Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is hoztam egy képet:

Kép

Ha valaki tud olyan gyógyszertárat Szegeden, ahol kapható Daedalonetta kúp gyerekeknek, kérem jelezze!! Nagyon köszönöm!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mi a neve annak a probiotikumnak, amiről nemrég itt beszélgettetek? És ez tényleg jobb, mint a Normaflore? Ez 7 hós babának is adható?

Köszi.
szerika

Sziasztok!

Köszi a dicsit! :D

Erika :)
Protexin Restore a neve, és kifejezetten csecsemőknek, és kisgyermekeknek lett kiatalálva, nyugodtan adhatod a 7 hós babának!
És tényleg sokkal jobb, mint a Normaflore, én már csak ezt veszem a gyerekeknek :!:

Zsuzsi :)
Nekem most szólt egy gyógyszerész ismerősöm, hogy spóroljunk qa Deadalonettával, mert nem tudni meddig hiánycikk!
Az enyémnek már lejárt a szavatossága, ezért megijedtem, de azt mondta, hogy nem gond, ki ne dobjam, mert most kincs!!

Most robogok vasalni. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Zituska: nagyon aranyosak! Noémi nagylányosodott!

klzsuzsi: Unicum :wink: :lol:

A mi Deadalonettánk tavaly júliusban járt le, most néztem meg. Mi még sose használtunk ilyet hálistennek, csak utazáshoz váltjuk ki mindig.

Dóri vasárnap lázasodott be, este kihányt mindent, amit aznap evett ("Répa is van benne."-állapította meg a lavór felett, az ágyára jutott adagot szemlélve.) Hétfőn még volt kis hőemelkedése (37.1), azóta semmi. Várom a hasmenést, ami állítólag 2-3 nappal a hányás után jön... :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zita, köszi az infót. Egyébként miből látszik, illetve miből veszed észre, h jobb, mint a Normaflore? Megnéztem és hát nem épp egy olcsó készítmény...
szerika

Üdv.

Nekünk még egy Daedalonettánk van itthon, még jó is. :)
Szerintem, ha hiánycikk, vegyetek homeopátiás golyócskát, hátha beválik az is. Nekünk Arsenciumunk van itthon, annak idején ezt is nehezen kaptam...

Szerika, mi Probinult használunk, ezt is lehet kisebbeknek adni, ez is drágább, mint a Normaflore, de jobb is.

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Írtam privit kukk meg lécci fontos! Bocs most csak ennyi, pörgés van...

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Erika :)
a Normaflore SEMMIT nem ért, hiába adtam, ha Protexint adok, nincs hasmenés az AB-től, és a hányós fosós után is rohamosan javultak.
Én immunerősítésnek is azt adom, kúra szerűen (minel a szervezet védekezőrendszerének 70%-a a gyomorban található.)

Norus :)
Nem feltétlen lesz hasmenés, most legutóbb Noéminek egyáltalán nem volt, csak hányt. Boti meg csak 1x fosizott.
Állítólag lehet csak hányás, csak hasenés, és lehet mindkettő. :roll:
Gyors gyógyulást!!!!!

Kép
Kép
zituska28

Bocs, a belepofért :)

Calici járvány van, Szegeden is, mint az egész országban.
Nálunk is mindenki elkapta.
A középső kezdte (4,5éves), hányt, lázas volt, 12 óra alatt lement nála.
Majd jött a 6 éves. Ő hányt, fosott, lázas volt, fertőzőre került (este vittem be 8-kor, nem hagytam magam kidobni, mellette lehettem, lement az infúzió, reggelre teljesen jól lett, gyakorlatilag 24 óra alatt lement, csak ő kiszáradt, azért kellett bevinni).
Majd jött a kicsi, 1 éves, neki volt 5 db brutál fosása, és ennyi.

A férjemnek meg nekem hasmenésem volt 12 óra alatt teljesen elmúlt.

A calicitől nem kell betojni, az az egy nap, az nagyon durva, de gyors lefolyású, és némi szerencsével a fertőzőt is meg lehet úszni. Ahol ha elég határozott vagy, nem dobnak ki éjszakára sem. Randán néznek, fenyegetőznek, de OTT LEHET MARADNI!!!!!!!!!!!!!!! Nekünk ez volt az ötödik fertőző osztályas látogatásunk, az első kettőnél még megvezettek, hogy kéremszépenittnemlehetmaradni, mert..........

