Új privát üzeneted érkezett!

vikci: kívánságod parancs, megy a drukk :lol: :lol: :lol:
május közepén-végén már ott fogunk aludni a hálószobában! legalábbis ez a terv!

pronny: jajj, de szép pocid van neked is!!!!!! szerencsés vagy, látom csak pocid nőtt, nagyon csini! :lol: :lol: :lol:

mutatok pár képet, először a tegnap készült uh :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép Kép

Kép
zsani78

és házikónk ma, alsó szint a koszorúig kész :lol:
ide kerül át a bejárat, mellé plusz egy szoba
Kép

Kép
zsani78

lányok! senkinek nem kell mostanság találkozni-beszélni a dokinkkal??? én múlt hét óta próbálom elérni. tegnap voltam az aek-ben is, de senki nem helyettesíti a rendelésén, nem volt tegnap orvos! azt mondták adnak másik dokihoz időpontot, aztán mégsem, mert senkinél nincs szabad hely! vissza kéne mennem a vérvételes eredménnyel, az uh-val és sajnos van egy kis folyási gondom is, de nincs kihez menjek! szentendréhez tartozom körzetileg, de ott sem tudnak fogadni, annyian vannak! ma már írtam a dokinak e-mailt, de eddig még nem érkezett válasz :( totál tanácstalan vagyok!!!!!!!!
most elindulok megint sztendrére a rendelőintézetbe, hátha szerencsével járok :(

Kép
zsani78

jajj, a lényeg majdnem lemaradt :oops: kicsikémmel minden rendben, leszámítva, h igencsak nagy babuka :lol: már most 1100 gramm, kicsit be is tojtam.... a lényeg, h a vesetágulat nem nőtt, a négy héttel ezelőttihez képest stagnált, így reméljük nem lesz gond vele! orra, szája, lábikája olyan, mint apukája, a kerek pofi anyukája :lol:

Kép
zsani78

vikci: drukkolok neked, remélhetőleg Márton baba is mama pocakon kívül szeretné ünnepelni a húsvétot.
Tényleg hihetetlen hogy elment az idő, már itt vagy a végén, nemsokára újra anyuka leszel.
Máté fiad szép nagy súllyal született :)

Az előkészületekkel már nagyjából megvagyok. Manókának már mindent előkészítettünk, kimostam mindent, amit vettünk neki. Már csak a szobáját kell kifesteni.
A kórházi motyót is félig meddig összekészítettem már, igaz még korai egy kicsit, de így biztosabbnak láttam.

toldikrisztina: jobbulást nektek. A bárányhimlő valóban nem egy egyszerű dolog, sajnálom szegény gyerkőcöt. S az a legrosszabb, amikor viszket és mindenki azt mondja, hogy ne vakard. Szegénykének kellemetlen lehet, hogy a popsija is tele van pöttyel. Reméljük hamar elhagynak benneteket azok a csúnya pöttyök.

zsani:
szépen haladtok az építkezéssel.
Babókád nagyon aranyos, s rendes kisfiú, mert megmutatta magát :lol: A lábméretén látszik, hogy kisfiú lesz :D
A súlya miatt ne aggódj, a miénk 26 hetesen 1163 gramm volt :) Örülök, hogy a vesetágulat stagnálódott.

Kép
pronny

Sziasztok!

Zsani,

szorítok, hogy valaki fogadjon végre. Kicsit gáz, hogy nem helyettesíti senki. A magánban biztosan ott van a másik doki. Szerintem ott ő a helyettes. Talán oda tudnál elmenni, arra gondoltam.
Nagyon klasszul haladtok. A hétvégén már szinte lehet betenni a nyílászárókat is. :-)

Sáfri merre vagy???

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

vikci: bevallom most egy kicsit én is csalódott vagyok, h ha nagy gáz lenne, akkor senkit nem érdekel, h mi van velem-velünk! szerencsére ma sikerrel jártam (bár el akartak megint küldeni az sztk-ból, de nem hagytam magam) és felírt a doki vmi kúpot, ami terheseknek való. de továbbra sem tudom, h mi lesz még hetekig, van-e vmi vizsgálat, egyebek.....
jövő héten kerül fel a tető (ha nem tol ki velünk az idő, mert esőt mondanak) és majd utána jön az ajtó-ablak. bár még nincs kész, úgy rendeltük meg asztalostól.... de jól haladnak, legalább ennek örülhetek-tünk :lol:

pronny: köszönöm szavaid! :lol: ügyes vagy nagyon az előkészületekkel!!!!!!!

sáfri: téged is már régóta hiányolunk, remélem jól vagytok! pár sort írhatnál.....!

Kép
zsani78

Vikci - Megy a drukk a vasárnapi finishez! Legyen minden a legnagyobb rendben!

Zsani - Gyönyörű a kukacos örökös! :) Na és a leendő szoba is! :wink: Kismamiként ne segítkezz sokat a melóban! Doki reagált a mailre? Rossz lehet így tanácstalanul maradni... Nem adta meg más doki elérhetőségét?

Kriszta - Ó, régi kismama társ!!! :) De rég is volt mikor együtt izgultunk egymásért... Hát, igen, cserélődik a társaság. új magzatok, új életek, új anyucik... csak a doki köt össze bennünket!

Kép
Kép
pepitanna

sziasztok!
tegnap válaszolt a doki, h hívjam fel az asszisztensét, Beát. sikerült beszélnem a hölggyel és elmondta, h sajnos a kórházi rendelés alatt nincs helyettes csak a magánrendelését vette át egy másik dr. elvileg ma hívhattam volna időpont miatt, de gyakorlatilag nem tettem. családi kupaktanácsunk úgy döntött, h holnap bemegyek sztendrére az sztk-ba, mivel szerdán nem tudok pestre bemenni és egyébként sem érezném jól magam, h a dokinkhoz a kórházba járok, de vki máshoz meg menjek magánrendelésre....gondolom értitek. holnap délelőtt sztendrén az a doki fog rendelni, aki a múltkor nagyon kedvesen segített a combcsont mérés miatt, így szerintem nem gáz, ha megint felkeresem. úgyis mondta, h nyugodtan menjek bármikor, ha a dokim nem ér rá vagy nem tudok bemenni pestre. hát most kihasználom a felajánlását!
köszönöm a dícséreteket, dagad a mellem :)

vicki: gondolunk rátok, remélem minden rendben! teljesüljön kívánságod, legyen szép ünnepetek!

Kép
zsani78

Kezdődik a móka! :? Nem tudok aludni... :evil: Hol a pici ébreszt fel, hol pedig egy-egy felfekvési tünetet kísérő fájdalom. :oops: :) Bár ne ilyen lenne a vége... dehát a teher megnőtt és csak nőni fog. :wink:
Így valószínű, hogy egyre gyakrabban látogatok ide.

Képzeljétek, Panni egyre önállóbb és érdeklődőbb, így vagy lefoglalja magát, vagy nekem segít a konyhában. Már tudunk együtt krumplit pucolni, tésztát nyújtani, fonott kalácsot fonni! Úgy vártam már ezt az időszakot is! Olyan boldog és lelkes! De félek, hogy mennyi időm marad majd rá a kistesó mellett?! :oops: Sokat beszélgetünk a tesóról, hogy majd mi fog változni, de nem tudom mit fog fel belőle. De a mamáéknak mindig újságolja, hogy anya pocakjában tesóbaba lakik. :lol: Nagyon cuki! Rengeteget dumál, én vagyok az ő személyi fordítója, ha valaki nem értené. :)

Zsani - Teljesen értem a gondolatmenetedet. Sajnálom.

vikci - Kedd óta nem jelentkeztél... Ez mit jelenthet? :shock: :)

Kép
Kép
pepitanna

Zsani: bízom benne, hogy Szentendrén sikerrel jársz majd. Mesélj mi volt.

