Új privát üzeneted érkezett!

Kértem róla képet és kaptam! :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Sziasztok! Én sem olvadtam el még a nagy melegben :lol: :lol:

Tina utólag is GRATULÁLOK nektek!

Maccs Ricsinek Boldog szülinapot!

Jól beindult egy-egy kismama a munkával (Dia és Clárika is követi) én nagyon nehezen viselem. Egész napomba telt szombaton felporszívózni, feltörölni és vacsit főzni :cry: :oops: Nem vagyok gyors tempójú de mégis valahogy nem haladtam, aztán estére majd leszakadt a derekam. Mivel csorgott rólunk a víz muszáj volt letusolni tehát nem használhattam el a meleg vizet mosogatni, mire meg tiszták lettünk elment a kedvem, maradt másnapra. Akkor aztán mindent kilöktem a kutyának ami maradék volt, lett egy csomó mosatlan azt hittem leszakad a derekam mikor végeztem. Közben meg tiszta ideg voltam, csak úgy :cry:

Férjem meg náthás, estére belázasodott, nyűgös volt, semmi nem volt jó neki :cry: na ettől én meg idegesebb lettem, de visszatartottam magam, mert ha akkor kinyitom a számat olyan hisztit kicsaptam volna (még én sem tudom mikor veszekedtünk utoljára, az idén tuti nem) így inkább hallgattam, mert tudtam nem akarattal lett náthás vagy azért, hogy nem segítsen nekem mosogatni :oops:

Dia sajnálom Bencét, remélem hamar meggyógyul :wink:

Tunde sajnálom a "szomszédos" story durva

Ircsi az ikrek nagyon édesek :wink:

Többieknek is puszi vigyázzatok magatokra!

Ja az éjjel itt is nagy vihar volt, de most megint kánikula

Kép
Kép
melisch

CLÁRIKA!!!!!!!!!
limo73

Clarika na mit látott a doki???????????? Megyek gmailre lehet látom én is :lol:

Kép
Kép
melisch

Ja Limó neked így csöpög a tej?????? Manapság néha ha megnyomom nekem is kicsöppen egy kis fehér-sárgás tejcsi :lol:

Kép
Kép
melisch

Clárika ne csigázz! Direkt csinálod! :lol: Naaa áruld el!

Melisch köszi és férjednek is jobbulást!

Maccs nagyfiadnak boldog születésnapot!

királylány

Itt Szoboszlón most állt el az eső! Dörgött, villámlott, előtte nagyon meleg volt. Most jobb.

Clárika :?: :?: :?:

Limo, szuper, h minden OK!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Dia képet majd kérünk a tapétáról :wink:

JA és tegnap mi is vettünk 12 csomag pelenkát. Tudni kell, hogy férjem már akkor akart venni lassan mikor terhes lettem, hogy ne egyszerre adjuk ki a pénzt. Erre mindjárt megszülők és még 1 db pelenkánk sem volt véve. Haladunk mi :lol: ja vettem cumisüvegmosót, sterilizátor folyadékot és 1 doboz popsitörlőt. Na nem sietem el de lassan nem lesz már időm vásárolni. Meg vettem még 3db hosszú ujjú kezeslábast. Anya azt mondta náluk a kórházba most ebben vannak a babák öltözve a meleg miatt és nem kell akkor betakarni őket, mintha csak body lenne rajtuk.

Kép
Kép
melisch

Clárika......................pedig olyan kiváncsi voltam de mennem kell haza.

Kép
Kép
melisch

Kislány!
:oops: :oops: :oops:
:D :D :D

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Jelenleg itt Pécsett 3/2 az arány a fiúk javára.
Csillag kiegyenlíted? :)

Clárika
Kép
clárika

Jah, és most nem h kisebb, de egy nappal nagyobb is! :)

Clárika
Kép
clárika

Clarika
Gratulálok!
Akkor bejön, amire vágytál! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika.szuper!!!!!!!!!!!

babaimádó
Kép
babaimado

Clárika! Működött a tudatalattid! (Nagysága) :D
Gratulálok!
limo73

Nálunk most 18 fok van :roll: :?
3 óra körül éjszakai sötétség lett, pillanatok alatt ömleni kezdett az eső... én éppen jöttem haza...kb. 5 percnyire voltam itthonról... bőrig áztam...
Fekete bőr papucsom van... a talpam fekete lett... most súrolhatom a lábam... meg reszelőzöm...
Nem "Fekete kéz", hanem "Fekete láb" vagyok :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Clárika örülök, hogy teljesült szíved vágya. :)

királylány

Melisch lesz majd kép csak előbb rend legyen, hogy le tudjam fényképezni.

