Sziasztok!
Látom sajnos vagyunk páran akik küzdünk a betegséggel...
És még hányan lehetünk.
Én Colitises vagyok 2006.12.25. óta (pont karácsony reggelén kezdődött).
Ez idő alatt sok minden történt, jó pár orvost végigjártam én is.
Zuglói lakos lévén az Uzsokiba tartoznék, de ott a flegma doki miatt nem akartam kontrollra járni. Így kerültem a BIK-be ahol tavaly nyárig voltam. Jó orvosom volt, aranyos meg minden csak egyszerűen szteroid függővé tett
1 évig nyomatta belém 36 mg-tól, meg volt olyan hogy lökés terápiaként befektetett a kórházba és a 125 mg-ot vénásan adatta. Csak elkeserítő mikor rögtön utána újra visszaesek. Szóval nem használt már. Csak puffadtam tőle. Mindenki terhesnek gondolt tőle.
Aztán jött a nővérem egy sebész ismerősével aki Veszprémben a kórházban dolgozik és ő bevitt oda, mivel állítólag ott (is) van Colitis központ. Ott egy jó fej dokihoz kerültem. Mondta hogy szerinte műteni nem kell (vastagbél eltávolítás), mivel az utsó 20 cm van gyulladva kb. Azt pedig Salofalk kúppal, Salofalk tablettával, Immuránnal és Klionnal lehet kezelni.
Szóval neki sikerült a szteroidról leépítenie. Október óta nem szedem. A fogamzásgátlót is letettem (elmondása szerint nekem az végképp nem tesz jót, csak ront az állapotomon.). Mivel sajnos alig tudtam kimozdulni otthonról, mert egyből rám jött a WC-zhetnék + a para h nincs WC sehol, így pszichoszomatikus betegségként 1 évig szedtem Cipralexet és Helexet is, amit januártól letettem.
Mondtam a gasztrós dokimnak h szeretnénk bambát és ő egyből vigyorogva mondta hogy az Immurán nagyon tud ebben segíteni, hamarabb esik teherbe aki szedi általában.
Úgy néz ki bejött a jóslata
Március 25.-én kimaradt mensit követően végeztem tesztet amit pozitív lett.
Elmentem egyből nőgyógyászhoz aki megállapította hogy nem lát semmit menjek vissza 2 hét múlva.
Ez holnap lesz esedékes. Most nagyon izgulunk férjemmel hogy jó híreket közöljön.
Tudjátok nekem is van egy érdekes hasfájásom, ami olyan mintha WC-re kellene mennem. Néha a puki segít, néha meg csak agyilag mondogatom h nem is kel menni és elmúlik. Nem tom ezt mi okozhatja. Eddig nem volt ilyen velem.
Esetleg valaki tapasztalt hasonlót közületek?
Aggódunk hogy ha tényleg ott a baba nehogy baj legyen vele.
Én is sok mindent kipróbáltam a betegségemmel kapcsolatban:
-
akupunktúra: semmit nem ért, csak ideges lettem a fájdalomtól és az információ hiánytól (doki nem mondott semmit)
-
kineziológus: csak a pénzem nyúlta le 14 000 Ft / alkalom és semmit nem javultam (lehet rossz helyre mentem)
-
reflexológus: egy nagy nulla
-
diéta: dokim is megmondta hogy nincs köze az étkezésnek a betegségemhez, legalábbis nem bizonyított. Hisz minden embernek van olyan kaja-pia ami meghajtja stb. És igaza van. Mindent eszek iszok, a legfurább hogy mostanában rengeteg tejet kívánok.
-
pránanadi: önkezelés energiával, ez viszont segít a hasfájásomnál is.
-
utazás előző életbe: úgy érzem hogy ez használ, hisz állapotom egyre jobb lett, karácsony óta nincs semmi panaszom, teljesen normálisan élek - leszámítva a mostani hasfájást - végre el tudok menni több órára vásárolni vagy csak sétálni
Szóval nekem ezek jöttek be idáig.
Most megyek majd 04.27.-én kontrollra gasztróra, remélem jó híreket mondhatok a dokinak majd és választ kapok erre az érdekes fájásra is.
Üdv: tigris03