Pepitanna: teljes mértékben megértelek. Ez a nem tudok aludni c. dolog már engem is utolért egy jó ideje. Valóban egyre nagyobb a teher, egyre kényelmetlenebb, de mondhatjuk úgy is, hogy édes teher, nem igaz?

Panni nagyon ügyes, hogy már ennyi mindenben segít neked a konyhában.
Kistesó mellett is biztosan marad rá időd, meg fogod tudni oldani. Ha a konyhában ilyen segítőkész, majd segít neked a tesód is tisztába tenni :)
Amúgy várja a tesót? Lehet, hogy már írtad csak én nem olvastam figyelmesen kisfiú vagy kislány lesz?

Kép
pronny

Bizony, édes ez a teher! :wink: Csak ne lennék ennnnnyire bálna, aki még azt is 100x meggondolja, hogy a másik oldalára forduljon...
De most is az bizonyosodik be, hogy milyen okos az ember lánya, mert erre az időszakra, ill. ezekre a gondokra nem emlkékszem, mikor Panni volt odabent! Tehát, csak a jó dolgok maradtak meg!
Kislány lesz a tesóbaba! :)
Szeretném azt hinni, hogy segítség lesz... és persze nem "szolga".
Pár napja azt játsza, hogy az egyik macija bekakil és egy másik állat (nyuszi vagy lajhár :roll: ) a lábai közt áll és tö(r)li, ké(r)mezi a maci fenekét :lol: És természetesen kommentálja is. :lol: Naggyon cuki!
Mennem kell, mert itt üvölti mellettem, hogy ANAAA KEZEM!!! Fogjam meg...

Kép
Kép
pepitanna

túlestem a rendelőn, jó sokat kellett várni, de bejutottam! aztán kiderült nem az a doki volt, akihez menni akartam, de mindegy, mert nagyon remélem többet nem lesz ilyen, h máshoz kell mennem! méhszáj rendben, teljesen zárt. vesetágulat ok, nem nőtt, így ne foglalkozzak vele. hát ez a doki nem semmi! úgy le lettem tolva, h elsírtam magam: közölte, h nem kéne állandóan zabálnom, mert 6-12kg a megengedett 40hét alatt és mit képzelek én magamról, h kb 12nél tartok! örüljek, h nem ő az én orvosom és őt ne nézzem hülyének, mert tuti, h zabálok: szénhidrátot meg édességet, cukrot és banánnal tömöm magam! zöldséget-káposztát ez a gyerek nem látott... és még nem is tudom miket, mert köpni-nyelni nem tudtam.... és totál vizes vagyok, látja a fejemen meg a lábamon... és hiába kérdeztem, h szerinte ezzel most mit tudok csinálni... csak mondta a magáért! ha ezt így folytatom, akkor.... nagyon reméli, h a dokim majd elkap! és mostmár ne zabáljak, diétázzak! hát, baromira elintézett. pedig már nem eszem kenyeret, pékárúkat, krumplit, rizst, ellenben helyette abonett, puffasztottrizs, zöldségek.... egy héten egyszer van, h "dőzsölök"ebédre, ez a héten egyik nap vadasmártás volt, sok mártással, kicsi tésztával... ez van, így is hízok! fogalmam sincs mi lenne, ha édesszájú lennék :shock:
és kiderült mi ez a nagy rendezkedés a napokban odabent: manócska jelenleg fejjel lefelé van, ellentétben a hétfői 4d uh-val, ahol még a bal oldali bordámat nyomogatta :lol: nem csoda, h nagy a sürgés-forgás :lol: :lol:

Kép
zsani78

pepitanna, pronny: sajnálom a nem alvást :cry: (sajnos már engem is érint a szele, szerencsére még csak az alvás előtti helyezkedés nehézkes..)
Panni nagyon ügyes és aranyos, még én is "elkapnám" kicsit megdögönyözni, ahogy leírtad :lol:

többiek???? ktc, labkat, vikci....... mindenki eltűnik?

sáfri: te voltál legrégebben (akiket én ismerek), remélem nincs gond nálatok-veletek!!!!!!!

Kép
zsani78

Sziasztok!

Még egyben vagyok. :-) Köszi az érdekklődést és a drukkokat. Manócska egyre fájdalmasabban mocorog Sőt van, hogy azt hiszem a hasamon keresztül jön majd ki.
Voltam tegnap is CTG-n de nem jutottam be mert szergény dokinak mennie kellett szülni. Így behívott és megbeszéltük, hogy ma mindent megakar nézni. CTG, UH, áramlás, fehérje , vérnyomás, vizsgálat. Mondta, hogy menjek oda 10-re de nem bizti, hogy tud jönni rögtön hívjam fel.
Rögtön odapattant 10 órakor és intézte a dolgokat, fel sem kellett hívnom. Mindent csinált egymás után. Hihetetlen klassz dokit ajánlott Spánikunk. Ezt csak azért írtam le.
Minden rendben van. 1 újnyira vagyok nyitva. 9-e körül várható a manó. Ha nem indul meg hétfőhöz egy hétre akkor megindítja, de nem pártolja ezt a dolgot. Bízunk benne, hogy elindul magától. :-)

Zsani,

te most fogyózol? A terhesség nem erről szól. Az a pasi egy s...fej volt. És a vadas meg a rendes ebéd reggeli az kell. Olvass utána vannak fent étrendek a neten. Pont ez az hogy kell a szénhidrát, fehérje, zsír is. Most mindenre szükséged van. Hiszen a zsírban oldódó vitaminok hogyan szívódnak fel így? Én mindent eszem. Ráérek még sanyargatni magam hátralevő életem során. Sokat szedtem fel most is, pedig nem zabálok és menynit ugrálok egy nap. Ilyen alkat vagyok és kész. De Máténál is így volt és +3 kilót még leadtam a felszedett kilóimmal együtt. Úgyhogy szerintem ezzel ne foglalkozz, mert hülyeség. Ez a véleményem. Gondolom sem a véreredményed sem más nem indokolja, hogy koplalj. Sőt plusz 300 kcalra szükséged is van, mint egyébbként. Ezt több helyen olvastam.
Annak örülök, hogy jól vagytok. Remélem legközelebb a dokihoz mész majd és minden a régi kerékvágásban lesz.

Pepi,

teljesen együtt érzek veled. Próbálj meg több párnával aludni. Esetleg tedd egymásra vagy a térded közé és a fejed alá egyet. nekem ezek jönnek be. :-)
Most egy kicsit érzelmileg lettem még labilis, hogy Máté hogy fogja fogadni a tesót, mert mondogatja ő is, meg eljátsza a babáival, hogy mit kell csinálni egy babával de szerintem nem nagyon érti még. Bár azt is mondogatja, hogy én egy tesó vagyok. Meg ez tesóé. Nekünk az Anna Peti könyvek sokat segítenek. Sőt Máté imádja. A nagycsalád lettünk az nagyon jó kis rész a tesó bevezetéséhez. Nem tudom ismered-e ha igen akkor bocsi, hogy ezzel traktáltalak.
Már nincs sok hátra. :-)
Nagyon ügyi a kiscicusod. Jó kis segítséged van. :-)

Pronny,

te jössz utánam. :-) Mikor mész ctg-re? És hova? Vagy te a magánba jársz a dokihoz és a helyetteshez jársz most?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jó reggelt!

