Sziasztok!
Először is Anginak hatalmas gratula Bogihoz!
Üdv az Újaknak!
Zita, remélem, hogy hamar összejön a babóca, de próbáld addig élvezni ezt a mostani gyerekcsinálós időszakot, mert hidd el tapasztalatból mondom, hogy egy baba MINDENT megváltoztat az ember életében, és sok mindent csak utólag értékel, hogy milyen jó is volt.
Ildi!
3 hónapos korában Léna szinte egész nap aludt, és még jó pár hónapig csak a hátán feküdt.
Gira!
Szia szomszédasszony! Élőben akartam gratulálni, de nem nagyon futottunk össze mostanában a konyhában. Amúgy már a múltkor is gyanús voltál nekem, csak nem akartalak lerohanni a kérdéseimmel. Nagyon örülök a jó hírnek!
Enikő!
Jól vagy?
Karmen!
Léna is csak hátrafelé mászik egyelőre, és felülni is így ül fel, hogy feltolja magát.
Ha lesz időd, számold már össze, hogy hogy áll a császár kontra hüvelyi szülés, mert gyanús, hogy a csaszi áll nyerésre. Ja, és táblát is szivesen néznék, de gondolom más is.
Gigi!
Virág mekkora? Hogy álltok a cici/hozzátápival?
Erika!
Szopizik még Beni éjjel? A nagyokkal, hogy volt?
Dancsi!
Hogy-hogy nem evett Jozsó?
Ági!
Mikor jöttök a koliba?
Léna túl van a náthán, isomar tengervizes orrcseppet meg orrszívót használtunk, meg ciciztünk sokat. Elgondolkodtam, amit a rácsvédőről írtatok, nekünk ugyanis nincs semmi, és eddig nem is koppant a buksi, de mostanában egyre inkább... Amióta feltud ülni a lány, van hogy félálomban felül, majd szopizza az ujját, és úgy alszik ülve az ágya sarkában, persze a feje neki-neki koppan a rácsnak.
Azon gondolkodtam mostanában, hogy a szoptatásnál általában 2-3 hónapos kor a vízválasztó. Báris a környezetemben azt tapasztalom, hogy vagy a baba 3 hónapos korára abbamarad vagy tart a végtelenig... Mindenesetre amennyire az elején fájt, sose gondoltam volna, hogy még szoptatni fogom a nagy 9 kilós 9 hónapos lányomat. Én most egyébként a "nagy" tapasztalatommal úgy gondolom, hogy eléggé az elején dől el minden, hogy kibirjuk-e, mi is a baba is hozzátápi nélkül.
Tényleg Angi, hogy álltok? Beindult már rendesen?
A tej mennyiségének fokozására és az állandó mennyiség fenntartására meg legjobb az éjszakai szoptatás vagy fejés. (Úgy látszik ezt a fejezetet olvasta Léna, és mivel tudja, hogy lusta vagyok fejni, így inkább felkel szopizni.
)
Láttatok valahol műanyag kabátszerű előkét? És mennyiért?
Ja, és, hogy rosszat is írjak. Léna megint vérszegény. Nagyon kevés a vas a szervezetében, így megint Maltoferi
és folsav van terítéken. Ezért mégegyszer azt tudom tanácsolni, hogy ne utasítsátok el a vérvételt kategórikusan, ha felmerül a gyanú, mert most pl. Léna nem is aluszékony és nem is étvágytalan (kb. fél liter főzeléket nyom be mostanában két evésre) és a súlya is jó, és mégis... Álmatlan éjszakáimon szoktam is rettegni, hogy mitől...
Ráértek mostanában tallizni? Szivesen elmennénk egyszer már mi is, de nekünk sajnos csak a délután 2-5 terjedő időszak jó, mert délelőtt csak 10-től délig van ébren, de az csak éppen arra elég, hogy felkeljünk, együnk. Meg este 6-7-től vagyunk fenn kb. 10-ig, de gondolom másnak már nem jó.