Úszás: apósom sok-sok gyereket tanított úszni testnevelőként, ő azt mondja, hatalmas különbség volt a 6 és a 7 éves korosztály között, a másodikosokat sokkal nagyobb hatékonysággal tudta tanítani, szerinte kisebbeket nem érdemes tanítani. Én ezzel nem értek egyet
, de a lényeg, hogy egy év nagyon nagy különbséget jelent, és nem csodálom, ha a némósok meghúzzák a határt 4,5 évnél. Szeptember óta foglalkozom a gyerekekkel az aikido-n, és ott is ugyanez van, a 6-7 éves korúak nálunk még reménytelenek, képtelenség nekik ezt a fajta mozgást tanítani, a 8-9 évesek már teljesen jól csinálják, ha akarják persze.
zsuzsu: oké, csak majd szólj rám légyszi, ha hazajöttünk, nehogy elfelejtsem.
szerika: nézd meg a Némó honlapját, van náluk babaúszás, szerintem egy másfél éves leginkább oda járhat, azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy ilyen kicsi gyerek úszni tanuljon.
A 3 évest már el tudom képzelni, ha kivételes eset. (Pont mint a síelésnél.)
Némó: akkor ez most hogy van náluk, azt oktatók a Némó keretén belül is oktatnak, meg azon felül magánban is???
Zituska: egyetértek, Isztriát nem is néztük, de Dél-Dalmáciát se, csak azokat, amikhez nem kell Split-nél tovább menni. Szerintem nem gáz az utazás hossza, végig autópálya, és ha dugót nem fogsz ki, nem vészes. Amit kinéztél, azt én is néztem, szerintem az jó hely, csak Trogirt kerüljétek el. Apa nálunk zsizsergős, neki menni kell mindenhova a környéken.