Pfffújj! Megint korán kiment az álom a szememből... :evil:

vikci - Örülök, hogy írtál, már aggódtam érted! Annak is örülök, hogy jó kezekbe helyezett át a dokink. Lehet hogy írtad korábban, de nem emlékszem :oops: Kihez irányított? Nekem is felírt két nevet, ha valami miatt szükség lenne orvosi kezekre... Ezért nem értem, hogy Zsani miért nem kapott neveket és miért kell szegénynek ennnyi macerán átesnie? :roll: Sajnálom.

15-én megyek a MÁVba uh-ra és 19-én a Honvédba CTG-re. Valaki nem jön ezeken a napokon szintén vizsgálatra? Jó lenne találkozni!

Kép
Kép
pepitanna

vikci: örülök, h jól vagytok és hogy ti jó kezekbe kerültetek!!! jó neked, h nemsoká találkozol csöppségeddel :) bár úgy gondolom, h hiányozni fog bentről, annyira hozzászoktunk a kis ficánkákhoz :) Máté egy kis tündér, biztos jól fogja fogadni a tesót!!!!

pepi: sajnos nekem a doki csak azt írta az emailben, h hívjam fel az asszisztensét. ő mondta, h a kórházi betegeket nem vette át senki, csak a magánt. oda bemehettem volna, de ....... így jártam, sebaj! az a fontos, h legalább a szülés előtt állók kaptak helyette rendes dokit!!!! én túlteszem magam ezen az egy alkalman! ha esetleg mégis mennem kéne legközelebb, jön a párom és kap a doki a pofácskájára :)
sajnálom, h nem tudsz aludni! és estig bírod, vagy azért ledőlsz délután egy kicsit??? én is mindíg korán felkelek, ma is még dög sötét volt, de lapítottam 6-ig az ágyikóban, míg apa is felkelt. nem akarom állandóan zavarni. ha kész a bővítésünk, akkor majd ha macerásan alszom lesz külön szobánk, szenvedhetek majd kedvemre :)
nekem majd kb 4hét múlva kell mennem, így biztos nem találkozunk 19-én :(

Kép
zsani78

Sziasztok!

Még mindig itt. :-)

Pepi,

Dr. Bálint Koppány a neve a dokinak. :-)
Nekem is ilyen tájt volt egy hatórás kelésem állandóan. Mindennap ugyanakkor keltem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsani: Hát az orvostól nem volt szép, amit veled művelt. Nem csodálom, hogy elsírtad magad, valószínűleg én is így reagáltam volna. Még ha így is gondolja a dolgokat, akkor is lehet ezt kulturáltan és normális hangnemben közölni az emberrel. Nem beszélve arról, hogy mindenkinek más a testalkata és ez egy általános statisztika, hogy a megengedett súlygyarapodás x kg. Pl. az unokatestvérem kislánya terhességével 32 kg szedett fel magára, s sikerült is leadnia, igaz 8 hónap alatt, de lement.
Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondott az orvos. Egyél annyit, amennyi jólesik, s én is azt mondom, mint Vikci, hogy mindenből szüksége van a szervezetnek. Most csak a picivel foglalkozz :)

Pepitanna: tündéri lehet a kislányod. Ez a macis dolog nagyon tetszett, a párom is elmosolyodott rajta :) Tegyél fel róla képet, ha van időd.

Vikci:[/b] igen én is úgy látom, hogy én jövök utánad. Mi teljesen magánba járunk a dokihoz, mivel elég sokáig dolgoztam, s nekem ez a terhesgondozás tűnt a legmegfelelőbbnek.
Szerdán megyünk először CTG-re a helyetteséhez, azt mondta, hogy Aszódi doktornő helyettesíti, de valaki azt is írta már, hogy a Debreceni doktor. Majd meglátjuk kivel találkozunk.
Mikor voltunk szülőszoba látogatáson, akkor kérdeztem tőle, hogy kihez kell fordulni ha esetleg az ő távolléte alatt megindulna a szülés, azt mondta, hogy a Debreceni doki helyettesíti őt, de mindenképp szóljak előtte Beának, az asszisztensének (szülésznő).

Örülök, hogy egy alapos dokit ajánlott neked a dokink. Remélem sikerült ez alatt a rövid idő alatt megszoknod őt. Tudom az elején nagyon el voltál keseredve, hogy nem tudsz a Spánik dokinál szülni, de látod kaptál egy ugyanolyan rendes és lelkiismeretes dokit.
A szülésmegindításra ne is gondolj, minden rendben lesz és Márton baba magától akar majd kijönni :wink:

Azért jelentkezz, hogy mi van veled. Tudni akarunk minden részletről :lol:

Kép
pronny

Sziasztok!

Na vajon vikci még egyben??? Gondoltam rájuk, csak épp nem jutottam gép elé.

Azt hiszem kimondhatom, hogy meggyógyultunk :) Bár érdekes dolgok történtek. Bálint úgy egy hete pordukált hasonló bepirosodásos-bedagadásos tünetet, mint Gergő, mikor kórházba vittük. De két óra alatt elmúlt. Szerintetek melyik doki hinné ezt el nekem? Aztán éjjel Gergő bal mutatóujja megint bedagadt, és bevörösödött, de pár óra alatt ez is elmúlt. Elvileg a leleten erre ugye vírusos infectio volt írva. Tehát viralis eredetű bőrreakció, de milyen vírus az, ami egy hónap alatt még nem távozott a szervezetükből??? Gergő széklete még néha mindig zöld, és elég bűzös, pedig nem kap pótlást - azaz nem kapott, mert két napja este fürdetés előtt adok nekik egy kis tápit. Már csak azért is, mert nincs energiám fejni, és ha megint jönne egy hasonló szitu, akkor tudjam, hogy elfogadják a tápit is. De emellett még fejenként 8-10 alkalommal biztos hogy szopiznak a nap folyamán, szóval nem aggódok, hogy ez gondot jelentene az ellátásban.
Vissza térve a vírusra, bizony kissé aggaszt. De hát volt vizelet, vérkép és széklet vizsgálat is. Bizonyára kiderült volna valami, ha komolyabb baj lenne. Minden esetre egy hét múlva elvileg megkapják a három hónapos oltásukat - csúsztunk a betegségek miatt - akkor rákérdezek a dokinál.
Védőnő már bosszantó, mert még mindig nem látogatott el hozzánk! Holnap fel fogom hívni, és rákérdezek, hogy nem e akar minket megnézni... elég durva, hogy nekem kell könyörögnöm, nem?
Johannát próbáltuk bilire szoktatni, de nincs energiám hozzá. Nem kész még a feladatra, és így is van elég mosnivaló! Tegnap és ma is bekakilt a bugyiba :( :( :(
Így is úgy érzem, hogy folyton csak mosok és hajtogatom a szekrénybe a ruhákat :( Ördögik kör!
Egyébként Johanna nagyon nagyon rossz! Igazi kis mocsok, mert ha megszidom, folyton jön és hangoztatja, hogy szeret, meg puszilgat, és ölelget. De nem veszi komolyan a fegyelmezés! Hihetetlen hisztis! Földhöz veri magát, és hisztizik bárhol, ha valamit meg merünk tiltani. Bár engem nem zavar. Minap a csap alá nyomtam, mert már tényleg nem használ semmi. Akkor megnyugodott. Bár nem mertem hideg vízzel letusolni, mert féltem, hogy megfázna. De így is hatásos volt!
Amúgy a férjem a múlt héten végre dolgozni kezdett, azaz kapott munkát, és egy jobb állásajánlatot is, amit elfogadott. Kockázatos, de be van jelentve, és többet is kap, mint a régi helyen. Sajnos egyik építkezési vállalkozó se teljesen tisztességes :( de talán új kapcsolatokat épít, aztán talán egyszer végre ő is mer vállalkozni. Csak kéne némi alaptőke!
Még ovi téren vannak fejlemények. Mivel elég színes a helyi ovi bőrügyileg, úgy döntöttünk, hogy a szomszéd falu ill. város oviját fel fogom keresni, hogy valahová fel veszik e a lányokat, mert nem szeretném, hogy ha lánykáim évek múltán a telepről választanának maguknak párokat :shock: :shock: :shock:

KATICA: helyesek a lányok! Örülök, hogy kezdesz bele rázódni!

ZSANI: hát irigylem a saját házatokat. Mi is nagyon szeretnénk majd egyet. Remélem a választások újra család baráttá teszik a támogatási rendszert, és talán egyszer mi is építkezhetünk...
Sajnálom a dokis mizériát. :(

PRONY: nagyon helyes pocakfotó! :D

Na jön Hisztérika Johanna, mennem kell.

CUPP
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2010.04.05 23:12-kor.

Kata
labkat

Vikci, mennek a drukkok!!!!!!!!!!!!!!

Tényleg, nektek még be sem írtam a szüléstörténetet! Jó hosszú, de ha bírjátok, szívesen megosztom veletek.

Ez az összerázódás azért elég nehézkes dolog. 3 hét kellett, hogy mindkét lányra saját gyermekemként tudjak tekinteni. Borival szemben még mindig nagyon labilis a türelmem, hirtelen sok mindent várnék el tőle. Nagyon szereti a húgát, ugyanakkor megjelent nála a testvérféltékenység is (ennek örülünk!!!!!!!!!!!!!!!!).

Már 2 hete együtt megyünk-jövünk oviba a három csaj, már egész jól be is érünk, viszonylag időben. Férjem nagyon sokat segít, nélküle nem menne.

Emő nagyon figyelmes, érdeklődő baba, most már nagyon sokat mosolyog is ránk, lehet vele beszélgetni. Viszont a nagy érdeklődésben egyszer csak hirtelen elfárad, sőt, túlfárad, olyankor nem bír elaludni, és csak ordít. Szörnyű hangja van. Rájöttünk több nap után a megoldásra: ilyenkor előveszem a hordozókendőt, magamra kötöm, s mosogatok, pakolok, beszélgetünk stb. Ő meg elalszik. Most is így írok nektek. Amikor már kellően mélyen durmol, leteszem az ágyába. Ez általában estére szokott esni. Az éjszakák még nehezek, legalább kétszer szopizik, de sokszor a bélmozgások vagy a pukik ébresztik meg. Már több szert próbáltunk, de mindegyik visszafogta a kakit, így most megint próbálkozunk szerek nélkül élni.

Sokat gondolok ám felétek, még ha nem is tudok gyakran jönni, sem olvasni, sem írni.

Dokinkhoz én 23-án megyek rendelésre este 6-ra (6 hetes kontroll 9 hetesen...)

Bori várja a locsolókat:
Kép

Emő meg még átaludta a locsolást:
Kép
Kis szumós... 8) :lol:
ktc

Kata: a hisztéria hideg vizes kezelése nekem is ismerős... Általában Borinál is beválik. Nem semmi, miken mentek keresztül! Jó, hogy férjed kapott munkát.

Egy ismerős kismamit (én csábítottam át a dokinkhoz, most 35 hetes) Aszódi doktornőhöz irányítottam, amikor már napok óta nem érte el a dokinkat, aki ugye betegszabin van. Nem tudom, ő azt mondja, neki nem veszi fel a telefont a doki... Szóval ő nála volt most uh meg ctg után.

Mennem kell.......!
ktc

Kép Kép

Majd még hozok pár képet, de már nincs türelmem kicsinyíteni.

Labkat - nem semmi ami történt veletek. Nálunk most kezdődnek a hisztik, ha nem úgy van valami ahogy azt a kisasszony eltervezte. Szerencsére azért még ritkák, és el lehet terelni a figyelmét.

Ktc - nagyon helyesek a csajok. :)

Zsani - nem semmi ahogy a doki beszélt veled, tuti én is elsírtam volna magamat, sajnos hallottam már én is ilyen dokikról.

Vikci - még egyben? :)
toldikrisztina

Sziasztok!

Köszönjük, a sok hiányolást! Nagyjából jól vagyunk,semmi gond! Nagyon sokat gondoltam Rátok, de 2hete kb. be se kapcsoltam a gépet... Most olvastam gyorsan vissza...
Velünk annyi újság van, hogy szorgalmasan csináltatom férjecskémmel a pocak fotókat nektek, de nem tudom még lekicsinyíteni, így még mindig nem tudok feltenni... Pöttöm 1hete bekeményített és olyan erősen rúgdos, már akkor is, ha csak leülök, hogy csak pislogok. Sokkal aktívabb pociban, mint Zita volt. Pedig ő sem volt semmi! Sőt, múlt hét csütörtökön sétltunk a Ligetben és egyszer csak érzem, hogy a pocim balra kipuklisodik és ott volt a pici buksija, csak nyomta-nyomta kifelé... És nem ültem, nem feküdtem, hanem sétáltam... :) A nevek terén még mindig nem tartunk sehol, komolyabb ötlet sincsen... Talán a Kinga és a Cecília van most az élen és a Domonkos és az Ákos. A férjem Artúrt szeretne, de mondtam, hogy az max. csak a 3.neve lehet... :)
Én is nagyon rosszul alszom mostanában, ennek több oka is van. Zita baba múlt hét eleje óta pelenka dermatitisszel küzdött, azaz én... A védőnő nem tudta megmondani, hogy már gomba vagy csak kiütés. Az volt a fura, hogy nem a popsiján volt, hanem a köldöke alatt a szeméremdombig, ahol a pelus takarta, se nem a popóján, se nem a puncijánál, mint egyszer régen. No meg oldalt a sonkáján. Szegénykémnek nagyon viszketett is. Úgyhogy éjjel is sírva kelt, -először nem is látszódtak a kiütések, csak minden pelusozosánál vakarózott- 3óránként pelusoztam, nyugtatgattam, közben kibújt 2szemfoga is... Úgyhogy 4napja nem sokat aludtam miatta, előtte meg azért mert vagy pisilnem kellett kimenni, vagy a hátam fájt... Pedig még én csak 25hetes vagyok...
Voltam úszni a Malév usziban, és valami fantasztikus érzés volt súlytalannak lenni és siklani a vízben... Utána éreztem, hogy van hátam és csöppet sem fájt. Sajnos eddig egyszer jött össze... Azóta anyukám balhézik, hogy milyen felelőtlen vagyok és biztos el fogok kapni valamit stb. stb. stb.
Én már most 10kg-t híztam és én is nagyon vizesedek. Jegygyűrűt már rég levettem... :( A lábam és az ujjaim gázok, a bokám még megvan, nem elefántosodott. Kicsit aggódom, mert még 3hónap van hátra. Egyébként ne aggódjatok a súly miatt, főleg Zsani, mert Zitával 75kgról indultam és 94voltam amikor bementem szülni. Majdnem 20kg. De az akkori dokim és a védőnő is mondta, hogy ebből rengeteg víz... Igazuk is lett, mert 10kg rögtön lement és ebből Zita és minden egyéb benti tartozéka volt kb.4-5kg. Nekem is most azt mondta a védénő, hogy egyek sómentesen, meg semmi szénhidrát, de nem birom ki. Az alma napot se bírtam, mert elég volt ha délután csak almát ettem, rögtön rosszul voltam a savtól... Rajtam Zita után 5kg maradt, de sebaj, majd lemegy szopiztatás után, nem érdekel, csak a vizesedés zavar mert olyan a testem mint egy vizes lufi és a fejem is sajna... :))))
Doki bácsi nekem is azt mondta, ha valami van Beát kell hívni és a magános helyettesítőjét adta meg.
Zizu olyan cukin kereste tegnap anyuméknál a sok-sok nyuszi tojta meglepit a virágok között.... Vitte a kis kosarát és totyogott, mikor már tele volt alig tudta vonszolni, de vitte hősiesen. Ja a héten megtanulta a NEM-et mondani és ehhez némi hiszti is társul. Azért örülök, hogy Pöttöm méág nem most érkezik... A két gyerekes léttől én is nagyon félek -még. De nagyon-nagyon.... Ja a legjobb: Zita baba mától tudatosan Maminak hív. Eddig MAMA voltam, de ma csak így szólított, ez volt pocakos korom óta a vágyam, olyan édesen mondja. Ja és Apa Tádi lett, mert hallja, hogy szólok Ádinak. :)))) Most futok, drukkdrukk mindenkinek és egészséget kívánok!

