Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma kapjuk a 3hós oltást.Úgy izgulok,remeg a gyomrom.Remélem,minden rendben lesz.
Noémi 5400g,szépen növekszik.

Kármen!

Köszönöm a táblázatot.Most már tudom,hogy kezdjek majd hozzá.
Még mindig beteg az Orsika?Remélem,hogy már gyorsan meggyógyul.

Tünde!

Hány cm a Tomika?
Olyan jó érzés,ha valamit kinőnek.
Remélem,a mai éjszakátok már jobb lesz.

Melinda!

Elhiszem,hogy nagyon fáradt vagy.Én gyerek nélkül is képtelen lennék jogot tanulni.Nagyon ügyes vagy.Kitartást!!!Biztos sikerülni fog.

Ildi
tfildiko

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti! Ha Orsi felébred elküldöm, most nem akarok bemenni hozzá.

Hát ez a homeos cucc nem sokat segitett, még mindig csupa takony, amit tesom adott tegnap orrcseppet, ugy tünik talán ez most segit, náthás nagyon de nem folyik az orra. Éjjel nem kellett porszívozni! Amugy igazi kis hös, sirás nélkül szépen türi hogy kiszivjuk az orrát!Kép

Tündi! Már kinötte a hordozót? Hova nö ez a legény?? Remélem hamarosan megint jót alszik éjszaka Tomika, Orsi most hogy végre nincs kánikula max. 1x ébred fel, de van hogy az is kimarad. Ja és mióta meggyógyult a cicim, nem harapta meg többször, Tomika is biztos megtanul vele szopizni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Ági, nagyon csinos Kristóf, tisztára mintha divatlapból érkezett volna:-))))

Melinda, menni fog az a vizsga, én biztos vagyok benne. Rajtad kívül csak egy ilyen szorgalmas embert ismerek, az unokahúgomat. Ő ügyész akar lenni, tudtad?

Tündi, sajnos mostantól kevesebb nyugis éjszakád lesz valszeg:-))) Tarts ki, csak 2 évig tart:-)))) Én már megszoktam, hogy össze-vissza alszom. mellesleg a te (én) dokid szerintem nagyon korrekt ember, legalábbis nekem nincs panaszkodnivalóm.
Egyébként ha a Vasas Szent péter-be megy valaki orvosért, ott is elvállalják (a barátnémmal így volt), de azt előre meg kell az illetővel beszélni. Úgy tudom, azok a kórházban szülhetnek.

Nóri! Én biztosan halálra rémültem volna. Még jó, hogy volt ennyi lélekjelenlétetek. Nekem első nekifutásra nem a cékla jutott volna eszembe. Örülök, hogy minden ok, biztos csak kicsit elcsapta a pociját.

Ildi, ne izgulj a szuri miatt, lesz még néhány:-))) Mellesleg az elsőnél én is apát vittem, ő fogta le a lányt, én meg kint bőgtem a váróban:-))) Kicsit sem vagyok dilis, igaz?

Kanál: mi kipróbáltuk a nestle-s műanyag kanalakat de annyira öblösek, hogy Luca nem volt hajlandó enni vele, így maradt a hétköznapi alumínium. Egyébként nagyon szépen eszik vele (már csak negyed kaja kerül a földre)

Képzeljétek, tegnap a lányom elkezdett babázni. Beletette a cipős dobozba, betakargatta, megsimogatta, magához szorította. Az apja meg sem mert mukkani, nehogy megzavarja:-)))

Dancsi, miért akarsz elmenni? Hiszen soha rosszat nem írtál senkiről! Az meg, hogy leírod, ha valami problémád van, teljesen természetes, hiszen ez a fórum azért van, hogy egymáson segítsünk. Én személyszerint sokat tanultam itt a lányoktól, lehet, hogy egészen másként éltem volna meg egy csomót dolgot. Sok idegeskedést megspóroltam magamnak.
Ha valakinek nem tetszik, ne olvassa, de emiatt te ne menj el!
H
babamama

Sziasztok,
fél szemmel láttam felkerült a nevem, kicsi helyesbítés: nem én állítottam össze, csak összeszedtem, és leellenőriztettem Rózsa Ibolyával. Ő szoptatási tanácsadó. Lehet, hogy azóta is változott néhány dolog, de mindenesetre megkönnyíti a kezdtei nehézségeket /szerintem/.Kép
Nálunk sokáig nagyon szerette a kisfiam, azt a kanalat, aminek a belseje kifehéredik, ha túl meleg a kajcsi benne. Minekünk általában Walt Disney figuráéas volt, és azt hiszem 2 van egy csomagban. Nagyon jó, mert puha, de azért nem folyik ki belőle az étel, és jól belefér a pici szájába. Próbáljátok ki.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Babamama!
Nem túl biztató, amit Tündének írsz az éjszakákról. Mikor 3 hónaposan először átaludt Léna az éjszakát, azt hittem, hogy most már kb. mindig így lesz, hát már látom milyen kis naiv voltam. Amúgy nálunk 7 hónapos kor környékétől kezdődtek a "rossz" éjszakák, és azóta, ha este 10 és reggel 8 között 2-szer ébred, szopizik és azonnal visszaalszik, akkor az egy jó éjszaka volt.
Az én nyugis Zolimat is megrémísztette a cékla látvány, pedig ő már tudta tőlem, hogy mire számíthat.

Tünde!
Léna is kinőte a hordozót, mi is áttértünk az autósülésre, illetve az etetőszékre.

Nóri
norcee

Ágci!

Sokat fog segíteni a táblázat.Köszi.

Hajni!

Túléltük a szurit.Noéminek egy hangja sem volt,és én sem pityeregtem.(a múltkor igen)Olyan jól viselte,boldog vagyok.Remélem,hogy nem lesz lázas.
tfildiko

Babamama, kedves vagy, de azert nem kell tulzasokba esni. Kép Aranyos lehet Luca, ahogy babazik.Kép Azt hittem o nem kel fel ejjel.

Ildi, egy igazi kis hosnod van. Kép Remeljuk tenyleg nem lesz laza. Jo, hogy tul vagytok rajta, most jon mehany nyugodt het.

Karmen, jobbulast Orsikanak!

Erika, Benedek azota is atalussza az ejszakakat?

Kristofot szokas szerint nem tudom letenni. Nem tudom mit csinaljak. Majd megint 5 korul dol ki, este meg 10-ig kukorekol. Most befejezem, mielott kitorol mindent.

Agi
agi77

Sziasztok!

