Új privát üzeneted érkezett!

Kata :)
Én supraxot kaptam. Öt nap vasárnap reggel az utolsó adag. De jobban nem érzem magam. Most már nyöszörög is a hátam közepe. :) Azért persze lehet, hogy belül dolgozik a gyógyszer csak még én nem látom a hatást.

Annamari :)
Kitartás, de neked nagyon jól megy, ahogy látom.
A jó időt én is nagyon várom, de én megelégednék egy szép tavaszi idővel is.

Micócicó egyre többet dumál és újabb trükköket talál ki, hogy milyen módon lehet mindenhová feljutni. Eddig a konyhapult viszonylag biztonságban volt, de tegnap már a kisszék ott figyelt. Én meg már nem tudom hová pakoljak. :) :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hát ez el kell mesélnem. Kaptam AB-t kedden, de úgy éreztem nem használ. Elmentem a háziorvosi ügyeletre, hogy nézzék meg, mert a köhögés maradt, a tüdőm-hátam kezdett fájni, stb. Felírt egy brutál antibiotikumot mondván a suprax ezek szerint kevés. De emellett nem lehet szoptatni. Gondolhatjátok. Totál kiborultam. Emese napjában 10x szokott cicire kéretszkedni. Tudom, hogy nem muszáj már, meg elég nagy, meg örüljek, hogy eddig. De akkor is. Nekem van rá szükségem. Na mindegy. Elkezdtem kérdezősködni, hogy nincs-e más lehetőség. Minden ismerős orvos megkérdezte, hogy mik voltak a laboreremények, röntgen, stb. Én meg csak hümmögtem, hogy hát olyan nem volt. Úgyhogy bementem végül a kórházba és felvetettem magam a sürgősségin. Ott persze mindent megcsináltak. Kiderült, hogy AB nem is kell. Inkább asztmás cuccokat kellene szednem. De elsőre ott is azt mondták, hogy valszeg AB váltás lesz és barátkozzam az elválasztás gondolatával. Már úgy voltam vele, hogy oké, de legalább biztos lesz, hogy szükség van rá. Aztán mégse. Most madarat lehetne fogatni velem. :)

Ditke :)
Nem tudom olvasol-e mostanában, de Theospirex mennyire komolyan nem szedhető szoptatás alatt? És mi van, ha nem szedem?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ja és nyugodtan gondold, hogy ezek az idióta betegek minek mennek orvoshoz, ha aztán nem hiszik el, amit mond nekik! ;)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

A Theospirex simán átmegy a tejcibe, ezért tényleg nem szabad vele szoptatni. Ráadásul elég egyéni, hogy kiben mennyi idő alatt bomlik le, gyereknél meg pláne nem javasolják, szóval én nem szoptatnék vele.
Az a hatása, hogy kitágítja a hörgőket, csökkenti a hisztaminfelszabadulást, ezért allergiás típusú aszmára is jó.
Viszont hat a szívre is, kicsit felpörgeti a frekvenciát, van egy kis gyulladáscsökkentő hatása is.

"És mi van, ha nem szedem?"

Ezek a hatások nem lépnek fel :lol: De nem lesz mellékhatás sem... :wink:
Gyógyulást!

Most sajna nem érek rá a többieknek írni, szép napot mindenkinek,

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Most voltam a 12. heti vérvételen és Uh-n. A vérvételnek majd 1 hét múlva lesz eredménye, de az Uh-n csupa jót mondtak. Jó az orrcsont és tarkóredő is, megszámolták a végtagjait-megvolt neki mind, pörgött-forgott és integetett a kis UFO. :D A kh-ban volt az egész, ahol szülni is fogok és ahova Dávidot vittük az állával. Most is mindenki tök kedves, rendes volt-remélem majd a finish-ben is csak jó tapasztalataim lesznek.

Brigi

Én is brutál szarul vagyok már 2 hete, fuldoklok, főleg éjjel a köhögéstől bár a tüdőm szerencsére nem sípol. Én kínomban már hagymateát is ittam egy hétig és az segített azért elég sokat. És ha asztmás jellegű köhögésed van, arra nekünk volt homeobogyó ami nagyon bevált a gyerekeknél. Próbáld megnézni a tünetek alapján a natúrsziget homeopátiás szerkeresőjében. Amúgy olyan asztma-gyógyszer nincs ami mellett lehet szoptatni??? Ez furcsa, hiszen a Spiropentet pl mi egész kiskoruk óta isszuk és az is hörgőtágító és köpető. A Ventolin is való kisgyereknek, konkrétan kb másfél évesek voltak mikor először használtuk. Tudták ott h kmolyan nem akarod abbahagyni a szopit, mondták ,h nincs olyan szer amit használhatnál? Esetleg egy gyengébb szer is segíthetne valamit, ha nem is annyit, mint amit felírtak. :?
Mielőbbi jobbulást!!!

Annamari

Hajrá Neera! Hogy megy, hogy vagy?

Minket a múltkor mértek a dokinál, akkor Dávid kb 108, Niki 106 volt átszámolva, de mindkettőre csomó 116-os gatya jó már. Azért az a 10 cm különbség elég hihetetlennek tűnik nekem Editékhez képest. :shock: Nyáron még tuti nem volt annyi, az enyémek téli álmot aludtak növés helyett v mi????! :D A súlyukat nem tudom, de most mindkettő tök jól néz ki, Dávid picit szedett magára, Nikinek meg ment le a pocakból. :D

Itt megjött a jóidő, 15- 20 fok körül van napközben, de a napot kb egy hete nem sokat látjuk, csomót esik az eső, felhős az ég. Télen kb heti egyszer volt szürke az ég.... most meleg van, de szürke-semmi sem tökéletes! :twisted:

A gyerekek nem felejtettek el biciklizni, Dávid se, pedig ő nagyon a szezon végén tanult meg. Ő is azt hitte, h nem fog menni, de hétvégén kipróbálták és ment neki simán. Niki meg csak úgy teper. :D

Az oviban csináltak róluk nyuszis képeket, iszonyú jók lettek, Niki olyan szép rajtuk!!! Robi ma szkenneli, holnap rakok fel.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

