Sziasztok!
Ígértem beszámolót a hétvégéről.
Egész jól sikerült. Az időjárás kegyes volt hozzánk, a szervezés remek, én élveztem, hogy újra csinálhatok valamit "házon kívül", a gyerekek is alapvetően jól érezték magukat.
Miután elhatároztam a nagy diétát, több baleset is történt. Szombaton bakonyi sertésbordát kaptunk vacsorára. Miután Kornél jól belakmározott, akkor jutott eszembe, hogy ez tejföllel készült. Bár a mártás mennyisége nem volt számottevő, és inkább a szűz galuskákat nyomta, de akkor is jutott bele a tejfölből.
A másik baki Máté reszeltsajtjának megszerzése volt.
Hallottam, hogy vitatkoznak - éppen a fürdőszobában voltam. Szóváltás (Kornél neeeee, mire K visítani kezdett). Látni csak azt láttam, hogy K a földön fekszik, M pedig odamegy hozzá, nyom egy puszit a fejére
, majd visszatelepszik a kanapéra a tálka reszelt sajttal. Később feltette az asztalra, és onnan szerezte meg Kornél. Kitartó kisfiam van.
Elan,
örülök a mellénynek! Nem terhelnél vele. Ilyesmit szívesen csinálok. CSak szabni ne kelljen.
Viszont én kérnék tőled egy megterhelőt, mivel írtad, hogy szoktál tesz-veszen nézelődni: ha látnál 98-104-es fiú mellényt, légy szíves, szólj nekem. Előre is köszönöm!
Persze a feladatot nem kötelező elvállani, nyugodtan mondhatsz nemet.
Baby,
ha csak házilag próbálkoztok homeopátiás szerrel, akkor ajánlani szeretném a
http://homeopatia.info.hu/ oldalt.
Klassz az esőcuccotok!
Gumicsizmát hol vetted, mennyiért, hányas méret???? Minden érdekel.
Gabi,
engem is érdekelne, hogyan sikerült "nem szólnod" az örömötökről. Nem éreztél ingerenciát, hogy világgá kürtöld?
He-he, nehéz ezt elképzelni nekem, aki alapvetően kibeszélős típus. Ha valami öröm v. bánat ér, azonnal el kell mondanom valakinek, és máris könnyebben dolgozom fel. Ezeket hívják energiavámpírnak?
Pihenj sokat!
A barihimlő oltástól lázasodott be Bot?
Süni,
nagyot nőttetek! És milyen komoly fiad van! Mindig ilyen?
Witch
jobbulást neked!!!! Ez a műtét szövődménye?
Jami nagyon ügyes lányka! Látod, mindenki a saját ütemében, de szépen fejlődik. És ez a lényeg.
Ekcéma: én is hajlamos vagyok rá - nemesfémek kivételével minden kikezdi a bőröm (övek, bizsuk, fülbevaló), de csak helyi irritáció formájában. Erre könnyű figyelni, egyszerűen nem viselek ilyesmit. Kornélnál úgy tűnik fokozottabban jelentkezik, ételektől, dokinéni szerint naptól.
Juci,
cuki a kupac csajszid!
Erika,
gratulálok a bilihez!!!!! Ugye mekkora öröm?
Szúnyoginvázió nálunk is volt, és gyanítom lesz is, amikor vége ennek az esős időszaknak. A kert borzalom, pedig nem nagy, de nem bírok vele a fiúk mellett.
Nagyon rossz időszakunkat éljük hármasban - én és a fiúk. Valahogy hetek óta minden nap extra-rosszul jön ki. Közös játékra alig marad időnk, és ezt nagyon megérzik. Iszonyatos a viselkedésük, az enyém is. Pedig csak a legszükségesebb házimunkákat végzem, hogy legyen tiszta ruha, edény, főtt kaja, ne ragadjon a padló és az asztal. A 80 éves szomszéd néni döbbentett rá: azt mondta, hogy azért ilyen nyűgösek és kezelhetetlenek, mert mindig mellettem vannak, és így nincs idejük játszani, kijátszani magukat. És nagyon igaza van. Állandóan a nyomomban járnak, hiába ülök le velük egy kicsit, ha eljövök onnan, azonnal jönnek utánam. Hiába viszek oda játékot, ahol épp csinálok valamit, hogy majd ott játszanak, nem érdekli őket. Két gyereket nem tudok a konyhában szórakoztatni: tegnap megpróbáltam, és az lett a vége, hogy Kornél megsütötte a kezét, Máté pedig magára borította az olajat. Na, köszi! Nagy, fedett teraszunk van, de nem zárt, lemennek róla, így még oda sem tudom egyedül kiengedni őket. Össze kellene szednem magam, és valami stratégiát kialakítani, mert, ha így telik a nyár, két neurotikus gyerek megy majd oviba, bölcsibe.
És igen! Felvették Mátét az óvodába, ahová szerettük volna, és Kornélt is a bölcsibe.
Bölcsiben megvolt életem első szülői értekezlete: "...Kornél anyukája? Anyuka! Kornélnak gomba lesz a jele. "
Kornél-anyuka pedig feszített, és örült a gombának.
Máté-szülői még később lesz, de már nagyon izgatott, hogy neki mi lesz a jele. Ő is gombát akar.
Most itt szenved egyébként mellettem, elég látványosan.