Új privát üzeneted érkezett!

Hol van a szőlőtök?

Nekünk csak hobbi a szüret, a nyaralónk kertjében van a szőlő, és kb. csak 100-150 l bor szokott lenni. A 1,5 ha egy kicsit nagyobb Kép, az már munka.

A férjem egyébként nagy innyenc a borok területén.
cvali

Sziasztok,

Bea,
azt hiszem, nem én vagyok ma az egyetlen, aki nagyot bőgött a történetedenKép
Minden jót (és csak jót) kívánok nektek a jövőbenKép

Kika,
jobbulást a kedves szervezetednekKép

Vali,
8.nap...Kép Szegény kölyök. Hányadik napnál kezded látni rajta, hogy "szenved" tőle? Dorka már 1 (!) nap után kínlódik.

Rita,
köszönöm a fotót Dorci nevébenKép
Már teljesen jól vagy?

Panó,
nem válaszoltam korábbi kérdéseidreKép
Az újságokat persze hogy viszem neked!
Gyűrű: már nagyon régóta nem lehetett őket mozdítani, és már untam is őket, és amikor a Szerelem Szigetén jártunk legutóbb, kaptam egy gyönyörűt Karcsitól, de előtte le kellett vágni a régieket. Danikám teljesen kikészült tőle, azt hitte, az ujjamnak is baja leszKép
Peti ezek szerint nem kapta be a skarlátot, és talán haza sem vitte a hugicának és kisöcsinekKép

Szöszi,
kedves volt az álmod, de inkább veszek nagyobb autót, csak álmodj velünk mégegyszer!!!
A brunyáláson én is nagyon röhögtem...

Swen,
hogy vagy kedves szolnoki kisanya? Nem voltál mág ma...Boti nem náthás még tőled?
Majd mesélj, ha kipróbáltad a hordozós babakocsizástKép

Zsuzsa,
a fotók -szokás szerint- csodálatosak.
Karcsi kimentett képe nem Gehring, a múltkor félretájékoztatottKép De azért elég szépKép

Linda,
tudtok már valamit Ádi hétvégéjéről tali-időben?
Szuper, hogy végre lejutottatok a játszóraKép
Voltunk Vácon 26-án, átkerekeztünk Sződligetről. Gondoltam rád erősenKép

Írtátok, hogy milyen nehézkes öszekötni állandóan a számítógépet a digi.masinával: nálunk az egyik USB-port le van foglalva a gépzsinór számára, és állandó jelleggel benne van, így csak rá kell dugnom a masinátKép

Dorka ma 2-2 1/2 óránként eszik...És hangosan kacag, ha a hasát, nyakát dögönyözömKép

ORSIKÁM,
HOL JÁRSZ????

Most lelövöm magam
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Indításnak:

Kép

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Megint csak bekukkantottam,és látom,hogy vannak új tagok!Kép

Bea:Nagyon sajnálom ami Veled történt,nehéz lehetett feldolgozni. Kép Csodállak érte,hogy így fel tudtál állni,és gratulálok a kicsi lánykádhoz!
Örülök,hogy itt vagy közöttünk,remélem hamarosan személyesen is megismerhetlek.Kép

Kriszta:Üdvözöllek én is közöttünk.Nincs időm visszaolvasni,tettél már fel képet magatokról?

Rita:Mosolygós hajasbabád nagyon édi! Kép Nekem még nem sikerült Bencusról ilyen kép,pedig azért már Ő is nevetgél.Csak ritkán.

Bori:Nekem nem is írtál? Kép

Zsuzsa:vicc: Kép

Zita:Veled is mennyi tragédia történt! Gyerekként Te fel tudtad ezeket fogni? Ha nagyon fáj,akkor ne válaszolj! Remélem Ádám már jól van!

Orsi eltűnt? Látom,hogy keresitek.

Betegeknek jobbulást!

Puszi Mindenkinek:
Anikó
vakili

Sziasztok!

Először is egy kérdés. (Tyúkanyó, úgyis tudom, hogy te biztos tudsz segíteni, ezért a saját kútfőből való böngészést ki is hagyomKép) Szóval hol találok a neten olyan oldalt, amiben leírják, hogy a babáknak kb. mit kellene tudnia ahogy nőnek? Előre is köszike, bárkitől!Kép

Most önző módon magammal kezdem! Hála neked, Zita, meg a bioparox-nak, ha így haladok, akkor egész jól megúszom. Határozottan jobban érzem magam és ami a legfontosabb, hogy Botondon semmi tünetet nem látok!!!!Kép De egyébként Zsuzsa meg Rita nektek is köszi a tanácsokat!Kép

Süncsi! Jó hogy benéztél már! Angyalka-Andriska még megvan?Kép Ez az esti elalvás számomra még mindig mesébe illő, főleg mert le mertem volna fogadni, hogy ezt Botond nem fogja csinálni. S én voltam a legjobban meglepve, hogy azóta sem sír soha egy mukkot se!Kép Repülőnél majd szorítok.Kép

Kika! Jobbulást neked is!

Kisdió! Emlegetés ügyben csak ismétlem a többieket: igenis hiányoltunk!!! Ákos nagyon édes és ügyes babb! De még adós vagy az altatással!!!!Kép

Vali! Ez a férji hozzáállás a konyhai műveletekhez nagyon ismerős!Kép Másban azért szerencsére nagyon tud segíteni! De azért nem csak zsíros kenyeret evett hat hétig ugye?KépKépKép kakáért most már nagyon szorítok!!! Vagy már nem is kell? Örülök a jó napotoknak, nekünk hála az égnek már elég régóta ilyenek vannak.Kép

Kika, Bea, Zita! Ez a sok halál számomra annyira szörnyű, meg döbbenetes, hogy nem is tudok írni semmi értelmeset, mert minden olyan semmisnek tőnik, úgyhogy ebben a témában inkább hallgatok.KépKépKép

Legkedvesebb Szilvikém! De jó, hogy te is visszatértél, ráadásul ilyen jó egészségben!Kép S hogy Katica is ilyen jól vészelte, ez remek! Hátha a BCG-t is megússzátok!!! kaki ügyben hallgatok rád meg Ritára, kamillázás is befejezve.Kép Tök igazaok van, hogyha csak engem zavar, akkor minek itassam szegény gyereket mással?KépAkkor csak vannak nálatok is hurkák.Kép

Bori! reggeli taccsKépKép Remélem nincs semmi baj! S nem is cikizünk ám a grafománságért, vagyis puszta szeretetből!!!Kép Különben is már annyian vagyunk, hogy ha mindenki ír, mindenkinek meg sem lehet úszni röviden.Kép

Panó! jó utat és jó pihenést! Tessék jönni hétfőn!!!!Kép

Anikó! Jó hogy bejelentkeztél! Ez a kép annyira cuki!Kép Házimunkával kapcsolatban még pocakosan megígérted hogy az én elveimet követed, nem emlékszel? Most a bőbi meg a te pihenésed a legfontosabb, a többi egyáltalán nem érdekes! Bőven elég a tűzoltás!Kép

Rita! Ez a Lili napról napra szebb és szebb!!! S most már egyre jobban hasonlít rád, szerintem.Kép

Linduskám! Köszi az sms-t! le voltam merülve, nemrég olvastam, édi vagy!!!Kép

Most indul a séta a két fiúval! Imááááádom ezeket a napokat!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Köszi lányok!
Vali! Mogyoródon ,de rettenetesen utálom, ha rajtam múlna már nem lenne csakhát a férjem öröksége.

Kicsi lányom ma olyat alakított, hogy a víz kivert. Visszajött neki egy kevés kaja, de mivel a hátán feküdt, az egész az arcába. Nem tudom, hogy csinálta de az orrába is folyt belőle, ettöl hatalmas fuldoklásba kezdett és életében először köhögött. A köhögés pedig annyira vicces dolog, hogy rögtön elfelejtett fuldokolni, helyette hatalmasat röhögött. Nem mosolygott, hanem szó szerint röhögött. De előtte még anyukájára a frászt hoztaKép
Na, szép...tegnap megjelentem, ma pedig tele van velem a topikKép
Betegeknek jobbulást, mindenkinek szép délutánt!

Pusz

Bea
Vendég

sziasztok!

Reggel jó lettem volna egy bronzra, de a rendszer nem akarta Kép
De. vásárolni voltunk. Jól el is fáradtam, de pihenni nincs sajna sem időm, sem lehetőségem!
ÉS mehetünk újra, mert még ki sem hült az autó, tönkrement Edina forgójátéka .( Még a Zsófié volt, de most megadta magát Kép )

Vali: kaka Kép Asszem a hozzátáplálást gyümölccsel kezdik inkább. Az alma a jellemző, csak az fog! Amúgy a barack lehet majd üveges is, ha az neked szimpatikusabb!
Alina kacaja Kép
Mocorgás. ó, hogyne! A dagik általában mindent később csinálnak! NEhéz a corpusuk! Kép

NAnda: nem tudom, hogy ez-e az oka MAya viselkedésének! Foglalkozzatok vele nagyon sokat! Tuti nem haragszik annyira! Vond be MAxim ellátásába! Esetleg néha bízd rá, hogy ő vigyázzon rá pár percre!
ZSófi pár órásan már látta a hugit, és érdekesen reagált anno. Érdekel?
Most már egészen más! Megszokták egymást!