Próbáljatok meg stodioralt itatni, kortyonként, az egy adagot (2dl) egész napra beosztva. Ennek nincs olyan veszettül rossz íze.
jbg
Szeged

Zituska: nem a gyomorban, a bélben :wink: Köszi, úgy tűnik, Dóri megúszta ennyivel, tegnap 3x kakilt, de normális halmazállapotút. Nekem a torkom kapart, apának is+ hasmenés.

jbg: Jó régen jártál erre! Mi az a stodioral? Vajon miért nem akarják, hogy az anyukák ott maradjanak? :roll: Ne legyenek útban? Enikőt meg arról akaták lebeszélni, hogy elmenjen Vius mellől, mert hogy kevés a nővér. :roll:

jévirág: szólj, ha látsz valahol blúzt! :wink: Kopogós cipőt még használtan se vagyok hajlandó venni arra az 1 alkalomra... :roll:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csajok!
Nem épp ide vágó kérdés, de SOS kellene, foglalt már vki net-en nyaralást???Mert én nem és elég bizonytalan vagyok, de Szegeden nincs irodája ennek az ut.irodának. Gyorsan el kell döntenem mert az utolsó szabad helyek vannak,meg az útlevelünk is lejárt mindenkinek, lehet el sem készülne júni elejére. Szóval remélem nem vágnának át,ha átutalom a pénzt. Vkinek tapasztalat??????
20140113113746

Nóri :)
Ott a pont! :lol: A bélrendszerre gondoltam én is. :oops:

Hát remélem, nem kezdjük újra a Calicit, most a kolleganőm - és családja robbant le Tőle, kolleganőmet szintén munka közben kapta el. :roll: Most csak reménykedem, hogy nem kaptam el újra, és nem hoztam haza a gyerekekre.

off
Bocsi, Csajok! Ide is leírom, hátha vki nem olvassa az adok-veszek topikot.
Eladó egy 60x120-as natúr fenyő kiságy bele való kókuszmatraccal. Kifogástalan állapotban van, alig használtuk.
Elég sürgős lenne, útban van. 9000 Ft-ot szeretnék a kettőért összesen.
on

Kép
Kép
zituska28

Nóra!
a stodioral egy por, amit vízben kell feloldani és pótolja a hányás, fosás közben elvesztett ionokat. Gyakorlatilag ez van az infúzióban is.

Én a fertőzőtől beszéltem, ott éjjelre nem lehet ott maradni,csak 11-20 óráig. :(

Petroanett!
A netes foglalások szerintem neccesek. Bár sokan jól jártak vele. Én ikább kifizetnék +20-30%ot egy megbízható irodának és akkor biztosan lesz szállás. :D És ott és olyan, mint amit kinéztél.
Bár mi két éve egy netes foglalással voltunk és csúcsszuper volt. Persze no számla, no szerződés .... Idén nem mertük bevállalni. Olyan megérzésféle volt. Sőt a tengerpartról is letettünk. Az egy éves kicsi miatt, megy toronyiránt és leszar mindent. :)
jbg
Szeged

jbg! Most akkor lehet maradni a fertőzőn éjszakára vagy nem? Mi is megjártuk párszor, de nekem sosem engedték, hogy maradjak. Hiába erősködtem, könyörögtem, pénzt adtunk, hátha... Minden nap minden nővérnél, orvosnál megpróbáltuk és nem engedték. Volt, hogy a biztonsági szolgálatot akarták már rámhívni emiatt, el kellett mennem, bár belehaltam minden egyes alkalommal.
Nem értem, neked mért engedték vagy hogy sikerült ezt véghezvinni... :shock:

Lali megint beteg. :cry: Tegnap már lázas volt a bölcsiben délután, ma apa elvitte dokihoz, gennyes a torka. :roll: :cry: Komolyan rohadtul elegem van már...

Zitus, azért megyek reggel! 8)

Kép
szilcsi

Csajok, nekünk szerintem van kopogós cipőnk is meg blúzunk is. Gyertek el akinek kell, próbára.....

Ma ritka szar napunk volt, így egészen konkrétan.....elegem van nekem is...... :cry: megyek is hozok be egy pohár bort apácskának, meg magamnak... most ránkfér..... 8)

ceniko
Szeged

Szilcsi!

Nem, nem lehet ottmaradni. :( Rám is akarták hívni a bitzonsági őröket, mondtam, hogy tegyék ... Semmit nem tudnak tenni, mert JOGOD van ottmaradni a gyereked mellett. Tudják ők is ezt, korábban engem is el tudtak zavarni. Én úgy kezdtem, hogy meg se próbáljanak elküldeni, mert nem fogok elmenni. AKkor az ügyeletes drnéni aki volt kb. 20 éves elkezdett nagyon ellenséges lenni velem, itt volt az a pont, amikor megkértem, hogy ezt a stílust most azonnal fejezze be és hogy a gyerekem előtt, aki szarul van és rémült és fél ne merjen így beszélni velem. Ha elég határozott vagy, ott tudsz maradni, de neked is fel kell venni a harcot velük szembe.

