Új privát üzeneted érkezett!

Na egy uccsó máraKép

Kitty
Ananászkarcsik már a dobozban figyelnekKép Ugye milyen 1szerű és finom recept? Jó ez a Stahl-műsor, mindig nézem, ja meg utána a kövér szakácsbácsit, na Ő is okosakat szokott késziteni.
Napocska Kép Hát Peti - hála Nektek - ha akarná sem tudja elfelejteni a NapokatKép Kép. Visszük is holnap útravalónak. Most Liberóban nyomulunk, be kék gyűjteni azt a teknős-állatot...Viszont most az 1x remélem Peti seneke továbbra sem nő hatalmasat 3 hét alatt, mert van 3 csomag 5-7 kilós pelusunkKép

Ami a hajszobrászt illeti, sajna csak a jövő hétre kaptam időpontot igy kábé 3 centis lenövéssel érkezem a partiraKép

Moncsi
Hátha holnapra elmúlik a fogzás okozta fájdalom mindkettőtöknél....

Már megint jó késő van. Jóccakát!Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

HÁt.. nem tudom mi van szegény gyerekemmel, de csak üvölt és teljesen vigasztalhatatlan. Pont a napokban mondtam valakinek, hogy MÁté minden nap már 8-kor magától elalszik. Na, hát ma 5 perccel ezelőtt sikerült megnyugtatni, persze cici bevetéssel. SZerintem rémes éjszakánk lesz.

Szilvus,
eddig nem akarták elhinni, hogy nincs elég tej. Igaz, hogy nem hízott már eddig sem, de azt mondták, hogy nem baj, nem néz ki rosszul. Akkor megengedték, hogy kapjon főzeléket, de hát az is kevés.
Én most festettem be a hajam, különben én is lenövéssel érkeztem volna a partira. Kép

Mariann,
köszi, megtaláltam a táblázatban a címet. Nem tudom ugyan, hogy mikorra érünk oda, mert apánál lesz az autó és tőle füffünk, hogy mikor tud vinni.

MOst megyek, mert még hajat kell szírtani.

MOncsi, jobbulást és ha tudtok jönni, akkor sms!!!

Ma Máté is megkapta az etetőszékét. Kíváncsi vagyok, még nem láttam összerakva.

PUszi, Kata
katca

Sziasztok! Ha nem változik semmi, akkor mi is megyünk, mint írtam megpróbálok vmi salit csinálni, de ahogy a picúrokat elnézem, kezd reménytelen lenni a helyzet, szóval lehet, hogy nem a konyhám remekeit fogjátok élvezni! Nem baj?
Claire
claire

Sziasztok!

Holnap megyünk, viszünk néhány doboz üdítőt.

Moncsi, fel a fejjel, Kincső 2 hónapos volt, mikor megszabadultam a félig kinőtt, rossz bölcsességfogamtól. A műtét kibírható, utóhatás kellemetlen, de akkor legalább már nincs ott a fog. Tudok egy szupi dokit.

Elég fáradt vagyok, hogy mitől, nem tudom. Lépek fürdeni.
Jó éjt,
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Na, ma jól megjártuk! Elmentünk Anyuékhoz, este 6 körül indultunk haza. Útközben egyszercsak kifogyott a gáz (benzin-gáz üzemű az autónk). Sebaj, Gábor átkapcsolt benzinre, az autó meg gyorsan leállt a színház (Szegeden) előtti körforgalomban. Nagy nehezen elevickéltünk egy parkolóba. Jót nevettünk kínunkban, mert nyilván a benzin is kifogyott, ráadásul mindketten itthon hagytuk a pénztárcánkat. Gábor öccse - akit kocsibajban fölhívhatnánk - Pesten van. Fölhívtuk Gábor egyik idős barátját, aki hozott benzint. De így sem indult. Tomika közben elkezdett üvölteni (már majdnem 7 óra volt). Kiderült, hogy valami baj van vele - mármint a kocsival, csak gázzal indulna el, de az meg nincs benne. Húzatni kellett az autót. Minket hazahoztak (Tomika közben bealudt a hordozóban), ők meg elmentek gázt tankolni.
Tomika ma egyértelműen kúszott-mászott: a fenekét fölemelte, maga alá húzta a lábait, a fejét lenyomta, és úgy haladt. Bella kutya szokta így, ha víz megy a fülébe. Ja, közben néhe a hátára gördült, de ez már egyértelmű helyváltoztatás volt
Nem, tudom, mi van ma, de szétesik a fejem. Nincs valami front?
Nálunk most nagyon megy a rizspép. Én főzöm: csináltunk rizsdarát (kávédarálóban ledaráltuk a rizst kicsit darabosra), és ahhoz keverek párolt almát vagy banánt, és összeturmixolom. Nagyon nyerő. Lassan ki kéne próbálni valami főzit is.
Tegnap megint udvarolni voltunk Tomika barátnőjénél. Nagyon aranyosak voltak, már mosolyogtak egymásra, nyúltak egymáshoz. Tomika la akarta húzni Gréti harisnyáját. Kicsit korán kezdi, nem?!

Pelus-kérdés: mi egy ideje Tesco minőségit (lila zacskós) használunk. Szerintem jó (ellentétben a sima tescossal, amit nem vennék meg). A múltkor egy napos akció volt, nagyon jó áron lehetett kapni. Regel 6-tól volt vasárnap, Gáborom fél 6-kor kelt, már fél 7-re ott volt, és így nagy nehezen tudott venni 4 zacsival. A hányattatásait megírta a helyi lapnak is. Meg Tomika nagyobb korára is jól el van látva, mert a barátnőm is adott néhány csomag pelust (a kislány nagyon gyorsan lett szobatiszta).

Folyamatosan olvastam ám vissza, most elkezdek válaszolni.

Mariann! Humi!
Ez az altatás jobban tetszik, bár Tomika mostanában annyira sír, ha fölébred, hogy egyelőre muszáj kivenni. A cicin nagyon gyorsan visszaalszik. Este meg a karomban, mert nehezen nyugszik meg. De majd így próbálom meg később.

Ed!
Az alma-krumpli nálunk nagyon nem jött be, ezért tértünk át az alma-rizspépre (nekem párolni kell az almát, mert nyersen fáj tőle Tomika pocija.Ja, és ésn nem teszek bele anyatejet, mert egy csöppet sem bírtam produkálni, még Tomika is kinevetett.
Kincső nagyon édesen alszik. Látom, ő is nagyon mászkál már a pelenkázón.
Nekem is megvan a véleményem anyugdíjasokról. Persze vannak normálisak is köztük.

Szilvus!
Jó, hgy Peti jobban van! Gratula a fél éves nagyfiúnak!
Nem semmi a térdelés! Meg a mászás sem!
Az agytréning néha nekem is jólesik. A múltkor a férjemmel értelmeztünk egy törvényt, és olyan ügyesen rájöttem a lényegre (nem vagyok jogász, csak műkedvelő). Meg végre elolvastam egy könyvet! Az elsőt, amióta Tomika megszületett.

Timi!
Anyósod nyilván már a 2005-2006-os divatlapokat nézte, amikor ilyem csinosan felöltözött.
Örülök, hogy Bence meggyógyult!
Nálunk én jobbkezes voltam, ahúgom balkezes. Én négyes voltam írásból ő 5-ös. Ő rajzversenyekre járt, én nem. A gond csak akkor volt, amikor meg kellett tanítani kötni. De egy fiúnál ez nem probléma.
Bence nagyon aranyos! Tomika is szokta így tartani a száját. Látom, szeret olvasni.

Ági!
Ez a Matyi! Milyen ügyesen áll! Csak ámulok és bámulok.És milyen behatóan érdeklődik a számítástechnika iránt.

Moncsi!
Jó, hogy nem volt nagy gond az oltás után.
Az altatásról meg én is úgy gondolom, hogy kinek mi válik be. Ez is babafüggő. A lényeg, hogy nálatok bejött.

Karmen!
Nagyon csini Orsi a fülbevalóban.
Szerintem nem lehet krumplit fagyasztani. Én a múltkor bevágtam a fagyasztóba főtt krunplit, utána meg kivágtam a kukába.
El tudom képzelni, hpgy megijedtél, mikor Orsi bevágta a fejét. Jó, hogy nem lett baj. Látom, fürdéskor nálatok is a nyerő a kacsa.

