Új privát üzeneted érkezett!

Végre leülhetek...Kép
Sziasztok,
akkor most önzö módon rólunk írok elöször.
A szülésröl:júli 5-re voltam kiírva,de ez a fiucska csak nem akart kibújni,a doki rendes volt azt mondta 1 hetet mindenképp vár azután meglétjuk,hogy mi lesz.Hát Maxi baba nem akart jönniKép.Mindenféle praktikát bevettettem,de semmi,a CTG-ken sem produkált semmit,állandóan nyomkodták a pocakom,hogy felébredjen,mindig aludt
(ezt az áldott jó szokását mai napig tartja...Kép )
Júli16-án ,pénteken be kellett mennem vizsgálatra,mert a doki azt mondta,hogy ha hétvégén nem lesz baba,akkor be kell feküdnöm.Akkor már bő 1 ujjnyi volt a méhszáj,de semmi fájás,semmi jel.Hétvégén sem lett baba,nagyon megijedtem,hogy most meg fogják indítani a szülést mert már 2 hetes túlhordásnál nem várnak tovább.Iszonyú lelkiismeret furdalásom volt,hogy akkor most még mennyi idöre kell itthagynom a Maycsit,szegény nagyon érezte,hogy anya nagyon ideges,és valami történni fog.Hétfön a Tomi és a Maya jöttek velem a kórházba,és úgy bögtem miután elmentek mint egy pisis ovodás(ezúton kérek elnézést tőlük).A szülésznöm,a világ legjobbfej szülésznöje,Vera-millio csok neki-bekísért a vajúdoba,ahol rajtam kívül 2 mama volt az egyik már igencsak a vége felé járt,a másikkal meg legalább jókat nevettünk.Végre jött a doki aki megvizsgált és közölte,hogy itt estére baba lesz 3 ujjnyi a méhszáj(semmi fájásom nem volt addig),én meg mosolyogva mondtam(akkor mégKép ),hogy jó,de
mikor fog már fájni,mert nem érzek semmit.Utána kértem beöntést,nekem ez a Mayánál is gyorsított a folyamatokon,de még mindig nem éreztem semmit.Ekkor kb.du. fél 3 volt.Fél 5-ig elsétálgattam,semmi.Közben megérkezett az én édes párom,aki szegény olyan rosszul lett a végén,hogy befeküdt mellém az ágyba.(A Szt.Imre IKEA-s szobájában voltunk,mintha otthon lettem volna.)Hozzá kell tennem,hogy mialatt bent voltam nem zavartak,akkor jött csak be a Vera ha kértem,a doki érdeklődött,de nem vizsgált feleslegesen,nagyon jó volt.Szóval fél 5,ekkor burkot repesztett az orvosom,majd röviddel ezután végre beindultak a dolgok.Olyan erös fájásaim lettek,hogy visszasírtam a néhány órával ezelötti állapotokat...Elég összefüggéstelenül jöttek a fájások,hol 7 perces volt,hol 4.Aztán fél hétkor kértem a dokit,hogy mondja meg meddig tart még ez,és akkor megnézte,hol tart a baba.Mindjárt,mondta azután kiment.A Vera ott volt mellettem,én térdeletm az ágy mellett,és akkor éreztem,hogy a kisember elindult kifelé,olyan gyorsan történt minden,hogy csak azt láttam a Tomi kirohan a dokiért.Ö meg mosolyogva kérdezi,hogy minek kell ö ide,azért van itt az apuka.Szegény Tomi,halottsápadt lett,azt hitte a doki komolyan gondoljaKép
18:55-kor 2 nyomásra,a Vera segítségével megszületett az én kispasim.Még 2 órát ott maradtunk-engem közben rendberaktak,mert szépen repedtem-majd betoltak a picúrral együtt a szobánkba.Egy dolog nagyon kellemetlen volt,pont azon a héten volt az az iszonyatos kánikula,és majd megsültünk a kórházba.Kép
A VÉGE a történetnek most itt szunyókál kint a babakocsiban,és állíthatom,hogy én még ilyen nyugis gyerekkel nem találkoztam.Azóta sem siet...KépEste 8-tól reggel 7-ig alszik 2 hetes korától,és napközben is jókat szunyókálKép

Most csak ennyi sikerült,lassan indulok a Mayáért aki nagyon féltékeny,de ez már egy másik történet...
Sok puszi,remélem nem untattatam senkit a történettel,már biztos ezer ilyet olvastatok,de én is elolvasom végre a tiéteketKép

Nanda
nanda

Nanda, akkor mi a forditott eset vagyunkKép Kamea kb. juli 16 helyett 7en jott. Izgo-mozgo es aprocska, de szerencsere jol alszik ejjel.

Aniko
anniko

Lanyok!

Az elobb elfelejtettem: Tud valaki egy helyet (Budapesten) ahol nem tul dragan lehet cumisuvegmelegitot venni? en csak 10 ezerert tudok Avent-et, es ez kisse borsos.

Aniko
anniko

Annikó: létezik <a href="http://www.babashop.hu/catalog/product_info.php?products_id=281&osCsid=7ff7ec3b3a433c8582517304cad78aa2" target=_top> Philips</a> 10800-ért, és <a href="http://www.tefal.hu/tefal/products/product/index.asp?univers%5Fid=600&dept%5Fid=640&sku=U00301&mscssid=1019312004" target=_top> TEFAL</a> de ez 12000 Ft.

VAgy használtan!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Hihetetlenul sokat irtatok. Kép

Ok lanyok. Meggyoztetek, marad a Lilinek a Macija. En csak azt nem szeretnem ha olyan lenne kesobb Lili mint a szomszed kislanya aki mindenhova magaval viszi a macijat es az joval nagyobb mint a Lilie. Es nagyon koszos.

Anita: Ugyanaz a maci!! Kép Nagyon kiraly a kep. Lili is ugy fog es ugy emelei a fejet mint Dorka. Sok kozos van bennuk, csak az nem, hogy Lili meg nem alussza at az ejszakat. Kép

Zsuzsa, Zita, Pano gyerekek tunderiek. Kép

Chello: Noncsi rengeteget fejlodott a kepek alapjan. Az arca is kerekebb es pofisabb lett. latszik elso ranezesre, hogy mennyit hizott. Kép

Nyelnyujtogatas: ugy nez ki ebben a korban ez a meno. Kép Lili is ezt muveli, es ilyenkor mindig az jar a fejemben, hogy biztos nagyon nem tetszem neki.

Na mennem kel most. Majd meg jovok.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Nanda

nagyon szép a szüléstörténeted. Gratulálok a kispasidhoz!

Vali
cvali

Orsi, sajnálom az éjszakátokat. Kép Tudtál ma kicsit pihenni?