Az előbb írtam, majd eltűnt az egész internet, most meg néztem és elszállt minden Kép.

Ildi,
nagyon jó, hogy Noémi így elviselte a szurit Kép.
Borogatod?

Ágci,
köszi a címet, utánanéztem már, de sajnos nem tudok elmmeni, mert vendégeink jönnek. A pesti programok nagyon jónak tűnnek pedig. A táblázat remélem segíteni fog nekünk is, mert szenvedek a hozzátápitól.

Nina,
Te 18 hónapig csak szoptattál? Vagy ez hogy volt Nálatok? Írdd már le léci, nagyon érdekelne, mert Eszter is egy cicimegszállott? (én csak Dudukakirálynőnek hívom) Köszi!

Tünde,
azóta okés az éjszakánk. Te mikor fekszel le aludni?

Melinda,
minden elismerésem, hogy gyerek mellett tanulsz!
És mindenkinek! Szorítunk Neked 20-án!

Karmen,
mennyi idő telt el a alsó 2. és a fölső 1. fog között? Eszternek lehet, hogy a fölső kibújóban van, azért anyás annyira. Orsit mennyire viselte meg a fölső fogak kibújása?

Nagyon éles, hideg északi szél fúj! Ha mentek sétálni, öltözzetek fel Ti is!

Üdv,
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Eszteranyu:

Igen, 18 hónapig anytejen élt Vandi. Olyan egy éves kora körül kezdett kóstolgatni. De ezek nagyon pici mennyiségek voltak. Heti két falat gyümölcs, vagy napi egy kiflivég...babakocsiban fél keksz...Aztán egy hétig megint semmi.
Rengetegett aggódtam emiatt. Kár volt. Hiába mondta mindenki, hogy amíg fejlődik, tökéletes a vérképe, mosolygós addíg nem kell aggódni. Én aggódtam. Legközelebb tuti nem fogokKép
Kérdezz ha kíváncsi vagy valamire, szívesen válaszolok.

Nina
nina74

Sziasztok!

Enikő!
Én itt lakok egészen közvetlenül Norcee mellett (csak egy fal választ el).

Többieknek köszönöm a jó tanácsokat!
A helyzet az, hogy egyáltalán nem anyagi okok miatt hezitálok az orvosválasztáson, pusztán elvi okokból. Engem nem bánt az, hogy többet kell várnom a dokinál (nagyon szeretek üldögélni, és gondolkodni). A dologkról, vizsgálatokról, komplikációkról rengeteget olvasok, rendszeresen chatelek ismerős orvossal (aki nem Szegeden praktizál, ezért nem mehetek hozzá), és nem érzem azt, hogy a felelősséget ki kellene adni a kezemből.
Ha pedig az mellett voksolok, hogy szűnjön meg a hálapénz, akkor én vagyok a legnagyobb ludas a dologban, ha azért ami ingyen jár, fizetek, hogy jobb ellátást kapjak, mint más.
Persze ott van a kétely: Jól döntök e ezzel? Én mindig úgy éltem, hogy ha nagy hátrányom származott is belőle, nem csináltam olyat, amivel nem értettem egyet. A problémám itt az, hogy ez most már nem csak az én életemről szól, ezért vagyok bizonytalan.
Húúú, ez a litánia talán kicsit hosszúra sikeredett. Bocsi érte.

Gira
12+5
Vendég

Kriszti! szept. 23 2 fog, 10.01 3. és 10.02 4. fog kibujása.
Orsi is cicifun, fözelék napi 100ml, azt is 3 részben eszi meg.Kép
levél megy

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ági!

Tényleg egy kis hős volt.Még nem lázas,de remélem,hogy nem is lesz.Enni viszont nem akar.Már csak egy evés lesz ma,és még csak
500ml-t evett.

Kriszti!

Igen,borogatom.Remélem,minden rendben lesz vele.

Ágci!

Vettünk Walt Disney-s kanalat és tálkát.Azt hittem,hogy olyan,amilyenről írtál.Itthon vettem észre,hogy nem hőérzékelős.Pedig jó drága volt.(1500Ft)Na,mindegy.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Elmaradt a ma delutani alvas, ugyhogy Kristof mar 1 oraja alszik. Nem is irtam hogy gyujtottunk pisit: odaallitottam a kadhoz, megengedtem a vizet, es vartam poharral a kezemben. 5 perc alatt meg volt az eredmeny. Kép

Ildi, orulok, hogy Noemi ilyen jol van, nalunk mindig hiszti volt a szuris napokon.

Tunde, remeljuk Tomika azert nem fog mindig ilyen surunk kelni. Az biztos, hogy a fogzas nagyon bekavar.

Agi
agi77

Sziasztok!
Ági: Ha Bogi délután 4-ig nem alszik el, akkor utána már nem engedem neki, hogy elaludjon, mert akkor nem lesz este időben fekvés! Olyankor lemegyünk a játszótérre, vagy lefoglalom valamivel, de akkor az esti fürcsi is előbbre kerül és előbb el is alszik este. Most bevezettem, hogy mesekazit teszek be neki attól tök gyorsan elalszik Kép
Viszont éjjelente szinte mindig felkel, hol inni kér, hol pisilni, hol csak "ajahiánya" van. Van, hogy 2-3 órát is fent van olyankor. Én meg megőrülök, mert nem tudom kipihenni magam!Kép

Gira: A koliban laksz Te is?? Kép Figy én tökéletesen egyetértek veled doki ügyben, de ezt neked nektek kell eldönteni. Ha a hálapénz ellen "kampányolsz", akkor én a helyedben dokit nem, csak szülésznőt fogadnék. Bár én annak is adnék "hálapénztKép"-nyilván lényegesen kevesebbet-. Szóval nem tudom! Döntsd el teKép

TfIldikó: Jobbulást picilánynak Kép

Jóéjt Kép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Mindent elolvastam végre.
Na, a reményeim nem jöttek be, a múlt éjszakánk is elég fárasztó volt: Tomika sűrűn fölébredt, szopni akart, és nem is aludt vissza rögtön (ilyen már nagyon régen volt). Most éjjel szerintem a pocija bántotta, reggelre meg is lett az eredmény. Aztán délelőtt mintababa volt, pedig úton voltunk, intézkedtünk. Délután viszon nagyon nyűgös volt, semmi nem tetszett neki. Ez meg megint a foga lehet, mert ismét elkezdett ömleni a szájából a nyál. Este már 1/2 8-kor elaludt, de azóta már 2-szer fölébredt. Kinyúltam. Pedig most sem sok jóra számíthatok.
Ja, a babafürdetést meg ki kell költöztetnünk a szobájából, mert rájött, hogy lehet pancsolni a lábával, és minden úszik. Holnaptól átköltözünk a konyhába.