Elindulok haza, hogy mi vár rám még nem tudom. Gábor ma szabadnapos volt, biztosan kitalálta valami meglepetést számomra. A palacsintasütésről tudok. Hogy szeretné. Hát majd meglátom lesz e energiám hozzá....

királylány

Clárika: gratulaaaaaaaaaaaaaaaa!

Dia: remélem nem lesz nagyon meleged a palacsinta sütéshez!!! majd hozol képet ha kész minden??

Évi: én nekem még pici a poci , de már most utalom ha leesik valami és mászhatok le érte... négykézláb mint a kutya

Ircsi: kérem a 18 fokot!!!!!

MA jön uram munkatársa, husis-zöldséges-tejfölös-carbonara szószos tészta sajttal a tetején kész, browni a'la én meg készül :) ebben a jó hidegben megy a sütő. élmény!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Clárika,
gratula a pici lányhoz!!!!!! :D :D :D

Dia,
nem irigylem a folytonos pakolást, rendrakást, takarítást de ti legalább haladtok. Nálunk július második felében indulnak a munkálatok, amikor 36-37 hétben leszek.... szted??? Remélem a gyermekünk nem siet sehova és megvárja az augusztus közepét az érkezéssel... :roll: :roll: :roll:

Ircsi,
feketeláb, ez jó :) :) , elázás viszont nem. Te még eléred a sarkad????? Én már nem, a múltkor próbálkoztam pedikürözni, hát a gyermeknek nagyon nem tetszett.

Melish,
én se nagyon bírom a házimelót, de csinálni muszáj. Főleg a porszívózás fullaszt ki, azzal nagyon hadilábon állok... Párodnak jobbulást! Néha tényleg jobb hallgatni, tényleg nem tehet róla, hogy megfázott. Az alapból idegességet ismerem, biztos a front hozta ki belőled! Pelenkák :) . Én már szégyellem magam köztetek, amiért se kiságy, se gyerekszoba, semmi nincs :oops: :oops: . Na jó gyerekszobánk van, csak jelenleg még csak 1 személyes, ami Ilangocskánk szobája :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Mares,
megyek hozzátok vacsizni :wink: :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer: vagy kapcs-ford köbüki és küldök!!! :) Azért majd vigyáz magadra a munkálatoknál!

Tündi: bakker, akkor nem sokat pihensz!! Szegényem!!! Igaz is, csütörtökön lesz most tali??

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

hahóóóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol:

húúúú, de szupi hírekre jövök! :lol: :lol: :lol: :lol:

Clárika úgy örülök, hogy teljesült a vágyad! na és arról nem is beszélve, hogy ha Neked is fiad lenne, akkor már tényleg megütne a guta és megenne a penész!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

királylány hát hogy itt lógjak egész nap, azt nem ígérem... :wink: de jövök sűrűbben, az biztos! nagyon várom már a képeket a remekműről!!! mikor is? csütörtökön? izgalmasnak hangzik a színösszeállítás...én szeretem a merész dolgokat! :lol: :lol: :lol:

szilvás76 valóban szépen fogalmaztál! :lol: :lol: :lol: az a fura, hogy az építmény a rendőrség magántulajdona, mégse tesznek semmit, mert nincs pénz az őrzésére... :( nincs körbekerítve, ablakok kitörve... gyönyörű! :(

Évi k*cs*g porszívó!!! :wink: :lol: én ilyenkor még jól meg is szoktam rugdosni!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
van egy káromkodásom az ilyen helyzetekre, ami mindig mosolyt csal az arcomra, és egy pillanat alatt elillan a mérgem... de ez egy hosszú történet! :wink: :lol: :lol: :lol:

maccs boldogságos szülinapot a nagyfiúnak!!!!! :lol: :lol:

limo előtej :arrow: :shock: huh, nekem semmi nincs... ahogy olvastalak természetesen rögtön rákerestem a neten, hogy baj-e, hogy nincs... tiszta gáz, hogy mennyi mindenen be tudok parázni... :shock: :?
örülök, hogy minden rendben, az viszont furi, hogy csak egy hónap múlva kell visszamenni a védőnőhöz! mert az enyém is jelezte már, hogy aztsó hónapokban hetente kéne mennem... :shock:

