Sziasztok!
Ahogy Zsutita írta, én is túl vagyok az önsajnálaton a holmimmal kapcsolatban. Ez van. Tanulságos volt.
Zsutita mi Zsebinek a nagyobb értékesebb dolgait eladtuk még akkoriban, babakocsit, légzésfigyelőt, mellszívót...stb még szinte mindent garanciával s pár ezerrel olcsóbban, szépek, normális cuccok voltak. Most mindenem megvan újra csak egy pár dolog kell, de végülis mindent venni kellett, kell kivéve légzésfigyelőt, mérleget. Babakocsit vettünk, gyerekágy megvolt, sima rácsos fa mint az ikeás meg van egy ami vidéken volt fehér pelenkázós, csak az felújításra szorul, mert sogórnő használta, s fekete bizonyos oldala mintha megégett volna, meg sárga...
illetve egy sima fehér(masszív) rácsos is van egy barátnőmnél. Most utánakérdezek mennyiért vasalják újra a fehér pelenkázósat, s ha megéri felhozzuk, ha nem marad a fa rácsos. Amúgy nem csak sogórnő, hanem unokatesóm is eltűntetett mindent, fejvédő, ágynemű, szép s nagyon drága volt, brendonos, haskötő, 1babakocsi, kókuszmatrac...szóval szivacsot kell vegyek még, vagy az is van a pelenkázós ágyba, legfeljebb kiveszem abból. Mindegy de igyekszem én is olcsó cuccokat keresni, diszkontokban, nagykerekben, meg vaterán sok mindent veszek. Budaörs meg a kamaraerdő határánál van egy bababolt, ami nem a legolcsóbb de jobb mint brendon pl. és találtam sok mindent aminek tetszik az ára. Pl. szoptatós melltartót, meg bugyit, fenekest, tangát, szépek s párszáz forint. Magamra csak ilyen Anita, Dorina, Aranypókban kapnék jóval 5000ft felett, na azért azt már nem. Azt hiszem kész van a végleges lista, hogy mi kell még.
Viszont CSézjang, Kviki örülnék ha segítenétek hogy a kórházba mit kell vinni, mert én készítettem textilpelust a babának, pelenkát, meg a köldökápoló cuccot is nekem kell vinni ugye???
Bocs csajok hogy mindig magamról pofázok, de annyira égek a "lázban", a babavárással kapcsolatos teendőkkel.
Zsutita ez a cukor kemény nagyon, viszont ami még eszembe jutott, hogyha komoly lenne a cukrod, inzulinuzni kéne azt is lehet, tehát hogy jól lehet kezelni a terhességi cukrot, csak türelem, erő és kitartás kell hozzá, de remélem nálad elegendő lesz azért a diéta. Viszont írtad, hogy szerencsére a terhesség idejére kell csak kibírnod, ez igaz egyenlőre, de én úgy tudom,hogy aki terhesen cukros, annak előbb és nagyobb esetben alakul ki majd a cukorbetegség az élete során.
Még a bababolthoz: ha a soroksári úton lévő az amelyik a régi megatoys helyén van, nekem mindig drágának tűnt, kb.3szor voltam ott, de kb.brendon árban van. Ma voltam dm-ben sokmindent még ott veszek meg majd, ami inkább nekem kell. Elég olcsó a dm-es márka.
Etetőszék nekünk is ugyanolyan, de sogornő gyereke a széken lévő viaszosvászonszerű anyagot levágta róla
erre ő meg anyja varrtak rá valami textilt, meg mintha megreszelték volna a fa asztalkát, illetve firkás(ez kisebb gond) ezt odaadtuk nekik viszont vettünk ikeában külön szék(3lábú műanyag) meg kisasztalt rajzolni meg ilyesmi. Illetve most ott veszek majd etetőszéket 3-4ezer körül van, műanyag s nekem nagyon bejön. Valami antilop vagy mi a neve...
Kviki le a kalappal előtted a futás már megy??? Nem semmi. Viszont én is hallottam hogy a mozgás miatt más lesz az anyatej.