Ildi!
Tomika 74 cm, a magassága jóval az átlag felett van. De ez nem csoda, mi is magasak vagyunk (192,176). Noémi is szépen gyarapszik.
Jó, hogy túl vgaytok a szurin! remélem, nem lsz lázas.

Karmen!
Jobbulást Orsinak! És neked is! Én is reménykedem, hogy visszaáll a jó alvás nálunk is.

Babamama!
Én is nagyon meg vagyok elégedve a dokinkkal. Nagyon rendes, szimpi ember.

Kriszta!
Nálunk Tomika sokszor fél 10-10 ig is kukorékol, én általában fél 11-11 körül alszom el.

Ági!
Látom, ma nálatok is hamar volt pizsamaosztás!

Gira!
Természetesen neked kell eldönteni, hogy mit csinálsz, de az biztos, hogy az embert megváltoztatja, hogy most már nemcsak magáért felel. Az, hogy én választottam orvost, nem jelenti azt, hogy egyetértek a hálapénz intézményével, sőt. Ezelőtt még sohasem adtam senkinek pénzt (kivéve persze, ha magánrendelésre mentem). De a terhesség és a szülés alatt így éreztem magam biztonságban.
Na, én is jó hosszúra sikeredtem, bocs!

Jó éjszakát, rohanok aludni!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!
Nóri, tényleg nem túl biztató, amit Tündének írtam, de jobb lett volna, ha nem írom le??? :-))) Mert bizony ez az igazság, de szerintem minden kornak meg van a maga szépsége. Tény, hogy nem alszunk éjszakánként, de pl. Tündi is nap nap után látja, ahogy Tomi értelme nyílik, hogy anyát mennyire szereti, stb. Ezt 1000 át nem aludt éjszakát is megér:-))))

Ildi, örülük, hogy minden rendben volt a szurival. Biztos meglepődött kissé a nagylány:-)))

Ági, miért túlzás, ha megdicsérem Kristófot? Maradjon köztünk (:-))), de láttam én már egy-két olyan nagyanyók által kötött cuccot, hogy brrrrrr:-))
Amit ezen a képen láttam, arról első pillanatban nem is tudtam elhinni, hogy nem gép csinálta.
de ha téged zavar, visszaszívom :-)))))))))

Ez az alvás dolog egyébként engem is kiakaszt. Mi már átálltunk a napi egyszeri alvásra délután (ez kb 2 óra), de este 10-ig tuti nem alszik el a nagylány. Viszont ha márciustól bölcsibe akarom adni, jó lenne, ha 8-9 körül már aludna. Vajon tényleg erőltetni kell az alvást?
H
babamama

Ági, tényleg nagyon szép ez a kötött együttes! Ügyes a nagymama!
Benedek csak akkor aludja át az éjszakát, ha mellettem alszik. A kiságyát utálja, abban mindig felébred és ki kell venni, még így is, hogy nem szopik. Az is igaz, hogy most 3 örlőfoga jön egyszerre, határozottan nyűgösebb tőle, tegnap még az utcán is bömbölt. Ilyet pedig már nagyon rég csinált. Most úgy döntöttem, addig, míg nem stabil az éjszakai alvás, mellettem marad, aztán majd később próbálkozok a kisággyal újra. Lehet nekünk is jó lenne egy kanapé, de az jelenleg el se férne, lehet a nagyobbaknak akkor emeletes ágyat kell venni. Attól meg fél a család fele.

Babamama, azért szerencsére nem minden gyerek ébred fel éjszaka. Dani fiam 1 éves kor után csak elvétve volt fenn. De akkor is rövid időre, nem emlékszem, hogy valaha is hosszabb ideig fent lett volna, kivéve persze, ha beteg volt. Az viszont igaz, hogy mindkét nagyfiam korai kelő volt, 6 után már nemigen aludtak.
Szerencsére Bencike nappali alvásával nincs gond, napi egyszer 3 órát alszik. Van mikor csak 2-t, van amikor majd' 4 órát. Nem tudom későbbre is megtartja- e ezt a szokását. Valszeg azért majd rövidül idővel. Hogy kellene-e erőltetni? Nem, tudom, lehet-e egyáltalán. De azért nem árt a jó szokások kialakulásának elősegítése. Nekik még nagyon kell az alvás, de ha egyáltalán nem álmos, akkor úgyse fog elaludni. Szerintem ebben is segíthet a jó példa. Én azt vettem észre, és biztos Ti is, hogyha este mi sem vagyunk álmosak, hanem nagyon is aktívak, akkor a gyerek is később álmosodik el. Úgy tudom egyébként, hogy a meleg tej este segíti az elalvást, lehet, hogy ez délután is segítene?. A videókazettás megoldás egyébként nálunk is bejött a nagyoknál, de még így se mindig volt alvás .

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ne haragudjatok, annyi mindenre, mindenkinek szeretnék írni, de nem fog menniKép(

Gira! NAgyon tetszik a hozzáállásod, meg szimpi volt ez a gondolatmenet. Én is hasonlóra utaltam múltkor, csak nem tudtam ilyen jól összeszedni. Magam is azt mondogattam, hogy ha nem volna esélyem egy komplikációra (ami be is következett), akkor nem fogadnék orvost. De nem tudom, lett volna e hozzá bátorságom...

Melinda! Drukkhegyek a vizsgára!!!

Puszilok mindenkit!
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Tündi!

Hát, jó nagyra nőttetek.Én is szerettem volna mindig magasabb lenni.Remélem,hogy Noémi nem lesz olyan pici,mint én.(152cm)A férjem 173cm,a sógorom 190cm.Talán, nem az én méreteimet örökli.

Enikő,Hajni és Ági!

Tegnap nem volt semmi gondunk az oltás után.De ma!!!Nem akar enni,és sokat sír.Csak az ölemben jó neki.Miért nem eszik?Lehet,hogy fogyózik?Nálatok is volt már ilyen,hogy nem akartak enni a babák?

Ildi
tfildiko

Ildi, Kristof meg szopik, azt meg 1x sem utasitotta vissza, ugyhogy annyira nem erdekel mennyit eszik. A gyumolcsoket imadja, a fozeleket nem mindig keri, ugy osszessegeben elegedett vagyok vele. Nem lehet, hogy nem izlik Noeminak a tapszer? A szomszedasszonyom vagy 5 felet kiprobalt, mire talalt olyat, amit elfogad a kisfia.

