Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A szülés után hullt valamelyiteknek a haja?Kb.4hete hullik az enyém.A terhesség alatt olyan szép volt,most pedig lassan kopasz leszek.

Gira!

Szerintem is válassz orvost.Nekem fontos volt,hogy valaki odafigyeljen rám.4 hetente jártam hozzá,és mindent meg lehetett vele beszélni.

Hajni!

Meg szoktam dicsérni,tényleg egy jó férj.Nap mint nap elmondja,hogy mennyire szeret minket.

Ildi
tfildiko

<font color="ff0000">Szia babamama!!Írtam emailt,hogy kellene a kiságy!Ha már nem másé.Holnap mehetünk érte?Írd meg a telefoszámod emailben!Puszi
Ildi</font>
ildi10

Gira! én tavaly hetekig bent feküdtem vérzéssel, akkor a saját fülemmel hallottam amint mondja az egyik doki a kollegáknak, hogy "akinek nincs saját orvosa küldjétek haza". Ugyanis nem tudták hova felvenni az új betegeket.
Amugy megteheted hogy szülés elött 2-3 hónappal választasz orvost, én Ágihoz hasonlóan a terhesgondozást is olyanra akartan bizni akiben megbizok, tudom bármikor rámér és ismeri az elözményeket is.

Ildi! nekem 5 hónappal utána szörnyen hullott, ugy 2 honapig. Ez normális.

Nina! szivesen. Irhatnál mi van veletek!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Na ha nem pofátlanság... :D:D

Gira: dokit mindenképp válassz, én szülésznőt nem választottam, de szerintem egy nagyon kedves, segítőkész és felkészült lányka asszisztálta végig a Viki születését a császárig - nyolc óra vajúdás - és talán szerencsém volt. De orvost mindenképp válassz! Szerintem (is).

Gabi3: aranyos vagy, hogy emlékszel még ránk, amikor újra szültél, gyakran kuksoltam be ide, hogy mizújs veletek! Kép

Mennem kell, sziasztok!
petra28

A halványodásnál, azokra gondoltam, akik már több, mint egy év nem jártak erre, vagy kifejezték, hogy nem fognak. Mondjuk én személy szerint sajnálom, hogy Meso és Zsófi nem jön már, mert szerintem úgy kerek a világ, hogy van, akinek ez a véleménye van akinek az. Milyen unalmas is lenne, ha mindenki mindenről ugyanazt gondolná!

Petra!
De jó, hogy jeletkeztél!

Gigi!
Léna is mostanában, csak akkor szopizik, ha tényleg éhes vagy ha álmos, vagy éjjel, ha felébred és gyorsan vissza akar aludni, egyébként sokkal érdekesebb minden más.
Gratula a felálláshoz! Biztos hamarosan megtanul leülni is.

Tünde!
Gratula a fogacskához! Alul van ugye? Én nagyon figyelem Lénát, és csak akkor kap cicit, ha a nyelve jó helyen van. Érted ugye?

Angi!
De jó, hogy jelentkeztél! Nagyon várjuk ám a híreket!

Ildi!
Léna 3 hónapos volt, amikor drasztikusan elkezdett hullani a hajam. Hormonális. Miután elegem lett belőle, hogy mindenhol az én hosszú hajszálaim vannak, férjem levágta géppel majdnem tarra.

Találkoztam Enikővel, szépen kerekedik. Meg Ildi10 veled?

Nóri
norcee

<font color="0000ff">Szia Norcie!
Igen velünk találkoztál!Jót sétáltunk,Enikő tanít babázni!
Néztem a képeidet,nagyon szép ez a kórházi szoba!A klinikán is ilyen vajon?

Petra!Te szültél 2-szer Koloszárnál?Vagy egy másik Petra?Én is nála fogok,csak kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!Köszi,ha írsz!Van emailcímem is!
Holnap uh,utána beszámolok!Puszi
Ildi</font>
ildi10

Petra,most látom a táblázatban,hogy egy éve szültél,bocsi!
ildi10

Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni, annyit írtatok Kép.
Sajnos nálunk nagy a nyűgi 2 napja, egyszerűen nem tudtam gépezni, csak pihentem. Nem tudom, mi történt az én mintagyerekemmel, de totál kicserélődött... Semmi nem jó Neki, sír, aztán hirtelen nevet. Szeszélyes nagyon. A fogacskákra tippelek, sztem azért ilyen. Bár éjjel nincs gond.

