Sziasztok!
Végre gép közelbe jutottam , és írtam egy kis élménybeszámolót
Amint lesz időm majd még jövök.
2010. február 26. ma van a születésnapom. Sorba jönnek a telefonok sms-ek, emailek…és a kérdések;) Na lesz ma baba?!
Ha a tegnapi NST-t vesszük alapul, akkor nem sok esélyt látok rá. De az anyai megérzésem azt súgja, hogy hétvégére már lesz;)
A családdal megbeszéltem, hogy idén szorítkozzunk csak a sima felköszöntésre, és ne csináljunk semmilyen összeröffenést. Mindenkitől kértem egy szép orchideát (mert ez a másik, hogy ne vegyenek nekem már semmit. Ami kell azt úgyis megveszem magamnak;)) meg egy puszit. Anyuval annyiban maradtunk, hogy azért szombaton átmegyünk ebédre.
De maradjunk még a ma napnál. Délután elmentem Mátéért az oviba, és hazafelé beugrottunk a cukiba egy pár sütiért;) Az ünnepi vacsi:D:D rántott máj, hercegnő krumplival;) Jól bekajáltunk, még két franciakrémest is letoltam. Épp mosogatok, amikor hív az unoka tesóm. Ez volt olyan 8 óra körül. A szokásos, na mi újság?! Mondom semmi épp, mosogatok. Nagy röhögés:D…de mondtam neki, hogy azért a hasam meg a dereka olyan furcsán kezd feszíteni, de ezen kívül semmi.
9 óra. Apa Mátéval mg ez utolsó állatos műsort néznek az Animal Planaten…Utolsót, na persze:D Főleg, hogy Afrika, meg oroszlánok;) Megbeszéltük, hogy ha vége rögtön megyünk fürdeni meg aludni.
9.45 Na eljött a fürdés „ideje”.Mondtam nekik, hogy induljanak a fürdőbe, és addig felmegyek az emeletre, hozok le pizsit, meg tiszta gatyát.
És akkor mint a filmekben, amiről eddig azt gondoltam mindig, hogy á ilyen biztos nincs:D, alig, hogy elindultam felfelé a lépcsőn, kb a 3. lépcsőfoknál jártam, amikor hallottam egy pukkanást, és elkezdett ömleni a magzatvíz:O Ez volt 10 órakor.
Kiabáltam apának, hogy nem fürdünk ha nem szülünk:D:D
Gyorsan tisztába tettem magam, felöltöztem, összeszedtük Mátét és irány anyum.
Máté szerencsére elaludt a kocsiban, úgyhogy anyunál csak be kellett csempészni az ágyba. Én ki se szálltam a kocsiból, mert egyfolytában szivárgott a víz.
23.30
Beértünk a kórházba. Gyors bejelentkezés, és irány a szülészet. Két nagyon kedves szülésznőt fogtam ki, és egy mások elmondása szerint jó orvost;)
Mire minden adatomat leadtam, és átvedlettem kórházi cuccba már 2 ujjnyira ki volt nyílva a méhszájam. De sajnos még eléggé fent volt, úgyhogy megnyugtattak, hogy még az elején vagyok…Bementünk a szülőszobába. Szerencsére a 3-ból, csak 2-ben volt, így jutott nekem is. Az, hogy nagyon az elején vagyok, hát hogy is mondjam…Az NST 80 és 90 közötti fájásokat mutatott 2-3 percenként. És kurvára fájt! Jobban mint Máténál. Mondták is, hogy a második szülés gyorsabb, de fájdalmasabb…Remélem is hogy gyorsabb, mert Mátéval 23 órát vajúdtam, mire megszületett…:O
Kb. olyan 1 óra magasságában jött még 4 kismama…Elkezdődött a sakkozás, hogy kinek vannak erősebb fájásai, ki van jobban kitágulva, és e szerint költözködtek a kismamák a szülőszobából a vajúdóba. Én szerencsére maradhattam, mert megint tágultam majdnem egy fél ujjnyit;) Gyorsan megkaptam a szokásos előkészítést;) és megengedték, hogy még bemenjek a kádba;) Na az maga volt a mennyország:D Ott is piszkosul fájtak a fájások, de azért már elviselhetőbb volt;)
Hajnali 3 óra körül vánszorogtam ki a kádból, mert a szülésznő szerint már olyan vörös volt a fejem a melegtől, hogy félt, hogy elájulok. A meleg víz nagyon jót tett, mert tovább tágultam.
Felküzdöttem magam apa segítségével a szülőágyra és „vártunk”…Én kínlódtam, apa kínlódott…és hősiesen cserélgette a cserélgetni valót. A kérem azt hiszem ez az ami ha nincs meg egy kapcsolatban akkor megette a fene. Már nem a cserélgetni való cserélgetése, hanem maga a dolog…Hisz ilyenkor nem igazán a legszebb, legkívánatosabb egy nő;)de ő megtette, már másodszorra;)és az első után sem ment el a kedve tőlem;)
Forogtam egyik oldalamról a másikra, hogy segítsem kismanót előre jutni. Aztán egyszer csak mondtam apának, hogy na most szóljon valakinek , mert úgy érzem, hogy már tolófájásaim vannak. Aki szült az ismeri az érzést;)mintha az ember be akarna tojni, de az ég világon semmi ne jön:D
Jött a szülésznő. Megnézett. Anyuka szülünk;) 4 ujjnyira kivan tágulva és már látja a fejét! Gyors ágy átalakítás, lábak fel, apa nyomja a tarkóm, és meg mint az őrült nyomok, amikor kell. Nagyon ügyes volt a szülésznő, mert gátvédelemmel segített nekem;) Van összehasonlítási alap;) Gátvágásnál könnyebb, mert rögtön több a hely, most viszont…Ok, hogy nem vágtak, de amikor két fájás között megállt félúton, azt hittem, hogy szétszakadok a gerincem mentén, és kettőben fogok leesni az ágyról: (
Aztán gyorsan beindultak az események, és gyakorlatilag 4-5 erőteljesem tolás után 2010.február 27.-én hajnali 5 órakor megszületett Áron 3270 grammal 55 centivel. Rögtön felsírt, és rögtön a mellkasomra tették a kis forró, ragacsos csomagot. Olyan kis édes volt, sírt egy darabig, aztán csak nézett ránk, és megnyugodott:D És mi is hogy minden rendben van vele. Gyorsan elvitték megmosdatták, megmérték, lemérték, kitisztították, felöltöztették, és már vissza is kaptuk a kis batyut. Apa megint sírt…Pedig az élet eléggé megedzette. Eddig kétszer láttam sírni. Amikor Máté született, és most…Hiába ezek az életre szóló élmények nem hagyják szárazon egy férfi szemét sem;)
Engem gyorsan rendbe raktak. Kaptam 3 db felszívódó varratot, mert a túlzott erőltetéstől egy picit berepedtem.
Fél 9-kor jöttünk ki a szülőszobából, és mentünk át az osztályra. Addig a kis család végig együtt volt. Áront sem vitték el, ott pihent velünk.
Hát így esett a nagy eset:D A húgom előzőnapi sms-e így szólt: Kívánunk nagyon boldog születésnapot, és hogy a megérkezzen a csomag, amire 9 hónapja vársz;) Majdnem szülinapi, de nekem szülinapi.
Ennél szebb, értékesebb ajándékot sosem kaptam még születésnapomra;)
Pár órsan:
tesók
6 és fél naposan