Lino: gyógyulj!
KAta oltása Kép ÉS hogy vannak az ovisok? Sapit láttál azóta valahol?
ZSófi már megeszi a tízórait, és a gyümit az oviban. Ez is valami! Bízom benne, hogy jön majd az ebéd is!
MA volt tornaóra! Az is tetszett neki!

Kika: jobbulást! Remélem hamar vége lesz, és Anna sem kapja el!
Maszk Kép Aranyos lehetett! Rám íkkor is így néz, ha hajatmosok, és törülközővel közeledem Kép

Swen: neked is gyors felépülést!
Ezek benne vannak a védőnőtől kapott babagondozási könyvben! De minden gyerek más, az csak egy átlag!!!
Apa is veletek megy sétálni???

Anita: nem a János képe volt? Más is tud ott fotózni? Kép
Amúgy jelentem: a projekt véget ért! Kép
Kacagás: Edina is nagyon csinálja! És dumál!!! MA amikor panállal etettem, akkor is végig jártatta a lepcsest! BE nem állt a szája!
ÉS akkor a lakásban is betétes cipő kell DAninak? A szaladjai nincsenek rendben?
Dorka csípője .) Akkor alaptalan volt az aggodalmad...
Szemed hogy van?

Szöszi: én meg nem próbáltam még a K betűsöket! MAjd most már lassan nekilátok!
Tegnap nem volt a boltban kakós Fornetti! Kép

Chello: akkor most okosabb vagyok! Mivel Edina gyorsan hízott, így sz ő esete más! De már ő is lassul! Hála... HA így megy tovább, 2 hét múlva ő is lesz 8 kiló!

Bea: nagyon sajnálom, ami veletek történt!
Jó, hogy ilyen erős vagy! ÉS valóban a lényeg a férjed, az egészséges baba, és az optimizmus!
Amúgy a légzésfigyelővel valahogy én is így vagyok.

Fifianyu- Bea: mit mondhat ilyenkor az ember! CSak előre nézzetek! Sajnálom a múltat!
Kicserélt kislányok Kép

Lujzika: titeket is nagyon sajnállak!
Oltás Kép Jól van ma a leányka?
ÉS az őszibarackot már próbáltad reszelve?
Gratula a 4 hónaphoz! Mi vasárnap leszünk majd csak...

Anikó: kép Kép Jó Bencus topánkája!
Micsoda súly! Ne panaszkodj, biztos BNHFC tagok lesztek! Kép

NAlika: és voltak rajta kialakítva segédletek a falmászáshoz? Kép
HA amúgy nem kerültök be, akkor tiszteletbeli tagok lesztek, vagy felügyelőbizottságiak, jó??? Kép

Kisdió: jó, hogy itt vagy, és elvárunk a talira is! Képek Kép

Nos, ez a második levelem volt. Az első elszállt. MA nem velem vannak az égiek. Edina végre szunyál, Zsófit keltenem kell. Szép 7végét mindenkinek, bár vége lesz a nyarunknak .O

ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Chello: nekunk is azt mondtak, hogy testsuly kg-nkent 150g a napi adag. Amikor kezdtem latni, hogy nem eleg a tej, beszereztunk digitalis merleget, minden evest lemerve kijott a kb. 520g a 3600 g-os babara es valtig hajtogatta doki neni, hogy ez eleg. Persze gyarapodas lett 70-100 g/het. Tapszerezes ota ugy heti egyszer merem az eveseket is egy napig, most kb. 800g-t eszik egy nap es 4550g. Ha majd eleri a napi 1000g-t az osszeves, allitolag tobb mar nem lesz, ha nagyobb is a baba.
Napi 6 eves van, kicsit valtozo idopontokban, ebbol lehet 60g-os egy eves es 180-as is. Ti meritek az osszes etkezest?

Anitabori: hat belvarosban egeszseges seta-utvonalat nem konnyu talalni. A jardak se nagyon vannak akadalymentesitve, szoval egy ev mulva mar egesz izmos leszekKép

Zerko: Kép

Kerdeznek ismet: tud valaki jo etetoszek tipust ajanlani?

Aniko
anniko

Sziasztok!

Most sajnos nincs időm írni mindenkinek, Noncsi elég nyűgös most délután. Pedig délelőtt akkorát sétáltunk és aludt is a babakocsiban. Kép

Sajnálom a sok halálesetet és becsüllek Titeket, hogy így talpra álltatok! Ez a lényeg, előre kell nézni!

Anniko, én minden nap mérem mennyit eszik, füzetet vezetek a mennyiségekről, bukásokról, sírás, alvás stb... Még a kórházban ragadt rám de így jó mert legalább látom mi újság. Nekünk sem volt elég az a mennyiség amit a doktornéni kiszámolt anno. Most ahhoz képes rengeteget eszik, már néha az 1000-et is meghaladjuk. Persze az adagok nálunk is állandóan változnak, 80-200 gr. között bármi lehet. De legalább hízik végre még ha olyan sok ki is jön belőle.

Zita, lehet, hogy mégsem megyünk a másik dokihoz mert beutaló kell és a doktornéni nem rajongott az ötletért. Azt mondta, hogy a gyógyszeren kívül már csak a műtét lenne a megoldás, hiába visszük el még x helyre ott sem tudnak mást csinálni. Kép

Apropó, Apák is jönnek a talira? Én egyedül nem indulok el csak ha Apa jön velem.

Bea, nálunk napjában többször van, hogy szájából, orrából folyik a cucc és alig kap levegőt. Nagyon ijesztő tud lenni, annyira sajnálom szegényt. És nem merem egyedül hagyni!Kép

chello
chello

Sziasztok!

Zsuzsa! Így péntekenként, ha korábban jön haza apa, no meg hétvégén mindig hármasban sétálunk! Ezek a legjobbak!Kép A kiskönyvben már néztem, csak gondoltam van a neten is. Zsófi evése, alakul ez.Kép Meg neked akartam még írni, hogy érdekes, hogy Botond ugyan még nincs hét kiló, de ha elfogy ez a csomag pelus, mi is arra váltunk, mert ez már csak a köldökéig ér, és kifolyik belőle a nagydolog.Kép

Még egy kérdés, amit már régóta akarok feltenni: ti milyen gépet használtok/tatok a hozzátápláláskor a pürésítéshez, pépesítéshez? Turmixgép, gyümölcscentrifuga, botmixer? nekünk valamit be kell majd szerezni és nem tudom mi lenne a legjobb...

Chello! Persze hogy lesznek apák is! Mondjuk velünk épp nem. de jöjjön a párad nyugodtan!Kép Nyűgi.Kép Hátha csak a frontot érziKép S a lényeg a hízásKép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen: elvileg elég összetörni, a gyömit meg lereszelni baba reszelőn, ha nem kezded korán a hozzázáplálást! A reszelő tudod milyen?
Amúgy mivel én a ZSófinál hamar kezdtem, így botmixert. De akkor a keverés után érdemes várni egy órát, és néha kevergetni, hogy menjen ki belőle a levegő. Ez van a turmixszal is, csak többet kell mosogatni! De ez csak az én tapasztalatom!

ZSuzsa
zerko

SziasztokKép

Próbáltam visszaolvasni és a végére érni, de úgy néz ki ez most nekem nem jön össze.Kép El vagyok havazva, nem nagyon tudok jönni, de majd próbálom pótolni a dolgot.
1-2 dologra reagáltam tegnap és ma, azt idemásolom, aztán majd valamikor jövök.

Ja, csak annyit, hogy jól vagyunk, minden rendben!Kép Tegnap mértük Gergőt és 6170 gramm (szedán volt 7 hetesKép).

Zsuzsa
Ma mértük Gergőt és 6170 gramm volt. Minket is felvesztek?Kép A hurkákra keress vissza, volt egy pucér kép a múltkor, szerintem elég kell, hogy legyen a tagsághoz.Kép

Panó
FérjedKépKépKép A kis szemérmes!Kép
KépekKép

Nanda
Köszi a történeted!Kép Tényleg jó gyors volt a vége!
Gartulálok Maximhoz, klassz hogy ilyen kis nyugis. Majd oszd meg velünk, hogy Maya féltékenységével mi van.
KépekKép

Linda
Úgy tűnik, mintha Ádit direkt most küldenék állandóan külföldre!Kép Nem irígyellek!
Hogy van a picurka náthája? És Atomanti?

Nalika
Miért nem írsz alá ezentúl? Lemaradtam valamiről?

