy éreztem, hogy valami nincs rendben a gyomrommal. Azt hittem, hogy elrontottam, de igazából nem volt semmi tünetem, csak valami nem stimmelt. Levente 10-11 körül elment a mogyoródi Aquaparkba, én otthon takarítgattam. Délután 1-2 körül még mindig nem volt semmi bajom, csak volt valami bizonytalan érzésem, így felhívtam a legjobb barátomat, hogy otthon van-e, ha valami akcióra kerül sor. Megnyugtatott, hogy otthon van, én takarítgattam tovább. 3 óra körül elkezdtek egészen enyhe fájásaim lenni, de annyira gyenge volt, hogy még jóslófájásnak sem mertem titulálni. Telt múlt az idő, majd továbbra is ugyanilyen gyenge fájásocskáim voltak, de gyanús lett, hogy ez periodikus. 5 óra körül rendszertelenül 4 és 9 perc közötti fájásaim voltak. Szülésznőt felhívtam, hogy „Na most mi van?”, azt mondta, hogy biztos ami biztos, menjünk be a kórházba, nézessem meg, hogy ez egy beindult szülés-e. Így nekiálltam összepakolni a kórházi cuccot. Levente 1/2 6 körül megérkezett, mondtam a helyzetet, befejeztem a pakolást, és 1/2 7 körül beértünk a kórházba. Akkor már kezdtek erősödni a fájások. Orvos megvizsgált, majd mondta, hogy helyezkedjek el szépen a várószobában, ráraknak a CTG-re és majd úgy 2 óra múlva megnézik, hogy szülök vagy nem szülök. (Azóta nem hiszem, hogy az orvos ne látta volna, hogy ez egy beindult szülés. Először azt hittem, hogy azért várakoztat, mert ha kimondja, hogy szülök akkor neki kell végigcsinálnia, és 8-kor van műszakváltás, így ha utána mondják, akkor már az éjszakásra tartozom. De úgy rémlik, hogy ez a doki is ügyeletben volt. Na mindegy)
Szóval rákötöttek a masinára vagy egy órára, szabályos 30-as erősségű fájásokat mutatott, pedig akkor már NAGYON fájt. Csak nem a hasam, hanem valahol hátul a derekam tájékán.
Utána még ücsörögtünk egy órát, akkor már én gyanítottam, hogy ebből szülés lesz, mert olyan fájásaim voltak, hogy (emlékszem) ütöttem a bőrfotel karfáját. Na 1/2 9-kor megvizsgáltak, mondták, hogy már nem tudom hány ujjnyira ki vagyok tágulva, hívták a szülésznőmet. 9-re beért, szintén megvizsgált, megrepesztette a magzatburkot, majd közölte, hogy szerinte ebből 10-re gyerek lesz. (Mondtam neki, hogy ne szórakozzon velem, fél órája tudom csak, hogy szülök) Hívta az orvosomat, hogy tud-e esetleg jönni, de éppen hajókázott valahol egy konferencia keretében, így az ügyeletes orvosok közül javasolt valakit. (Szerencsére nem azt, aki előtte megvizsgált) Ezek után kaptam végre egy szülőszobát és egy ágyat, a medencéset már nem kaptam meg, mert nekem már úgyis felesleges, csak a labdát hozták át. Szóval vajúdtam tovább, de nem akartak rendszereződni a fájások, illetve azt mondták, hogy nem elég erősek, így 1/2 11-kor nekiálltak Oxytocint bekötni . Erre viszont már nem volt idő, mert mondtam, hogy jön a baba, és valóban szerintem 2 nyomásra meg is volt. A többit nagyjából tudjátok, a baba légzése nem volt jó, így hívták a Cernyt és elvitték az Újszülött Intenzívre.

Konklúzió: a szülés fájt-fájt, de már másnap azt mondtam, hogy akár mehetnénk újra szülni, csak várjuk meg amíg a gátmetszés begyógyul. Maga a szülés nem volt negatív élmény, csak az utána következő aggódás az összes érzelmemet felélte.
A szülésznőm és az orvos nagyon kedvesek voltak, az orvos fogta a kezemet, és hagyta, hogy én is belé kapaszkodjak. Azóta arra emlékszem, hogy milyen jó meleg volt a keze, majd megfagytam a szülés alatt a légkondi miatt.
Levente szegény velem volt a szülés alatt (előtte azt mondta, hogy nem akar a szülésnél bent lenni), így utólag azt mondja, hogy egyszerűen nem volt ideje kimenni.

Nos ennyi, elnézést, hogy ilyen hosszú lett, most egy levélben elhódítom a grafomán-érmet AnitaBoritól.

Jerry
jerry

Sziasztok!

Jerry: de jó, hogy megírtad a szüléstörténetedet! Köszi Kép Nagyobb ágyon (faltól-falig) már én is gondolkodtam Kép Unokanővérem sajnos már nem él Kép Hasizmok: nőgyógyász és sebész egybe hangzó véleménye szerint nem jön helyre, majd csak műtéttel Kép Tánc Kép

Bori: Dorka igen humánus a szüleivel, ha ennyit alszik napközben Kép Lindával tegnap beszéltem, Dani meggyógyult, oltás elmaradt, csak nincs ideje jönni. Lányoknak majd átadom, hogy legyenek jók, ha felébredtek Kép Nem tudom mennyire fogja őket meghatni! Kép Régi karambolotok Kép

Swen: mármint, hogy emilt írtál volna? Mert azt nem kaptam. És akármit is írsz, Botond nagyon szépen fejlődik Kép Kép Kép Kata nagyobb kezdősúllyal indult, majdnem egy héttel idősebb, és közel sincs ekkora súlya (a hosszát nem tudom). De így kevesebbet kell cipelnem Kép Igazából a nagyok se voltak sokkal másabbak hízásilag így nem izgat a dolog.

Kisdió: bőrgyógyászos eredmény Kép Kép Kép Körömvágás: Katának valahogy egyáltalán nem hosszú a lábán a köröm, még sose vágtam. Nőgyógyász Kép

Mucska: mi is néztük a Megasztárt Kép Biztos mire elküldöm ezt, addigra beelőzöl Kép Anna esti sírásának elmaradása Kép

Maci: megjavult fiad Kép Az én lányaimra fordítva hatott a front Kép Nem voltak normálisak.

Lujzika/Kriszta: remélem azért a nyüglődős este után jól aludtatok! Kép Kaki Kép Séta Kép

Annikó: grat a 15 héthez ! Munkahely Kép

Orsi: sose borogatok, ha csak nincs már bedagadva (Katánál még nem volt ilyen, nagyoknál is csak egyszer), mert béna vagyok, de állandóan elcsúszik stb. Pedig harmadiknál már illene tudnom Kép Éjszakátok? BOLDOG NÉVNAPOT!

Bea: de jó nektek! Képek szuperek, és én is irigy vagyok! Kép Merre voltatok fürdeni?

Megyek megpróbálok valami rendfélét varázsolni ebből a disznóolból itt körülöttem, amíg alszanak még.