A Ventolin egész más hatású hörgőtágító, gyors, de rövid hatása van, más típusú betegségnél adjuk. A Spiropent megint más, de a szoptatásnál nem is az a gond, hogy a gyereknek is adható akkor lehet vele szoptatni. Azért nem lehet, mert nem tudod beállítani a dózist. Ha gyereknek adagolod akkor ki tudod számolni, hogy napi hányszor hány mg/kg dózisban kapja és annyit is adsz be neki. Ha szoptatsz akkor szeded a felnőtt adagot, amiből valamennyi kiválasztódik a tejbe, amiből valamennyit megeszik a gyerek. Kontrollálhatatlan, így könnyű túladagolni. És a hosszú hatású gyógyszereknek, amit nem rohamra adunk van egy olyan tulajdonsága, hogy felhalmozódnak, tehát ha mondjuk egy héten át napi többször szoptatsz vele akkor a gyerekben annyira akkumulálódhat, hogy mérgezést okoz. A hörgőkben hasonló receptorok vannak mint a szívben, így a legtöbb hörgőtágítónak szívre gyakorolt mellékhatása van. Ez felnőttnél lehet elhanyagolható, vagy tolerálható, de gyerekben veszélyes lehet. Pláne, hogy ő nem tud szólni, hogy mit érez, nem biztos, hogy egyből észreveszed, ha tachycard vagy arritmiája van.
Na meg a másik, hogy a legtöbb gyógyszernél nincs kísérlet vagy tapasztalat arra nézve, hogy szoptatáskor milyen hatása van. Így a gyógyszergyártók minden ilyen gyógyszernél leírják, hogy pl. egerekben nem tapasztaltak káros mellékhatást, de emberben nincs tapasztalat így nem javasolt. Ezek után egy orvos sem fogja felvállalni, hogy szoptathatsz mellette, mert ha bármi van, tiszta ügy a bíróságon: a gyógyszergyártó nem javasolta, a doki mégis adta, ő a hunyó.

Annamari!

Kitartást a fogyókúrához :)

Megyünk a partra, tök szép az idő :) Szép napot mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok :)
Újabb fejlemény van. Tegnap este már baromira fájt a mellkasom, így bementem még egyszer az ügyeletre. Mondjuk eredetileg is ezért mentem be szombaton, de ez mintha senkit nem érdekelt volna??? Nem értem. Na mindegy. Szóval mellhártyagyulladásom van. Ez így sztem stimmel is, amit eddig tudok róla. Kaptam Cataflamot. Pihenjek. Remélem megúszom a tüdőgyuszit.

Köszi a választ! Nem kezdtem el szedni végül. Remélem anélkül is menni fog.

JÓ éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke

Oké, a spiropent lehet h hülyeség volt. :oops: Bár, azt eddig minden orvos elmondta, aki bármilyen gyógyszert felírt nekem a terhesség és szoptatás alatt, h a gyógyszergyártók kb MINDENRE ráírják h nem szedhető, h fedezzék magukat. Nekem adtak több olyat is, ami nem volt javasolt, de azt mondták h nyugodtan lehet. Ezért gondoltam, h hátha.... nyilvánvalóan nem azt javasoltam, h a saját szakállára kapkodjon be akármit amire rá van írva h nem lehet. De sztem ha a doki tudja h már másfél éves a gyerek, könnyen a szőnyeg alá söpri az igényt, h lehessen folytatni a szopit. Hiszen már nagy, nem létszükséglet-sokkal egyszerűbb elválasztani.

A Ventolinnak van hosszú távú hatása is. Betegség esetén napi 3-szori használat folyamatosan tágítja a tüdőt, nem is fullad mellette az ember. Nagyon jól megelőzi, kordában tarja a fuldoklós köhögőrohamokat, sípolást. Az asztmás gyereknél betegség esetén "kötelező" fújni, pont h megelőzze a rohamot.

Nem veled akarok vitatkozni, de előfordul, h a doki nem tesz meg mindent amit lehetne, a sürgősségik túlterheltek, nem marad elég idő a betegekre.

Itt vannak a beígért képek:

Kép

Kép Kép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Nagyon szépek a gyerkőcök! Niki teljesen úgy néz ki, mint te, Dávid meg kiköpött az apja. Jól látom?
Tök jó, hogy rendben van a harmadikkal is :lol: Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz szülni egy amerikai kórházban.

Brigi,

Hááát, ez a mellhártyagyulladás elég szarul hangzik :( Árpinak is volt egyszer, és most végigolvasva meg hallgatva a tüneteidet, neki is hasonlók voltak. De legalább már rájöttek, hogy mi van :roll:

Annamari,

Hogy bírod a Neerát? Én hétfőtől az 5 napos diétát fogom megcsinálni, kíváncsi leszek.

Megjöttünk Berlinből. Nagyon jó volt, rengeteget mentünk, láttunk, ettünk. Totál élhető és civilizált város, felesleges is összehasonlítani pl. a mi kis fővárosunkkal... De azért London maradt a szívem csücske továbbra is :roll:

A fiúk eléggé hiányoztak, főleg, hogy lebetegedtek. A változatosság kedvéért most az én gyerekeim betegek :( Ma felhívtak az oviból, hogy menjek értük, mert Ambrus sír, hogy fáj a torka és hőemelkedése van, Bernát meg sír, mert fáj a füle. Kihívtam a dokit, és kiderült, hogy Bernátnak középfülgyulladása van, Ambrusnak meg torokgyulladása. Anitibiotikum. Ambrus most kap életében másodszor.
Úgyhogy a héten se mennek oviba, holnap meg csütörtökön itthon vagyok velük, pénteken meg anyukám (kell neki néhány nap regenerálódás a múlt hét után :roll: ).

Viszont hétvégén meglesz az új biciklim! Ennek nagyon örülök, mert találtam egy profi járgányt és lehet, hogy az enyém lesz.

Éééééés, ha minden igaz, akkor akár már biciklitúrára is lehet menni ,mert jó idő lesz!