Mariann!
Nádja ennyire érdeklődik a világ eseményei iránt? Tomikának én gumikönyvet vettem, mert ő nagyon szeretné a Kismama újságjaimat elfogyasztani. Még egy kis időre át lehet végni vele.

Pumukli!
Nándinak gratula a fogakhoz!

Humi!
Jobbulást nektek!
Nagyon szép fiú Kristóf! És ügyesen dolgozik a számítógépen

Most ezt elküldöm, mert ma különös érzékem van a törlésre. Utána folytatom.
Tünde
ptünde

Folytatás:
Szilvus!
Tomika is csatlakozik a fogatlanok táborához! Ő is nyáladzik rág, de ennyi.
Nekünk is van járókánk (kaptuk), el is vittük Mohácsra, és onnan egyenesen vissza a tárolónkba. Nálunk 10 perc volt a maximum, de úgy, hogy ott álltunk, és szórakoztattuk. Mi a szobáját akarjuk bababiztossá tenni, és az ajtóra egy biztonsági rácsot.Ez a konyha mellett van, rá tudnék nézni.
Tomikát is akkor nézte egy néni kislánynak, amikor a pelenkája kivételével (az ugye nem látszott) minden kék volt rajta.

Pumukli!
Nagyon tetszik a lábkilógatós Nándi!

Timi!
Nagyon ügyi Bence, mégha orra is puffant.
A járókába lehetne venni Habtapilap szőnyeget (ez olyan színes puzzle szőnyeg), ez biztos tetszene Bencének.

Mely!Móki!
Látom, a számítástechnikát nem lehet elég korán kezdeni!

Kata!
Hátha mégis jól alszotok éjjel!

Moncsi!
Jobbulást nektek!

Léna!
Nagyon, jó, hogy Sára egészséges. Gyönyörű volt a keresztelőn is.

Jó talizást nektek holnapra! nekünk is lesz programunk?irigykedni fogunk.

Timi:
Nekünk ilyen puzzleszőnyegünk van (bár növelni kéne, mert már kicsi):A kép - ugye - nem most készült:

Kép

Na, megyek aludni, mert gúvadnak e szemeim!
Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok,

SzilvusKép
Akkor versenyezhetünk kinek nagyobb a lenövéseKép Az enyém azért szupi, mert az ősz hajszálak (sok van belőlük) csak úgy világítanak a sötét hajambólKép És én is csak jövő héten jutok le fodrászhoz.
Ha kell Libero cimke viszek neked, annyi van itthon, mint a nyü. tekit meg nem küldik, pedig már ca. 2 hónapja beküldtem az 5 figurát.
TündeKép
Bár Nádját a világ eseményei is érdeklik, de leginkább a multik heti reklámújságait részesíti előnybenKép Ő az abszolút fogyasztó, még a szóróanyagot is elfogyasztjaKép

KataKép
Ma nálunk is volt üvöltés este, és csak 10 előtt valamivel aludt el. Sajnos, ilyenkor (egészen kb. dec. közepéig, ma hallottam tv-ben) ehgymást követik az időjárási frontok.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Jó késő van, úgyhogy most csak egy gyors beszámolóra futja, Kristófról. Amúgy nagyon jól esett, hogy ennyien kérdeztétek! Kép Köszi! KépKépKépKépKépKép

Ami jó, hogy a veseműködési eredmények teljesen rendben vannak. Ami kevésbé jó, hogy ürít vesehomokot, ami gyulladásra utal. Mostmár biztos, hogy terhesség alatt kapott valamilyen hugyúti fertőzést.
(Így utólag azthiszem ez okozhatta, hogy az utolsó 3 hétben semmit nem nőtt a pocakban az UH szerint, és talán a 10 nappal korábbi megszületéséhez is köze volt.)
Ez okozza az időnként meglévő "színes" pelenkákat és hőemelkedést. Tegnap este is 37,5 volt, de semmi más tünete nincs mellette; mindig jókedvű, vidám, kiegyensúlyozott. Szerencsére egy sima 5 napos antibiotikum a probléma megoldása.

De még mindig nem lehetünk nyugodtak, mert a pajzsmirigy működését mutató értékek az alsó határon vannak. Holnap konzultálnak róla az orvosok, hogy van-e teendő. Tartok tőle, hogy újabb vizsgálódások következnek. A sok rosszban az a jó, hogy a dokinéni szerint bármit is találnak annyira kicsi még manókánk, hogy ilyen korban minden ilyesmi orvosolható. Mindenesetre annak örülök, hogy ennyire alaposan megvizsgálják. Mostmár legalább azt is tudjuk, hogy az én vércsoportom örökölte. Kép Kép Kép Szóval továbbra is kérek szépen egy kis drukkot nekünk!

Puszi:
Humi
humi

Mariann,
Ha tényleg sok a felesleges Libero címkéd, gondolj ránk is; ha nem gond. De tényleg csak akkor!!!! Még 2 db hiányzik a tekihez és már megint nem Libero van itthon. Kép

Köszi, puszi:
Humi
humi

Sziasztok!Kép

no, senki nem kukkant be indulás előtt?!

Persze kapkodok össze-vissza, úgyhogy rohanok is.

M
tmarianna

Sziasztok!

Látom, alig van forgalom. Biztos mindenki a talin van. Mi meg itthon irigykedünk 3/4 9 óta, ugyanis akkor ébredtünk föl. Aztóta már sikerült egyszer kb. 3/4 órát aludnia Tomikának, most az állathagokat adó játékát püföli. De egyelőre csak ő ad hangokat.
Hát mi is nagyon szívesen elmentünk volna a talira, de én nem vagyok olyan bátor, mint Karmen. Vonattal nem mertem elindulni. Mondjuk az én Tomikám nem is olyan nyugodt természetű, mint Orsi. Gáborom meg dolgozik, ezért nem tudott bennünket elfuvarozni (nekem meg ugye nincs jogsim, mert tavaly a babaprojekt megelőzte). De talán legközelebb!
Biztos nagyon jó (volt) a tali!
Nekem lassan bőrgyógyászhoz kell menni (nem elég a rendszeres fogorvos látogatás), mert kijött a szokásos téli ekcémám a kezemen.
Na, Tomika eddig bírta a játékot, beleverte a fejét, most az ölemben próbálja elfogyasztani a mobilomat. Rontani már nem tud rajta, hátha megjavítja.

Humi!
Megy a drukk! Biztos nem lesz semmi nagyobb baj, olyan ügyes Kristóf és olyan szépen fejlődik. De az tényleg jó, hogy alaposan kivizsgálják.

Na, most ennyit! Szép napot!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Úgy látszik ma csak mi tartjuk a frontot Tündével. Na, majd este remélem lesz beszámoló.
Én meg nem kaptam a városban levelestésztát a karcsikhoz. Úgy,hogy egyenlőre ez az élvezet is kimarad.Pedig vettem ananászt is,meg almát,mert Dóri nem szereti az ananászt.

Humi!
A pajzsmirigy működést újszülött korban is nézik. Akkor minden rendben volt Kristófnál? Mert Rékánal először nem volt biztos,hogy minden OK, meg kellett ismételni a vérvételt,és az már teljesen jó lett.Biztos rendben lesz minden, olyan szépen fejlődik Krizsó.

Tünde!
Ekcéma ügyben kezet foghatunk. De nekem nyáron is van, de télen tényleg iszonyú. És hogy viszked...

Majd benézek délután is,hátha jelentkeztek.

Kitty
kitty123

Hali!

Köszi az együttérzést! Most virtuálisan egy picit a talin vagyok, közben itthon esz a sárga irigység. Dumcsizzatok egy jót helyettem is!
Szerencsére a babóca már sokkal jobban érzi magát, ma már mosolygós. Ez a lényeg. Remélem, hogy így is marad, visszatért a jó kis elalvási technika is. Csak el ne kiabáljam! Úgy látom, hogy csak az egyik fogacskája bújt ki.
Az én fél arcom reggelre még püffedtebb volt, mint tegnap. Leküldtem egy Panadolt megint.