sucer már én is betanítok, de már egy csomó mindent egyedül csinál az utódom... és én élvezem, hogy nincs több kapkodás és egy csomó olyan dolgot meg tudok végre csinálni, el tudok végre intézni, amit eddig csak mindig félre toltam... :lol:
július végéig tervezek dolgozni! én bekattannék itthon! az tuti!
:lol:

melisch ne aggódj, szerintem most már mindannyiunknak hajszálvékonyak lettek mostanára az idegei! én is hisztisebb vagyok az átlagosnál! és ez az időjárás is nagyon megviseli az embert! légy egy kicsit türelmesebb magadhoz! ha nem esik jól a munka, akkor ne csináld! ne aggódj, megvár!!! :wink: :lol:
a melledet meg ne nyomkodd!!! nem szabad piszkálni!!!

Ircsi feketeláb :arrow: :lol: :lol: :lol:
engem nem zavarna, hogy nagy, benga és fekete ha ilyen gyönyörűséges babákat tud gyártani! :wink: :lol: :lol: :lol:
egyébként csípem a felfogásukat, stílusukat, zenéjüket és a filmjeiket! :)

mares a browni sütését ki kell veséznünk a tali alatt, mert egyszer próbálkoztam és nem nagyon sikerült! remélem légkeveréses sütőd van, és el tudod magyarázni hogy kell használni... én nem boldogulok vele... :? :(
igen, lesz tali!!! ott legyél ám! a múltkor is hiányoltunk!!!

Kép
gtunde75

clárika, kislány!!! ez szuper, gratulálok

Nálunk 11 körül volt egy nagy vihar, most meg persze van, vagy 30 fok is.

Takarítást befejeztem, kimostam. És a férjem is telefonált, hogy 2 perc és érkezik. Csináltam neki finom rákos tésztát és valami diabetikus sütit, amit Bécsben vettünk. :)

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Woody: uram mák függő :)

Tünde: naná , hogy elmondom, csak sajna nem mérem és én ezért találomra teszek bele mindent, most is ment bele még dejó-bourbonos vanília cukor, fahéj, rum... csak hogy feldobjam :) és hozzá vanília fagyit kapnak a pasik :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Kép
gtunde75

Tündi! Ne aggódj az előtej miatt, semmit nem jelent. Én is megijedtem, amikor a 18 hét körül megláttam, rögtön keresés net, de csak a hormonoktól fordulHAT elő, és még arra sem utal, hogy majd tudok szoptatni.
Én egyszer sütöttem brownie-t az alábbi recept szerint: (nem is lett rossz)

Forró csokis brownie vanília fagylalttal
Hozzávalók:
20 dkg vaj
30 dkg cukor
4 felvert tojás
10 dkg liszt
20 dkg étcsokoládé ( 70%os kakaótartalmú csokoládé)

Egy 20x20 tepsit vagy sütőformát kibélelünk sütőpapírral.

A vajat és a csokoládét egy hőálló edénybe helyezzük és egy forró vízzel teli lábas fölé tartjuk, míg összeolvad, óvatosan megkeverhetjük. A tojást és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet majd összedolgozzuk a csokoládés vajjal. A kapott masszát a sütőformába öntjük.

170 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd 5 percet hűlni hagyjuk. 8 egyforma részre vágjuk, vanília fagylalttal tálaljuk, menta levéllel díszítjük.

Nem is lett rossz, pedig én nagy sütisütő bajnok vagyok!!! A párom azt mondja inkább csak pudingot csináljak! :? :wink:
limo73

Sziasztok

Előtej: nekem is van, kb 16. héttől, és volt olyan éjjel, hogy a pólómon tenyérnyi folt lett, a lepedő is "úszott" :oops:

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Csajok, esetleg valaki nincs otthon TB támában?