Erika, a kisagy helyere nem tudjatok tenni a heverot? A csalad melyik fele fel az emeletes agytol? Es miert? Mert veszelyes? Hany foga van Benedeknek? Nekunk meg csak a 6.jon. Lassan utolernek minket a ˝kicsik´.Kép

Gira, ha ugy erzed, hogy tenyleg nincs szukseged maganorvosra (marpedig elegge ugy tunik), akkor ne fogadj csak azert, mert mindenki igy tesz. (Nem ismerjuk egymast? En is a Karolyiban laktam.)

Babamama, nem kell visszaszivnod. KépAranyos vagy. Kép

Agi
agi77

Nóri: Én is a fizetős szobában voltam, és nem tartom burzsuj dolognak. Bár az 5. nap után már míszem volt, mert jó sokba került a szoba, de legalább nem zargattak, azt csináltam amit akartam és akkor amikor akartam.

Zozo: Ez borzalmas...Kép Ha van kedved írd meg mi történt! Mielőbbi újra babásodást kívánok neked!

Melinda: Nem gondoltál még a szexuális felvilágosításra?! Kép Sok energiát a tanuláshoz, én még nem mertem magam ráhangolni, hogy valamit is tanulja, pedig kéne, mert visszafejlődik az agyam.

Kriszti: Nekem a szülés előtt 3 nappal már folydogált a magzatvizem. (A franc gondolta, hogy az nem a nyákdugó. De akkor még nem volt felpuhulva a méhszájam, hiába is feküdtem volna be, csak idegesebb lettem volna. )Még sem volt a nyakán egyszersem a köldökzsinór. Flóránál tartottam, hogy rajta lesz, mert nekem is és Zolinak is rajta volt annó.

Zita: Az albumunkban nézz meg, biztos emlékezni fogsz rám. 94-ben végeztem, F-es voltam. Bár azóta kicsit megváltoztam, megszelidültem. Kép

Verocska: üdv!

Dancsi: ne már! Ez baromság! Miért szól bele bárki is hogy hová és mit írsz. Úr isten, nehogy ezmiatt ne írj! Max. tényleg kihagyod őt a sorból.

Tünde: Én most nem panaszkodom az alvásra. Ugyanis néhány napja Bátor folyton a mi ágyunkban kötött ki. Így nem tudtam igazán kialudni magam, és a napunk is borzalmas volt. Én türelmetlen a kölykök meg nyüszisek. Szóval vasárnap éjjel Bátor negyed egykor felébredt szopizott és visszaaludt, de csak addig míg kikerült a kezemből, ezt megcsinálta vagy 3x,mire eldöntöttük, ha felébred Fló hanem helyrerázzuk Bátor alvókáját. Flóra fél óra vonyítás után ébredt fel. Ő átkerült a mi ágyunkba. Bátor fél kettőig húzta. Utána beájult. Közben ránéztem, bementem, de ahogy meglátott jobban bümbölt, így a végén már úgy néztem rá, hogy ne vegyen észre. Meg lett az eredménye, tegnap éjjel egyszer sem ébredt fel. Hihetetlen, hogy most nem akart szopizni és nem is kellett hogy mellettem aludjon.

Ági: Ez a kötött cucc nagyon csini, az egyik nagyink tud szépet kötni, de nincs sajna ideje.
A keresztelő jól telt, a papnéni szerencsére nem húzta sokáig gyorsan rácsorgatta a szenteltvizet, Bátor ügyesen helytállt, Flóra is szeretett volna egy lötyit a fejére, de ő már túl van ezen a dolgon.

Ildi: Tuti azért nem eszik Noémi, mert nyűgös a szuritól, ne aggódj azért mert egynap nem eszik eleget. Tudja mi kell neki, hidd el, megtömni úgy sem tudod.
Bátor sem szopik mindig jól, vanm hogy egész nap csak szippant kettőt és elég, jobban érdekli mit csinál a nővére, de ez természetes, ha igazán megéhezik akkor meg le sem lehet cuppantani.

Puszi Mindenkinek!
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Igen, a Károlyiban lakok, de az első szinten csak február óta. 2 évvel ezelőtt laktam a hatodikon, de szerintem max az újságból ismerhetsz, Agi77!

Üdv!
Gira
Vendég

Sziasztok!

Ági!

Születése óta ezt a tápit kapja.Hát,nem tudom,hogy miért nem eszik.Majd talán holnap lesz étvágya.Ha a szuritól van,akkor holnap már talán többet eszik.Ha nem akar többet enni,akkor megpróbálok valami másféle tápszert.

Gabi3!

Hát,megtömni,tényleg nem tudom.(Ma megtömném,ha tudnám.)Remélem,a szuritól van.Holnap majd kiderül.
Tudom,hogy többet aggódom,mint kellene.Majd a 2.babánál már nem leszek ilyen.
Hát,két gyerekkel nem lehet valami könnyű.Születésüktől fogva alszanak az ágyikódban?Noémi még soha nem aludt velünk.

Ildi
tfildiko

Gabi!
Tetszik a módszered, én egyelőre még halogatom az alkalmazását, mert ha nem szoptatok éjjel, akkor hamar csökken a tejem, de ha egyszer nagyon kidőlök, akkor ez lesz. Tuti, hogy hatásos, Léna csak 3 napot volt a nyáron a fertőzőn, és ott 4-kor volt először kaja, sokáig utána se ébredt előbb. Persze olyan áron se szeretnék éjszakát átalvó babát, mint, amit Erika ír, hogy reggel 6-kor már fenn van. Mert Léna szopizik ugyan 2-kor, 6-kor, 8-kor, de cserébe 10-11-kor kel velem együtt.

Angi!
Mesélj, hogy tellnek a napjaitok, meg kiváncsian várom a klinkás beszámolót is!

Egy gyerekes anyukák!
Hogy álltok kistesó kérdésével? Tervezitek már?