Ed,
aranyos vagy, nekem is van egy jó dokim, igaz nem kifejezetten szájsebész. Ha mégis kell, szólni fogok. Jelenleg közepes fokú szájzáram van, így ha már kellően ki tudom nyitni a szám, majd elmegyek a fogdokihoz, megnézetem.
Tegnap két sírás között Levi becsajozott. Választottja egy Nóri nevű, korabéli szép kislány. Megragadta, magához húzta, be akarta kapni a kis kezét. Hát korán kezdik a mai fiatalik. Ezután kis híján befeküdt Máté mellé a babakocsiba. Mi lesz ebből?!

Humi,
Ssssszorítunk Nektek! Nagy szerencse, ha egy kis antibiotikummal orvosolni lehet a betit! Kristóf olyan kis ügyes, biztos nem lesz semmi gond! Most olyan alaposan kivizsgálják, hogy egész életében egészséges lesz.

Bocs, rohanok, a Manó felébredt. Majd még jövök. Moncsi
monyó

Sziasztok!

Úgy látom én vagyok az első hazaérkezőKép

A tali nagyon jó volt, 14 babát tudtunk összeszámolni.
Egész jól bírták, de olyan 4 óra körül, mint akik összebeszéltek rázendítettek(tisztelet a kivételnekKép )
Biztos lesznek képek is, sok-sok vaku csattogott.

Most rohanok is, SÁra máris hiányol.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Pumi!
Nem megyünk ma úszkálni, mert vigyáznom kell sógornőm Marcikájára. KépKép Ti mentek?

Nagyon jó volt a tali, Maytus nagyon jól érezte magát, és én is! Sajna a visszaút nem volt túl jó, enyhén szólva tömve volt a vonat, így csak az előtérben utaztunk végig. Mondjuk a babakocsi miatt így jobb is volt. Matyus benne ült és legalább aludt is ( fél órát) Jó elfáradt, mert tegnap este elaludt és most reggel 7-kor ébredt. Kép

Karmen! Nektek volt ülőhelyetek? Remélem Orsi jól viselte a tömeget?

Ed!
Köszi még 1x a navigálást!

Képeket majd a többiek "hoznak" én nem vittek gépet.

Most lépek hogy készen legyek mire Marcika jön.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

No ez volt amit reggel írtam. Nem engedte a hozzászólást. Gondolom Nektek sem.

Matyi éppen alszik, és iit van mellettem a kölcsön babó, Marcika. Olyan furcs hogy ő még elvan a pihenőszékben, nem mászál el 1 pillanat allatt. Kép

Pera! Kérdezted, hogy vannak a sógórnőmék. Aranyos vagy! Hát nem túl jó hírekkel számolhatok be, éppen most panaszkodott Anna mielőtt elment suliba, hogy Marci nagyon nehezen alszik el, előtte sírdogál fél órát, és majd utána beájul. Éjjel éjfél után ébren van fél óránként. Kép Ki tudja miért. A foga miatt biztos nem mert a múlthéten kijött 2 is.
Most leküöltözzött Anna vele a földszintre, és hagyja hagy nyűglődjön éjjel is, Apa meg fennt alszik a nagyobbal. Szal nem tudom mi lesz belőle, 1x majdcsak átaludja az éjszakát, így a fél év küszöbén.

Most rohanok mert Marci rákezdett, és jó lenne ha Matyit nem ébresztené fel.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Hali Lányok!
Ezt tegnap írtam, de lehalt a babanetes szerver, úgyhogy itt maradt a levél. Ti is nagyon csendben vagytok, lehet, hogy ez az oka?

Hali! Már itt is vagyok. Levi most aludt el, mikor már lassan fürdeni kéne.

Mely, Móki,
A gyerkőcök már az anyatejjel magukba szívták a számítógépezést. Nálunk is abszolut sláger a billentyűzet. A múltkor Levi addig kopácsolt rajta, míg "leírt" egy halandzsát és elmentette. Már van saját doksija.

Móki!
A sima krumplitól Levi szó szerint hidegrázást kapott és nem volt hajlandó lenyelni. Nem erőltetem, inkább keverem: a répa - kedvenc - tök, sütőtök, spenót, paradicsom - másik kedvenc - saláta, alma - de csak főzve eszi meg.

Léna,
Megnéztem ám a keresztelős képeket! Az a ruci?! És benne Sára! Egyszerűen gyönyörűk. És most már végérvényesen minden rendben Sárával, ugye?

Tünde,
Hát nem semmi kalandotok volt! Úgy látszik, a kocsik valamiért mostanában nem szeretnek jól működni.Képzeld, ha ez úgy történik, hogy egyedül vagy a babával! Hu!Most jó, hogy még nincs jogsid! De azért az is kell. Mondom ezt én, akinek vagy már 15 éves a jogsija - na jó, lehet, hogy egy kicsit kevesebb - és vezettem is már úgy 1000 km-t. Egyre kevesebb a bátorságom hozzá, pedig megkönnyítené az életemet. Majd egyszer...Hogy van ez a rizspép? A ledarált rizst nem főzöd meg? Jó lenne egy kis változatosság a babónak, nem mindig az a fránya krumpli. Tomika nagyon ügyes, most már gyorsabban megy majd a helyváltoztatás. Biztos élvezni fogja.

Kitty,
Klassz, hogy vállalkoztál a tanfolyásra! és az is tök jó, hogy élvezed! Csak így tovább!

Mariann!
Nádja aztán tényleg jó alvó! Mázlista vagy, irigyellek. Szerintem Levi sosem alussza majd át az éjszakát. Már egy ideje kétszer kel fel egy körül és öt körül. Aztán fél hétkor és végre az alvásnak.

Eddig tartott az alvás!

Írjatok a taliról. Ja és persze a fényképeket tegyétek fel.

Pusz, Moncsi

És most a mai:
Mi is beindultunk teki ügyben. Elfogyott a Babylove pelus és két hete Liberot vettünk. A DM akció.. Az ananászos karikára is rámozdultam. Jövő hlten jönnek a férjem szülei négy napra, majd előrukkolok vele.
Elhatároztam, hogy megírom a gyerkőc születésének és fejlődésének történetét. Most ugyan úgy érzem, hogy sosem fogom elfelejteni, hogy mikor mit csinált, milyen volt, de ki tudja, lehet, hogy elhülyülök mire felnő.

Fog ügyben a helyzet majdnem változatlan. Ma reggel jegeltem. Hű, de hideg volt!

Nagyon várom a talis beszámolókat és képeket!!!!!

Teszek fel a Leviről egy pár új képet. Az arcocskája nagyon piros volt. Nem tudom, hogy a tejcsitől-e, amit ittam, vagy a fogzás miatt. Most mintha egy picit múlófélben lenne.

Hívnak, megyek.
Pussz, Moncsi
KépKépKép
monyó

Hali!
A nézetben olyan szépen egymás alatt voltak a képek. Mitől lett most ilyen? Megpróbálom a harmadikat is feltölteni újra.
Pussz, Moncsi
Kép
monyó

Sziasztok!
Na, végre működik a rendszer!
Tegnap egy csomószor benéztem, hogy milyen volt a tali, de Léna írásán kívül senki nem szólt semmit. Aztán persze rájöttem, miért.
Biztos nagyon jó volt a tali, továbbra is irigyek vagyunk (csak nehohy visszatérjen Tomika sárgasága miatta).
Nálunk a mászás továbbra is úgy megy, mint eddig: fejet lenyomjuk, feneket föl, néhe elborulunk és nagyokat nyögünk. Az előbb épp a kutya labdáját szedtem ki a kezéből.

Ági!
Üzenem a sógornődnek, hogy Tomikának is voltak olyan időszakai, amikor nagyon sűrűn fölébredt. Aztán elmúlt. Amikor már nagyon nem bírtam, magunk közé vettem, ott jól aludt, meg a cicin könnyen visszaaludt. Mondjuk nem sűrűn, csak ha már nagyon untam az állandó fölkelést.
És egyáltalán nem szokott hozzá, ahhoz, hogy velünk alszik.
Szóval kitartást kivánok! Biztosan átmeneti állapot, és hamarosan javulni fog Marci alvókája. Csodállak, hogy mersz vállani kölcsön babókát is.

Moncsi!
Meg kell védenem az autónkat. Eddig össz.1-szer hagyott cserben bennünket (akkor még nem volt Tomika), erről meg nem tehetett. Mert ugye gáz nem volt benne, benzinnel meg azért nem indult, mert állítólag valami szelepet meg kell tisztítani. Mert nem szokott benzinnel menni. Na, ennyit a kocsiról!
A jogsi tervben volt, de Tomika miatt csúszik. Talán jövőre.