Az éjszakás nővér tündér volt amúgy. Hozott nekem kaját, vizet, takarót és bemászhattam a gyerek mellé az ágyba!

És én tudtam, hogy pl. nem rotánk van, mert az már volt korábban és ez más volt. Kértem, hogy ne tegyenek be rotás gyerek mellé, mert nem akarjuk elkapni. Erre is letoltak, hogy mit képzelek. De végül nem rotás mellé tettek.:)
jbg
Szeged

Anett: az útleveleket nagyon hamar megcsinálják, a lányoké év elején egy hét alatt megvolt, és az előző alkalommal is. Én még nem foglaltam neten utazási irodánál, csak magánban, közvetlenül a szálláshellyel levelezve.

szilcsi: :cry: természetgyógyász, homeopata???? Csak utánajárnék helyedben, hogy ez mitől van, hogy ennyit beteg, mert ennek van valami oka, ez tuti.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Jbg!
Van is erre konkrét jogszabály, ugye? Hogy bent lehet maradni.
Én egyszer már azt hiszem megkerestem, de nem mentettem ki.
És nem volt benne, hogy fertőzőre más vonatkozik. :shock:
Mikor Márk volt bent, este engem is elküldtek.
De volt hogy Szilcsit napközbe se engedték be. :roll:

Norus!
Nem voltatok a Nagy sportág választon? Lestem, hátha kint vagytok bemutatni a sportágat. :wink:
Márk alig mert valamit kipróbálni.Én szivesen próbáltam volna, de hát gyerekeknek volt. :wink:

Miért kell kopogós cipő?
Anyák napja, évzáró?
Nálunk 1-2 kislány volt kopogósba. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Zita: Isten éltesse Szandit!
Kopogós cipő és fehér blúz a néptánc "bemutató" miatt lesz.

Nórus: Nyári szünet...te is tanár gyerek vagy, nem? :D

Zituska: Mint 2 tojás, nagyon édesek!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kép
Kép
apátiné tóth zita

jbg, akkor úgy tűnik, a fertőzőn egyénre szabott házirend van... :roll: :cry: Gondolod, hogy csak te voltál határozott és cirkuszolós? Gondolod, hogy más nem tesz meg mindent a gyerekéért, azért, hogy bent maradhasson vele??? :(

Zita, amikor én nappal sem maradhattam bent, akkor influenzajárvány miatti látogatási tilalom volt, nem csak a fertőzőn, az összes kórház összes osztályán. Akkor tényleg nem engedtek be senkit, csak a szoptatós anyukákat arra a fél órára, amíg szoptattak - és azt is csak napi 1x.
(Azt pedig már megszokhattuk szerintem, hogy a fertőző mindig kivétel mindenféle szabály alól, az egy külön világ, és az ember sosem tudhatja, éppen milyen korlátozások vannak érvényben. Sajnos. Csak azt bánom, hogy nincs elég bátorságom és időm a végére járni ennek az egésznek, mert érdekes dolgok derülnének ki...) :roll: :(

Holnap megyünk a Bellához, kíváncsi vagyok, mit fog mondani a műtéttel kapcsolatban. Utána pedig természetgyógyászhoz megyünk majd. És gondolkodom az írisz diagnosztikán is.
Lali már javul, a torka még piros, de már nem gennyes, folyik az orra még, és hőemelkedése van szinte folyamatosan. A héten még pihizünk itthon. Nekem már nincs táppénzem, így innentől fizetés nélküli szabin vagyok az idén, valahányszor beteg lesz Lali. :roll:

Zita, Isten éltesse Szandit! :lol:

Kép
szilcsi

ATZita: lemaradtam erről a nagy sportágválasztóról :( Na meg egy ilyenre készülni kell, szervezkedni kell, és nekünk mostanság erre nem jut időnk. Bea már írta, hova kell a blúz. Szandit Isten éltesse!
jégvirág: egyetemen tanítóknál nem úgy van, mint az iskolai tanároknál, nekik ugye megvan a munkájuk (első helyen a kutatás, cikkírás, meg az alkalmazott dolgok, mint pl. amit anyukám csinált annak idején (statisztikák orvoséknak), aztán szakdolgozókkal, doktoranduszokkal foglalkozás, oktatásszervezés, ilyenolyan ülésesdi-bizottságosdi stb stb), és ezen felül van az oktatás maga, na nyáron csak ez szünetel, tehát ugyanúgy dolgoznak, mint az év többi részében.

szilcsi: az íriszdiagnosztika szerintem jó ötlet, nem vészes az ára.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi! Hogy érted, hogy nincs már táppénzed?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda, Szilcsi szerintem úgy érti, hogy elfogyott a 42 napja (vagy mennyi jár egy évben). Lali ugye sajna elég sokat volt beteg az utóbbi időben.

