Sziasztok!
húúú de rég voltam..
megvagyunk, jól vagyunk..
elég nehéz időszakon vagyunk túl...
most nem tudok visszaolvasni, de ha nem bánjátok magunkról írok pár sort..
húú ez hosszú lesz..
Matyi komoly felnőtt férfi lett már, rá sem ismernétek..
Ákos pedig iszonyú tempóval próbálja utolérni, sőt csibészségben sokszor még le is kőrözi..
perfekt magyar, és nagyon komoly kis gondolatokat gyárt ő is folyamatosan..
Matyi vitatkozásból a legnagyobb..
egyik reggel hazajöttünk a vásárlásból, próbáltam rávenni a drágát, hogy vetkőzzön le.. persze kérésem a vidék lehető legsüketebb füleire talált rá..
persze, ha neki van ötlete, akkor azt azonnal meg kell valósítani, legalábbis elképzelése szerint..
most is kitalálta, hogy játszunk valamit, de mivel még harci díszben pompázott, mert egy árva ruhadarab sem került le róla, megemlítettem, hogy előbb le kellene talán vetkőzni..
persze ez a célzásom sem talált célba, és mikor megint figyelmeztetett a drágám az általa kitalált játék fontosságára, újfent megemlítettem, hogy semmi akadálya, amint levetkőzött, már játszhatunk is..
erre Matyi: "elég buta vagy ma anya" ..
na, ezt jól meg kaptam asszem..
egyik reggel Matyi megint felajánlotta, hogy elmosogat..
(merthogy elszokott ám mosogatni, meg "beágyaznak" maguk után, ablakot is mosnak, nagyon kis dolgos srácok..
) nagyon komolyan veszi a feladatot és szép tiszta tányérokat hagy maga után mindig..
miután végzett, sürgős dolga akadt, de kérte, hogy segítsek..
mondtam neki, hogy ne haragudjon, de ezt most neki kell megoldania, mert közben Ákos az asztalnál manőverezett (reggeli címszó alatt) és nem hagyhattam egyedül..
sőt azt is mondtam neki, hogy különben is aki ilyen nagy fiú, már, hogy óvodába megy, simán meg tudja oldani..
erre Matyi: "az oviban is kell mosogatnom??? "
hát én megzabálom..
valamelyik nap meg ablakmosással nyitották a napot (nem én dolgoztatom őket, mazohisták..
:D), természetesen az új gumicsizmában..
mikor Matyi megunta, átbújt M.Jackson bőrébe, és táncos-dalos bemutatóval örvendeztetett meg bennünket..
közben szólt, hogy ha meglátom, dicsérjem meg, hogy "mennyire szép táncos cipőd van Jackson.." eközben Ákos továbbra is az ablakmosással volt elfoglalva, viszont spriccelni nem tud még, ezért Matyi segítségét kérte: " Jackson.. spirccelsz??, Jackson jössz??? "
megzabálom..
azóta is sokszor Jacksonnak hívja Matyit..
)) közben biztos rájöttetek, hogy még mindig nagy Jackson lázban égnek és most már Ákos is..
Matyi (vagyis Jackson) mikor megunta a melózást, az egyik kutyusát (plüss) pórázra kötötte és sétáltatni kezdte..
egyszer csak oda hozta és kérte, hogy fogjam én, mert állandóan el akar szaladni..
megjegyeztem neki, hogy jó lenne, ha ő rendezné a kutyusát, mert én éppen öltözni készülök, erre Matyi (Jackson): "én most nem.. koncertem lesz.. "
ja. és keményen nevelve vagyok..
elmentünk vásárolni és Matyi egész véletlenül bekanyarodott az édesség sorra..
el is kezdett velem alkudozni, hogy melyik finomságot vegyük meg..
mondtam neki, hogy már vettünk rudit, otthon van puding, nincs szükségünk több édességre..
ahogy mentünk a pénztár felé, megakadt a szemem valamin, mire Matyi: "ne nézd az édességeket, már vettél magadnak pudingot.. és annyi.. "
hát én megzabálom ezt a kölyköt..
az öltözködés sem megy neki mindig zökkenő mentesen.. általában megkérem, hogy öltözzön egyedül, már amiről tudom, hogy megy..
ilyenkor felháborodva szokta kérdezni, hogy "mindent nekem kell csinálni??"
egyszer nagyon messzire szaladt és többszöri hívásra indult csak vissza hozzánk.. kértem, hogy jöjjön oda hozzám, mert szerettem volna ezt megbeszélni vele, erre a következőt kaptam: "én játszani akarok apával, nem beszédet hallgatni"..
DD hát szépen vagyunk..
a játszótérről kergetett minket haza a vihar és persze Matyinak rengeteg kérdése volt a villámlásról útközben..
természetesen meséltem neki a villámról és az alábbi következtetésre jutott..
"haza kellett jönnünk a játszótérről, mert villámlott.. a villám folyékony, mert vezeték és elviszi a vérünket haza magához és mi laposak leszünk.."
Ákos is nagyokat tud alakítani
kérte, hogy gyúrjak gyurmából egy nyuszit..
amikor elkészült, gondosan letette a fotel karfájára, majd elkezdte kiabálni, hogy "ezt figyeld nyuszi" és közben a kezével kalimpálva rohangált a nappaliban..
és közben folyamatosan nyomta, hogy "ezt figyeld nyuszi.."
mikor kirohangálta magát, visszament a nyuszijához és jól meg is puszilgatta..
édes pofa volt..
egyik nap meg odajött hozzám és közölte velem, hogy "hozok pénzet.." és elkezdte belepakolni a kezembe a képzeletbeli pénzét..
közben még mondogatta, hogy "fizetek pénzet, sokat .." és közben szedegette a szőnyegről, persze továbbra is csak a képzeletbelit..
imádom..
ja, és egy igazi úriember,ugyanis mindig mindenkinek segíteni akar, akár úgy hogy ő lemond a játékról, amiben éppen tevékenykedik..
reggel éppen nagy összebújásban voltunk, mikor szóltam, hogy máris jövök, csak ki kell ugranom oda, ahová a király is gyalog jár..
erre Ákos felugrott egy "várjál segítek" felkiáltással és a pólómnál fogva, óvatosan kikísért..
annyira édes volt..
Ákos nagyon szeret rajzolni, vannak füzetei, van rajztáblája, de mégis magát pingálja folyamatosan..
sokszor úgy néz ki, mint egy kemény rocker absztrakt mintákba öltöztetve..
ma meg is kérdezték a közértben a csajok, hogy mi történt vele, mire Ákos: "én voltam.. csinos.."
mindenesetre roppant büszke a munkájára..
reggel ültek egymás mellett a fotelban, mikor valamiért Ákos hangosan reklamált Matyinál..
erre Matyi: " te akartál felhúzni, akkor meg mit vinnyogsz?? "
reggeliztem éppen, mikor Matyi: "anya az jégsaláta?? miért ezt eszed, miért nem a simát..?? ez hideg kicsit nem..??
Ákos meg olyan nagy fiú már, hogy úgy döntött ezentúl állva pisil a bilibe..
merthogy már csak alváshoz hord pelust..
nagyon ügyes kis krapek..
ja, és délután énekelte a kocsiban a "gólya bácsi" dalocskát és megdicsértem, hogy "milyen szépen énekelsz Ákos", erre szemrehányóan kijavított: "Jackson"..
puszi mindenkinek..