Sziasztok!
Linda! Remélem Gergő baja már enyhült és legalább ma alvós éjszakátok lesz. Tényleg miért vagy letörve? Nem mintha amin átmentél/átmész mostanában nem lenne éppen elég
, de ugye nincs valami újabb baj? Tudod írhatsz mailt is.
Álommanók útnak indítva!
Kisdió! Kiruccanások
Altatással kapcsolatban én meg az "idétlenül" ringatós anyukák közé tartozom, mert nálunk ez jött be igaz nem altatáshoz, hanem nyugtatáshoz.
Popsiütögetés abszolút hatástalan, de ezek szerint többeknek működik.
Rita! Botond éjszakáinak átalvása a jó szerencsének, meg az ő ritmusának, alvókájának köszönhető. Már írtam, hogy mióta hazajöttünk a kórházból, az első egy-két héten kelt fel egyszer-kétszer éjszaka, de azt sem rendszeresen, aztán átaludta az éjszakát. Meg nemrég volt egy hét üzemzavar, de szerencsére az is elmúlt. Szerintem ahogy a többiek írták ez is babafüggő, semmi köze a tejedhez. Főleg, hogy Botond alig tíz dekával több, mint Lili.
Én meg azon pánikoltam be egy kicsit, hogy kb. egy hete hihetetlenül lerövidítette a szopikat. Este-reggel a két cicivel végez fél óra alatt, napközben meg eggyel öt perc alatt. De azzal nyugtatom magam, hogy Lino írta nemrég, hogy Katica ugyanígy lecsökkentette a kajaidőt. Meg Botond ugyanúgy alszik éjszaka tíz órát, úgyhogy gondolom nem éhes. Meg maga hagyja abba a szopit, s rögtön játszani, meg nézelődni akar.
Ez a leesés elég ijesztő lehetett, de ha baja lenne, biztos jelezné! Úgyhogy nyugi, szép álmokat nektek!!! De nagyon-nagyon ügyi, hogy már itt tart!
Ildikó! Kép
Lucas méretei is csodásak! gyere amikor csak tudsz! Sorayáról vannak híreid????nagyon rég jelentkezett
Anikó! Megértelek a takarítással igazából én is vizet prédikálok, mert egyszerűen megőrülök a rumlitól. Nem vagyok annyira pedáns, de nem birom elviselni a rendetlenséget, na meg a koszt. Én úgy csinálom, hogy hétfőn reggel, miután elláttam a bébit másfél óra alatt kitakarítok -ez azért nőhet 25-30 perccel attól függően, hogy Botondot hányszor kell közben felvenni, átfordigatni, játékokat áthelyezni stb.- péntek-szombat-vasárnap meg főzök, aamíg apa foglalkozik vele. Így hétközben csak mosogatás, esetleg köretkészítés, bevásárlás van, de azt meg alvás meg séta időben csinálom. De az én helyzetem ugye lényegesen egyszerűbb, mivel csak egy picúrkám van. Mindig is csodáltalak titeket két-három gyerekeseket, most meg még inkább!
Meg talán azzal könnyítek a mindennapjainkon, hogy eleve optimista természetű vagyok, így próbálok nem görcsölni, meg idegeskedni feleslegesen. Próbálok ösztönszerűen cselekedni Botond körül. Persze én is kérdezek, meg utána nézek, de mindent csak kritikával fogadok el, inkább a gyerekem jelzései alapján. Na meg van bennem nagyfokú lustaság is, meg egyfajta struccpolitikai beállítottság, így próbálok csak a jó dolgokra figyelni és a rosszakat gyorsan átlépni. Ezért nem vettünk és nem is kölcsönöztünk például csecsemőmérleget, vagy bébifigyelőt, mert megőrülnék attól, hogy folyton méricskéljem mennyi a súlya a gyereknek, meg mennyiket evett -ezt a mai napig nem tudom-, vagy egyből szívinfarktust kapnék egy téves riasztástól. De ez mondom nagyfokú lustaságból is ered, meg hogy inkább homokba dugom a fejem, de én ilyen vagyok, így érzem jól magam és ezen már nem hiszem, hogy változtatok. De ezzel együtt minden elismerésem azoknak a lelkiismeretes és gondos anyukáknak, akik ezt is megteszik!!!!Tehát nem azt mondom, hogy az én módszerem a jó, csak én vagyok ilyen, meg ez az én véleményem, amire lehet, hogy senki nem is kíváncsi, úgyhogy mindenkitől bocsi a pszichoanalízisemért.
Chello! Hízás
Ez szupi!!!!
Bori! Szerintem nekem is Bori maradsz
Mazsli??? Édes ez a név
Ma Botond is alvásrekordot döntött itthon, kb. másfél órát szunyált az ágyikójában.
Zsuzsa! Szegény Edina!
Leírásod alapján elég horror ez a beavatkozás
de jó, hogy viszonylag jól fogadta a kislány.
Mucska híreket köszönjük, hát nagyon kíváncsi leszek rá.
Képzeld, nálunk szombaton este is volt kaki, vasárnap meg kettő is! Már kezdtem hasmarsra gyanakodni, de az állaga a szokásos volt. na ma azért hozta a formáját és kimaradt, de mint írtam ez nála nem okoz gondot soha. A pelenkára visszatérve, érdekes, hogy Botond combjánál már elég szűk ez a 4-9 kg-os, pedig egyáltalán nem olyan hurkis, mint a te picúrod.
Utólag is boldog négy hónaposságot nektek!!!
Te már rendben vagy szülés utánilag?
Süncsi! Isten éltesse Andriskát meg persze téged is a negyedik hónapban /is/.
Lujzika! Férjed.
Eszter nagyon kis ügyes!
Nem hiszem, hogy bármi is túl korai lenne, ha maguktól csinálják, inkább örülj, hogy ilyen erős és ügyi lányod van!!!!!
Panó! Buli
De most akkor hol volt, ha nálatok hever romokban a lakás?
Nalika/Hajni! Köszi
Nagyfiadnak megy a drukk!
Kika! Annának is jobbulást!!!
Na meg neked is persze!
Melinda! A többiek írták, hogy a tápszeres babáknál négy hónapos kortól javasolják a gyümik adását. Hogy gyümilét mikortól lehet nem tudom.
Lino??????
Szöszi! Most itt ülök totál frászban, hogy akkor felvesztek-e a klubba vagy sem!!! Jelentkezz kérlek!
Jó éjt mindenkinek!
Swen