Mucska! Részemről a mini-tali rendben, csak már most érdemes lenne kitalálnod, hogy melyik nap legyen. Valószínűleg csak péntek (nov 12.) délután megyünk le. Így a szombat egész nap és a vasárnap úgy kora délutánig. Részleteket e-mail-ban egyeztetjük. Mariannt nem lehetne bevonni a taliba?
Nem vagyunk szegediek, csak egyetem után ott ragadtunk egy kis időre. Lassan minden ismerős elköltözik onnan, de az egyik család, aki kitart, az minden tavasszal és ősszel szervez egy ilyen hosszú hétvégét a régi baráti körnek.
Chello! Nagyon tetszik a mérleges kép. Noncsi olyan kis komoly, megfontoltnak
tűnik. Nagyon jó az a 21 dkg.
Gyors főzésről: A gyerekek számának emelkedésével egyre gyorsabb lettem.
Szöszi! Azt hiszem, hogy már többször is mondtam: Nagyon bírom a humorodat.
Valószínűleg nekem a melleim már azért nem tűnnek fel, mert lassan négy éve folyamatosan szoptatok, és megszoktam ezt az állapotot. Bár tegnap este megnéztem. A tiéd design-osabb lehet, az enyémen nincs márvány-minta.
Elkezdtem olvasni a pukkanós hozzászólásodat. Már vártam a következő mondatot, hogy és elfolyt a magzatvíz. Aztán rájöttem, hogy ezen már túl vagytok. Így jár az ember, ha sok szüléstörténetet olvas.
Átérzem a helyzeted pakolás ügyben. Így a harmadik gyerekre már sikerült odáig fejlődnöm, hogy kb. jól ítélem meg, hogy mennyi ruha is kell a gyerekeknek egy-egy hosszabb utunkra. Ádámnál még rendszeresen túlpakoltam az ő holmijait.
Swen! Csilla üzenete általában a kedvenc betűiből áll. (x, y, w, z) Legközelebb elküldöm. Azért ez a kedvence, mert a betűs táblán (Majd lefényképezem.), amit a barátnőm csinált Ádámnak, meg irigyelte az ő lányától, ezek vannak az alsó sorban. És Ádám úgy tanította Csillának a betűket, hogy amíg Csillát pelenkáztam, addig Ádám a fotelon állva mutogatta a betűket, és legtöbbször csak ezeket mutatta, mert ehhez nem kellett pipiskednie. Aztán Csilla hirtelen kétévesen úgy döntött, hogy nem kell pelenka, így azóta is kilencnél tart.
Orsi! Én is kérném a linket.
Teljesen jó az a 12dkg/5 nap.
Lehet, hogy hiába tologatod a fürdetést. A világ felfedezéséből való elfáradása ettől nem változik Gergőnek. Szinte minden babának van egy ilyen nyűgösebb délutáni-esti időszaka. Ami szerencsére elmúlik idővel.
Oltás-kúp téma. Nem vagyok egy túlgyógyszerelős fajta, így én azon az állásponton vagyok, hogy ha nincs láz, akkor nem adok kúpot. Ráadásul most már a három gyerekkel jó sok oltáson vagyunk túl (volt nem kötelező is), és emlékeim szerint Ádám egyszer sem, Csilla összesen egyszer lázasodott be. Mindig mérem a hőjüket az oltás utáni órákban rendszeresen. És ha emelkedik, akkor jöhet a kúp.
Nalika-Hajni! Rizses kérdés: Metélő hagymából mennyit szoktál rakni?
Ha gondolod, küldök neked Konakiont, én ugyanis rendszeresen elfelejtem beadni.
A fényképezés, vagy a fürdés miatt volt morcos Pancsimanó?
Lino! Jól sejtem a
jelből, hogy az a potom pénz nem is volt annyira potom?
Pénteken kapjuk a szurit.