Szöszi, nekem terhesség alatt is hullott! Így nincs mit bepótolni.

Linda, nátha: Kép
Sajnálom, hogy ilyen fáradt vagy, vigyázz nehogy Te is elkapd.

Jó, hogy Ádi végre hazaért. Kép

Biztos nem leszek kopasz? Kép

Swen, köszi a lány nevében is. A mosolyával tényleg leveszi Apát a lábáról.

Zsuzsa, előtte éjfélkor evett de ébresztettük mert este elkenődtem a mérésnél. Szopi meg 9 körül volt. Persze nem sokat evett éjfélkor, Apja nem bírt vele. Igaz én sem ennék ha álmos lennék. De nálunk ez egy ördögi kör. Ébresszem, hogy egyen vagy inkább aludjon de akkor meg nem eszik és nem hízik. Kép

Remélem hamarosan lesz nálunk is javulás mert ma sírva hívtam Apát, hogy egész délelőtt bukik Noémi. Ha így haladunk nem lesz meg a 25 deka sem. Kép

Köszi de én nem tetszem magamnak. Olyan vagyok mint akin átment az úthenger ha belenézek a tükörbe. Kép A sapit kaptuk a rucikkal együtt, fogalmam sincs ki horgolta.

Kriszta, üdv. közöttünk. Kép Gratula Eszterkéhez és a szép súlyához. Nekünk is lombik babánk van, a Nyírőbe jártunk.

Zita, Noncsinak lassan több haja lesz mint az anyjának. Tényleg megáll ez a hajhullás valamikor? Hónapokba is telhet? Annyira édesek a gyerkőcök!!! Kép

A. Hajni, pedig jó lenne minden héten ennyit hízni mert van mit behoznunk. Noéminek is kezd szőke lenni a tövénél és egyre világosodik.

Panó, örülök, hogy jól viseltétek az oltást. Képek: Kép

Annikó, akkor csak 1 nap van a babáink között. Noncsi tegnap volt 4600 és ebből 65 dekát az utolsó 3 hétben hízta. Előtte 5-10 dekákat híztunk hetente.

Nanda, köszönjük a szép szüléstörténetet. Kép

Rita, köszi! Tényleg lett egy kis tokája Noncsinak és kerek az arcocskája.

chello
chello

A. Hajni- én viszem Benőkémet a börzére, mivel van pelenkázó és szopis szoba is. Kivéve, ha beteg lenne, de remélem hogy nem.

Annikó- cumisüvegmelegítőt én a börzén vettem, olyat ami ki sem volt bontva - 1000.-ft ért, ami különben az üzletben 5.700.- körül van.
Börze 24-én!

Bellana- köszönöm, egy kicsit jobban vagyunk, csak el ne kiabáljam! Ti még mindig sűrűn esztek? Bírod?

TRita- valószínűleg én november végén megyek vissza, heti 2-szer fél napra, mert ebben állapodtunk meg. Természetes, hogy 3 gyerkőccel otthon maradsz, épp elég elfoglaltság!

Orsi- sz én cicim sem keményedik már, a dokinéni azt mondta, hogy bejáratódtak a tejcsatornák. Ne aggódj, ha tud a babád eleget szopizni! Nekem Benőke általában 100-120-at szopizik egy ciciből. Én is megilyedtem előszőr.

Chello- remélem minden oké Noncsival!

Mucska- aranyos a sütőtökös kép!

Puszi nektek!

Maci
maci2

Szia lányok!

Dani pancsikol az apjával, Méregzsáki Náthamanó éppen szundikál. Kép

Zsuzsa: köszönöm, hogy felvetted Gergöt. Kép

Panó: a képek klasszak. Reggel jó hüsi lehet már Kép

Chello: úgy sajnálom, hogy Noncsi megint bukogat. Kép

Hajnimaci: Gergö még mindig sürün eszik, bár volt, hogy kibírt 3 órát, de nem jellemzö.
Látszik is a súlyán. Most, hogy Zsuzsa írta, hogy 7 hét alatt 2.5 kilót gyarapodott- mármint Gergö, nem Zsuzsa. Kép - meglepödtam én is. Kép
Föleg, hogy mások mit kínlódnak, mert a bébike nem hízik rendesen. Kép
Úgy tünik én csak ilyen óriásbébiket tudok. Kép

Más: Ádi a változatosság kedvéért jöv&#337;héten 2 napig nem lesz itthon, Németo.-ba küldték...

Puszi, remélem ma éjjel tud aludni Bivalybill és akkor én is. Kép

Linda
bellana

Sziasztok!

Nem tudom, hogy miért de Bálint kakija ma sötét zöld volt, és sokkal büdösebb, mint szokott. Mitől lehet ez?? Kaka-szakértők Kép

Most tisztára bepánikoltam, hogy mi baja lehet. Van valami ötletetek?
S.O.S.

Hajni
Amatőr

Sziasztok,Kép
Talán "meggyógyult" a gépünk. Nem merem elkiabálni...
Rengeteget írtatok a negyedéig sem jutottam.....
Mi jól vagyunk, túl a két hónapos oltáson, eddig jól vészeltük át és megúsztuk láz nélkül..kopp-kopp
Anna már 4610 gramm és már vannak 62-es rugik amiket el kell tennem mert nem kényelmes neki.
Kezd forgolódni és van úgy, hogy az ágyban már 45 fokkal elfordulva találjuk meg, így a Babysense-s második párnát is be kellett tennünk.
Remélem mindneki jól van, igyekszem visszakapcsolódni és bepótolni az olvasást.
Mindenkinek minden jót!
Kika
kika

Hajni: én úgy tudom, hogy ha a gyerek amúgy jól van, akkor ez nem kóros! De ha holnap is ilyen marad, akkor vidd dokihoz! ÉS ezt a pelust tedd el addig! Hátha látni akarja a Doki!
Kúpot, gyümit, szurit nem kapott?
És nyugi!!!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

Íme Webbie:
Kép

Majd még jövök
És ezentúl nem írok alá Kép
nalika

Sziasztok!

Zsuzsa: koszi, ezek kicsit borsosak, marad a borze.

Maci: milyen tipusu a cumisuvegmelegitod? tudod esetleg hol vesztegetik 5700ert? Borzere nem tudom, ha sikerul elmenni.

Chello: Kamea is 7-10 dekakat gyarapodott hetente a tapszer elott. Tehat egy nap es 10 deka a hatrany. Lehet, hogy legkisebb 3 honapos baba cimre torekszunk? Mi nem ebresztjuk fel enni, mert ha nem ehes, ugysem eszik (ahogy irtad). Naponta 6szor eszik, utoljara este 10 korul, reggel pedig 6 korul kezdunk.