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Még mindig itt gépelek. :-)Tegnap éjjel öt perces fájások voltak de elmúltak sajnos.

Ma is kaptam egy jó hírt a dokimmal kapcsolatban. :-) Egyik ismerősöm amikor dokiválasztás előtt állt a szülésznőktől kért segítséget akik két nevet említettek meg az egyiik Spánik doki másik pedig a Bálint akihez járok. Így ma is nagy kő zúdult le. :-) Ezt csak azért írtam le ,mert jól esik leírni.:-)
Violtunk ma bent nála ctg-n ott minden okés volt. De meg is UH-zott nézte az áramlást az is jó volt. Elég sok kismamája van kiírva velem egyidőben, lehet, hogy többen fogunk nála szülni egyszerre. :-D

Labkat,

örülök, hogy jelentkeztél. Örülök, hogy túlvagytok a nehezén. Ez a kipirosodás érdekes. Remélem én is , hogy csak ennyi.
Mátéval nekem szerencsém van, mert a nagydolgot már a wc-be végzi és rendesen szól 14 hós kora óta. A pisit még nem tudom hogy vezetem be, de majd jön a nyár az remélem megoldja.
Minden gyermek akkor lesz szobatiszta állítólag ha maga is akarja. Johi most, hogy itt vannak a tesók is lehet hogyvisszaveti. Máténál is lehet, hogyvisszajön majd a pelusba kaki. Így én is kivárok még azért. :-) Ja nekem nincs négy gyermekem, de sokszor én is azt érzem, hogy a napom egy végtelennek tűnő mosás és hajtogatás pakolás. Úgyhogy teljesen megtudlak érteni. :-)Sőt
Nálunk is vannak hisztik, és én is bevetem néha a hidegvizes arcmosást. :-) Volt, hogy Máté hányt úgy behergelte magát. Elég gáz volt, de aztán megnyugodott nagy nehezen.

Ktc,

bizony egy szüléstörténettel mág adós vagy. :-)
Aranyos Bori ahogy várja a locsolókat. :-) Ügyes vagy, hogy sikerült összehangonli magatokat.

Kriszta,

nagyon kis édes a kislányod. Tiszta apukája. Még mindig nem sikerült összefutnunk. Pedig szomszédok vagyunk. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

De jó, hogy ilyen sokan jelentkeztetek így hirtelen - velem együtt. :D

SÁFRI: küldtem egy privit képkicsinyítőről. Remélem most már jönnek majd fotók!

Én is dobok fel párat. Épp írtam ugye, hogy pótlást adtam a srácoknak, most meg fel kellett kelnem fejni - bár nem jött le sok, de egy ciciből kajoltak, mert most sok van, aztán nem akarom, hogy csökkenjen a mennyiség. Lehet hogy csak kicsikét adok nekik pótlást fürcsi előtt és utána meg szopival altatok. Csak mert jobbára cicin alszanak el - fekve szoptatom őket. Most össze szerkesztettük a kiságyakat a mi ágyunkkal, és Gergő így már alszik a saját ágyában is. Bálint meg képzeljétek, nagyon kis rajtam csüngő. :) Valahogy ez lehet az a különös anya-fia kapcsolat, amit örülök, hogy megtapasztalhatok. Most úgy aludt el, hogy bevert 190 tápit, aztán fürcsi és egyebek, és még a ciciből is szopizott. De nyűglődött. Ilyenkor fekve a karomra veszem, és a feje a felkaromon van, a háta mögött az alkarom, és úgy nézzük egymást. Olyan édesen mosolyog, és szépen elszuszkázik. Azt hiszem szerelmes belém, no én is belé :) Persze Gergőbe is! Csak ő nem annyira van rám kattanva, mint Bálint. Méhen belül is mindig Bálintért aggódtam jobban, mert Gergő kis ügyesen adott életjeleket, de Bálint sokszor beszunyált!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:41-kor.

Kata
labkat

Labkat - nagyon helyesek a gyerekek. Édesek ahogy egymás mellett alszanak. :)

Vikci - ami késik az nem múlik. Május, június környékén már szerintem tudunk találkozni. :D
Köszi a dicséretet Eszter nevében is, igen mindenki azt mondja hogy tiszta apukája. De pakolásban, takarításban rám hasonlit. Ha valami nem kell már Neki akkor visszateszi a helyére. Ha takaritok, rögtön jön ő is és csinálja velem, nagyon édes.
toldikrisztina

labkat: nagyon tündériek a fiaid. Hihetetlenül hasonlítanak egymásra. Komoly, hogy min mentek keresztül ezzel a dagadásos pirosodós dologgal kapcsolatban. Érdekes, hogy előjön, aztán x óra múlva meg elmúlik. Komolyabbra ne forduljon a dolog.

ktc: Bori nagyon édes, ahogy a locsolókat várja, és milyen kis csinos a ruhácskájában. Emő baba is tündéri, azok a kis husikák az arcán, zabálni való :D Egy szüléstörténettel valóban adós vagy még, írd meg ha időd engedi.

toldikriszta: nagyon aranyos a kislányod, s valóban tiszta apukája. A pakolás, takarítás az olyan női dolog, de jó hogy már önállóan visszateszi helyére a dolgokat és segít neked a takarításban :)

vikci: kitartás, már tényleg csak napok vannak hátra :)

Mi jól vagyunk, mennek a napok a fejünk felett. Máté baba elég mozgékony és nagyon sokat csuklik. Valamiféle rend már kezd kialakulni odabent, mert csuklás után általában elalszik. Viszont este 9 óra körül megindul nála az élet és éjjel 11-12-ig abba sem hagyja. Mondták már többen is, hogy készüljek fel rá, ha kijön egy ideig még ugyanezt az életet fogja élni.
Rengeteget mocorog és elég nagyokat tud rugdosni is :D
Holnap megyünk orvoshoz, remélem minden rendben lesz.