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!
Biciklitúrára torok és fülgyulladással??? :shock: Bátor vagy!!! Vagy ez gyerekmentes program lenne???

Lilla!
Hűha!! Mennyit változott Dávid!!!! Annyira markáns,fiús vonásai vannak most már és a pofija totál kikerekedett!!!
Látod az enyémek meg csak nőnek. 2év alatt 2kilót híztak (Oli még annyit se) Iszonyat vékonyak. Oli szó szerint csont és bőr,pedig szerintünk jól eszik.

Brigi!
Jobbulást! Ezt jól megszívtad.Én ilyenkor iszonyat mérges tudok lenni a dokikra (bocs Ditk!lehet hogy nincs igazam) Ezt nem lehetett előbb észrevenni?? Vagy könnyebb azt gondolni,hogy a kedves beteg túlparázza a dolgokat???

Nálunk most épp Oli beteg!! Doki szerint semmi baja (legalábbis nem látta tegnap,minimálisan volt piros a torka) A láza viszont pillanatok alatt felmegy 39fölé. Apjára tegnap jól rá is ijesztett,mert nincs hozzászokva ehhez. (mindig velem voltak,ha betegek voltak)
De mi az elmúlt 1évben (egy alkalmat leszámítva,azt is Oli) nem kaptunk antibiotikumot. És ennek én irtóra örülök

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Örülök,hogy minden okés meglepkével!!! Szorítok hó végére!!! Pontosan hányadikán mész? Homeos bogyókat elkezdted már szedni?

Kép

Kép
edit73

Edit,

Most kivételesen optimista vagyok a hétvégével kapcsolatban :roll: Bízom benne, hogy addigra rendbe jönnek a fiúk, és tényleg, mert tegnap óta nagyon sokat javult az állapotuk.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Lilla,

Nagyon helyesek a gyerkőcök, nagyon sokat változtak. Én az enyémeken nem veszem annyira észre, de más gyerekei kész felnőttek :) És tö jó, hogy a harmadik babóca is rendben, ráadásul a kórház is okés :)

Egy pillanatra visszatérve a gyógyszerekre:
A ventolinnak nincs hosszú távú hatása, pont azért kell 3x szedni naponta mert 6-7 óra alatt lebomlik. Ez nekem orvosszemmel nem számít hosszú távú hatásnak, a hosszú távú ami felhalmozódik, pl. a theophyllin ami kisgyerekben 24 óra alatt sem biztos, hogy lebomlik. (nagyon változó egyénileg) És ha ugyebár nem egyszer "veszi be" hanem naponta többször szopik és a tejben van hatóanyag akkor biza felhalmozódik a szervezetében. És akkor lesznek mérgezéses tünetek.

A másik, hogy a gyógyszergyártók tényleg mindenre ráírják, hogy nem szedhető terhesség-szoptatás alatt, mert nincs vele tapasztalat. Viszont innentől kezdve én spec. minden szoptatós anyukát letiltok a szoptatásról ha bármi ilyen gyógyszert írok fel, függetlenül attól, hogy 3 hetes vagy 3 éves gyereket szoptat. Nem feltétlenül azért mert valóban tartok tőle, hogy baj lesz, hanem mert egyszerűen jogilag így járok el helyesen. Esetleg emlékeztek, tanultam jogot is. Ha azt mondom a kismamának, hogy tessék nyugodtan szoptatni, nem SZOKOTT baj lenni, akkor ezzel bizony kimerítem a luxuria, azaz tudatos hanyagság fogalmát. És lehet, hogy 1000 esetből egynél lesz gond. 999 anyuka azt fogja mondani, hogy tök rendes doki vagyok, hagyom szoptatni a gyereket, hisz az a legjobb. De ha az az egy a Te gyereked akkor hirtelen egy szemét hanyag kuruzsló leszek, aki megmérgezte a gyereket, mert miért mondtam, hogy lehet, ha mégsem... És ha feljelent a beteg akkor a bíróságon tiszta sor. Tudhattam, hogy nem lehet vele szoptatni? És magyarázhatom a bírónak, hogy hát igen, de nem gondoltam, meg hogy nem szokott baj lenni, meg hogy de szegény gyerek és anyuka lelke, hogy milyen jó is összebújni és szoptatni... A bíróságot nem érdekli, én hibáztam. Köszönöm szépen, egy vadidegen beteg miatt sem vállalom ezt fel.
És most jöhetnek a kövek... :?

Az megint más, hogy ha mondjuk magamról van szó, vagy a tesóm vagy a legjobb barátnőm kikéri a véleményemet akkor elmondom (pl. hogy Theospirexxel nem szoptatnék de mondjuk Cataflammal simán), de a vadidegen betegnek bizony mindkét esetben ráírnám a papírjára, hogy a gyógyszer szedésének idejére függessze fel a szoptatást, mivel egyik gyógyszerrel sem lehet hivatalosan.

(off, de pl. egy csomóan nem gondolják, hogy a recept nélküli gyógyszerek is lehetnek veszélyesek. Nemrég volt egy betegem aki öngyilkos akart lenni (illetve nem akart, csak rá akart ijeszteni a családra) és úgy gondolta, hogy a paracetamol nem öl, így bevett egy nagy dobozzal (részletekben, mert bevett vagy 10 szemet és pár óra múlva is tök jól volt. Aztán bevett még vagy 10-et, meg megint, stb. Bevett vagy 100 szemet mire észrevette a család. Ő meg azt hitte, hogy nincs semmi hatása ha nincs rosszul tőle. Majd később lett... Eredmény: intenzíven van mert szétment a mája, lehet hogy belehal....)

Az orvosnak amúgy van mérlegelési lehetősége, pl. terhes nőnél vagy kisgyereknél, mert sok gyógyszer nincs gyerekre törzskönyvezve és mégis használják a gyerekgyógyászok, ha kell és nincs más. Vagy ha a terhességre veszélyesebb várhatóan ha nem szedi a gyógyszert mint ha szedi. DE a szoptatás pont az, hogy Mo-on bármilyen csecsemő számára van elérhető tápszer, így felesleges kockázatnak minősíti a jog a szoptatást. Anyámék idejében még nem voltak orvosperek, de ma már a csapból is ez folyik, és köszöni szépen a legtöbb doki (főlega fiatalabbak), nem kér belőle...