Aniko
anniko

Sziasztok!

Borzaszto sokat irtatok ezen a napon.

Rövid leszek:
Chello,
Noémi édes nagyon és ö is hogy nyelveskedik!Kép

Pano,
a profilodban lévö kép nagyon-nagyon tetszik! Enyhe kaosz hangulata vanKép Beni édes nagyon.

Nalika, Bori,Zita,
a lanyaitok csodaszépek!

Lujzika,
nagyon örültem Neked, Te is küldföldre szakadt hazank lanya vagy, mint én. Hianyzik a csalad a baratok... azt hiszem lesz közös témank..
Berlin... hmmm, jo ott lakni?

Holnap jövök bövebben.
(legalabbis megprobalom)
és irok a többieknek is, akiknek még akartam.

Puszika
Süncsi
süncsi

Szia Ann,

Szülés...
A kislányom Maya,2 héttel korábban született,ezért voltam bepánikolva ,hogy Maximanó miért késik.De hozzáteszem azt is hogy nem voltak rajta a túlhordás jelei,nagyon szép volt a böre,és a lepény sem volt elöregedve.

Cumismelegítö:Úgy tudom,hogy a Megatoys-ban a Brevi kb.4-5 ezer,a Bebe Confort is 1O ezer alatt van.Kép

Olyan gyönyörű babák vannak itt,hogy csak ámulok-bámulok.Kép

ZsuzsaKép
Nálatok mi újság?
Zsófi jár oviba?Hogy viseli,hogy már nem ő van egyedül?
Nálunk most nagy sírások vannak,és 1 percre sem hagyhatom együtt a két gyerköcöt.

Segítsetek több gyerekes anyócák,milyen bevált praktikák vannak féltékenység ellen?Nálunk elég nagy gáz van...Kép

Alvás...Velem alszik a 2 gyerek,Maxi a kiságyba,Maya mellettem.Apát nem engedi,hogy velünk legyen,ezen totál kivagyokKépBeszéltem Orvossal,és azt mondta,átmeneti állapot,de mi lesz,ha a gyerek azt hiszi majd késöbb,hogy ö parancsolhat,és mi meg alávetjük magunkat az akaratának.Nem tudom...Kép

Még valami,Ferkó sajnos nem lett meg, a mai napig nagyon kivagyok miattaKépNagyon hiányzik egy kutyman a családból.

Holnap folytatom,mindenkinek jó pihit,
puszi,Nanda
nanda

Kép
Maya és Ferkó utoljára...Kép
nanda

Még egy...Kép
nanda

Ezt Mucskának küldöm:Kép
nanda

Jöttem egy aranyért! Kép

chello
chello

Sziasztok!

Most csak egy gyors segítségkérés. Iszonyúan fáj a torkom, éget, meg kapar, s kezdek taknyosodni is. Tudom, hogy már egy csomószor leírtátok a "csodaszereiteket", de nincs erőm visszaleresni. Megtennétek, hogy írtok ilyenkor is szedhető nálatok bevállt gyógyikat? Meg azt, hogy ezeket sima gyógyszertárban be lehet szerezni?

Előre is köszi!

NEM AKAROK BETEG LENNI!!!!!!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Jó reggelt!

Nanda: féltékenység: Kép Remélem tényleg csak átmeneti állapot!

Süncsi, köszi! Kép

Anniko, úgy látom egy csónakban evezünk. Mióta tápszert kap mennyit hízik? Mi 7* eszünk de a hetedik az éjszakai és nem sok. Bár az éjjel megevett 130-at, a férjem nagyon ügyi volt. Én meg nem keltem fel fejni de kibírtam hajnalig. Lehet, hogy kevesebb lett a tejem?

A. Hajni, nekem a doki mindig azt mondta, hogy a zöldes kaki a túletetés jele. Hát nem tudom. Nekünk most a vastól lett sötét zöld. Kép

Kika, jó hogy megjavult a gépetek. Kép

Linda, nem semmi a gyarapodásotok. Bivalybill aludt éjjel? És Te?

Maci, örülök, hogy jobban vagytok! Kép Már mész vissza dolgozni?

Többiek még alszanak?

chello
chello

Swen!

Én sem!!!!! De leszek. Már tegnap este éreztem, hogy naív elképzelés volt részemről, hogy miután az egész családomon végigvonult a kór, akkor én kimaradok. Hát most már biztosan tudom, hogy nem maradok ki. Kép Kép

Először is döntsd el, hogy mindenáron gyógyszert szeretnél, vagy inkább a házipraktikák! Ha a gyógyszernél maradsz, akkor van pl. a Bioparox spray (Lokálisan ható antibiotikum orrba és garatba lehet fújni, kifejezetten azon kevés gyógyszerek egyike, amit terhesek és szoptatósok is alkalmazhatnak. Kicsit drága, 1358 Ft) Aztán nem sok minden van. A nyákoldók nagy részére vagy rá van írva, hogy szoptatás alatt ne, a másik részére, meg, hogy nem vizsgálták. Úgyhogy azt csak inkább orvosi mérlegelés mellett. Egyébként is jobb ilyenkor megmaradni a házipraktikáknál. Rengeteg folyadék, C-vitamin, gyógyteák (kamilla pl fertőtlenítés gyanánt). Esetleg homeobogyók. De erről más tud neked nyilatkozni.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Jövök bővebben, mert mire megkajáltam bébikém visszaaludt.Kép

Kriszta/Lujzika! Üdv közöttünk! Én még nem olvastam a történeteteket, de igyekszem. Írj minél többet magatokról! Gratula a picúrkátokhoz, el is hiszem mekkora öröm ez!Kép

Zita! Na vettél farit? A sétában szerintem még a mamák élvezik a kilométereket, a babák csak a jó levegőt, ami a kertben is tökéletesen megoldható, főleg ha alszik.Kép A képek nagyon édesek, szerintem Réka tiszta Ádám, bár a papát még nem láttam, azt hiszem. Csilla baba meg egy huncut tündérke! Annyira vidám, eleven kislánynak tűnik.Kép

Vali! Volt kaki? Nálunk szerencsére tegnap kétszer pakolt ki a drágám öt nap meg kb. másfél dl cukros kamilla tea után.KépKép

Zita, Tyúkanyónk!Kép Ha Botondnál öt napig nincs kaki, és nem is szenved miatta, te adnál neki teát vagy bármi mást? Mondjuk pukizik, de egyébként nem fájlalja a pocakját.

A.Hajni! Jót mosolyogtam a gyerekcserén.Kép Délután visszacserélték?Kép Zöld kaki passz, de itt már sok babánál volt, s egyiknek sem volt semmi baja.

