Új privát üzeneted érkezett!

[quote]
írta:
Cat,
gyors gyógyulást anyuádnak!!!!
Múltkor pont ezt a szereposztást beszéltük, emlékszel?

Meme :)
Köszi. Hogyne emlékeznék! Sajnálom, hogy most nem jöttök. De azért remélem egy júniusi Rebeccát bevállaltok velünk. :P Mi mérgezésre gyúrúnk Rebeccából az évad végéig. :D

Remélem Brigi jól van, csak úszik az árral! Azért bejelentkezhetne. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat,
az úszást sajnálom... Pont arra gondoltam, hogy mi is csak szombaton járnánk, mert ősszel mi jártunk szom-vas is, és elég sok volt nekem.. mondjuk Sárinak nem, de tényleg arra a napra már más programot nem szervezünk. :roll: Mi mondjuk 24-től nem tudunk menni, mert 25-én szülinap (az a hétvége vendégjárós, plusz d.u. még Ceglédre is megyünk..), és nem akarok 2 hiányzással kezdeni. Szóval csak a következő turnus marad.
Májusra sajna nekem már több színház nem fér be... Már ciki anyukámat megkérni..2 jegyünk Tomival van plusz még a barátnőmmel megyek egyszer. Sikerült szereznem a R&J-ra is :lol: :lol:
Jó, hogy anyukád túl van rajta, és jól van!!! :D

Edit,
hűha, beindult az életed!!! Aludj nagyokat, használd ki a 3 napos "egyedüllétet"! :lol:

Lilla,
miért kellenek neked szurik??

Kép
nettke

Cat,

könnyű a békát a tónak ugrasztani, igen persze, Rebecca-zunk. Részleteket privizzük le, jó?

Meme
szinta

Cat, Meme,
én is, én is!!! :lol: :P

Kép
nettke

Sziasztok, Robi vagyok. Szóval úgy döntöttünk (bármennyire is sajnáljuk) eladjuk az otthoni autónkat és mivel tipikus családi kocsi gondoltam megemlítem itt is...
Mazda MPV minivan, diesel 2000cm3, 6 üléses (2+2+2), 38ekm van benne és mi vagyunk az első tulajok. 2005 gyártás de 2006.03. a forgalomba helyezés. Ha valakit érdekel írjon és küldöm a részleteket.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Jelentem, a madárkám elrepült :)
Remélem túléli a vadonban :roll: :lol:

Drukkoljatok lányok, hogy vasárnapig elszálljon a vulkáni por mert haza KELL mennünk a szerződést aláírni.
A bébiszitter marad a csajokkal , és mivel holnap mind a ketten ügyelünk, összesen 5 napot kell kihúznia egyedül velük. Hát...

Robi!

Drukkolok az autó eladásához, mi is most adtuk el a mienket, igaz, majd csak júniusban visszük haza, egybekötve a nyaralással.

És egy mai sztori: kb. 80 éves bácsikát vizsgáltam, és rectálisan is meg kellett nézni, azaz benyúltam a fenekébe. Mikor mondtam, hogy mit akarok csinálni, megrökönyödve kérdezte, hogy nem vagyok én még túl fiatal az ilyesmihez ? :lol:

Jó hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke, hat igen ti közelebb vagytok... Igazából a kistesó miatt döntöttünk így mert középen csak 2 ülés (fotel) van benne, és nekünk kell a nagy csomagtér. Ami mondjuk még mindig ennek a legnagyobb a 3. sorral a kategóriában de nyaralni pld kevés. Meg persze teljesen bizonytalan a jövőnk is, hogy mikor megyünk haza. Legalábbis most még nem tudjuk. Az biztos, hogy ha nem költözünk meg nem jön a tesó akkor maradt volna még vagy 10 évig... sajnáljuk is, meg persze bukunk is rajta rendesen. Robi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)
Megvagyok, csak kicsit elhavazva. A mellhártya sztem még mindig nem az igazi, de már nem tudom mit tehetnék még. Igazából, ha nincs előzménye, akkor ezzel a kis fájdalommal nem is törődnék, ennél sokkal jobban fáj a gerincem miatt a hátam. Most itt dilemmázok, hogy mozogjak és akkor az nem jó a mellhártyának, vagy pihenjek, de az meg a gerincemnek nem jó.
De azért úgy látom egyébként sincs nagy forgalom.
Emesém nagyon kis tüncibogár. Ügyesen csúszdázik, meg mászókázik. Tisztára mint a nagyok. Meg állandóan versel. Igaz, hogy halandzsa, de nagyon édi. Borka továbbra is dilinyós. Most a lovagláson gondolkodom neki, mint különprogram, csak még nem volt időm utánakérdezni.

Remélem azért a lehetőségekhez képest rendbejönnek a szüleid. Nagyon drukkolok.

Lilla :)
Mocorgás van már? Én már ilyenkor éreztem Emesét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

mindenki eltűnt?????

Brigi!
Ez nem hangzik valami túl jól!!Még mindig.
Emeséről tegyél fel képet!!Már tiszta hölgy lehet! Milyen édes lehet,ahogy halandzsázik!!!! :lol:
Borka miért dilinyós? Lovaglást csak ajánlani tudom.Enyémek nagyon szeretik,most már mindhárom jár.

Lilla!
Hogy vagytok? Homeost megkérdeztem,szuri mellett is mehet a bogyó.
Legközelebb velem mennek tócsázni a fiúk!!!
Oktatás szupi volt.2irtó profi oktatóval.Aztán harmadik nap vizsga volt,mindenki levizsgázott (én hibátlanra). Nagyon élveztem!!!Rájöttem,hogy szeretek tanulni.Na nem folyamatosan,mert az már nem menne.De ez az időkénti agy-torna tök jó!!!

Ditke!
Drukk megy!!!5napig egyedül maradnak a csajok??? Hű!csináltatok már ilyet? Ezek szerint jól kijönnek a szittyóval! Lányok nem nyafogtak,hogy ők is haza akarnak jönni veletek? Vagy a suli miatt nekik nem lehet?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

tényleg nagyon " kihalt " volt a topic pár napig.

Brigi,

hátha a tavasz majd segíti a gyógyulásodat, de sajnos a mellhártya nagyon nehezen és sajnos visszatérően gyógyul meg.
Mici de édes lehet. Borka miért dilinyós? Rékával mi újság?

Edit,

gratula a vizsga miatt! :wink:

Ditke,

hazautatok hogy oldódott meg????

Nálunk semmi extra, de én már ennek is örülök, mert legalább rossz nem jött. Húúú, ez elég pesszimistának sikerült... :wink:

Meme
szinta

Ja, és most nézem, hogy a vonalzóim nem működnek, mert a Kristóf most volt 13 és nem is mutatja... :shock:
Ilyenkor mi van? Szerintetek csináljak újat?

Meme
szinta

Sziasztok!

Na végre valaki ír!

Brigi

téged már hiányoltunk!!! Azért örülök h jobban vagy már, majdcsak rendbe jössz teljesen. :? Sztem tornával addig várj.... már ha a doki mondta h nem jó a mellhártyádnak. De a gerinctorna is gáz lenne? :?
Eme végül visszatalált kebledre v feladta szopit? Dolgozol most? Én is szeretnék képeket, de nemcsak Eméről!!! Mi a gond Borkával? Nyugodtan jöhetsz panaszkodni. :D Én most eléggé takarékon működök, ha nem vagyok csúcsformában inkább pihizek. Így a gyerekek kénytelenek önállóan elfoglalni magukat ovi után. Én max az olvasásra vagyok hitelesítve. :? Ez kezd is sajna meglátszani, bár most inkább Dávidra lehet panasz: olyan kis sírós lett az utóbbi időben. :? Én ennek tudom be.... pedig amúgy szeretgetni talán még többet szoktam őket- azt fekve is lehet. :wink:
Picúrt én már jó pár hete érzem, az utóbbi 1-2 hétben már minden nap többször is. Jövő csütörtökön genetikai UH- hátha be is terpeszt a drága. 8)

Edit

Köszi! Gratu a sikeres tanfolyáshoz, látod mi mondtuk, h élvezni fogod! kutyi hogy van? gyerekek szeme javulgat? hogy viselték a távollétedet?

Cat, Meme

Ma kaptam meg a második progi szurit. Nem olyan vészes!!! A helyét halványan érzem még a múlt hetinek is, de nem gáz. Anno a peteéréses cucc sokkal durvább volt! A rendelőben adják be, elvileg el is lehetne hozni, de ugyanannyiba kerül ígyis, úh inkább rájuk bízom. Közel van, várni se nagyon kell és azért van tapasztalatom, h milyen ha Robi adja be v nővér a szurikat. kéthetente úgyis csekkol doki is, akkor úgyis mennem kell.