Remélem, a fogad hamarosan rendben lesz!

A rizspépet úgy csinálom, hogy kávédarálóban ledarálom a rizst, és vízzel megfőzöm (ha forr a víz, elzárom, és lefedve a lapon hagyom). Lehetne bele anyatejet is tenni, de én nem birok egy cseppet sem kifejni. Aztán belekeverek gyümit és összeturmixolom.

Ti reggel fürdötök? Mi este szoktunk.
Levi tüneményes! Nagyon mosolygós baba.

Tomika tegnapelőtt baránőzött:
Itt Grétivel látható:

Kép
ptünde

Kipróbáltuk Gréti hintáját is (tetszett):
Kép

Szép napot!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok,

tali nagyon jó volt, a hülye babanet szerver meg behalt.

Azért itt egy kép, igaz nem talis:

Kép
Kép

na jó, kettö.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Léna! Hü de megérte várni ezekre a képekre!!Kép nagyon csini volt a lány!

Kitty! Én azért nem akarok rizspelyhet venni mert rizslisztem van azzal szoktam süriteni krumpli helyett én is
Egy napocskát kérhetnék most én, láttam a talin és nagyon megtetszett, persze ha Szilvus lemond rola, neki lett elöbb felajánlva.

Monyo! szegény, mielöbbi fogkibujást!!

Tündi! Igen, ezt Angi adta miután lejártam a lábamat sárga kacsáért. Nekik volt de Virágnak nem tetszett. Kár hogy nem jöttél, Orsi odafele aludt az ülésen vissza meg az ölemben.
Jövöre amugy akarok venni Hungary Card-ot sokfele elviszem 1 napos kirándulásra majd Orsit.
Tündi! 1 kg rizsliszt csak 360 ft (ha jol emlékszek) kényelmesebb megvenni akkor nem kell darálni nagyon sokáig elég! A vonat mögött árulnak a gabonaboltban.

Humi! Kristofnak mielöbbi gyogyulást tényleg ilyenkor hihetetlen mennyire gyorsan felépülnek mindenböl!

Moncsi! Levike is nagyon helyes kisfiu, öt le felveszem a völegényjelöltek közé. Jaj de sokan vannak már innen Orsi szerencsés van miböl válogatniaKép

Timi! Mibe bujt bele Bence?? itt alszik igy?Kép

Ági! azt hittem már joval korábban kimentél és van hely ezért hivtalak, de ahogy mondtam reménytelen lett volna nektek is foglalni. Azért mérges voltam mert a diákok kocsijába szálltam fel 2-be is mert nem láttam kiirva és volt böven hely, indulás elött 5 perccel még, a baba miatt mérges voltam hogy képesek leküldeni a tanárok.
Találtam egy helyet Orsi az ölemben aludt visszafele, kocsit meg kint hagytam. Hely nem volt neki mert egyik ajtó elé sem akartam tenni ahol átjárnak ahol meg leszállnak odatettem, de igy attol függöen melyik oldalon nyitottak ajtot mindig át kellett lépniük. De senki sem morgott!

Amugy máskor is megyünk majd de jobb lenne IC-vel. Ja és persze szopizni is kellett a vonaton, visszafele egy fiatalember mellett ültem, hát elég ciki volt de nem volt választásom mert Orsi cicit akartKép Mondjuk lehet a srácnak kellemetlenebb volt. A babakocsit magátol levitte valaki, és megvárt vele (kint hagytam ugye az elötérben) meg a szatyrot is kivették a kezemböl egy 3. utas meg leszálláskor fogta a karomat hogy nehogy gyerekkel megbillenjek, szoval ennyi segitséget én még 8 honap alatt nem kaptam!Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Döglött volt a bnet szerver tegnap este, de mint látom Ti is tapasztaltátok. lelkesen töltögettem volna fel a képeket este, de állandóan elszállt még az irásom is, nemhogy a képek. Alig voltam mérgesKép megpróbálom összeszedni gondolataimat ismétKép

A találkozó remekül sikerült, én nagyonnagyon jól éreztem magam - asszem petike nevében is nyilatkozhatom eztKép Jó volt végre mindenkit látni, mindenkivel beszélni pár szót - jó lett volna többet isKép A babáktól egyenesen el vagyok ragadtatva, mindenki olyan gyönyörű, és nagyon ügyes! A képeimet most kicsinyitgetem és felteszem a talis topicunkba.

Léna
A keresztelős képek nekem is nagyon tetszettek, Sára igazi királylány abban a ruhában. Fotogén mivoltáról pedig a találkozón meggyőzött, ime máris egy kép NekedKép
Kép

Tündi
Jó kis helyzet a körforgalom kellős közepén lefulladni az autóval. Brr!!!! Remélem azért nem vagytok kegyetlenek és a kisautó nem irta alá a halálos ítéletét ezzel?Kép

Humi
Most, hogy végre élőben láttam Kópékát, hát egyáltalán nem úgy fest, mint akinek bármi baja is lenneKép De a drukk természetesen megy mindaddig, mig minden negativ leletet be nem gyűjteszKép Krizsót pedig felvettem a Gyorsan Gyógyulók Táborába, már ami az Őkelme Ölbenbabaságát illetiKép Kép Kép Nekünk tegnap este 7-től 8-ig megintcsak Ölbenbaba időszakunk volt: Petike tüneményes gurgulázó kacajjal jutalmazta, amikor gyömködtük Őt, ám jött az E-EE-EEEEE, ha otthagytuk.

Moncsi
Bölcs vagy már? Fáj még a fogacska? És Levinek? A következő találkozóra biztosan megoldódik ez a fogas kérdés és ottlesztek!
Biztatlak, hogy ird meg a történetet, még frissek az élmények. És ha esetleg publikálható, szerintem valamennyien szivesen olvasnánk, ha úgy gondolod. De, hogy mennyire nem vagy egyedül Kép a múlt héten kezdtem el jómagam is gépre vetni Petike történetét. Még töprengek honnan is kezdődjön, az elhatározástól, hogy "kéne egy baba, olyanunk még nincs", vagy pedig a pozitiv teszt láttán történt első meghökkenésünktől?Kép Hadd mosolyogjon majd Ő is a lökött szülei gyermekváró históriáján, illetve hadd lássák majd leendő anyukák, hogy bizony szülni jó!

Karmen
Nagy örömmel olvastam, hogy azért vannak segitőkész emberek is. Tényleg, megtaláltad a Bimbó utat?

Ági
Fél órát aludt Matykó? Az is valami azért. Petinek is sok volt az élmény tegnap, nem akart uzsizni Ritánál, végül este 6-kor tömtem meg egy kis péppel, persze ettől meg nem volt éhes 1/2 8-kor... Matyikától elleste a mászás tudományát , egyre több lépést tesz immár nem kúszva. Viszont felállni ülésből próbál, ennek egyenlőre huppanás a vége. Képzeld, nem akarják elhinni nekem, hogy a 7 hónapos baba villámgyorsan mászik és feláll, lépeget! Kép Asszem Matykó ezzel egyedülÁLLÓ! Kép

No, most ebédke (valami lájtos hideg), utána foglalkozom a képekkel. Ja, és a postára is elsétálok.

Mariannnnnn, annak az isteni tonhalsalinak ird le lécci-lécci a receptjét, milyen zöldségek, az öntet (oliva, mustár és főtt tojássárga?), stb. Hétvégén elkésziteném...

Sziasztok!

Szilvus és a már félórája alvó Petike
szilvus

Szilvus!

Kaptunk kölcsönbe egy kamerát, és ha lesz kép akkor majd valahogy feltesszük a netre bizonyítékként! Kép

Karmen!
Tényleg sikerült eljutni a rég nem látott rokonhoz? Remélem igen. Kép

Mariann!
Hal sali receptet én is várom! KépNem gondoltam volna hogy ilyen finom.Kép

No lépek megnézem Matykót, mert még mindíg pihegi a tegnapi napot, este óta aludt 1x 11 órát, 1x 3/4órát, most már 2. óránál tart. ha felébredt tekerünk egyet.