Orsi! Örülök, hogy nem vetted kioktatásnak amit írtam, mert tényleg nem annak szántam, jó hogy nincs harag.KépKérdezted a kajáinkat, nálunk ez mostanra úgy alakult, hogy 6-11-14-17-20. S ezekben az időpontokban mindig itthon vagyunk, vagy anyukáméknál, anyósomnál, s Botond mindig fenn van, így tudok etetni. Alvás nála kizárólag kaják között. Viszont sokszor nem kéri magától ezekben az időpontokban a szopit, de én mégis mellre teszem és mindig eszik. Lehet, hogy hagyni kéne, amíg maga sír érte, de azért szerintem ötszöri kaja csak kell egy ekkora bébinek. Meg mondom nem utasítja vissza.Kép Hogy alakult az éjszakátok? Egyébént a fürdés időt én úgy is fixáltam, hogy tudtam, hogy fél nyolckor fürdetünk, ezért előtte legutoljára fél hat-hat körül evett nyolc hetes koráig, onnan már csak fürcsi után kapott. S inkább az előtte való kaják torlódtak.

Panó! Akkor most apa szabija tutti?Kép Otthon van, bizti?KépKépek nagyon jók!!! A fiúk tiszta te vagy!!!Kép

Linda! Fűtés van már? Na ezért is sz.ar a panel.Kép 6,5 kg???? te jó ég, Botond még most sincs annyi, dupla hetesen.KépJobban van már Billy?

Nanda! Köszi a szülésed történetét, nagyon szépen írtad le!Kép Képek nagyon aranyosak, sajnálom, hogy Ferkó nem lett meg.KépKép Maya keresi még? Féltékenység.Kép

Nalika! Köszi neked Webbie-t.Kép Miért nem írsz alá? vagy szeretnéd ha Nalika/hajninak hívnánk? Muszáj ez a megkülönböztetés, mert ha jól számolom három Hajnink van, ezért ne légy szomorú!Kép

Chello! Abszolút aranyos vagy!Kép Éremileg(is).Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Zita!

Köszi.Kép Kamillatea, C-vitamin már bevetve! Ezt a Bioparoxot kipróbálom. Te is gyógyulj meg minél előbb!!!!!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok lányok!
Jó régen jártam erre, illetve olvaslak benneteket,csak írni nem volt időm. Mi jól vagyunk, Zsófi hízik szépen már 6 kg körül járunk. Már visszabeszél, igaz a szókincse a hő-re és a heő-re korlátozódik , de ezeket nagyon jól kombinálja.Kép Sajnos volt egy időszak, kb. 2-3 hét amikor pótlást kellett adni, bármennyire nem akartam. Nem volt elég tejem, pedig nem evett többet a kicsi lány. Aztán egyik naprol a másikra visszajött a régi mennyiség. A mai napig nem értem.
Gyönyörűek a babáitok!!! Mindig megcsodálom a képeket! Rakok fel én is egy párat.
Kép
Zsófi egy hónaposan
Vendég

Megbolondult a gépem, nem küldte el csak a felét...
És most sem engedi.
Sziasztok

Bea
Vendég

Kép
most
Kép
egy akt Kép
Kép
nem lehet elég korán kezdeni

Sziasztok
Bea
Vendég

Jó reggelt!

Ma reggel a tündérkirály kisasszonyom átváltozott kisboszivá, a dörmögő medvém pedig folytatja brummogását.

Swen: sajnos még nem volt kaki. Az utóbbi 4 alkalommal mindig 7 napra kakilt, úgyhogy ma minden reményem meg van rá. Mikor kakil mélyet meditál, majd mintha mi sem történt volna kinyomja, az a lényeg, hogy ne zavarjuk, mert csak egyedül hajlandó csinálni ezt a műveletet a kiságyban.
Nem úgy mint Alina, aki tegnap úgy összekakilta magát az apja ölében, hogy még a papájának is pólót kellett cserélnie Kép.

Most visszaaludtak egy kicsit, persze ez nem szokott 20 percnél tovább tartani.

Itt úgy néz ki jó idő lesz, ha jók lesznek lemegyünk sétálni délkörül.

Vali
cvali

Swen!

Farmer megvéve. Egy Levi's. Kicsit érdekes volt a három gyerekkel próbálni. Ez ugye úgy nézett ki, hogy négyen egyszerre a próbafülkében. Réka nem értékelte igazán, de lagalább csöndben szenvedett. Ádám ült velem szemben, és méregette, hogy melyik is áll legjobban anyának a három kiválasztott farmer közül. Csilla mindeközben ki-be a fülkéből. Egyszer egy pasi szemérmesen hátrahúzódott, mikor Csilla éppen Zrínyi nyomán kirohant.

Apáról majd keresek valami olyan képet, amit ő is megengedne, hogy felrakjak, ha itthon lenne.

Kaki ügyben az én álláspontom a következő, ez a doktor néninkével megegyező. Ha a gyereknek nem okoz gondot, akkor hagyni kell, mert teljesen normális az anyatejes babáknál, akár a heti egy széklet is. Ő mindig azt szokta mondani, hogy addig nem gond a dolog, amíg csak az anyának okoz problémát. Azaz amíg csak az anya aggódik, hogy úristen a gyerek már egy hete nem kakilt, addig nem kell vele foglalkozni. Ha problémát okoz a babának, akkor kell orvoshoz fordulni, és az ő segítségével megtalálni a jó módszert. Megnéztem itt a Babanet rendelőjében is kb. ugyanezt írták az ilyen kérdésekre. És megnéztem még egy helyen (http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_problema1) , ahol jóval hosszabban, de ugyanez a végkonklúzió, és ott részletesen leírják, hogy mikor kell orvoshoz fordulni. Az 1.6.-nál kezdődik a téma Napokig nem kakil a baba címmel.

Most el, mert rajtam kívül mindenki pizsiben még. Igaz, még Ádám és Réka alszik.

Üdv:

Zita
pzita

Hello,
éppen kitörőben a lázadás, úgyhogy gyorsan:

SWEN: szegényem, jobbulást! Én csak a c vitamint tudom , meg a Bioparoxot amit zita is írt. Esetleg hívd fel a dokidat (házi),hogy mit javasol. Én azt szoktam.

NANDA: nálunk is elég féltékeny Dani!!
Ferkót annyira sajnálom. Kép Kép

Fifianyu: Kép Mekkora most a kicsi? Nagyon kiegyensúlyozott baba. Kép

Chello: Bivalybill aludt, hurrá! Én is. Kép

Most el:
Linda
bellana

Bea! Most láttam csak a képeket. Úgy látom ti is nevezhettek a BNHFC-be (Baromi Nagy Hurkák Fun Club)! Zsófi nagyon édes.