Kép
pronny

Katica szüléstörténete

2010. február 17-én úgy telt az este, mint máskor. 9 körül lefektettem Borit, én is elaludtam mellette, fél 11-felé jöttem ki, akkor még fürödtem, majd leültem netezni. Fél 1-re elálmosodtam, lekapcsoltam mindent, s bementem aludni.

Amint lefeküdtem, már csuktam volna le a szemem, mikor jellegzetes pukkanást éreztem a pocakomban, majd csordogálni kezdett a magzatvíz. (Hozzáteszem, kedden az ultrahangon már jelezték, hogy Emő nagyon nyomja a burkot a kis kobakjával.) Higgadtan betétet tettem, ami pillanatok alatt elázott, ekkor úgy döntöttem, szólok a férjemnek, hogy pakoljuk össze véglegesre a csomagot. Ekkor már kezdtem érezni a méhösszehúzódásokat is. Így felöltöztünk, felkeltettük kicsi Borit, autóba be, majd irány a kórház. Hétköznap éjjel lévén szinte kihaltak voltak az utcák, így gyorsan beértünk.

Negyed 3-kor értünk a szülőszobára, elbúcsúztam kis családomtól, ők mentek haza aludni. A szülésznő kicsit hitetlenkedett, hogy előző csaszi után a dokink belement a hüvelyi szülésbe, aztán CTG-re tett bő fél órára. Szép, rendszeres 100-120-as fájásaim voltak már, elég rendszeresen és gyakran, szerintem kb. 5 percenként, de az időt nem néztem. Érdekes, hogy nem volt olyan elviselhetetlen a fájdalom. Közben a szülésznő adatokat kérdezgetett, még a fájások alatt is tudtam neki válaszolni. Aztán megvizsgált. Na, az baromira fájt. Mondta, 2 ujjnyira nyitva vagyok, csak még nagyon hátul van a méhszáj, az majd szépen előrejön. Átöltöztem, elfoglaltam a szülőszobát, papírokat töltögettem és fájogattam.

4 felé megint megvizsgált a szülésznő, megint fájdalmas volt, de már nem annyira, mert majdnem 3 ujjnyi voltam már és a méhszáj előrébb volt. Akkor hívta a dokit, hogy mi legyen – tekintettel az előző császárra. Megegyeztünk, hogy kérek EDA-t, azt bekötik, utána újra hívják, hogy mi a helyzet.

Háromnegyed 5 előtt kötötték be a fájdalomcsillapítót, 5-kor pedig megjelent a szülőszobában a dokink. Mondta, hogy már nem feküdt vissza a hívás után, hanem inkább bejött. Nagyon megnyugodtam, bár igaz, előtte is biztonságban éreztem magam. Doki is megvizsgált, még mindig 3 ujjnyi voltam. Elkezdett hatni az EDA, iszonyúan remegtem. 6-kor ismételték a koktélt, akkor már 4 ujjnyinál tartottunk. Tudtam kicsit bóbiskolni is, nagyon kellett már, hiszen előtte nem sokat aludtam. Doki 20 percenként benézett, megkérdezte, hogy vagyok, s biztatott, hogy nagyon szép a baba szívhangja. Tudta, hogy azért aggódom a legjobban, hogy vele minden rendben legyen, s abban a pillanatban a rossz szívhang dönthetett volna a császárról, minden más szépen haladt.

7 órához közeledve megint erősen kezdtem érezni a fájásokat, kértem az újabb löketet, de a doki a vizsgálat után azt mondta, már nem kapok. Pánikoltam, mert nagyon fájt (az EDA előzőleg elpuhított kissé) és nagyon fáradt voltam, de dokink tovább biztatott. Folyamatosan kérdezgették, nem érzek-e székelési ingert. Már nem mozdult el mellőlem drága dokikánk, viszont a szülésznőnek lejárt a műszakja. Elköszöntünk egymástól, sűrű elnézéseket kért, amikor átadott a másik szülésznőnek (Beának, a doki asszisztensének). Én csak azt sajnáltam, hogy nem fogja látni Emő születését, az egész éjszaka lényegét. Aztán egyik pillanatról a másikra beindultak a tolófájások, így a szülésznő velem maradt. Segítettek, hogy hogyan lélegezzek, nyomjak, folyamatosan dicsértek, biztattak. Úgy látták a vége felé, hogy a gátvédelem ellenére szükséges a gátmetszés, ezért volt vágás. Doki kézzel finoman segített a hasamnál (erre engedélyt kért), nem könyökölt, hanem mintha megtámasztotta volna Emő lábát, hogy könnyebben jöjjön, közben folyamatosan beszélt hozzám. Nem tudott volna rám könyökölni, hiszen végig ült mellettem, szó szerint kísérte a szülést. Fájásszünetben mindig kicsit megkönnyebbültem, utólag tudjuk, hogy amiatt, mert olyankor Emő visszacsúszott.

2010. február 18-án reggel 7 óra 37 perckor aztán egy erőteljes nyomásra kicsusszant kicsi Emőke. Akkor derült ki, hogy nagyon rövid volt a köldökzsinór, nem tudták rögtön a hasamra tenni, csak miután elvágták a zsinórt. Különben a hasamra tették volna és megvárták volna, hogy elálljon a pulzálás. Magamon kívül voltam a boldogságtól, csak azt tudtam mondogatni, hogy milyen gyönyörű! Kicsit velem hagyták, aztán elvitték tisztogatni és mázsálni. 2950 g és 51 cm volt. A szülésznő ekkor végleg elköszönt, nem győztem hálálkodni neki, hogy velem maradt. Számomra meglepő volt, hogy a lepény megszületésére nagyon kevés időt kellett várni. Nem volt nagy a lepény, de funkcióját végül is betöltötte. Reggel 8-kor boldogan hívtam a férjem, akkor keltek fel Borival. Mondta, megreggeliznek, beviszi Borit az oviba, s jön hozzám.

Kaptam egy kis fájdalomcsillapítót, mert a doki megvizsgálta a császáros heget belülről, semmit nem érztem belőle, pedig ettől rettegtem a legjobban. Szerencsére nem volt semmi sérülés sem a méhen, sem a szülőcsatornán. Összevarrta a gátmetszést, nem fájt, de nem is volt kellemes. Mondta, mennyire örül, hogy Emő magától elindult, s hogy sikerült a természetes szülés. És hogy letagadhatnám, hogy az előző császár volt, olyan jól csináltam.