Szilcsi, örülök, hogy javul Lali!
Szerintem Jbg csak arra gondolt, hogy igenis azt kell mondani, hogy Te maradsz, és odaülsz az ágyra, aztán hívjanak bárkit. JOGOD van bent maradni, így ha hívnak egy biztonsági őrt, aki kitesz, ahhoz is JOGOD van, hogy feljelentsd őket, amit gondolom inkább nem kockáztatnak, hiszen ők is tudják, hogy mi (lenne) a rend.
Talán egyszer a párodnak kéne bevinnie Lalit...hátha ő még jobban a sarkára állna! :wink:

Délmagyar:
Neveztem Petit és magunkat is.
Petit, ha valaki akarja, úgyis megtalálja, de magunkat belinkelem, aki gondolja, nyomhat egy "szavazok" gombot. :)
http://www.delmagyar.hu/jatek/anno/?vot ... 586&page=0
http://www.delmagyar.hu/jatek/anno/?vot ... 033&page=0

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda, igaza van Exinek, elfogyott a 42 napom, a holnapi nap lesz a 42. Így szerdától már nem kapok pénzt, ha betegszabin leszek a gyerekkel - bár a táppénzes papírt elfogadják a bérosztályon, mint igazolást a hiányzásra.

Exi, na ezért mondtam, hogy érdekes, hogy mindig más szabályok vonatkoznak a fertőzőre, szerinted nem próbáltunk meg mindent, hogy maradhassak vele odabent? :roll: :(

Nóra, tudsz valami közelebbi infót az írisz diagnosztikáról? Mert itt Szegeden egy helyen találtam, de az nekem nem volt túl biztató. :shock:

Kép
szilcsi

Exi!
Szavaztam rád és Petire, Ferire nem engedte már!

Zita!
Márkra is szavaztam, és Szandira sajna már ott sem engedett,pedig nagyon csini a képen!
20140113113746

Hali!

Mi is fent vagyunk a délmagyaron :oops:

http://www.delmagyar.hu/jatek/baba-mama ... how_vote=1

http://www.delmagyar.hu/jatek/gezenguzo ... 353&page=0

A többi gyerekről is töltöttünk fel képet, de azokat nem találom.... :( No mindegy úgyis az számít kinek van több ismerőse :)
E

ceniko
Szeged

sziasztok

Ritkán szoktam írni, előre is bocs ha "kontárkodok".

Először is Ceniko, bocsika, de időközben apa eladta a mosógépet. Még jó hogy ő rinyált, hogy bizti nem tudjuk eladni, erre másnapra eladta. Azért nem írtam eddig mert gyerekek betegek voltak és én is elkaptam.

Szilcsi! Nem vagy jóban a saját háziorvosoddal?? Akkor esetleg magadat íratnád ki, mégis több mint a fizetés nélküli. Én mikor a nagylányom az átkozott fertőzőn volt kiírattam magam az orvossal. És igen, én is próbáltam mindent, de nem engedték, hogy maradjak éjszakára, sőt az egyik nagyon okos még be is szólt, hogy ne szoptassam a gyereket, mert így is fosik.... No comment. Pedig nem is volt fertőző beteg, csak a sok antibiotikumtól meg egyéb pufftól amit a B osztályon kapott elkezdett fosni. Ezért kellett egy hétig a fertőzőn lennie egy felsőlégúti fertőzés miatt. No comment. Viszont voltak kedves nővérek, akik megengedték, hogy addig maradjunk míg elalszik a lány. Lalinak rendben van a vas szintje? Nálunk nagyon gyatra volt, és az kihatott az immunrendszerre. Valamint mi akkor jöttünk egyenesbe, mikor kivették a lány manduláját. Azóta is vannak fertőzéseink, ugyanúgy elkapja a bölcsiben, de nem olyan vészesek és egy hét alatt elrúgja, nem úgy mint az első évben amikor is mi is hasonló szituban jártunk mint ti. Szóval kitartás!!!! Én nagyon drukkolok nektek!!! Ja és még annyi, hogy nyáron nem volt beteg, pedig ette a fagyit jégkrémet és állandóan pancsolt! Szóval ha vége lesz ennek a változékony időnek és beáll a meleg van remény!!!!! Én is azt várom már:-))

Mindenkinek szép napot!

