Új privát üzeneted érkezett!

Erika, na igen, de szerintem azért lehet, hogy két helyre vették fel, mivel gyanítom, hogy csak két állami intézménybe nem lehet felvételt nyerni, és a Karolina egyházi.

Ági és
KépKép
exdeus

Márti! Nem drágább mint az állami, ezt gondolom, mert nincs alapitványi dij havonta. AZ étkezés árát ugyan nem kérdeztem, de nem hiszem nagyon eltérne a megszokottól. Amugy Norbit is felvették oda:)

MI ma jöttünk haza Egerböl, wellnessezni voltunk kettesben, apával. Igy nagyon még vissza sem olvastam, Szilcsi csak neked irtam mert azt pont láttam hogy mi a problémád, én meg ennek tavaly már utánajártam.

Itthon nem volt fütés (a fene sem gondolta kellene) 3 napig, most 18 fok fogadott bennünket, majd megfagytam.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Képeket gyorsan meglestem, minden gyerek nagyon aranyos!

Anyák napi müsor engem is elérzékenyített, Orsi mondta a leghosszabb verset, büszke voltam rá. Amugy végig rángatozott, azota voltunk orvosnál, egyelöre gyogyszert nem engedtem, de ahogy gyanitottunk hiperaktiv valamennyire. De nem olyan vészesen hogy be kellene ezért gyogyszerezni, viszont olyankor amikor nagyon vár valamit, föleg neki örömteli dolgot akkor feszült annyira hogy remeg, rángatozik. Azt mondták ez is rendezödne a gyogyszerre, de nem kértük, figyeljük hogyan változik fél év alatt.

itt van nekünk is egy friss fotó:
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Köszi Ági, közben nekem is leesett, hogy erről lehet szó. :)
Ez a Karolina ovi hol van?
szerika

Erika! A Szentháromság u-ban, szemben a Spar-al. A Szivárvány u. sarkán.
Egyébként mi is biztosra mentünk, beírattunk Mórán is Norbit és a Karolinába is. Egyszerüen azért mert a K. késöbb tartotta a felvételt igy nem akartuk azt sem hogy ha nem veszik fel akkor rohangáljunk hol lesz még hely. Igy viszont Mórán lemondtuk hogy sikerült az, amit szerettünk volna.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Kisütött a nap!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem nem csak 1 percre!

Stella: Én a Karolinát választanám a helyedben, de ez legyen csak 1 vélemény :)

Gyerekek nagyon édesek mind.

Betegeknek gyors gyógyulást. Nálunk is takonyszezon van :( No meg ez a hideg, 2 pulcsiban vagyunk bent :(
Ma én is előszedtem Grétinek a vékonyabb téli kabátját.

Fertőző-ez nagyon felháborító, több ismerősöm is volt már bent, és bár minden anyuka nagyon elszánt volt, még senki nem tudott bent maradni ott a gyermekével :cry: Úgyhogy én is meglepődtem jbg-n. Sajnos tényleg az a baj, hogy nem vagyunk tisztában a jogainkkal és vészhelyzetben bármit bemagyarázhatnak és meggyőzhetnek bennünket a hülyeségről :( Aztán meg a következményektől való félelmünkben haza megyünk :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Karmen!
Kinél, hol voltatok vizsgálaton a hiperaktivitással?
Orsi nagyon nyugodtnak, és magabiztosnak tűnik a képen.Meg nem mondtam volna, hogy bármi gond volt vele... :shock:

Egy kérdés.:)
Gyermekpszichiátriára hová jobb menni? A Boldogasszonyra vagy a Gyerekkórháziba?
Hol jobbak a dokik.?Nem tudjátok véletlenül?Ismerőstől info esetleg?

Más.
Szeretnék ovis ballagásra fekete kisszoknyát, fehér blúzt venni a lánynak nem túl drágán.Hol érdemes nézni?

Megkaptuk a listát mit kell beszerezni a suliba..
Össz-visz nektek mennyire jött ki minden?(könyvek nélkül)
Hol vannak jó minőségű cuccok elfogadható áron?
Iskolatáskát szépet jót hol nézzek?
Van néhány dolog, amit használtan is lehet vinni.Ha nektek van eladó já állapotban, átvenném...

Tisztára lázban égünk már.. :lol:

Üdv mindenkinek!
És jó éjt!