Visszahozták gyönyörű pólyás kislányomat, akkor nem kértem segítséget a mellre helyezéshez (én naiv), a csecsemős elment a császáros műtőbe, s csak fél 10-kor jött vissza a babámért. Fekve nem ment a szopi, a szolgálatos szülésznő segített felülni, de úgy is csak 1-2 szívásra futotta, a pólyában és a galléros kisingben nem tudtam jól fogni Emőkét. A csecsemős fél 10-kor elvitte gyerekorvosi vizsgálatra, értem pedig jött a műtősfiú.

Pont jókor ért oda a férjem, akkor toltak ki a szülőszobáról, vittek át a gyermekágyas osztályra. Elfoglaltuk az ágyat, örültünk egymásnak, s türelmetlenül vártuk Emőkét. Fél 11 felé hozták, másfél órát együtt voltunk hármasban, s ismerkedtünk, aztán férjem elment Boriért az oviba, s délután együtt jöttek vissza.

A gyermekágyas osztályon töltött 3 nap egy másik történet... A lényeg, hogy vasárnap dél körül már itthon voltunk, immár 4 tagú családként!

Köszönettel tartozom a Természetnek, Emőkének, a testemnek, és persze fantasztikus orvosunknak és a szülésznőnek, Hatvani Ildikónak, hogy megélhettem a 9 hónapot, a nagy pocakot és a természetes szülést is!

Budapest, 2010. február 26.
ktc

Ktc - nagyon ügyes csajszi vagy, :D gratulálok. Milyen rendes volt a szülésznő, hogy végül ott maradt veled. A dokinkról meg már nem is beszélve, jó orvost választottunk szerintem, ritka az ilyen rendes doki.
toldikrisztina

sziasztok! ma már egyszer írtam, de megint frissítette magát az oldal és eltűnt... azóta kicsit rosszra sikeredett a napom, ezért most csak pár szót írok!
örülök, h mindenki megkerült és szépek a fényképek, számomra kész kánaán!
sáfri: jó, h te is jöttél, remélem sikerül neked is a képek feltöltése!
ktc: köszönöm, h megosztottad velünk!!!!
vikci: még pár nap kitartás :lol:

Kép
zsani78

Kép Kép Kép Kép
toldikrisztina

Sikerült még kicsinyitenem, így még pár kép. Remélem nem baj.
toldikrisztina

dehogy baj, kötelező :wink:

Kép
zsani78

Sziasztok!

Ktc,

jaj de jó hogy leírtad. :-) Mondjuk most jobban elkezdtem parázni tőle, de nem baj túl leszek rajta szerintem és én is boldod anyuci leszek majd. :-)
Lehet, hogy indítani kell majd Marcit. De azt is remélem, hogy esetleg olyan jól járok majd mint te. :-) nagyon ügyes voltál, hogy eygedül végig csináétad. Régen mondjuk nem is volt más választása a nőknek. De akkor is a mai felfogás már teljesen más. Nagyon ügyi vagy. :-)

Kriszta,

én is hozok majd képet Mátéról. Jó hogy tettél fel képet szerintem is. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

vikci: miért írod, h lehet indítani kell majd??? elvileg még van egy heted, de ha pár nappal később jönne, az sem gond, nem? most nem ijesztgetni akarlak, csak tudatlan vagyok!

Kép
zsani78

Locsolkodás:
Kép
Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Zsani,

Már Spánik doki sem kecsegtettett. Mátét is indítani kellett. Ez lehet genetikai adottság is ami főként sajnos a fiú babáknál jellemző ezt mondta. A mostani doki sem indítás párti de h amuszály lesz akkor persze megteszi. Vannak fájások de le is állnak. Még bízakodok, de majd meglátjuk. Azért jó, hogy érdeklődtél. :-)Szedem a homeót túlhordás ellen . Ha mást nem legalább mindent megtettem.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

vikci: jajj, de helyes Máté baba :lol: hesegetheted majd a lányokat :lol:

Kép
zsani78

Vikci - csatlakozók zsanihoz, tényleg nagyon helyes Máté. :)
toldikrisztina

ktc: köszönjük, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetedet. Igazán ügyesek voltatok, s minden elismerésem a tiéd, hogy mindezt egyedül végig csináltad.
A szülésznő nagyon rendes volt, hogy ott marad a végéig.

Vikci: ne aggódj, nem lesz semmi baj. Ne gondolj a rosszra, (meg kell indítani a szülést) csak pozitívan. Menni fog ez magától is.
Máté nagyon szép kisfiú, ahogy Zsani mondta a lányokat tényleg hessegetheted majd :D

Kép
pronny

Vissza a rendes kerékvágásba! :)
Húsvét letudva, megünnepelve... :)

Vikci??? - Van akit értesítesz "akció" idején?
Gyönyörű a NAGY fiad! Stip-stop a Panninak! :wink: :D

Kriszta - Örülök, hogy látlak benneteket, szépek vagytok! Epe okozta panaszaid teljesen megszűntek a műtét óta? Jól vagy?

ktc - Köszönöm én is a történetet! Minnél közelebb állok én is a nagy naphoz, annál jobban/könnyebben tudok pityeregni... Szépek a lányaid!

labkat - Csodásak a gyerekeid! Le a kalappal 4 gyerkőcös anyuka előtt! Én már a kettőre szánt időmet sem tudom, hogy kell majd "beosztani"... Azon is tudok sírni, hogy Pannim mit fog szólni, hogy nam leszek mindig ugrásra kész a számára... Elképzelni sem tudom a közeli jövőt :roll: :oops:

Kép
Kép
pepitanna

Halász Judit koncerten:
Kép
Kép
A BOLDOGSÁG MAGA :)
Kép

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - Ti se panaszkodhattok, Ti is szépek vagytok. Panni milyen csinos. :D
toldikrisztina

pepitanna: nagyon szép a kislányod :)

Tegnap voltunk orvosnál, illetve a dokink helyettesénél a magánrendelőben. Debreceni doktor volt a helyettes. Hát mit mondjak, sehogyan sem a Spánik doki. Nagyon remélem, hogy hamarosan visszatér a lábadozásából.

Az ultrahang készüléken azt sem tudta, hogy mi hol van, pedig szerintem mindegyik szinte ugyanúgy működik. Megvizsgált, majd kenetet vett, úgy hogy nekem kellett fognom a kenetvételhez szükséges csomagot.
A kedvessége messzemenően nem a Spánik dokié, de még a kisugárzása sem.

CTG eredményem jó lett, és 1 ujjnyira nyitott a méhszájam is.

Arról viszont elfelejtett tájékoztatni ez a doki, hogy vizsgálat után vérezhetek is. Így amikor hazajöttünk és elmentem wc-re az ütő megállt bennem, mert elég sok vér távozott belőlem, kisebb-nagyobb ömlenyekkel.
Igazán nem tudom mi lehetett ez, ennyi vérzésnek szerintem egy vizsgálat után nem szabadna lennie.
Felhívtuk a Beát, akin keresztül beszéltünk a Debreceni dokival. Egyből elkezdte mondani, hogy ő nem bántotta a méhszájat.... .
Kórházba nem kellett mennünk, azt mondta vegyek be magnéziumot és pihenjek le, ettől el kell múlnia, de ha mégsem, akkor azonnal menjünk a kórházba.
Szerencsére megszűnt a vérzés.

