Új privát üzeneted érkezett!

bocs, a tejcsin kívűl Kép.
hülyén venné ki magát a dolog Kép Kép Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Nina: Nem untatnál.

Angi: Én is bekukkantottam Hozzátok, hátelismerésem mindenért. Remek család vagytok együtt. Sok.sok erőt kívánok a két gyönyörű csemetéhez!

Én büszkélkedtem az remek alvókáról, mikor Flóra egy óra helyett fél ötkor elvonult egyedül aludni. Pedig jelenésünk lett volna egy ismerősünknél, nem is fog sokáig aludni, max egy órát. Ráadásul végig nyafogott.

Kriszti: A három gyerek nem olyan megerőltető, mikor csak egy van állandóan otthon, de mikor kettő vinnyog egyszerre. Kész kiborulás...Bocs én most nagyon a padlón vagyok, pedig olyan aranyosak.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Ági és Gabi!

Még várok a hozzátápival pár hetet.Nem szeretném,ha valami baja lenne.Ma egy kicsit jobban eszik,de ez még nem az igazi.

Kriszti!

Dr.Rósa Ágnes a gyermekorvosunk.Neked ki?Én meg vagyok vele elégedve.Két-három hetente eljön,megnézi a babát.Nekem ez így jó,mert így nem kell vinnem a tanácsadásra.Majd,ha nagyobb lesz,mi is eljárunk a rendelőbe.

Angi!

Nagyon szép a szüléstörténeted.

Ildi
tfildiko

A másik dolog, ami szintén egyértelmű számomra Angi történetéből is, hogy csakis külön szoba, mert oda akkor szépen "beköltözhet" a család többi tagja.
Tényleg, császárosok, mennyi időt töltöttetek a postoperetívon?
Nekem, szombaton délután 3-kor volt a császárom, és vasárnap (másnap) délelőtt már ott is hagytam az osztályt.

Kriszti!
Ha, nem titok mekkora Eszter? Számomra az kb. oké, hogy jó, ha már kajál mást is, de miért ne szopizhatna?

Ágci!
Nálunk 9-kor kezdődik az esti fürdetés, majd pizsamaosztás, cicizés és alvás, ez vagy már cicizés alatt bekövetkezik vagy a kiságyban némi forgolódás után.

Köszönöm, hogy válaszoltok a kistesós kérdésemre. Szerintem minden korkülönbségben van jó és rossz is, a legfontosabb azonban, hogy mi magunk felkészültek legyünk rá.

Ildi, és ki a védőnőd?

Nóri
norcee

Nóri!

Nádháziné Ibolya a védőnénim.
Nekem pénteken éjfélkor fejeződött be a műtétem,és hétfőn reggel kerültem csak le a csecsemőre.
Te mikor szeretnéd a következő babát?
A császár után mennyit kell várni?

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Nagyon aranyosak vagytok, olyan szépeket írtok, köszönömKép!

Annyi jó témáról lemaradok brühühü, de van dolgom, nem mondomKép)).

Gabi! Sajnálom, hogy ki vagy borulva, de ez csak egy őszi mély pont sztem. Az, hogy aranyosak a gyerekek nem mindig vigasz a kimerültséget nem mulassza el. És nem lehet könnyű Neked. Nemsokára Én is belekostolok a javábaKép

Védőnő: hát, sajnálom, hogy Kriszti, Ági ennyire rosszak a tapasztalaitok. Évát nagyon szerettük, és sztem eleve minuszból indult szegény. De szó, mi szó, amit a hozzátápiról mondott, kiakasztó. Nálam anyatejpártinak tűnt, mondta, h jól teszem, h nem méregetek, meg ilyesmi... Nálam mosott kezet:D. Durva, ha egy védőnő nem mos kezet... hm
Viszont 1 dologban nem értettünk 1et. Mondtam Neki, h mi nem fürdetünk minden nap, mert minek. Erre Ő azt mondta, h egy ilyen hurkás babát minden nap kell fürdetni,mert a nyaka, meg a bőre, meg mittomén... Elmondta, hová mit kell kenni, na ettől totál kialadtam, hányféle krém, hintőpor, olaj kellENE. Jött a drnénink, aki jól megerősített, h nem kell naponta fürdetni, és nem kenegetjük semmivel. Szép is a bőreKép
Kriszti! Jókat mondtál Neki, ne is hagyd magad!

Nóri! Én 2teljes napot voltam a postoperatívon. Hogyhogy lekerültél másnap? Nekem 2napig folyt infúzió.
Én nem érzem annyira, h lemaradtam volna valamiről... Tényleg leginkább azért nem akartam a császárt, h ne kelljen utána ezt a hercehurcát átélni. De túl vagyunk rajtaKép
Korkülönbség témában sztem is mindegyik elsülhet jól-rosszul. Nővéremmel 6év van köztünk, nem túl ideális, mégis gyerekkorunk óta nem tudunk meglenni egymás nélkül. Nagyon szoros a kapcsolatunk.