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szamóca! Valamennyire igen? Mi a kérdés?
limo73

szamocamoca eléggé..ott dolgoztam 6 évig! :lol:

Kép
gtunde75

Hát az a helyzet, hogy amikor terhes lettem a "naggyal" akkor 2 éve dolgoztam egy multinál, és mellette fősulira jártam nappali tagozaton. A születéséig nappalin voltam (2007 júni), utána passzívam volt. Mivel már ez volt az utolsó félévem, hogy tutira rákészülhessek a vizsgákra, gyakorlatra, ezért a melóhelyen felmondtam, ez után derült ki a baba. Így mivel a melóhelyem megszűnt, így csak gyest kaptam, és hát most is csak ezt fogok, de nem is ez a lényeg, hanem hogy tegnap betöltötte a 3-at, ezzel megszűnt a gyesem. És ilyenkor mi van? Mert nekem már annyi mindent mondtak, hogy ilyenkor van + 45 nap tb-m, ami lehet hogy pont elég lenne, de ha kivárja az kiírt időt, akkor nem.
A másik amit hallottam, hogy oep, és magam után fizessem be a tb-t, kb 5000 ft. Nekem ez tűnik legtisztábbnak.
Vagy pedig munkaügyi, és jelentkezzek be munkanélkülire.

Na elég értelmetlen lett. :?

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Én ezeken a "hivatalos" helyeken mindig szívok, az apasági miatt is a 6. kört futjuk.

Kórház- igazolás hogy terhes vagyok (kiskönyv+pocak nem elég) aztán hajadonsági igazolás, hogy nem vagyok élettársi kapcsolatban, aztán apasági nyilatkozat, aztán közjegyző, ráadásul a közjegyzó csak akkor adja ki a apaírt ha én már kórházba vagyok, így apának előtte meghatalmazást kell írnom, hogy intézhesse. Kééész, Kristóffal egy papír volt az egész

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Az biztos, hogy TGYÁSra, Gyedre akkor vagy jogosult ha az igénylés pillanatában biztosított vagy. Ha bejelentkezel álláskeresési támogatásra/segélyre mindkettő alatt igényelhető, mert bizt. jogvizonynak számít. Az új szabály szerint + az elmúlt azt hiszem 4 évben (a 4ben nem vagyok 100%ig bizt.) van 1 év biztosított jogviszonyod.
limo73

Csak kukk....

Mai takarítás megvolt :lol: Palacsintát nem sütöttem.... :lol:

Tünde teszek képet, egyből ahogy fényképezhető állapotban lesz a szoba. Csütörtökre Tina ígért képeket....Igyekszem én is, de mindig szanaszéjjel van valami....

Megyek vacsoráztatni....

királylány

tgyás + gyed nem jár sztem, mert nincs munkaviszonyom, vagy igen?
De jelenleg van tb-ém? Mehetek a kórházba? VAgy mit kell csinálni, ez érdekelne most elsősorban.

GYedet kristóffal sem kaptam, pedig biztosított voltam előtte folyamatosan.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Apasági: (mi is ezzel megyünk) az önkormányzatoknak van egy nyilvántartó rendszerük, amiben megtudják nézni, hogy mi a családi állapotod, semmi extra igazolás nem kellett. Viszont az apasági nyilatkozat megtételének törvényi feltétele, hogy a felek egyszerre legyenek jelen. Tudtommal ha a szülés után, amikor veszik fel a hivatalos adatokat, nem tudsz mutatni házasságit vagy apaságit, a te nevedre fogják anyakönyvezni! Kérdezz rá a kórházra is ahol szülni fogsz, hogy mit kérnek.
Nekünk itt 10 perc alatt megcsinálták. Felvették az adatokat, megnézték a kiskönyvet, páromat nyilatkoztatták, felhívták a figyelmét, hogy a nyilatkozat visszavonhatatlan :) , nyomtatás, aláírás, viszlát!
limo73

Ha már lejárt a Gyesed, és nem jelentkeztél sehová, nincs biztosításod, tehát piros lesz a TAJ számod. Ezért kellene pl. bejelentkezned munkanélkülire, ott ha jogosult leszel valamilyen ellátásra, akkor már biztosítottnak fogsz számítani, és a Gyedet is igényelni tudod. Ha valamiért mégsem járna GYed, alanyi jogon Gyest fogsz kapni.
Ezt a magad után befizetett x összegű "járulékot" nem ismerem, hallottam hogy van, vagy volt ilyen, de erről nincs tapasztalatom.
limo73