Szép napot mindenkinek (itt spec esik, és én azt úúúúúúúúúúgy utálom).

Szilvi
lino

Jó reggelt!

Beugrottam egy aranyért, úgyis olyan rég bitoroltam.Kép

Jerry! Nagyon klasszul leírtad a szülésed, még mindig olyan izgalommal olvasom ezeket!Kép Örülök, hogy a negatív dolgok nem vették el a kedved tőle! Remélem tényleg beugrasz a talira, Manócskád nélkül is.Kép

Bori! Ez a baleset borzalmas lehetett!Kép Na és ez a depi meg roham is.Kép de annyira örülök, hogy jobban vagy!!! Egyébként ilyenkor mit kell csinálnod? Elég valami lelki erősítés, vagy gyógyszert kell bevenned? De ha kínos jó mail-ben is, vagy a talin beszélünk róla, vagy nem beszélünk róla! Írtam mailt.Kép

Már olyan régóta meg akartam kérdezni tőletek a hozzátáplálással kapcsolatban. Ha tejet nem ajánlatos egy éves kor alatt adni, akkor hogyan csináljátok/csináltátok a főzelékeket? Meg ha valamelyik étel-féleséget azért nem javasolják mert allergizálhat, de én kipróbálom, akkor annak mik a jelei, ha allergiás rá a bébi? És az azonnal látszik? Vagy van olyan, hogy valami belső károsodást okoz és csak később lehet észre venni? Bocsi ha nagy hülyeségeket kérdezek.Kép Csak a napokban olvastam ezt a hozzátáplálás dolggot és hirtelen ezek jutottak eszembe vele kapcsolatban. Mert mondjuk én az elején, amikor adtam egy pici teát Botondnak volt, hogy mézet tettem bele, mert nem tudtam, hogy nem lehet. De semmi negatív reakciót nem tapasztaltam. Vagy itt van a banán, amiről szintén olvastam, hogy lehetőleg ne adjuk, aztán van aki mégis adja és semmi baja a gyereknek. Akkor most hogy van ez?

Szép napot mindenkinek!

Swen

Anikó, Panó, Linda, Vali, Kinga, Melinda, mi van veletek????

Botond Kép
EneseKép
swenson

Na tessék!

Kedvenc Szilvim nem beelőzött?!KépKépKép

Azért az esüst tök megvan!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Jó reggelt hétalvók! Kép

Sajna Malacka belázasodott tegnap, nagyon szar volt. Csak ült az ölembe, rágta az öklét és semmi nem kellett neki, enni se akart rendesen. Én meg teljesen kivoltamKép
Még jó hogy Apa itthon volt, legalább megvígasztalt. Remélem mára rendeződik a helyzet.

Lujzika: szeritnem a védőnői képzésre csak úgy lehet jelentkezni, ha az ember átmegy egy kötözködőképességi vizsgán. És ha nem kergeti eléggé őrületbe a pácienseket, akkor nem alkalmas erre a pályáraKép

Maci: neked is cserélgeti valaki a gyereket? Kép
Örülök, hogy javul a helyzet.

Kisdió: anyajegyKép Hurrá-hurráKép
lábköröm vágásKép kismedence gyulladásKép Azt hogy sikerült beszerezni?

Bea: képek Kép Szerintem befér a klubba, bár nem én vagyok a felvételiztetőKép

Swen: a főnökkel nem sikerült konkrétan semmibe megegyezni, mert idén jelentkezem egyetemre (fősulit végeztem) és nem jutok dűlőre hogy építőmérnök legyek vagy építészmérnök. Tűzoltóságon dolgozom, és oda ez jó, de ezen belül gazdasági vonalon is dolgoztam és az is tetszett. Most meg ki kéne találnom, hogy maradok a régi helyemen, vagy megyek a főnökkel - mert őt áthelyezik - máshova. Ha maradok, akkor előadó leszek továbbra is, ha megyek akkor osztályvezető. Csak hát mikor is akarok én visszamenni? Nem tudomKép

Ti gondolkodtok már ilyesmin? Vagy tudjátok konkrétan?

Anitabori: ez a pánikroham komoly? Kép nekem is volt, szülés óta még nem jött elő, remélem nem is fog. De tudom hogy mennyire pocsék Kép

Jerry: születéstörténetKép Én biztos lemaradtam valamiről, de mi volt a baj a légzésével?
Orvos jó meleg kezeKép

Most eldugulok, remélem ma jó napunk lesz, meg nektek is.

Puszi
Amatőr

Ez nem ér, én előbb kezdtem el írniKép
Amatőr

Azt még nem is írtam, hogy Botond még mindig alukál! Tegnap fél kilenc óta!KépA cicijeim pedig már nagyon várják az ébredését!Kép

A.Hajni! Remélem a lázat kialudtátok! Hát akkor a meló nem egy egyszerű eset nálatok....KépKép Én is annyit töröm a fejem, mert nekem muszáj lenne minél hamarabb visszamenni, de a szívem szakad meg, hogy itthon hagyjam a bébimetKép Én már állandóan ezen rágódóm, hogy hogy is lehetne valami normális megoldást találni. De ez egy bonyolult ügy, amit itt nem akarok részletezni.Kép
Na reggelre eldugulok!

Lino! Mail átküldve újra!

Orsi! Linotól ellopva -pedig tudom, mert ha kislányunk lett volna, őt is Orsinak hívnák- BOLDOG NÉVNAPOT!!!!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Szp reggelt mindenkinek!
MA reményfutamos vagyok, dobogóról lemaradtam. Kép
Most ébredtem fel. Anna is felébredt, de reklamált, hogy kivettem így visszaraktam. Lehet, hogy még visszaalszik.
Kriszta!
7 év Kép jó munkához idő kell .... Kép Hát Anna elég jól sikerült! Kép

Swen!

Mariannak átadom!

Igen nagy eltérésekkel születtek a babák a topikban. Anna is ugye 3 héttel hamarabb jött, mint kellett volna. Engemis azzal riogattak, hogy bőven felette lesza 4 kgnak. 36 héten így szép eredmény amit kihozott magából. Egy év múlva kíváncsi lezsek, hogy érik utol egymást a gyerkőceink! Kép
Eégedettség Kép

HA lesz időm akkor leírom, hogy mi történt velünk szülésnél.

Bori!

Hát én erre lusta egydisznó vagyok és vettem neki Hipp bébiételt. Azok biok és Anna nagyon szereti.És baromi jó ízűek. emgkóstoltam a többit is, de azok vacakok, nem is kapott Anna belőlük.
Foolyt köv, de Anna csak nem aludt visza
Mucska

Andi
Kép
mucska

sziasztok!

Minket negyed órája a kajás pali keltett! A csajok még alszanak, de megyek, és keltem a Zsófit, mert nem ér be a férjem dolgozni, meg ő sem az oviba!

MAjd jövök!

Zsuzsa
zerko

Orsi!

Kép

Boldog névnapot!

Mucska

Andi
Kép
mucska

Jó reggelt!