Swen
Remélem nem lettél nagyon beteg!Kép
Fürdés: most már nálunk is marad a 8 körüli fürdés, hogy 8-fél 9-kor egyen utoljára. Igaz így most felkel hamarabb, mint eddig, de majd beállunk. Viszont 8 körül már fáradt és e miatt nem akarom nagyon nyúzni szegénykémet, inkább keljünk 2x éjszaka, majd elmarad az is.

Bea
KépekKép
Elolvastam a történeted és jól elbőgtem magam!Kép Nem is tudok mit írni.Kép

Puszika mindenkinek, majd jövök, ha tudok.Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bea,
egyébként is egyfolytában sírhatnékom van, de a történeted rendesen betett. De így kell csinálni, az a legjobb ha kiírod (kibeszéled) magadból.

Kriszta,
gratula a 4 hónaphoz!

Anita,
akkor azért volt eredménytelen a tegnap esti telefonálási kísérletem! Jó, hogy mindent rendben talált dokibácsink! Kép

Nanda,
sztem Mayával el kellene beszélgetned. Gondolkoztam sokat, hogy mi lehet a gond: április közepén eltűnt a nagyon szeretett kutyusa, aztán meg megszületett a kisöccse. Úgy érzi, hogy Maxit kapta a kutya helyett. Szóval vhogy ügyesen meg kellene vele értetni (elég okos már hozzá) hogy mit történt a kutyussal, hogy valaki most biztos nagyon szereti valahol. És hogy ehhez az öccsének semmi köze. Bocsi, hogy beleszólok, csak próbálom megérteni.

Orsi,
jó, hogy megkerültélKép

Anikó,
ilyen nyugis Kép napod volt, hogy tudtál jönni?

H.
nalika

Sziasztok!

Most csak néhány kép.
Anya és fia:Kép

A nagy ágyon, játék közben:
Kép

Ezennel kérjük felvételünket a Szöszi alapította ujjszopisok közé:Kép
Kép

Füles Maci jelentkezik:
Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó estét kívánok,
minden családtagom mélyen alszik...Ma korán ágyba bújok én is!

Swen,
nekem a közös fotó a kedvencemKép
Klassz, hogy jobban vagy. A pépesítésre én is azt tudom, amit Zsuzsa írt, és főleg a hasfájásra hajlamos emberpéldányoknál kell a sok levegőbuborékra figyelni. Ezért tartják sokan legjobbnak a szitán való áttörést.

Bea,
bukás kacagássalKép

ZSuzsa,
forgóKép És milyen lesz helyette? Dadoo-s?
Zsófi az ovibanKépKépKép
Dani lábai miatt nem nyugodtam meg teljesenKép Itthon szandál: már gondolkodtam rajta, de talán túl hangos lenne az alsó szomszédnakKép TársasházKép
A szemem köszi megvan, mostanában azért próbálok kevesebbet jönni, feltűnt?Kép

Chello,
jó pár apuci lesz a talin...Hozd nyugodtan, nehogy addig otthon valami bajt csináljon.

Nalika,
pedig úgy szerettem volna végra Újpestre ruccanni. De nem adom fel, talán a jövő hét?Kép

Anikó,
persze, hogy nem írtam egy sort sem neked, mert rögtön fel akartalak hívniKépKépKép De nem volt rá alkalmamKép

Orsi,
sok puszi neked, és nyugalmas éjszakát nektek.
Fogadjunk, hogy nem gyűrött még a lepedőtökKép

Most el.
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

A tegnapi kirándulás nyomai:
Kép
Kép
Kép

Ma elvitte apukám a masinát orvoshoz, minimum 2 hét a javításKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Enyém az arany? Kép

6-kor keltünk és Noncsi jól telerakta a pociját. Ha lehet hinni a mérlegnek akkor 220-at szopizott. Kép

Apa pedig elment vásárolni.

chello
chello

Bori, milyen hülyeségre gondoltál Apucival kapcsolatban? Vinném csak ő még nem tud a dologról. Említettem már neki de tuti elfelejtette. Kép

Szép a táj amerre jártatok! Kép

Swen, édesek a képek. Kép Szerintem tuti felvesznek titeket az ujjszopisok közé.

Remélem Noémi tényleg csak a front miatt volt nyűgi.

Orsi, nem semmi Gergő súlya, gratula! Kép

Most el reggelizni és fürcsizni amíg Noncsi elvan magában a kiságyban.

chello
chello

Jövök egy ezüstért!Kép

Chello!
Milyen ügyesek vagytok! Ezek szerint jól van Noncsika.Látom a Te kedved is egész más! Puszi Nektek!

Anikó
vakili

Én meg itt vagyok a bronzért!

Mi 6,20-kor kezdtünk. Kép

Anikó! Jó hogy bekukkantottál, ez már haladás!

Chello! Noncsi akkor igazán bőségesen reggelizett, remélem meg is maradt a pocijában.

Köszi a dicséreteket.Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Noncsi még mindig alszik úgyhogy vasalni is tudok. Csak ne utálnám ennyire.

Anikó, jól vagyunk és tényleg jó kedvem van. Egész más így a babázás. Kép

És Nálatok mizújs? Jól vagytok?

Swen, alig bukott kaja után és mivel elaludt ilyenkor már ritkán szokott bukni. Persze van olyan, hogy a köv. pelusozásnál bukik de remélem most nem így lesz.

chello
chello

Sziasztok !

Nem tűntem el, csak a gyerek extra nyügi, vszeg visszacserélték az erkélyenKép

Nem is tudtalak visszaolvasni benneteket, bocsi, bár azt láttam hogy Noémi 220-at evett, az már emberes adagKép Csak így tovább Kép

Segítséget szeretnék kérni babakocsi project ügyben. Találtam a neten egy babakocsit, leírom milyen, légyszi mondjátok el a véleményeket, hogy mit gondoltok róla.

- újsz. kortól használható
- sportkocsivá alakítható
- 6 fokozatban dönthető üléstámla
- áll. magasságú, ford. irányú tolókar
- bolygókerekes
- téliesített lábzsákkal, esővédővel
- 5 pontos biztonsági öv
Két hónapos, 25 e.-ért.

Szerintetek megéri? Graco valami típusú

Köszi előre is

Hajni
Amatőr

Sziasztok

Megvagyok én is csak kezdek kicsit leamortizálódni. Csütörtökön felhívtam a dokimat mivel akkor már 9 napja mensiztem (azóta már a 11. napon tartok)Kép Valószínü a fogigátlótól van, úgyhogy tegnap abba is hagytam, aminek a következménye az lesz, hogy megint csak megjön (vagyis abba se marad). Totál kivagyok már tőle, remélem a 9 hónapot nem most akarja bepótolni. Szóval másik fogigátlót kell majd kérnem, mert ez nem jött be.

ChelloKép
Nagyon ügyes a Noncsi, ez szép adag!Kép

BoriKép
A kiránulós csipet-csapatot nagyon irigylem!Kép

SwenKép
Nagyon szépek vagytok!Kép

Bea
Nem is tudom mit írjak, döbbenet...
Nekem volt egy ikertestvérem (kétpetéjüek voltunk), 11 napot élt szegénykém. Egyébként makkegészséges volt, csak a kórház... na mindegy nem részletezemKépKépKép

Képzeljétek 5 napja a lányomnak újabb dilije van. Nem hajlandó máshol enni, csak fekve a kiságyban. (az adagjának a felét megeszi kézben, de a többit nem hajlandó). Úgyhogy lassan új derekat kell valahonnan rendelnem, mert tropa lesz. Egyébként szerintem az tetszik neki, hogy a kiságy fölé hajolok, mert akkorákat vigyorog, meg folyamatosan dumál.

Ja és köszönöm a leírt tapasztalatokat kúpbeadás kapcsán, elsőre sikerült!KépKépKép

üdv:
Melinda
Bnm

Sziasztok!

A mai csodalatos idohoz ronda torokfajasom lett. Akinek volt mar, hogy sikerult elkerulni, hogy a baba elkapja? Allitolag a tej vedi.

Anitabori: Kirandulast irigylem en isKép nagyon...

Hajni: babakocsi: az 5 pontos ov es a vizszintesig allithatosag fontosak (utobbi most mar talan nem epp annyira). Ha a kerekek nagyok, akkor altalaban jobb a rugozas, de ez nem derul ki a leirasbol. Kerdezz ra,ha a bolygokerekek fixalhatok, esetleg jol johet. Feltetelezem, hogy fekezheto. Sulya is lehet meg szempont. 30 ezerert jo babakocsit lehet venni uzletbol (babakocsi diszkontban pl.) ujan, de ez bizonyara lehetett 45-50.

Udv:
Aniko
anniko

SziasztokKép

Gyorsan beugrok egy pár sorra, mert valószínűleg ma már nem jövök. Hajat is kéne mosnom és délután megyünk az esküvőre. Végül is megpróbáljuk a vacsorát is, legfeljebb ha nagyon gáz van Gergővel, akkor eljövünk. De a barátnőm mondta, hogy Nekik lesz egy szobájuk a hotelben és oda bármikor felmehetek szoptatni, vagy elaltatni Mókuskámat, úgyhogy azért így talán nem lesz vészes.

