Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, OFF lesz:

Chris, szia!!! A babaneten lévõ Ingatlan-os topicban láttam, hogy kerestek lakást... én meg kínálok egyet, le is írtam a paramétereket ott... ha érdekel, kukkants el oda!
Köszi, cupp,
Beja (33dik)
Beja

Beja!

A babaneten hol van ingatlanos topic?

Ágci!

Sajna még nem sokat, de az ügyvezetõ megpróbál minden követ megmozgatni, elvben a munkáltató is kérheti, hogy ne vigyék el, mert nem tudja nélkülözni, csak neki egyszer már volt emiatt egy halasztása. Nagyon drukkoljatok nekünk, hogy sikerüljön! Egyébként azt tudja v.ki, hogy mennyi idõ a polgári szolgálat?

Norci
Norci

Norci!
Ez a munkáltatói halasztás nekem jó hír. Nem is tudtam. Bár a férjem most májusig kapott haladékot, de eddig a tanulmányai miatt.

Kedves Kismamák!
Szegény MagneB6-ról már annyit írtunk, utána néztem az egyik vitaminos könyvben, miért ajánlják annyira nekünk. Nos, a magnézium szükséges a normális kalcium, nátrium, kálium- és foszforegyensúlyhoz és ioncseréhez, vmint a C-vitamin anyagcseréjéhez.
B6 vit: enyhíti a hányingert(!), csökkenti az éjszakai izomgörcsöket, lábikragörcsöket, kézzsibbadást.

Kisbence,
a lábikragörcsöt úgy tudod megmegszüntetni, ha kinyújtod a lábad, és visszafelé feszíted a lábfejed. Nem kellemes érzés, de utána jó. Amikor sportoltam, mindig így húztam ki én is a görcsöt.
Ágci

Niki K.,
ma hajnalban írtam neked, nem láttad?
jamina
Jamina

Sziasztok,lányok!

Húúú,Lara,nagyon szorítok nektek!KépKép

Laura,olyan jó,hogy a Péterfybe jársz,bár én késõbb megyek majd,mint te.A dokim neve dr.Zacher Pál.Ha tudsz róla valamit,írd meg.Egyébként éppen ma tisztára meglepõdtem,amikor kinyitottam a postaládát:volt benne egy levél a nevemre a kórház hosszú bélyegzõjével a feladónál.Teljesen ledermedtem.Aztán kiderült,hogy a dokim küldte el azt a receptet,amit a rendelésen felírt,de aztán ott felejtettem.Ezt figyelmességnek vettem,és jólesettKép

SzMariann,nem lehetne valami számmal megkülönböztetned magad?Csak azért,mert mivel csak szimplán Mariannként írtad alá az üzeneteket,így nyilván így is szólítanak,én meg csak kapkodom a fejem,hogy mirõl van szóKépKöszi szépen.

Sziasztok,Mariann 31hét+4nap
Mariann

Sziasztok Kismamák!

Köszönöm szépen a bátorító szavakat, nagyon jól esett. Azért még izgulok egy picikét péntekig. Kép

Orsoly! Milyen volt a doki? Akartam válaszolni arra, hogy a magánrendelõjében nincs UH, bár gondolom ez számodra ma kiderült. Légyszi írd meg, milyen volt!

Pethes Ildi! Megtudhatom, miért érdeklõdsz ilyen intenzíven a jogszabályok után? Régebenn írtad, hogy 3 gyereket szerettél volna, de 3 terhességgel... Csak nem terveztek valakit? Kép Kép Kép (Persze magánügy, nem szeretnék tolakodó lenni.)

Mariann! Nem hallottam semmit eddig a Zacher Pálról, csak a neve csengett ismerõsen számomra. Nincs róla semmi a Péterfys topicban?

Puszi mindenkinek: Laura33
Laura33

Sziasztok!
Niki, Chris és Norci!
Igérem, hogy vigyázok a pakolásnál, söt én nem fogok semmit emelni, az biztosKép Csak a lemosás, fertötlenités meg a dolgok elhelyezése marad rám. Az meg nem olyan megeröltetö. Majd ha nem birom, lefekszem. Annyit nem ér az egész, hogy kidöljek. Igy jó???KépKép Olyan aranyosak vagytok, hogy aggódtok! (Remélem feleslegesenKép)

Catnet Niki és Tiduj!
Ti hogy birjátok a diétát? Nekem pokoli rossz, olyan éhes vagyok állandóan. Mindent meg tudnék enni, amit meglátok. szörnyü!!!! Meséljetek, ti hogy csináljátok???
Jövö héten megyek terhesgondozásra, addig nem kéne hizni, mert akkor még talán nem harapják le a fejemet. A hétvégén is 2 órát sétáltam, ma is 2 órát, holnap is tuti megyek, hátha akkor tudom tartani a súlyomat.
Hol van már az elsö harmad, mikor rá se tudtam nézni a kajákra!!! De olyan jó, hogy már itt tartunkKépKép

Lányok!
Még annyit, hogy hétvégére megérkezik hozzánk a tél. 3--3fok lesz, és hó is várható. Én mindenesetre nem vagyok kiborulva töle, legalább érzem, hogy közeledünk a február feléKép

Pusszantás, jó éjszakát mindenkinek! (a párom persze még dolgozikKép, nekem meg már leragad a szemem.)
Nyuszimanó 21hét5nap
Nyuszimanó22.