Linda! Örülök, hogy a kis Bill tudott aludni. Ez gondolom duplán jó volt, neki is, meg neked is.

Vali! Szurkolok, hogy kisboszi mihamarabb visszaváltozzon tündér királykisasszonnyá, és hogy a morgó medvéd adjon egy kis pelenkázási munkát.

Most tényleg el, mert Ádám is felkelt. Már csak Réka szundizik. Így szokta. Hat óra tájékában szopizik egyet és aztán még visszaalszik.

Valakinek nincs valami jó ötlete mit főzzek?! Az általános állapotom azt hiszem valami olyan dolgot igényelne, amihez nagyon kevés időt kell a konyhában tölteni.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Hú, lányok!
Olyan aktív ez a topik, hogy ha mindent vissza szeretnék olvasni, dadust kéne fogadni Lujzika mellé.
Köszönöm szépen a jókívánságokat mindenkinek. Ne haragudjatok, hogy ha egyelőre még nem név szerint írok Nektek, majd megpróbálom követni a napi híreket.

Szülés: Jún. 12-re voltam kiírva, a dokim május végén elutazott Amerikába, és június 2-re rendelt be UH-ra. Hát persze, hogy május 23-án (vasárnap) hajnalban a kisasszony beijesztett, 10 perces keményedésekkel. Utoljára áprilisban voltunk UH-on, úgyhogy fogalmam se volt, hogy mekkorára nőttünk, csak a pocak mérete volt már ijesztő. Hát máj.24-én (akkor voltunk 37 hetesek)kiderült (mikoris persze a fájások leálltak, de a koriból még nem engedtek haza), hogy a méretek már 40. hétnek felelnek meg, Lujzikát 4 kg körülinek saccolták az én 156 cm-emhez. Így a helyettes doki úgy döntött, hogy ha tényleg beindulunk, akkor császár (a korom, a lombikok, na meg a méretkülönbségeink miatt). Végülis megvártuk az én dokimat, ő is hasonlóképpen gondolta, így június 8-ra meg is beszéltük a császárt. Előtte való nap befeküdtem, másnap reggel én voltam az első. Kicsit be voltam tojva az érzéstelenítéstől, mert az altatódoki enyhén alkoholistának tűnt, de nekem szerencsém volt, mert elsőre eltalálta (volt olyan aznap, akit 3-szorra sikerült megszúrnia). Lehet, hogy reggel még formában volt. Nagyon gyorsan történt minden, a csaszi 9-kor kezdődött és 9.12-kor már meg is láthattuk a csodát. Sajnos nem sokáig lehetett velünk, mert (utólag) kiderült, hogy mekóniumos volt már a víz, és sikerült belőle nyeldekelni is egy kicsit, így azonnal elvitték szondázni a kis drágámat, és délutánig az intenzíven volt. Este a párommal lebattyogtunk a csecsemősökhöz megismerkedni a lányunkkal,de aznap éjjel még külön voltunk, mert én még az őrzőben maradtam, mert lent nem volt hely. Másnap reggel már megkaptam a kisasszonyt! Ő nagyon tudta volna a dolgát szopiügyben, de sajnos nem akart beindulni a tejcsi, szegény, mire hazaengedtek minket, a 4 kg-járól visszafogyott 3,65-re, egy szopi után csak kb. 10 gr-ot tudtak mérni. Így muszáj volt elkezdeni a tápszert. Én azután is megtettem mindent a tej érdekében (ettem, ittam segítő teákat is, próbáltam többször is cicire tenni, fejni, de igazából nem volt belövelés sem), de jó, ha max. 20 gr sikeredett. Valószínűleg az se tett jót, hogy végig idegeskedtem (a várandósság sem volt egyszerű, a beültetés során egy kicsit túlstimulálódtam, ezért az elején infúziókra jártam, a 10. héten volt egy enyhe lepényleválás, jó kis darabos vérzéssel, szóval sokminden történt), a szülés után meg azon ment dili, hogy lesz tej, vagy se (persze mindenki első kérdése az volt, hogy van-e már végre, ezen már teljesen ki voltam akadva), úgyhogy végül nem is lett. De hála az égnek, így egy nagyon kiegyensúlyozott, szépen fejlődő babánk van, aki nagyon sokat mosolyog, meg kacarászik. Kakibajunk nekünk is van már az elejétől fogva, örülök, ha naponta egy összejön. Az meg egyenesen félelmetes, ahogy kakil. Videóra kéne venni, hogy csinálja, mert a doki néni se hitte el addig, amíg nem látta a saját szemével. Belead apait-anyait (akkor is ha nem kemény), és úgy nyög, hogy messziről hallatszik. Szegényen még most is csak röhögni tudunk a párommal, mert ez nálunk családi program. Iszonyatosan koncentrál, közben kikekerekedett szemmel néz ránk, nagyon aranyos. De remélem, kinővi, mert mi lesz, ha mondjuk 20 évesen a barátja erre ébred? Nagyon nőies ám!

Hú, jó sokat írtam magunkról, pedig ez még csak a szülés, meg a kaki volt. Majd próbálom magam visszafogni, és igyekszem belefolyni a párbeszédekbe is.
Mindenesetre a képeket már megnéztem, mindenki babája gyönyörű. Nekünk sajnos még nincs digitális fényképezőgépünk, de azt hallottam, hogy norm. képeket itt elő lehet hívatni CD lemezre is, és akkor már tudok én is mutogatni.

Mindenkinek puszi, Kriszta

Kép
lujzika

Linda

Zsófi a 36. héten született, viszonylag kis súllyal(3kgKép), most 6 kg. Ja, és kedden lesz 3 hónapos. A hosszát nem tudom megmérni, illetve még nem tudtam két egyformát mérni, de a 62-es ruhákat már elajándékoztam, mert nálunk kistesó már nem lesz. Sajnos... Pedig most kezdem úgy érezni, hogy szülnék még vagy hármat, de hát ez van. Az orvosom szerint, örüljek, hogy ezt a babát ki tudtam hordani.
Pusz

Bea
Vendég

Sziasztok!

Swen: Tudod en hetvegen voltam beteg. De nagyon rosszul voltam. Ugyanugy kezdodott mint neked. Torokfajas. En Oscillococcinum homeopatias szert szedtem es, hogy ne legyen lazam, Algopirynt. Nem is lett lazam hala istennek, es most mar jol vagyok, csak a natham van meg meg. Torokfajasra mebucain-t szopogattam. Nekem bevallt.

Zita: neked is gyogyulast! Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Swen!