Swen
Azt hiszem Te kérdezted, hogy hol lehet a babaáról megtudni, hogy x idősen mit kéne tudnia. A barátnőm mondta, hogy van a babaszoba.hu-n valami ilyen hely, ahol beírod a születési idejét és kiadja. Még én sem voltam ott, de majd én is meg akarom nézni.
KépekKép

Chello
KösziKép
Gratula Noncsikához, hogy már ilyen adagokat eszik! Örülök, hogy ilyen jól vagytok!Kép

Bori
KépekKép Mi is úgy szeretünk kirándulni! De azt hiszem nekünk már csak tavaszra marad, akkor tuti el fogunk mi is menni Gergővel.Kép

Rólunk annyit, hogy Gergő megint érzi ezt a hülye frontot, de nem vészes, csak nehezen alszik el. Az éjszakáink javulgatnak, tehát elalszik úgy fél 10 körül és csak fél 3-kor kel. Mivel 8-kor kajcsizik, ez így 6,5 óra, ami tök jó! Aztán változó, hogy mennyit alszik, de 3,5-4 órát általában. Sajnos a kaki be szokott kavarni, néha arra ébred fel, de majd gondolom ez is javul. Így sem panaszkodhatom, tényleg jól vagyunk.Kép
Csak ez a hülye idő ne lenne, most majd izgulhatok, hogy nehogy megfázzon a gyerek, de ne is legyen túlöltöztetve.Kép

Anikó
Jó, hogy megint tudsz jönni! Kép nagyon cuki!Kép
Sok-sok puszi Nektek!!!Kép

Kisdió
Én bizony hiányoltalak, főleg azért, mert az altatást még mindig nem osztottad meg velünk! Pedig engem azóta is furdal a kíváncsiság!!!Kép Légyszííííí!Kép

Most sajnos már nem tudom, hoy még mi volt, amire reagálnom kellett volna, mindenkitől elnézést kérek, aki várta.

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Bocsi, de most egy kicsit önzőzök.

Zsuzsa! Segíts légy szíves, tegnap csak nektarint kaptunk, ami érett, az is jó? Mennyit adhatok belőle a kiscsajnak? Ugyanez vonatkozik a sütőtök-pépre is (tegnap csináltunk), mert azt nem akarom, hogy kínai babám legyen.
Előre is köszi,
Kriszta

Kép
lujzika

Szép, jó napot mindenkinek!

Ma nálunk gyereknap van, itt van hétvégére a férjem kisfia meg az öcsém. Legalább van segítségemKép Zsófikám ma is végigaludta az éjszakát, ugyhogy tisztára kipihent és friss vagyok, lehet, hogy erőt veszek magamon és elpakolom a nyári ruhákat. Tegnap derült ki, hogy 23-án lesz a szüret. Ha van kedvetek áttehetitek a talit hozzánk, elkélne ennyi szorgos kézKép
Lujzika!
Kínai babaKép

Orsi!
Jó mulatást! Érezzétek jól magatokat!

Anikó!
TorokfájásKép Jobbulást!

Melinda!
TesódKép nagyon sajnálom! MensiKép

Chello!
VasalásKép Nekem is van dögivel...

Anitabori!
Nagyon jók a képeid, kicsit irigy vagyokKép

Na, most el...hív a konyhaKép

Pusz
Bea
Vendég

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, csak a fejem Kép Bár ahhoz képest, hogy nem vettem be gyógyszert most egészen jó!
Ezek a frontok kit nem vesznek igénybe??? Kép
Most derült ki, hogy vége az aranyéletünknek. Jövő héttől a Strabag egy hónapon keresztül (hogy minek annyi idő???) felújítja az utcánkat. Nos, lesz itt kosz, és hangzavar Kép
Végre visszajött a jó billentyűzet, és az optikai egér. Most nagyon élvezem, mert a hagyományossal nagyon szenvedtem! Ez szótfogad! Kép
Délelőtt voltunk a 2 csajjal a Körcsarnokban a cipő és ruhavásáron. Vettünk téli szőröset ZSófinak, és 2 sapit is (hallod Lino!!!) Akit érdekel, elég jó áron, és nagy választékból mazsolázhat! Asszem jövő péntekig tart! ÉS persze sokan vannak!
Délben megvolt a termés is, így jelentem, a barack még mindig használ! Kép

Lujzika-Kriszta: a gyümikből, meg mindenből, ami új, csak pár kanállal! ÉS egy héten lehetőleg csak egy új dolgot! Ezt az érzékenység, allergia miatt! Aztán ha nem okoz gondot, lassan lehet növelni az adagot ( mi most 1/2 barack körül járunk)! A sütőtöktől kakilhat sárgásabbat a baba!
Nektarin: abban ugye van szilva is, így én talán nem adnám. De ez én vagyok!

Vali: mi van Tomika székletével? Sikerült neki, vagy kúpoztatok? Amúgy röhej, de most egy hónapig hiánycikk volt a gyerekeknek való glicerines kúp!!!

Orsi: jó mulátást az esküvőn! Kép
Éjszakák Kép örömmel hallom!
Gergő is felvéve! Kép Ugye nem aggódsz már, hogy éhezik???

Annikó: jobbulást! ÉS orrmaszk!!! Illetve sok szellőztetés! És én ecseteltem Phlogosollal!

BNM-Melinda: mensi Kép ÉS melyik volt ez a gyógyszer? Szedtél már ilyet? MAjd csak vége lesz!
Etetés: nem semmi! ÉS ha egy ágyra fekteted, és melléfekszel, vagy ülsz, és úgy eteted? Az csak jobb neked is!

Amatőr-HAjni. jól hangzik! Amúgy próbáljátok meg megnézni! A Graco hátránya szerintem, hogy elég szűk a fejénél! Azt is nézzétek meg! ÉS hogy elbírod-e, ha össze van csukva!

Chello: nekem is van egy kupac sajna Kép Te már túl lehetsz rajta! (vasalás)
Evés Kép NAgyon jó!!! ÉS az is, hogy jobb a kedved! Én ennek nagyon örülök, és tuti, hogy a te környezeted is így van vele!
Mennyi a heti gyarapodás? MEnnyit hagyott ki ezen nagy zaba előtt? Ezek szerint működik a tejgyár is! Kép

Anita: képek Kép Mi baja a masinának?
Forgó: nem Dadoos, hanem valami más lett! TESCOból. Békák vannak rajta! ÉS más a dallama!
Aha, feltűnt, hogy lazítasz! Mi lesz így a grafomániával! Amúgy meg kell tanulnod vakon gépelni! Kép
Alsó lakók: hát, valóban hangos lehet!

Swen: képek Kép Tényleg nagyon helyesek vagytok, és ez a szöszi legényke!!! Kép
Pelus: Edina is belefér még az egyel kisebbe, csak hát abba már nem sok pisi fér el úgy, hogy ne follyon! Éjjelre nekünk még jó, de nappalra nagyobb kell!

Most el! Még alszanak a csajok.Kép Ha Edina ébred, jön a barack project!
Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

SziasztokKép

Még beugrok, mert alszanak a fiúk.Kép Furi ezt így leírni!Kép

Zsuzsa
A frontot mi is megéreztük, ma nekem is fájt a fejem, de szerencsére nem sokáig! Kopp-kopp!Kép
Úgy utálom ezt az időt! Nem zavar, ha hideg van, csak ne lenne ilyen borongós!Kép Pedig itt kisütött egy kicsit a nap, de aztán meggondolta magát.Kép Szegény barátnőméknek is jókor jött ez az idő! Várhatott volna még 1 napot!
Barack-projektKép
Érdekes, hogy írod a pelust, hogy éjszakára még jó. Nekünk éjszaka hihetetlenül tele lesz pisivel a pelusunk!Kép De amúgy is mostanában rendesen súlyosak tudnak lenni a pisitől.
Amúgy már nem aggódom.Kép Rájöttem, hogy valószínűleg átléptünk akkor egy új szakaszba, mert azóta megint csak egycicizünk és rendesen be is tudnak durranni a melleim. Gondolom az a pár nap volt az átmenet, amíg a testem lereagálta prüntyögim megnövekedett étvágyát.Kép

Képzeljétek este volt egy érdekes dolog. Elfelejtettem (ilyen eddig most volt először), hogy melyik ciciből etettem utoljára, pontosabban rosszul emlékeztem, így Gergő ugyanabból kapott, mint az előző szopcsinál. Erre akkor jöttem rá, mikor zuhanyozni indultam, és a másik mellem már kő kemény volt! De így is Gergőnek elég volt az az utolsó szopcsi 6,5 órára! Pedig nem is evett nagyot, már elég álmos volt, féltem is, hogy e miatt majd korán ébred, de nem!Kép Aztán éjszaka a másik cicit úgy leszívta, hogy az csak na, pedig tényleg nagyon tele volt!Kép

Mindenkinek köszi, remélem jól fogjuk magunkat érezni az esküvőn! Nem árt Gergőt edzeni, mert egy hónap múlva meg a hugicám esküvője lesz!Kép Úgyhogy igazán kíváncsian várom, hogyan bírja majd ma! Végül is a cici kéznél van, bármikor bevethető.Kép Ma nem is érdekelt, hogy mikor eszik, mert úgysem érünk haza fürdetésre, ha jól érzi magát! Amúgy ma pont úgy kelt, hogy 1 órával vagyunk elcsúszva, tehát 9-re jönne ki az utolsó szopcsi, de most meg úgy alszik, hogy tuti többet kibír, mint 3 óra (most kéne kajálnia).Kép Felszerelkeztem mindenféle rucival Neki, ha hideg lenne, vagy ha meleg, remélem ok lesz minden!