Sziasztok!

Hát..látom megtint sokmindenkit érdekelnek a problémáim... Kép

No, mindegy.
Helga - 37.

Szép jó reggelt minden pocakosnak és pocaklakónak! Kép

Én már megint kérdezek Kép De hát azért vagyunk itt, nem?
Tegnap óta borzalmasan fáj a fejem. Nem vagyok fejfájós, nagyon-nagyon ritkán fáj (2-3 havonta), de akkor nagyon. Évek alatt kitapasztaltam, hogy semmi nem használ, csak az Algopyrin injekció. Persze nem szuriban, hanem szájon át. Na most ezt kismamák nem szedhetik. Mi a fenét csináltok ilyenkor? Mit lehet bevenni?

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Norci, szia!

A "Témák" alatt "Keres-Kínál", és az alatt van, hogy "Ingatlan".

cupp,
Beja (33dik)
Beja

Sziasztok!

Nyuszimanó!
Nehezen..! Kép Már fõzelékundorom van. De ha ez jó a babának is meg nekem is ám legyen.

Lányok! Hol van ingatlanos topic?

Pusszancs!
catnet-Niki(25hét3nap)
catnet

Sziasztok Lányok!

Nyuszimanó! Õszintén szólva én nem nagyon diétázok (vagy nektek - Catnet + Tiduj - korábban is volt súlyproblémátok?). Úgy döntöttem, hogy nem kínzom magam és eszem azt, amit éppen szeretnék. Szerencsére korábban ezzel nekem nem voltak gondjaim; egy fogyókúrát nem bírnék ki!
Most meg terhességi vitamint szedek, meg vasat is, úgyhogy úgy gondolom, ha éppen nem túl vitamindús kaját eszem, akkor is azért kap vitamint a baba. Persze azért igyekszem figyelni arra, hogy ne legyen egészségtelen dolog az étrendemben, de azért ha az ember megkívánja ... hát nem fogom vissza magam!
Egyébként gratulálok az új lakáshoz! Biztosan nagyon boldogok lesztek majd hármasban (esetleg késõbb négyesben?) benne!

Nálunk is most készül a gyerekszoba (sajnos még nem egy kertes házikóban!), már le van téve a padló, Apa meg most csinálja a bútorokat. Úgy várom már, hogy kész legyen és benne mocorogjon a Picur, aki egyébként valószínûleg LÁNY!!!

Tegnap ugyanis voltunk 3D UH-n a Kútvölgyiben és a nõci szerint "az ott nem egy kuki". Kb. 15 perces film készült, aminek egy részén nem tudom kivenni, hogy mi van, de vannak egészen jó részek is. Apja nagyon boldog volt, hogy látta, ahogy emelgeti a lábacskáit, meg ahogy cumizza az ujját.
A méretek: a feje egy héttel "fiatalabb", a combikája, meg egy héttel "idõsebb" a jelenlegi koránál. Szóval ennyit a pontosságról. Hallani persze furcsa volt, de hát ez ugye még sokat változhat!
Egyébként a dokinõ teljesen el volt ragadtatva, hogy milyen helyes kis baba. Bár valószínûleg, senkinek nem mondja az ellenkezõjét! Na mindegy, azért jól esett!

Na, rohanok vissza a terheléses cukor 2. fordulójára!

Sziasztok!
Juca2
Juca2 25

Laura, egyelõre semmi komoly szintû terv nincs. Szeretném, de még nem dõlt el. Viszont az tuti, hogy véges az állásom, és a tervezésnél ez figyelembe veendõ szempont.
Ágci, levél ment, köszönöm!

A vádligörcs visszafeszítése tényleg jó módszer, mindaddig, míg csak a vádli görcsöl. Nekem olyanom volt (magne elõtt), hogy mindkét irányból képes volt görcsölni, azaz a hátrafeszítéses izmok is húzódtak. Ilyenkor nekem sos módszernek a ráállni és sétálni vált be.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Szia Helga!
Dehogynem érdekel, mi van veled, csakhát arhivumba került a hozzászólásod, szerintem ezért nem reagált rá senkiKép

Szóval megkerestem az utolsó hozzászólásod, de érdemileg nem tudlak megnyugtatni. Ugyanis nem tudom, mit jelent, hogy aceton volt a vizeletedbenKép De gondolom ez már nem jelenthet nagy gondot igy a terhesség vége feléKép

Szédülés???? Nekem a friss levegö szokott segiteni. Viszont örülj neki, hogy alacsony a vérnyomásod és nem magas!!!! Szóval sétálj nagyokat a friss levegön, ahogy hallom, otthon nagyon klassz idö van.
És gondolj arra, hogy mindjárt itt van a nagy napKép

Istenem, én úgy irigylem azokat, akik már a finishben tartanak, meg már azokat is, akik az utolsó harmadban vannak!!!!!Kép Na de már nekem sincs sok addigKép

Lara!
Na mi van???? Kint van már a kislányod????Kép

Pusszantás: Nyuszimanó 21hét6nap
Nyuszimanó22.

