folyt.
Azért küldöm 2részletben, ha hosszú, mert mire megírom, kidob a rendszer a babanetről, s elküld helyett kéri a jelszót, közben levélke meg eltűnik, bár ezért szoktam ctrl+c, ctrl+v-zni
No mindegy.
Ami még nem volt:
Hemangióma=tűzfolt=érdaganat=éranyajegy, elvileg nekem azt mondta a doki ez mind ugyanaz
nekünk sajna, elég nagy, meg csúnya, a jobb comb belső felén. Kezdetekhez képest kb.nem tudom hányszor akkora lett, de 20ft-os nagyságú, 2cm-es kidomborodás, tűzpiros, vérrel telt. Mostanra (jártunk fagyasztani, most lézerezni) kezd összezuhanni, kivilágosodni. Sokan azt mondják 10éves korára tűnik el magától, ahol született ott azt mondták 1éves korára eltűnik. Az orvos szerint hagyjuk magától múlni, majd a bőrt, meg azt a területet egy korrekciós műtéttel helyrehozza, merthogy lány és esztétikus szempontból nem jó helyen van.
Csézjang: NYoMoZÓ??? ez nagyon kircsi! Már meg ne haragudj, de nekem akkora szakmák a mai napig a rendőr, orvos, pilóta, ügyvéd, meg az ilyesmi, imádom, mint a gyerekek olyan vagyok. Van egy pár rendőr, tűoltó meg kormányőr ismerősünk, de valahogy még sosem hallottam így tőlük, hogy felszereltek, eskü, jelvény...stb. ez tök jó. Mondjuk mert velük nem lehet erről dumálni, számukra, gondolom számodra sem olyan izgalmas ez.
mint nekem.
Akkor rendőr szakközepet végeztél, vagy rendőrtisztit?? Akartam a rendőrtisztire jelentkezni, csak nem ment volna az alkalmassági, így sajna kilöve...
Ha összejön egy tali, amiről Kviki beszélt (ha jól emlékszem) akkor remélem mesélsz majd nekem erről sokat, mint a gyerekeknek...
Anyós téma: Anyósom nincs, 2006ban meghalt, Zsebi születése után 4 hónappal, 1szer látta. Viszont, kedves, vidéki asszony volt, sokat nem találkoztam vele...ugyhogy ez nem volt gond.
Férjem Borsodból egy pici faluból való (1500lélekszám) anyós nélkül csak a férje maradt a házban, aki az első 2évbe bedilizett anyós elvesztése miatt. Férjem Pesten, tesója Miskolcon a feleségével, másik tesó pedig eleinte apóssal, majd egy faluval odébb a párjával meg gyerekkel. Férjem sajnos havonta igényli a találkozást, nem 3havonta, neki a vér szerinti családja szerintem több, vagy fontosabb, mint mi, ezt nem tudom hogy mondjam, mert oda van értünk, de nekünk ez állandóan vitatéma. Csecsemőt utaztani, szintén 240km-re, meg szerintem ti csajok értitek hogy miről beszélek. A fürdőben meg az előszobában nincs fűtés. A lakás többi részén igen. De állandóan nyitva az ajtó télen-nyáron, akkor fürdés előtt jópofák mert egy szobát befűtenek 40fokra... és a rend, a piszok, a kupiról pedig gondolom nem kell beszéljek...