Most megyek még egy kicsit pihizni.Kép

Puszi mindenkinek, holnap jövök beszámolni.Kép

Orsi

avocado

Vali! Örömmel olvasom, hogy Alina megint tündér-királykisasszony lett. Tomika azóta csinált neked a pelenkába ajándékot?
Nálunk is a legegyszerűbb kaját a legmenőbbek. Borsóleves, paprikáskrumpli, krumplis tészta.

Bea! A három halálból nekem az öcsémet volt legnehezebb feldolgozni, mert egy égetnivalóan eleven kiskölyök volt, amit én kifejezetten élveztem. Sosem unatkoztunk. Sajnos a mai napig bennem él az emlék, mikor keresztapámmal és a nagymamámmal mentünk a mentő után mi is Budapestre. És ültünk lenn a parkolóban az autóban, és vártunk, hogy mi lesz. Némi kihatása volt/van még mostanra is ennek. Ugyanis olyan veleszületett szívbetegségben halt meg, amit „elfeljtettek” észrevenni az orvosok, holott kétszer volt úgy kórházban, hogy elvileg teljesen ki kellett vizsgálni, és észre kellett volna venni a betegségét. Lehet, hogy segíteni nem tudtak volna (76-ban), de észre kellet volna venniük. Szóval nem véletlenül szoktam még egy orvost megkeresni, ha kicsit is felületesnek találok egy orvost.

Kriszta! Öt beültetés? Az lelkileg sem lehetett egyszerű. Én áldom az égieket, hogy azok közé tartozunk, akik , ha úgy döntenek, hogy babát szeretnétek, akkor azt minden probléma nélkül sikerül „kivitelezni” szinte rögtön. Örülök, hogy a te lányod is kicserélődött.

Rita! Aranyos Lili a képen.

Erről jut eszembe, Réka hátról hasra fordul. Az még kis időbe telik míg a maga alá szoruló kezét kibányássza, de most már többször megcsinálta, így gondolom, hogy nem csak egy véletlen.

Bori! Jók a képek. Irigyellek a kirándulásért. Tegnap előtt mi elindultunk apa elé, két háznyit mentünk, mire jött szembe apa. Megfordultunk. És Ádám már ebben is elfáradt. Nem tudom mikor lesz ebből kirándulás.
Sajnálom, hogy ti sem haladtok előre lábügyileg.

Anikó! De jó, hogy te is előkerültél.

Swen! Örülök, hogy bevált a Bioparox. Nekem is kedvező tapasztalataim vannak vele.
Nálunk bébi reszelő és botmixer volt bevetve pürésítéshez.
Ha lehet szavazni, akkor nekem a lgejobban az a kép tetszik, amin ketten vagytok Botonddal.

Zsuzsa! Sikerült új forgójátékot venni? Ha minden igaz,m akkor hétfőn megyünk az Ortopédiai Klinikára. Ötperces randi?
Köszi az infot cipő és ruhavásár ügyben. Bár énmár tudtam a húgomtól. Hétfőn az is tervben van. Bár kicsit vadnak tűnik a Heim Pál-Ortopédiai Klinika-cipővásár kör három gyerekkel.

Anniko! Nekünk nagyon bevált a Stokke Tripp-Trapp nevű etetőszéke. Drága, de nő a gyerekkel, nem kell összecsukogatni, és nagyon biztonságos. Meg kell rendelni magát a széket, a bébiövet és a párnát. Így onnantól kezdve, hogy tud ülni a gyerek végig az asztalnál tud ülni. (www.unico.stokke.hu) Mi az interneten rendeltünk tőlük, és ezért még kedvezményt is kaptunk. Két nap múlva itt volt. Van egyébként egy Brevi etetőszékünk is. Jó-jó. De Csilla most 2 és ¼ éves, és már nem jó neki igazán a ülőfelület, meg a tálca felület magassága. Igaz csak fele annyiba került, mint a másik, de max hároméves koráig használhatod. A másikra meg eleve hét év garancia van.

Chello! Biztos fársztó lehet jegyzetelni. Nekem még a babanaplókat sem sikerült egyik gyereknél sem vezetnem, pedig abba igazán nem kell sűrűn jegyzetelni. Te tudod, hogy mentek-e másik orvoshoz. Én a fentebb leírtak miatt biztos mennék. Ha ugyanazt mondják, akkor legalább kiderülne, hogy tényleg nem lehet ennél többet műtét nélkül tenni. Ha meg valami mást mondanak, akkor van választási lehetőséged. Persze ez a Ti dolgotok.

Orsi! Neked nem ér sok időre eltűnnöd, mert rögtön aggódni kezdek. Tőled nem vagyunk ilyen eltűnésekhez szokva.
Remélem, jól sikerült az esküvő.

Amatőr-Hajni! Szerintem, ha megint jóra cserélik, akkor utána ne rakd ki többet az erkélyre.
Ha a leírtak mellé még nagy is a kereke, akkor szerintem megéri.

Melinda! Hosszú menstruáció. L És mi volt, ami nem jött be?

Kika! Én is tennék fel maszkot, csak akkor nem tudnék orrot fújni. Meg nálunk már mindenki túl van a kórságon, így reménykedek, hogy nem ragasztom vissza senkire.

Kisdió! Mit csináltatok Debrecenben az egyetemen?

Nalika-Hajni! Jó ez a név dolog. Nekem mindig mondták, hogy milyen ritka nevem van. Aztán az általánosban volt még egy Zita az osztályban. A gimiben, a kollégiumi nevelőtanár mondta, hogy eddig nem volt egy sem a kollégiumban. Erre abban az évben ketten kerültünk be ezzel a névvel. És végül az egyetemi koleszban a háromágyas szobában ketten büszkélkedhettünk ezzel a névvel.

<font color="0077aa"><font size="+1"><blink>A találkozó</blink>
Hely: Budapest V. Balaton u. 15. Mikkamakka Játéktár
Időpont: 2004. október 23. 14-17 óráig
</font></font>
Pelenkázó helyiség, babakocsi tároló van.
Apukát, nagy tesót is lehet hozni.
Mindjárt megpróbálok majd egy térképet mellékelni.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

A térkép:
<!--attachment: t_rk_p-119213.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*161.1**t%e9rk%e9p%2ebmp --><center><pre>
Kép
térkép.bmp (161.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
pzita

Mégegyszer, ha valaki a másikat nem tudná megnyitni:
Kép
pzita

Zsuzsa, Zita

Ez a Lyndinette nevű fogigátló volt. Azt hiszem visszatérek arra, amit 3 évvel ezelőtt szedtem (tri-regol), azzal semmi problémám nem volt. Nem is tudom miért nem mondtam a dokinak, hogy maradok a réginél.

ZsuzsaKép
Próbáltam én már minden helyzetet etetésnél, csak a fejenállást nemKép Lehet, hogy azt kellene???KépKépKép
Nem tudom miért csinálja ezt, hogy nem eszik rendesen.

Front: sajnos mi is érezzük. Én nagyon nyomi vagyok, a Réka meg nagyon nyűgös.

OrsiKép
Jó szórakozást.

Melyik az a legkorábbi időpont amikor el lehet kezdeni almát adni a babának?

Üdv:
Melinda
Bnm

Sziasztok!

Anikó,
csak ennyi volt? gyere sűrűbben! Légyszi légyszi légyszíííííííí

Orsi,
jó szórakozást

Zita,
izgalmas lehetett a kollégium. Azért viszem a prímet a 4 osztálytársammal nem? Ádi lába Kép

Melinda,
ezeket lehet szoptatás alatt szedni?
Én úgy tudtam csak a Continuint, meg most van vmi új, lehet, hogy azt kaptad. A tri-regol kombinált azért nem azt írta fel.

Zsuzsa,
fejfájás Kép Mi már nagyon régen nem kakiltunk egy igazit, ezért ma kapott Laevolacot, nem tudom mi lesz.
Érdekes tényleg éjszaka szokott kevés lenni a kisebb pelus.