Nóri
norcee

Léna a híg főzelékeket mostanában így eszi, megunta a kanalazást.Kép
norcee

Szaisztok,
Ildi,
lehet, hogy egyszerűen az idő miatt volt szegény babucid kiakadva. Pl. ma a munkahelyen mondtam, hogy én nem tudtam aludni éjszak, vagy 4en mondták, hogy igen, ők sem...és tudod, a picik meg még érzékenyebben reagálnak a változásokra, szélre, esőre. Az a legjobb ilyenkor, ha dajkálod, és babusgatod. Egy idő után már úgy sem engedik...Kép
Akratam, már írni én is tanítónéni vagyok eredetileg, de most lassan egy éve elhagyófélben vagyok. Kép

Babamama,
lehet, picit jobban ki kellene fárasztanod a leánykádat délutánonként, egy picit előbb elkezdeni, a vacsit, a fürdést. Tapasztalatból mondom (Gáborka 1 éve bölcsis), hogy sokkal jobb, ha reggelente magától ébred, mintha fel kell ébreszteni, és az biztos, ha nem pihen eleget, nyűgösebb lehet, és esetleg az immunrendszere is kárát látja. Tudom, erőltetni nem szabad az alvást, csak vhogy furfangosan túljárni a kis fejükön.
Tényleg csajszik, nálatok, hogy van az esti ceremónia? És mikor fekszenek a gyerkőcök?
Mi nálunk vacsi, fürdés (a párom fürdeti, ez az ő idejük), és utána általában én altatom. ha a munkám miatt elhúzódik az esti megbeszélés stb. akkor apával vacsi, fürdés és együtt mennek aluszkálni, ami a fürdés után a nagyágy a mi alvós szobánkban, és tv nézés. Tudom, nem a legjobb szokás, pl. a nagyiéknál, simán könyv nézegetés, és utána egymáshoz bújás alvás. Mentségünkre legyen mondva, hogy abszolút máskor nincs is bekapcsolva, ha el van fáradva gáborka, kb. 10 perc múlva szunyál. Sajnos gyakran én is.Kép
Kb. 7kor kezdődik, és 8ig tart a ceremónia. Most kicsit később kezdődött, úgyhogy megyek fektetni,
jó éjt mindenkinek:
Ági

Kép
Ágci

Nori, erdekes kerdes a testverkerdes. Szerintem nincs idealis korkulonbeseg, ez minden csaladban maskepp van, es sok mindentol fugg. En meg nem erzem magam eleg fittnek es kipihentnek egy kistesohoz. Talan ha Krsitof 2 eves lesz, es addig elvalasztja magat, gondolunk a tesora is, de addig meg kielvezem, hogy csak Kristoffal lehetek.
Nagyon edes Lena Kép, es hogy megnott a hajaKép.

Agci, nalunk eleg keson van mostanaban az esti alvas, kb 9 utan. Apuci furdet, utana visszakapom a gyerekem. Cici es alvas. Talan majd ha az orat atallitjuk kicsit elobbre jon az egesz ceremonia. Regen nalunk percre pontosan mukodott, 7.20-kor furdetes, 7.40-kor szopi, 8-kor meg aludt a gyerek. Ez honapokig igy volt.

Gira, 2 eve en a 8-on laktam. Mit csinalsz az ujsagban. (A karogora gondolsz?)

Melinda, kitartas, mar nem sok van hatra!

Amiota Kristof kulon alszik sokkal faradtabb vagyok, egyreszt at kell menni hozza, a masik meg hogy nem alszik reggel sokaig. Reml

Agi
agi77

Babamama! Hidd el, ha Luca bölcsis lesz, más lesz. Nálunk Lotti elfárad a bölcsiben napközben, 7 körül már megyünk fürödni, 8 kor csicsiska van. Bár mostanában "anya mellé" van, de kb. 10 perc múlva alszik. Legtöbbször én is.Kép

Köszönöm a vizsgámhoz a kedves szavakat.
Agyilag már lefáradtam totál, de már csak holnaphoz egy hét...Remélem.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

A vege lemaradtKép Szoval remelem tenyleg csak az idojaras a ludas, es nem az a baja, hogy nem kozottunk alszik.

Agi
agi77

Sziasztok!
Tomika még mindig tartja a rossz formáját: éjjel kb. fél 9-től fél 1-ig aludt, akkor fölébredt, és sehogy nem akart visszaaludni. Kb.1-1,5 órás kinlódás után bevittem közénk, ott is elég nyugtalan volt. Így egyikünk sem nagyon aludt. Majdcsak kijön már az a második fogacska is, mert negyon fehér és meg van duzzadva az ínye. Aztán jó lenne pár nyugisabb éjszaka.
Nem is merem ideírni, hogy ma 8.15 körül elaludt, és meg nem ébredt föl...!!!
Ma sülttököt ettünk. Tomikának ízlett (én is imádom), bár nem sok türelme volt az evéshez, de azért fogyott egy kevés.
Ma már a konyhában fürdött,ott pancsolhatott kedvére.

Babamama!
Jó, hogy leírtad, hogy mire lehet számítani. Igazad van, amikor rám mosolyog, vagy elkezd beszélgetni (memememe.. agyáagyáagyá...), elfelejtem az éjszakai ügyeleteket.
Meg én optimista ember vagyok, és a rossz éjszakákat mindig átmenetinek és kivételesnek tekintem. Persze azért fárasztó, de mindig úgy állok hozzá, hogy majd ma jobb lesz...Meg próbálom kitalálni, hogy miért nem aludt jól (fog, poci, telihold...).

Ildi!
A férjem anyukája nem vol magasabb 150 centinél apukája magas volt, és Gáborom 192 centi.
Boztos az oltás miatt nem evett Noémi rendesen. Holnapra javul a helyzet. Tomika is nyűgös volt néha az oltást követő napon (igaz, ő inkább sűrűbben szopott olyankor).

Nóri!
Tesó projekt:
Mi nem gondolkodunk kistesóban, több ok miatt:
- a korunk: ez nem most érdekes, hanem 15-20év múlva, amikor még iskoláztatni kell őket. Ha tudnám, hogy akkor meglesz a kellő anyagi háttér, bevállalnánk még egyet.
- a fogam: Tomika nagyon megviselta őket, szép lassan ki fognak esni. Bár épp ezért a következő terhességnél már nem lenne fogproblémám.
Szóval a helyzet most nálunk ez. Aztán majd meglátjuk. Én egyébként most még semmiképp nem tudnám elképzelni. Esetleg később.
Léna nagyon ügyesen issza a kajcsit.