Üdv ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Igen, nem tudtam ott mindenkinek mondani, Ági látta ahogy a vonaton sorra hivtam fel mindenkit, végül Ritánál lett még egy tippem, bejött. Igy kocsival elvittek, de valami kanyargos zeg-zugos utakon (csak a Felvinczi u-ra emlékszek) szoval semmi föut, arrol nem beszélve hogy a ház hátso részén mentem be valami hátsó uton, szoval errefele nem találnék oda, de a föuton azzal a 49-es tuti.
Rita ügyesen magyarázptt. Ja és Orsi kapott egy fülbevalot, ma du. be is tesszük, tök zavarban voltam csak egy 10 éves látogatást akartam pótolni, szoval jolesett nagyon. Ja és ök is finomsággal vártak, hiába mondtam fullra vagyok, igy aztán lett vacsora a vonatra isKép

Szilvus! várjuk a képeket!! a brokkolit egyelöre lefagyasztottam késöbb meg keverem valamivel hátha ugy megeszi. Ma zellert föztem du. az lesz az ujdonság. Sajna a 180 ml tejcsi kevés volt hozzá igy a fele fözölé lett. A fene se gondolta egy zellerböl ennyi adag leszm be sem fért ma mind a fagyasztóba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Tettem fel képeket a Léna nyitotta topicba. (tavaszi kisbabák talis képei)
a netes címet nem tudom idevarázsolni,Kép bocs. A topicunk felett vanKép
Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

A topic helye: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/105619.html?1096631892

Elég szerencsétlenül helyezte el őket a gép, de érdemes megnézniKép

Pusza,

Móki
móki

Kész az album, a talis topicba be is tettem, de azé' ide is másolom: http://babanet.hu/album/main.php?=1&album=3531&page=1

Puszi,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus, csudajók lettek a képeid! És a szövegek!!!Kép

Léna, msot néztem meg a keresztelős képeket! Tündér Sára és anyuja is nagyon kicsípte magát! Igen csinosak voltak a csajos - persze apa isKép

Timi, látom, a takimanó elkapta BencétKép

Móni, édi Levi!!!

még jövök,

Móki
móki

Sziasztok!

Még nem tudtam elolvasni a mai írásokat, sőt még a képeket sem láttam.
Most csak egy gyors kérdés:

Karmen!
Rizslisztet és is láttam a Spárban. Veszek is délután. Azt csak úgy bele lehet keverni a babaételbe főzés után is,vagy együtt kell főzni vele? Pl. ha én barackot turmixolok uzsira Rékának és azt akarom,hogy tartalmasabb legyen,keverhetek bele egy kicsit, vagy csak a főtt kajákhoz jó? Mert pl. a rizspehely(bioboltokban van általában, nálunk csak kedden lesz) az biztos rögtön hozzákeverhető.
Ja, és láttam kukoricalisztet és kukoricagrízt is a Spárban, az is jó gondolom a babáknak.

Na,lépek a boltba,meg egy kicsit sétálni, de aztán jövök, és nézem a képeket.

Puszi:

Kitty
kitty123

Szétszórtságomra jellemző, természetesen mi hagytuk Ritáéknál a cumisüvegetKép Mivel az volt a teás cumink, mig visszakerül hozzánk (azaz mielőbb ismét talizunkKép Kép ), vettem ma egy Avent Varázsitatót! A funkcióját egyenlőre nem hivatott betölteni, ugyanis Peti játéknak nézi a szép csiricsáré szinei miatt, s a csőrös itatóval sem tud mit kezdeni, rágja ahelyett, hogy szivná. Igy rákerült a vágott cumi párja, még szerencse, hogy illik reá. Ti vettetek már ilyen csőrös izét a bébiknek? 6 hónapos kortól javallják...

Móki
Valahogy úgy emlékeztem, több képet készitettem. Nemtom miafenyőnek spóroltam a filmkockákkalKép Kép Mindjárt felteszem a Te képeidet is, legyenek 1 helyen. Jó?

Most pedig gyün a kávé. Meg a takaritás. Ugyanis holnap végre megvesszük a tűzhelyet, s a helyét kicsit ki kék pucolni. Hogy a mediterrán hanyagság teljes legyen itthon, az asztalos elvitte a gardrób tükörajtajait az új fogantyúk felhelyezése céljából, igy a sinek köré tekeredett porcicák is felszinre kerültek..Kép Természetesen a Pató Pál Úr elvet vallva inkább gépezek még egy kicsit...Kép Kép

Szerencsére Peti remekül elvan a ketrecében, a csörgős püföli a rácsokhoz.

Szilvus
A hanyag és rendetlen fujjjj!
szilvus

Sziasztok!

Csak azt akarom mondani, hogy nagyon irigy vagyok Kép Milyen jó dolgotok volt a talin.Tegnap egész estig lestem, tettetek-e fel képeket. No, most már láttam őket. Kép Szupik. Úgy látom, már hagyománnyá vált a talizás nektek. De szeretnék néha én is részt venni...

Szilvus, Ági és mindenki akinek már mászik a babája, szerintetek készüljek fel a mászásra hamarosan? Mert a kúszást intenzíven gyakorolja Edina, szerintem már sok nincs a mászásig. Vajon lassan ideje elpakolni egyes elérhető dolgokat?Kép Nektek így kezdődött?

Üdv, MelyKépKép

Mely
KépKép
mely

Megnéztem ám a képeket! Az összeset! És most még jobban irigykedek, hogy a rosszul időzített fogfájásom miatt nem lehettünk ott. Azért örülök, hogy jól sikerült. Az ilyet ismételni kell. A mamák jó fotósok, a babák pedig fotogének. Milyen nagyok, szépek, ügyesek, mozgékonyak, találékonyak, tündériek a babócák! Akármelyiket nézem, mindegyik tüneményes! És Úgy látom, a hali sali mindenkit megfogott! Hát ezt is kihagytam.

Karmen!
Nincs mese, ha a baba éhes, a mama ne legyen szégyenlős! Jó tudni, hogy mégsem halt ki a segítőkészség, pedig én már azt hittem. Örülök, hogy jól sikerült a látogatás is.

Tünde!
Persze hogy mi is este fürdünk, csak reggel sikerült elküldenem az előző esti irományt. Tomika édes Grétivel! Kezdenek a társas kapcsolatok bontakozni. Jelenleg nálunk úgy áll a dolog, hogy éjjel négyszer-ötször is felébred Levi és nagyon sír, alig tudom megnyugtatni. Mindig csak cicizni akar. Azt hittem, hogy a fogacskája miatt van, de most már kételkedem. Meddig tartott ez nálatok? Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Levim még sosem aludta át az éjszakát, mindig felkelt legalább egyszer, de inkább kétszer szopizni. Már csak halkan tudok reménykedni abban, hogy egyszer rákap a hosszú alvásra. Az evések is egyre komikusabbak. Mindkettőnknek ruhacsere kell, mert Levi inkább szopizna, mint főzelékezne. Rögtön odafordul a cicire. Úgy eszünk, hogy egy kis főzi vagy gyümi, egy kis cici. Így felváltva.

Timi!
Ebből a gyerekből birkózó lesz? Nagyon édi!

Megyek mert a gyerkőc éppen az új rucijának az árcéduláját fogyasztja. Szegényem, az anyja éhezteti.

Pá, Moncsi
monyó

Képzeljétek, most hallom csikorgatja Orsi a fogát, mondom ez hogy lehet? Megnézem, tapogatom hát felül is kint van a hegye a mellette levö meg napokon belül szintén előbujik. Na beindult bár még az elsö se látszik a fotókon, olyan lassan nö. 5 perce nem hagyja abba a csikorgatást élvezi, hiába szolok rá.
Megörjit!!

Kitty! igen, picit megfözöm de volt melegitettem mikroban kaját direkt forrora és mire kihült besüritette, szerintem nagyon gyorsan megfö benne igy a rizs. Hidegen nem jo mert olyan mintha te ennél nyersen rizst csak ez darált.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen
Nahát, gratula a Kistigrisnek a fogakhoz! Remélem a csikorgatást éjszaka nem csinálja majdKép És a cickón sem hegyezi majd fogacskáit...