Ma mindenkit kidobott az ágy?
Annyira elfáradtam az este, hogy felraktam a képeket és kb. 10 perc múlva aludtam. A pancsi nagyon jó volt! Már az idejét sem tudom, mikor voltam utoljára medenceközelben, tavaly nem sok kedvem volt strandolni( meg élni se nagyon), idén nyáron pedig csak kórházi zuhanyzó jutottKép. Zsófi nagyon élvezteKép úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom! Itt nincs bébi úszás, viszont protekció igen, ezért tiszta vizet kaptunk mindkét medencébeKép Ez igaziból pezsgőfürdő, de Zsófi félt a buborékoktól, így ki kellett kapcsolniKép

Kisdió!
BőrgyógyászKép Nagyon örülök neki!!!

Swen!
Jó napjaitokKép

Anitabori!
AnyajegyKép DepiKép Biztos nem lesz semmi baj!Kép Drukkolok!

Jerry!
Utólag én is jót röhögtem!Kép SétaKép Én már nem is emlékszem mikor sétáltam utoljára Pesten, pedig nagyon szeretemKép TörténetedKép Kép

Lino!
Itt is esik, nem is kicsitKép Pedig ma vásárolni kell mennem, vicces lesz esőben pakolni. A múltkor már gondoltam beállok egy mozgássérült parkolóba, hogy ne ázzon sz...rrá a gyerek ameddig elérünk a bejáratig.

Amatőr!
LázKép VédőnőKép Jobb napot kívánok nektek mára!Kép

Mucska!
Most látom csak, ti is a 36. héten születtetek? Mi történt? Ha nem titok...

Orsi!
NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Pusz

Bea
Vendég

Szüléstörténet.

Épp aznap kezdtem a 32. hetet. Már jó pár napja olyan ,mensis görcseim voltak. Hát mondom csak el megyek a dokihoz.Addig nem izgatott a dolog, csak a barátnőm piszkált vele. Bemegyek megizsgált, azonnak CTG. A gép szerint baromi erős fájáásaim voltak. Csak néztek rám, hogy semmi bajom. A doki mondta, hogy vissza kell tartani Annát, nem engedi, hogy a 36. hét előtt megszülessen. Így maradok. Mondtam és, hogy még hazamennék a cumómért, de mondta, ha kell ő is felhívja a férjemet (ismeri), de én sehova, hanem azonnal szülészet. Ott beköttöttek infúziót, ami 2 óra alatt folyt le. Akkor újabb ctg, semmi változás. Kaptam még egy infúziót, ami 6 órán keresztül folyt. Autána már normálisabb értékeket mutaott a gép, akkor felkerültem a terhespatológiára. Ezek után ahányszor elküldtek ctgre mindig szar volt az erdmény, így olyamatosan kaptam gyógyszert ami vissza tart+ seduxen. Olyan voltam mint a kemotoxos légy. A dokim mindig azt mondta, hogy a 36. hétig ki kell tartani, akkor haza is mehetek. Mindig ez lebegett előttem. Szóval négy héten keresztül ment eza mutatvány. Eljött a 36. hét, minden megjavult a gép szerint, de nem mehettem haza. Szombaton kiengedtek egy napra, de 2 óra múlva pockoltam vissza olyan szarul voltam. A gép semmit nem mutatott.
Hétfőn majd meg pusztultam úgy fájt az alhasam. CTG = semmi eredmény. Megvizsgált a doki, orditottam,, pedig hozzászoktam már. Másnap kínlódás, mert a dokim nem volt. Eljött a szerda. Reggel, mondta a doki viziten, hogy elküld emlőstimulációra. De utána jött a professzori vizit (az én dokim "csak" tanár, azóta prof) és a professzor nem akarta engedni, mert hogy fiatal még a terhesség. A dokim nem engedett belőle, mert hogy nagy a baba korához képest. Lementem. Elkezdtük. Szerencsémre ott maradta ctg-s csaj. 2 perc után észre vette, hogy a gép SEMMIT NEM MUTAT és hosszan elhúzódó fájásaim vannak. Jelzem ettő a hétfői sokkal rosszabb volt. Azonnal oxigén maszkot kaptam és ott volt 10 doki. Az én dokim meg rohant, hogy ENGEDÉLYEZTETNI, hogy azonnal megcsászározhassanak. CSak annyit értettem, hogy ez kóros és nincs szívhang. Innentől peregtek az események, és császárral epidrális érzéstelenítéssel megszületett Anna. azóta is néha figyelem Annát, hogy nem e lett valanmi baja, de szerencsére makk egészséges. Persze a papírjaimon ezeknek nyoma sincs. Hát ennyi!

Most megyek, mert a hercegnő szólít!
Mucska

Andi
Kép
mucska

Szia Mucska!

Tudod, mi egy napon szültünk... Kép

Mi az az emlőstimuláció? (Sejtem, de azért mégis: hogyan csinálják?)

Üdv, Hello
hello

Szia Hello!
Mot már tudom Kép
Emlőstimuláció: a cici kell "bügyürgetni" 2 percig és aztán két perc szünet. Ez megy 1/2 óráig, közben a ctg re vagy kapcsolva. Ez a bügyürgetés fájásokat okoz és látják, hogy viselkedik a baba a pociban. VAn akinek ez beindítja a szülést. Ezért már csak azoknak szokták csinálni, akit szeretnék, hogy megszüljön. ha jól tudom.
Pusz, rohanok Annázni, még jövünk!
Mucska

Andi
Kép
mucska

ORSI: BOLDOG NÉVNAPOT!!!

<!--attachment: vir_g-121928.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*21.8**vir%e1g%2ebmp --><center><pre>
Kép
virág.bmp (21.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Zsuzsa
zerko

Ezt hetek óta szeretném, csak mindig elfelejtemKép

Kép

Igaz, nem Dadoo, de a játszószőnyeg az. Kép
Vendég

Sziasztok!

Sajnos ma ejjel is ugyanolyan volt mint a tobbi. 3 orankenti keles. Kép
Talan Anitanak igaza van. Meg kell szoknom. Kép Ma kihivtam a vedonot, hogy megkerdezzem mi lehet ez. Nemsokara talan itt is lesz.

Jerry: Jo otlet. megyek a szervizbe es megkerem, hogy ideiglenesen kapcsoljak ki a legzsakot.

Mucska: Es a baratnoidnel mennyi ideg tartott ez az allapot? Anna sulya miatt ne aggodj. Kép A lenyeg, hogy egeszseges.

Bea: Nagyon jok a kepek. Kép Te is jol nezel ki. Kép

Anita: orulok, hogy a karambolt megusztatok. Papadnak rem szerencseje volt! Kép

Tegnap keszitettem kepet Lilirol es a jarokarol. Ugy tunik elvezi nagyon. Persze azert ott vagyunk mellette. Lat minket.

Kép
Lili nezi a tuzet
Kép
Hmm, finom volt a csoki. Kép
Kép

Kép
Kép
trita

Rita!