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!
Na, ma megint igazi "szép" őszi idő volt. Sajnos ilyenkor a kedvem is hasonló.
Egyébként - el ne kiabáljam - Tomika múlt éjjel csak 3-szor ébredt. És csak hajnalban kezdte el, hogy "nem akarok visszaaludni". Fogtam, bevittem közénk, aludtunk fél 9-ig. Sőt délután is együtt vagy másfél órát. Na este negyed 10-kor sikerült elaludnia.
Nálunk ma is sülttök volt, eszegetett belőle, azt nem mondom, hogy nagyon imádja, de azérrt fogy belőle.
Tegnap óta elkezdett hörögni, és ezt gyakorolja felváltva a sikoltozással (torokhangon). Elég bizarr. Elmehetne horrorfilmet szinkronizálni.
És már tényleg majdnem ül. Ill. ül is egyedül egy kicsit, csak eldől.
Mitől van az, hogy néha alvás közben kapkodva és hangosan veszi a levegőt? Annyira ijesztő. NAgyon ritkán van, de pl. ma reggel aludt mellettem, és megint ilyet csinált.
Ágy: mi is gondoltunk később galériaágyra, ha már Tomika nagyobb lesz.

Angi!
Elovastam a történeteteket. Nagyon szép. Nagyon örülük a boldogságotoknak.

Kriszta!
Igazad van, hogy nem hagyod magad a védőnővel szemben. Te ismered legjobban Esztert, és te tudod, mi a legjobb neki.
Nekem semmi bajom a mi védőnőnkkel, ő nem akar semmit rám erőszakolni. Az az egyetlen problémám, hogy nem szól előre, hogy mikor jön.
Hozzánk általában havonta jön a védőnő - már h ithon talál bennünket.

Erika!
Igazad van, persze hogy sokkal nehezebb, ha több gyerkőc van. Nekem ez az egy is kitölti szinte minden időmet.

Karmen!
Mi lehetett az oka, hogy rosszul aludt Orsi? Remélem, ma jobb éjszakátok lesz.

Babamama!
Én is fölébredek minden hangra (bár régebben éjfél előtt sokszor nem ébredtem fel), nálunk a szomszéd szobában alszik Tomika, de egybenyílik a miénkkel.
Korábban ő is cicin aludt el, de mostanában szopi után még fölébred, és majd csak később általában kézben alszik el. Nagyon sok benne a feszültség estére, jó erősen meg kell fogni, akkor gyorsan elalszik.

Ildi!
Korábban rengeteget panaszkodtam itt a fogaimra, már biztos unták a többiek. Szóval röviden: egy éve járok fogdokihoz, de szülés után kiderült, hogy mozognak is a fogaim (addig "csak" töméscserék, gyökérkezelések voltak). Kiserült, hogy örököltem apukámtól, akinek 60 éves kora körül szinte az összes fogát ki kellett húzni fogágysorvadás miatt. Nekem a szülés miatt hamarabb elkezdődött. Na, ennyi.

Ági!
Nem nagyon bírunk hajolni, ezért nem tesszük a babakádat a nagyba. Nemsokára majd Tomika beleköltözik a nagykádba. Addig maradunk a konyhába. Legalább minden nap fölmossuk.

Üdv, Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Gabi,
sajnálom, hogy padlón vagy, ezen sajnos ez a borús idő sem segít. Ha meg tudod engedni magadna, hogy heti heti egyszer elmész egyedül sétálni, tedd meg! Nagyon jó, feltölt és jobb kedve lesz az embernek tőle.
Én 1 hónapja voltam így, mondtam Apának mit adjon Eszternek, ha felébred, én meg elmentem otthonról.
Tiszta újjászületés volt Kép.

Nóri,
Pár hete leírtam az adatait Eszternek, 9 hónaposan volt 8390 g és 70,5 cm.
(mellesleg ez a mérés is röhejes volt, mert rátették a hosszát lemérni arra a mérőkére, és mondta a nő, h 70cm. Mondom az érdekes, mert a múlt hónapban volt 70,5. Jó, felelte, akkor ennyi. no comment...)
Tanácsadásra most megyünk hétfőn.
Postoperativ: én a kettesben voltam, műtét hétfő dél, szülészet: szerda reggel, mert kellett a hely. Mondjuk, nem bántam, mert frászt kaptam a posto.on, akkora hangzavart csaptak a nővérek, hogy nem tudtam pihenni.

Angéla,
akkor Neked is nyomta a sódert a védőnő... Örülök, hogy Bogi jól van, szép a bőre, és szopizik Kép. Milyen időközönként fürdetitek? Szeret fürcsizni?

Tünde,
nem irigyellek a felkelések miatt Kép. Próbálj meg pihenni, amikor Tomika alszik. Édes, ahogy felfedezi a hangját. Amit írtál a levegőkapkodásról: szerintem álmodik. És azért zihál. Ha belegondolsz, amikor mi is pl. rosszat álmodunk, akkor összevissza ordítunk, csak nem jön ki hang a torkunkon. Biztos ő is így van.

Enikő, Gira, Meli 27, Ildi10,
hogy vagytok? Pocaklakóval minden okés? Jelentkezzetek be léci!

Ildi,
Noémi eszik mostmár rendesen?

Ablakot kellene pucolnom, holnap lesz kész a függönyünk és szombaton lesz feltéve. A nappalin 4 ablak és 2 erkélyajtó van, a konyhán 1 ablak + 1 erkélyajtó. Lesz mit csinálni...
Eszter felfedezte a számítógép kikapcsológombját és nyomogatta. Bár még nem olyan erővel, h sikerrel járjon Kép.
Ja, és hétfő óta "zabálja" a húst Kép.
Nyilván megbűvölte a védőnő.

