Sziasztok!
Nórinak sok boldog névnapot kívánok!
Gabi, köszi a szülinapi képeket, látom Nóri büszkén viselte az ünneplést.
Pat, végre megint két gyereketek van? Eltelt valahogy a nagyfiúkkal? A fejed meggyógyult már?
Kittina, Máté is eljut majd oda, hogy zavarja a kaka, főleg ha pelus nélkül hagyod, csak bugyiban. A „pinganga” izgin hangzik, megosztod velünk a többi Máté-szót is?
A stoppolásra nagyon felkaptátok a fejeteket. Romániában ez általános közlekedési eszköz, naponta ezrek utaznak így. Fizetnek is érte, ki mennyit érez.
Adri, Csanád még mindig kel éjszaka, te meg Nikit akarod leszoktatni? Pedig nem kap tejet, de főleg amikor melege van, akkor kétszer is iszik vizet. csak úgy veszik be bölcsibe, ha 2,5 éves és szobatiszta? Az nem is bölcsi, hanem ovi.
Csilla, nézd a jó oldaláról Bogi menekülését:kevesebb pelust kell venni.
Mert nekünk így sokat, hogy mindig azonnal le kell venni, ha belement valami. Milyen aranyosak a lányok! Tali jöhet, de csak este fél hétkor, kedd kivételével.
Szly, gratula a napi főzéshez és a szerződés aláírásához. Ne félj, a lányod nem marad mindig pelusos:wink: Mimi ismerősöm nekem is van, de ő Noémi eredetileg. Sorozat közben vasalsz? Én nem nézek sorozatot, de egyedül filmet sem. Sőt, még a hírekről is le vagyok maradva, mert max. rajzfilm, vagy zene megy a tévében, ha a férjem nincs itthon.
Évi, köszi a képeket, értékeljük a végigolvasást is, én tudom, hogy az is nagy dolog tud ám lenni! Vince csúnyán megütötte az arcát:(. Gratula az új házhoz! Elemér szeptember előtt nem tervez hazajönni, én kellene hozzá menjek augusztusban.
Berni, készül már a Dorkó-magyar szótár?
Réka, köszi szépen, hogy hírt adtál felőlünk!
Én szívesen élnék különböző helyeken, ha velem vannak, akiket szeretek. Persze nem úgy, hogy a gyerekeknek mindig iskolát. kellene váltani.
A mi bölcsődénkkel teljesen meg vagyok elégedve. Reggel 6 és este 6 között van a program. Reggeli 8, 15-kor, akkor egy fél órát nem fogadnak gyerekeket, de lehet utána is vinni 9,45-ig, akkor van a tízórai. Udvarra nem mindig mennek, de amikor igen, akkor 10 és 12 között. Akkor ebéd és lefekvés. 3-kor lehet felkelni, aki korábban ébred, az az ágyában festhet, képeskönyvet nézegethet. 3, 15-kor uzsonnáznak és fél négykor lehet legkorábban elhozni őket. Minden étel előtt megnézik a pelust és tisztába teszik napközben is, ha szükség van rá. Egy gondozónőre maximum 4 gyerek van bízva. Kétkanalas módszerrel esznek, ha nem fogy az étel, akkor a gondozónő is besegít. Célzatos foglalkozások is vannak, de nem kötelezőek és nem tervezettek, spontán alakulnak ki
Pl. ha valamelyik gyerek nem talál magának játékot, vagy elkeseredik valamiért, vagy valami alkalom adódik, akkor a gondozónője elkezd vele "játszani" valamit és aztán megpróbálják bevonni azokat a gyerekeket, akiket érdekel a dolog. Pl. rajzolnak együtt, vagy mondókáznak, esetleg építkeznek, kirakóznak. Közben tanítják a formákat, a színeket és mindent, ami belefér. Csanád a kiscsoportba jár, ott van egy hét hónapos gyerek is.