Így első gyermekét váró anyukaként egyáltalán nem nyugodtam meg, hogy mi is volt ez. Tegnap hirtelen minden lejátszódott a fejemben.
Nagyon remélem, hogy manócska még marad egy picit és megvárjuk a szüléssel a mi doktor bácsinkat :)

Kép
pronny

pronny: szívből sajnálom a történteket!!!!!!! szegénykéim elhiszem, h nagyon megijedtetek! bízzunk benne, h dokinknál szülhettek, azért még van időd és addigra már visszajön!

vikci: gondolom már nagyon izgatottak vagytok :lol: gondolok rátok és drukkolok, h minden jól és úgy alakuljon, ahogy te szeretnéd! +++++++++++++

sajnos nálunk nem túl rózsás a helyzet :cry: két napja történt negatívum a munkahelyemen, összekaptunk a főnökkel (aki az apám) egy ügyfél miatt... úgy felidegesítettek, hogy rosszul lettem, begörcsöltem és tegnaptól táppénzen vagyok. szegény párom ki is lépett, mert apám nem volt túl korrekt velünk... méhgörcs, migrénes fejfájás, hányás-hasmenés, magas vérnyomás, acetonos pisi.... borzalmasan vagyok, csak fekszem itthon :( én is nagyon kivagyok, h nincs a dokink, mert mindenki össze-vissza mást mond! hosszú, nem akarom leírni most az egészet.... most be kéne mennem az áekbe a diabetológiára, mert áll.lag azért acetonos a pisi, mert éheztetem magam... amit nem értek, mert azt mondták kerüljem a szénhidrátot, diétázzak...most meg azt, h kevés a szénhidrát és bekómálhatok, ezért szakember kell. szegény apa kint dolgozik a házikón, én meg darab zsákként fekszem idebe, képtelen vagyok bármire. azért legalább jó hír, hogy ma reggel a vérnyomásom szerencsére lejjebb ment (tegnap 130-150 felment), a fejem csak tompán fáj.
bevallom kicsit irigykedek, h ti már a finishben vagytok! annyira sajnálom édes kicsi manócskámat!!!!

Kép
zsani78

zsani: amit leírtál azért az nem semmi.
A te állapotodban most pont nem idegeskedned kellene, hanem a lehető legtöbbet pihenni és a nyugalmat keresni.
Nagyon sajnálom, ami történt. Már bocsánat, hogy ezt mondom, de pont az apukádtól nem volt szép dolog, amit csinált.
Próbálj annyit pihenni, amennyit csak lehet. Nem gondolkodni azon, hogy mi történt mert csak újra felizgatod magadat.
Ez a szénhidrátos dolog érdekes, szerintem egyél nyugodtan ami jól esik, nehogy probléma legyen, más már nem is hiányozna.

Most az a legfontosabb, hogy helyre gyere, és manócskával is minden rendben legyen. Neki sem tesz jót, ha ideges vagy, ezt ő is érzi.

Kép
pronny

pronny: köszönöm!!! most már jobban vagyok! a vérnyomásom lejjebb ment, a fejemet csak tompán érzem, ez már nem is fájdalom :)
sikerült beszélnem a diabetológiával, mostmár aztán tényleg totál elegem van!!!! azt mondták, h 7,4 cukorral nem kezdenek diétáztatni, csak 7.8 fölöttivel foglalkoznak! ha nem magas a cukrom, akkor ne diétázzak, csak egyek naponta többször keveset és a napi 2litert szigorúan meginni! egyedül a cukros dolgokra kell figyelni, h ne tömje magát az ember - ez meg nálam nem áll fenn, szerencsére... mondta, h az aceton attól is lehet, ha kicsit kevesebb folyadékot iszik az ember, de ilyen cukorral (mondtam, h itthon miket mértem) semmi értelme a 150-180as szénhidrát diétának! hétfőn nyugodtan menjek be, ezeken ne idegesítsem magam, nyugodtan töltsem a hétvégémet!!!!
tehát eddig ahány orvossal vagy védőnővel beszéltem, mindenki mást mond!!! spánik dr úr mostmár jöjjön vissza!!!!!!!

Kép
zsani78

Pronny - nem semmi ami történt veled, én is tuti megijedtem volna. Ezek szerint a helyettesitő doki nem volt a helyzet magaslatán. :(

Zsani - jézusom csajok, mi ez a sok negatív dolog. :( Próbáljál meg nem idegeskedni, amit tudom könnyű mondani és nehéz betartani.
toldikrisztina

Vikci! Nem írtam pár napja, de sokat eszembejutsz és gondolok Rád, férjecskémnek is regélem, hogy:" na vajon??? tudod a szülőszobás szőke lány hamarosan szül...." Drukkdrukkdrukkdrukkdrukk!!!!

Zsani Szerintem egyél rendesen, már egyszer írtam feljebb, hogy nem kell olyan véresen komolyan foglalkozni ezzel, a cukrod ezek szerint nem olyan magas, a kilók meg a víz le fog menni. Nekem is azt mondta dokink, hogy nem a mérleget kell nézni, hanem hogy sokszor kicsit együnk és EGYSZERRE KEVÉS SZINHIDRÁTOT, nem azt. hogy egyáltalán ne. Pont a mőlt hónapba kérdeztem rá erre, hogy még van 3hónap és már sokat híztam és mi lesz így. Szóval nyugika, lazaság és egyél mindenfélét, egészségesen, mert az kell most Neked és a Babádnak is! Szerintem! (Én hétfőn megyek cukorterhelésre, remélem rendben lesz minden.) Ja!!! Még azt is mondta Spánik doki, hogy szerinte nem lesz gond, mert már ultrahangon lehet llátni valamiből, ha gond van a cukorral és ő nem látott semmi ilyesmit. Nálad láttak valamit?

Pronny!
Pedig dokink azt mondta, hogy jó doki a helyettese és rá meri bízni a kismamikat.... Egyébként szerintem neki valami hiperszuper UH gépe van, -nem védeni akarom a másik dokit, hogy nem értett hozzá-legalábbis tuti nem olyan őskövület, mint a kórházban vagy az előző dokimnak volt. :) Én is bepánikoltam volna a vérzéstől... De az a lényeg, hogy vége és a következő vizsgálatot már dokink fogja csinálni... Drukkdrukkdrukk,hogy így legyen!

Én most abban a fázisban vagyok, hogy nagyon félek a szüléstől, akár megint császáros lesz, akár az áhított természetes szülés. Ktc nagyon köszi, hogy leírtad a szüléstörténetedet, jó volt olvasni!!! Az a baj, hogy annyi negatív emlék van bennem a SOTE2ről, hogy rettegek, mi lesz ha itt is ez lesz. A doki remélem nem megy akkor majd nyaralni, az zavar, hogy nem lehet szülésznőt fogadni, mert olyan jó volt, hogy legalább nem ismeretlen ember lesz ott velem és fogja tudni, hogy mit hogy szeretnék, amit ellőre megbeszéltünk, vagy mi a gyenge pontom vagy mit tudom én, nem úgy mint amíg a fogadott szülésznőm odaért az ügyeletes buknó műkarmos fekete démon a SOTE2-n. Tudom, hogy ez másik kórház, de parázok. Mi lesz, ha annyira szeretnék természetesen szülni, de nem fogom bírni a fájdalmat... stb. stb. stb. Bár remélem a köv. 3hónapban ez is feldolgozódik és nem lesz gond. NA most hogy jól kipanasztkodtam magam, megyek alduni... Már amennyire tudok mostanág... :((( Puszz Nektek!

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?