Köszi a bíztatást lányok!
Árnyék a kert azon részén nincs, van neki az elkerített részen valami lefektetett henger, abban szokott aludni gondolom, az ami árnyékol neki. Enni,inni adnak neki, csak gondolom unatkozik szegény, azért vonyít.
Süti csak 8 km-el odébb költöztünk Nyíregyházától, de ég és föld!
Nekem fura ez a kertvárosias környezet. Pl. az is, hogy nincsenek nagy házak, ami árnyékolná az utcát, és akkor lehetne sétálni is délelőtt.
"Otthon" ugye tele van társasházakkal, egész utcahosszokat lehet menni tök árnyékban, hűvösben. Itt ki sem tudok mozdulni velük, mert egy deka árnyék az utcákon, látni való sem, a házunk meg teljesen fa mentes, csupasz telekre épült, így még a kertben sincs árnyék.
Anyósom, aki isteníti ezt a helyet (ami nem rossz környezet azért tényleg, biztonságos, családias stb.) azzal idegesít, hogy lenne szívem bezárni őket egy társasházba? De hát pont itt vannak bezárva, ebben a kánikulában legalább is. Amikor meg kezd lehülni este 20:30- 21:00 után, akkor meg jönnek a szúnyogok. De ezt úgy kell elképzelni, hogy irdatlan mennyiség, csak jönnek és jönnek és kinnt nem maradhatunk, a gyerekkel főleg nem, mert össze-vissza csípné őket. Akkor bezzeg anyós is mondja, be kell menni, mert megesznek ezek a dögök. Erre én mindig megjegyzem gúnyosan neki, hogy ugye milyen jó ez a hely, a városban nincs ilyen, hogy be kell menekülni. Sokszor szedjük magunkat és megyünk még egy jót sétálni 8-10 km-el arrébb. Csak hát így üzemanyagban rengetegbe van, mert én délelőtt is szinte minden nap megyek velük. Ő be van ide gyökerezve, sosem fogja megérteni!
Bocs, hogy ennyit panaszkodok, de jó egy kicsit beszélni róla, mert úgy érzem, meg fogok őrülni ebben a dologban. Annyira emésztem magam, mert a házat magát viszont férjem építette, szépítgette szinte végig, bele halnék kicsit itthagyni, ő meg főleg. Bár azt mondja, menjünk, adjuk el, mert ha én boldogtalan vagyok, ő is.
Szocpolos ház, azt sem tudom, el tudnánk-e adni, meg ennek az árából csak kisebb társasházit vennénk ott.
Bele kell törődnöm!
Köszi, hogy "meghallgattatok"!
Puszi mindenkinek
Legközelebb pozitívabb leszek.