Sziasztok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!Kép

Kriszti!Kép

Még mindíg endokrinológus-ügyben kínlódok ittKép
Nem tudod véletlenül, hogy hogyan tudnám kideríteni a doki(k) magánrendelését? Hogy hol van, mikor, és hol lehet bejelentkezni!
Mindenképp magánrendelésre szeretnék menni, mert ott azért csak több idő jut rám, mint 2 perc!
GabiKép TündeKép

Ennyi Tömörkényest egy rakáson!Kép
GabiKép Megnéztem a fotóitokat, tényleg ismerős vagy nekem!Kép A gyerkőceid nagyon aranyosak!Kép

Rólunk:
Nem lesz inszem... Én sem voltam elragadtatva a dologtól, a párom pedig teljesen elzárkózik a tőle, azért, mert végülis nincsenek olyan rossz eredményeink, ami rögtön ezt indokolná.
Szeretnénk megpróbálni CSAK MI összehozni a gyerkőcöt.
Most belevetem magam, és "gatyábarázatom" a hormonjaimat, mert szerintem tuti ott hibádzik valami. A gyenge mensi nem megfelelő méhnyálkahártyára enged következtetni, ha pedig az nem okés, akkor az inszem is felesleges.
Szóval erre jutottunk.
A legfontosabb a kapcsolatunk, mert hiába lesz gyerek, ha a kapcsolatunk tönkre megy.

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Angi, nagyon kedves volt, amit írtál a szülésről. Annál a résznél, ahol írtad a csalódottságot, hogy nem hüvelyi szülés lesz, tiszta "dejavu" érzésem volt.

Tündi, én is rendszeresen járok a dokihoz mostanság, a jövő hétre talán az egész alsó fogsorom kész lesz. Kicsit el is szomorítottak, hogy a korábbi tömések bírták volna tovább is, ha rendesen meg vannak csinálva. Ennyit a magyar fogorvosi ellátásról. Természetesen tisztelet a kivételnek.

Egyébként nagyon klassz csúszásgátlót lehet kapni a Brendonban, ajánlom neked is a nagykádhoz.

Ildi, lehet, hogy nagy különbség van korban a két manó között, de Luca most lesz 19 hónapos és még mindig meglepően keveset eszik. Pl. fél doboz joghurt reggelire fél pohár gyümölcslével. Délelőtt megeszik egy egész almát, ebédre is csak a babatányér felét pusztítja el. Délután megint csak gyümölcs vagy egy túrórudi, este meg talán 2-3 falat felvágottas kenyér.

Szerintetek ez rendes étkezés egy ekkora gyereknek? És az a fura, hogy egyébként meg nem vékony, szép formás, rengeteg mozgásigénnyel.
H
babamama

Angi, tényleg szép, ahogy leírtad a szüléstörténetet, nagyon jó kis család vagytok! Sok erőt a továbbiakhoz!
( csak így zárójelben jegyzem meg, hogy kicsit konyítok az asztrológiához, és tisztán látszik Bogi horoszkópjában a születéskori veszély az anyára, meg az is, hogy kezelni tudják a helyzetet, ez sorsszerű volt, úgy tűnik, talán, ha máskor indul a szülés, esetleg máshogy alakul, de a lényeg, hogy jól vagytok)

Zita, igazatok van, okosan gondoljátok, a kapcsolat a legfontosabb, a gyermek majd megérkezik idővel, türelem.

Babamama, tényleg nem egy nagy evő ez a Luca lányzó, de ha így is szépen fejlődik, akkor ne aggódj. Legyen sokat levegőn, hátha nagyobb étvágyat csinál neki.

Kriszti, jó ablakpucolást!

Gabi, szegény, átérzem a helyzeted, nekem is sokkal fárasztóbb, ha a többiek nincsenek suliban. Egyébként csak délelőtt vagyok Benedekkel kettesben, aztán jönnek haza a nagyok. De tény, hogy ez is sokat jelent. Főzöl egyébként, vagy tudod hozatni valahonnan?

Szép napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Lotti lebetegedett. Lázas volt,köhög de nagyon csúnyán, és nagyon nyügi. Légcsőhurutja van, kapott egy csomó gyógyszert.
Anyukáméknál van, én meg itthon, a tananyag mellettem,tanulni nem bírok, lelkifurim van, beteg a lányom, én meg nem vagyok vele, mert azért ez a k..va vizsga is nyomaszt. Megértitek?
De a 7végén megpróbálok azért kicsit vele lenni.
Bocsi, nincs jó kedvem, eldugulok.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, menj a lányodhoz! A vizsga le van ejtve, ha akar úgyis sikerül, a lelkiismereted ( és a lányod )fontosabb!!!

Erika

gerika

Sziasztok!

Szombaton utazunk haza Zalába.Úgy várom!Kicsit többet tudok majd pihenni.A szülésem óta csak egyszer voltunk otthon.Minden rokonunk ott él.Néha jó lenne,ha közelebb lennének a nagymamák.

Kriszti!

Igen,elkezdett enni.Már nagyon aggódtam miatta.
Örülök neki,hogy az Eszti megeszi már a husit.

Zita!

Tényleg a kapcsolat a legfontosabb.Biztos hamar összejön a baba.Ne aggódj!

Hajni!

Ha egészséges,jól érzi magát,biztos elég neki a kaja.(Gondolom,de én még tapasztalatlan vagyok.)

Melinda!