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilde, én tanszereket a Printkerben vennék, abból is inkább a Maros utcában. Nagyobb a választék. Ha mást nem, egy körülnézést megérne, de szerintem nem is drága hely.
Szoknyát és blúzt szerintem nézhetnél a fórumok adok-veszekjében vagy valamelyik netes aukciós oldalon, habár az iskolában sokkal több ünnepség van, tehát Hanna az újnak is hasznát venné, gyanítom, nem fogja azért olyan gyorsan kinőni sem.

Ági és
KépKép
exdeus

Hallé Csajok!

Edit, mi iskolatáskát a Corában vettük Boginak, olyan 4000 ft körül volt, a tolltartó 1500 ft körül, a tanszerek minden féle kütyü (dobókocka, logikai szett, postairon, ceruzák, óra, technika, rajz órákra a cuccok...stb...stb a Tecsóval szemben a kisboltban 5 emeletes panelsor aljában big burgeres után egy picivel) minden volt egy helyen, nem kell 500 helyre menni és nem tart 2 óra hosszat a keresgélés, mint pl a Tecsóban a bazi hosszú polc sorokon. A füzetekből nem érdemes helló kittys meg anyámkínnyás füzeteket venni, úgy is be kell csomagolni őket, a sima mezei kék-zöld...stb füzet tökéletesen megfelel a célnak negyede annyiért!
A kis papír írószerben odaadtam a listát a néninek/bácsinak és összeszedték és kész :)
És a magyar boltosokat támogatjuk vele, nem multit :)

Fekete szoknya/fehér blúz Sever center vagy Mars tér piac (fehér nejlonharisnya Irén csarnokban balról kb a 8.-10. üzlet fehérneműsnél 300 ftért van szuperjó minőség mindenféle gyerek méret, és igaza van Áginak iskolában lesz az még használva sokat! :wink:

Nagyon visszafogottan (minden flanc nélkül tényleg csak a legszükségesebbeket, alap dolgokat megvéve, azok közül is az alsó/közép árkategóriát tekintve) kb 25-30 000 az iskolakezdés. :?

Karmen: Gyönyörű a lányod :)

Stella. Én is a Karolinát választanám a kettő közül :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Isten éltesse Grétit sokáig! :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Edit!
Augusztusban a Corában szoktak lenni un"kékingesek", akik pedagogusok, és segitenek összeszedni az iskolás cuccokat. Tudod benne szokott lenni a Cora katalogusban, mikor elkezdik árulni a tanszereket. :wink:
Nem akartad tovább tartani Hannát az oviban?
Én nem szeretném ha Márk jövöre már menne.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Kármen!
Egyetértek Enikővel,Orsi gyönyörű! :D

Szilde!
Én még nagyon messze vagyok az iskolás cucc vásárlástól, de azt tudom,hogy iskolatáskában csak olyat vennék,ami a gerincükre van direkt csinálva. Nálunk a családban minden gyereknek olyan van,de nem kérdeztem még, hogy hol vették. Mivel sok a könyv, füzet, nekem nagyon fontos lenne, hogy gerinckímélő táska legyen.De azt 4ezerért nem kapod meg az is igaz.Viszont ha gerincbántalmai lesznek.....És sokkal könnyebb vinni mint a sima táskát,nagyon klassz! Ha gondolod megkérdezem hol vették és mennyibe került.
20140113113746

Exi! Enikő!
Nagyon köszi!:) :wink:

Exi!
A Nagyában is Printkeres üzlet van ugye? Azt miért nem javaslod?
Mert nem nagyker és drágább, vagy más okból?

Szoknya, blúzt inkább újat, v max nagyon jó állapotban lévőt gondoltam.
Inkább a sulis cuccokra gondolok. A tanárnéni mondta, hogy nem kell mindenből új..pl számpálcikák, dobókocka....Ablak- Zsiráf..abból megfelel használt is..
Ha vhol már nem kell..... :wink:

Enikő!
Gyerkőcök hogy vannak?Meló?

Jobbulást minden kis és nagybetegnek!

Edit

szilde
Szeged

Találtam egy oldalt a neten, ahol nyerhetünk INGYEN turizást.
A legjobb az egészben, hogy még mindenki előtt válogathatunk a ruhák között.
Biztosan nagyon jó cuccokat szerzünk majd be, ha mi nyerünk J

Regisztrálj te is, akkor nagyobb esélyünk van a nyerésre.
Ezt a linket használd:
http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/670532

brbetti
brbetti

sziasztok

köszönöm a hozzászólásokat. A Karolinát fogom választani. Sajnos nem tudtam elmenni nyílt napokra, mert mindig volt valami - legfőképpen betegség-.