Ma is néztek, cérna helyén, méhnyak 3,5 cm. 8)

Meme

hogy vannak a szüleid? Isten éltesse Kristófot! Láttam h Robi írta h el akarjuk adni a kocsit- ha esetleg tudsz segíteni az jól jönne.

Nettke

A szuri azért kell, mert ez is segít a kinyílás és társai megakadályozásában. Reméljük bejön.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Isten éltesse Kristófot! Csinálj neki új vonalzót!

Brigi :)
Jöhetnek képek a csajokról, régen láttuk őket.

Edit :)
Nagy kupi fogadott a tréning után otthon? Tartotta a párod a frontot?

Jó hosszú nyakad van! :lol: :wink: Döntöttetek már suli ügyben? Mennek a kölkök?

Meme,Nettke :)
Ceglédbercelen nincs kávézó, csak Cegléden. Levelezek az önkormányzattal, annyit sikerült elérni, hogy szemben a MűvHázzal van egy hamburgeres, gyroszos, és az nyitva lesz, árul kávét, és be lehet ülni a Műv Házba meginni a kávét és cseverészni, arra van lehetőség.

Dobok fel pár mostani ovis képet a fiúkról.

Kép

Kép Kép

Cat
Kép
cateye

Aazta Cat!!!

Milyen nagy fiúk lettek!!! Hogy a fenébe telhetett el több mint 5 év ilyen gyorsan????! :shock:

Suli: én nagyon nem szeretném h menjenek. De még nincs véglegesen lezárva a kérdés- beadtuk a papírjaikat, de ettől még nem kötelező menniük. Igazából most kezdenek beindulni az angollal- értsd legalább már látom a jelét h egyszer tudni fognak. :wink: Niki most kezd beilleszkedni jobban a gyerekek közé. Jön a kistesó pont sulikezdésre.... jövőre új házat akarunk keresni, mert ez 3-mal kicsi lesz- de idén nem vállalunk be egy költözést. elég valószínű h nem ugyanezen a környéken, úh sulit kéne váltaniuk. Erre rájön még az is, h 2 hónap alatt ledarálják nekik az egész ABC-t, év végére a legtöbb kölök olvas. Köszi!!! Valahogy nem érzem magamban az erőt, h ősztől betűket gyakoroljak és olvasással nyüstöljem őket két szopi között. :roll: Mellesleg a suli 90 akárháyn %-a fekete- én olyan helyet jobban el tudnék képzelni, ahol nagyjából hasonló arányban oszlanak meg.... Az ovi ebből is nagyon szimpi, ott így van. (érdekes módon Niki inkább fehérekkel barátkozik, Dávidnak kb egyformán van ilyen is olyan is.)

A sulinak egyébként tök jó programja van, érdekes dolgokat tanulnak, van csomó szerepjáték is- na, ezekről jól lemaradnának a nyelvi akadályok miatt, pedig amúgy biztos nagyon élveznék. 6 évesen majd tök jó is lesz nekik.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat,
ez nekem OK is, akkor találkozzunk ott. Memével 4 órát beszéltünk. Jó?
(Jópofa, hogy az Önkormányzat ad ilyet tippeket :lol: )
Jók lettek az ovis képek :)

Lilla,
szerintem nagyon logikusak az érveid!! Az anyagi oldalán kívül nem nagyon szól mellette semmi.. Úgy tűnik jobb lenne békén hagyni őket ott, ahol vannak.

Edit,
de jó, hogy ilyen klasszul sikerült ez a tanfolyam :lol: Rád fért, igazán :lol: tényleg, mi fogadott otthon? Hogy álltak helyt Nélküled?

Brigi,
egy gyöngéd gerinctorna nem árthat a mellhártyádnak szerintem. :roll: De jó lenne, ha végre magad mögött hagynád ezt a betegséget!!!

Kép
nettke

Nekem se nagyon működik a vonalzóm mostanában :roll: valami gond lehet a babafalván??.

Kép
nettke

Sziasztok,

mindenkinek köszönjük Kristóf nevében a köszöntést.

Lilla,

szerintem megtaláltam az autótok hirdetését a net-en, de biztos ami biztos írnál privit az adatokról?
Pro-kontra, hááát, több van az ovi mellet, nem? Én úgy érzem legalább is.
Sose könnyű egy jövőt érintő kérdésben a döntés.
Szülő fronton erős javulás, köszi.

Cat,

isteniek a képek! :wink: Nagyon, komolyak, a pózolás ment úgy látom. Olyan szép arcuk van. Húúú, pár év múlva mi lesz.... :lol:
Nálunk is most volt fényképeszkedés az oviban. már a nyers képek alapján rendelés is kész, várjuk a készeket. OLyan piszok volt a fényképész, olyan sokat csinált rólunk, és most jól sikerültek, nem volt szívünk egyet sem ott hagyni. Zsófiról vak kb. 8 beállítás.
A megoldás jó lesz szombatra, alkalmaszkodunk! De, hogy az önkormányzattal leveleztél, na ez csúcs! 8) Szóval, egfy musical d.u-án mit ki nem hoz egy emberből?! :lol:

Nettke,

én már nem is babafalvás voltam, mert Kristófot már nem számolta.

Meme
szinta

CAt,

a nagyon helyett nagyok a fiaid. Zsófinál pedig van a vak helyett. Húúú, lehet fáradt vagyok???? :shock:
Tényleg, a belső tulajdonságok holyan oszlottak meg a fiúknál? Samu te, Oli Zoli?

Meme
szinta

Nettke :)

Isten éltesse Sárit, Benit és Natit 5. szülinapján!

Kép

Várjuk a szülinapi képeket!

Ven nektek működő email címetek? Mailer demon-t kaptam mindkettő Szintásról.

Cat
Kép
cateye

Köszi Cat!!! :lol:
Amint látszik itthon vagyunk, mert Natus éjjel hányt, így nem mertünk elindulni.. De kirándultunk a közelben, kiélvezzük a szép napot :lol: Majd elmegyünk a FamilyParkba máskor :(
Láttátok a fórumot? megy az áradozás.. :evil:

Kép
nettke

Nettke,

Kép

Boldog Születésnapot kívánunk a gyerkőcöknek!!!!

Natusnál biztos valami kis vírus volt, nem? Jobbulást neki!

Olvastam az " áradozásokat".... Szerintem ők egy más dimenzióban látják ezeket a dolgokat, amiket mi, sima, földi musical-szerető emberek nem is érthetünk. :wink:

Cat,

Zsófinak elmeséltem, hogy elmondtam nektek a büntit, erre azt mondta ( hozzá teszem kicsit flegmán), hogy a mese eltiltás volt a legbrutálisabb! Igy, szóról-szóra. Na, ez vagyok én, egy zsarnok anya. :D
Címeink: krizsozso@freemail.hu vagy szinta68@tolna.net

Meme
szinta

Tegnap reggel láttunk a skype-on titeket, gondoltuk, hogy gond van, és nem mertetek elindulni. Majd máskor... Nyáron amúgy is jobb.

Küldtem egy kis Rebecca werkfilmet.

Fórum: Zolit alig bírtam visszatartani, hogy ne regeljen, mert meg akarta írni a magáét. De ez egy annyira belterjes társaság, és elvakultak, hogy kár velük konfrontálódni. Na meg Sch. Csilla miatt sem akarom, mert végül is ő tök rendes, és ők szervezik. :(

Hát én kipróbáltam a büntit. Tudod mi votl a válasz: "Úgysem csinálom amit mondasz." Én ezt előre borítékoltam volna. Mi lesz itt még kamaszkorukban. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Nettke,

BOLDOG SZÜLINAPOT A GYERKŐCÖKNEK!!! Bocs, hogy így, utólag, de nagyon el voltam-vagyok havazva.
Sajnálom Natit :cry: Remélem, hogy gyorsan átmegy rajta ez a hányásos dolog.
A family parkba készültetek?

Meme,

BOLDOG SZÜLINAPT KRISTÓFNAK! Szintén bocs, hogy csak utólag :roll:

Cat,

Húúúú, tényleg óriásiak a fiaid! Mondjuk mindjárt 6 évesek lesznek, ami azért nem semmi. Hihetetlen, hogy megy az idő. Nagyon jól sikerültek (a képek meg a fiúk is :lol: )

Köszi a tippet az ikresek fórummal kapcsolatban, sikerült ott eladnom a gyerekbútorainkat.