Anita,
hol sétáltatok pontosan? Tudod keresztanyám ottlakik. Kép Gép Kép

Anniko,
jobbulást!

H.
nalika

Sziasztok!

Ma a függőségem kicsit visszaesett, de igyekeztem elolvasni mindent, lehet, hogy nem sikerült teljesen. Tegnap vásárolni voltunk mi is, mert Eszterkémen szétpattannak a 68-as ruhák, és csak eddig a méretig tartottak az örökölt szerkók. A szurka előtt megmérték Heidi-Leidiék, 8,30 kg-nál tartunk (ebben ugyan bennefoglaltatik 2napi kaki is), úgyhogy szerintem most mi vezetünk.

Először is jobbulást minden betegnek!

Rita! Hogy a lányodnak mekkora haja van?! Eszteré még csak kb. 2 cm, és mivel szőkés, csak fürdéskor látszik igazán. A történetet zanzásítva elolvashatod a Kaáli-s topikban szept. 29-nél.

Fifianyu! De jó is lenne egy szüret, én tényleg szívesen mennék, csak most egy kicsit messze van.

Anikó! Sajnos még nincs ketyerénk képet felrakni, de remélem, hamarosan sikerül.

Vali! Eszter se bírja 2 napnál tovább kaki nélkül, de nála más a helyzet, hiszen ő tápis.

Kika! Mi gyümölccsel kezdenénk próbálkozni, de egyelőre nem sok sikerrel, most épp a sütőtökkel kísérletezünk.

Zsuzsa! Jópofa volt az "állatkert". Köszi a tanácsokat, akkor marad a sütőtök. Szerinted azt bele lehet keverni a tápszerbe is, vagy csak külön adjam?

Swen! Nagyon helyesek a képek, különösen, amelyiken ketten vagytok.

Nalika! Köszi a gratulát. Otthon a kiscsaj Infacolt kapott, és az eléggé bejött, de én hülye, ide nem hoztam.

Melinda! Én ugyan ebben nem vagyok már érdekelt, de úgy tudom, hogy a Triregolt szoptatás alatt nem lehet szedni.

Avocado! Nagyon jó szórakozást az esküvőre!

Chello! 220 gr! Nem semmi! Ennyit még az én lányom sem eszik meg egyszerre, pedig neki aztán van étvágya.

Zita! Nagyon sajnálom az öcsikéddel történteket, gyerekfejjel még nehezebb lehetett feldolgozni.
Más: A beültetések tényleg megviseltek lelkileg, illetve inkább a csalódások, de most már minden rendben!

Remélem, nem hagytam ki senkit. Ha mégis, akkor bocs, tudjátok be a koromnak.

Puszi!

Kriszta

Kép
lujzika

Sziasztok!

BNM-MElinda: szerintem átmeneti csak ez az etetés dolog!
Triregol: én is azt szedtem anno ZSófi előtt utoljára, és éppen ezért nekem a 2 gyerkőc között is azt írták fel! De amikor abbahagytam az Edina előtt, nehezen akart megjönni újra. No nem kell megijedni, gyógyszer azért nem kellett! De pár hónap múlva meg is fogant Edina! Kép De ez nem azt jelenti, hogy veled is így lesz!

Nalika-Hajni: BNM nem szoptat! Amúgy a szoptatás mellett csak azt lehet!
Pelus: aha, csak Edina este már alig eszik, és éjjel nem kajál! Így neki akkor nincs sok pisi! Nappal meg burkol, akkor sok van! Amúgy amikor még evett éjjel, neki is akkor kellett nagy!

Lujzika-Kriszta: akkor ti vezettek! És mi csak ezüstösök vagyunk! Mi reggel, éhgyomorra, kaki nélül 7750g-mok vagyunk! A héten mérik a védőnénik, az több lesz, tuti!
Mi is kezdünk váltani 74-esekre.
Sütőtök: belekeverheted, de egy nap max. 2 kajában legyen szerintem, és az ne az esti legyen!
Ti hányszor esztek? ÉS mennyiket? CSak mert Edina szokott 240-eket is enni néha...

ZSuzsa
zerko

Sziasztok

Nalika használd nyugodtan a neved, te vagy a rangidős.

És bocsánat.
Amatőr

Swen!

A www.babaszoba.hu-n a Mit tud a baba? oldalon van az emlegetett kalkulátor.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

Bea,
Nagyon mélyen érintett a történeted és hidd el átérzem a fájdalmadat, én Anna megszületése után alig két héttel vesztettem el édesapámat. Nem is tudok mit írni, ezekre nincsenek szavak...

Fifianyu,
írtam mailt, de vmi hiba üzi visszajött, megkaptad????

Zita,
Neked is kijutott bőven...

A kórságom most átcsapott náthába, így alig van hangom és a szagokat és az ízeket abszolute nem érzem, remélem azért ez nem marad így, max. tovább fogyok.Kép

Megtörtént az első "nagyobb pelusra váltunk ". Elég nehéz ezt belőni, hogy meddig jó még a régi és mikor kell már másik, másoknak is nehezebben ment?????

Bnm,
Én ezt a mensi dolgot nem értem, fogi gátló mellett pecsételő vérzés előfordulhat, de normális vérzés én úgy tudom nem, a pecsételő pedig a gyógyóban lévő hormonok miatt jelezheti azt, hogy Neked az a gyógyó vmi miatt nem jó, de ilyenkor minenképpen kell kieg. fogamzásgátlás. Mjad írd meg mit mondott a doki!

Képzeljétek mi történt velünk tegnap: a babakocsinak az első kereke az utcán megadta magát, egy idős bácsika szólt, hogy kisasszony ott gurul a kocsi kereke, még néztem is a bácsira, hogy tuti nem kerek nála valami, mire látom mi történt. Hazáig még valahogy elvergődtünk, most "babakocsi szervízben" van a férjem kezei alatt, remélem megjavítható.

na most el fürcsiztetni.
Kika
kika

Kika
Hát ezt mindennek nevezhetjük csak éppen pecsételőnek nem, szóval ezért is hagytam abba, a papíron is az van, hogy erős vérzésnél azonnal fel kell függeszteni a gyógyszer szedését.
BabakocsiKép Hát ez nagyon jó!Kép Ne hari, de elképzeltem a szitut, mókás lehetet!Kép

Nalika, LujzikaKép
Mint már Zsuzsa is írta nem szoptatok! De azért köszi, hogy figyelmeztetni akartatok.Kép

ZsuzsaKép
Nekem szerencsére anno megjött időre, csak össze-vissza, vagyis inkább úgy mondanám, hogy én nem a 28 naposak táborába tartozok, hanem a 30-35 közöttiékbe, de mivel az nekem nagyon bevállt, nem volt semmi mellékhatás azért akarok visszatérni arra.

Kiegészítő fogigátlásKép Hát amilyen állapotban vagyok már ettől lelkileg, még ihletem sincs.Kép A párom szerint ez tökéletes fogamzásgátlás, folyamatos vérzés, nincs szex.KépKépKép
Na de ennyire azért nem akarunk biztosra menni!Kép

üdv:
Melinda
Bnm

Melinda,
bocsi!!!!!!! Tényleg, csak hirtelen megzavart, hogy oda kell hajolnod hozzá és úgy eteted a kiságyban. Kicsit meg vagyok zavarodva, ma már nekem is sok volt a front fáj az én fejem is.

A.Hajni,
semmi gond, csak kicsit furcsa volt a szitu. De már megszoktam mint láthattad fentebb, csak mindig kellett vmi megkülönböztetés Kép

Zsuzsa,
látod átragadt rám a fejfájásod. Az én lányom is csak a fürdés után eszik, éjjel meg nem csak fél 8 felé. De az is mostanában inkább 8, fél 9 mégis tele van a pelus. (Bár mi még a minit használjuk, ki tudja meddig)

Zita,
nekem sem kellett nagyon várnom a gyerekáldásokra, max 2 hónap. De Timikének csak ezt az egyet hagytam, aztán csak tavasszal próbálkoztunk volna újra.

H.
nalika

Sziasztok!

Zsóficám bealudt, remélem nyomja reggelig!Kép Ruhapakolás félbemaradt, kevésnek bizonyult a dobozkészletem. Tiszta elmebaj az egész, eddig is mindig helyhiánnyal küzdöttem, de mióta megszületett Zsófi katasztrófális a helyzet, ugyanis a gardróbbol lett a gyerekszoba. Nem baj, jövőre építkezünk, addig meg kibírom valahogy.
Kika!
Nagyon sajnálom apukádat, erre tényleg nem lehet mit mondani... Mail nem jött, most néztem. NáthádKép BabakocsiKép
Zita!
Rettenetes lehetett neked. Most ez lehet, hogy durva lesz, de így érzem. Nagyon fájt, hogy elveszítettem a babámat, de ez mégis eltörpül anyukám halála mellett. Teljesen más... A kislányomat nem is láttam... a férjemet jobban megviselte, szerintem azért, mert ő látta, megsimogathatta. Persze én is nagyon vártam, szerettem, ahogy csak egy anya tud szeretni, de ez más. Más, ha valakiről vannak emlékeid, ha ezerszer hozzáértél, ha emlékszel a hangjára a mozdulataira...
Vali!
Tomika produkált ma valamit?
Lujzika!
SzüretKép
Most megyek, hív az ágyKép

Pusz
Bea
Vendég

Sziasztok!