Mamacica,

Csak most olvastam el a 15-i irásodat. A majom (szerencsére kisebbik és jelentéktelenebbik) fönököm velem is valami ilyesmit próbált meg. Aztán egy értekezletek szenesre égettem az összes fönöke elött, mert ostobaságokkal kötözködött és elmentem táppénzre. Ugyancsak a fönökei elött olvastam be neki arról, hogy egy francokat fog ö engem 4 órában dolgoztatni, hogy a 4 órás béremmel menjek GYES-re. Nálam müködött a dolog, a nagyfönökök utána himestojásként bántak velem. Igaz, nálunk sok dolgozó szokta feljelenteni a céget a munkaügyi biróságnál szabálytalanságok miatt, ami miatt szép büntetéseket fizettek. Egy ideig próbálkoztak azzal, hogy a prémiumunkból fizették a büntetést és ezt meg is mondták, de miután ezért is feljelentette öket valaki normalizálódott a helyzet. Szóavl szerintem ne hagyd magad! Persze a helyzetedtöl is függ, hogy vissza akarsz-e menni oda dolgozni.
Pocok

Halihó!
Nyuszimanó! Azért a fertõtlenítõszerekkel is vigyázz! Kép

Helga! Meg ne bántódj, kérlek. Kép
Acetonos dologgal kapcsolatban sajna semmit nem tudok én sem.
Alacsony vérnyomásban társak vagyunk, én egyébként is "csináltam" olyat, hogy "ülök és szédülök", ez van. Az ember lánya ilyenkor tényleg csak ül és megvárja amíg elmúlik. Én un. hosszú kávét iszom, tejjel cukor nélkül, így egész
nap "biztosítom" magam.

OFF, bocsi
Beja! Köszi, de mi most 1,5 szobásban lakunk, és jólett volna egy kicsit bagyobb. A jelenlegi 35m2-es, de egyszerre a kölcsön, a magasabb havi rezsi, és a babus egyszerre nem megy.

Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Képzeljétek, elküldtek harmadszor is vérvételre 2-3 héten belül kell menni, most vagyok 32 hetes. Teljesen kivagyunk apával együtt. Kép Miért nyuznak minket ennyit??? Állítolag az összeférhetetlenség miatt kell csapoltatnom magam. Ez nem a szülésnél derül ki??? Akkor vesznek a babátol vért, nem? UTÁLOM a vérvételt, és nagyon félek töle. Probálom nyugtatni magam, hogy a baba egészsége miatt kell, és így még hajlando is vagyok elmenni. De nagyon rosszul esik!

Pusz, Niki
Niki

Kedves Helga!
Ha az orvos csak ennyit mondott az acetonra, biztos nincs semmi különösebb gond. (Ez megnövekedhet a szervezetben csekély szénhidrát v. fokozott zsírfogyasztásnál. Lehet, hogy egy kicsit egyoldalú volt az étrended a vizsgálat elötti napokban és ezt mutatta ki.)
Szédülés: nekem is volt a múlt héten egy nap. Sajnos semmi más nem segített mint amennyit csak tudtam pihentem, tévéztem, és olvastam + felpolcoltam a lábam. Pedig nekem teljesen normális a vérnyomásom. Lehet, hogy vmi idöjárás volt a levegöben.

Kedves Niki!
Ilyenkor sajnos teljesen normális a többszöri vérvétel, a folyamatos megfigyelés.
Ajánlom figyelmedbe:
www.babanet.hu/babavar/inf/rhosszef.html
www.babanet.hu/szak/no393.htm
Ezek biztos megnyugtatnak, és remélem segítenek!
Ágci
Ágci

Sziasztok!

A fõnökök témához még az jutott eszembe, hogy a fõnököm helyettese múltkor 2 napig azon csámcsogott, hogy micsoda világ ez, hogy már egy magzatra is lehet adókedvezményt igényelni! Gusztustalan!

Niki!
Engem a háziorvosom, ha hagynám 3 hetente lecsapoltatna, mert nagyon oda akar figyelni rám. (az apósom ismerõse Kép ) De azért igyekszem szabályozni a dolgot. Bár már egész rutinos vagyok, az elsõnél még el akartam ájulni, most már meg sem kottyan. Végül is nem baj, ha tudom hogy állok a dolgokkal.

Szédülés: nekem is volt egy egynapos "rohamom", elég vacak volt és semmi nem akart segíteni. Aztán végül egy jóízû kajálás után szunyókáltam egy jóízût és elmúlott. Azóta sem volt.

Pusszantás,
Zafi
Zafi

Sziasztok!

Kata, nekem is fájdogál 2 napja a fejem, én se vettem be semmit, mert nem kockáztatom a Manó egészségét, majd csak elmúlik...

Csak már ezen a rosszulétes idõn legyek túl, és én leszek a legboldogabb és legkiegyensúlyozottab kismama a környéken :-))

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Szia Niki !
nekem is negativ a vércsoportom és most a 28.héten voltam másodszor ellenanyag vizsgálaton.
ez is jó lett és azt mondta a doki hogy több már valószinüleg nem szükséges. lehet hogy mázlim van és most negativ vércsoportú a fiam. a másik fiam pozitiv lett és olyan szép sárga volt mint a citrom.
nekem akkor is csak az Anti-D injekciót adták és most is ez fog történni szülés után.
a tökmagoknak pedig ha ellentétes vércsoportúak
majd felszivódik a sárgasága eit tudnak gyorsitani a kékfényes kezeléssel.ez ma már nem probléma. a jóindulat is átcsaphat túlzásokba...

