Sziasztok!
El vagyok veszve, bocsi miatta, most is csak végigpörgettem, mert egy hét lett volna mindent végigolvasni!
Minden kedves kis és nagy szüli- és névnaposnak sok-sok boldogságot kívánok!
A betegeknek nagyon gyors gyógyulást, Lalinak kiváltképp, mert nagyon kijutott neki ezen a télen!
Mi jól is meg nem is, a szokásos köhögés, nátha, csak megfáztak, semmi extra, Dávidnak viszont ekcémás a keze, hajlatokban, dokinő szerint allergiás.
Pedig ha valaki, akkor én görcsösen betartottam minden hozzátáplálási szabályt, mindenmentes ételeket kap még mindig néha pici tejtermék, szóval teljesen csalódtam az egészséges hozzátáplálásban és abban, hogyha nem kapkodom el az allergizáló dolgok bevezetését, akkor kiküszöbölhető az allergia. Na meg a szoptatás hosszú ideig
. Persze, soha komolyabb baja ne legyen a fiúkának, de most kicsit kudarcos a mérleg.
Jut eszembe, valaki írta, hogy van valami szuper krém, amivel ki lehet váltani a szteroidos kencéket ekcémára. Ha valaki emlékszik, írja meg legyen kedves, hogy mi volt az a krém, mert most olyan kencét írt fel a dokinéni, amire szinte csak az nincs ráírva, hogy ne kend vele a gyereket!
Nóra: A szerzetesek körtéje valami csodálatos! Szívbeteg apukám pl. csak attól tudja átaludni az éjszakát. Köszi a tippet. Az egész család issza. A gyerekekbe viszont alig lehet beleerőltetni.
Zepter légtisztítónk nekünk is van, imádom, olyan friss a levegő tőle és szobaátrendezés ürügyén pár napig ki volt kapcsolva, apánk allergiás, elkezdte a tüneteket produkálni, 2 napig bírtam, újra bekapcsoltam, -nem biztos, hogy attól, de- megszűntek a tünetek. A 2 nap alatt ezer papírzsepit fújt el szegényke! Szóval nekünk bevált. Ősz óta üzemel, de semmilyen probléma nem volt eddig, éjjel-nappal megy, ha kinyitom az ablakot, elkezdi kavarni a levegőt és jelzi, hogy rossz a levegő, tisztítani kell. Bizonyos üzemóra után szűrőt kell benne cserélni.
Óvi: Nálunk is összevonások vannak, nevelés nélküli munkanap. Törvény szabályozza, hogy hány napot kell "tanítani", minden oktatási intézményben ugyanannyit, azt az óvi határozza meg, hogy mikor tartja a szünetet, legalábbis úgy tudom egy részével rendelkezhet. Az iskoláknál is így van.
Mindenkinek kellemes hétvégét:
eszter