Mely
Peti mászása még nem oly tökéletes mint Matyié, most próbálgatja a "lépéseket". Megnéztem Peti naplóját, nálunk a következő történt:
- Szept. 10. - ügyesen kúszik előre-hátra, oldalirányban, néha mászó mozdulatokat tesz: négykézláb nyomja magát, de igy még elborul.
- Szept. 18. - Stabilan áll négykézláb, nevetve rugóztatja a popsiját, "kutyázik".
És pár napja tesz 2-3 "lépést" mászva, de még kúszás lesz a vége, mert igy biztosabb és gyorsabb. Egyszóval nézd az eltelt időt: 1-2 hét és Edina mászik!!Kép Kép Kiságyat lentebb tettétek már?

MoncsiKép
Jóllakott Levike az árcédulával? Gyakorló anyukától kaptam a jótanácsot, hogy pl. a plüssállatokról szigorúan tilos levágni az aljukon lévő szalagokat, ugyanis az lesz a baba kedvenceKép

Karmen, Kitty
Köszönöm a rizslisztes ötleteket, veszek a bioboltban mert lassan a krumplisűritőről át szeretnék térni én is a rizslisztre és egyéb sűritőkre.

Az lehet, hogy az alma nyersen megfogja, főzve pedig lazitja a székletet?

Szilvusék

És egy funpic, melynek cime: Véres hurka! Ezt ajánlja Vámpir Gyurka! (azaz Peti céklát evett...)
Kép
szilvus

Sziasztok!

Én is feltettem a talis képeket. Jó sok lett, csak 2 albumban fért el. Itt vannak:

http://babanet.hu/album/main.php?album=3529
http://babanet.hu/album/main.php?album=3530

Puszi:
Humi
humi

Sziasztok!

Hát igen, nagyon jók lettek a talis képek! Sebaj, egyszer nálunk is összehozhatjuk!!

Moncsi, hiába, ezek a Levik már csak ilyenek! Én is kezdek teljesen elkeseredni, úgyanis nálunk is nem hogy javulna a helyzet, de egyre rosszabb. Minden este abban bízom, hogy talán majd most hagy aludni, de nem, sőt...Lassan ott tartunk, hogy 1,5-2 óránként etetem. Ha nem adok neki, addig üvölt, míg végül csak beadom a derekam. Komolyan nem tudom, mi lehet. Én is a fogára gyanakodtam, de hetek óta?? Fog pedig még sehol.

Ági, nem irigyellem a sógornődet, hiszen mi is ugyanabban a cipőben járunk. Nappal is keveset alszik, plusz nekem is itt van még egy tűzvész csemetém, akivel egész nap foglakozni kell.

Tünde, nagyon édes Tomika a kis barátnőjével. Tudod, nem lehet elég korán kezdeni...

Szilvus, ez a vámpíros kép eszméletlen. Csudi aranyos Peticica.

Léna, gyönyörű a kis Sára. Olyan édes a talin készült képen.

Most befejezem, hazajött férjecském.
puszi

Erika
pera

Sziasztok lányok!
Be kell, hogy valljam, hogy én minden nap olvaslak ám Titeket, legtöbbször többrészletben, de írni nem igazán marad idöm, és energiám.De ezt most nem hagyhattam ki: szuper lehetett ez a találkozó!!!Megnéztem az összes fotót,és csak irigykedtem.Bár a párom és a lányom részesült a találka első néhány percéből, de én erröl most lemaradtam: aznap kellett bemennem a munkahelyemre a gyedet megigényelni és ezt megspékeltem egy " meglepetés foghúzással"!Én azt hittem, csak egy kis tömés, de a fogorvos bájos mosollyal közölte: ez a fog megy!Hál istennek egy böcsességfog volt,na de akkor is!!!Nektek nincsenek fogproblémáitok???Egyszóval, amikor Ti éppen jókat ettetek és dumcsiztatok, én kitömött arccal próbálkoztam néminemű pépeset enni.Kép
De majd legközelebb!!!Bár két gyerkőccel kell majd mennem, de nem akarok még egyett kihagyni!
Rólunk röviden: Bence este 9-től csak éfélig alszik, vagy még addig se, és utána 3 óránként kel, de nem mindig etetek, van, hogy visszaringatom.Mindenesetre én ugyanúgy fel kell keljek, mintha enne, úgyhogy kicsit már kivagyok.Ja, én is azt hittem: éhes.Ki is pótoltam tápszerrel az utolsó szopit, meg is eszik egy 100-ast, de mégis felébred.Kép Valami ötlet?Úgy, de úgy szeretnék már egy jót aludni?!
Na, lépek, kicsi pihi, míg Bence fel nem kell.
Sziasztok,
Barack
barack

Megint én: Moncsi, Erika, látom probléma u.a., mi van ezekkel a manókkal???Lehet nem tiudják milyen jó is aludni???Kép
barack

Sziasztok!

Végre van egy kis időm olvasni + írni.

Móki, Szilvus,
Szupi jók lettek a talis képek!

Szilvus,
Na igen. Tegnap Kópékánk bizonyította, hogy ölbenbabaságát már tökélyre fejlesztette. Esküszöm, hogy nincs mindig ilyen pocsék napja, bár kezdem belátni, hogy egy kissé mintha elrontottuk volna őuraságát, de sebaj majd most jön a zord anyai szigor. Kép Itt volt ma Anyukám, épp akkor mikor töltögettem fel a talis képeket és persze végignézte őket. Peticica képéhez érve - anélkül, hogy valaha is hallott volna róla - azt kérdezte: "Ugye ő egy eleven, huncut kis Kópé?". Kép
Még annyit, hogy olyan finom volt az ananászos karika, hogy holnap muszáj megcsinálnom. Kép
Na és ez az ebédkép!!! Kép Kép Kép

Mariann,
Hálásan köszi a Liberó képeket. Gyorsan be is küldöm. A tonhalsali nagyon fini volt. Én is nagyon kíváncsi vagyok a pontos receptre.

Tünde,
Aranyos Tomika a képeken, főleg ahogy Grétinek udvarol. Kép

Timi,
Mit csinál Bence a képeken?

Mely,
Nagyon ügyes Edina is! Kép

Tegnap Kristóf is jól elfáradt. Hazafelé még elmentünk apáért a mh-re, de Krizsó már nagyon éhes és nyűgös volt. Az út végén már úgy üvöltött, mint akit nyúznak. Itthon aztán gyors szopi és ment aludni fürcsiig, ez volt 3/4 6-kor. 11 órakor úgy kellett felkelteni; fürcsi el is maradt csak nedves ruhával letörölgettem, úgy ki volt ütve. Félálomban szopizott, átöltözött és reggel 8-ig aludt.

Már beszéltünk róla, de mit szólnátok hozzá, ha nálunk tartanánk a következő talit? Olyan szupi játékbirodalom nincs, mit Ritáéknál, de azért itt is elférnénk. Ja és a félig kész lépcsőnk miatt, még azelőtt kellene, mielőtt olthatatlan vágyat éreznének a törpék a lépcső mászásra, mert különben fogadnunk kell egy lépcsőőrt is. Kép

Puszi:
Humi
humi

Már megint én. Kép

Barack,
Kristóffal azt csináltuk, hogy megágyaztunk neki mellém, (de nem kettőnk közé) és mikor éjfél után felébredt valamelyikünk áthozta. Szopi közben mindketten elaludtunk és ott maradt az éjszaka további részében melletem. Legalább én is tudtam aludni. Ez ment pár hétig, aztán elkezdtem visszavinni szopi után az ágyába. Persze 2-3 óra múlva megint felkelt. A forgatókönyv ugyanez, de akkor már nem vittem vissza a helyére. Szép fokozatosan elhagyta az éjjel 1-2 közötti ébredést (amikor visszavittem az ágyába) és maradt a hajnali kelés. Pár hét múlva ugyanezt végigcsináltuk a hajnali ébredéssel is. Gyönyörűen visszaszokott az ágyába és elhagyta az éjszakai felkeléseket.