én folyamatosan szédülök.már megszoktam.
hullámokban tör rám és pár perc alatt elmúlik.
nagyon alacsony a vérnyomásom. a kávé nem igazán segit már az csak a pulzusszámom emeli meg.

fejfájásra a 12.héttõl nekem anno engedélyezték az algopirynt.ritkán fáj de akkor nagyon.egyszer volt migrénem is nahát azt senkinek nem kivánom.
azt mondta a doki hogy inkább vegyünk be valamit ami nem káros mert a fájdalmat a baba is érzékeli és az sokkal rosszabb neki.

Helga !
acetonra a vizeletben oda kell figyelni.elõfordul a terhesség vége felé. egyik elõjele lehet a terhességi mérgezésnek is ha más jelek is utalnak rá. ha más gond nincs akkor igyál sokat mert a vese is jelezhet igy hogy kevés a folyadék bevitel.
Kisbence
Kisbence

Niki!
Ha a pároddal nem egyezik az RH faktorotok, akkor teljesen normális, hogy háromszor vesznek töled vért. Valószinüleg most csak ezt fogják vizsgálni, tehát nem vesznek le sok vért.
Nálunk is ez a helyzet, mivel RH- vagyok már volt egy ellenanyagszürésem, azt mondta a dokinéni, hogy a 28. hét környékén lesz a következö kontroll és még egy 3. is lesz. Szóval nyugodj meg! Te is RH- vagy?

Kisbence!
Az aceton az fehérje? Világosits már fel!
Tényleg a kisfiad nagyon besárgult? Azért kérdem, hogy kb mire számithat egy RH-anyuka. Ez törvényszerü, hogy be fog sárgulni??

Pusszantás: Nyuszimanó
Nyuszimanó22.

Kisbence!
Én is úgy gondoltam, hogy ha valami nekem fáj, akkor az a babának sem jó, azért kérdeztem, hátha okosabbak vagytok, hogy mit lehet bevenni. Bár végre elmúlt, de jó lenne tudni mit lehet.

Kata007
Kata007

Még valamit elfelejtettem. Tegnap este elkezdtem a Magne B6-ot. A feszült érzés elmúlt, tök jó Kép Kép
Lehet, hogy hozzájárult a fejfájás elmúlásához is???

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Laura: tegnap voltam a dokinal, telleg nem volt UH, de kezzel megvizsgalt, annak alapjan minden ok. Mindenesetre kisirtam, hogy penteken nezzen meg ugyelet alatt UH-val isKép Egyebkent nagyon szimpi volt, nekem is eloadta, hogy a maganrendelesen nem szeret kismamakkal foglalkozni, es ezentul majd a korhaz rendelojebe menjek. Te ott megkerdezed tole hogy tartozol-e valamennyivel, vagy ugy veszed hogy az ingyenes?

pusssz: orsoly
orsoly

Nyuszimanó,
A fehérje nem aceton.
Az aceton a ketonok csoportjához tartozó legegyszerübb vegyület, karbonilcsoportot tartalmaz.
A fehérjék aminosavakból állnak, és egyéb funkciós csoportokat is tartalmazhatnak.

Kis mennyiségü fehérje kimutatható a vizeletben, ha vki megfázik, felfázik. DE komolyabb problémákat is mutathat.
Névtelen

szia Nyuszimanó !

az aceton nem fehérje, tudtommal szénhidrogén.
ketontest. szerves anyag. jellegzetes szaga van amit föleg cukorbetegek lehelletén lehet érezni.
vizeletben elégtelen folyadékbevitelnél jelenhet meg nagyobb mennyiségben illetve cukorbetegségnél.
az apukám cukorbeteg innen vannak az infok.
egyébként már én is éreztem a vizeletem szagán föleg reggel az elsõnél amikor sötétebb és töményebb az egész éjszakai kiválasztódástól.
kisbabáknál is elõfordul aceton szagú lehellet de ez nem mindig a diabétesz jele. ahhoz hasmenés, fogyás stb is társul.

a másik. Roland a születése után 24 órával kezdett besárgulni. elöször a szemefehérjén láttam hogy valami nem stimmel és a következõ etetésre már nem is hozták ki. kékfényben volt egy inkubátorbna.beszöktem hozzá és hát nagyon megviselt a látványa. de megsimogattam és nem engedtem hogy elzavarjanak./ ez 15 éve volt/
nem hozták ki enni 2 napig mert állitólag az anyatejes táplálás lassitja a sárgaság felszivódását.infúziót kapott én pedig fejtem éjjel-nappal. nem kivánom senkinek...
sajna nagyon lassan szivódott fel neki több mint 40 dkg fogyott mire kiengedtek a kórházból.
azon tanakodtak hogy lecserélik a vérét, de a nagynéném nem engedte. ö ott dolgozott a kórházban. szerencsére semmi baj nem lett.
kicsit lustább alvósabb és érzékenyebb baba volt az átlagnál.bár most kamasz de ezek a tulajdonságai érdekes módon megmaradtak...
Kisbence
Kisbence

Pocok!