Jobbulást kívánok a Lottinak.Ne legyen lelkifurdalásod,most muszáj tanulnod.Ez a vizsga nagyon fontos,majd pótoljátok ezt az időt.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Olvasgattalak benneteket, de sajnos nem tudok mindent elolvasni, és lenne pár kérdésem.
Szegedi vagyok, friss terhes kismama (9. hét) és Tarnai László doktor úrról szeretnék érdeklődni, ismeri e valaki, szült e nála valaki, és milyen...
Már sok érdekes és hasznos dolgot olvastam itt.

Angi! Tegnap és ma egész nap Rólatok olvasgattam, képeket nézegettem, hát nem semmi amit átéltetek, le a kalappal a kitartásotok, erőtök, pozitív életfelfogásotok előtt, sok bátorságot gyűjtöttem tőletek...

Üdv. Virág

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Jégvirág, a volt szomszédom nála szült ikreket, nagyon meg volt vele elégedve. Neked problémamentes, boldog kismamahónapokat kívánok!:-)))

Erika, én probálok mindent megtenni, hogy egyen, de nagyobb mennyiség csak csokiból megy le a torkán:-)))
Te tanultál asztrológiát? Nagyon érdekes lehet. Írnál kicsit bővebben erről?

Melinda, jobbulást Lottinak! Szerintem essél gyorsan túl azon a vizsgán, Lottit biztosan össze-vissza kényeztetik, nem szenved hiányt semmiben, annyira imádják:-)))

Ildi, nem irigyellek, hogy ilyen messze vannak a nagyik. Nálunk az egyik mama szegedi, de nem is tudom, mi lenne, ha nem lenne itt. Nagyon nehéz dolog:-)) Néha kell egy kis pihi.

A kedves új szomszédunk megint nekiállt kopácsolni, valahogy mindig akkor fúr, farag, amikor Luca alszik. 12 után kezdi. Pedig tudja, hogy van baba a házban:-((((

H
babamama

Sziasztok!

Melinda! Lottinak gyógyulást! Szegény kis cserfes csajsziKép. Sajnálja a bölcsit? És Téged sem irigyellek basszusKép((

Erika! Érdekes, amit az asztrológiáról írtál. KösziKép

Ildikó! MErre laktatok Zalában? Apukám is onnan való, az egész rokonság ott van. Jó utat!

Jégvirág! KösziKép. Sajnos nem tudok semmit a dokirólKép

Szép napot mindenkinek!

.:Angi:.
angiszeged

Angi: Mára valahogy összekupáltam magam. Kép Az is seített,hogy nem voltunk itthon, algyői baba-mama klubboztunk. Készülj fel,hogy néha még 3 kéz sem fog elég lenni és ha kettészakadsz az is kevés lesz.
De olyan jó,mikor látom, hogy Flóra ölelgeti Bátort és magyaráz neki. És mosolyognak egymásra. Akkor elszáll minden méreg. Kép
Képzeld, miután elolvastam, amit írtál el kezdtem Flóra szülitörténetét, majd Bátorét is megírom. Elég részletesen, még nics kész, már majd 2 és fél éve készülök megírni.

Kriszti: Teljesen igazad van, tényleg kéne egy kis kikapcsolódás, gyerekek nélkül. De ilyen rosszidőben kinek van kedve sétálni, ráadásul egyedül. Ha de. nem tudunk boltba menni egyedül megyek délután. Csak túl közel van a bolt. Kép

Melinda: Jobbulást Lottinak! Van egy homeos szer, amit Fló is szedett tavaly immunerősítőnek. Vironal, egyí nap egy csepp, műanyag kanállal.

Erika: Engem nagyon érdekelne a két gyerek "horoszkópja", ha van egy kis időd tudnál írni róluk.
Sajna főznöm kell, mert Algyőn csak befizetéses ebéd van, nincs házhoz szállítás, és nem tudok minden nap elmenni az ebédért. Főleg, hogy most bejött a rossz idő. Ráadásul az ebéd is limitálva van és nem engem fognak előre venni,hanem az ősgyevieket. Kép Ha nem kéne főznöm nem is lenne semmi gondom, több időm jutna a gyerkekre.

Jégvirág: Üdv! Gratu a pocaklakóhoz! Én hallottam jót és rosszat is róla. De ha te eddig is hozzájártál és meg vagy vele elégedve, akkor maradj nála.

Babamama: Sztem, ha Luca jól fejlődik, nem kell erőltetni a kaját, úgy sem fog többet enni, csak megútáltatod vele.

Képzeljétek, Zoli jött és kivette a kezemből Bátort. Lehet csak azért hogy hamarabb géphez jusson. Kép

Zita: Ne foglalkozzatok a gyerekgyártással, csak begörcsöltök. Inkább találjatok valami más elfoglaltságot, ami eltereli a babázásról a gondolatotokat. Mindig azt szoktam ajánlani, hogy menjetek el egy hosszú hétvégére valahová pihizni valamikor a ciklus közepén.

Enikő: Mi van veletek? Hogy áll a méhszájad?Fekszel?

Pusza: Gabi3
inecsg

Hajni!

Már megszoktuk,hogy egyedül vagyunk.Most,hogy megvan a pici,jó lenne egy kis segítség.De ez van!Így legalább nagyon örülnek nekünk,ha meglátogatjuk őket.
Nálunk meg csinálják a tetőt.Zörögtek egész nap.

Angi!

Hahóton élnek a családjaink.Ez Nagykanizsa és Zalaegerszeg között van.Én már 6 éve élek itt,a férjem pedig 10.Apukád hol élt?

Gabi!

De nagyon édesek lehetnek a gyerekeid,ahogy szeretik egymást!