Amikor "haza"magyünk, mindig izzanak a vonalak, mindenki egyezteti óráit, a feleségek rajtam kívűl, a másik kettő már évek óta nem vesz részt ezeken a családi összejöveteleken, legfőképp mert az egyik sógornőm összeveszett a Miskolci családdal, de nagyon durván, viszont a 3testvér állandóan együtt akar ilyenkor lenni, dehát ez nem egyszerű. Jól berúgnak ilyenkor...mintha 16 évesek lennének, hozzák azt a vidéki sutyerák formájukat, a férjem pedig nem érti hogy mi a gondom. Ott egy 100nm-es ház a retek kellős közepén, amit nekem első 1-2nap ki kell takarítsak(attól függ mennyi idő alatt végzek vele) 1gyerek mellett sem volt könnyű, mert férj szomszdolt, haverok, pia, de hiába viszi a gyereket idegroncs leszek, szabadon a disznók, kutyák minden az én kölyköm meg nem tudja kezelni az ilyen helyzeteket. Szóval mire kitakarítok, s közben sütök főzök, mert enni kell adni a családnak (azoknak is akik jönnek, mert mi lent vagyunk, tehát 4férfi, asszonyok vagy igen vagy nem+gyerek+én) addigra szinte megyünk haza. Arról nem beszélve, hogy az út legjobb esetben is 20-25ezer ft kb, illetve 3-4napra illik menni, meg kell, hogy legalább élvezni tudjam 1napig ha már kitakarítottam erre az időre be kell vásárolni, de a liszttől kezdve mindent mert semmi!!! nincs, szalonnán és kenyéren na meg sör, röviden kívűl, ami kb 20-40ft és tisztítószer, felmosószett, szemeteszsák...miegymás, mert én nem bírom ki ha nem úgy érzem magam mint otthon. Nekem nincs aki belepofázik, hogy mit, hogy csinálok, csak senki nem egy egy ft-ot sem az egész kis kirándulásba, s férj ezt sem fogja fel... a másik két tesó nem takarít ki, de ha elmosogat vagy kimos, vagy bármi, azt is az általam vett dolgokból, csak veszek egy 3kilós mosóport, s mire legközelebb megyek, újra venni kell... de hát hova lesz???
Mindegy férjjel idén már volt két vitánk emiatt, meg még lesz is.
A gyereket állandóan vinni akarja, mondtam kizárt, mert nem tud rá vigyázni, berúgik és akkor magáról sem tudja hol van...erre nem vagyok kíváncsi. Nem alkoholista
mert amúgy nem iszik sosem, de amikor haza kerül állattá válik, számomra legalábbis kiborító. Aztán mondtam, most hogy terhes vagyok tuti nem megyek, mert bármikor felvághatnak, nálam nem biztos az időpont, s nem szeretnék Miskolcon szülni egy koraszülött gyereket, mert jófejségből nem hozzák fel Pestre, meg kockázatos lenne...stb.stb.
A lábam gyakran duzzad, dagad, tényleg csak a legszükségesebb helyekre megyek amúgy csak itthon vagyok, illetve 10-20km-en belül.
Zsebinél is így volt Január 27re voltam kiírva, októberben azon vitáztunk, hogy ő azért nem mehet karácsonyozni, mert én terhes vagyok...mondtam menjen, de én maradok, mert 3-4héttel előbb simán lehet szülni, na hát nekünk nem pár hét, hanem 2és fél hónappal előbb kellett, így nem karácsonyoztunk vidéken
Ismét vitatéma lett február elején, hogy ki menjen, mi vagy a család hozzánk!!! Februárban a semmi közepébe, egy 2400grammos gyerekkel????
Mindegy szerintem ha a férjem néha megértené a nézeteimet, meg hogy nem csak a saját kényelmemről van szó, hanem leginkább a gyereke(i)met féltem akkor egy csomó hazaúttal kapcsolatos balhét megúsznánk.
Ismét sikerült valami momentumot kiszedni az életemből s titeket lefárasztani...szóljatok ám nyugodtan,mert néha szófosásom van.
De a legegyszerűbb, ha átugorjátok.
Szóval Csézjang, ha jól értem a te férjed nem igényli a negyedévnél gyakortább látogatást, meg gondolom egy húron pendültök...és az mindent megér... még ha táskából öltözöl is pár napig.
Na azt hiszem kimerítettem a gyomromat mára.
Puszi nektek
Bocsánat a hosszúságért, meg tényleg amiért órkat nyafogok.