A Babák szépek, nagyon, szépen gyarapodnak Kép.

Zita,
mit intéztél a dokinál?

Dancsi,
hogy vagy? Gabi3-nak igaza van, lelki eredetű a dolog. A láz pedig izzó haragot, dühöt jelent. Próbáld túltenni rajta magad és lazíts kicsit. Jót fog tenni Kép.

Gabi3,
hogy haladnak az előkészületek a keresztelőre?

Karmen,
azt elfelejtettem odaírni, hogy császár volt.
Sajnálom a Kislányodat, hogy folyik az orra, jobbulást kívánunk Eszterrel Kép.

Tünde,
Gratula a fogacskákhoz! Tomika igazi kis ragadozó! Nem semmi lehetett, ahogy elkapta a cickódat Kép. Azért nem okozott kárt, ugye?

Enikő,
jó olvasni, hogy ilyen boldog vagy! Visszajönnek a várandósság-kori élményeim Kép. Örülök, hogy a Picid is rendben van, nyilván még nem akarja megmutatni a kis "kuksót, vagy puncogóst" Kép nektek.

Ildi,
nekem is 3 hónap után kezdett hullani a hajam, elég gáz volt, de mostmár minden okés. Amúgy természetes, mert a várandósság alatt nem hullik semmit csak dúsul, aztán meg levedled a fölösleget. Ezt egy könyvben olvastam, aztán nem is izgattam magam.
Jó, hogy ilyen jó párod van, szerencsére az enyém is okés. Ő fürdeti Esztert, én eddig kb.5-7 alkalommal fürdettem. De ez így nagyon jó Kép.

Melinda,
nem irigyellek a tanulás miatt, Lottinak jobbulást!

Folytatom mindjárt.

Kép

Kép
eszteranyu

Szia Ildi, én nagyon meg vagyok elégedve a Kolival, egy higgadt, bizalmat árasztó és szerintem nagyon jó orvos. Nekem 99-ben egy komolyabb műtétet csinált, tavaly pedig a szülésem nem volt egyszerű - úgyhogy szerintem bízz benne.
Beszart az outlook-om, de ha gondolod, nagyon szívesen elküldöm valamikor, ha már végre működik a szülitörit tavalyról. Talán érdekel.

Bekakilt egyévessel az ölemben írtam eddig, hát most asszem távozunk, mert rémesen penetráns.

Norcee, aranyos vagy az üdvözlésért, köszi!
petra28

Sziasztok!
A héten nem tudtam jelentkezni, mivel fősulis hetem volt, de azért visszaolvastalak benneteket!!!
Mi jól vagyunk, a picike mocorog már nagyon, napok óta 4.30-kor arra ébredek, hogy oldalba rúg többször!!! :-) A kis drága!!!
Holnap megyünk genetikai UH-ra Kecskemétre, nagyon remélem, hogy minden rendben lesz megint!
Puszi nektek, vigyázzatok magatokra és a babákra!

Meli
19+5 hét
meli27

Szóval,

Erika,
nagyon szép amit írtál arról, hogy ki kell sírni magukat-magunkat. Ezen nagyon elgondolkoztam és teljes mértékben igazat adok neked.

Nóri,
a szopiról: végre nem csak én szoptatok sokszor egy nap! Kép Eszter is sokszor szopizik még mindig. Bár már a délelőtti teljesen kimarad, még marad a reggel, dél, este, meg amikor csak úgy nasizik. Kb. 4-5 még mindig. És mennyien kérdezték felvont szemöldökkel, h még mindig szopizik?!

Angi,
jól nézel ki Kép és örülök a boldogságotoknak Kép
Gyógyuljatok meg!

