Viki,aztaaa, 8-10 étkezés, hát így már értem, anyám, az nem könnyű Neked.
Én meg néha aggódom, mert egyszer-egyszer megesik ,ha éjjel jót alszik ,h mondjuk eszik éjfélkor, aztán reggel, aztán egész napra csak 5 jön össze..de úgy is megvan az adag, csak nem annyi étkezésből.Kifejezetten figyelnem kell, h a 6 meglegyen.
A fejés.több hibát követtem el.A kórházban odahozták a csecsemősök, h nesze, h tessék fejni ,h éjjel legyen mit adni Bátornak, mikor náluk van infúzión, meg a kék fény alatt az inkuban.Próbálkoztam, többször, nem ment.Na mondom nincs itt tej.mondja a szobatársam ,h ne csináljam már, látja, h van.De mondom :nem jön.
Jött a csecsemős, hadd lássa a cicit.Mutattam,reakció:Te jó ég, mindjárt jövök kiimasszirozzuk.Jött, csinálta, majd megfogta a mellszívót, és több sugárban FRÖCSÖGÖTT!!!!CsAK LENYOMVA KELLETT TARTANI A KART.(most is így csinálom.)bámultam ,h mi ez.
Első hiba:nem massziroztam ki a csomókat.
Második:nem nyomtam rá teljesen a mellszivót, s ha minimális rés marad, nem elég erős a vákum, vagy egy pillanatra megszívja, aztán elengedi.
Harmadik:ahol beakasztod a pumpa karját ott van a köralakú szilikon és ha azt sem cuppantod rá teljesen a műanyagra(peremnél), akkor szintén elszökik a vákum-ez még most is előfordul ,ha nem "húzza" rögtön, megnézem ,h jól van -e rajta
negyedik:a türelem.Mert néha nem elég megnyomni egyszer-kétszer, aztán ,ha nem jön ,leteszem.Van ,h 10-15 ször lenyomom, míg érzem ,h belövell.(főleg, ha közvetlenül szoptatás után fejtem)
És még amire rájöttem:nincs olyan ,h kiürült mell.Sosem ürítem ki,nézem a dobozt, ha elég, akkor abbahagyom.Ha folyamatosan fejek, folyamatosan jön, amikor már azt hiszem ,h kifogyott,várok két percet, addig fejem a másik mellem és megint van az előzőben.Mert a laktáció folyamatos..a franc se gondolta.Szóval ,ha sok tejci kell, akkor felváltva fejem, (kb két perc, egy mell) és csak jön és jön..persze akkor már csak csordogál, de akkor is.
Sajnos ez nem kíméletes módja a tejhez jutáshoz.Nem tagadom, az én mellbimbóm is véraláfutásos néha, néha hámlik és berepedezik.A baba kíméletesebb.De ez van.Nem kellemes, főleg hajnali 2-kor, mikor arra ébred az ember, h most azonnal fejnem kell, mert szétdurranok.De amíg sikerül fenntartani addig adom neki, szegénykém amúgyis hátránnyal indult.
képzeljétek ma mérték a védőben és meghaladta a 4 kilot.épp 8 hete hoztam haza 2110 grammal.