Gyorsan utánanézem a Mebucainnak, mert eszembe sem jutott az előbb, csak így, hogy Rita írta. Ezt írták róla:

Figyelmeztetések: Terhesség időszakára vonatkozó kontrollált, humán klinikai vizsgálati adatok nem állnak rendelkezésre, ezért a Mebucain alkalmazása kerülendő különösen a terhesség első harmadában. Nem ismert, hogy a hatóanyag kiválasztódik-e és milyen mennyiségben az anyatejbe, ezért szoptatás időszakában nem alkalmazható.

Röviden inkább ne, mert fogalmuk sincs, hogy átmegy-e a tejbe.

Üdv:

Zita
pzita

sziasztok!

Gondolom már unalmas, de megint a fejem... Kép

Linda: Bivalybilly Kép Ádi útjai Kép Ezt szerintem nem tudják megfizetni!
Beszélőviszonyban még vagy Anyóssal?

Vali: akkor szurkolok a mai termésért! ÉS hogy mind a kettő nagyon jó baba legyen! Mi volt a vacsi?

Zita: rizseshús, tejberízs, paprikás krumpli, paradicsom leves, tojás leves??? VAgy küldjek valamit?
Kép
Kép
Jobbulást!

NAnda: irigyellek a szülésért, és a nyugis legénykéért!
Ferko... Kép
Maya esete nehé lehet! Amúgy amit az alvásról írsz, az sanszos sajna!!! Kép
Nálunk nincs semmi ilyen. ZSófival igyekszünk annyit foglalkozni, mint előtte, így annyira nem látom rajta a féltékenységet! Ebben sokat segítenek a nagyik!
Nem tudom, segít-e, de ZSófi nagyon sokat babázik. VAn egy nagy babája. Azt ő is eteti, szoptatja, öltözteti, feladja rá Edina zokniját, fürdeti,... Utánoz!!! Ha valamit csinálok Edinával, mindig odaengedem. MAjdnem minden nap a kezébe adom Edinát, és szeretgetheti. Nálunk így szent a béke. Amúgy nagyon sokszor megy hozzá, beszél neki, és nem bántja. Lehet, hogy szerencsém van?
Ovi: megyeget, de nem eszik ott sem sajna, és még elhozom ebéd után!
Az oviban hogy viselkedik MAya???

Chello: megnyugodtál? Nálam is naponta változik a tej mennyisége! De ha a gyerek éhes, majd követel!!!

Swen: nekem ugyan csak a torkom volt csúnya piros egy foltban. Arra a dokinénim a Plogosollal való ecsetelést ajánlotta. Bő lével, alaposan (hurkapálca+vatta beáztatva) napi 3X. NEkem 2 nap alatt elmulasztotta!

Fifianyu-Bea: ezek a hurkák!!! Kép Tejcsi Kép

Kika Kép Üdv újra! Hogy van Anna?

Nalika: nagyon édi a kép! ÉS miért nem írsz alá???

Amatőr HAjnii: mi lett kaka ügyben?

Szép napot mindenkinek!

ZSuzsa
zerko

Rita: mebukaint pedig nem szabad! Abban van antibiotikum!!! Zita Kép
Az Oscillococcinum homeopatias szer influenzára van amúgy!!!
zerko

Sziasztok!

Írja le nekem valaki,hogy milyen lesz a tali,meg hogyan,miként,mert valahová el kell passzolnom addig Csabát!Köszi!
Képzeljétek,unokahúgom meglépett,már a rendőrség kereste.Szerencsére,egy normális fickónak feltűnt,hogy este 9-kor két 5,5 éves kiscsaj rollerezik az utcán és hazakísérte őket mkocsival.Szerencsére Mírának van annyi esze,hogy tudta a lakcímüket.És nem szálltak be a fickó kocsijába.Viszont addigra minbdenki kiakadt.

Szöszi,Bazsi szorgos kaki ügyben.Nekem a dokinéni tanácsolta,hogy így szoptassak és szopi után lefejem a maradékot.

Hajni,Oberwartban is van ilyen cumi!Tökjó,ott minden olcsóbb...

Zsuzsa,haláliak a képek,annyit nevettem rajtuk!
Éjjel nem adok tápot!Így is csak 100-120-at eszik,eddig 2x evett 165-öt,szopiból is csak ilyen keveset.Nemtom,mi ez.
Almát tudom!
Ibolyát küldök,ő a védőnőnk,szívesen elfaxolom...

Jerry,a húgom Marcella,ő is Marcell lett volna,csak lemaradt egy alkatrész.

Süncsi,Bendivel az a baj,hogy lusta.Eszik 100-110 ml-t,és inkább felkel 2-2,5 óra múlva.Neki így is jó.Most ridegtartáson lesz:4 óránként kap csak,addig inkább sétálok vele.
Andriska csúfolódikKép

Chello,tökjó nőcis Noncsi kalapja!
A Vichynek van ampullakúrája hajhullás ellen,a Csabának jó volt.

Swen,tuti,hogy gáz volt,most nagyobb a nyugi.Már Benőnek is karikásak voltak a szemei.

Kriszta,üdv itt!Szakácsférjet irígylem!

Zita,emilt megkaptam,válaszolok,csak nem voltam itthon.
Csaba nem annyira elvetemült,inkább azt hiszi,én vagyok az.
De jó neked ezzel a 3 szép picúrral!Viszont a farmervásár tiszta show lehetettKépKép Kép

Orsi,én is csak suttyomban mosok hajat!

Linda,fűtésKépÉn minden este kandallózom,néha 30 fok van itt.
Én nem akarok fogyni!!!
ÁdiKép

Most eltűnök,pihizek kicsit,jól elfáradtunk tegnap.

Puszi,Kinga
nyinike

Sziasztok!

Zsuzsa, Zita: Koszonom a leirast. Bar erdekes modon nekem a dokim es a sogornom dokija is azt mondta, hogy ez az egyetlen ami szedheto. En parat bevettem. Sokat hasznalt a torkomnak es nem latok, erzek semmifele valtozast se szoptatasban, se a Lilinel. A Mebucain papirjat en is elolvastam es nincs rola semmifele, hogy szoptatas alatt nem szedheto. Na mindegy, mar ugyse szedem. Kép
Az oscillococcium, igaz influenzara valo, de nagyon jol leviszi a lazat es a kozerzetet nagyban javitja. Legalabbis nekem. Kép

Sziasztok Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok,
Kép Szerintem a babaneten ez a legaktívabb topic, így nem csoda ha sok időbe kerül még az ember lánya visszaolvasKép
Lujzika,Kép
üdv közöttünk bár én sem vagyok még régi motoros ebben a topicban. Nagyon hasonlóak voltak a gondjaink és kisértetiesen hasonlít a kislányod kakilásáról szóló leírás Anna lányom kakilására. Én elmeséltem a dokinknak, hogy normális ez, hogy ilyen hanghatásokkal és nyögésekkel jár, erre ő csak annyit mondott, hogy igen, de gondoljak bele, hogy ha úezt nekünk fekve kellene előadni mi nem nyögnénk? Ha belegondolok akkor nem egyszerű, de mindenesetre én is reménykedem, hogy kinővi.Kép

Torokfájás: nekem ma reggelre durrant be a torkom, lévén, hogy nem szoptatok szopogtom a mebucaint és maszkot húztam, csak reménykedem, hogy Annát elkerüli ez a nyavalya.