Bocs csajok hogy hosszú lett, csak leírtam kicsit orvosszemmel is a dolgot...

Remélem mostmár tuti meggyógyul Brigi :))

Olinak is jobbulást :)

Ditke
ditke62

Lilla,
de édesek ezek a képek!!! Niki nem fogta meg a nyuszit?
Nekünk 3 éve van nyuszink, de nem hiszem, hogy bármelyik gyerekem így megölelné.. :roll:

Detti,
jobbulást Nektek!! És amilyen jó időt mondanak, szerintem hajrá biciklizni :lol:

Edit,
az én Natim és Benim se nagyon híznak, csak nyúlnak.. de nem aggódom én sem, esznek, egészségesek, gond nem lehet. Ha sovány, hát sovány. Inkább, mint egy duci gyerek :twisted:

Ditke,
jó olvasni Téged :D Az érem másik oldala.. Ez a paracetamolos sztori nagyon durva!!! Ilyen hülye legyen valaki! :roll:

Brigi,
most már tényleg gyógyulj meg!!!!!! :lol:

Cat,
nem vagy besózva?? Én teljesen!!! Már csak 3at kell aludni :wink:

Kép
nettke

Detti :)
Jobbulásta fiúknak. Azért középfülgyulladás után ne menjetek bicózni, bármennyire jól vannak külsőre. Jobb az óvatosság. Nekünk Samunak a betegség és antibigyó szedése után is még napokig hasogatott a füle.

Lilla :)
Nagyon jók a képek. Tényleg Dávid Robi leképzése, Niki meg a tiéd, kicsiben. :D Meg is vívjátok a magatok harcát Nikivel. :lol:

Edit :)
Rájöttem, hogy nálatok a cingár magasság genetikailag kódolt. Egyik szülő sem kicsi, már Dávid sem lett egy apróság, a fiúkban is kódolva van.

A soványságot annyiban én sem bánom amit Nettke is írt, hogy jobb mintha pufik lennének. Gyerekkorunkban Zolival mindketten nagyon soványak voltunk, aztán mi lett belőlünk. :lol: :wink:

Nettke :)
Te én már élő halott vagyok, és csak a szombat délután lebeg a szemem előtt. Ha most meg kellene néznem valami más darabot, akkor belepusztulnék. :D Zolit hiába fűtöm, csak értetlenül áll az izgatottságom előtt. :twisted: Még a témáját sem ismeri a darabnak, én meg már kiolvastam/megnéztem/rákészültem, a ruhát is kiválasztottam amiben megyek. :lol: Na jó csak gondolatban. :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat,
no, akkor hasonló cipőben járunk :lol: Már álmodtam is a darabbal :roll:
Az összes képet megnéztem, sőt, letöltöttük a filmet, és tegnap megnéztük 8)
Más: Ti mentek most tavasszal úszni? Én nagyon tervezem Sárival, csak nem tudom, mikor kezdjük. Talán ápr. közepén.

Kép
nettke

Sziasztok!

Jelentem, ez a 9. napom, nemsokára vége. Szinte nem is éreztem, h böjtölök. Éhes mindenesetre nem voltam. Inkább néha kívántam vmit. Súlyban nem ment le sok rólam, mindössze 5 kg, de szerencsére igencsak látványos, ettől meg nagyon jól érzem magam. Még van 5 kg plusszom, azt megpróbálom kevés evéssel, és egy kis sporttal leadni. De tényleg kevéssel, mert alapvetően lusta vagyok sportolni. Ping-pongoznék éjjel-nappal, ha lenne rá lehetőségem, de nincs. Mindenesetre sokat sétálok a fiúkkal, s tervezem, hogy ezután sokat fogunk kirándulni. Ha nem megy, akkor vagy 2 hónap múlva megismétlem ezt.

Brigi!
Remélem, h sokkal jobban vagy!

Detti!
A fiúknak mielőbbi gyógyulást! Ott zizzentek meg, ha otthon maradtok ebben a szép időben.

Na, megyek, mert 6-kor kelünk.

Pussz
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,

Nagyon ügyes vagy, hogy így bírod! Tök jó!

Nettke,

Nálatok év közben is el lehet kezdeni úszni? Nem a tanévhez igazodik? Nálunk akkor van úszás, amikor iskola is, és akkor van szünet, amikor a sulikban is.

Jelentem, a fiúk szerintem meggyógyultak! Nem fáj már Bernát füle, Ambrusnak nem piros a torka, és visszaváltoztak ördögökké :roll: Nagyon kevés takony még van, de ennyi belefér.

Úgyhogy tuti, hogy nem maradunk otthon a 18 fokos tavaszi időjárásban :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
itt lehet bármikor csatlakozni, úgyis csak a vízhezszoktatóban kezdenek a gyerekek. Kb 10 alkalmas turnusok vannak, de mi annak is a közepén kezdtük októberben.. szóval rugalmas a rendszer :D

Annamari,
le a kalappal!!!! csodállak. nekem rémálom volt az az 5 nap is, nemhogy 10! Remélem tudod majd tartani is a súlyodat, nekem az volt a legnehezebb, az utána következő időszak. Rettenetesen kívánós voltam, és faltam volna :roll:

Kép
nettke

Annamari 8)

Gratula az 5 kilóhoz! Ügyes vagy! Utána mondjuk szerintem sokkal rosszabb, így most figyelj oda, hogy ne jöjjön vissza.

Én is imádok ping-pongozni, és szívesen játszanék, ha lenne lehetőség a környéken. Na nem kőasztal, meg vasháló, hanem normális beltéri asztalok.

Nettke :)
Akkor te elvakultabb vagy mint én. :lol: A film megnézéséhez nem volt erőm. :oops: Nagyon várom a holnap délutánt!