Ma újabb felfedezést tettem: Rájöttem, hogy Kristóf éhes, ronda anyja éhezteti. Egy órával a du-i szopi után adtam neki 1 banánt + 1 egész őszit, most először csőrös üvegből. Soha nem ivott még belőle, de amikor rájött, hogy ez nem játék, finom ami jön belőle, úgy kitépte a kezemből, hogy csak lestem. Nem engedte, hogy én etessem és úgy tömte magába az üveg tartalmát, mint aki napok óta nem evett. Mikor elfogyott, még vagy fél órán át panaszkodott, hogy milyen keserű az élet gyümis üveg nélkül. Simán bevágott volna még egy adagot. Úgyhogy elhatároztam, hogy holnaptól már nemcsak gyümi lesz, hanem jönnek a főzik is és elkezdünk teázni is (eddig semmit nem kapott inni szopi mellé).
Itt egy kép az éhező lurkóról, aki ragaszkodott az üvegéhez:
Kép

Pusza:
Humi
humi

Két kép Áginak és Szilvus hitetlenkedő ismerőseinek mászó Matyikáról:

Kép
Kép
humi

Sziasztok Lányok!
Megvan a mai napi hőstettem. Véletlenül foltosra klorokszoztam Levi egyik világoskék, báránykás badiját. Sebaj, gondoltam, be az egészet a klorokszba. Ettől meg rózsaszín lett. Itt tartunk.

El kell dicsekednem, ma Levikém fél hatig aludt tegnap este 8-tól. Igaz, hogy éjfél előtt nem sokkal felébredt, de rögtön vissza is aludt. Hurrá! Ettől meg reggelre majd szét durrantak a cicik. Hát valamit valamiért. Azt hiszem ez csak egy kivételes alkalom volt. Tegnap délután viszont semmit sem aludt, este pedig csak 70 ml tápi pótlást evett meg és utána úgy beájult, mint egy rongybaba. Mindig akkor ébred fel éjjel, amikor bemegyek hozzá aludni. Lehet, hogy én zavarom?

Barack,
Üdv, azt hiszem, hogy majd tizenév múlva meg az lesz a bajunk, hogy a gyerkőcök mindig csak aludának. Hát ez még odébb van. Most úgy tesznek, mintha az alvás olyan szörnyű dolog lenne, hogy menekülni kell előle.

Agi,
Matyika fantasztikus!!! Mindenki higyjen a szemének!

Mely,
Nem semmi hurkák! Azt hiszem készülhetsz a pakolásra. Nemsokára gyors mászás lesz ebből! Mi még nem tartunk ilyen stádiumban, de már Levi is emeli a popsiját, meg húzza fel a lábacskáit. De még nem jött rá a titokra. Egyenlőre gurulva közlekedik.

Szilvus,
Petibek a kisvámpír szerep is tündérien áll.

Humi!
Ilyen jó a csőrös üveg? Én úgy gondoltam, hogy nem veszek, mert Levi pohárból iszik vizet, cumisüvegből tejcsit. Igaz, a pohárból ritkán mellémegy. Még meglátom. Lehet, hogy megpróbálom a leszoktatást úgy ahogy írtad.

Karmen,
jó, hogy már ennyi fogacskátok van. A csikorgatás kevésbé jó. Gondolom, hogy hamarosan abbahagyja.

Elkészült az ebéd: Ma - a változatosság kedvéért - krumpli lesz - sósókával. Hát nem tudom, hogy fog ízleni, én úúúútálom a sóskát, de apa szereti.

Na megyek, jó étvágyat. Moncsi
monyó

Karmen!

Hű ez nagyon nagyon rossz! Mármint a fogcsikorgatás!Kép

MAtyinak is kibújt ma a foga fennt. Jaaajjjj ez olyan nagyon rossz!!Vacsizunk az imént, és elkóbászóólt valamerre a nappaliban, jön vissza nyammog, úramisten mit evett meg, de csikorog is a foga, hát nézem: kibújt a felső is. Szerintem holnapra kint lesz a másik is. itt ül az ölemben nagyon rossz. Kép Azért örülök hogy simán ment, még csak nem is nyálazott.

No jó éjt mindenkinek! Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!
Apa elhúzott, én pedig mindjárt megyek vasalni. Szép kis vasárnap! Tegnap folytatódott a rossz szériánk. Összetörtem egy KVscsészét, a tartalma beleömlött a nápolyis zacsiba, persze rá a nápolyikra. Apát megbüntették, mert rossz helyen parkolt. Levinek nem ízlett a sóska. Az én fiam!!!Remélem, hogy ma már jobb lesz a helyzet.

Látom, beindult a fogzás teljes gőzzel.

Ági,
klassz, hogy nem szenvedett Matyi a felső fogacskái miatt. Biztos nekik is új a helyzet, hogy eddig nem volt semmi, most meg nem tudják úgy becsukni a kis szájukat, mint eddig.

Megyek, mert vár a meló, ki tudja, a csemete meddig alszik.

Pussz, Moncsi
monyó

Jó reggelt!

Nálunk a helyzet változatlan. Sőt, sokkal rosszabb. Óurasága az éjjel 10 x ébresztett. kezdek besokalni.
Amint látom, nem mi vagyunk az egyetlenek, de tényleg nem tudom, mi lehet a gond. Nem hinném, hogy éhezik, vacsira kapott 100 gr. pépet + szopi, rá egy órára már üvöltött. Fogalmam sincs, mit lehetne tenni.

Ági, gratula az új fogacskához! Jó, hogy nem szenvedett vele sokat a kis Matyigyerek!

Mariann, tonhalsalireceptet én is kérem! Bár nem kóstoltam, de annyian dícsérték. Szeretném én is megcsinálni.

Moncsi, csak nem?? Levike átaludta za éjszakát? Mégis van remény? Üzenem a kis hétalvónak, hogy csak így tovább!

Humi, nagyon jó a csőrős üveges fotó. És átmegy rajta a pép is? vagy gyümilevet csináltál? Lehet, hogy Levinél is kipróbálom. Eddig csak pohárból kapott inni (vagy kétszer), a cumisüveget sem ismeri. Azt hiszem, mi is elkezdjük a főziket. Talán már ma. Te mit adtál neki?

Lányok, Ti gyümit főzitek vagy nyersen adjátok?

Mely, ezek a kis hurkás lábak! nemsokára szaladhatsz utánuk!
Milyen idő van Sepsziszentgyörgyön? Gondolom, elég hűvös már. Én nagyváradi vagyok és nagyon sokszor jártam arrafelé még "ifjú koromban". De tervezem, ha a csöppségek nőnek egy kicsit, elviszem nekik is bemutatni azt a gyönyörű tájat.

De most ennyi, nehéz Levibabával a kezemben írni.

puszi

ErikaJó reggelt!

Nálunk a helyzet változatlan. Sőt, sokkal rosszabb. Óurasága az éjjel 10 x ébresztett. kezdek besokalni.
Amint látom, nem mi vagyunk az egyetlenek, de tényleg nem tudom, mi lehet a gond. Nem hinném, hogy éhezik, vacsira kapott 100 gr. pépet + szopi, rá egy órára már üvöltött. Fogalmam sincs, mit lehetne tenni.

Ági, gratula az új fogacskához! Jó, hogy nem szenvedett vele sokat a kis Matyigyerek!

Mariann, tonhalsalireceptet én is kérem! Bár nem kóstoltam, de annyian dícsérték. Szeretném én is megcsinálni.

Moncsi, csak nem?? Levike átaludta za éjszakát? Mégis van remény? Üzenem a kis hétalvónak, hogy csak így tovább!

Humi, nagyon jó a csőrős üveges fotó. És átmegy rajta a pép is? vagy gyümilevet csináltál? Lehet, hogy Levinél is kipróbálom. Eddig csak pohárból kapott inni (vagy kétszer), a cumisüveget sem ismeri. Azt hiszem, mi is elkezdjük a főziket. Talán már ma. Te mit adtál neki?

Lányok, Ti gyümit főzitek vagy nyersen adjátok?

Mely, ezek a kis hurkás lábak! nemsokára szaladhatsz utánuk!
Milyen idő van Sepsziszentgyörgyön? Gondolom, elég hűvös már. Én nagyváradi vagyok és nagyon sokszor jártam arrafelé még "ifjú koromban". De tervezem, ha a csöppségek nőnek egy kicsit, elviszem nekik is bemutatni azt a gyönyörű tájat.

De most ennyi, nehéz Levibabával a kezemben írni.