Márti
stella2007

szilcsi: egyetértek Exdeus hsz-ával, szerintem is úgy értette jbg. Én elhiszem, hogy mindent megpróbáltál, de egyvalamit talán nem: akármit mondanak, maradsz, nem mész el, erre célzott jbg. Na nem mintha én biztosan ilyen határozott lennék, főleg első alkalommal, amikor be van tojva az ember. :roll: Íriszdiagnosztika: én ezt a helyet tudom: http://www.bioklinika.hu Itt voltatok? Én is csak hirdetést láttam még tőlük, nem tudok róluk mondani semmit. Mi nem volt oké ott, ahol megnéztétek?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Szilcsi!
Erőszakkal kituszkoltak? Nem hinném. Fizikai erőszakot nem alkalmazhatnak. Hozzám is jött orvos, ápoló, biztonsági pasi, nem mentem el. Ennyi és kész. Utáltak, ellenségeskedtek, tojtam rájuk.

De korábban én is hagytam ott őket. Influenzajárvány miatt. Rotásak voltak. Az egyik, akkor két éves gyerekem majdnem2 hétig volt bent egyedül. Pár órán múlt, hogy nem halt bele a rotába.
Látogatni sem lehetett. Akkor fogadtam meg, hogy ilyen többet nem lesz. Komoly nyomokat hagyott rajtuk a rotás időszak lelkileg.

Zita!

Igen, van erre jogszabály. Nem tudom a számát sajnos.
jbg
Szeged

Ezt találtam, nem tudom ettől frisebb van e.

1997 évi CLIV törvény
11. § (1) A (2)-(7) bekezdésekben foglalt jogokat a beteg a fekvőbeteg-gyógyintézetben meglévő feltételektől függően, betegtársai jogainak tiszteletben tartásával és a betegellátás zavartalanságát biztosítva gyakorolhatja. Ennek részletes szabályait - e jogok tartalmának korlátozása nélkül - a fekvőbeteg-gyógyintézet házirendje határozza meg. A házirend a (2)-(7) bekezdésekben foglaltakon túl további jogokat is megállapíthat.
(2) A beteg fekvőbeteg-gyógyintézeti elhelyezése során jogosult más személyekkel akár írásban, akár szóban kapcsolatot tartani, továbbá látogatókat fogadni. A beteg megtilthatja, hogy a gyógykezelésének tényét vagy a gyógykezelésével kapcsolatos egyéb információt más előtt feltárják. Ettől csak a gondozása érdekében, közeli hozzátartozója vagy a gondozására köteles személy kérésére lehet eltekinteni.
(3) A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. Cselekvőképtelen beteg esetén a fenti személy megjelölésére a 16. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott személy is jogosult. E bekezdés alkalmazásában súlyos állapotú az a beteg, aki állapota miatt önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve fájdalmai gyógyszerrel sem szüntethetők meg, illetőleg pszichés krízishelyzetben van.
(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.
(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.
(6) A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartásnak és vallása szabad gyakorlásának joga.
(7) A beteg - törvény eltérő rendelkezése hiányában - jogosult saját ruháinak és személyes tárgyainak a használatára.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Mindig felháborít, ha ez a téma szóbakerül! :( Elkeserítő, hogy nem maradhat Szegeden a szülő a gyerekkel a fertőzőn! Én Dénessel Dunaújvárosban azt tapasztaltam, hogy ha az egyik szülő egész nap a gyerekkel van, az nem plusz munka a személyzetnek, hanem kevesebb!!! Dénit én és az apja fürdettük, etettük, mértük a lázát, beadtuk a gyógyszereit stb. Nővért akkor láttam, mikor tiszta ágyneműt kértünk, mert összehányta, és akkor, mikor kihozták a gyógyszereit. És külön ágyunk volt, de minek? Együtt aludtunk, mert félt... Egy felnőtt ágy is elég lenne...