Szerika! Én összesen három helyre adtam be a gyerek adatait, mert semmiképp sem szerettem volna, hogy a körzetibe kerüljünk! Azért adódott, hogy két helyre vették fel, mert a Karolina nem tartozik az óvodák igazgatósága alá! Kvázi ők nem tudják, hogy a Karolina felvette a gyereket. Amúgy a Karolinából sokkal hamarabb meg is kaptuk az értesítőt.

A Cső utcáról én is hallottam hideget-meleget ezért is érdeklődtem itt is. A Karolináról meg szinte nem tudok semmit, de közel van hozzánk. És van a közelben bölcsi is, így mindkét gyerek begyűjtése könnyebb lesz.

Kármen akkor találkozunk augusztusban a szülőin:-)) Könnyű dolgod lesz, nem hiszem, hogy Stella nevű gyerekkel sokan mennek oda.

Márti
stella2007

Zita!

Őszintén? :oops:
Én egész eddig egyáltalán nem figyeltem meg ezt a kékinges dolgot, mivel nem volt téma az iskola..Teljesen elkerülte a figyelmemet... :oops:
Köszi az infót.:)

Akartam én, hogy maradjon Hanna, nem is ártott volna neki néhány szempontból, de az ovi, meg a nevelési tanácsadó lapátra tett bennünket..Megjegyzem járunk fejlesztőpedagógushoz magán úton.
Utána már csak komoly fellebbezés, és hivatalos procedúra árán maradhatott volna...., és ha arra rábólintanak vhol fönt..,de csak ha...!!!
Ha bővebben érdekel megírom.mi volt.

Nem akarok senkit ilyesztgetni, de megeshet, hogy mégse maradhat a gyerek plussz egy évet, hiába akarja a szülő, mert kell a hely...jönnek a kicsik, 2,5 évesek is..és az óvodák könnyítenek magukon..
Az iskolákban meg kevés a gyerek...
És mindezt fent döntik, döntötték el
Én így látom.:(:(

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

Anett!
Köszi ha megkérdezed.:)
Ámbár a táskák hamar tönkremennek nem?

Bea!
Boldog szülinapot Grétinek! Döbbenet milyen nagylány már!

E.

szilde
Szeged

Edit! Orsi szerepelni nagyon szeret és tud is. Olyankor fegyelmezett, de végig remegett, rángatozott, feszült volt. Ez ujabban jön ki igy rajta. Amugy már összel sem tudta felmérni a nevelési tanácsado az iskolára, mert folyton felkelt a székröl meg bohockodott, mindent csinált csak a feladatokra nem tudott koncentrálni. Néha tud nagyon is, de inkább azt mondanám ha ö akarja mert érdekli valami akkor tud nyugodt maradni. De ha nem ö találja ki hanem más akkor nem képes nyugton maradni (én nélküle járok évek óta étterembe is, de orvosnál várakozni sem tud nyugton. Türöm hogy elmegy lépcsözni, liftezni stb)
Gyerekkorházban volt Vasadi föorvosnőnél. Persze vannak sulyosabban betegek is mint ö. Minket gyerekorvos egyböl a korházba küldött, ott meg megkérdezték miért akarunk menni mert akkor megmondják melyik orvost ajánlják erre. Mert én nem tudtam választani a 4 névböl, egyiket sem ismertem.
Uszásnál is már elsö órán mondtam a tanárnak szerintem ilyen gondunk van a gyerekkel, hát ö nem birt vele, tudod, a mostani már tudja kezelni Orsit jobban. Ahogy a tánctanárja is nagyon jol tolerálja és probálja fegyelmezni, néha sikerül is. Meg sokat változott már nyár óta, igy sulira jövöre még jobban remélem.
Szoknyát most vettem Orsinak is a Severben, ö nagyon vékony, igy a 110/-116-os kellett. 1300ft volt, féláron. Több féle fazon volt ennyiért, igaz láttam 2400-ért is. Blúzt neten vettem én is, árverésen. Szoknyát is de az nem lett jó méret, igy végül vettem akciosan a boltban, mert rájöttem neki jobb ha felprobáljuk.
Iróeszközt én is Printkerben veszek mindig. (szintén Maros u. mert nagyobb a bolt és a választék)
Iskolatáskáknál én is nagyon szétnéznék, csak olyat amit Anett is irt! Harisnyát meg a harisnyadiszkontban szoktam venni v. a Petöfin v a Plázában CBA mellett.

Boldog szülinapot Grétinek!