Köszönöm a tanácsaidat!
Nagyon gondolkozom a táppénzen, mert teljesen stresszes vagyok, minden nap sírok. Mostmár sokszor éjjel is rámjön, aludni meg nem tudok. Minden napra tartogatnak nekem valami kis "meglepetést" rosszmáj kolléganõim. Nem tudom, hogy ez mennyire hat ki a babára, de a virgonc kiscicámból megint visszahúzódó, csendes magzat lett. Félek, hogy emiatt. Féltem õt. Ennyi gonoszsággal még életemben nem találkoztam...

Mamacica(27hét3nap)
Mamacica

Mamacica !
menj el táppénzre!! pusztuljanak meg a kollegáid.
annyira dühit hogy nem tudok segiteni neked.
ha mellettem csinálnák ezt valakivel kikaparnám a szemüket. nagyon vigyázz magadra.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Ha fáj a torkotok, mit csináltok, hogy elmúljon?
Én még nagyon az elején vagyok (5 hét 5 nap) és nem szeretnék semmi orvosságot bevenni.Nincs valakinek valami jó házi gyógymódja?
SzMariann
SzMariann

Szijasztok!

Mariann, köszi!

Nyuszimanó, nincsmégKép Nagyon ragaszkodik hozzám..Lehet, hogy olyan soká jön ki, hogy egyenesen vihetjük az oviba, már akkora leszKép

Mamacica! Ne foglalkozz velük, elöbb utóbb feladják, ha rájönnek, hogy nem töröcc velük. (könnyü ezt irni) Szerintem csak irigykednek.

Szijasztok, Lara(41.) - 1 nappal a kiirás utánKép
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

Kicsit dicsekedni jöttem, képzeljétek ma voltam az elsõ terhes vérvételen és nem lett semmi bajom, ez azért nagy szó, mert eddig mikor még nem is voltam terhes mindig rosszul lettem. HÁt ugye-ugye a hõs anya most már mindent kibír!
Most megyek az eredményekért, remélem ha azokat megkapom utána is örömködhetek itt veletek!

Mamacica!
Tényleg menj el inkább táppénzre, a babád sokkal fotosabb. És én a helyedben gyed után sem mennék oda vissza dolgozni, ezek után nem hiszem, hogy egy kisgyerekes anyukával sokkal jobb indulatuak lennének.

Norci
Norci

mamacica: tenyleg sajnalatos, hogy ilyenek a kolleganoidKép Az enyemek pont az ellenkezoje halistennek: a multkor pl bementem a konyhaba, ahol epp bagoztak, nekem fel se tunt, valamit kerdeztem, de ramripakodtak, hogy menjek ki, irgum-burgum. Meg a multkor valaki felbosszantott es elpityeredtem, es akkor is ramszoltak hogy ez a huje picsa nem er ennyit, ezzel artok a gyereknek. Szal jo fejekKép De ha teged ennyire "gyulolnek" inkabb tenyleg menj tappenzre...

Pusssz: orsoly

Ui: Norci: en holnap megyek elso laborra, igaz en sosem voltam rosszulKép Na meg van egy juniusi verkepem, mutattam vedoneninek, aki mosojogva kozolte hogy jo kis tartalekokkal vagok neki ennek a terhessegnekKépKépKép
orsoly

Szia Mamacica!
Mi a búbánattal "kedveskedtek " már megint ezek a drága lelkek?

Gratula NorciKép, csak így tovább "Egy anya mindent kibír"Kép

Sziasztok! Chris
Chris

Orsoly!
Te ilyen hamar elárultad a kollegáidnak? Én még mindig dilemmázok.

Nekem egy augusztusi vérképem volt, de az nem érdeklte a védõnõt. Viszont most itt az eredmény és ezúttal hat csillagot kaptam, vagyis hat helyen tér el a normál értéktõl, igaz csak néhány tizedet, de nem tudjátok véletlen hogy ez terhes kismamáknál normális? Vagy esetleg az volt a baj, hogy nem teljesen éhgyomorra mentem. Persze hogy is mentem volna ugy mikor evés nélkül felkellni se tudok? Vagy esetleg a torecan hatása, amit hányás ellen szedek?

Mindegy holnap megmonjda a körzeti orvos, azért drukkoljatok, hogy ez ne legyen gáz.

Norci
Norci

Sziasztok!

Alig gyöztem elolvasni a lemaradásomat, jó sokat írtatok! Kép
Mamacica, tényleg nem tesz jót a stressz, szerintem is jobb lenne mindkettötöknek, ha elmennél táppénzre. Nehéz ilyenkor figyelmen kívül hagyni a gonoszkodást, mert általában a kismamák sokkal érzékenyebbek. Én pl. mostanában nagyon könnyen elsírom magam, legtöbbször jelentéktelen dolgok miatt is. Szóval ha nem megy a "süket fül" módszer, akkor inkább tartsd magad távol tölük.