Lili édes Kép kandalló szuper! Beköltözhetünk hozzátok? Kép

Mariann nevében köszi mindenkinek a puszit. Ne haragudjatok, hogy nem írok bővebben Róluk, de nem tudom, hogy mit írt a gondjáról én meg nem kaptam felhatalmazást, hogy leírjam a dolgait. Viszont kaptam Annájáról képet, szépen fejlődik és nagyon ügyi baba. Vele minden a legnagyobb rendben van. Kivizsgálták, mert kevesett hízott, de nincs vele semmi, csak ilyen fajta. Nagyon szép kislány. Kép
Pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

Rita!
Nagyon jók a képek!Kép Én csak reménykedni tudok, hogy a kis kopaszkám egyszer ilyen hajkoronával fog rendelkezniKép Az az egy vígasztal, hogy én is tök kopasz voltam kicsinek, most pedig sokszor gondot okoz a sok hajamKép

Tapasztalt anyukák!
Ti, hogy fertőtlenítitek a gyerekjátékokat? Most hozott a barátnőm egy nagy szatyor csörgőt, meg mindenféle bébikütyüt, látszólag tiszták( a gyerekszobából szedte össze). Beáztattam Domestos-os vízbe, az elég? Bocs, ha ökörséget kérdezek, de ebben nincs tapasztalatom, anyut meg sajnos már nem kérdezhetem meg...Kép

Pusz

Bea
Vendég

Sziasztok!

Itt volt a vedono. Szoval ennek az ejszakai felkeleseknek tobb oka lehet.
1. Fogzas.
2. Tejmennyiseg csokkenese. (tuszorepedesek, menstruacio)
3. Novekedesi szakasz.

A vedono ajanlotta:
Az esti szopi utan, miutan elengedi a cicimet, probaljak neki cumisuvegbol adni fagyasztott tejet. Ha elfogadja es megeszi, akkor kevesebb a tejem estere. Ebben az esetben napkozben kiegeszito tapra lesz szuksege, hogy estere tobb legyen. Vagy probaljam meg, ha elalszik a cicimen este (mindig elalszik), akkor keltsem fel 10-11-kor, amikor en fekszem le, szopiztassam meg es igy hatha tovabb alszik. Ha este a cumisuvegbol nem fogadja el, akkor marad az, hogy 10-11-kor ujbol megszoptatom. Mondtam a vedononek, hogy nekem minden szopi utan ha megnyomom a mellem, spriccel belole a tej. O azt mondta, hogy ez nem feltetlenul azt jelenti, hogy van meg annyi tejem, amit a baba kiszivna.
Csak azt nem ertem, ha este a szopi utan bealszik, akkor most jollakott vagy sem?
Velemenyek?

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Úgy látszik, ma mindenki elaludt?! Mi ugyan 6-kor már voltunk fent, mert Apa korán ment le a konyhára (ma is van egy ebédje, meg holnap lesz az a 400 fős fogadás, amiről időközben kiderült, hogy legalább 550-en lesznek), tegnap (illetve ma) 1-kor jött fel csórikám. Eszter meghallotta az "Isten" hangját reggel, és persze ő is felébredt, de aztán vissza is aludt, velem együtt. 8-kor ébredtünk újra!

Nálunk süt a nap !!!

Fifianyu! Ez tényleg szupi program volt. Én még itt nem néztem utána, de biztos van bébiúszás. Csak azt nem tudom, hogy ilyen helyeken milyen mély a víz, mert úszni nem tudok. Lehet, hogy engem is megtanítanának? Kép
BNHFC anyukáknak Kép Szerintem dobogós helyen végeznék!

Hajni! Kaki Kép Azért egy hétig csak nem kell várni rá !

Mucska!
Jó munka, sok idő Kép Azt hiszem, mi is jó munkát végeztünk Kép
Szülés Kép És tényleg nem volt szívhang, vagy csak nem találták? Az a lényeg, hogy Anna egészséges !!!
Szerintem tényleg szörnyű, hogy a záróba semmit nem írnak bele. Nálunk is csak az szerepelt benne, hogy a baba antibiotikumot kapott, de, hogy mekóniumos vizet ivott, arról egy szó se. Vszeg azért, mert azt nekik hamarabb észre kellett volna venni, hogy zavaros a magzatvíz, de ilyen vizsgálatot nem is csináltak!

Swen! Főzeléket még mi sem csináltunk igazán, de a párom a sütőtököt vízzel csinálta meg. Egyelőre még én is csak bio bébikajákat vettem, mert mi még csak a kóstolgatásoknál tartunk, mindenből csak 2-3 kanállal.
Amúgy mi is "csak" 10 cm-t nőttünk.

Anitabori!
Régi baleset Kép Az a lényeg, hogy senkinek nem lett semmi baja!
Harasztit én is szeretem, meg egész az elején lakunk (Hév-átjáró után az első utca elején), így autó nélkül se olyan borzasztó a közlekedés.
Fodrász Kép Depi Kép Örülök, hogy kijöttél belőle!

Lino!
Alvás jól sikerült, legalábbis a kiscsajnak. Én azért megvártam apát.

Amatőr!
Láz Kép Elmúlt?
Védőnő Kép De van benne valami!
Munka: tényleg jó nehéz döntés, én még adtam magamnak min. 2 évet.

Zsuzsa! Ti is elaludtatok?

Rita!
Járóka Kép Képek Kép
Olyan érdekes, hogy a babákat mennyire elbűvöli a fény. Eszterke is állandóan keres valami fényforrást!

Gondolom, mire befejezem, már megint lesz újabb üzi, mert ezt most kb. 1 óra alatt sikerült megírnom, mindig közbejött valami!

Puszi mindenkinek!

Kriszta

Kép
lujzika

Jó reggelt,
már ha lehet ezt a sötét micsodát reggelnek nevezni...

Jerry,
a Nemzetis parkot a fiúk is szeretik, Dani nyáron szeret ott vizeskedniKép
TáncKépKépKép rendes párod van
köszi a szüléssztorit, jó volt olvasniKép

Linó,
nem tipikus ám mindennap ez a 3 órás alvás. De úgy vettük észre, hogy ha dél felé alszik el, ez majdnem mindig bejön.
képzeld (képzeljétek), Dorka napok óta kinézi a kezemből az enni- és innivalókat. Tegnap almát eszegettem. Erősen szuggerálta...Megnyalattam vele, rögtön rácsapott. Édesen szívogattaKép El akartam húzni, hát jött utána a szájával. Megint engedtem neki szipokázni, hát annyira tetszett nekiKép
Ma reggel Karcsi banános ujját nyalogatta bőszen, után meg a félbeharapott óriási szőlőszemem nem akarta elengedni...Azt hiszem, nem fogjuk megvárni a teljes 6 hónapot, de egyet még biztosan kivárok.