Ez most aranynak számít? Nem jön álom a szememre.

Zsuzsa! Köszi az újabb felvilágosítást. Ma már kapott a kisasszony tököt, és hogy attól-e vagy se, de sikeredett végre egy kaki. Amúgy mi 4-5-ször, de inkább már csak 4-szer eszünk, kb. 200-akat, de estére már kap egy kis tejbedarát is. Amúgy a 7-14-es pelus még nálunk is lötyög egy kicsit, de már mi is azt használjuk.

Kika! Először is jobbulást.
Mondtam én, hogy sajnos mindenkinél vannak, voltak tragédiák. Sajnálom azt is, ami veled történt.
Az utolsó üzidben a Fifianyu-t nem nekem akartad írni? Mert nekem jött egy üzenet az origo-tól, hogy jött volna egy mail, de vírus volt benne, ezért nem küldték el, de az nem a te címedről jött.
Pelusváltás: mint Zsuzsának is írtam, nálunk se egyszerű.
A babakocsis történet jó lehetett.

Melinda! Ne haragudj, de úgy látszik, nem olvastam elég előre. Azt hittem, csak mi vagyunk tápisok.

Nalika! Szerencsés vagy babagyártás ügyben!

Fifianyu! A helyhiány ismerős. Otthon kettőnknek még elég volt a lakás, de mikor megérkezett a leányzó, még a szekrények tetejét is telepakoltuk.

Na most már nyugovóra térek én is!

Jó éjszakát mindenkinek!

Kriszta

Kép
lujzika

Kika!

Nagyon boldogan olvastam, hogy megszuletett a kisbabad, miutan megfejtettem, hogy te vagy a regi Breki. Jol emlekszem azokra az idokre, hiszen akkor egy het kulonbseggel voltunk kiirva...
Nagyon megrazott mindenkit ez annak idejen. Azota is olvastam redszeresen a masik topicot, hogy hirt kaphassak rolad es Sziszusrol is.
Legyen nagyon sok oromed Anna bababan!!! Kép

Beanak es Krisztanak is ugyanezt kivanom!

Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkan jovok, de irni mar nem nagyon marad energiam, olvasni azert szoktam. Emma iszonyu hisztis, kepes minden semmisegert uvolteni, es ilyenkor nagyon nehez megnyugtatni, csakis a karomban. Iyenkor persze Dani is szopizna mar, vagy sir es fel kene venni...
Nagyon edesek es gyonyoruek egyebkent, buszke vagyok rajuk. Akarhova megyunk, mindenhol csodalkoznak, hogy hogy nyomja Emma a szoveget, pedig meg milyen kicsi.
Dani jo baba, csak a du 5-7 idoszak nehez.
Tornazunk, tancolunk, jatek, szopi, de minden csak rovid ideig megy, utana nyoszi vagy nagy siras. Ti hogy veszelitek at ezt az idoszakot? Nekem ugye ott van Emma, aki nem nagyon dijazza, hogy orakig a karomban van DAni.
Meddig is tart ez a nyugosseg? Fel ev?
Mar nem nagyon emlekszem. Irjatok valami jot, legyszi!
Dani is csak 3 naponta kakil egyebkent, de akkor tobbszor is kipakol, nem is viseli meg az a par nap. Emma is ilyen volt.
Este viszont megcsinalta mostanban parszor, hogy lefekves utan 2 ora mulva felkelt. Nem eleg neki a tej, vagy ez miert lehet? Ti pont azt mondjatok, hogy este-ejszaka mar nem esznek annyit a babaitok. Mas jelet nem latom egyebkent, hogy nem lenne eleg, naponta tovabbra is kb 3 orankent eszik, es o hagyja abba, mikor eleg neki, neha egy cici utan es elegedettnek is latszik.
6 kg-n folul van mar, 2 honapos mult. Igaz, hogy az elejen volt, hogy fel kg-t hizott egy heten, a multkor meg csak 150 gr-ot, dehat nem is hizhat allandoan annyit, mi lenne akkor? Kép
Szoval az estet meg nem sikerult megfejtenem, mert ilyenkorra a hasfajasa is mar elmulik.
Persze megszoptattam mikor felkelt.
Normal esetben 8 korul alszik el, eszik fel 2 korul es utana 2,5 - 3 orankent.
Otletek?
puszi mindenkinek
Kakukk
kakukkfu

SziasztokKép
Maya az anyukámnál van,végre egy kis pihiKép
3 napja iszonyú éjszakáink vannak,nem a kicsi,hanem a nagy miatt.Maya nem tud elaludni -vagy nem akar-hajnal 3-ig fent van,ás utána is óránként ébred sírva,és ezzel felébresztve az egyébként nyugodtan alvó picurkát.Én ma már kezdek igazi zombihoz hasonlítani,így szerencsére anyuék elvitték kicsit,hogy tudjak pihenni.Nem tudom mi lesz ennek a vége,egyre rosszabb a helyzetKép

KakukkKép
Maxi is így evett,volt hogy heti 3OO-at hízott,volt,hogy 15O-et se.A dokinéni azt mondta,nem méregessem állandóan mert az örületbe kergetem magam,így csak havonta 1szer mérem amikor itt van.Most 634Og,19-én lesz 3 hónapos.Amúgy állandoan mosolyog,és szerencsére nem hasfájos.

KakaKép
Nálunk is 6-7 naponta van,de akkor nyakig...Kép
Erre is rákérdeztem,azt monták,hogy amennyiben a baba nem sír miatta,nem bántja nem kell aggódni,a baba szervezete minden csepp anyatejet feldolgoz,ami jó. Ezért kakil kevesebbet.Régi jó öreg dokibácsinkat is felhívtam,ö is azt mondta ez teljesen normális,az anyukák az aggódással csak magukat stresszelik.Ha a babának vmi nem jó azonnal jelez.És azt biztosan észrevesszük.Kép

ZsuzsaKép
Írk majd mail,mert a Maya sztori hosszú,nem akarok itt senkit ezzel untatni.Kép

AnikóKép
Nagyon szép a kicsi fiad,remélem jól vagytok sokat gondolok rátok.Emlékszem ,amikor beszéltünk a depirölKép,félek ez nálunk is be fog következni,nagyon arra felé tartok.Nem látom a kiutatKép

BoriKép
Irigyellek a kirándulás miatt,nagyon jó lehetett nektekKépA picikét te cipelted?

Szomorú anyukák,bár az idő is az,próbáljunk egy kicsit örülni is.KépA tegnapi irományok után szóhoz sem jutottam,alig bírtam ki sírás nélkül-tavasszal nekem is meghalt a nagypapámKép-Nagyon rosszul éreztem magam,hogy én az elvesyített kutyusunk miatt így kiborulok,nektek meg ilyen döbbenetes dolgokon kellett keresztül mennetek.Nagy kitartást,sok-sok boldog ,örömteli napot ,évet,kívánok nektek ezutánraKép

AnnKép
Én is gondoltam erre-kutya el,Maxi jön-de ez a probléma sajnos már régebbi gyökerü.Pedig annyira igyekszem,minden szabad idömet vele töltöm,még a háztartás kárára is,de valami mégis hibázik.Már mindent megprobáltam,és láthatod,ahogy fentebb írtam egyra rosszabb a helyzet.Kép

KisdioKép
Már kérdeztem,hogy végül is a Máv-ban szültél,a Herczegh-el?

Most megyek pihenni.Kép

Nanda
nanda

Nanda,
szívből kívánom, hogy minél hamarabb megoldódjon a gond Kép Én sajnos a nagyfiammal vagyok így, de ő már 10 éves lesz. Azért érzek veled ennyire együtt.

Zsuzsa,
a felügyelőbizottságot vállaljuk, a doppingellenőrzést nem Kép

H.
nalika

Ja, ha vki arra jár, most indulunk a Westendbe, ott meg lehet találni. Kép

H.
nalika

Sziasztok!

