Sziasztok!
Végre beindultunk! Helló Enci!
Azt hiszem együttalvásban profi vagyok!
Kittiről azt hittem, hogy rácsfóbiája van, mert a gyerekágy csak dísznek volt, szinte semmit nem aludt benne. Amikor 1 éves lett, és már egyáltalán nem fértünk el a franciaágyon 3-an, leszedtem a rácsos ágy egyik oldalát, (nem mindegyiknek lehet mert szétesik!) és odatettem egy matracot, és arra feküdtem én. Szóval én voltam a rács! Ha ki akart mászni alvás helyett, nem engedtem. Ekkor sokszor sírt, mégis megszokta egy idő után, hogy így alszik, bármikor ki tud mászni reggel ha felébred. Én nem maradtam ott egész éjszaka csak amíg el nem alud, és ha éjjel újból ébredt, akkor visszamentem.
Nekünk nem volt jó az együttalvás, mert egyikünk sem tudta kipihenni magát rendesen. Kittike is gyakran ébredt éjszaka mert érezte, hogy ott a cici mellette és kérte. Viszont máshogy meg egyáltalán nem aludt, de még úgy sem, hogy elalszik és beteszem a kiságyba.
Végül is elég nehéz volt az az egy év együttalvás, de aztán a fenti módszer bevált utána.
Petivel elhatároztuk, hogy nem így lesz, mert mi már tapasztalt szülők vagyunk és a saját ágyában fogjuk altatni a gyereket! Hááááááát, működik is, de nem úgy ahogy a filmekben látjuk, hogy lerakom a gyereket a kiságyba, oszt jóccakát! (Szerintem ez tényleg nagyon ritka!) Le tudom tenni, megfelelő mennyiségű szopizás, tápszer, vagy egyéb jóllakatás után, és ha nagyon álmos, el is alszik, főleg ha simizem egy kicsit. Viszont 3-4 óra múlva biztos felébred és kezdődik a cirkusz, nem akarom nagyon részletezni, de mivel éjszaka nem szoktam hagyni sírni, (Kittike is aludna ugye.) Minden éjjel a mi ágyunkban köt ki. Aztán vagy visszateszem, vagy nem, attól függ mekkora kómában vagyok. Reggel 5 körül már nem szoktam visszatenni, mert apa 6-kor (végre
) kikel az ágyból és akkor már kényelmes kettőnknek Petivel.
Évi! Tarts ki! Nem gond, ha veled alszik, de ha CSAK veled alszik az nem jó, mert neked is kell egy kis magánélet. Próbáld szerintem ha már elaludt betenni az ágyába, mert ha a ti ágyatokon hagyod leeshet. (Peti is így esett le.) Meg fogja szokni, hogy őt félálomban átteszi anya a saját ágyába, és ha gáz van akkor max. megint kiveszed. Tudom, hogy uncsi, meg fárasztó, de ha mindig veled alszik, akkor tényleg nagyon nehezen fog leszokni róla.
Ilyenkor a szülők különalvása is egy alternatíva, én szeretném rábeszélni a páromat, hogy aludjon már a nappaliban néha, de nem akar. Már elfelejtette, hogy Kittike amikor kicsi volt, egy csomószor külön aludtunk, mégsem ment csődbe a házasságunk.
Puszi!
Bocsi, ha túl bő lére eresztettem magam!
Mindenkinek gyógyulás, akinek kell, Peti már alig köhög, csak éjszaka egy kicsit.
Andi
UI.
Most végigolvastam azt a cikket ami az LLL-es honlapon van. Nagyon tetszik!
Lehet, hogy csak egy nagyobb ágyra lenne szükségem?
Lehet, hogy tényleg csak azért nem alszom vagy akarok a gyerekeimmel aludni, mert ez nem divat?
A szívem mindig is mellette volt.
Dehát mi a francot csináljak, ha tényleg kevés a 140 centi, nagyobb ágy meg nem nagyon fér be.
Nekem helyre van szükségem!!!!!!!!