Mivel szerintem tenni kéne valamit ezügyben, írtam egy emilt az iwiwen a Szegedi kisgyermekes családok klubjának, mert a kismama bérletes aláírásgyűjtést is ők karolták fel Szegeden. Az anyuka, aki működteti a klubot, már írt vissza, azt mondta informálódik mit lehetne tenni.
Gondolom ha aláírásgyűjtésre kerül sor, innen mindenki aláírja, ugyi? :):):)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ááááááá, égnek áll a hajam! :shock: Elkezdtem utánanézni a dolognak, szóval az egészségügyi törvényben valóban az áll, hogy jogod van a gyereked mellett maradni. A kórházak házirendre meg a fertőző osztály különleges szabályaira szoktak hivatkozni, ami minden alapot nélkülöz, mert semmilyen házirend sem írja felül a törvényt... :? Tavaly a Kismama magazinhoz érkezett egy konkrét panasz a szegedi fertőző miatt, amire egy másik szegedi anyuka is írt levelet, mert őt is kitették. A Kismama erre elkezdett vizsgálódni, nekik a az intézmény vezetője azt állította, hogy nem is érti a dolgot, hiszen a szegedi klinika mindig támogatta a szoptatást, gyermek anyával együtt való elhelyezését (két szopis baba anyukája írt), szerinte csak egy szomorú egyedi esetről van!!! Azt is nyilatkozta, hogy más a helyzet a tápis gyerekekkel, hiszen őket nem tanácsos éjjel etetni, de mindig törekednek arra, hogy velük is együtt legyen az egyik szülő! :twisted: :evil:
Kikérték az ÁNTSZ véleményét, aki elítélte a dolgot, és azt mondta, hogy a szülők a regionális ÁNTSZ-nél nyújthatnak be panaszt és kérhetnek vizsgálatot, vagy az előbbi konkrét esetben felhatalmazhatják a Kismamát, hogy megtegye helyettük.
Mivel a helyzet azóta sem változott, gondolom nem sikerült semmit sem elérni. :(
A legszomorúbb dolog, hogy van kórház, ahol a közös elhelyezés már több tíz éve zavartalanul működik, Szegeden meg itt tartunk.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bocs, elírtam: szomorú egyedi esetről van szó!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi, na én is épp ezen törpöltem, hogy OK, hogy van egy házirend, de az szerintem a kollektív szerződéshez hasonlóan csak a törvénynél vagy rendeletnél jobb körülményeket határozhat meg.
De akkor Te is így gondolod.

Ma Petit elküldték az óvodából, hányt. De úgy tűnik, ennyivel megúsztuk, volt egy kis hőemelkedése, remélem, ezután más nem jön. Beszéltem az óvónénivel, mivel holnap lesz az évzáró+anyák napja, abban maradtunk, hogyha Peti jól érzi magát, menjünk be nyugodtan. Egyelőre úgy néz ki, nem lesz gond...

Ági és
KépKép
exdeus

KLZsuzsi, én voltam az egyik, aki írtam a Kismamának, a mi ügyünk is benne volt az újságban - és nagyon szomorúan tapasztaltam, hogy semmit de semmit nem ért az egész hercehurca. :(

Exi, drukkolok, hogy Petinél ne legyen semmi gond! ++++

Nóra,én is a Bioklinikát néztem, nekem nem túl szimpi így elsőre, de attól még elmegyünk majd, ha vállalnak ilyen kicsi beteget is.

Bella: az eszem megáll, hogy nekünk sosincs szerencsénk a dokikkal!!! :( 5 órára volt időpontunk hozzá, közölték, hogy fél óra csúszás van, addig van a közelben játszótér. :shock: Elmentünk sütizni a cukiba, visszamentünk fél hatra, közölték: még 20 perc csúszás - ehhez képest fél 7 :idea: -kor kerültünk be - 5 óra helyett. Gondolhatjátok, Lali hogy bírta a várakozást... És ezek után volt pofájuk elkérni a 6ezer ft-ot. Nagyon mérges voltam. :roll: :evil: Kapott Lali Zyrtecet, meg annyit mondott a doki, hogy várjuk meg a nyarat, mennyit lesz beteg a gyerek, és hogy ha a nyár is ilyen sokszor betegeskedős lesz, ősszel kiveszi a manduláját. Szóval a nagy büdös semmiért vártunk és fizettünk, marha pipa vagyok. :twisted:

Kép
szilcsi

Stella, nagyon köszi a biztatást, jólesik! :wink: A saját házidokim is sokat írt már ki az idén, ő sem mer kockáztatni, hogy rászálljon a TB. Tudod, Lali 3x volt bent a fertőzőn egy hónap alatt, azalatt mindig én voltam táppénzen saját jogon, a dokim már morgott, hogy baja lesz belőle... :roll: Én megértem, persze, csak így meg a rendszer szar, mert mit csináljál, ha a kicsi gyereked kórházban van, de tégedn em írnak ki??? Azt mondták, ha a kórház ad egy igazolást, hogy felügyeletre szorul a gyerek, akkor írhatnak ki a gyerek kórházi tartózkodása alatt a gyerekkel táppénzre, de ilyet nem adnak a kórházak, mert "nem szoktak".

Kép
szilcsi

Szilcsi, nem tudtam, hogy ezek ti voltatok, mert nem a cikket olvastam, hanem a cikk utózöngéit, az ÁNTSZ véleményét, magát a törvényt stb. Talán kicsit nagyobb médiaszellőztetés kellene nekik, mint a Kismama, pl. negatív hírverés a kereskedelmi tévékben nekik sem hiányzik.
És talán nem csak olyan aláírást kéne gyűjteni, hogy ki szeretné. hogy megváltozzon a rendszer, hanem hogy hány anyát v. apát tettek már ki, hogy ne mondhassák, hogy szomorú egyedi eset!
Ne haragudj, de nem emlékszem, milyen fórumig jutottatok el?