Muszáj elmesélnem mit müvelt a kismanó tegnap este: kétnapos konferencián voltunk (a manó meg én), és már nagyon örültem, hogy végre hazamehetek a papájához. Eddig ha az apuci simogatta a pocakomat, a manó vagy abbahagyta a rugdosást, vagy kicsit visszafogottabb lett. Tegnap éppen ellenkezöleg. Mikor apja rátette a kezét a pocimra, eszeveszett fészkelödésbe kezdett, és 1-2 perc múlva teljesen befészkelte magát a keze alá. Nagyon ari volt, teljesen kidudorodott a pocim a keze alatt, és idönként bökdöste is. Apja teljesen elalélt a gyönyörüségtöl, vigyorgott, mint a vadalma, és most már elhiszi, hogy a baba megismeri öt. Ezek szerint kismanónak is hiányzott az apuci KépKépKép
Egyébként elég fárasztó volt a konferencia, kb. 150 partner cég ügyvezetöje volt ott, és a legtöbbjük az én pocakomat akarta megsimogatni (utálom, ha idegenek zaklatnak), és leglább 50* kellett ecsetelnem a várandósság örömeit, a kiírás dátumát, és hogy miért nem tudom a baba nemét. Persze kedves volt tölük, hogy érdeklödtek, de az 5. ember után már kezdett kissé idegesítö lenni... de nem akarok panaszkodni, híztam legalább 1 kilót, annyit "kellett" kajálni KépKépKép Kíváncsi vagyok, mit mond majd a védönö, én már 1 hónapja nem merem megmérni magam KépKépKép

Nyuszimanó, gratulálok az új otthonotokhoz! Azért vigyázz a pakolással, mi is 3 hete költöztünk, és megfogadtam, hogy semmi megeröltetöt nem csinálok, mégis azóta folyamatosan takarítok, teszek-veszek, és a dolgok elrámolása sem mindig könnyü! Szóval vigyázz, és ha kezd keményedni a pocakod, pihenj le! A költözés egyébként remekül segít majd tartani a súlyodat! KépKépKép

pussz mindenkinek,
Zsuzs (24hét3nap)
Zsuzs

Lara!

Ideje bevettni a szülõi szigort, hátha hallgat rá!

Nagyon drukkolok!

Norci
Norci

Pocakosok,

Egy "cikis" kérdés: hogyan lehet nagy pocakkal bikinivonalat szörteleníteni, ha egyszer semmit nem látok magamból?? A lábamat is eléggé nehézkes, de utálok elhanyagolt szörös ösasszonynak látszani KépKép eddig gépet (silkepil) használtam, de az egyrészt fáj (gondolom a baba is érzi), másrészt képtelen vagyok mostanában használni (gondok vannak a hajlékonysággal, illetve nem tudom hová helyezzem a pocakomat, mindig útban van). A kozmetikus lenne a megoldás? Ti mit csináltok?
KÖSZI!!!
Zsuzs (már megint)
Zsuzs

SzMariann,
Citromos, mézes gyümölcstea, negró!!!

Kedves Zsuzs!
Szerintem a legjobb egy kedves kozmetikus! Én múlt héten voltam, mert már nagyon nem látok a pocimtól semmit. Tök aranyosak voltak, nem csináltak semmi gondot belöle. Mikor készen voltam, félénken kérdeztem, jöhetnék egy hónap múlva is. Mondták, hogy természetesen, söt szoktak is, "rendebe tetessék magukat"!:-)))

Ágci(34)
Ágci

Sziasztok!

Lara,nekem az elsõ baba 13-ára volt kiírva.Eljött 13-a:SEMMI.Aztán 14-én késõ éjjel kezdett hozzá készülõdni,így 15-e a szülinapja.(Addigra már túl voltam egy függöny nagymosáson,úgy is mindegy alapon.)Szóval,ne izgulj,jól érzi magát ott.Meg egyébként is említetted a hosszabb ciklusodat...Csak én bírnám eddig.Attól félek,nekem hamarabb jön,pedig akkor nem tudok ott szülni,ahol szeretnék.Szorítok nektekKép

Norci,nekem is kb.ennyi db.minimális eltérés volt,de a doki azt mondta,hogy ez a terheseknél normális.Persze,nyilván nem ugyanazok lehetnek.

Mariann(31+5nap)
Mariann

Mariann!

Köszi azért megnyugtattál.

Norci
Norci

Sziasztok!
Zsuzs!
Jó olvasni, hogy neked már ekkorákat nyújtózkodik Pocaklakó. Én még sajna semmit se érzek kivülröl, tényleg igaz lehet, hogy az elülsö fali méhlepénnyel egy kicsit még várni kell, hogy végre láthassam a mocorgásokat!

Most már egyre inkább úgy vagyok a költözéssel, hogy lesz ami lesz, nem fogom agyon dolgozni magam. Azt a pár napot kibirjuk az utazásig nem tetötöl talpig puccos lakásban is, utána meg ráérek majd szép apránként megcsinálni mindent. Ráadásul az egyik nagyon jó ismerösöm, aki jött volna segiteni, éppen szerdán hajnalban utazik Mo.-ra, szóval még ez is kiesik.

Na mind1, azért nagyon be vagyok sózva. Úgy várom már, hogy a babakuckót is kialakithassuk végre, bár tudom, hogy az még nagyon messze van. Úgy döntöttem, hogy karácsony meg Újév között azért már meg kéne lennie mindennek.