Babamama,
Luca nagyon aranyos Kép!
Tündétől kaptam meg az elérését a dalnak, mindjárt leírom (csak akkor nem volt jó a babanet)
http://www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?tipus=olv&cim=N%C3%A9pdalok&id=168

Eldugulok,
jójcakát Mindenkinek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Petra!Jöhet a sztory!!!Milyen a zsülőszoba és te milyen szobában voltál utána?
ildi10

Mégsem:

Sütöttem 3 tököt, most lett kész, nagyon finom!
Mondjátok már meg léci, céklát hányszor lehet adni egy héten? Ma megfőztem egyet (2 órahosszat) Eszternek (imádja-végre már valamitKép), evett is belőle, de holnap adhatok Neki? Tudjátok, spenótot
csak 1x 1 7en. 10 hós lesz holnap ;)

Gira,
A dokiválasztásról:
A kórházban viziteknél az volt az első kérdés a vizitelő dokitól, hogy ki a dokija? Kép
Viszont amikor benn voltam, feküdt egy anyuka, akinek nem volt fogadott dokija. Császáros volt és a Kornél doktor minden nap 4-5 alkalommal (!) bement hozzá megkérdezni, hogy van, hogy érzi magát. Ilyen is van.
Nekem éjjel 1/2 11-kor folyt el a magzatvizem (fájásom nem volt), bementünk a kórházba, nagy álmosan kijött az ügyeletes doki, felvette az adataimat azzal a nagy kopogós írógéppel, majd elment.
A éjszakás szülésznő nagyon aranyos és kedves volt, befektetett a szülőszobába (2 szülést hallgattam végig), többször bejött hozzám, kaptam nyugi-szurit is. Felhívták a dokimat, aki ellátta utasításokkal őket, aztán ennyi. Reggel bejött (már 3/4 6-kor), úgy kabátban megkérdezte, hogy vagyok... ekkor már 5 percesek voltak a fájások. Rendes volt, meg minden...
Szerencsére délelőtt én voltam az egyetlen vajúdó és a szülésznő szinte végig velünk volt (Apa is ott volt).
Reggel 6-kor volt műszakváltás, reméltem, h ugyanilyen rendes szülésznő lesz a délelőttös is. Nem csalódtam Kép.
Mondta, h nyugodtan ordítsak, ne foglalkozzak senkivel. Azt csináljak, ami jólesik. Séta, fekvés, pisi, stb. Nagyon jó fej volt, Neki köszönhetem, hogy a nagy fájások ellenére sikerült megőrizni a humorérzékemet. Ő mondta, h mekkora haja van a babának!
CTG-re a kórházba jártam és mindig ő volt ott.
Aztán sajna csak csaszi lett (ő a dokinál hamarabb mondta, hogy az lesz).
Szóval érdemes szülésznőt is fogadni, nagyon sokat számít!!!
Én legközelebb tuti megfogadom, a neve Simonné Katika. Fantasztikus ember.

Amúgy ma indul megint a Szülőszoba a kettesen, 3/4 11-kor.

A témához még annyit, hogy Kandász Andreát idézzem:
A fogadott doki azért kell, mert nem mindegy, kire bízod az életeteket.

Tényleg eldugulok!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!
Nézem közben a szülőszobát és megkönnyeztem az idézetedet.
Neked miért lett csaszi?

Nóri
norcee

sziasztok,

képzeljétek, meggyógyultam hipp hopp. Tegnap Jozsó megkapta a 4 hós szuriját, 1 hónap csúszással. Dokinéni láz megelőzésre akart neki adni Panadolt, de Jozsó baba, ha neki valami nem ízlik és tuszkoljuk, akkor hány. Na, ki is hányta a 4 órás kajcsit. Megkapta a 2 szurit, jól kikattant tőle, és nem fogadta el a cicimet. Én nem akartam erőltetni, gondoltam, majd 7-kor a fürcsi után. Szegénykém piszok éhes, meg fáradt lehetett akkorra, mert ezerrel rácuppant a fájós mellemre és csak szívta, szívta, szívta. Mire befejezte, elmúlt a fájdalom a mellemben. Biztos lehetett valahol egy pici elzáródás, csak nem lehetett még kitapintani. És már lázas sem vagyok.