Nálunk ma kezdődik a lakásfelújítás :shock: Két hete csak pakolok, mert a felső szintről mindent le kellett hoznuk. Kb. 15 zsák ruhát pakoltam össze, 40 doboz könyvet, és rengeteg bizbazt. Most a nappalink úgy néz ki, mint egy bútorüzlet. Jövő szerdáig nincsenek a fiúk itthon, úgyhogy talán egy kicsit elviselhetőbb lesz (nem tudunk se fürdeni, se mosni), de utána nem tudom, hogy mi lesz :roll:
De muszáj lesz kibírni az elkövetkező 6 hetet. Utána viszont lesz egy tök jó gyerekszobánk meg hálószobánk :)

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
köszönöm!! És kitartás a felújításhoz! Útálatos egy dolog. Na de utána.. :lol:

Cat,
a gép hétvégén egész nap be van kapcsolva a torrentek miatt 8)
Amúgy Zolinak tök igaza van, én bíztam benne, hogy valaki ír arról, hogy mi is volt a probléma.. Még gondolkodom, hogy Csillának emailben megírom az igazat. Szerintem ő nem elvakult, szóval éreznie kellett a különbséget az eddigi rendezvényekkel..

Nati amúgy jobban van, ma még nem ment, diétázik, de virgonc és éjjel jól is aludt.
Sárikánál viszont tegnap felfedeztük, hogy nem hall rendesen :shock: Ez eddig biztos nem volt, de most nagyon feltűnt. Mi a fene lehet? (Előre szalad, és nem hallja, hogy kiabálunk utána - pedig szokott reagálni - , meg megijed, ha bemegyek a szobába, mert nem hallja, hogy kinyitottam az ajtót stb) Ma felhívom az orvost, de nagyon be vagyok rezelve, hogy mi baja lehet. Szegény gyerek, irtó rossz lehet :(

Kép
nettke

Detti :)
Nem is dolgoztok? Szabin vagytok a felujítás alatt? Az biztos, hogy szar ügy egy ilyen kupi, de ha note book van kéznél, magadra kötve, akkor egész jól át lehet vészelni. Fürdés nélkül ki lehet bírni, na de internet nélkül? :lol:

Az eredmény biztos szép lesz!

Ha nem vagytok gépközelben akkor a skype away-re vált, független attól, hogy a gép be van kapcsolva.

Ne izguljatok Sári miatt, ez lehet egy visszamaradt fülgyulladás, vagy valami hurut a fülkürtőben. Vkorsiéknál volt ilyen, nagyon lassan de helyrejött. Ott is egy elhúzódó gyulladás volt a háttérben, tünetek nélkül.

Az biztos, hogy piszok rossz lehet neki. Ha beszélgettek vele akkor válaszol? Azt hallja?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Először is a szülinaposoknak: Kristófnak, Sárinak, Natinak és Beninek boldog szülinapot kívánok :)

Cat!

Irtó nagyok a fiaid :shock: És milyen komolyak :) Kész férfiak :)

Lilla!

Ahogy olvasom amit írsz, én az ovi mellett szavaznék ha van rá keret. A nyelvet legalább jól megtanulják egy év alatt, aztán már könnyebben megy majd a tanulás. Az enyémeken pl. látom, hogy magyarul tudja mondjuk a számokat, de angolul vagy spanyolul még ki kell számolnia a kezén, pl. ha mutatják a 8-ast, akkor magyarul tudja, de angulul kell válaszolni és akkor elkezdi számolgatni az ujjain, hogy one-two... és így persze sokal lassabb mint a többi gyerek.Persze ez Csengére igaz, Pepe szinte osztályelső. Van is vele bajom, mert folyton pofákat vág mikor Csengével gyakorolnék itthon, meg beszólogat neki, hogy pl. akkor jöhetsz játszótérre, ha megtanultad végre a számokat, le tudod írni anya nevét, stb.
Borzasztó, hogy ennyire különbözik a két gyerek, és foglamam sincs , hogy hogy kezeljem, mert Csengét rettentően frusztrálja :(
Neki pl. még nagyon kellett volna az otthoni ovi, ők még ősszel lennének nagycsoportosok ha maradunk.

Detti!

Kitartást a felújításhoz, annyira jó utána ha kész van!

Nettke!

Mindenképpen vigyétek el Sárit fülészetre, valószínű, hogy egyszerűen egy kis fülzsír csinál egy dugót, semmi komoly, de mindenképpen nézzék meg, nehogy más legyen. Nati remélem már jobban van!

Mi megszívtuk a repülővel, vasárnap mentünk volna, de Ferihegy le volt zárva, így nem mertünk várni, kocsiba ültünk és lenyomtunk majdnem 3 ezer kilometert :evil: Szombaton mind a ketten ügyeltünk, nem volt nagy élmény 32 órát utazni :(
A franciáknak nagyon tetszettünk, 4x is lefotózott a trafi az autópályán, de gondolom úgysem találnak meg...
De a vége azért jó lett a dolognak, eladva a ház, meg ha már otthon volt akkor a kocsi is. :P
Most itt alkudozom egy házra, csak még egy mérnököt kell szereznem akivel meg akarom nézetni mielőtt megvesszük.

A következő részt a férjek ne olvassák, mert nagyon ki fognak akadni, szóval csak kemény idegzetűeknek: :lol:

A hétvégén Barcelonában voltam egy konferencián, ami alapból tök jó volt, csak nekem keresztbetett egy Barcelona meccs... A szállodánkban lakott pár focista és a többiek totál meg voltak veszve, hogy látni kell őket. Így aztán volt, hogy mondjuk valahová indulás előtt egy órát ültünk a portánál, hogy majd biztos itt fog kimenni XY. Hűha. Sosem tudtam megérteni az ilyen jellegű rajongást, ő is csak egy ember, nem? Ja, és totál ki voltak akadva, mikor azt hittem, hogy Messi Forma 1-es versenyző (felhomályosítottak, hogy az Massa :oops: ) Leszólították az első utunkba akadó kb. 5 éves spanyol gyereket, hogy tudja-e ki az a Messi. Szerintetek? ... Hát, beégtem :oops: :lol:
A gyógyszerügynök srácot aki velünk volt amúgy jól megizzasztották, mert pár kollégának volt jegye a meccsre, a többiek meg akartak. Persze az utolsó pillanatban. Úgyhogy a srác egy fél órát telefonálgatott mire valahogy feketén sikerült annyi jegyet szereznie ahány kellett. :)
Mi vagy hárman csajok elmentünk várost nézni, a gyógyszerügynök srác jött velünk, mondván, hogy őt nem érdekli a meccs, mert ő Real Madrid fun. Oké. Ehhez képest elég érdekesen alakult a dolog: taxiba be, utat végigszurkol a rádió mellett, Sagrada Familianal ki, két fotó katt kívülről (bemenni sok idő), aztán taxival tovább, Ramblán végigszáguldás, Kolumbusz szobor megtekintése - hátulról, mert épp jön egy taxi, intsük le és akkor pont viszaérünk a szállodába a meccs végére, még épp láthatja. Hmmm, még jó, hogy nem Barcelona szurkoló :) De azért értékeltem, hogy igyekezett a kedvünkben járni :)

Szép napot mindenkinek! :oops:
ditke62

Cat,

Dolgozunk. Sajnos nem tehetjük meg, hogy 6 hétig otthon maradjak, meg nem is igazán szeretném végig nézni-hallgatni, ahogy verik szét a felső szintet :twisted:
A kivitelezőben megbízunk, az alsó szint teljesen le van zárva, oda a munkások nem tudnak bemenni.

Egy kicsit izgulok, hogy mi lesz, ha hazaérek :roll:

És hát a szomszédoknak sincs könnyű dolguk :roll:

Ditke,

Király lehetett a 32 órás autóút :roll: A lényeg, hogy amiért hazajöttetek, az megoldódott.

AZ egész meccs-mizériát leszámítva, Barcelona azért elég jó hely, ugye? Nekem bejött, 2x is volta már ott. Még szerencse, hogy országon belül van, bármikor el tudtok menni, és a SF belülről is meg tudjátok majd nézni :lol:

Nettke,

AZ egyik ismerősöm fiának voltak hasonló tünetei, nem hallott rendesen. Aztán kiderült, hogy egy korábbi vírusból nem gyógyult fel tökéletesen, ráment a fülére, kapott rá antibiotikumot.
Reméljük, hogy max. ennyi baja van Sárinak.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Meme!
Kristófnak utólag is sok boldogságot kívánunk!!!

Nettke!
Sárinak,Nainak,Beninek boldog szülinapot!!!
Csajoknak jobbulást!Remélem,semmi komoly Sárinál.
Sajnálom,hogy lemaradtatok a Family parkról.
Mi már nagyon gyúrunk rá.Remélem,összejön vasárnap,mert jó időt ígérnek. Igaz,most épp Beni van otthon.A múlt héten Marci volt a soros.Remélem,Oli nem kapja el tőlük.

Cat!
Az amit megengedsz nekik!!! :wink:
Igazi nagyfiúk lettek a gyerkőcök. Szuperek ezek a képek!!!