Swen,
a depimre nem szedek gyógyszert már lassan másfél éve. Tegnap pl. megbeszéltem magammal, hogy mi is borított ki, mi ebből a valós probléma. De ezt úgy "rendesen" végigzongorázom magamban. Tegnap segítettKép
Főzelék: tejet egy éves korig nem szabad adni. Tehát a főzeléknek szánt zöldséget feldarabolom kockákra, kevés vízben megpárolom, és bizony nem javasolják bele a sót sem. Ha nincs lefejt tejcsi, amivel a főzeléket majd passzírozás után hígíthatod, akkor a főzőlevet használod a kívánt állag eléréshez, ha van, akkor meg a tejet. (anyatej esetleg a hozzászoktatást teszi könnyebbé az ismerős íz miatt). Azért jó, ha kevés vízben párolod, mert akkor esetleg azt nem kell leönteni/kiönteni a zöldségről, hiszen abban nagyon sok a kifőtt vitamin. A pürésítésről én azt olvastam, hogy azért jó szitán áttörni, mert így nem kerül bele a mixerrel sok-sok levegőbuborék. (vagy ahogy Zsuzsa írta, várni kell a mixelés után, esetleg kevergetni az ételt, hogy távozzanak a bubikák)
Tehát párolás, vizet én leöntöm, felfogom, passzírozok, aztán vissza a víz vagy tejcsi a kívánt állagigKép És ha már 8-10 hónapos a baba, szerintem mehetnek mindenféle finom zöldfűszerek beleKép
Többi anyuka, ti hogy csináljátok? Na, ne azt mondjátok, hogy előveszem a Hippes üveget, jobb kezemmel átkarolom, ballal tekerni kezdem a tetejétKép
Allergia: SZERINTEM van olyan, ami percekre rá is jelentkezhet, vagy pár órán belül, de van olyan, ami csak évek múlva. Pl. sok helyen olvastam, hogy a korán elkezdett tehéntej sokkal később okozhatja a krónikus felsőlégúti nyavalyákat.

A.Hajni,
Bálintnak gyors gyógyulást!!!

Mucska,
Hipp-főzelékKép Nálunk is lesz mindig tartalékbanKép
szülésedKép de csodás a végeredmény!

Rita,
kíváncsi vagyok, mint mond a védőnéniKép
fotóKép kandallóKép mi gyertyázunk egész nap, annyira szeretjük a fényét. Naponta elmegy 2 hosszú gyertya. Kell is mennünk az IKEÁ-baKép
Látom, van még egy közös játéka a lányainknak: az IKEÁ-ból való fagyi alakú VirágbabaKép Dorka legelső játéka, utazásnál mindig az van velünk a hordozójában.

Zsuzsa,
nem akarod már frissíteni a profilodat...?KépKépKép
Megatoys-Brendon: a lányok tudták, mert megírtam 17-i 10.47-es hozzászólásombanKépKépKép AlvásKép Mi is aludtunk 9-től fél 7-ig. És most is már egy órája alszikKép

Most megyek felöltözniKép Hátha Zita hamarabb érkezikKép

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Anita: azt el is felejtettem, hogy a vedono azt mondta, hogy 4 es fel honapos kortol elkezdhetjuk a barackot. Kép

Szia Rita

Kép
Kép
trita

Mondtam én, hogy lesz már újabb!

Bea!

Ne izgulj, mi is csak "őszibarack-fejűek" vagyunk! Csak fürdéskor látszik, hogy van valamennyi haja a kisasszonynak Kép

Fertőtlenítés: Az az igazság, hogy én kaptam ajándékba egy sterilizátort. Úgyhogy én először jól elmosom őket, aztán berakom a masinába. Mondjuk eddig még csak olyan cuccok voltak, amik bele is fértek. A nagyobbakkal még én se tudom, mit fogok csinálni.

Rita!
Sajnos én ehhez nem tudok hozzászólni!

Puszi

Kriszta

Kép
lujzika

Bori!

Igen átkarolom a gyereket az egyik kezemmel fogom a hippes üveget.... Kép De ahogy most már nem kóstolgatások lesznek, hanem tényleg eszik akkor én is nekikezdek főzőcskézni is. De eddig az a 30- 40 ml ment, azért meg nem vacakolok. Most már azért szépen eszik így elő kell vennem a nemlétező tudományom. De azért lesz itthon bébiétel is, ha úgy alalkul ne haljon éhen ez a szegény gyerek Kép

Kriszta!

Tuti, hogy ti sem naggyáztátok el a dolgot, és Eszterke is tökéletesre sikerült!!!!
NA jó vannak itt szerencsések a topikban, akiknek csak az élvezet jutott mégis gyönyörű a gyerek. Kép Ők a kivételek! Vagy inkább mi? Kép
Mert, hogy ebben a topikban gyönyörű gyerekek vannak kivétel nélkül!
NA megyek, ma tejbgríz lesz Annának az ebéd. Már mint tejpép. Tegnap szólt a védőnő, hogy feltétlen kapjon. A dokinak meg nem mertem megmondani, hogy néha kap. Az meg lenyelne. Bár azért a főzelék is oda van készitve, mert azt azért jobban szereti. MAjd kiderül Kép
Pusz: Mucska

Andi
Kép
mucska

Jó reggelt!

Szilvi: unokanővéredet sajnálom. Nem gondoltam, hogy ennyire negatív a tapasztalat.
Műtét:elnézést, de a műtétednél elgondoltam, hogy mit tudnak vajon ebben az esetben csinálni, és a végeredmény az lett, hogy láttalak a lelki szemeim előtt szép nagy piros keresztöltésekkel a hasadon. Szóval csak az jutott eszembe, hogy összevarják a hasizmokat keresztbe. Tényleg ezt csinálják??

Swen, és mindenki a hozzátáplálásról: most nagyon ünneprontó leszek, de szeretnék valamit elmondani nektek a banánról, amit viszonylag hamar adnak a babáknak, és az összes orvos/védőnő ajánl. Szóval az egyetemen tanultam, hoyg kevés agyonvegyszerezettebb gyümölcs van a banánnál. Leszedik zölden, vegyszerezik, hogy leállítsák az érését, majd tartósítják a szállításhoz. Leszállítják a rendeltetési helyére, majd újra vegyszerezik, hogy beinduljon az érés. És hiába van a héja én azt hiszem, hoyg elég sok felszívódik a belsejébe is. Még nem tudom, hogy mit csinálok majd amikor mi is elérünk a hozzátápláláshoz, de azt hiszem több almát fog kapni mint banánt.

Amatőr: Marcell súlyos tüdőgyulladással született, 2 hétig kapott antibiotikumot.

Mucska:a te születéstörténeted sem az amire szivesen emlékszik az ember vissza. El tudom képzelni mit éreztél amikor a CTG nem mutatott szívhangot. De szerencse, hogy Anna jól van, és ilyen gyönyörűen fejlődik!!

Rita: mennyi játék! Lassan Lili nem fog elférni tőlük. Mosoly nagyon édes..

Nálunk is esik az eső, ha így marad elblicceljük a mai sétát.