De a szuri azért megviselte szegénykémet, felkelt 11-kor, nagyon bömbizett, és csak a mellemen nyugodott meg. Nem is evett, csak a szájában volt a cic és közben hüppögött. Ha kivettem a szájából, akkor sírt. Meg simogatni kellett a buksiját. Na így elvoltunk vagy egy jó fél óráig, mite elaludt. És húzta 6-ig, akkor evett, kakilt, majd beájult megint, én pedig nem is cseréltem neki pelit, inkább szundizzon. Remélem nem fogja kicsapni a popóját, mert még mindig alszik.

Amúgy abban igazatok lehet, hogy lehet a parától lázasodtam be, a fene tudja.

És dokinéni csak hüledezett Jozsón, hogy mennyire forog, pörög, meg hogy már 3 foga van,mert tegnap kibújt a 3. fogacskája is. Meg azt is mondta, hogy ritka az ilyen makacs csecsemő, aki inkább éhezik, minthogy elfogadja a poharat vagy a cumit.
Vendég

Dancsi:
Sajna elég sok makacs csecsemő van. Az enyém 18 hónapig nem fogadott el semmitKép
Örülök, hogy rendbe jöttél.

Karmen:
Ok majd írok csak ... tudod idő..

Petra:
Én is emlékszem rád, persze.
Volt akkor valami vita, és azt hittem berágtál.
Nina
nina74

mi az, hogy semmit? Addig csak szopott? Kép Kép Kép
Vendég

Dancsi, makacs, de okosKép Jó, hogy elmúlt a lázad.

Képzeljétek, elfelejtettem megnézni tegnap a szülőszobát, pedig egész nap azt vártam, már a neten is elolvastam a tartalmát! Nem tudjátok véletlen, megismétlik valamikor? Nagyon sajnálom...

Meli, majd számolj be az uh-ról!

Kriszti, nem lehet, hogy csak Simon Kati simán? Egy középkorú hölgy, ugye? Mert akkor ő tanít a fősulin, csak időnként dolgozik bent szülésznőként. Engem is tanított addig a pár hétig, míg jártam. Tényleg kedves.

Gigi, emlékszem Benedek is ilyen volt, volt amikor csak eldőlt mint egy zsák, ha elfáradt, mert nem tudott leülni. Sokszor körberaktam párnákkal, hogyha eldől, ne üsse meg magát, de ha teheted, a legjobb, ha most egy darabig mellette vagy amikor csak lehet. Nem sokáig fog ez már tartani valószínű. Addig is kitartás.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Dancsi:
Gyakorlatilag igenKépKép
Nina
nina74

Erika,
én is elfelejtettem, annyira kivoltam bukva már. De olyan későn is van, majd legközelebb felveszem inkább.

Nina,
az nem semmi, de szerintem az én Jozsóm is ilyen ciciőrült lesz, ami ok is lenne, ha nem gyulladna be folyton a mellem.
Vendég

ha van itt valaki és tudja a női klinika portájánakl a telefonszámát irja már le nekem.
Kössz Nina
nina74

Nina, 545-757

gerika

KösziKép
nina74

Sziasztok!

Tegnap a Noémi végigsírta az egész napot.Ennyit még soha nem hisztizett.Ölben sem érezte jól magát.Az éjjel is sokszor felébredt.A mai nap is hisztivel kezdődött,nem akar aludni.Összeszámoltam,hogy mennyit aludt tegnap.Kb.9órát.Remélem,a mai nap jobb lesz.Már megint sír!!!

40perc ringatás után elaludt az ölemben.

Kármen!

Remélem,hamar abbamarad a hullás.Nem szeretnék kopasz lenni.

Kriszti!

Mi ketten fürdetjük mindig.(Én inkább csak besegítek.)Az esti etetés is mindig az övé.Addig én elpakolok a konyhában,reggelit csomagolok a férjemnek,kifőzöm a cumikat stb.