Nektek is küldtek az uszodából turnus infokat? Mi most Samu fülgyulladása miatt nem mentünk márciusban, kimondottan kérte az orvos, hogy ne merüljön. Áprilisra tervezzük szintén az újrakezdést. Egy rugóra jár az agyunk.

Senki nem mondta, hogy maradjatok otthon a hétvégén, csak azt, hogy a biciklizés nem éppen ésszerű elfoglaltság fülgyulladást követően. Ebben itt többen is egyetértettünk, többünknek megütötte a szemét. :wink: De mondjuk egy túrázás simán belefér.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam és félreérthető volt: miután a gyerekeim még nem tudnak - vagy inkább akarnak - két kerekűn menni, ezért a bicikli "túra" tényleg erős kifejezés volt. 4 kerékkel sokkal lassabban haladnak, nem fog lobogni a hajuk a tempótól :roll: És persze nem akarok egy 20 km-es távba benevezni (bár betudnék...), mert velük ez még elég nehéz lenne. Majd nyáron talán...

Detti

KépKép
kiliman

Hát mindenkinek szuper hétvégét kívánok!
Én az ágyikómban fogom tölteni. A cataflam nem használt, megint rémesen fáj az egész jobb oldalam. Beszéd, nevetés, köhögés brrrr.... Kaptam bivalyerős antibiotikumot. 7 napig nincs ciciztetés. Remekül érezzük magunkat, gondolhatjátok. Emese éjjel nem tud visszaaludni, a kezemben még csak elvan, de ha leteszem 5 perc múlva újra ébren. És nem hajlandó tápszert inni sem üvegből, sem pohárból. Így aztán semmi tejet nem kap ... Én meg meghülyülök a semmittevéstől, főleg mikor ilyen szuper idő van kint. :twisted: :twisted: :twisted:
Na most kidühöngtem magam. Remélem tényleg meggyógyulok ettől már, mert unom-unom-unom.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)

Sajnálom. :( :( :( Gyors gyógyulást, és vigyázz magadra! Remélem az új antibigyó segít, ha már fel kellett a szoptatást hagyni érte. :(

Micike cumit nem fogad el?

Cat
Kép
cateye

Cat :)
Dehogynem, csak nem elég neki. :( Éjjel nem tud visszaaludni, csak ha érzi, hogy mellette vagyok. Így aztán én alig alszom, mert mellette viszont nem lehet. Rugdos, letúr, stb. ....
Szerencsére itt van anyukám, így nappal alszom, éjjel meg Emesét vigasztalom. Ettől viszont azért fáj a hátam, mert lehetetlen pózokban fekszem. :roll: De azért azt hiszem gyógyulok. :)

Többiek? Hol vagytok?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Brigi!

Gyógyulást, megy a drukk :)

Mi Valenciában voltunk Fallast nézni. Ez egy utcai fiesta, nagy bábokat építenek és az utolsó éjjel meggyújtják őket :)

Előtte nap ügyeltünk mind a ketten, aztán 3 óra alvás után kettesben elmentünk Valenciába, megvártuk a hajnal 1-et amikor gyújtogattak, aztán reggel 6-ra értünk haza. Tudom, nem vagyunk normálisak, de jó volt :lol:

Kép

Kép

A képen a középen levő két kép : ugyanaz a báb intaktan és lángokban :) A magasságát viszonyíthatjátok a villanyoszlophoz. Volt dolguk utána a tűzoltóknak, a városban kb. 20 helyen gyújtogattak hasonlókat egyszerre. :)

Amúgy márc. 19-e itt az Apák napja, és munkaszüneti nap :)

Úgy halom már otthon is jó idő van, biztos azért pang a fórum mert mindenki kint van :)

Ditke
ditke62

Ditke,
micsoda egy bohém népség ez a spanyol! Élni tudnak, az biztos! De Ti is kezdtek belejönni :wink: Nagyon jól tettétek, hogy megnéztétek :lol:

Brigi,
jaj, most már gyógyulj meg!!! Szegény, Emese, szegény Te :cry:

Cat,
apropó, milyen a hanganyag? Jó felvétel?

Kép
nettke

[quote]
írta:
Cat,
apropó milyen a hanganyag? Jó felvétel?

Nem CD minőség, de tökéletes. Már másnap mentem volna újra megnézni a darabot, de amióta megvan a hanganyag teljesen beérem vele,minden este azt hallgatom. :lol: Már Samu is kántálja amikor takarítják Manderley-t, hogy pucc politúr... :D Az a kedvence.

Nagyon klasszak a képek. Úgy lejön a hozzászólásaidból, hogy mennyire jól érzitek ott kint magatokat. Van bébiszitteretek? Milyen?

Te semmit nem öregszel, még mindig olyan kölyökképed van, mint egy 19 éves orvostanhallgatónak! :wink: :P

Cat
Kép
cateye

Ja és Nettke :P

Mindkét szereposztást hallgatom, és megvan az álom szereposztásom. :wink:

Cat
Kép
cateye

Csajok :)
Borka naponta elmondja, hogy ő énekelni akar. Van valami ötletetek? Óvodáskorban nem szoktak még tanárhoz járni, nem? Tőlem meg nem fog megtanulni szépen énekelni, az tuti. :oops:

Micsoda programjaitok vannak! Tiszta nyaralás ... :)

Én hivatalosan gyógyult vagyok, de még kíméljem magam. :) Végre ...

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Még mi is élünk... :D Minden oké velünk, vérvételes eredmény jó lett, hétfőn varrnak...

A gyerekeket felvették egy államilag finanszírozott magánsuliba-még télen adtam be a jelentkezést próba-szerencse alapon. Most főhet a fejünk, h menjenek-e v maradjanak. Kicsit húzós lenne a szeptember... Én szívem szerint hagynám még őket, de lenne helye az ovira költött pénznek is... meg elég jó lehetőség h bekerültek. Amúgy sorsolják a neveket, mint a lottón. :lol: Dá volt a szerencsés, de ikreknél mehet mindkettő.