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zsuzsi!
Én megirtam a Délmagyarnak is, de nem irtam alá csak ugy, hogy Ané Zita.
Azt válaszolták, hogy csak akkor jelentetik meg, ha teljesen kiirom a nevemet. :roll:
És ha megjegyzik, és legközelebb valamelyik gyerek beteg lesz???? :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Nagyon szomorú ez az egész, amit írtok a fertőzőről :cry: De azért hasznos is, ne legyen rá szükségünk SOHA, de jó tudni ezeket.

szilcsi: nem csoda, hogy pipa vagy. Én meg azt figyelem (olvasom itt, hallom sok helyről) egyre mérgesebben, hogy mi minden "gyógyszert" (kemikáliát) etetnek meg a betegekkel teljesen feleslegesen, legyen gyerek vagy felnőtt! A műtét halogatása legvégsőkig szerintem OK, de minek Lalinak a Zyrtec????????????????? Hőemelkedésre?! Nem vagyok orvos, nem is értek hozzá, csak hát... Elkezded neki adni, aztán lehet, hogy x idő múlva ettől lesz valami baja mellékhatásként, persze sose tudod meg... nem azt mondom, hogy a Zyrtec méreg, csak minek terhelni vele a szervezetet, ha nem muszáj, főleg Lalinál, akinek inkább tisztulni kéne most a rengeteg gyóhyszertől :(

Ide kapcsolódó programajánlat:
III. Szegedi Egészségmegőrző Nap, 2010.05.15., Deák gimi
http://pharma.vadpharma.hu

Nóra
KépKép KépKép
norus88

hali

Szilcsi nem semmi, hogy ennyit vártatok egy magánrendelésen, ahol komoly pénzeket fizettek. A Zyrtecet tényleg mire kapta? Az nem allergiára való? A táppénzhez visszatérve vicces volt az is, mikor a lányomnak kivették a manduláját a fül-orr-gégész két hétig nem engedte bölcsibe. Igen ám, de ugyebár nem volt beteg, tehát nekem nem járt táppénz. Szóval mondtam a gyerekorvosunkhoz, hogy írjon be valami betegséget, hogy a gyerekkel el tudjak jönni táppénzre. Kész röhej! Közösségbe nem mehet, de nem jár táppénz mert effektíve nem beteg! nem is idegesítem magam.

Ma én se vittem a gyereket bölcsibe, mert tegnap mondta a dadus, hogy két gyerek is hányt, meg ment a hasa, meg egy csomóan köhögnek. Nem kísértem az ördögöt, most gyógyult meg másfél hete. Mondjuk meg tudom tenni, mert itthon vagyok a picivel.

No lépek is, mindenkinek szép napot, aki tud menni a borfesztre jó bulizást!

Márti
stella2007

Sziasztok!!

Egy infó:
Szegeden a Kígyó patikában ma már lehetett kapni
Daedalonetta kúpot gyerekeknek.

Kívánom, h ne legyen rá szüksége senkinek!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Tegnap megvolt az ünnepség, elmentünk, Petinek még pénteken du. volt egy kis gond a pocijával, de rájöttünk, hogy megint megfázott, és a köhögés felrázza a gyomrát... De a köhögés is hol van, hol nincs, ma pl. reggel felkelt, krákogott ezerrel, de azóta semmi. Igaz, kapott Stodalt...

Szilcsi, köszi a drukkot, mint fentebb írtam, azóta semmi komoly. Hétfőn elmegyünk az orvoshoz igazolásért, mert pénteken összevont rendelés volt, a másik orvos rendelt, így nem mentünk be, remélem, hétfőn lesz a mi dokink, így reggel gyorsan kérek egy igazolást, hacsak addig nem lesz rosszabb.
Hm, a helyedben én is pipa lennék... Ennyit ingyen is lehet várni az ambuláns rendelésen...
A mandulákról annyit, hogy épp pár napja volt a tévében, hogy mandula kivétel után sajnos meghalt egy kislány, és akkor nyilatkozott a Heim Pál egyik orvosa, aki szerint a torokmandula kivételére jelenleg a protokoll minimum két tüszős mandulagyulladás...
A Zyrtec szerintem is gáz, szerintem nem kellene ennyire erős gyógyszert adni a csemetédnek, az Aerius elég lett volna, legalábbis nekem Peti orvosa azt mondta, hogy akármi is van, inkább váltsam ki az Aeriust (van itthon Zyrtec csepp, és kérdeztem, hogyha dől a ház, adhtanám-e...).

Zitaaa, na akkor szerintem írni kellene egy levelet, és azt aláírnák innen egy jó páran, és csak nem tesznek ki egyszerre tíz beteg gyereket a kórházból anyástól-apástól.