Ahogy olvasgatlak, nemcsak mi gondoljuk egyformán a dolgokat, hanem a doktor nénijeink is.
Amatőr-Hajni! A kislány, akire anno vigyáztam, délelőtt mindig kinn aludt babakocsiban, mert erre szoktatták a szülei. Még nagyon hidegben is. A babakocsiba báránybőrt raktak, meg felülről is jól be volt takarva. Sosem fázott meg.
Bea! Nem irigyellek a szüretért. Meg a rokonokért sem, ha nem csak poénnak szánták, az eső miatt.
Számítógép. Az az igazság, hogy a nagy gépünket, ha bekapcsoljuk, akkor négy választási lehetőség van. Ha a kis kacsára kattint az ember, akkor Csilla profiljába lép be, ha a kisautóra, akkor Ádáméba. Rékának még nem csináltunk. De ez még mindig jobb így, mintha az én dolgaimban garázdálkodna. Az övé úgy van beállítva, hogy nincs joga semmit elállítani. Viszont fel van rakva a gépre néhány Gryllus és egyéb gyerekdalos CD. Ezeket is el tudják indítani. Látni kellene a koncerteket.
Hajnali macska
Panó! Sajna tőlünk jóval több idő lenne Pestre bejutni. Monor tíz perc. Ott négy év a határ. Vecsésen, a MALÉV usziban, nem tudom.
Ördi-Bördi.
Tetszik.
Zsuzsa! Most olvasom csak, hogy Lanos-otok volt. Nekünk is az van. Nálunk a
következő váltásnál már szerintem kisbuszra lesz szükség.
Egyébként az én anyukám is rendszeresen turizik (nekem sem türelmem, sem érzékem hozzá), és nagyon jó dolgokat szokott hozni. Főleg mióta leszoktattam róla, hogy játszósnak valót is elhozza. Már így is kifolynak a ruhák a szekrényből.
Rita! Bocsi, hogy kihagytalak a listából. Tudom, hogy még a legelején mondtad, hogy jöttök, csak a két e-mailes jelzésre való felhívásom óta, se e-mail nem jött, sem itt a fórumon nem említetted, így nem írtalak be. Pótoltam a hiányosságot.
Ha nem kikapcsolható a légzsák a jobb első ülésnél, akkor nem szabad oda bekötni a hordozót menetiránnyal szemben sem. Ezért nem rakják oda Chelloék sem
Noncsit.
Kisdió! Ügyelet.
Gyógyszerész.
Remélem gyorsan meggyógyul Ákos, és a Te köhögésed is elmúlik.
Zokni.
Néha mosásnál fél pár kerül ki a gépből. Aztán megtalálom a párját, valahol, ahová apa rúgta be, mondjuk a számítógép mellett ülve.
Mit mondott a nőgyógyász?
Lujzika-Kriszta! Fokhagyma-pucolás jó program lehetett. Lehet hogy nálatok már a levegőben is ki tudta fejteni a baktériumölő hatását, olyan koncentrációban volt.
Milyen bébi-grízt adsz a lányodnak? Nálatok mit árulnak ilyen címszó alatt?
BNM-Melinda! Baleset.
Belénk ugyan csak 20-al jöttek már kétszer is stop-táblánál, de már az is elég ijesztő volt.
Linda! Hogy van Dani? Dokinéni mit mondott?
Csónakot komolyan gondoltam.
Az én két nagyobbom életveszélyes, ha azzal játszik.
Anita! Milyen volt a hiperes doktornőnél? Bocsi, de nem tudtam telefonozni, de ami késik…..
Jerry! Te is a tévé előtt szoktál aludni? Lelkesen leülsz, gondolom a hőn áhított műsorra, és tíz perc múlva alszol? Ezt ismerem.
Nanda! Irigyellek. Szülésnek nyoma sincs rajtad.
Bocsi, hogy hosszú lettem. Közben eltelt egy nap, nem volt Babanet.
Üdv mindenkinek:
Zita