Brigi

És nem hivatalosan? Jól vagy már? Micike hogy áll? Akar még szopizni v már beletörődött? A gyógyszer elhagyása után már másnap lehet szoptatni? próbáltad már?
Éneklés: sztem majd kb nagycsoporttól, elsőtől lehet legkorábban.

Ditke

Jó buli lehetett. :D

Annamari

Hogy vagy így pár nappal a kúra után? Nagyon ügyi voltál!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Cat!

Igen, tök jól elvagyunk, gyakorlatilag olyan, mintha folyamatosan nyaralnánk. Na jó majdnem, csak ügyelni ne kellene :lol: :lol: Most pótoljuk az elmúlt pár évet, amikor minden hétvégénk a kórházban vagy körzetben telt és fél évbe tellett összeszervezni egy kirándulást. :?

Van bébiszitterünk, egy magyar csaj. Hát, furcsa így együtt lakni egy idegennel, de kezdünk hozzászokni. A lányok szeretik és ez a lényeg, én azért nem vagyok elájulva tőle, de biztos én vagyok túl maximalista... Ősszel ha minden igaz egy mexikói testvérpár jön 3 havonkénti váltásban, mert nem kapnak munkavállalói, csak túristavízumot, az meg 3 hónap. Hát, amjd meglátjuk , de nyelv szempontjából biztos jó lesz a csajoknak. Amúgy is felnőttekkel tök könnyen barátkoznak, csak gyerekekkel nem. :( Bár mostanában már vannak barátaik a suliban, sőt, már hallottuk őket beszélgetni is! Néha úgy érzem, hogy semmit nem tudnak, aztán meg meglepnek, hogy csak pislogok :shock: :lol:
Ma van az utolsó nap, aztán kezdődik a tavaszi szünet, 3 hét :shock: (Persze a tandíjat ugyanúgy csengetem erre a majdnem egy hónapi időszakra is :evil: )
Majd megyünk Granadába megnézni a Szent Hetet, aztán meg jönnek anyukámék egy hétre, úgyhogy valahogy csak kihúzzuk :)

Te semmit nem öregszel, még mindig olyan kölyökképed van, mint egy 19 éves orvostanhallgatónak!

Köszi :lol: 8)
(Na most képzeld el hogy mondjuk 5-6 éve hogy néztem ki :lol: Mikor terhes voltam és bent feküdtem a kórházban, egy idősebb nő (szintén bent fekvő beteg) kiselőadást tartott, hogy ilyen fiatalon nem szülni kellene hanem tanulni, meg rendes munkája legyen az embernek, mert én mit gondolok, mire szülök, ráadásul kettőt?! Van egyáltalán apja azoknak a szegény gyerekeknek? :shock: Én csak hallgattam, aztán egyszer csak megszólalt az egyik nővér, hogy "doktornő, jöjjön már egy kicsit". A nő meg csak lesett :lol: :lol: )

Brigi!

Jobban vagy már, tudjátk folytatni a szopit?
Énekléshez nincs ötletem, én fel voltam mentve ének alól :oops:
De arra emlékszem, hogy elsősök voltunk, amikor jött néhány tanár a zeneiskolából és meghallgatott mindenkit, aztán a jobbakat kiválasztották és akit beirattak a szülők azok kezdtek járni zenét tanulni. (na ez nem én voltam :oops: ) Szóval szerintem olyan 6 éves kortól már lehet. Ja, meg itt is van Pepe barátnője, neki van 3 testvére akik járnak zeneórára. És a Rei-Rei anyukája mondta, hogy majd jövőre már a lányok is mehetnek, szóval ez is összevág azzal, hogy kb. 6 éves kortól szokták kezdeni. (na persze amit alányok tőlem örököltek..., szerintem őket még dupla tandíjért se vállalnák.... :( )

Lilla!

Milyen az a suli? Mennyire "suli", mennyire kell teljesíteni? Úgy értem van osztályzás, házi feladat, ilyesmi, vagy olyan mint itt a mienk, hogy még most nincs tétje a dolognak? Én az alapján döntenék, hogy mennyire terheli le őket. Amíg lehet, maradjanak gyerekek. Nálunk már ez is megterhelőbb mint az otthoni ovi, sőt, később is szerintem rosszabb lesz mint otthon a suli (délután 5-ig suliban, addig órák vannak, és ha hazajönnek még utána van a házi feladat. Azért egy otthoni ált. iskolás a napköziben megcsinálja a házit és 5 után otthon már játszhat) szóval néha már sajnálom őket. De nekik még van egy évük, még jövőre is ilyen ovi-szerű lesz, heti 1 házi feladattal. Az még kibírható.

Szép hétvégét mindekinek, remélem jó idő lesz! :)

Ditke
ditke62

Hát én már megint rosszabbul vagyok ... De már nem is tudom mit mondjak. Emese szépen visszatért a szopihoz. Sztem a tej is visszajött, legalábbis szokott nyelni. :) Minden tök jó lenne, de tegnap este már megint fájt a mellkasom, ma is ... Kicsit megint köhögök, de az nem vészes. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy ez valami kisugárzó fájdalom a gerincemből, vagy visszajött a mellhártyagyulladás. Holnap megint dokihoz megyek. :evil: :evil: :evil:

Megy a drukk!!! Ne izgulj, nem lesz semmi baj! :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Csajok

holnap műtét!!! brrr.... hacsak nem "úszom meg" megint ahogy a mandulát- Dávid 2 éjjelt végighányt, eddig nálam még semmi, de hát esélyes mivel én is pucoltam utána.... Jó volna holnap túllenni rajta!!!

14.30-ra kérem a drukkokat otthoni idő szerint! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi

Most látom amit írtál, nem volt frissítve az oldal... köszi h észben tartasz még betegen is!!! Én is gondolok majd rá holnap, remélem nincs bajod v legalább meg tudják mondani h mi az...

legalább a szopival minden oké!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Drukkolok ma! Jó lenne ha nem maradna el a műtét! Velem is valami gond van, mert amikor léptem be, láttam, hogy "Cicamama" volt az utolsó hozzászóló. :D :wink: Gondoltam jött még egy új fórumtag. 8)

Suli: Én utána néznék, hogy mi a rendszer, mi a követelmény, ha megterhelő tuti nem engedném őket 5 évesen. Annak nincs értelme, hogy szenvedjenek, megutálják az egészet, és hátul kullogjanak. Kérdés, hogy mennyire köti le őket, mármint időben, van-e házi feladat, számonkérés stb. Mennyit kell egy helyben ülniük, mennyia szabad játék stb.