És még egy mondat a szülésről: én a kis idealista azt képzeltem, hogy tudom majd a szülési fájdalmat kontrollálni.(Titokban azt is elárulom azt gondoltam, hogy a nők csak nyafognak, nem lehet ez olyan fájdalmas) Közel 20 évig énekeltem kórusban, így remekül tudok "hasi lélegezni", és bíztam benne, hogy majd odafigyeléssel, a légzésekkel én milyen könnyen átvészelem a szülést. Hát nem így történt, semmire sem tudtam figyelni. Mentségemre szolgáljon, hogy állítólag nagyon gyors volt a szülésem, és ha ilyen gyorsan tágul valaki, akkor az jobban fáj.

Mennem kell, Törpi magára rántotta a zsiráfot. Vagy a zsiráf ugrott rá?
Jerry
jerry

<!--attachment: levente_viccei-122020.doc*mime_msword.gif*application/msword*27.1**levente+viccei%2edoc --><center><pre>
Kép
levente viccei.doc (27.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Láz lement, de még nem tökéletes a kölyök. Kicsit nyügi, bár lehet hogy ez már nem az oltástól van. De étvágya az már van Kép

Fifianyu: ugyanilyen baby-gym-ünk van (hogy kell ezt ragozni?) Kép
A fertőtlenítéshez én a játékoknál is a Chicco hidegfertőtlenítőt használom. Ez egy lötty, vízhez kell tenni, és fél óráig benne hagyni a dolgokat. Szerintem ez a játékokhoz is praktikus, mert akár egy lavorba is csinálhatom és akkor a nagy vackok is beleférnek.

Örömmel olvasom, hogy mások is a kényelmesebb bébiételt választják Kép Bár én már főztem sütőtököt, vízben, de csak azután hogy már megevett belőle egy normális adagot.

Jerry: a banánban teljesen egyetértünk, ezt én is hallottam. Csak néha azt gondolom, hogy az alma meg a barack is, ki tudja milyen vegyszert kapott? Lehet hogy hülye vagyok, de az apuéknál termett gyümölcsökbe bízok a legjobban, aztán meg jöhet a bio-Hipp.

Na, megyünk "ebédelni" úgyhogy eldugulok.
Amatőr

sziasztok!

Köszi a szavazatokat!
Nem fejeztem be a visszaolvasást, így bocsi, aki kimaradt!
ZSófit most hoztam el az oviból. 39 fokos láza van Kép, várjuk a dokinénit! MAjd jelentkezem.

Swen: könyökéig él??? Kép

Nalika: na, akkor megveszed? Amúgy a Tefal tényleg jó!!!

Orsi: ha lesz pelus, viszem!
Hogy ment a szuri? ÉS a borogatás?

Amatőr HAjni: oltás Kép
Látogatás Kép Szőrös palik! Kép

Mucska: Papád Kép
Kaja Kép Akkor megy a kaja tej nélkül is!
Az én férjem is lányt szeretett volna! ÉS a 2 lánynak is nagyon örült! Kép
MEgasztár? Nem is tudtam, hogy már van! Nálunk meccs volt. Tudod, BL!!!

Lujzika: köszi a gyíkot is! Kép
KAka Kép

MAci: megjavult legény Kép

Bea: képek Kép

Lino: ma jobb?

Kisdió:
bőrgyógyász! Kép az jogos, hogy ezek után meg kell nézni minden anyajegyet! Fő az óvatosság!!!
Nőgyogyi Kép De neked már egyszer megvolt? Akkor nem meglepő a tüszőérés, vagy igen???
Lábköröm Kép Az valóban az! De a nagylábujjuk úgy meg tud nőni, hogy kilyukassza a ruhákat!
Kacagás Kép CSodakád Kép

Bori-Anita: irigykedem a talitok miatt! Ebben a ramaty időben jó lehet! Kép
20 deka? Biztosan többször eszik! VAgy a tejed táplálóbb! De az is lehet, hogy Dorka hasznosítja jobban!
Alvás Kép Irigyellek. Edina tegnap alig aludt! Egész nap nem volt több nappal, mint 2 óra! Kép

<font size="-2"> ja, és ha szabad: ma is kérhetek szavazatokat?
http://www.haziallat.hu/galeria.php?kategoriaid=1&kepid=2028&osztas=4&szam=16
A többiekre is szabad, de küldhettek kígyót-békát is! </font>

Zsuzsa
zerko

Mondom én, hogy rövid az eszem, az előbb elfelejtettem:
Nem kéne szombatra csak egy kicsit egyeztetni, hogy ki mit hoz? Édes süti - sós süti - üdítő megoszlásban?
Én biztosan viszek mondjuk 4 doboz üdítőt, és ha sikerül sütnöm, illetve nem sikerül nagyon rosszul, akkor vagy moszkauert vagy fetasajtos pogit. Jó lesz?

Jerry
jerry

Lányok,
akkor egyeztessük a talis ellátmánytKép
úgy látom, legtöbben ezt javasoljátok.

Jerry,
ha sütit vállalsz be, szerintem egyáltalán ne hozz üdítőt. Mit szólsz hozzá?
Én pl. bevállalom CSAK az üdítőket. Viszek mondjuk 5 liternyit, magam és Swen nevében.
Persze, akinek úgy szimpi, hozzon mindentKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Orsi! Boldog névnapot kívánok!
Köszönöm a mail-t, megnéztük a képeket. Idézek a lányomtól: Aranyos a baba.
Nálunk a borogatás: Néhány gézlap négybe hajtva, bevizezve, és ezt kötöttem körbe vászonzsepivel. De nem mindegyik szurit szoktam. A doktor néni szokta mondani, hogy melyiket érdemes. Mert ezt már nem vagyok hajlandó megjegyezni.

Bea! Mi azért kicsit megijedtünk, mikor Csilla kétévesen meg tudta foltozni a madárijesztő ruháját a ManóTavasz-os fejlesztőjátékban. Ehhez ugyanis már két dolgot kellett tudnia, az egeret kezelni pontosan. És a formákat felismerni, hogy honnan hiányoznak. Ugyanis addig úgy tűnt, hogy csak össze-vissza kattintgat, ha a gép elé került. Aztán kiderült, hogy mégsem.
Tetszik a fejvédő és a kacsa a sarokban. Persze a fiad is jól mutat. Kép
Az esküvői képeken nagyon komoly vagy.
Szomorúan olvasom a kórházi tapasztalataidat. Az benne a legszörnyűbb, hogy egy csomó dolog, ami neked rossz volt, kiküszöbölhető lenne egy kis emberi odafigyeléssel, szóval nem pénzkérdés.
A párom a medencétek miatt irigykedik, a fiam meg az úszás miatt.

Mucska! Imádnivaló lehet a papa.
Sajnálom, hogy Mariannal nem tudok találkozni.
Védőnéni. Kép Aranyos lehetett, hogy vártad a kötözködést, és a kis galád mindennel elégedett volt.
Klinikai élményeid. Kép A barátnőmnek ott volt elismert műhibája az első gyerekénél. Igazából nem értem én ezt az egészet. A kolléganőm a II-es kórházban szült. Ott sem volt jobb. Mondta, hogy kb úgy nézett ki a zárója, hogy beleírtak mindent, ami a körülötte vajúdókkal történt, csak valahogy az maradt ki, hogy vele mi történt.