Sziasztok!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Tegnap volt nálunk az új védőnő, megnézte Eszteremet, mondta, h minden oké, de:
kellene Neki napi kétszer húst adnom, meg a céklát keverjem krumplival, sinlac-ot is adjak Kép.
Mondtam, hogy nem adok sinlacot, mert a gyerek nem szereti. Akkor a drnő ír fel valami HA tejpépet. Mondtam, hogy most adtam el az előzőt, mert nem tápozom a gyereket. Kérdeztem, h akkor inkább apasszam el a tejemet és adjam a tápot? Vagy akkor mégsem szoptasson az ember lánya? Mert nagyon úgy tűnik, h mindenki ezt akarja?!?!
Szóval elég makacs voltam e kérdésben. A gyerek vidám, mozgékony. Eszik, ha nem kell Neki, akkor nem eszik. Szóval megint itt tartunk...
Mondtam a védőnőnek, h Eszter 10 hónapos és még nem volt beteg. Akkor miről beszélünk?!
Sikerült megint kiakadnom, mert a "táblázat szerint nem nő úgy a görbe". Erre elmondtam a táblázatról a véleményemet. Ja, meg hogy nem fogja megháromszorozni a születési súlyát egy éves korára (3420gx3=1026g). Meg kellett volna kérdezni, hogy akkor mi van, ha egy baba 4kg-val születik (Angi-Bogibaba)? Akkor 12 kilónak kellene lennie 1 éves korára? Brrrr. Nagyon mérges voltam.
Meg mondtam az elhízásos népbetegséget is. Nem mondott semmit.
Nekik Eszter csak egy a sok közül, nekem meg az egyetlen. Én ismerem Őt a legjobban, ha gond van, úgyis látszik a gyereken.
Erre mintha a Lányom rácáfolt volna saját magára délután evett egy csomó pipimellet, meg krumplipürét (saját lében összetörve+kis margarin). Mondom, ezt nem hiszem el Kép Kép Kép. Szóval, jó csaj nagyon Kép!
Bocsi, hogy így kitálaltam, de meg kellett osztanom Veletek.
Később írok még.

Kellemes, nyűgösmentes napot kívánok Nektek és a Gyerkőcöknek is Kép!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ági, a férjem fél az emeletes ágytól, sógornőm meg elmesélt nekünk egy történetet, hogy vki lekóválygott álmában az emeletről. Na ettől fogva méginkább tart tőle, anyukám meg a fiúk mozgékonyságától fél, hogy valamelyik leesik nappal
a nagy ugrabugra(ökörködés) közepette. Pedig mi is emeletes ágyon aludtunk a tesómmal, én nagyon szerettem, és a fiúk is örülnének neki. Persze némi félsz bennem is van, de abban bízok, hogy azért már okosodtak annyira, hogy ha elmagyarázom, hogy vigyázni kell, akkor nem csinálnak olyat. A kiságy helyére nem férne el a heverő, a hossza miatt, iszonyú zsúfolt lenne a szoba. A megoldás a nagyobb lakásba(házba) költözés lenne, de erre még nem sikerült rávenni a férjemet. Túl fáradt belevágni egy építkezésbe, mást meg nem igazán szeretne. Legalábbis egyelőre.
Benedeknek 7 foga van, plusz az a három, ami most bújik ki, illetve készül kibújni.
Elhiszem, hogy fáradt vagy, én is jobban lefáradok, ha nem mellettem alszik és át kell menni hozzá, főleg most, hogy mellettem meg nem is ébred fel.

Nóri, nem biztos, hogy Léna is 6-ig aludna, ha éjjel nem ébredne. Az enyémek akkor is fönt voltak 6 körül, ha éjjel 3x keltek.

Tünde, más ám ,ha az a gyermek az első és főleg, ha többet nem is szeretnétek. Lehet akkor én is úgy gondolnám, életem értelméért hajlandó vagyok bármit, bármikor. Más az, mikor már nem csak ő van, és az energiádat, idődet be kell osztani, hogy jusson a másik gyerekre is, és a férj se érezze elhanyagoltnak magát, meg még önmagunkra is jusson némi idő, energia. Legalábbis szerintem.

Gabi3, Flóci szopizik még? Bátor ma is végigaludta az éjszakát? Nálunk az volt a baj, hogy a kiságyához nem is volt kellőképp hozzászokva, a gyakori éjszakai szopi miatt meg mellettem aludt.

Ildi, Noéminek megjött már az étvágya?

Dancsi, látom komolyan gondoltad, hogy nem írsz ide, akkor leg azt tedd meg, hogy időnként dobsz nekünk egy képet, néhány sorral kiegészítve, hadd lássuk, hogy növöget Jozsó baba!

Erika

gerika

Kriszti, védőnőKép
Én már hónapok óta nem láttam, felénk már nem járt tán 6-8 hónapja. Persze mi nem ahhoz a dokinénihez járunk, ahol ő van. De ha ilyeneket mondana, akkor nem is hiányolnám...

E

gerika

Erika,
ez nekik nem kötelességük hivatalból? Én úgy tudom, h havi 1 látogatás kötelező.
Cáfoljatok meg, ha nem jól tudom!
Az előző kb 2-szer volt. Egyszer amikor Eszter megszületett, egyszer meg kb. 3 hónapos korában.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Nóri! Nagyon klassz ez a kép!!!Kép

Na az én jol alvó kislányom éjjel felébredt, szopi után letettem, sirva ébredt (böfi alatt éjjel bealszik) jött a müsor 3 órán keresztül vártam elaludjon. A végén elveimet feladva ringatva járkáltam vele, probáltam cicin altatni, kiságyban, semmi nem jött beKép
Remélem nem lesz rendszeres.
Amugy már gyógyulgat, már ritkábban kell orrot porszívozni.

Ágci! Orsi 8-9 között alszik, ö is rögtön fürcsi után megy szopizni, de már az is félálomban.

Nóri! nekem még meg sem jött, igy tesom halogatva. Amugy jövöre költözni szeretnénk utána lenne jó a kistesó, ide nem fér, addig inkább nem szülök.

Kriszti! Orsi sem az a hizos fajtaKép A védönöm szerencsére mindig mondja szép kerek, vidám nincs itt gond. De nem oda járunk orvoshoz, ott a védönö meg mindig azt mondja hát ez kevés, most legutobb kenyeret kellene neki adom, meg tojássárgáját, ezekkel akkor is várni fogok még.
Ne foglalkozz velük te sem! Csak magadnak ártanál vele. Az én védönöm is eljön havonta 1x de csak azért mert irtam nem járunk hozzá tanácsadásra.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Lehet, hogy tényleg jobban le kellene fárasztanom a leánygyermeket, de állandóan macerálja valaki, ennél még jobban is lehet??:-))) remélem, a bölcsi megoldja a problémámat.