Hát ez szörnyen hangzik megint. Kíváncsi vagyok mit mondanak az orvosok.

Cat
Kép
cateye

Lilla,

Szorítok neked, és gondolok rád ma fél 3-kor! Minden rendben lesz, meglátod!
A gyerekeknek meg gratula az új sulihoz!

Brigi,

Hát, ha jól tudom, akkor a mellhártyagyulladás elég komoly betegség, és ha az antibiotikum se hozott 100%-osan rendbe, akkor lehet, hogy valami komolyabb kivizsgálás kellene.

Ditke,

3 hét tavaszi szünet??!!? Nem semmi...
Képzeld, én is folytatom a spanyol nyelvtudásom fejlesztését. Tanultam 3,5 évig, aztán jöttek a gyerekek, és nem volt időm foglalkozni vele, csak újságokat olvastam, meg ilyenek. De most lesz egy kolléganőm, aki 7 évig élt kint Granadában, ott diplomázott, és megbeszéltem vele, hogy heti 1-2 órában spanyolozunk. Rám fér, mert azért elég sokat felejtettem.

Neked már biztosan tök jól megy a kommunikáció spanyolul!

Mi is megvagyunk. 3 hét múlva kezdődik a tetőtér-beépítésünk, és most minden gondolatunkat - és majd időnket is - ez foglalja le. Ha minden jól megy, akkor 2 hónap múlva már tök jól el fogunk férni :) A fiúknak lesz egy óriási szobája, mindenféle jóval, nekem meg remélhetőleg egy olyan nagy szekrényem, amiben el fogok majd férni :roll:

Múlt hét kedden mértem magam: -10kg!!! Az előző héten megcsináltam az 5 napos diétát, egész jól bírtam. Még 3 kg, és rendben leszek (ruhában!!!). A bajom az - és ez tényleg komoly probléma - , hogy nincs egy db nadrágom vagy felsőm, ami jó lenne rám. Most nem igazán szeretnék vásárolni, de muszáj lesz egy-két dolgot vennem.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vagyunk mi is, olvasó üzemmódban... :D

Ma végre oviban a fiúk. Múlt héten itthon voltunk, előtte síelni, de Vendel szegény pont indulás előtti éjszakán belázasodott, mivel reggelre látszólag teljesen jól volt, még délelőtt itthon maradtunk, aztán végül elindultunk, de estére újra belázasodott és elég szarul volt szegény két napig. Így ő csak az utolsó nap síelt. Összességében nagyon jól sikerült, nagyon jól ment nekik, dobok fel képeket.

Lilla!

Gondolok Rád, ügyes légy!!!! Utána pedig pihenj!!!!! Reméljük Dávid is jobban lesz, te meg megúszod a rókát!!!
A fényképek meg tényleg nagyon klasszak!!!!!! Nikinél hogyhogy nincs nyuszi?

Brigi!

Szörnyű ez az egész, jó sokat szenvedhettél, nehéz gyerekek mellett betegnek lenni. Még szerencse, hogy anyukád segített. Írd majd meg, mit mondanak az orvosok.

Detti!

Nagyon ügyes vagy ezzel a mozgással, hogy ilyen jól lejött rólad ennyi!!! Most már nyári ruhákat vegyél!!!!!!
Nem úgy volt., hogy nyáron csináljátok a tetőteret és addig a fiúk a nagyszülőknél?

Ditke!

Én is szeretem olvasni, amikor a "másik" szemszögből írsz és ilyenkor totál megértem az orvosokat.
A "nyaralásotok" meg annyira szuper!!! Klasszak a képek!

Edit!

Oli hogy van?

Meme!

Anyukád hogy van, jobban van?

Kata

Kép
kateduo

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1269851678.1898.jpg[/img] Gergő

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1269851767.4432.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1269851850.7758.jpg[/img]

[/img] Kép Vendel

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1269851920.9404.jpg[/img]

És egy kép rólunk, amit Gergő csinált......

[/img] Kép

Jövök még.......

Kata

Kép
kateduo

Kata,
tyű, de vagányok vagytok!!!! El vagyok ájulva. persze én életemben nem síeltem még, és nagyon misztikusnak tűnik, de a fiúk a hóra "termettek"!!!

Brigi,
írj, hogy mit mondtak. ez valami őrület!! :evil:

Detti,
le a kalappal, 10 kg. Azta!! A tetőtérhez meg kitartás. bár mi addig még találkozunk a Kolpingban :D

Lilla,
gondolok Rád!!! :roll:

Kép
nettke

Lilla!

Mennek a drukkok!!!Egész nap rád gondoltam,hogy vajon mi lehet veled!!! Ügyik lesztek és minden rendben lesz!!!

Brigi!
Szegényem!! Akkor te ezt jól összeszedted. Mit mondott a doki??? Mielőbbi gyógyulást!!!

Detti!
Hogy neked mire van időd??? Áruld már el hogyan csinálod?? Meló,háztartás,gyerekek,mozgás!!! És most még nyelvtanulás is!!! :shock:

Kata!
Szuperek a képek!Gergő igazán ügyes kis fényképész.
Oli jól van, ő a legkisebb gondunk. 2nap láz után ahogy jött úgy ment ez a betegség (nyomtalanul)

folyt. köv

Kép

Kép
edit73

3havi kötőhártyagyulladás egy csomó homeos szer no meg a tuti Oftaquix szemcsepp és Tetran szemkenőcs után már nem csak Streptoccocust,hanem Staphilococcust is sikerült kitenyészteni a szemükből!!! :( :( :( :( :( Mostanra már annyira elkeserítő lett a helyzet,hogy lassan ott tartok,többet nem viszem őket orvoshoz. Ennyire akkor se tudna nem-gyógyulni a szemük,ha semmit nem csinálnék vele. :
Itt a jó idő,sehova nem mehetünk és semmit nem csinálhatnak. Ha már felfelé emelik a kezüket,az anyuk :evil: :evil: :evil: üvölt,hogy NE NYÚLJ A SZEMEDHEZ!!!ÁÁÁ!!! Felőröl bennünket ez a tehetetlenség!