Zita! Neked is:)

Stella! Neked is mert én meg 2 gyerekkel megyek, nem hiszem hogy lesz még egy 6 éves magas lány másokkal:) Egyébkénk máskor volt oviban nyilt nap én idén nem láttam. Te igen? Mert ami volt az csak iskolában tudtommal, azon voltam is, meg a bemutató órákon is, akkor még nem tudtam Orsit engedem-e iskolába.

Ovi-iskola. Már idén is volt olyan szegedi ovi aki régen engedte hogy maradjon a gyerek 4 évet, most meg idéntöl már nem. És olyat is tudok aki idén engedte utoljára. Nagy rajtuk a nyomás, nem tarthatnak vissza ennyi gyereket majd divatból. MOndjuk ha velem most packáztak volna, akkor a nevelési tanácsado öszi véleményével mentem volna, ha nem lett volna elég akkor meg télen vittem volna a pszichiátriára és adtak volna papirt hogy marajon még ovis, ott is ezt mondták nagyon jol tettem igy döntöttünk, bár nem korábban kérdeztem meg. De igy hogy simán ment nem sürgettem utánajárni a dolgoknak.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Edit! Sulikezdés: Lottinak Budmil táskája van, mamáék vették neki, nagyon strapabíró, jó a tartása, jó lesz még tuti alsóban neki, 6.500 ft volt.
Tanszerek: a Maros utcai Printkerben nagyon szívesen segítenek neked a választásban, ár-minőség vonatkozásban. Füzetekből többet vettünk -szigorúan nem mintás borítósat, mert arra ugysem jó a flancos vidnyetta-, grafitból is, 12 ezer volt. Tolltartónk High School Musicales -Lotti kedvencei-, 2.500-, semmi baja nem lett 1 év alatt, kivéve, hogy kicsit befogták a ceruzák.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Edit: Engem érdekel ez a dolog, hogy mi volt, miért megy Hanna oviba.
Kezdem én is szoktatni magam a gondolathoz, hogy Gréti jövőre suliba megy (te jó ég :shock: :shock: :shock: ), de nem igazán szeretném/szerettem volna, de úgy tűnik jobb lesz neki a suliban, mintha maradna szinte "legnagyobbnak" az oviban még egy évig :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszönjük a köszöntést és Isten éltessen minden más kis és nagy szülinapost aki mostanság ünnepel! Sokan vannak: Vesm Mónikája, Kinga Kittije, Exi Petije, Edit, Zita, Karmen, és akiket véletlenül kihagytam!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jégvirág 2010.05.20 19:16-kor.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szilde, azért javasoltam a Maros utcát, mert ott jobban lehet nézelődni. A nagyában is Printker van, de oda csak úgy jó menni, hogy ezt akarod (mert pl. kinézted a szórólapról), mert kisebb helyen van sokminden, így kicsit zsúfolt.

Táska: én is olyat szeretnék majd, ami hátul párnás, mert sajnos már nem sok helyen lehet bent hagyni a könyveket, füzeteket, szerintem a régi, hagyományos táskába bele sem férnének azok, amiket egy mostani kisiskolásnak kell cipelnie magával...

Suli: Peti is megy majd két és és egy pici múlva. Én vagyok a kivétel, aki erősíti a szabályt, hogy menjen hatévesen. :)

Hányáscsillapító kúp: aki nem akar a belvárosba menni, Feri ma az Ág utcai patikában kapott!

Ági és
KépKép
exdeus

Mindenkinek köszi a sulis hozzászólásokat. :D

Melinda!
És az kemény hátú táska?Hol vették a mamáék?
Belvárosban?

Exi!
Értem.Hát igen, ott könnyű bármit leverni..:)

Karmen!
És milyen a drnő? Kedves? Fiatal v. idősebb?
Náunk ez az oviban maradás csak generálta volna az ördögi kört, a problémákat sajnos..Ettől már az is jobb, ha suliba megy..
Ha jó lenne a légkör biztosan az lett volna a megoldás, hogy én is viszek papírt..

Bea!
Majd később leírom, vagy esetleg személyesen.

Mi is köszöntünk minden kis és nagy ünnepeltet!!:)

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Fontos: Gondolom emlékeztek rá, hogy írtam a fertőző osztály miatt a kismama bérletes aláírásgyűjtés egyik szervezőjének. Körülnézett mit lehetne tenni, és azt javasolták neki, hogy gyűjtsünk össze minél több sztorit, természetesen névtelenül. Ezután/emellett elkezdünk aláírást gyűjteni. Ha már van elég történet és aláírás, akkor van egy Délmagyaros újságírónő, akinek van egy 2 éves kislánya, szóval elég érzékenyen a témára, ő írna egy cikket a gyűjtésről és a kiváltó okokról. Mivel a klinika mindannyiunk által kedvelt vezetősége :) állítólag érzékeny az újságcikkekre, talán elkezdődne valami változás. Reméljük...