Ildi
tfildiko

sziasztok,
na itt vagyok, 4 napig nem is volt netünk, nagy veszekedés után ma jöttek ki megjavítani. Köszi a marasztalást, mi jól vagyunk csak Jozsó rászokott az éjszakázásra. majd egy hétig lázas volt Jozsó, a fene tudja a fog, vagy a szuri tett be.

Íme egy kép lázas Jozsóról:

egy pedig az ordas farkasról. a felsőket nem sikerült lekapnom.

Kép

Kép
Vendég

Sziasztok!

Jól vagyunk, bár fájdogál a derekam. Az valami rosszat jelent? Mert a súlytöbblet miatt biztos nem fájhat így a 13. hét táján Kép Szóval emiatt egy kicsit aggódok. Mitől lehet?
Egyébként ma 54mm-esnek mérte a doki bácsi :D

Gira
Vendég

Sziasztok

Angi, nagyon szép a történetetek, sok boldogságot. Kép

Zozo, sajnálom a történteket, mielőbbi pocimanót kívánok.

Szombaton babaruhabörze lesz a Százszorszépben, lehet adni-venni, és a gyerekeknek lesz játszóház is. Ennyit tudok csak, a gyerekdokinál mondták.

Gigi
gigi1

Angi,

elolvastam Bogi születésének történetét. hallod, mintha újraéltem volna azokat a pokoki klinikás napokat. De minden jó, ha vége jó
Vendég

Dancsi!

Nagyon örülök,hogy visszajöttél közénk.Minden rendben nálatok?
A Jozsóka lázasan is nagyon édes.Már jól van?

Virág!

Üdv.köztünk!Gratula a babához.Én nem ismerem a dokidat.

Gira!

Biztos,nincs semmi baj.Ne aggódj!

Ildi
tfildiko

Angi! Doktornéni után közölte a lányom, hogy most már menjünk a bölcsibe.Kép
Ma kb. 5x beszéltem vele, de még estefelé is lázas volt kicsit. Szegénykém egész nap 2 kockasajton,és2 joghurton kívül nem akart semmi más enni.Ja, de a "kúpot nem popómba, inkább megeszem".KépKép

Jégvirág! Üdv.Kellemes pocakosodást.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat és a jókívánságokat Kép Igazán jól esett, még nagyon az elején vagyok, nagyon új nekem ez az állapot és kicsit félek is.
A dokit még nem is láttam, csak hallottam róla egy ismerősömtől, mostanában tervezem felhívni.
Szép napot mindenkinek!
Virág

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kriszti! nem közöltem, fel sem merült én menjek, már terhesség alatt is a védönö jött most is ö jön.

Orsi pár napja köszöni de nem kér se fözeléket, se gyümit, pár kanállal tudok csak elfogadtatni. Maradt a szopi. Még a kedvenceit sem akarja megenni.
Még mindig taknyos, de már nem annyira.
Éjjelek szörnyüek, 2 éjszaka nem aludtam 5 ill. 3 órát itt játszott én meg probáltam türelmes lenni. Kisteso joideig halogatva (még nem is volt menszi) elöbb kialszom magam pár hónapig.

Nóri! Én 4 napot voltam a post.op-n. Örültem neki mert 2 ágyasban voltam, és az ágy motorosan álltihato volt magasságban és a háttámlája is.

Jégvirág! Irj mailt, megirom én miért nem ajánlom! Igaz nem hozzá jártam de több mint 2 hónapot feküdtem bent, jopár betegével láttam mi a helyzet és mi a véleményük. De inkább priviben.

Dancsi! azt hittem tényleg eltüntél végleg, de jó hogy nem!! fogunkrol nekünk nincs még fotonk, Orsi se mutatja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
Jozsó is akkor cirkuszolt éjjel, amikor beteg volt vagy a foga jött. És engem is a gutaütés kerülget a méregtől, amikor éjjel kipattan a szeme és elkezd gőgicsélni, meg nevetni.

Most is éjszakázunk sokszor sajnos. Néha átalussza az éjszakát, máskor pedig 2-3 alkalommal és felkel enni. Ki érti ezt?

Nem lehet, hogy a foga jön Orsinak?

AMúgy utálja, amikor a fogatit vizsgálgatom. És ma megint sztrájkol, de most már nem érdekel, ha nem eszik, akkor nem eszik.
Vendég

Karmen, az en gyerkoceim napokig nem ettek, amikor a foguk jott es Simonnl ugy estem teherbe, hogy meg nem menstrualtam.
Sztem azert jo a kis korkulonbseg, nalunk a 15 ho, mert ugy nem kell kulon-kulon 3 evig ejszakazni, ami ugye 6 ev, hanem mondjuk mi megusszuk 4 ev alat. Kép De ez meg nem biztos.....

g.
gabomamo

Gabomamo, azt hittem ugy nem lehet teherbe esni, bár azért biztosra megyünk, mi is védekezünk, nem birnék most Orsi mellett feküdni.

Dancsi! nem tudom, a foga kibujt, új nem látszik nöne. Amugy meg alszik, akkor ébred fel ha leteszem de nem alhat a karombanKép egy idö után nem veszem vissza, elegem van ma 1 óra mulva hagytam ébredni.

Majd csak könnyebb lesz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen pontossabban ugy estem teherbe, hogy meg nem menstrualtam, de amikor 4 heets terhes voltam akkor 1x menstualtam. Persze ezeket csak utolag szamoltuk ki. Igaz csak 8 hetesen tudtam hogy terhes vagyok, de a masnapi uh, azonnal 12 hetet mutatott, amasnapi genetikai uh pedig 13. Igy az elej nekem eleg gyorsan zajlott. Kép

g.
gabomamo

Sziasztok!