Tündi, szerintem ezen a "nem alszunk" dolgon mindenki keresztülmegy. Én leírom, mert én is örültem, amikor annak idején felvilágosítottak, hogy mire kell készülni. Nagyon aranyos védőnőnk van, örülök, hogy korrektül elmond mindent. Egyébként én már megszoktam a felkelést. Ma a másik szobában aludtam, mert tanultam, Lucát meg átpakoltam a helyemre apa mellé, mert a szobája hűvös volt nagyon. Én most is felkeltem az első nyikkanásra és mentem be hozzájuk:-)))))

Karmen, nálunk cicin elalvás volt mindig, de soha nem vettem észre, hogy ez probléma lett volna, de a későbbiekben sem.
H
babamama

Sziasztok!

Ágci!

Hol tanítottál?Most mivel foglalkozol?
Nálunk a fürdetés eddig este 9h körül volt.(Most gondolkozom rajta,hogy előbbre teszem.)Az apa szokta fürdetni,én csak segítek.Majd az apja megeteti,és próbálja elaltatni.Ha nem sikerül,akkor jövök én.Éjszaka én kelek fel, cumit tologatni.(Ma éjjel enni is kért,mivel tegnap diétázott.)

Tünde!

Tönkrementek a fogaid?
Drukkolok,hogy az a fog már ne kínozza a Tomikát.
Biztos,hogy jó lett volna a cici,de sajna nincs.Mindig jó lenne,könnyebb volna az etetés.(Melegítés,sterilizálás stb.)

Nóri!

Az én lányom még csak 3hónapos,nem tudom,hogy mikor szeretném a következőt.Eddig mindig 1 gyereket szerettem volna,de most már máshogy gondolom.Nem tudom,hogy mi az ideális korkülönbség két gyerek között.A barátnőmnél 5 év van a két gyerek között,azt mondta,hogy nem jó.(Nagyon féltékeny a lánya a picire,aki 6hetes.)

Kriszti!

A védőnővel ne foglalkozz!Nem kell a lányodnak kövérnek lenni.Én is szoptatnék ,ha tudnék.Képzeld!Én 7éves koromban csak 14kg voltam.Nem akartak bevenni a suliba a súlyom miatt.A doki néni azt mondta,hogy ne foglalkozzak a táblázatokkal.(Én is mindig azt bújom.)

Erika!

Ma már 3-szor evett,eddig 380ml-t.Remélem,újra a régi lesz.
Az emeletes ágytól én is félek,nem merném a gyereket azon altatni.Félnék,hogy leesik.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ági!

A Károgóra gondoltam, és Bagira néven írogattam cikkeket. De Nórival beszéltem, és ha téged nem is, de a férjedet látásból ismerem az infó tanszékről Kép

Üdv! Gira
Vendég

Kriszti!

Nálam sokszor volt a védőnő.Az első hónapban jött majdnem minden héten.Azóta ritkábban látom.Azt mondta,hogy havonta egyszer kell neki jönni.Ezalatt a 3hónap alatt kb.7-szer látogatott meg minket.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Elkészült a szüléstörténetem, fenn van a weboldalunkon a Velünk történt menüpont alatt.
http://www.kissvirag.hu

.:Angi:.
angiszeged

Ildi: A kölyköket soha nem szoktattam arra hogy velünk aludjanak. Akkor alszanak köztünk ha betegek, szerencsére nem sokszor van. De az alvást mindig a saját ágyukban kezdik. És remélhetőleg ott is lesz vége. Kép
Noémi még csak 3 hónapos, sztem a hozzátápit még túl korai lenne elkezdeni, ha nem eszi a régi tápit, inkább válassz másikat. Az ő emésztőrendszere még nem alkalmas más eleség megemésztésére. A tápi valamivel jobb, mint a "rendes" kaja.

Nóri: Azért inkább kanalazzál neki. Flónak is volt ilyen szokása, a spenót olyan híg volt és annyira ízlett neki, hogy bele kellett önteni a szájába.
Kistesó: Én még szeretnék egyet, de nem tudom, hogy az idegeim hogy fogják bírni ill. Bátor milyen lesz. Ha olyanmint Fló, nyugis, akkor jöhet, ha sajtkukac, akkor még meggondolom 3x. De most nem 23 hónap lesz köztük, inkább több, 3-4 év. Nekem is pihizni kell egy kicsit.

Erika: Én sem merném emeletesre tenni a gyerekeket. Bár nekem is az volt, de nem aludhattam a felső ágyban, ott voltak a játékaim.

Kriszti: Jól megmondtad a védőnőnek, lehet többet nem is látod. Kép Ne hagyd magad.

Ágci: Nálunk viszonylag jól meg a szundi este. Vacsi, fürcsi, Bátort én, Flórát ZOli fürdeti, utána kis hancúr vagy olvasás, beszélgetés, játék.Flóra magától mondja, hogy megyek aludni. Addig Bátor szopizik, vagy bealszik vagy nem, ha nem akkor is ágyba menetel van. Bátor még bömbizik egy kicsit, egyre kevesebbet, aztán vagy közben Fló is ágyban, mellette kell hogy legyünk, főleg én. Mikor bátor született Zoli rászoktatta Flórát a mesenézésre, nagyon útáltam, mert Zoli tuti elaludt mellette, és nagyon későn feküdt Flóra. Most legkésőbb 10-kor alszik a gyerek sereg.

Bátor ma kapott sütőtök pürcsit, nem nagoyn kellett neki, gondolom nem volt már éhes. Most egyik sem alszik ugyanis reggel fél kilenckor keltünk. Máskor ilyenkor már rég a bolt felé tartottunk. Legközelebb nem engedem,hgoy Fló ilyen sokáig aludjon.

Karmen: Bátor kelt egyszer, de az negyed hatkor volt az már simán éjszaka átalvásnak számít. szopizott egyet és visszatettem.

Bátor ki tud mászni az autósülésből, már nem merem egyedül hagyni benne.

Puszi: Gabi3
inecsg

Angi, nagyon szep tortenet, el is erzekenyultem. Orulok, hogy ilyen boldogok vagytok! KépKépKép

Ildi, orulok, hogy jobban eszik Noemi!

Kriszta, kepzeld a multkor betegen jart korbe a vedodno, a baratnom kislanya el is kapta tole. Persze senkinek nem dicsekedett azzal, hogy meg van fazva, csak amikor a kislany belekapott a poharaba akkor mondta, hogy mossak meg a kezet. Sajnos keso volt, a szajaba vette addigra. En nem valoszinu, hogy igenybe fogom venni a szolgaltatasait. Masodik gyerekkel mar csak nem lesz szuksegem ra. (Foleg nem hetente.) A multkor is olyan furcsa volt, hogy csak ugy beallitott, aztan mondta, hogy kerdezzek. De mit??? Nem is tudtam, hogy jon. Na mindegy, a lenyeg, hogy ne foglalkozz vele.