Ja képzeljétek, elkezdtem egy kötött macisKépoverált kötni Nyuszimanónak, a lábrésze már majdnem készen van! Ha meg visszajöttünk Mo.-ról nekiállok varrni is(babatakaró, falikép meg fejvédö a kiságyba). Aztán meg jön a karácsony! Lányok, annyi mindent kell csinálni, és ez annyira jóKép
Nektek jut idötök ilyesmire? Persze nekem is csak azért van, mert nem dolgozomKép

Kisbence:
Ha az aceton nem fehérje, akkor miért irtad, hogy ez lehet pl. a jele a toxémiának??? Tudtommal, ha ilyen betegség alakul ki, akkor fehérje jelenik meg a vizeletben.

Pusszantás, megyek kötni, sajna a párom még mindig dolgozikKép
Nyuszimanó
Nyuszimanó22.

Drága Mamacica!

Nagyon átérzem a Veled történteket. Sajnos velem is hasonló dolgok történnek az utóbbi idöben. Mióta a fönököm megtudta, hogy babát várok egyfolytában piszkál. Már sokszor bögtem miatta a Wc-ben.
Hogy késöbb járjak dolgozni, na az nálunk elképzelhetetlen, söt ki volt akadva, a túlórák mindennaposak és kötelezöek. Az a furcsa az egészben, hogy eddig a kedvence voltam, de ennek már vége - ezt meg is mondta a szemembe. S mindezt negyed órás késéssel indokolta. Egyfolytában fúj rám, nem köszön, ha kérdez is valamit, azt a legnagyobb undorral teszi. (egyébként nöröl van szó) Még véletlenül se kérdezi meg, hogy hogy vagyok. Mikor festés volt a mhelyen, nem akart elengedni szabira, ott kellett ügyelnem nekem is a festékszagban. Olyan dolgokért engem von felelösségre, amiröl nem is én tehetek. De föleg a hangnem az ami nagyon bánt, meg ez a 180 fokos fordulat, amit úgy érzem, nem érdemeltem ki.
Most nagyon belegázoltam a terveibe, pedig soha egy percig nem titkoltam, hogy babát szeretnénk. Meg nem is tudom, mit gondolt két évi házasság után...
A táppénzen nagyon gondolkodom én is, csak a munkatársaim társasága hiányozna nagyon. S április még messze van. De én is gyomorideggel kelek...

Kitartás Neked is Mamacica! Húzzunk el a francba, mit gondolsz?

Rita
Krita

Sziasztok!

Helga! Bocsánat, ha elhanyagoltnak érzed magad, de én hozzászagolni sem tudtam az acetonhoz és a szédülésekhez. Azért remélem, már jobban vagy. Kép

Mamacica, KRita! Teljesen együttérzek veletek, én ezért maradtam otthon táppénzen a 14. hét után. Nekem egyébként a kolleganõim kedvesek voltak és hiányoznak is, viszont a fõnököm volt annyira szemét, hogy inkább a táppénzt választottam, és nem bántam meg.

Orsoly! Lehet, hogy találkozni is fogunk pénteken UH-n? Én a párommal megyek, 10 óra körül. És te?

Lara! Még mindig szurkolok neked! Sokszor szívesen lennék már a helyedben, sokszor viszont egyáltalán nem. Kép Kép Kép

Pusssssz mindenkinek: Laura33
Laura33

Sziasztok Kismamák!

Azért megnyugtató, hogy mégsem felejtettetek el teljesen! Köszi! Csak olyan rossz volt olvasni, hogy én itt aggódok az aceton meg a szédülés miatt és ti semmit sem szóltok rá! Mostmár sokkal jobb! Kép

Az acetonnal kapcsolatban azt mondta a doki, hogy rengeteget kell innom, és be is vált, a mai vizelettel nem volt gond.
Sajnos a szédülés még mindig tart. Az a gond vele, hogy nem csak néha jön rám, hanem állandóan szédülök. Már jártam ideggyógyásznál is (a háziorvosom küldött el), de semmi biztosat nem tudtak mondani. Ma tanácsadáson a nõgyógyász megnyugtatott, hogy ez nagyterhességben elõfordul, pláne ha idõjárásváltozás van. Úgyhogy minden rendben, már nem aggódom, csak olyan bénának érzem magam, hogy szinte semmit sem tudok egyedül megcsinálni! Kép

Hadd dicsekedjek el: az orvos azt mondta, hogy a baba feje beilleszkedett, mostmár bármikor megindulhat a szülés, legyek készenlétben!
Most nagyon izgatott vagyok és alig várom, hogy láthassam a Picurkámat!

Megfázásra (én is meg voltam fázva 3 hete) a doki azt javasolta, hogy rengeteget pihenjek és akkor nem fordul rosszabbra a helyzet. Sokat kell inni (fõleg mézes teát), de ha a láz eléri a 38 fokot, feltétlenül orvoshoz kell menni, mert a lázas állapot koraszülést, vetélést indithat meg.
Ja, és nagyon fontos a citrom, és a kamilla.

Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!Kép
Helga - 37.

