Rani, én jövök ám, csak aludtam picit az éjszakázás után.
Igazad van. Másként gondolkodunk és ez így van jól, hova vezetne a világ, ha mindenki ugyanazt tartaná jónak és mindenki egyforma lenne? Babszinak is igaza van, hogy biztos alapokra vállal babát és szerencsés, hogy megteheti! Belátom én, hogy ez a társadalmilag elfogadottabb út, de vannak kivételek. Én sem szülnék anyám nyakára, de ez a helyzet nem fenyeget, mivel 250 km-re lakik tőlem
, szerintem sem egészséges, viszont, ha a segítsége kellene, bármikor számíthatok rá és fordítva! (Ha mondjuk kitalálom, hogy babázás alatt befejeznék még valamit levelezőn, akkor biztosan itt lenne havi 1-2 napot vigyázni rá.) Ebből a szempontból meg nekem van mákom. Másrészt úgy is megközelíthetjük a kérdést, hogy rendelkezünk olyan adottságokkal (nyelvek pl.), hogy nem feltételenül kell Magyarországon maradnunk, ki tudja milyen lehetőséget kapunk... (
és nem felvágósdiból írom, tényleg, csak megmagyarázom picit a véleményemet), tehát ezért sem állunk úgy a kérdéshez, hogy 3 szoba, 4 kerék, jöhet a gyerek. Számtalan példát látok a környezetemben, hogy baba mellett is tudtak érvényesülni később, remélem, hogy nekünk is megadatik ez, bár szintén nem tudhatom előre. Volt alkalmam már megtanulni az önellátást és önfenntartást az elmúlt 5 év alatt és azért berendeztünk, gépesítettünk egy egész lakást, lett az autó (nem hitelből), M.-nek van egy Gibson Les Paul-ja, erősítője és még egy kutyát is életben tudunk tartani
ezekre büszke vagyok, sőt megkockáztatom, hogy ha ezek helyett lakásba fektettünk volna, már lenne, hitelből ugyan, de lenne és mindez önerőből . Lehet el fogom rontani így az egész életemet, majd 10 év múlva térjünk vissza a kérdésre
Boris, igen, én is értékelem az őszinteséget, ha nem így lenne, most jól megsértődve duzzognék valahol
És igen, elsősorban azért vagyunk itt, hogy átsegítsük egymást ezeken a nehéz napokon/heteken/hónapokon és én is nagyon drukkolok mindenkinek, de nekem eszembe jutna felszínesen megkérdőjelezni valaki gyermekvállalási létjogultságát...
Babszi, remélem komolyan nem bántottalak meg és nem csak úgy írod! A célom nem az lett volna, csak a magam igazának megvédése, a stílusért meg elnézésedet kérem!