Sziasztok!
na végre mi is hazaértünk a csodás Bpre...
elvittük Jámmit tropicariumba, nagyon élvezte!!
nszoke hasznos lesz a császáros előadás. mert jánosban kicsit más a rendszer.. pl nincs kórházi fejő. nekem mikrós strelizálóm van(szobában volt mikró), azzal tudtam kórházban is, de jó a lötyi is,JÁzminnál én is azt használtam.
kórházi szobával én nem voltam szerencsés, már írtam korábban 3 ágyasba kerültem, iszonyat kicsi volt a szoba, oda se tudtam magam mellé tolni Ricsit, folyton jöttek mentek a vendégek. az én szobatársaim nem akartak ablakot nyitni, és egyikük már első éjjel maguk mellett tartotta a babáját, így semmit sem aludtam. Barátkozni nem akartak nagyon, én próbálkoztam. A kórház annyira nagy, hogy egyaltalán nem tesznek kivételt, hogy ki van fizetősbe meg nem.. úgy értem nincs ilyen amit zsutita mondott, h nem szüólnak hozzá. itt több fizetős is van, és aki teheti abba megy. van 2 ágyas fzetős, én abba akartam, de nem volt hely, de ez az olcsóbb egy ágyas volt a legjobb választás!! azt csináltam amit akartam, akkor amikor akartam, és férjem addig ült mellettünka fotelban ameddig csak akart., volt h este 11kor ment el. De természetesen lehet szerencséd is mint csézjangnak, és tündéri szobatársad lesz, akivel mindenben egyetértesz, és nem jön be hozzá látogatni egy focicsapat, akik azt nézik hogy szenvedsz a szoptatással...
Tenat én se vittem, úgy lecseszett a nővér h miért nincs, h inkább kértem kölcsön a szobatársamtól, ez első este volt, akkor nővéradja rád a bugyit, 12 óra elteltével. de aztán bőven elég volt az always betét.
Igen kaját vigyél, nekem mindig frissen hozott férjem:) imádtam érte. Köntöst én is csak este vettem fel, mikopr visszatoltam babát.
az első 12 órában akkor látod a picinyedet ha párod odatolja melléd, és ugye nem emelheted fejed, nem nagyon mozoghatsz, mondjuk mikor érzed már a lábad akkor így élére, oldaladra fordulhatsz, nekem úgy jó volt.aztán utána Te döntöd el, hogy mikor viszed be babát. vannak persze szabályok, ha bent akarod hagyni éjszakára akkor este 10re kell vinned. Fürdetés este 7kor van, utána fél 9re mehetsz érte, ill reggel 6 órától hozhatod el, de 8ra vissza kell vinned, mert akkor van orvosi vizit nekik. Cumisüveg kell, 2 db cukrosvizet adnak neki, ill ha császáros vagy, és 2. éjjel is benthagyod a babát és még nincs tejed, adhatnak neki tápszert is.én első 2 éjjel benthagytam Ricsit, aztán 3. éjjel velem volt, utána reggel mentünk is haza, akkor éjjel indult be igazán a tej, sajna semmit sem aludtam,de muszáj volt szokni egymást!
Tejet amit lefejtem, az nekem előtej volt, kevéske 20-40 ml, azt odaadtam neki cumisüvegből.
kukihúzkodás: én sem fogom neki húzkodni, egy fél évig tuti nem, de most rákérdezek doktornőnél!! megyünk 2 hónapos oltásra:((
kaki: nekem Ricsi borzasztó sokat kakil, én meg emiatt aggódtam, de hálisten hízik rendesen. Sztem a napi 1-2 nem gáz, ha kihagy napokat, akkor bizti valamivel rá kell segíteni, egy kis tea stb, de nemsokára úgyis adhatsz neki gyümiket Tünci és akkor megint változni fog, azzal kiválóan be tudod állítani, ha hasmenéses vagy több a kaki, akkor répalé, ha kevesebb akkor őszibarack stb..
Tünci, erre nem is tudom mit mondjak, hogy irogattak Neked!!! hát tudod az ilyennek megnézném a gyerekét.. meg egyáltalán milyen alapn mondanak bármit! Mozgásában fejletlen??, hát most én is hasratettem Ricsit, és nem mondhatnám h írtó ügyes volt..sírt, fúrta a fejét a pelusba, de ez van, mindenki másképp fejlődik, nem is tudom pontosan mit kéne csinálnia 9 hetesen, most aggódnom kéne?? hát nem fogok.. Jázmin sem ment még egy évesen, mászást kihagyta stb..
Mária utcai bababoltba lehet nagyker árakon is vásárolni, nekünk van kft-nk, így leadtam céges papírokat, de már kiszolgálnak 'normál' vásárlókat is, és úgy is baromi jó áron van! de asszem elég bemondani cég nevét, és kiszolgálnak, megadom szívesen, nem kell számla, úgysem tudom elszámolni, mert nem babanagyker vagyunk:)
haskötő: én azt hittem tilos, de egyik éjszaka, mikor alig bírtam még járni, épp egy éjszakás nővér mondta, h miért nem veszek fel haskötőt, mert az megakadályozna a kitüremkedést, mert most attól fáj, hogy friss a seb, és a szervek húzzák le.. de nekem nem volt haskötőm, így is túléltem:)
szopt.mellatrtó:amikor enekm beindult a tej akkorák lettek melleim, és úgy fájtak, hogy jó érzés volt melltartóba tenni, én dorinát vettem, az jó anyagú, tart, de mégis kényelmes, mai napig abban is alszom.meltartó betét azért kellett, mert neekm folyt a tej.
babát sosem hozzák ki, Neked kell menni érte!
asszem mindent leírtam, most ennyi jutott eszembe!
pusz mindenkinek