Zsuzsu, kösz az infot, majd íratok kúpot hétfőn, és megpróbálom ki is váltani.

Anyáknapi ajándék mamának és anyának:
Kép

Peti és az egyik óvónénije:
Kép

Szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Szilcsi! Lali még nincs 3 éves, nem???
1 évesnél fiatalabb gyermek után járó GYÁP:
-Az 1 évesnél fiatalabb gyermek szoptatása, ápolása címén a gyermek 1 éves koráig, időbeli korlátozás nélkül jár.
1-3 éves gyermek után járó GYÁP:
-évenként és gyermekenként 84 naptári napra,
3-6 éves gyermek után járó GYÁP:
-évenként és gyermekenként 42, egyedülállónak 84 naptári napra,
6-12 éves gyermek után járó GYÁP:
-évenként és gyermekenként 14, egyedülállónak 28 naptári napra járó táppénz folyósítható.

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok

gyors körkérdés tanácsokat kérek. Gyermekemet felvették a Karolina valamint a Cső utcai óvodába is. Eddig nagyon biztos voltam a Karolinába, de most egy kicsit elbizonytalanodtam. Sajna nem sokat tudok egyik oviról sem. Van e valakinek tapasztalata infoja illetve helyemben ti melyiket választanátok? A Karolina amúgy drágább, mint az állami?? Aki tud segítsen, előre is köszönöm!

Márti
stella2007

Karmen, köszi, hogy szóltál, én is így tudtam, de lehurrogtak a bérosztályon a múltkor, de most nyomatékosan rákérdeztem több helyen és valóban 84 nap jár nekem Lali után. Most már csak arra kell figyelnem, hogy nehogy rosszul számfejtsenek majd... :roll:

Stella, passz, egyiket sem ismerem, sajnálom.

Én újra dolgozom, hurrá, marha fáradt vagyok, ma vizsgáztam is. De már csak egy hónap és vége a sulinak... 8)
Megoldottuk a nyarat is, a 3 hetes takarítási szünet alatt én leszek szabin, a plusz két hétben meg az egyik héten anyuéknál lesz, a másikon meg itthon az apjával, én csak fél napot dolgozom a nyáron, 9-1-ig meg majdcsak kibírják valahogy...
Nálunk nagyon hideg van, Lali szobájában 19-20 fok. Megint tiszta takony vagyok, holnap előveszem a télikabátokat. :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi, ne rémisztgess, mi ma elővettük a téli kabátokat, remélem, holnapra már nem fog kelleni!!!

Stella, én egyikről sem tudok semmit mondani. :(

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

A fertőzőről csak annyit hogy mikor a kisebbik fiam 1,5 éves volt sajna szükség volt rá hogy bevigyük, nálunk Hmvhelyen nincs fertőző így javasolták Szentest ill. Szegedet. Mondták hogy Szegeden nem lehet bent a szülő de Szentesen igen így oda vittük.
Mivel a párom is elkapta ő is velünk maradt.:D És ráadásul egy szobában lehettünk mindannyian a gyermekfertőzőn. Csak mi voltunk senki más.
Szóval ne kelljen többet menni de akkor is újra Szentesre vinnénk, a nővérek tündériek voltak.
Szeged meg........hagyjuk. :evil: :x

Üdv.: Niki

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

stella2007: nekünk 2 éve, amikor ovit kerestünk Marcsinak, többen nem javasolták a Cső u-t; az egyik barátnőm kislánya pedig a Karolinába járt, ő dícsérte azt az ovit, én ennyit tudok.

szilcsi: szóval, mit mondott a csodadoki, minek a Zyrtec? :shock: Természetgyógyászt választottatok? Én helyetekben olyat keresnék, aki folyamatosan foglalkozik gyerekekkel is.

Mi is újra fűtünk :evil: , Dóri tiszta takony, randán köhög, 2 napja ki se tettük a lábunkat. Marcsi is dettó, csak ő kevésbé. De eldöntöttem, hogy veszek gumicsizmákat (nincs a csajoknak, mert ami eddig volt, azt 1x adtam rájuk), így tuti elmúlik a sok eső! :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Stella, én gondolkodtam a Cső utcaiban, de páran mondták, h nem olyan jó. Viszont olyat is ismerek, aki oda járatja a gyerekét és elégedett. Szerintem ez nagyon óvónő függő is, h valakinek jó vagy rossz véleménye van. A Karolináról nem tudok semmit.
Egyébként hogy-hogy két helyre vették fel? Lehet több helyre is jelentkezni? Ezt nem is tudtam!!! Azt hittem, hogy ilyet nem lehet.
szerika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?