Detti!
Kitartás! Biztos szupi lesz a végeredmény.Majd képeket kérünk.

Ditke!
Olyanok vagytok,mint egy jófajta macska!!! :lol: Flottul megoldottátok a hazautazász,bár tuti fárasztó lehetett.Csajok hogy bírták a távollétetí ?Hol szeretnél házat venni? Miért akartok venni? Ott drága bérelni? Nem tudod Pepével azzal motiválni (és persze a piszkálódásról elterelni a figyelmét),hogy besegít a csengével való gyakorlásban?

Kép

Kép
edit73

Cat,
ha közel vagyunk hozzá, és beszélgetünk, azt teljesen hallja. Csak ha kicsit messzebb van, vagy teljesen háttal, akkor tűnik fel, hogy nem is hallja amit mondunk. Csak ha kifejezetten hangosan szólunk oda. Egyébként is nehéz Sárival, sok mindenre alapból nem reagál, mert nem érdekli. Ő ugye ilyen. Ezért nehéz eldönteni, hogy éppen a gondolataiba/játékba merül, vagy semmit sem hall..
De felhívtam a füll-orr-gégét, megyünk jövő szerdán (állítólag ez egy klassz közeli időpont :roll: ) és utána járunk mi ez. Már csak azt kell előkészítenem, hogy hajlandó legyen a vizsgálatot eltűrni és a hallásvizsgálaton kooperálni. Tök jó. Ő az ideális beteg 8)
Köszönöm mindenkinek, én is bízom benne, hogy valami kis könnyen kezelhető, gyógyítható dolog lesz.

Ditke,
nem semmi. Felváltva vezettetek? De még úgy is sok.. :shock: Ezt a foci dolgot én sem értem, soha nem is fogom! Én sem tudom ki ez a Messi. :wink: :lol:
Milyen házat néztél ki? Közel van ahhoz, ahol laktok? És a legfontosabb: van bent fűtés... :wink: 8)

Edit,
köszi a köszöntést :lol:
hát remélem több szerencsétek lesz a Familyparkkal. Mi meglepinek szántuk, szóval őket nem érte csalódás, szép szülinap volt így is. Csak hát olyan isteni idő volt, sajnáltam, hogy kihagyjuk. Ti meg gyógyuljatok csak, drukkolok :)

Kép
nettke

Nettke!
Köszi!Szoríts,mert Beninek már 38,6 a láza.Így valszeg ez már torokgyuszi.Most eldönthetjük,hogy antibiotikum és family park VAGY homeo és maradunk itthon. Nem mintha nem gyógyulna meg homeoval,de nagyobb a rizikója,hogy ha nem lel rá a dokinéni elsőre a megfelelő szerre,akkor ugrott a hétvége (azt hiszem,bevállajuk az AB-t,bár már 15hónapja nem kaptunk). Na majd holnap meglátjuk!!!
Fül-orr-gége itteni viszonyokat ismerve a jövő szerda tényleg szupi időpont!!!Nem lehet valamivel megzsarolni Sárit,hogy kooperáljon?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Netkke

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT A TRIÓNAK!!!! És jobbulást Natinak, Sárinak!!!! Nagyon kíváncsi leszek mit hoznak ki a fülészeten- annyi ötlet volt már itt is, h mi minden okozhatja. Reméljük a lehető legenyhébb és legkönnyebben kezelhető dolog! Unokatesónak volt ilyen, de neki többször volt fülgyulladása, végül az orrmanduláját pakolták ki neki is tavaly. Az én unokatesóm lányának is volt, neki tünetmentesen, de hasonló: folyadék volt a fülében, semmi panasz, csak nem hallott, visszakérdezett. Neki is műtét. :( Remélem nálatok nem az lesz, drukkolok jövő szerdára! Hová van időpontotok? Ha kell jó fülész, tudok adni nevet, számot. Dá imádja- pedig ő se az a könnyen barátkozó felnőttekkel.

Edit

Nektek is jobbulást!!! Remélem nem dől dugába a jól eltervezett hétvégétek! Drukk oda is! (amúgy biztos, h baci miatt lázas Beni? nekünk még láz miatt sose kellett antibigyó- inkább az elhúzódó dolgok miatt. ) Mikor viszed dokihoz?

Ditke

Hú, drukkoltam a repülés miatt- jó fárasztó lehetett kocsival. De akkor legalább 2 legyet egy csapásra. 8) Tök jó, h ti már eladtátok, sőt már a vételnél tartotok. Nekünk még annyira nem dőlt el, h maradni akarunk-e Raleigh-ban, h a vétel egyelőre nem jön szóba- pedig hosszú távon megérné.

Nehéz lehet 2 ennyire különböző képességű gyerekkel. Valahogy le kéne állítanod Petrát, megértetni vele, h ő a túl okos és fejlett, nem Csenge a buta. És h rosszul esik neki amiket mond. Lehet, h most még nem érzi, de később tudatosan gonoszkodhat ezzel a testvérével. Én ilyen helyzetben már az elején nagyon határozottan leállítanám. :evil: De amúgy szeretik egymást, nem???

Detti

Nem irigyellek a kupi miatt, de tuti nagyon jó lesz a végeredmény!!! Kitartás! Aztán várjuk a képeket az új kéróról! :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Hű már majdnem a felénél jársz!!!Hogy telik az idő!!!Pont most gondoltam rád!
A régi dokinénihez viszi a Tamás a Benit. Az a kérdés,hogy ma ő vagy a lánya rendel. Ha ő van,akkor nála láz=AB. Ha a lánya van,akkor ő jobban mérlegel,mert néhány éve végzett az egyetemen és frissebb a tudása.
Viszont abból kiindulva,hogy éjszaka már fájdította a fülét is Beni,valszeg ez torok vagy mandulagyulladás.Normál esetben simán meggyógyulna homeoval. De akkor nem megyünk a hétvégén sehova,mert ezért az immunrendszere ezt 3-4nap alatt nem küzdi le 100%-osra.Én meg félig gyógyult gyerekkel nem megyek külfödre (értsd ezen a több órányi autóutat) Szóval most preferálnék egy gyors gyógyulási módszert.De persze ebben nem én döntök.Meg a torkát se láttam.Így rábízom magam a dokinénire.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ujfent kiserletet teszek arra, hogy csatlakozzak hozzatok... talan mostmar nem csak az olvasasig fogok mindig eljutni, de hozzaszolni is tudok majd...

Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok Natinak, Sarinak es Beninek! Nehez elhinni hogy igy elropult 5 ev!
Jobbulast a lanyoknak! Csatlakozok a tobbiekhez, remelem csak valami gyorsan gyogyithato nyavaja okozza Sarinal a rossz hallast! Teszel fel szulinapos kepet a lurkokrol? En mar ezer eve nem lattam oket...

Remelem Beni gyorsan tul lesz a betegsegen akar AB-vel, akar anelkul es semmi akadalya nem lesz a hetvegi programnak!
Itt nekunk is homeos dokinenink van, es bar Saci nagyon sokat betegeskedett a telen 1x se kellett neki AB-t adni.
Milyen az elet igy hogy munkaba alltal? Mennyi idot tudsz hetkozben a fiukkal illetve a paroddal lenni?

Kitartast a felujitashoz, eltessen a tudat hogy gyonyoru lesz az emelet utana! Milyen atalakitasokat csinaltok? Bocs, ha irtad mar, en azt hiszem lemaradtam rola.
Gratula a nagyon sikeres fogyashoz!

Ditke :)

Nem semmi 3000 km ennyi ido alatt. Fotok miatt tenyleg nem erdemes aggodni, nem fognak megtalalni titeket. Sot a franciaknal ha megallitanak se gaz (allitolag), csak valami idegen nyelven kell karattyolni es inkabb elengednek. ;)
Olvasva a beszamoloidat, azt hiszem jobban jartatok Spanyolorszaggal, mintha valamelyik skandinav allamba koltoztetek volna. ;)

Cat :)

Hihetetlen hogy megnottek a fiuk! Kesz ferfik mar. ;) Jaj, a lanyoknak!
Parodnak sikerult munkat talalnia? Anyukad hogy van?

Hogy van a gerinced? Borka dilinyoja miben nyilvanul meg? Emese irto edes lehet ahogy versel. Kepek? ;)

Boldog szuletesnapot Kristofnak! Szuleid hogy vannak?

