Kattca
Drága kicsi Kattca!!! Azt a BMC-s orvost többet ne keresd fel! Hogy faüzem, meg forgács???!!! normális ez? Milyen jogon beszél valaki/bárki így egy reménybeli kismamával? És pénzért lenne valaki donor???!!! Na, ez az, amit törvény tilt, és ami nem etikus! Ha jól tudom csak rokoni kapcsolat esetén jöhet szóba a donáció, mert így biztosítva van, hogy a donor motivált. Egyébként, ha idegen adja, felmerülhet, hogy miért? Csupán emberbaráti szeretetből? Arról a törvény még nem igen hallott. Pedig lenne rá jelentkező. Akár én, akár Karmen. És itt még többen is, Kattca, de nem lehet. Én úgy tudom, nem lehet.
Ha valakit egyébként is stimulálnak, és egyébként is petesejtleszívás előtt áll, nyilván egyszerűbben megoldható, hogy abból a 10-15 (ideális esetben) petesejtből néhányat nektek adományozzanak. De itt is felmerül a kérdés, hogy nem volt rokoni kapcsolat, nincs motiváló tényező, tehát a törvény nem engedi. Bár ez a jogszabály is, hol így, hol úgy lát napvilágot, már magam sem tudom, mikor olvasok a valódi törvényről.
Abban viszont 100%-ig biztos vagyok, hogy egy ilyen orvosnál nem szabad tovább maradni. A Kaálit felhívhatnád. Ott nagyon empetikus szinte minden orvos. Nem tudom róluk elképzelni, hogy ilyen hangon beszéljenek veled. És akkor már egy intézetben lennél velünk! És így könnyebben működne, ha valaki mégis lehetne a donorod - akár én.
Más: az embrió adományozás nem merült még fel köztetek? Nekünk a Kaáliban mindannyiszor alá kellett írnunk, hogy a számfeletti embriókkal mit tegyenek: - lefagyasszák,
- megsemmisítsék (brrr...)
- adományozzák más gyermektelen pároknak.
Van, aki az utóbbit húzza alá. Ez egy jobban bejáratott út, bár itt egyikőtök sem lenne genetikailag anya/apa, de TE HORDANÁD KI, ÉS TE SZÜLNÉD MEG. Gondolkodjatok ezen is. Talán egyszerűbb lenne ezt megvalósítani.
Nagyon veletek vagyok!
Anna
Nem állították le a petefészkek működését??? Ezt nem tudom elképzelni. Hogy indult a stimu? Mensi elmúlt és egyből ment a tüszőserkentő szuri?
Petyaanya
Jó, hogy itt vagy!!! A babás topiknuk, ami pár napja indult szertettel vár téged, mint Kaális anyucit, és persze Petyát! Már csinálom a táblicskut oda, úgyhogy kérem szépen tőled a köv. adatokat: Petya szül.ideje,súlya, hossza, hányadik lombiknál sikerült, hogyan született, és te hány éves vagy. Péter a hivatalos neve?
A vitaminokat úgy szedje a párod, ahogyan a tájékoztatón van. A Macát 3X1 adagban szokták szedni - férjecském még csak most kezdi. Az olajos magvakban sok az E-vitamin, és az jót tesz a sejteknek. Amikor jól esik neki, egyen. de minden nap szerepeljen az étrendjén.
Karmen
Lujzika
Tőletek ugyanazt kérem, mint Petyaanyától. Az adatokat írjátok meg, és megpróbálok felrakni egy táblicskut a kincseinkről! Orsitól is majd kérem az adatokat, ha meglesznek a srácok. Aztán, ha mi megnyitottuk a sort, vonulhatnak át a többiek is!
Kriszta
Te jövő héten kezdheted is!
Akinek nem írtam külön, arra is gondolok!
Woodi
Hiányozni fogsz. Kismamiként térj vissza, úgy, ahogy elbúcsúztál tőlünk!
Puszi: Dóri