Anita! Tetszett a megjegyzésed, hogy nem tudtad kiolvasni a saját írásod. Tudod hányszor jártam már én is így?! Kép

Zsuzsi! Jó hogy benéztél. Gyere gyakran! Talira nem tudtok jönni?

Nalika-Hajni! A rizst hétvégén kipróbálom. Úgyis itt lesz a húgom, vele szoktunk mindig új dolgokat kipróbálni a főzésben. Bár általában ez úgy néz ki, hogy ő keres egy új receptet, én megcsinálom, ő kóstol.
És adsz a kiskanálba tejcsit?
Mit döntöttél, a TEFAL-sütő ügyében?

Lujzika-Kriszta! Kíváncsi vagyok, mit derítesz ki a Nivea dolgokkal kapcsolatban. Én teljesen meglepődtem, mikor egy Hollandiában élő ismerősünk mesélte, hogy mennyire nincs náluk választék ilyen babakozmetikumokból.
Már sok rosszat hallottam védőnők válogatott példányiról, de ez a borravaló-várás ez új. Az egyik most kismama ismerősömet, pedig legszívesebben négy fal közti láblógatásra ítélné a védőnő, mert szerinte egy kismama ne csináljon semmit. Egyébként semmi baja, orvos röhögőgörcsöt kapott, mikor meghallotta, hogy mit mondott a védőnő.

Swen! Gratulálok Botond méreteihez.
A kaja-pia egyeztetésen én is gondolkodtam, de szerintem nehéz kivitelezni. De ha van jó ötlet, akkor állok elébe.
Főzelék. Én a zöldség főzővizéből egy kicsivel összetörtem. Van aki anyatejjel csinálja. A reakciók (kiütés, hasmenés, hányás, puffadás), már ha vannak, nem feltétlenül rögtön jelentkeznek. Ezért ajánlják, hogy minden új ételt egyesével vezessünk be, és legalább három-négy napig ne kapjon más újat, mert annyi idő alatt, ha akar valami jelentkezni, akkor nagy valószínűséggel jelentkezik is. Amivel nagyon csínján kell bánni az a tej és a gluténtartalmú gabonák. Ezek ugyanis alattomosabbak. Nem feltétlenül lesz azonnal reakció, viszont hosszú távon bajt csinálhatnak. Őket ezért nem ajánlják egyéves korig.

Zsuzsa! Majd a húgommal szavaztatok a cicákra, mert ő a nagy macskarajongó.

Soraya-Kriszta! Szerintem ez a kép a hurkás klubba is jó. Bár az alapítónak kell dönteni.
Örülök, hogy túl vagy a kontrollon.

Rita! A módosított KRESZ szövegének idevágó része- IV. fejezet, 48. § - "A személygépkocsi első ülésén 150 centiméternél alacsonyabb gyermek csak akkor szállítható, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel, és a gyermeket biztonsági gyermekülésben helyezték el."
Részlet máshonnan, nem a KRESZ-ből:
- Utaslégzsák elé tilos menetiránnyal fordítva álló ülést rögzíteni. Az ülés a légzsák kirobbanási zónájában van; a zsák mindent szétzúz, ami az útjába kerül.
- A gyerek, életkortól függetlenül, a hátsó ülés közepén van a legbiztonságosabb helyen.
- Egyéves kor alatt a gyerek sosem ülhet menetirányban, fejének, nyakának, gerincének szüksége van a fordítva elhelyezett ülés kitámasztó hatására. Minél tovább, ha lehet 18-20 hónapos koráig "húzzuk" ki a háttal a menetiránynak korszakot.
Eszméletlen jó a lányod haja.
Nem egészen értem a védőnőtök logikáját. Miért nőne a tej mennyisége, ha nem érné több inger a mellet? Milyen volt az elmúlt hetekben Lili gyarapodása? Stagnált, fogyott? De sajnos nincs időm leírni, hogy mit gondolok, mert lassan indulunk Anitáékhoz. Csak még előtte ebédelünk. Ha van kedved és kíváncsi vagy a véleményemre, akkor estefelé már itthon leszünk, ha megdobsz egy e-mail-lel, akkor este ismételt szalmaságomban szívesen leírom, amit én tudok erről a dologról. Röviden: Ha az 1. pont az ok, akkor attól nem változik semmi, hogy pótlást adsz, mert akkor Lili az ínye nyugtatására is szopizik. Ha a 2. pont érvényes, akkor az napokon belül meg szokott oldódni. Ha 3. pont érvényes, akkor meg több tejet kell termelned, ehhez meg a sűrűbb szopi szükségeltetik általában és nem a pótlás. Bocsi, kitört belőlem megint a tyúkanyó. Kép

Lino! Örülök, hogy nem csak nálunk menő a Nápolyi rizs.
Mint már írtam, részemről egyeztethetünk kaja ügyben, de akkor valami, gyors és hatékony egyeztetési taktikát találjatok ki. Én úgy gondoltam, hogy amennyit hoz valaki, annál maximum kevesebbet kell visszafelé vinnie, és ha odafelé ment, akkor visszafelé is megy talán a kevesebb. De lehet, hogy rosszul gondolom.
Aranyos a kép. Ebből a szögből szép vállasnak néz ki a lányka.
Remélem, a lányok mára megjavulnak neked.

Annikó! Jó megint itt látni.

Maci! Úgy látom az álommanóknak előre kéne egyeztetniük az anyukákkal, hogy olyankor jöjjenek, mikor az anyukák is szeretnék.

Kisdió! Nagyon örülök, hogy még idejében elkaptátok azt az anyajegyet.
Kismedence-gyulladás. Kép

Jerry! Tévézés teljesen ugyanígy zajlik. Biztos, ami biztos a Vészhelyzetnél el szoktam indítani a videót. Még vagy 20 perc két napja hátra van belőle.
6+epszilon Kép
Köszi a szüléstörténetet.

Amatőr-Hajni! Láz. Kép Remélem, már elmúlt.

Linda, Anikó! Merre vagytok?

Magunkról. Tegnap voltunk a gyógytornásznál, tudunk jó kis gyakorlatokat, szerinte egy hét és helyreáll a rend, ha csináljuk is Ádámmal. Holnap oltás Rékának.

Most el, mert már reggel óta részletekben írok, és most már tényleg el kell indulnunk Anitáékhoz.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Rita: tök jók a járókás képek Kép Kandalló Kép Apa nagy álma nálunk, helye is meg van a nappaliban, de még várat magára. Mondjuk a tietek tetszik, hogy olyan magasan van benne a tűz, mert nekem mindig az kényszerképzetem van, hogy véletlenül megégetnék magukat. Milka csokit most nagyon megkívántam Kép Védőnőd logikáját, mint Zita, én sem értem. Ha napközben kiváltasz egy kaját tápszerrel, akkor kevesebb fog szopizni, Te kevesebb tejet termelsz, és megint csak nem lesz neki elég.