Melegfronti hatás van ma, hogy bírjátok? És a Manók?

Ildi,
a dokinőnk Dr Endrődi Márta, amúgy nagyon kedves és aranyos drnéni, csak nagyon ragaszkodik a "nagykönyvhöz". Eszter továbbra is kétpofára tömi a husit a szájába, tegnap már rizst is adtam, amiért teljesen odavolt. Kezdem érezni, h nem reménytelen eset a hozzátápi Kép.
Ti hogy vagytok? Noémi miket csinál? Szoktál énekelni, verset mondani Neki?

Zita,
Mamimat megkérdezem endokrinológus ügyben. Dr Csajbók Évának tuti van. Próbáld meg azt, hogy felhívod a klinikát és ott megkérdezed, kinek van magánrendelése. ll-es bel/endokrinológia.
Szerintem akkor fogan majd meg a Babucitok, amikor nem is gondoljátok majd Kép.

Hajni,
szerintem se etesd, ha nem éhes. Ha folyadékot kap eleget, akkor nincs gond. A szomszédod elég gáz, sajnos sok ilyen ember van. De addig senki nem tudja kontrollálni magát hangban, amíg nincs gyereke. Mi holnap fúrjuk fel a karnisokat, én kiírtam a faliújságra, hogy fúrás lesz, meg elnézést a hangokért. A házban sok a baba (Bogibaba is Kép), legyenek felkészülve, h ez lesz.
Amúgy a mi szomszédunkban van 2 gyerek, 6 és 3 évesek, de minden reggel arra ébredek, hogy rohangálnak, mint állat. Meg ordibálnak. Én nem tudom, hogy van, de ez már sokszor borzalmas! Ja, a múltkor este negyed tizenegykor is...

Erika,
ablakpuci félig kész, az 5 ablakból 2, a 3 erkélyből 2 kész. Most úgy gondoltam, leülök pihenni egy kicsit. Közben megfőztem az ebédet is. Hulla vagyok.

Melinda,
gyors gyógyulást Lottinak. Szegény elhiszem, h nincs étvágya, nekünk sincs, ha bengásak vagyunk. Főtt krumpli, tea, meg ilyenek a jók. Ja, és keksz.

A következőben folytatom.

Kép

Kép
eszteranyu

Folyt:

Virág,
üdv itt! Hogy viseled az első hónapokat? Tarnait látásból ismerem, de a munkáját nem. Jóképű Kép. Ennyi.
Mikorra vagy kiírva?

Gabi3,
várjuk a születéstörténetet! Hogy van a lelked? Édesek lehetnek Flóráék, ahogy ölelik egymást! Dobhatnál fotót Kép!

Dancsi,
ez a beszéd! Itt a helyed. Jozsó csodás nagy szemei gyönyörűek! És az ordas farkasok is ;) Kép.
Te jól vagy?

Gira,
Növekszik a Babád, gratulálok Hozzá! Hatalmas változáson megy keresztül a tested, készül az egyre nagyobb Baba kényelmének biztosításához. Ez mindenféle derékfájással, csípőfájással, hasfeszüléssel, miegymással jár. Ha nagyon aggaszt a derékfájás, szólj orvosnak.

Karmen,
akkor ezért vagy eltűnve! Sajnállak, remélem, mihamarabb kipihened magad! Te a kórházban szültél?

Ági,
el vagy tűnve! Kristóf bírja a heverőt?

Szerintetek mikortól lehet már nem kiságyban altatni a gyereket?
Kezdem úgy érezni, Eszternek kiságy-fóbiája van.

Süt a nap, remélem, kicsit jókedvre deríti a fáradt Anyucikat!
Holnap vendégek jönnek, holnapután mi megyünk... Nem tudom Eszter hogy bírja majd a túúúmáccs embert!

Sziasztok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Segítsetek már léci!
A yukkám tiszta tetves. Mivel mossam le? Hatalmas nagy és tök ragacsos Kép.
Mondták a cigiáztatást. Azt milyen arányban kell?

Köszi!
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Kriszta, pont most gondoltam Rad, hogy hogy allhatsz az ablakpucolassal. Jo kis idot fogtal ki, eso, meg hideg. Ugyes nagyon Eszter, hogy igy eszi a husit.
Krsitof szopik reggel, delben, delutan este, es ejjel vagy 2x. (jo essetben)

Babamama, ha Luca jol erzi magat, akkor biztosan eleg neki ennyi kaja. Krsitof sokkal tobbet eszik, megis vekony. Ez szvsz alkati dolog.

Melinda, jobbulast Lottikanak!

Karmen, ha mar Orsika sem alszik jol, akkor valami tenyleg nincs rendben. Mi tortenhetett a mintababankkal? Kép Talan tenyleg a foga jon?

Jegvirag, udv itt, es gratula a babahoz. Sajna nem ismerem ezt a dokit.

Gabi, elhiszem, hogy faradt vagy 2 gyerek mellett, Tesom is teljesen ki van bukva. Arra nem gondoltatok, hogy Zoli vigyen Neked ebedet?