Zita,
Momentán nem tudom mi áll a Mebucain gyógszer leírási papírján, de halkan jegyzem meg, hogy a bmilyen gyógyszerről is van szó azokat még csak az engedélyeztetési eljárás előtt sem tesztelik soha terhes és szoptatós anyákon, így a gyógyszergyárak egyrészt a tesztelések hiányosságai miatt(ami totál érthető) lévén pedig saját védelmükre ráírják, hogy ez a két érintetti kör ne szedje. Abból ha rajta van a gyógyszeren, hogy nem szedhetik abból még baj soha nem származott. Amúgy egy jól képzett gyógszerész ill. gyógyszerészetben jártas doki az összetevők alapján el tudja dönteni, hogy melyik alkalmazható és melyik nem terhesség és szoptatás alatt.

Amatőr,
A zöldes kaki a tápszeres babáknál normális, sőt azon anyatejes babsziknál is akik közben vasat kapnak, úgyanis ez színezheti el a színét. ha mégis bizonytalan vayg inkább mutasd meg a dokina, egyébként a mély zöldre nekem azt mondták, hogy ha ilyen színű lesz tápszeres babónál akkor mindig gondoljak a túletetésre is. Hát nem tudom, szerintem az a legtutibb ha megmutatod a dokinak, döntse el ő.

Zerko,
Köszi jól van, bár reggel kicsit nyügi volt.

na most el hársfateázni és mézet nyalogatni.
Kika
kika

Kika!

Teljesen igazad van, abban amit írtál, mert szinte tényleg mindenre ráírják, hogy szoptatás és terhesség alatt ne, mert vizsgálni se kedvük, se idejük. Én például a Bioparox-ot azért merem, mert arra például kifejezetten ráírták, hogy lehet.
Ha délután lesz időm, akkor van egy angol nyelvű oldal, ahol hatóanyagokra lebontva van, hogy melyik, mennyire és hogyan kerül át az anyatejbe. Kíváncsi vagyok, hogy az alapján mi jön ki.
A gyógyszerész ügyben nekem van jó és rossz tapasztalatom is. Orovossal kalpcsolatban szintén. A legtöbb háziorvos viszonylag ritkán kezel szoptató anyát, így legtöbbször ők is csak a hülye nevű nagy könyvük leírása alapján döntenek, hogy adhatják-e azt a gyógyszert, vagy mást kell keresni.

Mindenesetre utánanézek még.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Lujzika: Szép a történeted. GRATULÁLOK nektek!

Zsuzsa: A vacsi kapros bundában sült lazac + sült burgonya golyók. Fincsi volt. Palacsinta szerű tésztába tettem kaprot majd beleforgattam a lazac szeleteket (Corában vettem) és olajban kisütöttem, a krumpli golyók fagyaszttottak voltak (félkész), így kb 15-20 perc alatt kész volt az egész.

Nanda: remélem Mayával hamar megoldódnak a féltékenységi gondjaitok. Szerencse, hogy a férjed is türelmes vele.

Delelnek most a babucikáim, nálatok szoktak a babák delelni?

Ha egy héten kétszer adnék Tomikának bébiételt hamarabb kakálna? Mit gondoltok?

Vali
cvali

Jo napot!

Andriska atment angyalkaba (kopp-kopp), reggel is visszaaludt egy orat és most is alszik fél oraja. Fellelkesedtem Rita macis Lilijén és alvas elött odaadom neki a nyuszit. Tegnap délben, ma reggel és a mostani alvasnal is a nyuszit szorongatva tök gyorsan elaludt.(azért a cumi is maradt..)
Rita! Imadlak!Kép Meg Lilit is!Kép

Az éjszakank mar megint förtelmes volt, 3szor kelt, ebböl kétszer evett. Lehet, hogy nalunk is az a gond, hogy egyszerre keveset eszik, mint Kingaéknal, nappal pedig jol kibirja, és mar elöfordult, hogy csak 1szer kelt. Nem tudok rajta kiigazodni.
A magyar ut meg megint meg fogja szegényt kavarni, de sebaj, én mar ugy örülök, hogy megyünk.Kép
A masik baj meg az, hogy este az utso evésnél bealszik, igy egy ora mulva ébred, meg kell büfiztetni, és akkor alszik csak tovabb. Vszinü igy nem is eszik eleget.
Hat ennyit rolunk.

Kinga,
tali: oktober 23, 14.00-17.00 ig, Mikkamakka jatéktar, Balaton u. 15. Zita szerint az V. kerület.
Kitartast a ridegtartashoz! Kép

Zsuzsa,
fejfajasKép Talan mert megérkezett a hüvös...
nem vettem észre a napraforgon a méhecskét. Visszkeresem, mert ugyis el akarom menteni magamnak.
Talan Magyarorszag lesz a megoldas a jo alvasra, majd meglatjuk.Kép De mar az is jo, hogy egy hétig Gyöngyösön lesz aki nap közben babusgassa, a dédnagymamaja meg a nagyszülei..Kép
A repülötöl viszont félek, pedig mar ki lettem okitva, elözö nap és egy oraval a repülés elött csöppenteni kell az orraba és fel- és leszallasnal szoptatni. Félek, hogy fajni fog a füle, vagy hanyni fog... ilyesmik..

Zita,
vannak szépen hurkak!
A farmervasarlas nagy kaland lehetett. En meg azt hittem, hogy mar egy gyerekkel is nehéz bevasarolni...
Tomi sajna éjszaka még dolgozik, mikor Andriska mar alszik, este szükségem van ra, mikor hazajön, kicsit együtt babazni, beszélgetni, vacsit késziteni.

Linda,
szegénykém, jol bejött nalatok ez a betegség.
Gratulalok Gergö sulyahoz!

Mostantol egykezesen...

Nanda,
szép volt a történet!Kép
Ferkot annyira sajnalom...
Jössz a talira? Jo lenne!Kép

Chello,
kitartast Neked!
felkelteni vagy sem, fogalmam sincs, mi a jobb...

A-Hajni,
a zöld kakirol azt tudom, hogy ha nem tartos és egyébként jol van a gyerek, akkor nem gond.

Fifianyu,
Zsofi nagyon szép baba, gratula!

Kika,
szia, jo, hogy megjöttél.