Kérlek titeket, akinek van tapasztalata a fertőző osztályról, az priviben/e-mailben írja meg nekem a történetét, természetesen név nélkül fogom továbbítani! Adjátok tovább a hírt minden ismerősötöknek, hogy minél több történetet össze tudjunk gyűjteni! Ha írtok más topikba is, ahol vannak szegedi anyukák, légyszi szóljatok nekik is és adjátok tovább, hogy nekem lehet a privit írni a fertőzőről!

Köszönöm szépen!

Karmen, mekkora már Orsi! Tényleg nagyon szép! :)

Grétinek boldog szülinapot! :):):)

Exi! Peti nagyon helyes az ünneplőben! :):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Boldog szülinapot Móninak, Kittinek, Petinek és a szülinapos anyukáknak is! :):):)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Elfelejtettem, de küldhettek linket is, ha már megírtátok valahova és nem akarjátok újra begépelni!
Köszi!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Szilde!
Hát ezzel az ovi témával most rendesen beparáztattál!
Márkal szerintem értelmi-viselkedési problémák nincsenek, de Ő meg alapból egy pici, vékony kisfiú. :? Viszont a 18 kiló, ami az iskola érettséghez kell, az megvan. :?
Mondjuk nálunk 2 nagy csoport van mindig, egy a sima nagycsoport, egy meg akik még nem mentek suliba.
Márkék csoportjában 5-6 gyerek van azt hiszem, aki májusig betöltené majd a 6 évet, hát nem tudom igy mi lesz. :roll:
Azért ha ráérsz ird már meg légyszi mi volt. :wink:

Bea!
Grétit utólag is Isten éltesse sokáig! :wink:

Én is köszönöm a köszöntéseket! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Kitti nevében köszönöm szépen a köszöntéseket!!

Én is minden Szülinaposnak sok boldogságot kívánok!!

Kinga és Kitti az óriásbébi aki 105 cm így 4 évesen :shock:

Kellemes hosszú 7végét mindenkinek!!

Kép

Kép

Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Én kis feledékenyke: szóval akinek illetve aki gyerekének közelmúltban volt vagy lesz a születésnapja, azt Isten éltesse sokáig!!!

Üdv.

Ági és
KépKép
exdeus

Boldog szülinapot Kittinek, Petinek és boldog névnapot a Mónikáknak is!

Bea! köszönöm a köszöntést!

és köszönöm az Orsi fotókra a dicséreteket :lol:

Edit! Nekünk nem kamu igazolás lett volna, de ovonéni szerint a mai napig Orsinak iskolába kellene mennie, ezért is hozom el az oviból, átirattam ugyanis öt is a Karolinába. A mivel hipera. igy a szakorvos szerint is jobb ha ovis marad (amugy föleg mi itthon gondoltuk ezt igy hogy ez lesz a jó döntés), de az okokban egyetértettünk a szakorvossal.
Úszni végülis jártok? Mióta nincs sátor irtó szuper, alig van gyerek :lol: Orsira legalább jobban oda tudnak figyelni, én örülök ennek

Kinga! Milyen nagy már Kitti is! Hihetetlen igy megnött! Torta állati, hol, mennyiért csinálták? Kitti még mindig nagyon szép kiscsaj! Gratulálok.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, Szilde!
Ti mind a ketten gyógyuszira hordjátok a gyerekeket, ugye?
Mert gondoltam,. hogy ha elkezdődik a nyári szünet, elvinném Márkot a Némohoz uszni tanulni.
Ha nem gyógyuszi, 1000 ft egy alkalom, bérlettel. Délelőtt is.délután is lehet menni. Kihez érdemes??
Gondoltam , ha be lehet menni, én is bemegyek Szandival a kismedencébe, mert egyrészt látom mit csinál Márk, másrészt ha Szandi ott van, ugyis cirkuszolna, hogy Ő miért nem mehet be!? :roll:
És hát nemmindig tudom lepasszolni, szerintem. :wink:

Kinga!
Kittit is Isten éltesse! :lol: Gyönyörű a torta, nem is láttam még ilyet! :wink:
Kitti szép nagy lány, majdnem akkora, mint Márk 5 évesen. :shock:
Milyen az Újszentiváni élet? Voltunk múltkor a rétesfesztiválon, arra laktok?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Elírtam, Vesm-Mónikának Dórikája van, neki volt szülinapja a napokban :)

Kinga: Épp a minap lestelek meg benneteket iwiwen :)
A 105 cm sok 4 évesen? Megnéztem, Gréti 103 cm volt, most 5 évesen 111 cm :shock: és 17,9 kg volt a védőnőnél mérve. Pedig szeirntem egyáltalán nem nagy gyerek :o
Levi kereken 2 évesen 13,4 kg volt és 90 cm.