Tunde, nem probaltatok nagykadban furdetni Tomikat? Vagy a kiskadat beletenni a nagykadba? Ott kedvere pancsikalhatna Tomika.

Gira, lehet, hogy latasbol ismerlek, ha megyunk a koleszba majd bekopogok Hozzatok. (ha nem baj)

Agi
agi77

Idejutottam mostmár Kép, Elment Mama, Eszter alszik. Kaját majd utána felteszem.

Ildi,szerintem is túl korai lenne Noéminek szilárdabb kajcsit adnod! Neked ki a dokinénid?

Nóri, a tesó tervben va, akkorra lenne jó a születési ideje, amikor Eszter betölti a harmadik évét. Így terveztem, már a munka miatt is. Három gyereket szerttünk volna, csak sajnos a csaszi miatt nem tudom, mennyire fog menni. Majd megbeszélem a méhemmel, hogy okés legyen.
Apropó 3 gyerek! Illetékes Anyuka hogy bírja Kép?
Léna tündéri Kép (Eszter is így itta a főzeléket, meg a pépeket is)

Nina, Te hogy védted meg a szopit, amikor nemtetszésüket nyilvánították? Hogy kezdett leszokni róla Vanda?

Karmen, nekünk azt mondta a védőnő, hogy: kenyeret SE, kifli SE, joghurtot SE, kekszet SE, sovány sertéshusit SE, tojást SE, paradicsomot SE. Az utóbbi kettő kivételével mindent adok neki ;). Semmi baja nem volt a gyereknek. A joghurtért remeg Eszter, annira imádja Kép!
El kellene akkor dönteni a gyerekgyógyász társadalomnak, hogy mit, mivel, mikortól, miért, miért ne. Nem igazam van?

Ági, Kristófod mennyiszer szopizik egy nap? Megmutattam Mamának a csini szerkót Kép. Eszternek most készül a Mama-naci. A mellényke kész, nagyon csini benne Eszter.

Gabi3, úgy döntöttem, nem hagyom magam mostmár. Amikor megkérdezte a gyerek székletét és elkezdtem ecsetlni, mondta, hogy jó jó, rendben van ;). Nagyon szívesen veszem a jótanácsokat, alkalmazni is szoktam, ha úgy gondolom, hasznos.
De kérdem én, hol vannak a megfelelő ember, amikor meg kell tanítani a szegény anyukát p. a szoptatásra? Én a postoperatívon feküdtem és hozták az Esztert azzal a dumával, hogy anyuka, ismerkedjenek! De az, hogy szoptatni?! Nem. Ismerkedni. Vicces, nem?
És a műtét másnapján egy folyosón elsétáló anyuka kérdezte meg, hogy szopizik a baba? Mondom, nem próbáltam. Pedig jártam szülésfelkészítőre is, olvastam is róla, de ott, akkor képtelen voltam bármire is. És ez a Tímea nevű nő mutatta meg, hogy, s mint. Azóta is áldom a nevét.
Szóval, erre kellene koncentrálni nagyon, hogy ne történjen olyan sok szoptatással kapcsolatos negatív élmény.

Felébredt...

Kép

Kép
eszteranyu

Angi! Megríkattál!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

...még elvan.

Ágci,
Eszter este negyed 8, fél 8 körül fürdik Apucival, majd hajszárítás (mióta ilyen hűvös van), szopika. Ezután elvagyunk a nagy ágyon, mesekönyv nézegetés, ciróka-maróka, beszélgetés és lefektetés, ha Ő jelzi. Akkor mindig magához húzza az Ágikutyáját, vagy a pelust, meg érzékelteti, hogy álmos. Ez kb. fél 9 körül van. Aztán betesszük az ágyba és elkezdődik a cirkusz. Egy ideje. De néha azért rácáfol és csendben van. Most Apuci rájött, ha a kis labdáit bedobája az ágyba (színes, kb. 6 cm átmérőjű, könnyű labdák), Eszter kidobálja, és ezt élvezi nagyon. Aztán egyedül hagyjuk és nincs cirkusz. Tehát max 9-kor alvás. Reggel 6-ig ;).

Karmen, te közölted, h nem mész tanácsadásra és kész? Mit szóltak?

Ági,ez gáz, amit írtál a védőnőről! Azt megfigyeltem, h nem mosott kezet Kép. Jaaa, és mielőtt ment, megkéreztem, kér-e ásv.vizet? Azt mondta, mostmár nem...
Én készültem pár kérdéssel, mert hétfőn szólt, h eljönne kedden, jó-e az időpont.

Erika, nekünk emeletes ágyunk volt, én 6, a tesóm 3 éves volt. És nem volt semmi gondunk. Én aludtam a földszinten Kép. Szerintem jó ötlet.

Dancsi, ha olvasod, léci valami életjelet!!!! Jozsóval minden okés? Azok a nagy szemek Kép. Hogy vagytok Babanet nélkül? Helyreállt a családi béke? Megnyugodott a kedves rokon :P?

Angéla, írtam a vendégkönyvetekbe. Végre megosztottad velünk a történeteteket Kép. Felejtsd el őket és csak előre nézz! Nagyon szépet írtál, megkönnyeztem. Örülök Nektek!

Lányok, ne haragudjatok, hogy sokat írok. Bocsi Kép Eldugulok.
És köszönöm együttérzéseteket a fenti témával kapcsolatban Kép!

További szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Angi!
Én is megkönnyeztem a történeteteket! Sajnálom, hogy nem sikerült megtapasztalni a "szülést". Nekem is nagy hiányérzetem van, de most még inkább elbizonytalanodtam, hogy a császár után belemerjek-e vágni egy vajudásba. Mértek hegvastagságot előtte?

felébredt... folyt.köv.
norcee

Kriszti:
Én mindíg azt csináltam, amit jónak láttam.
De Vanda még nem szokott le a szopirólKépÚgyhogy fogalmam sincs, hogy működik az elválasztódás.
Nina
nina74

Ági:
Kopogj be nyugodtan!
Gira
Vendég

Nina,
és cicin kívűl mit kajcsizik? Vagy semmit?
De nem is cseszegtettek, hogy kellene más is a Gyereknek?
Jöhet priviben is, h ne untassuk ezzel a többieket Kép. bodokriszti@freemail.hu

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?