Orsi,
milyen volt az éjszaka?
Probaltad mar utso evés elött a hasat megmaszirozni (oramutato jarasaval megegyezöen), tornaztatni? Hatha segitene éjszakai kaki ügyben.

Swen,
remélem meguszod..
Ez ez esti elalvas nagyon klassz!

Lino,
jobban vagy?

Aniko rég jart felénk..

Ma este jönnek a baratnöim, lehet, hogy el leszek tünve.

Pusza,
Süncsi
süncsi

Vali,

bébipapit passzolom, de Zsuzsaéknal az öszibari jött be.
Egyébként még Neked akartam irni, hogy a babaid nagyon ügyesek am, a könyvek azt irjak, hogy a fejlödési fazisokat a kiirt szülési idöpont alapjan kell nézni, nem az igazi születési datum szerint. Igy az ikrek még fiatalabbnak szamitanak, nem?

Na tényleg megyek,
puszi
Süncsi
süncsi

Süncsi: Én még nem kaptam olyan könyvet amiben a fejlődési fázisok vannak leírva, de a doki nekem is azt mondta, hogy a kiírt időponthoz kell viszonyítani, így valóban 2 héttel fiatalabbnak számítanának.
Egyébként én nem nagyon izgulok amiatt, hogy mit mikor kezdenek el csinálni. A húgom ikreinél majdnem 1 hónap fáziskésés volt, pedig egypetéjűek, de aki később csinált mindent, utána egyik napról a másikra elkezdte és még le is előzte a korábban kezdőt pl. a menésben (most 10 hónaposak).

Zsuzsa milyen gyakran adod az őszibarackot?

vali
cvali

Sziasztok!

Megvolt a déli kajánk, így most egy kicsit ráérek. Valamicskét visszaolvastam, de egyáltalán nem könnyű, azt néztem, hogy itt naponta van archiválás, tehát az min. 40 levél egy nap!
Nanda! Az én lányom is ilyen nyugis, kb. 2 hónapos kora óta, meg is ijedtem, hogy jó-e, ha ilyen hamar étlen-szomjan 10 órákat alszik, de a dokinéni szerint 2 hónapos kor után, vagy 5 kg fölött ez már elfogadható. Hát mi megfeleltünk mindkettőnek.

Fifianyu! Kb. ilyen hurkák nálunk is találhatók, akkor mi is nevezhetünk a BNHFC-be, vagy bizonyíték kell rá?

Chello! A tietek hanyadikra jött össze?

Kika! Nálatok volt ok a bébifigyelőre, vagy csak óvatosak voltatok? Nekünk is van (Angelcare). Mi először csak óvatosak voltunk, volt egy-két téves riasztás is, de kettő nem az volt, úgy kellett felrázni a leányzót. És volt egy teljesen igazi légzéskimaradás is, mégpedig nem alvás közben, hanem Lujzik éppen az előző levélben említett módon kakilt, amikoris elfelejtett levegőt venni. Nem tartott sokáig, de szörnyű volt, nem mondom. Ki is vizsgálták a Tűzoltó utcában, szerencsére mindene negatív, tehát nem tudni, mitől volt, de az Angelcare azóta is szolgálatban van.

Süncsi! Hát Svájc biztos szebb, mint Berlin, de azért el lehet viselni. A repüléstől én is be voltam tojva (Eszter akkor 2,5 hónapos). Nekem azt ajánlották (mivel én nem szoptattam), hogy cumit rakjak a szájába fel- és leszállásnál, akkor nem dugul be a füle, meg ilyen kicsi korban állítólag működik még a búvárreflex is. Hála az égnek, mi jól vészeltük, a cumival a szájában elaludt felszállásnál, aztán jól beteázott és már szálltunk is le.

Kika! Ugyanezt mondta a mi dokink is.

Amúgy ma igen izgalmas napunk lesz, mert kapjuk a 4. havi oltást, és ez a Heidi-Leidi doktornéni (a párom nevezte el így) egyáltalán nem szimpi. majd utána jelentkezem!

Puszi mindenkinek, Kriszta

Kép
lujzika

Süncsi! Azt elfelejtettem írni, hogy Eszter addig soha nem cumizott, és azóta sem, de úgy látszik, ezt akkor elfelejtette. A füle azóta se fájt. Viszont jó nagyot csalódtam az emberkékben (vagy nem is?!). Babahordozóval (Eszter akkor már 6 kg felett volt), egy táskával a vállamon azt hiszed, előre engedtek, vagy segítettek? Igaz, hogy javarészt németekkel volt tele a gép, de akkor is?!

Zsuzsa! Neked sem írtam, lyukas az agyam. Akkor a mi babáink nagyon egyívásúak, de gondolom, Te még szoptatsz, így nem nagyon tudsz nekem tanácsot adni hozzátáplálás ügyben. Mert nekem most ez a gondom. Lujzika már nagyon unja a tápszert, de amiket már ehetne, szinte minden fogja a kakit.
Tényleg, ti még nem kapjátok a 4 hónapos szurit?

Kriszta

Kép
lujzika

Kinga: az Ibolya talán jó lesz! Kép
Ne a mennyiségeket nézd egy kajára, hanem azt, hogy meglegyen a testsúly kg*150 ml NAPONTA! HA ez több részre oszlik, akkor kevesebb jut egy kajára! Amúgy a 4 óra szerintem nem jó! Próbáld meg a bő 3 órákat! Nappal ennie kell eleget, hogy aztán éjjel hagyjon aludni!!! De ez az én tanácsom!

Vali: menü Kép Kis ínyjencek lehettek... Kép
KAki: én NAPONTA adok neki lereszelt barackot. 2 kaja között, dél körül... Pár kanállal kezdtük, most fél megy bele... De én nem beszéllek rá!!!

Zita: mi lett az ebéd?
Számolj majd be gyógyszer ügyben!!!
Jobban vagy?

Swen: hogy érzed magad?

Kika: jobban vagy?

Süncsi: röviden: honvágy... Kép
Akkor Edina fiatalabb 10 nappal!!!

Lujzi-Kriszta: mi volt az oltással?
Én Edinám is 2 hósan kezdte átaludni az éjszakákat! Kép

most megyek...
Grafomán kolléganő a vikkendházban ragadt? Kép

Zsuzsa
zerko

Lujza-Kriszta: én jövő hétem adatom majd be neki, mához egy hétre!
Van tapasztalatom hozzátáplálás ügyben, mert az első lányom alig szopott, azaz ő tápszeres volt 3 éve... Kép De amúgy van olyan, ami nem fog! Ilyen az őszibarack, és a sütőtök is, ami 4 hósan adható!!! A répa, és az alma fog valóban! A krumpli asszem semleges! Próbáltad már ezeket???

Zsuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?