Nóri!

Nekem 20 éve hosszú a hajam,sajnálom levágatni.Nem tudom elképzelni,hogy milyen lennék rövid hajjal.Te nem sajnáltad,hogy levágtátok?

Ildi
tfildiko

Én sajna Alias rajongo vagyok, igy a szülöszobát nem láttam.Kép

Kriszti! Katika tényleg nagyon aranyos, velem még Aranka volt nagyon megértö, én öt választottam volna ha nem császárral kellene szülnöm.

Nina, ok, csak jo lenne hallani Rólatok!

Dancsi! Örülök meggyógyultál.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Ildi, Gabomamo megvette az ágyat, illetve szombaton fogja, ha esetleg meggondolná magát, szólok.

Ne haragudjatok, a freemailről nem működött a levélküldés.

Ági, nem ismerem a csajszit, anyám barátnőjének a lánya ismeri, de majd kiderítem. Ha megtudok valamit, szólok.

Azt hiszem, az én ölembe is kakitermés hullott, úgyhogy megyek:-)))
H
babamama

Dancsi!

De nagyon örülök,hogy már jól vagy.Remélem,többet nem leszel ilyen rosszul.

Zita!

Mit mondott a Molnár G.?

Már fel is ébredt,aludt fél órát.Most vigyorog,de biztos nem sokáig.Miért nem alszik?
Na már sír megint!!!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Gira! ÜdvKép. Én nem beszéllek rá mindenképp a fogadott orvosra. Egy problémamentes terhesség után egy komplikációmentes szülést BÁRKI le tud vezetni, és legalább nem gyorsítanak feleslegesen, ui senki nem siet!!! Én azt mondom, akkor legalább békén hagynak, meg a természetre, a szülésznők pedig teszik a dolgukat, Ők tündérek szinte kivétel nélkül.
Gigivel értek 1et, esetleg szülésznő fogadást érdemes meggondolni.
És persze ezzel se le akarlak beszélni az orvosfogadásról, csak ez is egy alternatíva, nem feltétlen elvetendő... Főleg, h anyagilag nem kicsit megterhelő egy orvos fogadása...

Annyi mindenre szeretnék még ragálni, de kevés az időmKép

Azért egy képet dobok Nektek:

.:Angi:.
angiszeged

Angi, egy fogadott orvos sem mindig sietteti az esemenyeket.

Most csak ennyi, mert eppen szoptatok.

Agi
agi77

nem vette fel valaki esetleg a Szülőszobát a Tv-ben?

Angi,
hol a kép?????????????????
Vendég

Gira,
én baromi hálás vagyok az orvosomnak, mert ha Ő nincs, ki tudja mi történt volna velünk. Nálunk az volt a szitu, hogy az UH picinek mérte a babát, de a dokim szerint nagy volt. És neki lett igaza, téraránytalanság miatt elakadt volna Jozsó és ki tudja, milyen következménye lett volna ennek. Meg a köldökzsinór is 3-szor volt a nyakára tekeredve, de ugye ez nem látszott, csak a dokinak gyanús volt, hogy miért nem tud lefelé menni a baba, meg miért esik le néha a szívhangja.

Szóval szerintem gyermekünk születése nem az a dolog amin spórolni kellene, sőt. Én egy fiatal, tapasztalatlan orvosnál sosem szülnék. Persze nem a legnagyobb profhoz, meg a legfelkapottabb dokihoz kell menni, de szerintem Szegeden nagyon sok jó szakember van.
Vendég

bocsi, közbejött ezaz, de itt vannak a képek:

Kép

Kép

Ezek aznap készültek, mikor hazaértünkKép

angiszeged

Gira!

Teljesen egyetértek a Dancsival.Ha nem választottam volna orvost,ki tudja hány napig vajúdtam volna még.(Mivel nem tágultam semmit.)A szülésznőm mondta,hogy volt már olyan,akit több napig hagytak szenvedni.Így is 1 és fél napon át szenvedtem.Mi lett volna,ha nincs orvosom.Az ügyeletes doki nem hitte el,hogy mennyire rosszul vagyok.Én is biztos jó orvost választanék.Mi sem vagyunk tele pénzzel,de ezen nem spóroltam.