Pocakos kep? ;)
Nehez ez a sulikerdes, hiszen a koruk szerint ott mar menniuk kene. A sok valtas es a kisteso erkezese viszont a suli ellen szol... Szeptemberre szerintem nagyon sokat fog fejlodni az angoljuk, lehet nyelvi akadalyok addigra mar nem annyira lennenek. Szopi kozben pedig priman lehet abc-ni. ;)

Nalunk Eme es Reka januar ota jarnak oviba. Egy csoportban vannak sajnos, akkor nem tudtak megoldani a kulon csoportot, most kertuk hogy ha lehet rakjak szet oket. Az ovonenik szerint jol haladnak a nyelvvel, szeretnek is jarni. Itt az ovik nagy resze csak fel napos, a csajok is csak du. 2ig vannak ott.
Saci husvet ota egyfolytaban csak alldogalna, mar egy-egy ovatos lepest is megtesz kapaszkodva. Kis zsivany a noci, mint a forgoszel ugy sopor vegig a lakason reggelenkent. Nem is erdemes utana elpakolni, mert azonnal szetdobal megint mindent.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Gyöngyi!

Üdv újra itt :)
Tök jó, hogy a lányok ilyen jól viselik a költözést, az új nyelvet :)

Edit!

Jobbulást, drukkolok , hogy jól sikerüljön a hétvége!

Nettke!

Egy kertes házat néztünk ki, nincs messze attól ahol lakunk, és a tengertől sem, kb. ugyanúgy 1.5 km. (Sajna ami ettől közelebb van az már nagyon drága, a közvetlen part szó szerint megfizethetetlen, meg az itteniek mind azt mondják, hogy közvetlen víz melletti házba nem szabad költözni, az csak a filmeken mutat jól, de egyébként zajos, poros és sok a sirálykaka.... én legalábbis ezzel győzködöm magam :lol: )
Amit kinéztünk annak legalább van egy kis kertje, ami itt nagyon ritka, mert max. annyi szokott lenni, hogy épp egy medence elfér és semmi fű. Medencéje nincs, de majd csinálunk, bőven elfér, fű legalább van :)
Át akarom majd alakíttatni, csütörtökön találkozom az építésszel, hogy amit én elképzelek azt vajon ő megvalósíthatónak látja-e, na meg hogy itt mibe kerülne nekem, mert az itteni árakat nem ismerem. De amúgy pofás kis ház, és van egy kis borospincéje is :wink:

Lilla!

Pepével az a "baj", hogy ő szeret tanulni, érdekli minden, és tényleg mint a szivacs, pillanatok alatt tanul. Csengével az a legnagyobb baj, hogy őt nem érdekli. Ami érdekli, pl. mondok neki egy új mesét amit sosem hallott (pl. most hogy Barcelonában voltam volt Szent György napja, ez a katalánok egyik legnagyobb ünnepe), elmeséltem neki a sákányos sztorit, egyből visszamondta szinte szó szerint. De ha unalmas betűket kell tanulni, az nem érdekli, nem figyel, meg sír, hogy nem akarja.

Pepe imádja játszani a tanító nénit, magyaráz, mutogat, de ha Csenge nem vevő a játékra, vagy nem tudja, akkor megunja és elkezd pofákat vágni. Csengét meg nyilván frusztrálja, hogy Pepe játsza a tanárt, meg hogy ő jobban tud mindent. Ha félreállítom Pepét akkor meg súg Csengének, ha rászólok, hogy ne tegye akkor megint csak unatkozik és zavarja vagy beszólogat. Próbáltuk, hogy Pepe menjen el a bébiszitterrel addig játszótérre, de Csenge akkor büntetésnek érzi, hogy ő nem mehet. Ha Pepének addig rendet kell rakni a szobájában Csenge is inkább pakolni akar mint hogy tanuljon.
Próbáltam, hogy sétálunk az utcán és mondani kell a házszámokat meg rendszámtáblákat, de akkor is Pepe bekiabálja, vagy ugyanúgy megy a "menjünk már, úgysem tudja", stb. Próbáltam, hogy a mesekönyvből ha kiválasztja a mesét akkor csak akkor kezdem el olvasni, ha megmondja az oldalszámot . Szerintetek mit csinált? Csak olyan mesét olvastat amiben olyan szám van az oldalszámban amiket biztosra tud. :lol:
Szóval még nem találtam meg az ideális megoldást... :? És Pepe már most kis szemét, direkt szivatja sokszor Csengét "akkor adom oda, ha le tudod írni a nevemet", vagy pl. ha több szám van egymás mellett akkor Csengének a 11 az egy-egy, erre Petra közli, hogy az tizenegy. És ha megpróbálok Pepétől olyat kérdezni amit nem tud, pl. 123 az százhuszonhárom, akkor kikéri magának, hogy "ezt még nem tanultuk, olyat kérdezz amit tanultunk, azt én mindet tudom, Csenge még azt se tudja".
Ez van, az élet egy kihívás :wink:

Ditke
ditke62

Gyöngyi :)

De jó, hogy jelentkeztél! Végre,végre. Fényképek a csajokról?
Ügyesek, hogy így boldogulnak azzal a ronda nyelvvel. :lol: És te?

Köszönöm Anyukám jól van. Nagyon erős nő, remekül viselte a műtétet. Már otthon lábadozik, tornáztatja a lábát. Azért még fáj neki, ez nagyobb műtét volt mint a másik lába, a lábát is meghosszabbították, és a vápát is kipótolták.
De le a kalappal előtte, az összes többi beteg között ő volt a legstramabb, a dokik is mondták.

Zoli még nem talált állást, de most vállalkozásban nyomul, így az került előtérbe. Ez is a szakmájába vág, hát reméljük bejön neki.

Én maradnék az ovinál a gyerekeknél, de látom neked is afelé húz a szíved. Jó lenne még azt a sulit megalapozni előtte, a nyelvet jobban megtanulni nekik, mert így nagy hátránnyal indulnának. Na meg a pici mellé nem hiányzik még nektek ez a napi tanulás, nyüstölni őket.

Nekem a fiúk most járnak logopédiára. Heti egyszer járnak, de mindig van házi, és gyakorolni is kell velük. Vért izzadok, mert nem nagyon akarják csinálni. Csak zsarolással tudom rávenni őket a gyakorlásra. Nem tudom mi lesz itt a sulival, ha már ez is olyan nehezen megy. Szorgalomból nullásak. :roll:

Viszonjt megtanultak rajzolni, és már egész sztépeket rajzolnak, felismerhető tárgyakkal, emberekkel. Nem gondoltam, hogy ez ilyen hirtelen jön majd.

Jobbulást Beninek. Ha a füle is fáj már, akkor menjetek bele szerintem az antibigyóba. Sima torokgyulladást még kiheverne hétvégéig, de a füles dolog azért aggasztó.
Remélem összejön a Familypark!

Az én gyerekeim is azt mondják a számokra, hogy a 144-es busz az egy, négy,négy. :lol: Itt még nem kell ezt tudniuk.

Szegény Csengét sajnálom, hogy Pepe így degradálja. Szar lehet neki. Pepének úgy látom nem kell egy kis önbizalomért a szomszédba menni. Elég tűzről pattant. (Csak nem az anyjára ütött? :wink: ) Gondolom ti meg kompenzáltok Csenge felé. Az amúgy se nagy önbizalmát Pepe a sárba döngöli.

Tegyetek már fel képeket, olyan jó nézegetni a gyerkőcöket!

Cat
Kép
cateye

Micsoda termés!!!

Én nem hagytam volna ki a Barca meccset, de belátom, hogy ez nem túl nőies vonásom. :)
A csajokkal kapcsolatban nálunk kb. ugyanez van. És én sem tudok mit kezdeni vele. Ráadásul Borkán ez úgy jön ki, hogy folyamatosan, de tényleg megállás nélkül nyafog valamin, és pofákat vág, és bármi mondok tuti, hogy azt válaszolja, hogy nem.
Ma azon kezdett dühöngeni, hogy a tegnap kapott mappa nem pont azon a helyen volt, ahol ő hagyta. Hiába magyaráztam, hogy azért tettem feljebb, hogy Emese ne tegye tönkre, egyszerűen nem érdekli. Duzzogva ült le rajzolni, és puffogott, hogy most akkor a filcek nem ugyanolyanok, mint voltak!!! :roll: :roll: :roll: Én meg már nem bírom és folyamatosan üvöltözöm vele. Hiába határozom el minden este, hogy holnaptól maga leszek a türelem. Nem megy ... :oops: Ha véletlenül jól indulna a reggel, és nem hisztivel kezd, akkor keres valamit, amire tuti nemet kell mondanom és már meg is van az ürügy. Kiborít!
De épp most beszéltem le a lovaglást, holnap ovi után megyünk. Remélem jót tesz, és Réka sem fog kiakadni.
Szerencsére nálunk Réka nem piszkálja Borkát. Borka magát cukkolja. "Én úgysem tudok olyat rajzolni, mint Réka!" "Dehogynem kislányom! A tied is ugyanolyan szép, te másképp rajzolod ugyanazt!" "De nekem a Rékáé tetszik!" Ez úgy nagyjából minden nap.