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

fényképész csajok, nagyon cukik a képekKép

A tali óta csak most tudtam ideverekedni magam, kezdek kész lenni, mint a lecke.
Sajnos mostanában SÁra, éjszaka 2 óránként kel, reggel 5-tQl ébren van, persze vele én is, ma, pl úgy nézett ki a napunk, hogy hajnalban 3 órakor keltünk, reggel 8tól aludt 20 percet, aztán délben 1 óra elQtt aludt el egy picivel és negyed 2kor már ébren volt.Most megette a vacsiját és alszik.Szóval egy kicsit kivan Q is és én is.De majd csak megjavul megint

Ja, és persze az álmosságtól enni se tud.Sztem a foga lehet.Ma megevett a reggeli tápijáól 60 ml, meg délbe sikerült beleimádkozni 200 sütQtököt és nem is fogadott el egész nap semmit.Most este végre 120 tápit.Hát így vagyunk ma.Csak sajnálom szegényt, mert látszik, hogy kimerült.

Azt hiszem itt is hagylak benneteket, megyek zuhizni és lefekszem én is.
Holnap megpróbálok bQvebben jönni.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok! Ezt a levelet most írom meg harmadszor, mert elszállt, meg nem mentz tegnap éjjel a server! Így rövidítek!
1. Mindenkinek köszi a talit, jó volt megismerkedni veletek!
2. Rita, neked külön köszi, hogy kibírtad a bölcsit!
3. Elfelejtettem mondani, hogy bármilyen aloes témában szívesen segítek! Van diszkont jogom, így nektek is tudom ezen az áron odaadni, ha kell vmi. Aki nagyon ráharap, annak tudok diszkont jogot is csinálni! Kérdéseket, kéréseket írhattok emailon is.
4. Humi! Kristófnak nagyon jót tenne az aloé. Esetleg kérdezd meg a dokidat, ha nem ért hozzá, nem ismeri, tudok hozzáértő gyerekorvost, akit akár telefonon föl tudsz hívni! (Nekünk a saját gyerekorvosunk ajánlotta annak idején.)
5. A képek tök jók, köszi! Én még faekévek szántok és hagyományosra fotóztam, de ha meglesz, bescanneltetem. OK?
Bocs, hogy csak így címszavakban , de már unom a saját dumámat 3.szor leírni!
Üdv: Claire
claire

Sziasztok!
Mi is jól vagyunk Tomika minden nap egyre többet tud.
Köszi a dicséretet!
Na, persze nem beszél, de azért mondogatja, hogy ajajajaja, memememe stb.
És utálja a krumplit. Próbáltam neki adni répa-krumpli főzit, és majdnem kihányta (az alma-krumplinak sem volt nagy sikere).
Tegnap és ma meggyet evett, ez ízlik neki.Hatalmasra tátotta a száját, meg fölborította a tálját, és minden trutyis lett. Nagyon édes volt.
Nem tudom, a zöldségekkel mi lesz, lehet, hogy krumpli nélkül fogom megpróbálni őket.
Pár napja elkezdett sikítozni. Ja, és ma rájött, hogy a kaját ki lehet fújni. Nagyon boldog vagyok.
Vettem egy piros műanyag kosarat a játékainak, azóta az érdekli legjobban. Nagyon elmélyülten pakolászik benne, meg is kóstólta.
Egyre többször próbál fölülni is, bár még nem sikerül neki.
Na, más most nem jut eszembe.

Nagyon jók a talis képek, én is csatlakozom az irigykedők táborához.

Timi!
Nagyon aranyos Bennce, ahogy játszik.

Karmen!
Anyu a kacsát a piacon vette (egy nagy kacsa+3 kicsi). Tomika néha ráveti magát, és nagyon rágja.
A Tescoban kétszázvalamennyiért láttam rizslisztet. Én azért darélom, mert nem picit darabosabbra csinélom, kb. mint a búzadara.

Szilvus!
Persze, hogy nem bántjuk az autónkat, nem tehet róla szegény, hogy megállt.
Tomika párolva eszi az almát, így nem fogja a pociját. Nyersen is szeretné, de utána nagy üvöltések voltak.
Csini kis vámpír Peticica!
Én vettem Tomikána Avent varázsitatót 3 hónapos korában (puha szilikon fejjel), ő ebből szokta inni a vizet. Mostanra már egész jól megtanulta (igaz, eddig nagyon ritkán ivott, csak nagyon melegben séta közben).

Mely!
Tomika is így kezdte el a mászás-kúszást pár napja. Én még nem pakoltam el, mert egyelőre igen lassan halad.

Barack!
"Végre" egy sorstárs! Én épp egy éve járok folyamatosan a fogorvoshoz. Jövő héten megint megyek egy gyökérkezelt fogat befejezni, de már meg is örvendeztetem, hogy egy tömésem újra mozog. Meg a fogaim is. Meg megnyugtattak a röntgem alapján, hogy még fájni is fog. Remélem, Neked, hamarabb rendbejönnek a fogaid!
Engem nem fárazst, ha Tomika éjjel 1-2-szer fölébred szopizni, csak az, ha valamiért nem akar visszaaludni. Azt olvastam, hogy nem az éhség miatt ébrednek fel éjjel a bébik.

Moncsi!
Tomika alvási szokásai szép lassan alakulnak, van időszak, hogy minden rendben, 1-2-szer ébred, de vannak rosszabb időszakok is. Ja, eddig egyzser volt, hogy nem, kellett felkelnem hozzá éjszaka (ő fölébredt egyszer, de visszaaludt magától).Én optimista alkat vagyok, ezért a rossz éjszakákat úgy fogom fel, hogy ez csak véletlen, átmeneti állapot. Ha összességében nézem (a születésétől kezdve) javul a helyzet.
Most pl. azt vettem észre, hogy teliholdkor többször fölébredt. Lehet, hogy véletlen. Én mindig próbálok okot keresni, hogy éppen mért aludt rosszul.
Nálunk most az a legújabb, hogy este elalszik, leteszem, és fél-egy órán belül fölébred. Sír, kiveszem, szopik picit, és visszaalszik.Még arra nem jöttem rá, hogy ez mitől van.
Ja, nálunk külön szobában alszik Tomika (egybenyílik a miénkkel).
Szóval kitartás, biztosan javulni fog a helyzet!
Remélem, a vasárnap nem volt olyan rémes, mint a szobat!

Humi!
Látom, Kristófnak tetszik a gyümi! NAgyon aranyos, ahogy iszik. Teát miért akarsz neki adni? Tomika csak vizet iszik egyelőre.

Erika!
Én főzöm az almát és a meggyet.

Léna!
Remélem, ma jobb éjszakátok lesz!

Na, megyek én is!
Jó éjt!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok,

Egy picit bekukkintok.

Szilvus, az ágyikót bizony nyomban lennebb süllyesztettük, nem merünk kockáztatni.Alig várom, hogy már másszon Edina, de el sem tudom képzelni, hogy fogok utána boldogulni... Majd rohanhatok utána, ugye? Milyen ártatlan szemekkel néz Vámpír Gyurka! Kép Nagyon tetszik a kép.

Humi, Kristóf egyre élelmesebb.Kép és milyen határozottan tudtodra adta, hogy ideje növelni a kajaadagot Kép Edina mostanában evés közben kezd vihorászni meg gagyogni,és közben elfelejt enni. Muszáj kifejnem a maradékot és azt este odaadom neki. Hű, pont úgy reagál, mint Kristóf.GYorsan elkapja az üveget, és egyedül bevágja a tejcsit.

Monyó, szerintem Levikének sem kell már sok, hogy rájöjjön a kúszás majd a mászás tudományára. Ezután már csak gyakorlás kérdése lesz az egész. Majd szaladgálhatunk utánuk.Kép

Pera, itt elég hűvös idő van,közeleg a téééééél, amit én rühellek.Kép Tényleg érdemes majd megmutatni a gyerkőcöknek a tájat.

Léna, tündéri kis Sárád van, meglestem az albumotokat és a talis képeket is. Könnyű fogzást Sárának.Holnapra hátha már pihentebb lesz és még repetát is kér.Kép

Tünde, aranyos lehet Tomikád, amint visítozik és szórakozik az étellel.Eygelőre még én sem pakolok el semmit, de már kiszúrtam a veszélyesebb dolgokat.Mert ha egyszer a babócák beindulnak...ajjajj...

Na és végül egy kérdés.Szerintetek milyen etetőszéket érdemes venni? Én fa etetőszékre gondoltam, viszont itt elég drágák, és van egy jó asztalosunk, aki olcsóbban el tudná készíteni. Nem tudnátok nekem valami modellt mutatni? Esetleg néhány hozzávetőleges mérettel?

Jó éjt mindenkinek, Mely

Mely
KépKép
mely

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?