Ildi
tfildiko

ANgi,
csudaszép ez a kislány! Kényelmes neki az utazóágy? Jozsó utálta, igaz mi nem vettünk bele matracot, mert nem fért volna az autóba.
Vendég

Ági! Persze, h nem biztosKép. De sajna sokszor a családját otthon hagyó orvos siet. És nem feltétlen fogja a szülő nő kezét szorongatva kivárni, h vajúdjon 12órát. Míg egy ügyeletesnek tök mind1, hiszen a műszakját így is úgy is el kell töltenie.
De Nekem is van, volt orvosom, és elégedett is vagyok most, nagyon, ennek ellenére el tudom képzelni, h mehet ez anélkül is, h az ember sok10ezret hagyjon ott egy embernek, aki tulképp valljuk meg őszintén, nem sokat tesz. És vagy ott lesz, vagy nem.

angiszeged

pl. nekem nem akartak EDA-t adni, de a dokim odaszólt, hogy azonnal kössék be és megkaptam. Persze addigra már én is balhéztam miatta. Elintézte, hogy olyan szobában legyek, ahol nincsenek cigók... Sőt, napokig egyedül is voltam, csak a végén lett szobatársam. Ha nincs saját dokid, lehet bevágnak a 10 ágyasba.
Vendég

Dancsi!
Vettünk bele matracot, és Apukám vág bele egy bútlapot is 7végéig. Szóval teljesen komfortos így. Előnye, h Virág nem tud belenyúlkálni, bár felmászni erre is tudKép. És idő kérdése (napok), h bele is másszon, már látom. Szóval résen vagyunk folyamatosanKép

angiszeged

Úgy ok. Kép Kép Ebben igazad van, hogy jobb ha nem nyulkapiszka..... Ma is sétáltunk Jozsóval, és most már minden kisgyerekes anyukát ismerek a környéken és leállunk dumálni. Ciki, de én rájuk szólok, hogy a gyerekem nem nyúlkapiszka. Főleg szutykos, homokozós kezecskével nem fogdossuk a baba kezét, meg a játékait.

Tejcid hogy áll?
Vendég

csak szólnék, hogy már 4 fogunk van.
Vendég

Angi!

Gyönyörű a kislányod.

Dancsi!

Gratulálok a 4foghoz!

Ildi
tfildiko

Angi, nagyon szép! Mintha nem is újszülött lenne...Kép

gerika

jaj, lányok, Jozsó lázas, fél órája még nem volt. 38 fokos, kapott egy kúpot még mit csináljak?????????????????? De jó kedve van, csak megfogtam véletlen a homlokát és akkor vettem észre, hogy forró.

Mondjuk ez nem akadályozta meg abban, hogy hőmérővel a popsijában megforduljon a pelenkázón.

Tegnap fél 6-kor kapta a szurit, lehet ettől van? Már majd 24 óra eltelt azóta.
Vendég

Gira: A szülésznő a legfontosabb, de az is jó ha ismersz egy dokit, ill. ő is téged, nekem mind kettő volt. Egyiket sem bántam meg. A szülésznővel több mindent meg tudtam beszélni,a doki meg uh-zott és gyogyókat adott ha kellett, márpedig sajna kellett.

Melinda: Szegény Lotti, Flóra szokta emlegetni, hogy bölcsibe jár. Kép Jó tanulást!

Mindenkinél kakaszüret van! Azut hiszem Bátor is termelt a bugyorba. Mi most kicsit lassítunka hozzéátápival, Bátornak éjjel fájt a pocakja. Végig mellettünk aludt, nehogy felébressze Flót.

Kriszti: Nekem könnyű dolgom van, mert nem nálunk lesz a keresztelő, hanem Öcsödön anyósoméknál. Most ő a háziasszony, csak gondoltam sütök én is egy adagot.