Zsuzsi: Szóltam ismerősöknek akik megjárták a fertőzőt, készülnek a sztorik!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Edit! Nem kemény hátú táska, de széles pántjai vannak, mondjuk a legtöbb cuccuk bent van a suliba -csak azt hozzák haza, amiben lecke volt-. Mivel kocsival járunk, nem cipekedik sosem.
Talán a tescoban vették mamáék, de majd rákérdezek.

Mivel Lindus januári, így ő 6 év 8 hósan megy suliba. Nagyon okos lány ő is, mint a nővére, minden szülői elfogultság nélkül.
Lindi is magas, nincs még 4,5 éves, és kb 110 cm. :) Azokat a cuccokat hordja, amiket a nővére 5-6 éves korában. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Karmen!
Nekünk se kamu papír lett volna, csak sok minden más miatt késik a kivizsgálás...
Jól tetted, hogy elvitted Orsit!

Zita!
Gyógyúszásra járunk igen.Nem tudom a simánál mi hogy van.
Nekünk csak du. van.
Bocs az ilyesztgetésért... :oops:
Sajnos mindenre fel kell készülni..
Karmen ügyesen tette hogy lépett és, elvitte Orsit, de sajnos nem mindenki tudja ezt megoldani..

Később mindent megírok.
Edit

szilde
Szeged

Karmen!
A héten nem mentünk úszni, mert írtó hideg van. Belefagyott volna a vízbe a lány, vagy megfázik a feje de ha mégsem akkor amíg beérünk az öltözőbe..megfázik..
Max bepótoljuk..
Gondolom sokan döntöttek így..
Az jó, hogy tényleg nincsenek sokan..., bár legutóbb már kezdtek sokasodni..

Edit

szilde
Szeged

Edit! A héten Orsi sem ment, hét elején rémes idö volt. De amugy mindig mentünk, de kevés gyerek volt, max.5

Valaki kérdezte a gyógyuszást, hát ez változó kinek melyik tanár jön be. Orsinak az Eszti a nagy kedvence, de nem nála tanul, mert a mostani is jo a Dávid, igy nem vittem át oda is, de Eszti is szimpi nekem is, de Orsinak meg föleg. Nagyon kedves a gyerekekkel, igy is hogy Orsi nem nála van, mindig beszélgetnek, végighallgatja Orsi csacsogását, jol is oktat, én ezt a kettöt ajánlanám.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Csak egy fotó a tegnapi ünneplésről. Nagy siker volt a torta. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Úszás: szerintetek mindenképpen érdemes úszásoktatáson metanulni egy gyereknek úszni? Most nem a gyógyúszásra gondolok persze. Én családilag tervezem megtanítani Marcsit... :roll:

Bicikli: érdemes a 14-esben gondolkodni, vagy jöhet a 16-os a 12-es után? Már volt ez téma régebben, hogy a 14-es ritkán van boltban. Apukám biciklit szeretne venni Marcsinak a szülinapjára.

jégvirág, szszkinga: szerintem se sok a 105 cm. Marcsi 104 cm volt 4 évesen, 17 kiló. Most 109 cm és 18,2 kg, és átlagos magasságúnak tűnt a többiek között, amikor figyeltem őket az anyák napi ünnepségen, voltak kisebbek és nagyobbak is, de a többség ekkora.

Exdeus: Isten éltesse Petit!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!
Én határozottan ajánlom a 16-os méretű biciklit.
Márk tavaly kapott 16-os méretűt, már tavalyis jó volt, most meg pláne. :wink:
16-os méretűhöz jobban kapni gumit is. :wink:

Úszás:
Márk elég félős, nem tenné bele a fejét a vizbe, ha én mondanám.
Ha látja, hogy más is csinálja, talán hajlamosabb csinálni. :wink:
Én tudok uszni, de nincs türelmem ahhoz, hogy rimánkodjak Neki! :roll:
Meg szerintem jobb az. ha olyan tanitja aki ért hozzá.
Én meg meg nem fulladok, de messze vagyok a jó, szabályos úszástól. :wink:

Karmen!
Köszi az infókat!