Bori: viccek Kép depi Kép Anyajegyekkel meg minden rendben lesz Kép Alma nyalogató Dorka Kép Érdekes Kata csupa olyan kaját akar megszerezni este a vacsoránál, amire még jó sokat kell várnia Kép Gyümölcsök nem hozzák lázba, legalábbis látványilag eddig Kép

Jerry: igen összevarrják, de azt állítják, hogy a köldök alatt és fölött is csak 2 centis lesz a vágás. Bár az én tigrismintás hasamon szerintem meg se fog látszani egy újabb csík Kép Vagy Kép ? Banánról én is ezt halottam. Szülés: én 12 évig énekeltem, és ugyanolyan gondolatokkal mentem szülni mint te, hogy milyen jól megy majd a légzés, na erre egész a harmadikig kellett várni, és most is csak néha ment Kép Úgyhogy hajrá, hátha neked is könnyebb lesz a következőnél odafigyelni. A gyors végkifejletet illetően azt hiszem igazad van. Talán könnyebben tud a légzésre koncentrálni, akinek lassabban indul be a szülés. Nálam két ujjnyi után mindig nagyon gyorsan lezajlott a teljes tágulás és kitolás (utoljára pl 11 perc alatt, na akkor mindenre gondoltam, csak a légzésre nem).

Mucska: milyen tejpépet kap Anna? Nóra anno mindig szembe köpött vele, Lili is csak egyfajtát evett meg 2-3 hétig (valamilyen HA pép volt), utána ő se. Mariann babája tényleg nagyon szép kislány, én is kaptam tőle képeket Kép És köszi a szüléstörténetet!

Bea: Sterilizáló: ebbe én nem vagyok valami lelkes Kép Még Lilinél vettem egy hideg sterilizáló folyadékot, és bele pakoltam a cuccait. Majd Nóránál is egyszer. Most meg egyszer sem. Itt áll a majdnem teli üveg. Szerintem a jó forró víz is megteszi. Játszószőnyeges kép nagyon aranyos Kép Mikor mentek megint pancsolni?

Swen: Botond is nagyon anyabarát ma Kép Katát is én ébresztettem 9 előtt 5 perccel, már azt hittem kidurran a mellem. Most hogy nincs Szöszi, és Mucska is reményfutamos Kép volt ma, így könnyen lettem aranyérmes! Kép

AmatőrHajni: láz Kép Szegényke! Jobban van már? Most olvasom, hogy jobban van már! Kép Étvágy Kép

Orsi: Gergő hogy bírta az oltást? És Te?

Lujzika/Kriszta: BNHFC anyukák klubjába én is Kép Bébiúszásnál ált olyan mély a víz, hogy a szülőknek leér a lábuk! Alvás Kép

Zsuzsa: szegény Zsófi Kép Kép Kép Gyors javulást neki!!! Ma jobb, még nem üvöltöttem senkivel Kép

Talira: viszek üdítőt, meg valami édeset. Bár most olvasom Borit, akkor mondjuk viszek csak édes sütit. Ha jól tudom, akkor Panó meg sósat hoz.

Zita: na életben nem ilyen vállas ám Kata Kép Majd meglátod Kép Lányok egészségileg megjavultak, már csak picit folyik Nóra orra, a többieknek semmi bajuk, ennek megfelelően őrültködnek itthon Kép Gyógytornász Kép Azért ez jó hír, hogy ilyen hamar helyrejön! Kép Rékának drukk holnapra az oltáshoz!

Szilvi
lino

Sziasztok!

Botond ma egész nap csak eszik, picit játszik, aztán alszik -most próbaképp az erkélyen- úgyhogy most tudok írni.Kép

Bea! A ti dadoo-tok is tök jó, főleg a szőnyeg nagyon tetszik!KépFertőtlenítésre nekem is Chicco-s folyadék van, én a Corában vettem. Ja meg van Aventes sterilizálóm, tök felesleges volt megvenni.Kép Kb. egyszer használtam, de csak hogy használva legyen.Kép Bár mondjuk ha később cumisüveget használunk, arra jó lesz, de szerintem előbb-utóbb csak sima mosogatás lesz.Kép

Mucska! Hát a te szülésed nem egy leányálom volt, de tényleg az a fő, hogy Anna egy csodaszép, egészséges kislány!KépEgyébként terveztek Annának tesót?Azért elég szörnyű ez a kórházi helyzet nálatok. Ha jól emlékszem Mariannak is elég negatív tapasztalatai voltak.Kép Vele kapcsolatban meg természetes, hogy ne írj részleteket, csak úgy simán pusziljuk, meg hiányzik! Annak nagyon örülök, hogy az ő Annájával sincs baj!!!KépAzt meg már én is akartam írni, hogy ezeknek a növekedéseknek meg egy év múlva szerintem már nyoma sem marad! Mármint a különbségnek!Kép Vagy nem nagyon.Kép Meg azt szeretném tőled megkérdezni, hogy Annának mikor bújt ki az első fogacskája? Botond most már engem is rág.Kép de nem a cicim, hanem a vállam meg a nyakam, arcom, ahol ér.Kép

Rita! Tényleg a múltkor elfelejtettem írni, hogy hiába vagyunk elég magasak a családban, szerintem ez a növekedés még nem ennek tudható be. Lilivel kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem ha éhes lenne a szopi után, nem aludna el. De ez az én józan paraszti eszem. Másrészt meg emlékszel, hogy Süncsi nemrég számolt be pont ugyanilyen napokról Andriskánál, s aztán hipp-hopp rendbe jött a dolog? Kitartást és sok erőt neked! A képek tündériek, tényleg rengeteg játéka van Lilinek!Kép

Bori! Édes lehetett a kóstolgató Dorci.Kép Botond is hatalmas szemekkel nézi, ha kajálunk. De én is ki akarom várni a hat hónapot, persze ha a tejcsim is úgy gondolja.Kép

Mindenkinek köszönöm a hozzátáplálásról meg allergiáról írt gondolatatit, el is raktároztam. Meg most a babaszoba .hu-n találtam ezzel kapcsolatos nagyon jó cikkeket -itt is írták a banánt(Jerry)- úgyhogy most kiokosodtam ez ügyben is.Kép

Zsuzsa!Nem alapítod meg a kannibál babák klubját is? Na oda mernék jelentkezni Edina mellé.Kép Szavaztam ma is, s bevallom küldtem gyíkokat is.KépIgen a könyökéig, de ez a számozás tudod milyen hülye dolog! Egyébként ma egy kenguru goldos 80-as tipegőben van, és tök jó neki.KépRemélem Zsófi nem lesz nagyon beteg, jobbulást neki!!!!

Jerry! Köszi a banános infót! Egyébként mindenhol az itthoni gyümiket ajánlják elsősorban. Most egyébként tökre megutáltam a banánt, de komolyan.KépA szülésről egyébként bevallom én úgy vélekedtem, hogy sokan eltúlozzák....hát nem.KépHa sütsz, szerintem ne hozz üdítőt!

Zita! Jó talizást nektek!Csilla nagyon ügyes!Ádám.KépJó ez az együttfőzésKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?