Ildi: A hajhullás teljesen természetes, nekem 3 hónaposan kezdett el hullani, de úgy hogy én is azt hoittem, nem marad egy szál sem, mostanra kezdett csillapodni.

Dancsi: Biztos a szuritól van láza Jozsónak.

Angi: Hatalmas Bogi baba.

Megyek mert Bátort nyomja a kaka.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Angi!
Nagyon szép Bogi baba!KépJó húsban van! Ügyesen szopizik már?

Ildikó!
Most olvastam, hogy tanító vagy. Hol tanítottál szülés előtt?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!
Tegnap vagy 20x fakadtam sírva, a szülőszoba alatt Kép A végén meg szabályosan zokogtam Kép Nem vagyok normális Kép (eddig se voltam)

Angi: Tényleg, valami gyönyörűséges BogibabaKép Fantasztikusan szép kislány. Én is ilyet akaroooooook!!Kép

Dancsi: Sztem ha nem túl magas a láza, akkor ne kúpozd Jozsót, hanem inkább hűtőfürdőzd. Én kúpot csak legvégső esetben szoktam adni Boginak (hál Istennek tél óta nem volt beteg). Előbb mindig hűtőfürdőzöm, hogy a szervezete maga bírkózzon meg a bacikkal, vagy mikor mivel! Sztem is a szuritól lázas. Borogatni kéne a kis lábacskáját is(ha oda kapta a szurit). Nagyon sajnálom, hogy így megviseli a kicsit ez a fránya oltás. Gyűlölöm az oltásokat! Kép

Nóri: Gömbölyödik, gömbölyödik a pocim, nemsokára már gurulni fogokKép Mikor mentek Gabiciékhoz? Meg szeretnélek kérni, hogy légy oly kedves vidd el Neki azt a papírt, Ti gyakrabban találkoztok! Kép Egyébként, hogy vannak? Már nem is emlékszem mikor írt ide utoljára! Kép Igazán adhatna valami életjelt magukról Kép

Gira: Üdv Kép Én is azt javaslom ha orvost nem is, de szülésznőt feltétlen érdemes fogadni. Igazából Ő az aki tesz is érted valamit a vajudás hosszú órái alatt! Ő lesz bent veled végig, fogja a kezed, segít, mondja mit merre meddigKép stb. A doki csak néha néz rád. Kb 2 óránként 2 percre! Ha papás szülés lesz, elég csak a ha szülésznőt kértek fel a szülés levezetésére. A párod ott lesz Veled és egy klassz szülésznő, az már fél siker. A másik fele a sikernek, pedig Te magad vagy és a babád. Nem a dokin fog múlni! Esetleg a bánásmód, de ha sérelmezed ahogy bánnak veled, szóvá kell tenni. Én is az ügyeletesnél szültem (azóta ő a dokim, hozzá járok, mert nagyon megszerettem, pedig kezdő, fiatal doktornő), csak a szülésznőm volt fogadott, de 3 ágyas szobába helyeztek el és végül is nem panaszkodom. A személyzet olyan amilyen, de a szülésznő az nem csak a vajudás és a szülés alatt volt mellettem, hanem utána is a gyermekágyon jött és mutatta, hogy kell szoptatni, fejni stb..... Most is őt kértem fel a szüléshez (most vagyok 21 hetes) és örömmel vállalta. Ő nem "sztárszülésznő", de nekem nagyon bevállt a személye. Mérhetetlenül kedves, mosolygós és segítőkész! Szakmailag is nagyon ért hozzá sztem. És eddig a pályafutása alatt egyetlen egy "szülése" végződött császárral. Nagyon hüvelyi szülés párti, mint én. A végsőgik hisz abban, hogy (ha nincs tényleges oka) akkor hüvelyi úton is meg lehet szülni azt a babát...
Szerintem nagyon sok kismamát császároznak meg, akiket nem feltétlenül kéne.Kép
Örülök, hogy az orvosom is meg a szülésznőm is nagyon "hüvelyi szülés párti". Én teljesen be vagyok szarva még a császár gondolatától is, pedig nem volt épp egy könnyű szülésem.