Agi
agi77

Kriszta, sajna nem tudok segiteni viragugyben.
Sok volt a dolgom, azert nem irtam. Kristof jol birja a heverot, de o sosem forgolodott sokat, szerintem mar ujszulott koratol altatahattam volna igy. Azert azt megjegyezem, hogy sokan furcsaljak, hogy mar nem hasznaljuk a kisagyat. (persze engem nem erdekelKép)

Gira, Nekem is fajt a derekam, allitolag nyomja a baba a keresztcsontot, es majd megszunik a fajdalom, ha kiemelkedik a baba a medencebol. (Valami ilyesmit mondtak).

Agi
agi77

Gira: Úgy-úgy, ahogy ági és Kriszti írja.

Kriszti: Most kicsit helyre álltam, mert ma végre sikerült feltakarítanom az egy hetes koszt a konyhában. Már nagyon idegesített és a porcicák is eltűntek a nappaliban és az ágyalól. Kép Nem vagyok tisztaság mániás, de azért van határa a kosznak.
A szüli sztori lassan a végére ér, kicsit részletes, inkább majd elküldeném priviben.
Igazi mosószappanos vízzel kell lemosni egyenként a levelét. Vagy van olyan levéltetű ölőszer ami bio. Katicabogarak is megeszik őket. Kép

Ági: De gondoltam rá, hogy Zoli hozhatna haza kaját, de ahol ő ebédel ott valami borzalmas a minősége a kajának. Van hogy összeöntenek két félét és egy harmadik féle lesz belőle. Hát köszi, ilyet nem adok Flónak. Majd körbetelefonálgatom a szegedi házhozszállítókat, hogy valamelyik hátha elhozná algyőre is,mert sajna az Ét-trend nem jön el ilyen messzire. Kép
A kiságy dolgot meg te tudod a legjobban, én is minnél hamarabb meg akarok majd szabadulni tőle. Bár Bátor körbejárja az egészet, mire elalszik. Flóra is így csinálta az inkubátorban annó.

Képet majd teszek fel az albumba.

Flóra kedvenc témái: Mit eszik a hóember? A válasz:Hát, havat. Milesz ha esik a hó? Esténként végig kérdezi, ki mit eszik. Az altató c. vers kis Balázsáról is tudni kell neki, hogy mit eszik, az nem eléggé kielégítő válasz, hogy ugyan azt mint te. El kell sorolni. Hol lesz a karácsonyfa? Meg ilyenek, meg kell zabálni,olyan okos. Ja és hogy mit teszünk rá.

Karmen: ha tényleg a foga, akkor használj valami fogzást segítő ill. fájdalom enyhítő gélt. Ha nem az a gond, akkor meg következetesen ne vedd fel.

Dancsi: De jó, hogy itt vagytok.

Gabi3
inecsg

Jelentem, végeztem az ablakpucival. Totálkáros vagyok, de jólesett.
Most megiszom egy üveg sört (alkoholmenteset) és megyek palacsintát sütni. Aztán felteszem a levest holnapra, ne akkr kelljen szórakozni vele.
Mindig ez van: egyszerre 3-4 program, győzzön az ember kettészakadni.

Gabi,
Nem találok szavakat, milyen édes Fló! Ezek a kérdések Kép! Jó tudni, ezeket, mert legalább felkészülünk rá, hogy mik járnak a kis kobakokban Kép.
Mellesleg köszi a tippeket, kipróbálom, mit nekem a 2000 levél :D. Katicám volt a múltkor és rátettem a yukkára, de eltűnt. Lehet, h túlzabálta magát Kép Kép Kép

Ági,
ilyen sokszor szopizik Kristóf???? És mit szólnak ehhez a dokinő+védőnő? Félre ne érts, ez nagyon jó! Akkor én miért akarom, h kevesebbet szopizzon? (Eszter: reggel: fél 7, délelőtti alvás előtt:8-fél 9, délutáni alvás előtt: 1-2 óra között, meg este. azaz: napi 4. és még én akarom csökkenteni? kössz, h ezt leírtad, elgondolkozom...) Ezt jól megbeszéltem magammal?

Fogy a söröm, Apa mindjárt itthon. Mondta tegnap, lecsekkolja már, mennyit netezek. Majd belenéz a Babanetre. Mondtam, lehet, de azon nem gondolkodott el, h akkor hogy várom haza mindig forró kajával? Istenem... Férfiak... Kép
Bocs, de olyan jó kedvem van!

Kívánom Mindenkinek!
K.

Kép

Kép
eszteranyu

Ildi!

Egy tipp:
mostmár mindenhol írnak cédére fotókat. Mi lenne, ha elvinnéd a negatívokat és ráíratnád cédére? (24 kép 850ft cd-vel együtt) De ha ott hívatod elő, akkor csak 350 Ft. Mi is így csináljuk mostmár.
Csak azért, mert akkor végre láthatnánk Rólatok képeket!

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: Rám meg a hatalmas fikusz vár, óriási levelekkel, le kéne porolni. De valahogy túl sok levele van. Örülök,hogy jó kedved van! Kép

gabi3
inecsg

Sziasztok!

Kriszti!

Nemsokára lesz gépünk,már több helyen megnéztük.Nem tudjuk ,hogy milyet vegyünk.Pár hét múlva küldöm a képet.Már én is szeretném nektek megmutatni a Noémit.
Örülök neki,hogy ilyen jól eszik az Eszter.
Noémi nagyon nyűgös már pár hete.Imád ölben lenni.Ilyenkor énekelgetek neki.Mivel tanító néni vagyok,ezért legtöbbször az alsós dalok vannak műsoron.Magától nem alszik el,csak akkor,ha ringatom,és énekelek.(Ez azóta van ,amióta ilyen nyűgös.)
Ügyes vagy,hogy te ablakot is pucolsz.Én még odáig nem jutottam el.Noémi nem sokat alszik,ezért kevés az időm.
A virágokhoz nem értek,nem tudok tanácsot adni.

