2002.01.23 22:15
Szerző: zsóka
Sziasztok,
talán nem off (azt hiszem, nem), muszáj ide bemásolnom: (indexrõl)
Párommal a Corába mentünk bevásárolni.A vásárlás végeztével odatekertünk a pénztárhoz. Nagy sebbel-lobbal pakoltam ki a cuccokat a bevásárló kocsiból, amikor a pénztárnál lévõ biztonsági kapu elkezdett szirénázni. Én meglepve néztem fel, mivel tudtommal nem loptam, és semmi olyat nem vettünk, amin lopásgátló lett volna, csak élelmiszert. Azonnal odajött egy biztonsági õr, aztán konstatálta, hogy biztos a táskám kényszerítte a kaput riasztásra(belógott a hatósugarába), nyugodtan fejezzük be a pakolást, és ha végeztünk, akkor majd kézi keresõvel átvizsgálnak.
Folytattam ugyan a pakolást, gondolataim azon jártak, hogy mi lehet a táskában, ami riaszt. És akkor eszembe jutott, hogy óriási rendetlenség van benne, éppen aznap reggel határoztam el, hogy este kitakarítom. Ezek után írtózatosan elkezdtem vörösödni, már láttam magam, ahogy rámolom ki a koszt a táskából. Az õr meg csak bámult rám, a piros arc láttán és az egyre növekvõ idegességem alapján joggal hihette azt, hogy van valami lopott szajrém.
Miután fizettem, odalépett hozzám egy másik õr, egy nõ, és nagyon kedvesen beinvitált egy helyiségbe,amely ugyan elsõsegélynyújtó-helynek volt álcázva, de nem az volt.
A keresõvel megnézett, én nem, de a táska megint vinnyogott.
Jó, akkor legyek szives pakoljak ki mindent.
És elkezdtem:
Elõször a külsõ kisebb zsebekkel kezdtem, mert tudtam, hogy azok rendezettek.
1.zseb
-telefon, kocsikulcs, kocsi pótkulcsai, lakáskulcs, édesanyám lakásának kulcsai,irodai kulcsok
2.zseb
toll, ceruza(hegy nélkül)10,20,50,100 forintos érmék a bevásárló kocsikhoz.
3.zseb
iratok tartóban-személyi, jogsi, forgalmi, adó-és Tb kártya saját és gyerekeké, belépõk, kilépõk,névjegykártyák, sebtében felírt címek, nevek cetlistõl
4.zseb
2 db szájfény, az egyik már üres, szemceruza, kontúrceruza, szempillaspirál, 2 db szemhéjpúder, 2 db tik-takkos doboz, az egyik itt is üres
Idáig szépen lassan pakoltam, húztam az idõt, hogy minél késõbb kelljen a kupit megmutatnom.Azt hittem egyébként, hogy vagy a telefon, vagy pedig a kocsikulcs lesz, de nem, a rohadt táskám még mindig kitartóan 'kiabált'.
Szépen kihúztam a cipzárt, és akkor már nem bírtam a feszültséget, mondtam a nõnek, hogy készüljön fel, szégyellem nagyon, de írtózatos kosz van benne. Õ csak mosolygot, és felkért a további pakolásra.
Azt még azonban el kell,hogy mondjam van nekem két gyerekem, akik bennem nem az anyukát látják, hanem a két lábon járó szemetes kukát.Pl:csoki kibont, nem a szemetesbe teszik, vagy eldobják a papírját, nekem adják. Otthon ez oké, de mivel a kocsiban sem tûröm a szemetelést, minden a táskámban végzi.
Szóval:
-esernyõ szétszakadva, ez még semmi, mivel véletlenül volt a táskában egy komplett zacskó zseléscukor, mind a kb.25 szem szétszóródva, na ebbõl 3 szem beletörve, mi több beleszáradva az esernyõbe, de úgy, hgy otthon áztatni kellett.
- félig rágott csokidarabok, természetesen beleolvadva a bélésbe.
-egy csomag kiszóródott hörcsög eledel
-millió üres csokis és rágós papír
-egy kõvé száradt fél kifli
-fiam egyik röpdolgozata(alá kellett volna írnom)
-lányom kb.1000 db királylányos rajza az óvodából
-szintén óvodai, kézmûves foglalkozáson készített karácsonyi mmeglepik
-üres Panadolos doboz, 2 db tampon, sebtapasz hegyek-sima és Miki egeres-
-fél pár kesztyû(sáros)-a gyereké + egy pár teljes-az enyém
-egy darab Rózsahercegnõ Barbi-ruha
-parfüm+spray
-a legjobb rúzsom, régóta kerestem már, méregdrága volt, természetesen kupak nélkül eltörve, fele cucc bordóra szinezve tõle
-mozijegyek,pillanatragasztó, gyufa+gyertya(nov.1-rõl maradt)
-a postaládánkból kivett UPC mûsorújság
-papízsepi, bontott és bontatlan, és használt is
-lányom hajgumijai, fésû, olló, reszelõ.
- Ja, és pánztárca pénzzel, bankártyákkal, automata bizonylatokkal, nyugtákkal, befizetett és befizetetlen csekekkel.
Képzeljátek el, miután kipakoltam, a táska még MINDIG SIPOLT!!!
Teljesen üres volt pedig.Végül azt mondta az õr, hogy õ az elejétõl fogva tudta, hogy a táska lesz, mivel már többször elõfordult ilyen.Hagyta, hogy pakoljak és égessem magam:-))
A lényeg az, hogy a külsõ borítás és a bélésanyag közzé gyárilag tesznek lopásgátlót, és ezt a boltban, ahol vettem hatástalanítani kellett volna.
Csak azt nem értem, hogy ez a táska 1 éves. Milliószor jártam már a Corában és máshol,amikor megvettem, ott is volt biztonsági kapu, soha nem sípolt még. Ezt különben az õr sem értette, azt hitte új a táskám.
Miután így megnyugodtam, a párom, aki idáig hallgatott és szélesen vigyorgott csak ennyit mondott:
-Anyukám, a lényeget pakold vissza,aztán menjünk.
Az õrnek pedig:-Asszonyom, kaphatnánk egy szemeteskukát?
Megkaptuk a szemetest, én visszapakoltam, és ennyi.
Azóta pedantéria van táska téren is, mert az ember soha nem tudhatja.
Most már tudom, mielõtt az ember elindul, nem csak szakadásmentes alsónemût kell magunkra venni(hátha valamilyen baleset történik az emberrel), hanem tiszta, kimosott, kiporszívózott táskával kell az utcára lépni.
Jó takarítást mindenkinek!
Asszem, fel kellene vennünk tiszteletbeli tökéletlen anyának. Nem gondoljátok?
üdv
Zsóka
Zsóka