Exi!
Jó a torta!
Sok boldogságot Petinek! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zitaa, köszi, a torta mezei csokitorta a Corából és a Cukrászdiszkontban kemény 500 Ft-ért vettünk rá egy csomag dekorációt: 3 db műanyag kisautó, két fenyőfa, két zászló és egy Happy Birthday felirat volt benne.

Ági és
KépKép
exdeus

Nóri! Én csakis 16-sat ajánlanék. Orsi ahogy kinötte a 12-set már jó volt a 16-os, igazából meg már most keresem a nagyobb bringát, tehát még azt sem tudta sokat használni, tavaly kapta meg, erre már most emelni kell az ülésen, kormányon, de ugy sem lesz már jó jövöre.
Úszás. Én jól úszok, de nem tudnám ugy tanítani Orsit mint az oktatók. Egyrészt hétről-hétre folyamatosan javították ki a hibáit, én ennyire észre sem vettem, na meg a gyerek sem türte volna tölem, hogy hónapokig (de ez nem túlzás) csak a mellúszás lábtempóját javították, ez a Némónál a heppjük, nagyon nem mindegy mennyire pipál a láb :lol: Amikor szóvá tettem, hogy túlzás hónapokig ezzel szívozni hadd legyen már sikerélményük akkor azt mondták hogy innen akár versenyezni is tudnak majd továbbmenni.

Ági! SZuper ez a kép, sikerült nagyon jól elkapni Peti örömét!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Esztereknek boldog névnapot holnapra!

Nóra: Mi is most tervezünk Grétinek biciklit venni, én határozottan a 20-asban gondolkodom. 14-es már nem is nagyon van, a 16-ost félnék nagyon hamar kinőné. Mivel már elég rég óta biciklizik pótkerék nélkül, és úgy érzem stabil, ügyes, bírná a 20-ast. Próbáltunk is egyet itt a játszótéren egy pillanatra, annak fel volt emelve már az ülése, így csak akkor ért le a lába ha eldőlt picit, de szerintem ha nincs felemelve az ülés, akkor leér.
Szerintem próbálgassatok bicikliket!

Úszás: Én is ellubickolok a vízben, de messze nem tökéletes az úszásom, apáé sem, így mi nem kockáztatunk :) Tanuljon meg a gyerek rendesen úszni :) És Gergő meg én nem vagyunk alkalmasak arra, hogy megtanítsuk.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Petinek, Grétinek, Kittinek, ATZitának sok boldogságot szülinapjuk alkalmából! (Ha khagytam valakit véletlenül, Isten éltesse!) A névnaposoknak is boldogot! :lol:

Én jól úszok kicsi korom óta, biztonságosan és szabályosan, de tervezem Lalit beadni majd úszásoktatásra, talán nagyovis korában, amiatt, amit Karmen is írt, persze fogom én is tanítgatni, de csak más, ha szakember foglalkozik vele.

Karmen, Orsi nagyon csini kiscsaj! És jól áll neki a szemüveg is, megszokta már nem zavarja? Norbiról nincs friss képed?

Zsuzsi, holnap én is elküldöm a sztorinkat a fertőzőről. Hátha történne valami pozitív fejlemény az ügyben...

Mi elutaztunk hosszú hétvégézni Gyopárosfürdőre, Lali tegnap belázasodott délutánra. :cry: Haza is jöttünk ma reggel, de azóta nem lázas, viszont taknyos és köhög. Egy hetet járt bölcsibe... :roll: Ha nem lesz ma lázas, holnap megy bölcsizni, ha jobban lesz, majd látjuk, de délután mindenképpen elviszem a dokinénihez, nézzen rá. Nem is volt magas, nem volt 38 sem, éjjel is csak hőem. volt, de parázok azért, pláne, hogy jövő héten egyedül vinném a könyvtárat, muszáj lenne bemennem dolgozni, nem zárhatok be a vizsgaidőszak elején. :( Visszaviszem a Bellához is, és ha nem hajlandó megműteni továbbra sem, akkor keresünk másik orvost, kíváncsi vagyok más szakember véleményére is.

Kép
szilcsi

Üdv.

Szilcsi, köszi.
Remélem, Lalinál semmi komoly, és holnap mehet a bölcsibe!

