Melinda! A fogamzásgátlóval kapcsolatban én fordítva kérdeznék. Miért mondta az orvos, hogy térjetek át másra?
Mivel Rékád nem anyatejet eszik így, neki a 4 hónapot ajánlják az orvosok a legkorábbi időpontnak a hozzátáplálás megkezdéséhez.
Nalika-Hajni! Ádám lába az újabb kontroll szerint megfelel a gipszlevétel utáni kéthetes státusznak. Most már mindent szabad neki csinálni. Este felsorolta az apukájának, hogy mit mondott a doktor bácsi. Többek között azt is, hogy focizhat is. Erre mondta a párom, hogy jó-jó, de előbb meg kellene tanulni fociznia. Ugyanis Csillának lány létére nagyobb az érzéke a focihoz, mint Ádámnak.
Az az új a Cerazette nevezetű, amit lehet a szoptatás mellett.
Lujzika! Ez a Heidi-Leidi elnevezés nagyon tetszik.
Kika! Remélem, hozzám hasonlatosan már Te is az egészségútjára léptél.
A babakocsi kerék elhagyása aranyos lehetett. Elképzeltem, ahogy elképedten nézel a bácsira, és aztán kiderül, hogy igaza van. Ezzel kapcsolatban van egy sztorim a kis Polskinkról. Első közös autónk egy akkor 18 éves kis Polski volt. Mentünk haza Szegedről, megmutatni anyukáméknak az "új" autót. A célállomástól 10 km-re megállítanak a rendőrők. Bár nem tudtam, hogy bármi rosszat tettem volna, de azért összeszorult a gyomrom. Erre közli a rendőr, hogy a kollégái szóltak, hogy 400 m-rel hamarabb elhagytuk az egyik dísztárcsát, ha kell forduljunk vissza érte. Később rájöttünk, hogy az autóban valami érzékelő lehetett, ugyanis még kétszer esett le róla dísztárcsa, mindkétszer olyankor, mikor az út mellett rendőrők álltak.
Miért nem mersz kimozdulni a babával? Pedig a legjobb depressziócsináló a bezártság.
Sajnálom, hogy Anna is beteg lett. Az orrszívást egyébként én is kipróbáltam magamon, még mielőtt Ádámnál legelőször alkalmaztam volna.
Bea! Teljesen megértem az érzéseidet. Más az, ha már valakiről van emlékünk, és más, ha még nincs.
A totális helyhiány nálunk is ismerős. Mindig az az érzésem, hogy egyszer a ruhák győznek és kiszorulunk a házból. Pedig nincs őrült nagy mennyiségű ruhánk. De egyszerűen a kevés is csak sok helyen fér el.
Tetszik ez a kistesó-nagytesó kép. A nagynak profizmus van a mozdulataiban.
Kakukkfű! De jó, hogy megint előkerültél. Emma Dani születésével váltott hisztisre, vagy már előtte is ilyen volt, és a tesó még csak rátett egy lapáttal? Nem lehet könnyű neked. Daniról egy képet nem lehetne? Kitartás, egyre rövidebbek lesznek ezek a nyűgösebb időszakok. De ezt már te is tudod.
Nanda! Nehéz lehet neked így Maya-val. Nem kérdezel meg egy gyerekpszichológust?! Nagyon jó tud lenni, mikor valaki olyan tud véleményt mondani, aki kívülről tudja átlátni a dolgokat. Ha mást nem legalább jó ötleteket tud adni a megoldáshoz.
Anikó! Örülök, hogy azért legalább néha tudsz jelentkezni.
Tisztára irigy vagyok, mikor ezekről a jó játszóterekről írtok. Igaz, hogy nekünk itthon a homokozó, meg a nagy kert, de azért olyan jó lenne, ha lenne itt is legalább a játszótér. Ha már oviba nem járhatunk, legalább lehetne valahol egyszerre több gyerekkel találkozni.
Milyen az új babakocsi, ami ilyen jó az alváshoz?
Linda! Sajnálom, hogy a férjedet nem hagyják veletek lenni. A magyar mentalitással tényleg van valami nagyon nagy baj. A pároméknál is most megdícsértek egy olyan területet, amiről jó ideje még csak szó sem esett, és most a többiek, ahelyett, hogy fel akarnának zárkózni hozzájuk, inkább vissza akarják őket rángatni, hogy ne tűnjenek ki. Holott semmi mást nem csináltak, csak jól dolgoztak. De legalább a főnök nem tesz alájuk. Lehet, hogy azért, mert most néhány hetes a babájuk, és eleve nehezen jött nekik össze?!
Nyugodtan fortyogj csak nekünk, nehogy a nagy kitörés rosszkor, rossz helyen és rossz célszemélynek történjen meg.
Kisdió! Apa és a legénybúcsúztató milyen hatással voltak egymásra?
Számomra csak most derült ki, hogy Herczeg Szabolcsos voltál. Kicsit meglepődtem, mikor egyszer megláttam a kórházamban.
Mit tanulsz az egyetemen? Lehet, hogy már valamikor írtad, de én nem emlékszem.
Jó ez a szabad néhány órás dolog. Kell is egy kis pihi, hogy legyen sok energia a továbbiakra.
Milyen dolgozatokat javított a párod? Az egyik volt csoporttársam rendszeresen meséli a főiskolán íratott ZH-inak a szörnyűségeit. Van egy kedvencem, de azt nem tudom leírni, mert ahhoz nem elég a Babanet formázási lehetősége.