De jó, hogy jelentkeztél! Saci nagyon aranyos lehet, de én most a mi korunkkal nagyon elégedett vagyok. Ma is könnyesre röhögtem magam, mert Emese alvás után olyan félórás monológot vágott le, hogy hihetetlen. Halandzsa szöveg, gesztikulálással és néhány értelmes szóval, mint például "képzeld el", "biágok (virágok)", stb. Közben nagyokat röhögött a saját sztoriján. :) :) :)

Nem könnyű döntés, de azért akárhogy lesz, biztos megoldjátok!

Majd jövök még!
Most mennem kell, csajok mennek rsg-re.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gyöngyi!

Üdv újra itt!!!! Képet a boszikról!!!! A nagyoknak mennyire megy jól a német? Tudják valahogy használni az előző tapasztalatot? Nekünk most kezd némi áttörés mutatkozni, már Niki is beszél az óvónénikhez- olyan cuki. :D Tieid még mindig nagyon egy kupacban vannak az oviban, v miért szeretnétek őket különszedni? Szoktatok kirándulgatni? Ha láttatok vmi szép helyet, rakhatnál képet. :D

Edit

Gáz, h a füle is fáj- bár lehet, h csak a torkából sugárzik ki- de tényleg gyógyszer-szagú a dolog. :( Majd írj, h mi volt a dokinál! Anya és lánya együtt praktizál, tök jó!!!

Ditke

Csenge=Dávid. Niki nálunk is gyorsabban tanul és jobban is érdekli. Erre Dá válasza is az, h nem tudom és nem is akarja próbálni. Pedig ha próbálja, csomó mindent ő is hamar megtanul- persze van ami nem megy könnyen. Az eszével nincs baj, de látom rajta, h éretlenebb- ez az egyik nagy érvem az ovi mellett. A bátorítás néha beválik nála, néha nem- de csakis akkor, ha kettesben vagyunk. Ha Niki is ott van, nem akarja-pedig Niki nem csúfolja, segíteni se akar, békén hagyja. Ált beválik, h hagyom egy ideig és magától sikerül neki. Akkor rém büszke magára és el is felejti, h ő nem tudta és nem akarta- természetesnek veszi, h tudja. Ez a könnyebbik megoldás neki is nekem is. Az önbizalmát a nagymozgásos dolgokban próbálom erősíteni, mert azokban nagyon jó- ennek ellenére néha ott is előjön az úgyse fog sikerülni. De simán megcsinálja és ez egy jó tapasztalat neki. Meg, h ő tud kicsit jobban angolul.

Tényleg nagy kár, h ott már ennyi mindent kell már a tieidnek tudni. Szegény Csengének untig elég lenne a 2 idegen nyelvvel megbirkózni. Mi is ott tartunk, h sok számot felismernek leírva, de a 22 az két kettes. Én már ennek is nagyon örülök- főleg, h sose tanítottam nekik. Nem lehetne Csengének vmi más helyet keresni, v visszatartani egy évet jövőre? Ha nem érett rá, csak szívni fog ő is, te is- nincs értelme. Mert amúgy tuti nincs vele baj, csak Pepéhez viszonyítva.

Okoskával meg el kéne beszélgetni h fájdalmat okoz a tesójának azzal, h csúfolja, stb... Nem kéne hagyni Csengét belekényszerülni a család szamara szerepbe- hiszen nem fogyatékos v ilyesmi. De ha az is lenne, Pepének azt is meg kéne tanulni tolerálni! Erre vannak pl az integrált ovik, sulik. Komolyan, nem elég ha valaki okos, az érzelmi fejlődés is legalább olyan fontos!

bocs, nem akarok okoskodni. :oops: csak úgy sajnálom szegény Csengét, nagyon rossz lehet neki. És gondolom neked se vmi jó, elég tehetetlennek érzi magát ilyenkor az ember....

Brigi

Borka se egyszerű eset. :) De tutira jól kezeled, nem hiszem, h egész nap ordítasz vele, még ha néha így is érzed. Sztem neked nagyon jó a pszichológiai érzéked, az írásaidból is rendszeresen kitűnik, h sokat és mélyen gondolkodsz. Napi szinten biztos elkeserítő, meg kimerítő, de hosszú távon biztos megoldod és ez a korszak is elmúlik. Kicsit félek a 3 gyerekességtől- pont azért, h a napi ügyek úgy elsodornak, h a nagyokra majd nem jut elég figyelem. Nikihez is néha extra erőfeszítés kell, h ne vaduljon meg és béke legyen. :roll: Nem kis feladat 3 gyereket egyensúlyban tartani, mi? :? Lovaglás biztos jó lesz, én is ígérgetem enyémeknek- idén se lesz belőle semmi. Most épp Dávidot kéne fülészetileg lecsekkoltatni és ha OK, nyáron mehetnének úszótanfolyásra. Elég lelkesek az ötlettől.

Cat

Tök jó, h anyukád ilyen stramm- gyors gyógyulást továbbra is! Samu is jár logopédushoz? Sztem nekünk is kéne, Niki le van maradva Dávidhoz képest (azt nem tudom, h Dá oké-e), és használat szinten még néha azokat se mondja amit ki tud ejteni. Nem is értem miért, hiszen ő kezdett el hamarabb és tisztábban beszélni és sokáig ő volt ügyibb.
Suliig még nektek is van szerencsére időtök és okosak a fiúk, lehet, h nem kell majd túl sok erőfeszítést tenniük az első években. 8)
Zoli mit vállalkozik?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hűha, van itt írás...

Én csak röviden: betegen nyomom az ágyat...érdekes, mert csak a torkom van bedurranva, de az brutál módon. Se nátha, se köhögés..na nem mintha hiányozna, csak furcsa...

A többit majd holnap, addigra olvasok is...

Viki

KépKép
vikóka

Lilla,

Kiderült már, hogy fiú vagy lány a 3. gyerkőc? Neveitek vannak?

Cat,

A logopédust az óvónők javasolták? Már írtad korábban, hogy mi a gond, de nem emlékszem. Már nézed az iskolákat?

Gyöngyi,

Üdv megint nálunk! Képekre én is kíváncsi lennék!

Ditke,

Nem gondolkodtál azon, hogy külön teszed a lányokat? Mármint külön osztályba/csoportba. Szerintem - saját bőrünkön tapasztalva - biztos, hogy jót tenne mind a két lánynak, főleg Csengének.

Jelentem, a lákásunk szétverve :roll: Végülis nem kaptam sírógörcsöt (bár közel álltam hozzá), mert látom, hogy milyen klasz lesz, ha elkészül. Izgalmas minden nap máshoz járni fürdeni :) És lekopogom, a munkások is elég jól dolgoznak, a kivietelező is jófej. Bár még csak két nap telt el, én úgy érzem, mintha már legalább egy hónapja ott lennének :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Kb 2 hónapja járnak logopédushoz, és látványos a fejlődés. Samut csak azért vette fel, mert sírt, hogy Oli járhat ő nem. Samunak csak 3 hangtévesztése volt, a gy, ty, és az ny. értsd dufa=gyufa, tuk=tyúk, núl=nyúl. Na ebből ennyi idő alatt a gy már megvan. Ezek ráértek volna nagycsoportban is, de Oli miatt betette egy másik csoportba Samut is.
Olinak volt 8 hangtévesztése. Elvileg ő ir ráért volna jövőre, de pont azért, hogy ne maradjon minden nagycsoportra bevette. Már most hallható a beszédén, hogy járunk. Mondjuk rengeteg nyelvtorna van mögötte, napi szinten kell gyakorolni vele.

Esetleg Nikivel nyelvtornákat gyakorolhatnátok. Az az alapja mindennek. Nyelvet a szájon kívül és belül is tudni kell helyezni. Pl. Le-fel, száj sarkába jobbra-balra, szájtérben a fogak mögé, lent, fent, kígyónyelv stb. Ez tényleg sokat segít. ja és tükör előtt kell, hogy lássa.

Őrület lehet Borkánál ez a viselkedés. Érdekes, hogy ők alapjában nem voltak hisztisek kisebb korukban, és most ezt a korszakot sínyled meg vele. Nehéz lehet ezt az érzelmi hullámzást kezelni nála. Gondolj arra, hogy a dackorszaknak is egyszer vége van, csak kinövi ezt a viselkedést is.

Vikó :)
Jobbulást! Megint túlhajtottad magad! Gyerekek? Ovis képek?
Milyen volt az Abigél? Mikorra van Rebeccára jegyed?