De azt, hogy fogadsz orvost vagy sem, Neked/Nektek kell eldönteni. Az viszont tény, ha bekerülsz a szülőszobára, az ügyeletes dokinak az lesz az első kérdése, hogy "ki az orvosa?" és ez alapján bánnak veled. Csak nem szabad hagyni magad Kép Egyébként mikorra vagy kiírva? Nagyjából egyszerre fogunk szülni, ugye? (Én február 19)! Hogy vagy? Nagy már a poci?

Szép napot mindenkinek KépBocs a szájmenésért!
Enikő

Ekkora a pocakomKép

Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ildi, küldöm-küldöm a törpénetet, de a gép még sehol és a lopótopont nincs meg. Voltam a terhespatológián, a műtét után a másodikon és a szülőszobán az elsőn, háromágyasban. Nem vagyok már hiteles, mert 16 hónap távlatából minden létező emlék szép. Kép

Nina: nem, én nem emlékszem vitára, amin berágtam volna, de lehet, hogy csak szenilis vagyok. Egyszerűen elmaradt az, hogy ide is írjak. Most sem mondom, hogy képben vagyok, vagy leszek.

Angi: eszméletlenül szép ez a kislány! Kép
petra28

Angi!
Bogi gyönyörű és hatalmas!

Dancsi!
Gratula a 4 foghoz, jól beelőztetek egy csomó babát!

A 10 ágyas szobáról jut eszembe, hogy egyik barátnőm szeptember elején szült, a 10 ágyasba került a postoperatív után, és televolt a szoba abortuszosokkal, akik persze egész nap nyüzsiztek, barátnőm kislánya meg teljesen kiakadt, mert mindig mire elaludt volna megébredt valakinek a mobiljára, rémálom volt a barátnőm szerint.
Mostanában egyre inkább eltudom képzelni, hogy lesz még gyerekünk, és újra elhatároztam, hogy ha rendben megy minden, nem lesz megint PIC, akkor (Tartsatok burzsujnak! Kép, de a fizetős szobába megyek, nekem megér annyit.

Ildi!
Nem sajnáltam a hajamat, régi vágyam, hogy kopasz legyek, nagyon meguntam a szárítási macerát vele.

Én fontosnak tartom, hogy Léna egyedül is tudjon játszani, így próbálok nem mindig ott lenni a sarkában, de mivel egy szobánk van, így egyedül egy percet sincs, csak mondjuk én takarítok, rakodok, stb..., amíg ő nyüzsizik a szivacson a játékaival.

Nóri
norcee

Enikő!
Nem tudom miért nem ír Gabici. Jól vannak, lehet, hogy hétfőn délután eljönnek, ha igen akkor tudnátok is találkozni, ha nem fekszel, akkor átjöhetnétek a koliba.
Nóri
norcee

Sziasztok!

Dancsi!

Remélem,hogy már nem lázas a Jozsóka.Holnapra már biztos minden rendben lesz.

Gabi!

Most már kezdek megnyugodni.Talán már nem sokáig tart ez az állapot.

Anita!

Igen,tanító néni vagyok.Kisteleken tanítottam a Rákóczi F.Ált.Iskolában.Nehéz volt otthagyni a gyerekeket,nagyon a szívemhez nőttek.Februárban hagytam ott a 2.osztályosaimat.

Nóri!

Én is utálok hajat szárítani.(Főleg akkor,ha hullik.)Tele van az egész lakás a hajammal.Nem merek fésülködni,mert sírva fakadok.

Ildi
tfildiko

Nóri,
legközelebb én is a fizetősbe fogok menni, mert engem nagyon zavart, hogy mennyire lepattant volt a szoba, borzalmasan kényelmetlen az ágy, enni szinte csak állva tudtam.

Enikő,
gyönyörűszép a pocid!!!! irigy mirigy vagyok. Kép Kép Kép

Jozsónak már csak hőemelkedése van, de nem nyűgös szerencsére. Gondolom nem jött jól most a fogzás, meg a szuri együtt. El kellett volna tetetnem a szurit a jövő hétre, de túl szerettem volna rajta esni.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?