Ildi
tfildiko

így ébredt:

Kép

és így kacagott, miután benyomott 2,5 dl gyümit Sinlaccal: alma, krumpli, szőlőlé + Sinlac
Kérem szépen a fogacskákat megcsodálni, a felsőket továbbra sem sikerült lekapnom.

Kép
Vendég

Kriszti, attól függ, hogy milyen tetű van a yukkádon. Ha gyapjas tetű, arra a legjobb direkt erre való spray, lemosással nem jön le sajnos.

Gigi
gigi1

Dancsi,
Tüneményes Fiad van!
A Lányom itt mosolyog Rá 2 perce Kép.
Meg járt a lába közben és nagyon nevetett!

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Holnap délelőtt indulunk haza.Remélem,hogy a Noémi jól viseli ezt az utat.(330km)Legközelebb 24-én jövök.
Vigyázzatok magatokra és a babákra!

Dancsi!

Nagyon édi ez a kislegény.

Puszi mindenkinek

Ildi
tfildiko

Ildi, jo utat, vigyazzatok nagyon es erezzetek jol Magatokat!

Gabi, remelem talalsz valami megoldast kajaugyben. Aranyos nagyon Flo! Kép

Kriszta, csak annyit kerdezett a dokineni, hogy szopik-e. Mondtam, hogy igen. Aztan ennyiben maradtunk. Ma kimaradt a deli szopi, de delutan huzta fel a polomat, es mondta, hogy cici-cici. Kép 10 perccel kesobb mar aludt is. Akkor Eszter ezek szerint nem is kel fel ejjel??? De jo Nektek!

jo ejt!
Agi
agi77

Jó reggelt!

Szerintem tegnapi munkától gémóver lett a kezem. Éjjel negyedóránként ébredtem fel arra, hogy fáj, majd fél 3-kor bevettem egy fél Algopyrint.
Egy óra múlva itt a tesóm, kezdik felfúrni Apával a karnisokat. Ha Eszter nem alszik.
10-kor pedig itt vannak Anyósom, Sógornőm a 2 gyerekkel (6 hónapos+ 3,5 éves). Ők elmennek 3-kor, 4 körül jön a másik sógornő (jelölt) is.
Holnap meg 18 fős búcsú. Ja, ma meg utazunk Tesómékkal Orosházára, Mamához és ott alszunk.
Fullos a program, mindjárt indulok felteszem a ragulevest.

Ági,
Eszter nem szokott felkelni éjjel, ezért is írtam, h mintababa Kép. Talán két kézen tudom megszámolni, hányszor volt éjjel szopi. Ha lehet ilyet mondani, minden Anyuka álma a Nőci. Ezért nem tudom hova tenni ezeket a kiságy-diliket. Ezzel sem volt gond, pár hónapja csak, hogy hiszti a lefekvés a kiságyba.

Ildi,
jó utat, várjuk az élmlnybeszámolót!

Angéla,
hogy vagytok?

Gigi,
sajnos nem értek a tetvekhez. Olyan, mintha bele lenne nőve a levélbe. És tiszta ragacs minden... Fúj! Barnásak.

Amúgy köszi az eddig érkezett tippeket! Mellesleg a virágfölddel volt gáz.

Nem tudom, ide tudok-e ülni a gép elé még, ha nem, kellemes hétvégét Nektek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti, látom nem fogsz unatkozni a hétvégénKép

Ildi, jó utat!

Babamama, védikus asztrológiát (yiotish) tanulok saját magam könyvből ill. jó kis program segítségével. De még rengeteget kell tanulnom!!!
Indiában 12 évig tanulják a panditok ezt, mire mindent megtanulnak ezzel kapcsolatban. Ott hatalmas kultusza van ennek, ha születik egy baba a családban, akkor elmennek egy ilyen pandithoz, aki elmondja, hogy mi várható , mire kell figyelni, yagjákat vagy drágaköveket írnak fel, amivel az esetleges negatív hatásokat ki lehet küszöbölni vagy mérsékelni.

Gabi, mél ment.

Velünk minden rendben, megyünk a hétvégén nagymamázni.

Kellemes hétvégét!

Erika

gerika

Kriszti:
Tegyél a virágföldbe fokhagymát.Nekem bejöttKépTetű ellen
Nina
nina74

Sziasztok!
Köszi jól vagyunk. Pár napig nagyiéknál voltunk!
A méhszájam nem tudom, hogy áll, mert azóta nem voltam dokinál, de a jövő héten azt hiszem elmegyek megnézetni, mert nagyon érdekel. Feküdni nemigen tudok. Egyszerűen kivitelezhetetlen a Bogi mellett!

Lenne egy kérdésem. Nem tudjátok véletlenül, hol lehet átvetetni egyik videókaziról másikra? Ugyanis kamerával vettük fel a Bogit, és ilyen mini kis kazik vannak a kamerához. Az összes tele lett Bogival és most szeretnénk egy "nagy" VHS kazira átvetetni, vagy cédére. Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet Szegeden??? Jön a karácsony, addigra kellenének az üres kiskazik, hogy ismét felvehessük a BogitKép

Köszike
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?