Képzeljétek tényleg van ennek a fórumnak csoda hatása, így Brigi reménykedhetsz. :lol: Tegnap mondtam, hogy a fiúk is úgy mondják a számokat, hogy kettő és kettő az 22. Na erre hazamegyek, és Oli kérdezi, hogy Anya, tudod hányadika lesz holnap? Huszonnyolcadika. Mondom te ezt, honnan tudod? Azt mondja Oli, hát az oviban van egy naptár a falon, és ki volt rá írva, megnéztem. :shock: Előrször nem hittem neki, de aztán írtam le dupla számokat, és kapásból mondta.

Samu meg állandóan írni akar. Nem tudjuk hogy kezeljük, hogy tartsuk vissza vagy hagyjuk. Már leír neveket, szavakat, nyomtatott betűkkel. Kéri tőlünk, hogy írjunk le neki szavakat, de nem tudom mivel teszek neki jót, ha leírom vagy ha nem. Félek ha hagyjuk neki, akkor az oviban rajzolás helyett is írogatni fog. :?:

Cat
Kép
cateye

Hajra haz! Nagyon jol hangzik amiket irtal rola! Kicsit irigykedem, hiszen igy nalatok mar stabil helyzet alakul ki, mi meg sajnos ettol igen messze vagyunk...
Csengenel nem segitene ha az abc illetve szamok kore is erdekes torteneteket szonel? Faraszto tudom, de hatha erdekelne igy... Es ha Pepe addig a bebiszitterrel tanulna amig te Csengevel gyakorolsz? Valami olyasmit ami ot erdekli?

Cat :)

Nagyon jo hogy Anyukad ilyen jol viselte a mutetet! Mennyi ido a teljes felepules? Gyogytornara is kell jarnia, vagy eleg ha otthon tornaztatja a labat?
Mit vallalkozik Zoli? - mar ha publikus...
A lanyok az ovonenik szerint haladnak jol a nyelvvel, en annyira nem latom hogy mennyi is a tudasuk. Teny hogy tudnak mar egy csomo nemet dalt, meg eleg sok szot, de mondatot meg nem hallottam toluk. Mondjuk meg nem egeszen 4 honapja jarnak, szoval van idejuk. Jovo heten lesz megbeszelesunk az ovonenikkel, akkor lehet tobb kiderul hogy mit is tudnak igazabol.
Nekem eleg rozsdas a nemetem, nem artana tanfolyamra jarni, ahhoz viszont Sacinak kell bebiszittert keresnem... O viszont irto anyas, meg a ferjemnek se eszik rendesen. Osztol munkat is szeretnek keresni, szoval sokaig nem halogathatom a dolgot...
Fenykepek a honlapunkon vannak.
Nagyon jo hogy jartok logopedushoz, engem anno nem vittek el, nem is tudom ropogtatni az r-t...
Ugyesek a fiuk a szamokkal! En leirnam Samunak amit kerdez. Nalunk is erdeklodnek a betuk irant, de eddig nem ment a rajzolas rovasara.

Milyen elozo tapasztalatot? ;) Egy csomo szo hasonlo mint a danban volt, de ugye azt se sajatitottak el, szoval vehetjuk ugy hogy nullarol indultak a nemettel... Kupacolnak meg mindig, de azert nyitottabbak mint a danoknal voltak. Most is azert mindig egyutt vannak es ugy jatszanak mas gyerekekkel - ergo meg mindig magyarul beszelnek egymas kozott. Ezert is akarnam a kulon csoportot. A masik pedig hogy ok itt is EmeReka, nem tudjak 1xruen megkulonboztetni oket, szerintem a szemelyiseg-fejlodesuknek is jot tenne a kulon csoport. A nyelvrol nem is beszelve.
Niki milyen nyelven dumal az ovonenikhez? Rendesen angolul mondja, vagy vegyiti a nyelvet?

Amit Borkarol irsz kisertetiesen hasonlit Reka viselkedesehez. O is egyfolytaban nyafog, megsertodik es duzzog. Reka hogy birja Borka viselkedeset? Nalunk Eme enged szinte mindenben Rekanak, o sokkal beketurobb es alkalmazkodobb. Turelemert en is szivesen sorba allnek valahol...
Annyira jo amiket Emeserol irsz! Gondolom o is egy csomo mindent eltanult a nagyoktol.
Nalunk Saci egyebkent irto jo gyerek, elvan egesz nap, egyedul az eves a gyenge pontja, de ugye senki nem tokeletes. ;)

Vikoka :)

Jobbulast!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Detti

Ditke lányai külön csoportba járnak. 8)

Mi holnap megyünk genetikai UH-ra, itt nagyon alaposak voltak a 12. hetinél is, most is biztos jól megnézik. Mi nagyon reméljük, h megmutatja a nemét. :D Én egyszer elkezdtem unalmamban összeírni a neveket, de Robi még nem- meg akarja várni, h milyet kell keresni. :wink:

Cat

Lehet valahol olvasni bővebben a nyelvtornáról? Mi az a kígyónyelv pl?

Sztem egyáltalán nem baj, h Samu írni akar. Csak annyit mutassatok neki, amennyi érdekli- abból baj nem lehet. Én is tudtam valamennyire nyomtatott betűkkel oviban, de a folyó írást úgyis a suliban tanulják meg. Meg lehet, h ez csak egy múló hóbort nála és ha megkapja amit akar, hamar más után kezd érdeklődni.

Gyöngyi

Niki angolul nyomja- amíg nem tudott mit mondani, addig inkább nem szólt semmit csak vigyorgott- tiszta anyja. :lol: :wink: Ők már néha játék közben is átváltanak angolra- tök cukik. Azért még sokat kell tisztulnia- sokszor nem értjük meg mit mondanak, csak amit tudom, h hogy mondja. Mint amikor magyarul elkezdenek beszélni a babák. :)

DRUKKOKAT KÉREK HOLNAPRA!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vikó

Elfelejtettem bocs: gyógyulj meg!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke,

Bocs, én totál abban a hiszemben voltam, hogy együtt vannak a lányok :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Ma meg holnap szabizom.Gyönyörűen süt a nap, Beni is oviban. :lol: (ma lesz májusfa állítás) Még az sem tudja elvenni a jókedvem,hogy a fiúknak még semmi ajándékot nem vettünk (csak valami apróságot kapnak) és akkora a dzsuva a lakásban,hogy 2napig takarítani fogok. Hétvégére jó időt mondanak!!!! (szerintem én jobban izgulok,mint a fiúk)

Lilla!
Mennek a drukkok!Majd gyere és mesélj!!!!
Tök jó,hogy már ilyen ügyesek a nyelvval a gyerekek.
Nyelvtornával csak óvatosan,mert azt lehet rosszul is csinálni. Ott ilyen jellegű segítséget nem kaptok?

Gyöngyi!
De jó,hogy jelentkeztél! :D Képeket kérünk!!!
Én ma már teljes mértékben preferálom a külön csoportot.Szerintem sok-sok előnnyel jár.Nálunk ez most kivitelezhetetlen ,mert összesen 5csoport van az oviban. Félig-meddig vegyesek,de úgy,hogy a születési dátum kb. fél éves intervallumot fog át. A beiskolázási törvények miatt mi most kis-középsőbe járunk,ahol a gyerekek 2005 április-2005 december köztött születtek. Suliban mindenképp külön osztályba fogom őket iratni.
Meló szuper.A fiúkért legtöbbször én megyek az oviba és a délutánt (értsd ezen a 4óra utáni időt) velük töltöm.A férjemet meg hébe-hóba látom (amikor hétközben szabad napja van,esténként),mert ugye ő hétvégén is dolgozik.De mi már ezt megszoktuk,mert a kicsk születése előtt is így volt. Mostanság telefonon és e-mailen :lol: :lol: :lol: tartjuk a kapcsolatot.(mire nem jó ez a mai modern technika :shock: )

Cat!
Neked akartam még írni,hogy amikor majd sulit keresel,kérdezz rá a napközire is!Illetve hogy mit és mennyit tudnak délután megtanulni a suliban. Nálunk nagyon jó rendszer van/volt,mert alsóban a 2tanárnéni van/volt a gyerekekkel délutánonként is. Ezt ők felváltva oldották meg. Ez számunkra annyit jelentett,hogy 4.osztályig semmit nem kellett a Dáviddal tanulni (hétvégente volt szorgalmi+olvasás)
Beni és Marci is fog szeptembertől logopédiára járni.Beninél 8,Marcinál 10-12hangzóhiba van.Marci a gázosabb,de remélem 2év elég lesz neki.
Olinál is mennek nagyon a számok.Beni meg marci meg állandóan írni akar.Főleg Marcit érdeklik a betúk.Viszont a számok egyáltalán nem foglalkoztatják,igaz számolni mindegyik nagyon jól tud. Mi sosem tanítottuk őket,de ha kérték,hogy valamit írjuk le,mindig megtettük.Ez szerintem ártani nem fog.