Zsuzsu, köszönjük a képeslapot!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a babamagazin májusi száma megvan-e valakinek? Egy kupon érdekelne belőle. S.O.S!!!
szerika

Bevittük tegnap Lalit az ügyeletre, bár nem volt lázas, de rettentően köhög, ugatósan-fulladósan és totál berekedt, alig volt hangja. Laryngitis, kapott Aeriust (?), meg Sinecodot. Éjjel is többször befulladt, végül velem aludt nyitott ablaknál, de még így is volt hajnalban egy nagyobb roham. :(
A krupp azonos a laryngitissel??? Tiszta para vagyok, eddig sosem volt ilyen köhögős rohama, csak a kórházban a múltkor, akkor kapott puffot is, kérdezték is, hogy még sosem volt ilyenje? Mondtuk, hogy soha... Azt sem tudtuk, hogy kell a baby hailert összerakni... :(
Én dolgozom, apa van most otthon vele, csütörtöktől meg talán anyukám át tud jönni. A Bellához nincs időpont csütörtöknél hamarabb, de én vizsgáztatok csüt. este hatig, apa is dolgozik... :roll:

Kép
szilcsi

Ilcsi: bakker már megint??? Ezt nem hiszem el!!!!!!!!! Sajnálom!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Adjál neki extra sok kálciumot, az Aerius antihisztamin, enyimek is azt kapták annó a kruppnál, és igen a larhyngitis az krupp. Ölellek benneteket+++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Karmen!
Kittinek a tortát Újszentivánon csináltattam. Ha jól emlékszem te írtad régebben hogy milyen jó ott a torta :wink:
Nagyon finom lett és szerintem nem is került sokba. A lepkés mellé rendeltem egy 20 szeletes szögleteset is az oviba és a 2 együtt volt 9e Ft.
Mindkettő csokitorta volt.

Úszósuli:
Kitti is jár gyógyúszásra a Némóba és Esztihez :P
Én hasraütésre választottam ki neki az oktatót és szerencsém van,mert Eszti tényleg nagyon profinak tűnik és Kitti nagyon szereti bár még csak 2x voltunk.
Megyünk ma is, holnap és pénteken 5-től....ha esetleg valaki közületek jön és felismer, ott izgulok a vízparton :lol:

Bea!
Nekem nagynak tűnik Kitti. Én 158 cm vagyok és hozzám képest a 105 cm szerintem nagy. Pár év és akkora lesz mint én...hogy utána hol áll meg...remélem nem lesz akkora mint az apja :?:

Zita!
Hozzánk is arra kell kanyarodni a főútról amerre a rétesfesztivál volt, csak utána nem egyenesen kell továbbmenni hanem balkéz felé és ott van a mi utcánk.
Írtó jó Újszentivánon lakni. Csiripelnek a madarak, ciripelnek a tücskök, tök jó a levegő, nincs nííínúúúnííínúúú és villamos stb...
Egész 7végén az udvaron vagyunk, a teraszon eszünk, csak aludni mentünk most is be :P
Laktam én már kertes házban és ott is nőttem fel, de a 4. emelet és belváros után tényleg idill.

Ilcsi!
Nagyon sajnálom hogy Lali ennyit betegeskedik :( Sok kitartást nektek!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Enikő, evvan. :cry: Már megint... Nem tudom, ez összefügghet-e az orrmandulával vagy tőle teljesen független dolog, délután megyünk a Miniklinikbe dr. Berényi Imre fülészhez, mindenképpen akarok még egy orvosi véleményt a mandulaműtétről.
A fiúk megjárták a gyerekorvosunkat, kapott Lali Calcimuscot, marad az Aerius, és Pulmicort-ot írtak fel neki, állítólag ez erősebb, mint a Ventolin, Rifampicint az orrába, nehogy felülfertőződjön meg Nurofent reggel-este. Pénteken kontroll. A Sinecodot elvették, amúgy is 3x25 cseppet írtak fel az ügyeleten, azt nagyon soknak találtam...
Bakker mi jön még??? :cry:
Az a fura, hogy kicsinek sosem volt kruppos, és most jön ki rajta 2,5 évesen... Ezt mennyi idő alatt növik ki???

Kép
szilcsi

Szilcsi!
Márknak is nem sokkal 2,5 éves kora után jött elő előszőr a laringitisz. :roll:
Akkor be is küldtek minket a kórházba. :roll: Inhalálásra.
Berényi szokott lenni a gyerekkórházba is Újszegeden. Oda nem akartátok vinni Lalit?
Berényi nekem kicsit durva amúgy. Rendes, meg alapos, csak úgy nem túl finoman vizsgál, szerintem. :?
Gyógyulást!

Kinga!
Örülök, hogy jól érzitek magatokat. Lánykoromban sok újszentiváni ismerősőm volt, mert én deszki voltam, és szőregre járt a környékből mindenki diszkóba. :wink:
Kittinek miért kell a gyógyúszi?
Privibe is jöhet! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?