Tünci rokonoktól én is mindig ilyen "marhára használható" dolgot kapok. Keresztszülőkre jellemző ez... pl. fél éves sem volt zsebi melegítő alsó felsővel kb.8-10évesre, majd most novemberben 4.szülinapra tescos mellény 6hónaposra
gondolhatod a hónaalá sem volt jó. Végülis elraktam a kicsibe, mert már nem volt meg a blokk hogy kicseréljük vagy levásároljuk. Akkor kb.1éves volt mikor vettek neki egy 16!!!!!-os méretű biciklit!!!Szerintem kb.14-16éves gyereknek való lehetett, neki adtuk a szomszédnak. Férjem el is felejtette, azt pont most volt itt sógor(keresztapa) na mostmár elő lehet venni a biciklit, (mondja uram már elől van, mi vettünk neki egyet akkor, lassan cserélni kell, mert az még a legkisebb, ) együtt akarták felhozni a pincéből, de nem találta uram a kulcsot,majd este mondtam neki, cikis lett volna, mert a szomszédnál van a bringa
Elvileg megbeszéltük a család, rokonok, barátokkal, hogy sosem vásárolgatunk feleslegesen meg főleg nem, hanem ha már venni akarunk vmit akkor megbeszéljük. De van akinek hiába mondod mit ne vegyen, direkt azt hoz...szintén keresztszülők bébihordozót vettek, miközben bébihordozós babakocsink volt
ők vették kb.15ezerért mi eladtuk zsír újonnan 8ezerért...
Tünci! Nos car napok, car dolgok...követtem az elmúlt napok eseményeit, de nem tudok hozzászólni, mert olyat mondanék, hogy kitiltanak a fórumról. Most megint elgondolkozva az jutott eszembe hogy lehet néha nekem sem kéne annyira kitárulkoznom...bár még nem igen ért negatív dolog fórumokon az írásaim,vagy sorsom miatt.
Szeretném tudni, hogy vagytok, mi van Bátorkával, engem mindenképp érdekelne, de ha valóban nem akarsz róla írni tiszteletben tartom, (priviben szívesen fogadom) illetve nem tudom hogyan de ahogy lehetőségem, erőm engedi és ha tudok valamiben szívesen segítek. Zsebivel én a Pethő intézetbe jártam, meg a schöpf-méreibe korafejlesztésre ott betanítottak s nekem kellett tornáztatni majd ők meg kontrollra hívtak. Ettől sokkal többet nem tudok ajánlani olvastam hogy szinte minden követ megmozgatsz amit csak lehet, meg ajánlanak mindent, azokon túl újabb ötletem nincs. Viszont kíváncsi lennék más orvos mit mond??? Valóban már bent is meg kint is oxigénhiány volt??? Valaki csak megtudja mondani mennyire maradandó, súlyos, káros...stb?! Meg te látod picikédet, hogy fejlődik, azt viszont ne hagyd, hogy belédbeszélje bárki is hogy beteg, hanem hajtsd magad, a gyereket, mert kettőtőkön nagyon sok múlik!!!! A hozzáállásotokon, a reményeteken. Az hogy akár pár hónappal később ül, áll fel, tanul járni, beszélni nem gond, csak csinálja!!! Ne hagyd magad elkeseríteni azért mert valaki lefikáz amiért 1évesen nem megy, másfél évesen nem beszél...stb. Az enyém sem tette, s biztosan több olyan gyerek sem naptárra pontosan hajtja végre a feladatokat ahogy a nagykönyvben megvan írva még ha egészséges akkor sem!!! Azért ezeket írtam mert engem mindig ezzel csesztettek, hogy mert nem ment 1évesen már nem is fog!!!
Stb.stb. játszótéri harcok, hogy kinek mikor mit csinál(t) a gyereke...agybajt tudok tőle kapni!!! Nem az olimpiai éremért küzdenek, hanem hogy normális emberi, teljes és egészséges életet éljenek, mint a legtöbb felnőtt ember.
Bízom benned, Bátorban, hogy ha valóban komoly dologgal álltok szemben akkor is erősek legyetek, kitartóak, és harcoljatok, nem lehet hogy "rányomja bélyegét" az életetekre. Biztos meggyógyul, rendbe jöttök. És hiszek benne, s reménykedem!!!
Ja és még valami! Már a múltkor is beszéltünk az emelt családi, bkv ingyen, vonat volán 90%...stb. Tartósbetegség intézd a magasabb összegűt ha még nem tetted volna meg. Jól jön az a pár ezer, meg egy kis kedvezmény, illetve a helyi önkormányzat is lehet ad valamit amiért tartósbeteg, érdeklődd meg!!!