Brigi!
Beninél is megy ez a fajta nyígás.Mi már erre csak azt mondjuk neki,hogy ne nyúzza a macska farkát. Nála erőteljesebben a változások hozzák ki ezt a fajta viselkedést.
Pl Szeptembertől jártak reggelente korábban oviba,mivel a Dávid korábban ment suliba.Így reggelente közös csoportba mentek.Ezt a Beninek 2hónapig tartott elfogadni.(minden reggel ment valami apróságon a műsor) Most hogy munkába álltam,3hónapig cirkuszolt.
Neki a testi kontaktus segített kibilleni ebből az állapotból.
Én ezeket úgy próbáltam kiküszöbölni,hogy 5perccel korábban kelltem,mert tudtam,hogy valahol a reggelemben majd meg kell álljak és össze kell vele bújnom pár percre ahhoz,hogy ne üvöltve,sírással induljunk el itthonról. Idegörlő volt.
Ezeket leszámítva is megvan a Beniben a hajlam a folyamatos nyígásra,de normál esetben kezelhető szinten marad.

Kép

Kép
edit73

Vikóka!
Jobbulást!

Nettke!
Ha én reggel közlöm a gyerekekkel,hogy a family parkba megyünk,akkora hisztit rendeznek,hogy zeng az utca.Tuti el nem vonszoltam volna őket. Nekünk előtte 2héttel el kell mesélni hova megyünk,mi lesz ott,mennyit utazunk,kivel megyünk stb. Sőt már többször meg is néztük a neten! Nálunk Beni (főképp) és Marci egyáltalán nem tolerálják a meglepetéseket!!! általában élvezik az újdonságokat meg vágynak is rá,de közben ismerős kell hogy legyen. Nekünk ebben óriási segítség az internet.
A tieid szeretik a meglepetéseket?
Oviban szoktatok szülinapozni? Hány tortát kaptak?

Kép

Kép
edit73

Hétfőn beszkennelem a nyelvtornát, egy pár gyakorlatot Oli füzetéből. Azokat gyakorolhatjátok.

Bocsánat, tegnap nem vettem észre hogy írtál nekem is.
Én kértem a logopédust, hogy mérje fel a fiúkat, mert érdekelt a dolog. Elmentem a fogadóórájára, és felmérte a fiúkat. Panaszkodott, hogy a szülőket nem érdekli, hogy beszédhibásak a gyerekek, alig mentek el a fogadóórájára még a nagycsoportosok közül is.

Igen, már nézegetem a sulikat nekik, de nagyjából megvan a befutó. Nem is sikola, hanem tanárnéni. Ugyanis Zsófink abban a suliban tanít, ő súgott nekünk, így van segítségem. Ráadásul neki ott negyedikes a nagy lánya, és másodikos a kisfia, így van tapasztalat.

Tegnap végignéztem a képeiteket. Hihetetlen huncutok a nagyok! a képekről is lejön. És nagyon ügyesek a síeléssel. A hely kötelez? Muszáj megtanulniuk síelni? :lol:
Saci is édes. Nekem nagyom Emére hajaz küldőre.

Olyan a suli amit kinéztem, hogy napköziotthonos, a táskájukat csak 7végére hozzák haza.
A fiúk nem mennek jövő szeptemberben suliba?

Az én kölkeim sem szeretik a meglepetéseket, előtte hetekig etetni kell őket. Főleg Oli nem bírja, behisztizik a váratlan, ismeretlen dolgoktól. Ahogy írod Benit, Oli is ilyen. Nyafka, nyígós, meg kell gyakran állni, és az ő lelkével törődni, kerülni az idegen helyzeteket. Oli baromi monotónia tűrő. Pont azért mert nem szereti a váratlan dolgokat, a megszokott dolgok nyugtatják.
Például megvan vele a reggeli forgatókönyvünk, amit ha valami vagy valaki megzavar, akkor kiborul.
Én sem szeretem egyébként a meglepetéseket. :oops:

Ti szülinapoztok az oviban? 3 tortát visztek? Remélem nagyon jól fog sikerülni a 7végétek! Dávid is megy a Familyparkba?

Képzeljétek el, hogy ma egy cetli fogadott az oviban. Valaki ellopta az április havi hozzájárulást kb 100 ezer Ft-ot, így májusban nem tudnak menni a gyerekek kirándulni, mert benne volt a kisvasút meg a busz ára, az egész ovinak. Kérdezték, hogy hozzájárulunk-e egy plussz befizetéshez, vagy lemondják a kirándulást. Nem is ez a lényeg, hanem, hogy kódos a kapu az oviban, és a pénzt fémkazettástól emelték el az emeleti iroda szekrényéből, egyik délután amikor mindenki az udvaron volt. :shock: :shock: Namost ez csak olyan lehetett, aki ismeri a belépő kódot, tudja hova kell felmenni, hol az iroda, és ott hol a kazetta, na meg ismeri az ovoda rendjét, hogy uzsonna után lemennek az udvarra a gyerekek, és a szülők ott veszik át a saját gyereküket ha mennek értük. De utána minden szülő felviszi oda az emeletre a gyerekét átöltözni, aho az iroda is van. szóval baromi merész volt valaki.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Na meg pofátlan!!! Meglopni a gyerekeket!!!!
És vállaljátok a plusz befizetst? Mondjuk nem is értem,hogy tárolhattak őrizetlenül ott ennyi pénzt.
A fiaid egy osztályba fognak menni?
Nem mennek a fiúk jövőre suliba. Több oka van a visszatartásnak,mint a suliba menetelnek.
Igen,Dávid is jön a Family parkba ( jövő héten meg az osztályával Bp-ra a vidámparkba :D - lesz összehasonlítási alapja)
Még nem tudom,hány torta lesz az oviban. Ha sikerül találnom valakit,aki süt nekik 3kisebb tortát,akkor 3 lesz. Mert itt a cukrászdák csak 12szeletes tortát vállalnak- darabját 3.000Ft-ért. Márpedig egy tizest nem költök az ovira,ráadásul annyi tortát nem is esznek meg. A többi csoport etetésére meg nincs pénzem.
Házit meg nem lehet bevinni.Csak olyat,amit számlával tudsz igazolni.

Ditke!
Olyan jó,hogy írtál a az otthoni tanulás nehézségeiről. Én abba még bele se gondoltam,hogy az majd hogyan fogja valamelyiket érinteni,ha a másiknak valami jobban megy. Meg hogyan hidalom át az együtt,de mégis külön tanulást (már ha szükség lesz rá)

Kép

Kép
edit73

Hahó!!!

Nem jött be a tippetek: 100% lány. :lol: És ami a fő, egészséges, méhnyak még hosszabb az Uh szerint, mint doki szerint. Eddig minden OKÉ. :D

A mieinket meg lehet lepni, nem akadnak ki. Ma Robinak mondták, h nincs annyira ma munka, nem muszáj visszamennie UH után. Úh kivettük a manókat 10-kor az oviból és irány az állatkert! 8) Olyan izgatottak lettek, úgy örültek mikor értük mentem, öröm volt nézni. :D Ott is jól telt az idő, bár megint előkerült a régi probléma, h valamit venni kell és ez a fő, nem a program. Terápiásan nem kaptak semmit, csak olyan 25 centesből préselhető érmét, ami otthon is van pl a várban. :twisted: gonosz anya....

Cat

Köszi a gyakorlatokat, kipróbáljuk. Én amúgy is szoktam gyakorolni vele, mutatom neki, h hova rakom a nyelvem az adott hangnál.

Edit

Akkor Beni jobban van ezek szerint? Miket szánsz a fiúknak szülinapra? nálunk Dá rendőrautót kért. Idén mi se visszük túlzásba, névnapjukra se kaptak csak egy elemes buborékfújót.

Enyémek amúgy akkor kibírhatatlanok, ha előre tudják, h különleges program lesz. Teljesen felpörögnek előtte. Szombaton volt egy kis barátnőjük szülinapja, már azt hittem sose lesz fél 4 és húznak el Robival a bulira. :twisted: Egész nap, mint a veszett egerek!!!! :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Gyöngyi

Ha Cat nem mondja, magamtól rá nem jöttem volna h vannak nézegethető képeitek. :oops: Tök jók, jó lehetett a síelés is. Kedvencem Saci a játékbabák között.
:lol:

Nem beledumálásnak: A lányok akarnak mindig egyforma cuccot felvenni? A síelős képeket kivéve, mindenhol egyformák. Így tényleg nehéz dolguk lehet az ovistársaknak. 8) És elvileg a nagyok azt mondják, h a személyiségfejlődésnek se annyira jó. :? Én most már azt se tudom ált velük megcsinálni, h mindkettő farmerban v kordgatyában legyen- saját elképzelések szerint válogatnak. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?