Hát a tegnapi bejelentkezésem elég rövidre sikeredett.Kép

Chello:Úgy örülök,hogy most már boldogan babázol!
Mi jól vagyunk,csak nagyon egész emberes a pici fiam.Ha meg anyukám eljön segíteni,nincs pofám leülni a gép elé,amíg ő csinálja az én házimunkámat.Így nagyon ritkán jutok ide,és szinte semmit nem tudok a lányokról és a babákról.Ezért is várom már nagyon a 23-t.Kép
Szép mennyiségeket eszik a lánykád. Kép

Zsuzsa:Mi is ez a hosszúnevű klub,ahová mi is benevezhetünk? Valami hurkás? Kép
Zsófinak úgy láttam,tetszik az ovi,csak enni nem akar.Végülis eddig sem volt túl jó evő.Ilyenkor nagyon éhes,mire hazaér?Mert az én csemetéim így csinálják.Úgyhogy hiába vannak befizetve,itthon is kell nekik főzni.Kép
Felétek is van a Máltainak játszótere? Mert Óbudán voltunk,és ott tök jó pelenkázóhelység meg szoptatási lehetőség volt.Ha nálatok is van ilyen,találkozhatnánk ott.Kép Úgy emlékszem,egyszer Te írtál erről.

Swen:Annyira gyönyörűek vagytok együtt!!! Kép És ezek az ujjszopis képek! Egyszerűen imádom.Kép
Mindig elcsodálkozom azon,hogy első gyerekes anyuka létedre mennyire profi tanácsokat tudsz adni.Szerintem Neked a véredben van.Kép Ezt abszolút bóknak szántam!!!Kép

Már megint nem tudom folytatni,hív a legkissebbem.

Orsi,Linda,Süncsi,Lino,Panó és mindenki:Sok-sok puszi:

Anikó
vakili

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, bár Ádi többet van a melóhelyen mint itthon, úgyhogy nem jutok sűrűn ide, ráadásul a nátha se tesz jót a kedélyeknek. Kép
Gergő náthás még, úgyhogy gyakorlatilag egész nap nyafizik...
Végigolvastam a termést,megpróbálok én is írni rájuk, de nem biztos, hogy a végére érek.

Fifianyu, Lujzika, Kika: a történeteitek mélyen megráztak. Nem is tudok semmi értemeset írni. Tisztellek titeket azért a kitartáért és erőért amivel talpra tudtatok állni!!
Jártatok abban a topikban ahová a sorstársaitok szoktak írni?

Chello: Noémi remélem továbbra is ügyes kiscsaj!
Lehet, hogy nem lesz a BNHFC tagja, de egy manöken nem is baj ha kihagyja. Kép

Szöszi: mindenki Ádija örült, hogy így vártuk. Sajna azóta is alig van itthon, tegnap
is bement, ma is hívták...
Kaja:én is eszek mindenfélét,nem bántja Gergőt. Kép

Hajni: a fiad átmnet pókemberbe? Kép

Swen: édik vagytok a képen!!!!
A náthád múlik?? Puszi!

Kisdió: szóval jösz a talira? Oltás terén is ügyik vagytok. Kép

Vali: irigylem a fürdődet. Én mire odajutnék,már örülök ha lezuhanyzom és dőlök el mint a zsák. Kép

Lino: pusziiiiiiiiiiii!!

Bori: ejnye, kend itt jár a környékünkön és be sem jön? Kép Nahát! Kép

Panó: írtam mailt, de akkor majd hétfőn elolvasod. Kép

Anikó: kép: Kép

Orsi: a te Gergőd is jó súlyban van. Kép
Ráhibáztál, Ádit valszeg szándékosan szivatják, mert galád módon a családjával ia akar lenni, legalább hétvégén... A múltkor talkoztam az egyik
főnökével az utcán és nem köszönt! Ismerjük egymást régről, de hát én szemét módon szültem még 1 gyereket elvonva Ádit a "fontos" dolgoktól!! Rosszul vagyok ettől a magyar mentalitástól, mert mondanom sem kell nem az amerikaiak fingatják...
Más: esküvő hogy telt? Gergő bírta?
Cici: én rendszeresen elfelejtem melyik jön. Kép Még jó, hogy tapintással azért rájövök. Kép

Puszi lányok:
Méregzsáki Linda
bellana

Sziasztok!

Depi hétvége? Kép
Egyedül vagyok, mert édes jó férjuram tegnap reggel lement B.füredre legénybúcsúztatóra. Majd csak késő délután keveredik haza. Mondtam neki, hogy a gyerek közelébe se mehet hétfőig, nehogy alkoholmérgezése legyen. Mármint a gyereknek.Kép

Jó sz. idő van. El akartam menni vagy a Westendbe, vagy az Árkádba nadrágot venni, de esik az eső, a kocsi meg 3 utcával arrébb van az iskola udvarán. És nincs babakocsi esőkabátunk.Kép

Na akkor visszaolvaslak benneteket.

Vali: a babáknak napról napra nő a tudásuk, és a tudás mennyiségét nem követi a fejméret. Ezért aztán húzza a fejüket lefelé a sok ész! Kép Kép
Ákos egy hete produkciózik. Úgy homorít, hogy csak a hasa van a matracon. A lábai és felfelé állnakKép. És ilyenkor még nem tudja eldönteni, hogy sírjon, vag inkább tanulmányozza az elé tett állatkákat.

Nanda: MÁV-ban szültem. Orvost váltottam. Herczegh a Schöpf-Méreiben van most.

Kriszta: kérdésed: Hogy lehet röhögés nélkül gyereket nevelni? Hát sehogy! Mi annyit nevetünk Ákoson. Sokszor már inkább kimegyek a szobából. Pedig nem szabad kiröhögni a gyereket! Kép

Anitabori: mi hármasban megyünk börzézni. Valszeg nem kocsiba tesszük, hanem kenguruba. Nagyon szeret onnan kuksizni a gyermek. Meg jobban elvan, ha nyűgös.

Anikó: szerinted én miért "tünök el" napokra? Mert egyszerűen nem jutok a babanethez. Házimunka, fejfájás, munka, baba. Majd a talin mindenkitől írásban kérem, hogy tudnak olyan sokszor jönni ide. Kép Biztos valami bennfentes házitündérük van egyeseknek.
Vagy egyszerűen ügyesek és rutinosak. Kép

Rita: édes ez a lány. Már korábban is megcsodáltam a haját. Péntek este mutattam apának, ő is mondta, hogy mennyi és mekkora haja van ennek a kislánynak.

Remélem most hétvégén aki beteg, meggyógyul! És a betegeskedő babák is szépen rendbe jönnek!

A.HAjni: a babakocsi elég jónak tűnik, de azért mindenképpen nézzétek meg. Nekünk nagyon fontos volt az is a választásnál, hogy kerekei ne legyenek kicsik és műanyag! Nem felfújható kerekűt vettünk, de nagyobb az átlagnál a kerék és gumis (Chicco egyébként). A bolygósítható kerék is nagyon jó! Nem kell emelgetni a kocsit, amikor kikerülök valamit, vagy kanyarodunk.

Melinda: milyen fog.gátlót szedtél?

Altatás: nem kérettem ám magam, hanem elbizonytalanodtam, mert vannak itt ám tapasztalt anyukák, és lehet, hogy amit én ellestem, azt más már profin csinálja. Na szóval, hasra teszem Mufikát, tenyeremmel enyhén lefogom a fejét, ujjaimmal pedig beteszem a szájába a cumit. Nagyon határozottan teszem be a szájába a cumit, nem tingli-tanglizok vele. A fenekét (fiúknál vigyázni, hogy ne a golyszlikat!) gyors ütemben elkezdem ütögetni a másik kezemmel. Aztán kicsit erősebben simogatom a hátát. Nem simizem (szoktam máskor), hanem erősen, már-már masszírozom a hátát. A legjobb a fenét püfölgetés. nem működik akkor, ha már sírva teszed le. Egy kicsit meg kell nyugtatni, de nem hagyom, hogy az ölemben üsse ki magát.
Aztán van amikor nyöszörög kis idő múlva (mert pl. kiesett a cumi), de nem veszem fel, hanem cumi vissza, kb. 20 másodperc hátmasszír és alszik a gyermek.
Sírásnál is müködik a fenékütögetés. Felveszem Ákost, magamhoz ölelem, és az egyik kezemmel ütögetem a popsit.
Szóval ennyi. Nagyon idétlennek tartottam mindig is, amikor anyuka rázogatja a gyereket idegbeteg módon. Azt én nem is csinálom, és ezt is nagyon ellenszenvesen néztem a kórházban, de működik! Nekünk nagyon bevált!

Zita: Debrecenben beírattam még pár jegyet, elhalasztottam ezt a félévet, és majd január végétől újra járok suliba.

Kika: mi múlt héten váltottunk nagyobb pelenkára. A DM-es 3-6 kg már kicsinek bizonyult (5,5 kg), most a 4-9 kg-osat használjuk, ami még elég nagy. Egy 4 kg-os baba el is tűnne benne.Kép

Cici: néha nekem is gondolkoznom kell, hogy melyik jön, mert a jobb ciciben mindig több a tej, így a kövi szopira ugyanúgy telítődik, és nagyobb lesz mint a bal. Ezek a cicik is összezavarják az embert!Kép

Na elég volt belőlem. Megnézem Mifirckát, mert lazán átaludta a fél kettes kaját. De nem baj, mert elég nyűgi az utóbbi 3 napban.

Kisdió

Kép
kisdió

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?