Azon is érdemes lenne elgondolkodni és utána kérdezni, hogy
HA: megvan a jogosultsági időd (1 év) és mondjuk most alkalmazna valaki, akkor ugye a szülés időpontja előtt 4 héttel már igényelheted a TGYÁS-t, akkor az mennyi lenne, és mennyi GYedet kapnál, mert így akár keresni kellene egy ismerőst, aki bejelent, te kifizeted neki az egy havi járulékokat, amibe "kerülsz neki" viszont 2 évig nem a GYESt kapod.
De én úgy tudom, hogy a munkanélküli alatt is lehet igényelni a GYedet, mert ebből a szempontból biztosított jogviszonynak számít.
limo73

Nem az elmúlt 4 évben, hanem az elmúlt 2 évben kell meglenni a 365 nap bizt. jogviszonynak, a többi passzol.
limo73

Jajj még jobban összezavartok :D :D Szóval akkor ha tegnap járt le a gyesem, akkor ma már nincs tb-m? Mert azt is mondták, hogy + 45 nap. Csütörtökön kell mennem uh-ra a kórházba, nem ám benyújtják a számlát :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Megjöttem.Hajajj.

Clarika,gratulálok a kislányhoz,jól csigáztad itt a népet :) 20 perc kérdezősködés...
Ki vizsgált?

Ircsi,feketeláb :)

Melisch,házimunka,ne is mondd.
Milyen pelusből vettetek 12 csomaggal?

Nálunk teljesen zárt méhszáj,denem csak az árvíz vonult el,a víz is ismét kevés,8 cm.Most annyira nem parázott rá,(már megszokja...)jövő kedd klinikai UH. Nem vagyok boldog.Főleg,hogy a BPD nem nő,hanem csökkenget inkább...máj.20-án volt 7.8, utána 1 héttel 8.3,majd rá 1 héttel 8.2 - ma pedig 8.1-et mért. Azt mondja ezek csak mm-ek,ne aggódjak ezen,de nem pont most kéne nőnie mint a bolondgomba? Min.85 mm kéne legyen ebben a korban. Bár ő azt mondta ma mindenre,ne aggódjak,ne idegeskedjek,a babával minden rendben.
Farfekvés,ismét megerősített a tuti császárról.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi nekem a magzatvízre azt mondták, hogy folyamatosan cserélődik, és nem kell nagyon foglalkozni vele, ezt pesten mondták a genetikán, mert nekem akkor ott azt mondták több, utoljára a dokim azt mondta hogy a normál alja, kicsit kevéske... hát nem tudom. Jó ha nagyon kevés vagy nagyon sok az megint más. Szívműködés jó?

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Limo, Kristófnál nekem is ennyi volt az apasági, most már ezt nem fogadja el a kórház (03.10-től) csak közjegyzői papírral együtt. Aminek sztem semmi értelme.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Clarika gratula a kislányhoz :D

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Szamóca,én ez miatt járom a kálváriát 5.hete :( a 8 cm a normális igen igen alsó határa,a doki azt mondta,valójában én mindenhol 12 cm-től látom normálisnak írva de nyilván tudja h.a 8 is elég. 12-16 cm kéne legyen egyébként.Szívműködés jó,csak a feje miért nem nő :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára evilany 2010.06.14 19:15-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

És fáj a pocim is,biztos a vizsgálat miatt.

evilany

Szamóca! Úgy értem, hogy most is alanyi jogon kaptad a GYESt, akkor ha az lejárt, akkor lejárt, nem hallottam ilyen + napokról (ami nem jelenti azt, hogy jól tudom) Rögtön nem fogják a számlát benyújtani, de mindenképpen jelentkezz be munkanélkülire, ha ott sem vagy jogosult semmiféle ellátásra, arra is van lehetőség, hogy az önkormányzat az orvos felé lévő bizt. megadja.
(Ezeket többnyire saját tapasztalatból mondom, elég jól körüljártam a témát, de sajnos nem tudtam "kikavarni", hogy jogosult legyek GYEDre)

Évi! Biztos minden rendben! Tényleg ne parázz! Az igaz, hogy most nőnek a babók, de most már nem egyformán, hiszem van aki 4 kilóval van, aki 2,5 szül, és mindegyiknél rendben minden.
limo73

Évi pihenj le, magnézium, folyadék. De te is tudod.

A terhesség végig para, hogy minden rendben legyen. Én pár hete azon paráztam, hogy korának picit nagyobb volt a feje, 3 hétre rá, meg egy picit kisebb. Most várom a csütörtököt. Remélem rendesen fejlődik.

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Jah. Ez is igaz.

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?