Kedves Gabi!Szeretném ha beírnál a táblázatba,Beáta vagyok és 2001.10.11.-én kisfiam született neve Martin!(3760g 55 cm).
Beáta

Kedves Beáta!
Minden jót és sok boldogságot kívánok! Az idöpontot elég jól betartotta a nagyfiú!:-)))

Kedves Helga!
Vigyázz magadra,ne aggódj, föleg ha már a finis közelébe értél, és értesíts majd minket, ha világrajön a pici!

Jó éjszakát mindenkinek:
Ágci
Ágci

Sziasztok!

Krita, Mamacica!
Annyira sajnálom, hogy így állnak hozzá a munkahelyeteken. Ilyenkor derül ki, hogy mennyi emberség van az ember fönökében.

Valamit muszáj elmondanom nektek ezzel kapcsolatban.
Én hál'istennek nem panaszkodom. Mivel táppénzre vettek a múlt héten, nekem muszáj volt elmondani a fönöknek, mert vannak határidös munkáim. Hát mit mondjak? Nagyon pozitívan állt a dologhoz. Azért azt hozzáteszem, hogy 2 hónapos kisbabájuk van. Ezek után tegnap csörög a mobilom. A fönök titkárnöje hiv, hogy mennyire vagyok beteg. Még meg is lepett, hogy csak nem be kellene mennem valamiért? Nem! Szombaton az október 23-ára rendezett állofogadáson kellene jelen lennem, mert fömunkatársit kapok. Kérdem én: de hát tudjátok, hogy terhes vagyok??? Válasz: mit foglalkozol vele? Az ilyet nem elöre adják, hanem az elvégzett munka elismeréséért. Hát ledöbbentem. Nem bántanak, vagy alámtesznek, hanem inkább löknek rajtam nem is egyet, hanem kettöt a ranglétrán. Kép Kép Kép

Én kívánom, hogy mindenkinek így álljanak hozzá a dologhoz. Persze most mehetek ruhát venni, mert a régi kosztümök kissé már feszülnek rajtam. Kép Kép Kép Úgyhogy ma ruhát vásárolok.
Jó dumcsizást, a vásárlás után jövök!

Kata007
Kata007

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van és növeszti a pocakját!
Én Mamacica helyében már rég táppénzen lennék!
Helga, nem írnád meg az e-mailcímedet, valamit szeretnék kérdezni tõled!

Üdv.:
Moncsi- már 27.
Moncsi

Sziasztok!

SzMariann,
Vegyél torokfájásra Septofortot vagy Strepsilst, én azt szoktam szopogatni. Egy kendõvel pedig kösd be a torkod, melegít, és még öltöztet is. Kép

Norci,
Az, hogy a vérképed "hatcsillagos", szerintem ne idegesítsen. Az enyém is sok csillagos volt, a doki néni viszot azt mondta jó. Gondold, csak el, 50%-al több vérünk lesz/van abban több a vérsejt is. Mindenféle vérsejtbõl több van. Szóval ne aggódj.

Zsuzs,
Nekünk is így volt, a kiscica legalább a 23-24.-hétig semmit nem produkált a papájának, utána kezdte el, hogy belesimult a tenyerébe, elõször egyészen óvatosan, olyan édes-drága volt Kép utána meg már rugdalja is Kép papa persze boldog. Sokszor még a szeme is homályos amikor érzi õt Kép imádom!
Viszont a nagymamákkal még most sem haverkodik. Szerintem fülét-farkát behúzza amikor meghallja "Hagy simogassa meg mama az õ pici unokáját!" Kép Kép
Bikinivonal: én sehogyse szörtelenítem. Nem látom, így nem zava milyen Kép - fú, tényleg, milyen dzsungel lehet már arrafelé Kép Kép Kép

Rita,
Akkor úgy látszik sorostárasak vagyunk Kép Csak Neked még nagyon sok van hátra Kép "Szerencsére" nekem az elején nem voltak gonoszak. Igaz, azt senki nem kérdezte soha, hogy hogy vagyok, de nem is bántottak. Mostanában kezdõdött ez a rosszindulat. Én is WCben szoktam sírni, mint te. Kép Viszont kitaláltam, hogy behozok CDket és zenét hallgatok fülhallgatóval. Sokat segít ám, dikert vidám számokat hallgatok. Nekem mindig is erõs adott a zene. Esetleg próbáld ki ha van rá lehetõséged. Nekem azért is jó, mert nem hallom ki mit pletykál. Megpróbálom még húzni az idõt, és kitartani. Hátha sikerül. Nekem most nagyon rosszul jönne ha táppénzre kellene mennem, így sem állunk valami jól.
Nagyon vigyázz magadra kérlek! És ha megteheted menj táppénzre!

Helga,
Drukkolok! Ez a legizgibb, amikor már beilleszkedett és várod, hogy megszülessen Kép De jó neked! Én még csak azt várom, hogy hátha a 3D UHn megláthatom a kis arcát!

Köszönöm mindenkinek az aggódó szavakat és az együttérzést! Nagyon nagyon jó, hogy ti vagytok, hogy ti megértetek! Nem is tudom mi lenne ha nem bátorítanátok, biztosan ezerszer rosszabb állapotban lennék!
Örök hála Lányok!

Pusszantás, bocs a hosszért....

Mamacica(27hét4nap)
Mamacica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?