Idejutottam mostmár
, Elment Mama, Eszter alszik. Kaját majd utána felteszem.
Ildi,szerintem is túl korai lenne Noéminek szilárdabb kajcsit adnod! Neked ki a dokinénid?
Nóri, a tesó tervben va, akkorra lenne jó a születési ideje, amikor Eszter betölti a harmadik évét. Így terveztem, már a munka miatt is. Három gyereket szerttünk volna, csak sajnos a csaszi miatt nem tudom, mennyire fog menni. Majd megbeszélem a méhemmel, hogy okés legyen.
Apropó 3 gyerek! Illetékes Anyuka hogy bírja
?
Léna tündéri
(Eszter is így itta a főzeléket, meg a pépeket is)
Nina, Te hogy védted meg a szopit, amikor nemtetszésüket nyilvánították? Hogy kezdett leszokni róla Vanda?
Karmen, nekünk azt mondta a védőnő, hogy: kenyeret SE, kifli SE, joghurtot SE, kekszet SE, sovány sertéshusit SE, tojást SE, paradicsomot SE. Az utóbbi kettő kivételével mindent adok neki ;). Semmi baja nem volt a gyereknek. A joghurtért remeg Eszter, annira imádja
!
El kellene akkor dönteni a gyerekgyógyász társadalomnak, hogy mit, mivel, mikortól, miért, miért ne. Nem igazam van?
Ági, Kristófod mennyiszer szopizik egy nap? Megmutattam Mamának a csini szerkót
. Eszternek most készül a Mama-naci. A mellényke kész, nagyon csini benne Eszter.
Gabi3, úgy döntöttem, nem hagyom magam mostmár. Amikor megkérdezte a gyerek székletét és elkezdtem ecsetlni, mondta, hogy jó jó, rendben van ;). Nagyon szívesen veszem a jótanácsokat, alkalmazni is szoktam, ha úgy gondolom, hasznos.
De kérdem én, hol vannak a megfelelő ember, amikor meg kell tanítani a szegény anyukát p. a szoptatásra? Én a postoperatívon feküdtem és hozták az Esztert azzal a dumával, hogy anyuka, ismerkedjenek! De az, hogy szoptatni?! Nem. Ismerkedni. Vicces, nem?
És a műtét másnapján egy folyosón elsétáló anyuka kérdezte meg, hogy szopizik a baba? Mondom, nem próbáltam. Pedig jártam szülésfelkészítőre is, olvastam is róla, de ott, akkor képtelen voltam bármire is. És ez a Tímea nevű nő mutatta meg, hogy, s mint. Azóta is áldom a nevét.
Szóval, erre kellene koncentrálni nagyon, hogy ne történjen olyan sok szoptatással kapcsolatos negatív élmény.
Felébredt...