Vasalás. Nálunk anyukám nagy gyűjtögető volt (pontosabban az ma is), így tőle nem volt lehetőségem a jó taktikát ellesni. Nálam az vált be, hogy nem teszem sehová el. Így zavar, ha látom, és gyorsan túlesek rajta. Ja és megvan az a nagy szerencsém, hogy szeretek vasalni. (Azt már el sem merem mondani, hogy az egyik Jézuskám álmaim vasalódeszkáját fogja hozni.)
Zokni és genetika összefüggése.
Néha az én párom is elhagyja.
Orsi! Örülök, hogy ilyen jól sikerült az esküvő. Egyébként meg igenis aggódok, ha eltűnsz, mert nálad ez olyan ritka, hogy el sem hiszi az ember, hogy ez veled is előfordulhat.
Egyébként bárkivel jöhetsz. Egy a lényeg, hogy Gergő és Te ott legyetek.
Nagyon tetszenek a Dadoo-s képeitek. Nem is értem, hogy nekem miért nem jutott még eszembe, hogy a hordozó fölé is rakhatom a Dadoo-t.
Rita! Ha még aktuális Lili szörcsögése, furcsa levegő vétele. Az nem árt, ha legalább az esti elalvás előtt kiszívod az orrát. Előtte Sterimar, vagy az a gyógyszertári fiziológiás sóoldat, vagy anyatej az orrba. Ha bizonytalan vagy, hogy tégy-e valamit, akkor inkább kérdezd meg a dokitokat.
Nem csak az evéssel van összefüggésben, hogy melyik gyerek mikor aludja át az éjszakát. Nekem a három gyerek teljesen azonos nevelési és szoptatási gyakorlat mellett három különböző időpontba kezdte átaludni az éjszakát. Ádám 10, Csilla 12, Réka 2 hónaposan.
Swen! Csak csatlakozni tudok Anikóhoz. Olyan jó olvasni, ahogy az anyaságról, magatokról írsz. Tényleg van benne valami olyan kisugárzás, hogy ezt a dolgot neked találták ki.
Nem tudom, miért nem tudtad megnyitni, én most is és akkor is kipróbáltam, működik. Lehet, hogy sikerült pont egy rossz pillanatban próbálnod.
Salla! Már hiányoltunk sokan. Jó, hogy jöttél. Éjszakai fulladás.
És mit mondanak az orvosok? Ha tényleg asztma, akkor miért nem kaptok gyógyszert, főleg így, hogy fullad? Ha meg nem asztma, akkor mire gyanakszanak még? Krupp?
Zsuzsa! Végre már tudom, hogy mihez szurkoltam. Örülök, hogy túl vagytok rajta.
E-mail nincs elfelejtve.
Fodrász miatt irigyellek. Én éppen tegnap látogattam meg az enyémet a kórházban. Szombaton szült. Így azt hiszem Anitáét fogom kipróbálni.
Anita! Már egészségben. A tegnapi túrából este negyed kilenckor értünk haza.
Találkozó. Nem tudom, hányan leszünk, mert a netről nehezen tudok számolni, e-mailben meg csak egy visszajelzést kaptam. Így most
kérek mindenkit, aki akar jönni a találkozóra (Panót kivéve, mert ő már írt)
, hogy dobjon már meg egy e-mail-lal, hogy egy körülbelüli létszámot tudjunk számolni. Tegnap előtt nálunk is lencsefőzelék volt. Imádja a két nagyobb meg én is.
Chello! Jó a gyarapodás, meg hogy nem kell bemennetek. Örülök, hogy beszéltetek a másik dokival is. És ahogy olvasom, akkor megerősítést nyert az eddigi kúra. Akkor a mosási probléma, azért úgy tűnik, hogy még marad egy darabig.
Maci! Örülök, hogy megint itt. Oltás.
Változóan viselték a gyerekek. Nekünk is most aktuális egy. Pontosabban kettő.
Kriszta! Tényleg nagyon rendes a férjed. Az enyémre se lehet panaszkodni. Ha nagyon akarnám, akkor vasalna, de nem akarom. Vannak dolgok, amit nem szívesen adok ki a kezemből. Viszont a főzést szívesen átengedem neki hétvégén.
Panó! Jó lehetett a kiruccanásotok. Tényleg kell bulizni is.
Soraya! De jó hogy te is itt. Lassan minden eltűnt személy megkerül. Jók a képek. Mesélj arról a vödör alakú fürdetőről!
Vali! Úgy látszik Tomika igazi kis pasi, ő manuális dolgokat szereti, Alina meg igazi nő, inkább beszél.
Annikó! Gyorsan gyógyulj meg te is!
Magunkról egy kicsit. Mindenki egészséges. Végre. Tegnap voltunk a Heim Pálban, Ádám lábát ismét bemutatni. Alig három órát vártunk. Másfél óráig még bírták is a gyerekek, utána kicsit nehezebb volt, pedig a húgom is velünk volt. De a másfél óra leteltével, már neki is pisilnie kellett, és nem lehetett egy használható WC-t sem találni, így onnantól kezdett ő is nyűgös lenni. Aztán a Schöpf-Méreiben is voltunk. Találkoztunk a nőgyógyászommal is, meg az anesztessel is, aki az érzéstelenítést csinálta a császárnál. Olyan jó volt velük találkozni, mindketten olyanok, amilyennek az összes orvosnak kellene lenni. Körültekintő, jól felkészült és mégis emberi. Ezek után már csak az Electro Word, Auchan, Tesco kört kellett lezavarnunk. Aztán a húgomat hazavinni. Így kb. 140 km megtétele után este negyed kilencre haza is értünk.
Ma úgy döntöttem kipihenjük a tegnapi nap fáradalmait. Csak olyat csinálok, amit nagyon muszáj. Például olvaslak titeket.
Szép napot mindenkinek!
Zita