Kép

Kép
edit73

Olival voltunk lovagolni. Irtóra tetszett neki,pedig először nem-tetszéssel fogadta az ötletet (nem is igazán értjük miért). Úgyhogy innentől kezdve járni fog. Le van maradva a finommotorikai fejlődése.Így otthon tornázunk .Plusz a lovaglás fejleszti a hátizomzatát (gyenge és feszes) valamint a mozgását,egyensúlyérzékét.
Nyáron pedig mindhárom megy (menne :roll: ) úszni. Egyenlőre le vagyunk róla tiltva (a szemük miatt),de rémelem a nyárra rendeződik ez a helyzet.

Kép

Kép
edit73

Kata :)
Hát irtó vagányak a fiúk a síeléssel. Igazi kis hó ördögök, nagyon jól áll nekik.
Vastagbeled hogy van? Diéta?

Edit :)
Nagyon sajnálom ezt a kötőhártya nyavalyát! Remélem lassan tudtok szabadulni tőle. Őrület, hogy nem mehettek sehová! Ki vigyáz a gyerekekre ilyenkor?

Lovaglás az szuper! Remélem Oli megszereti!

Az angol turkálókat tudom ajánlani ruhacserére, egész olcsón meg lehet úszni. :wink:

Én is csak ámulok, hogy mikre van időd a gyerekek mellett: munka, nyelvtanulás, masszázs, futás, utazás... :roll: Valamit rosszul szervezek, mert nekem a színházon kívül másra nem futja. :D

Mi is elkezdtünk túrázni geocachingelni a fiúkkal ebben a szép időben, na meg leporoltuk a rollereket és a bringákat. Már nagyon vágytunk egy kis családi mozgásra.

Ja, légyszíves írjátok alá ezt a petíciót, aki tiltakozni szeretne az ellen, hogy az ovodákban szeptembertől nem lesznek fizetett különórák, csak azok amiket az ovónők tartanak ingyen. Egy szerencsétlen kormányrendelet módosítás folyományaként. Állítólag azért volt szükség erre, hogy mindenki egyenlő legyen, ne legyen az, hogy csak az tudjon külön foglalkozásra járni, aki meg tudja fizetni.
Így viszont hordhatják a szülők munka után a gyerekeket még drágább külön foglalkozásokra. :twisted: :roll: Szóval átgondolatlan az egész... :twisted:

http://www.PetitionOnline.com/bendeguz/

Cat
Kép
cateye

Edit,

Hát, ti nagyon megjárjátok ezzel a szem betegségekkel :( Mi az a Staphilococcus egyáltalán? Mennyire nehéz lehet egy kisgyereket arra rávenni, hogy még véltelnül se nyúljon a szeméhez, ha az fáj neki. Borzasztó, sajnálom, remélem, hogy meggyógyultok hamar.
Természetgyógyásznál nem jártatok?

Kata,

Tök jók a képek? Hol voltatok? Én idén se adtam be a derekamat a síeléshez, de titeket látva, lehet, hogy jövőre lesz majd kedvem.

Cat, Edit,

Egyetlen dolog miatt tudok sokmindennel foglalkozni a gyerekek mellett: mert 6 órában dolgozom. Egyébként semmire nem lenne időm (pedig most is így érzem). Futni munka után járok, 14.50-től 15.20-ig, utána lefürdök, biciklire pattanok, és 4 óra körül megyek a fiúkért. Masszázsra hasonló időpontban járok. A nyelvtanulás úgy lesz, hogy majd reggel 7-től 8-ig a munkahelyemen (erről még majd egyeztetnem kell az új spanyol kolléganőmmel, de szerintem menni fog), úszás a gyerekekkel szerdánként délután van, könyvtárba velük járok. Egyedül csütörtökön hívok egy sittert fél6-ra (ha Á. addig nem érne haza), mert 6-tól van egy nagyon jó spinning óra, és oda el akarok menni mindig.
Moziba a barátnőmmel szoktam járni (holnap is megyek, a Viharszigetet nézem meg. Látta valaki? Könyvben nagyon jó), de oda csak este 8 körül.
Most, hogy sokat mozgok, úgy érzem, hogy tele vagyok energiával. Gyűjtöm is rendesen, mert a lakásbővítés mindet el fogja vinni :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Cat,

Elolvasom majd a petíciót. Minket annyira még nem érint, mert én csak úszni viszem a fiúkat, szeptembertől meg angolra, de azokat sajnos egyébként se tanítják ovi keretein belül.
Nálunk csak középső csoporttól lehet különböző külön foglalkozásokra vinni a gyerekeket. Mondjuk amíg az oviban egy tánc oktatás mondjuk 500 ft/óra, addig ha máshová vinném őket, az legalább a duplája lenne.
Aki rászorul, az is ki tudja fizetni az 500 ft-ot, ha tényleg akar a gyerekével foglalkozni. Ha nem érdekli a gyerek sorsa, akkor tök mindegy, hogy milyen társadalmi státuszban van. A hátrányos helyzetűeket meg az óvodák és az önkormányzatok is segítik, tehát nem is értem a kiindulópontot. A lehetőséget veszik ezzel el, mert az ovónők azért eléggé elfoglaltak és terheltek ahhoz, hogy még x különórát is tartsanak.

Detti

KépKép
kiliman

Na megjártam a dokit. A mellhártyagyulladás nem gyógyult még meg teljesen. Tüdőm tiszta, legalábbis hallgatózás alapján. Kaptam gyulladáscsökkentőt. Elvileg nem lehet mellette szoptatni. Azt mondta, ha egyet szedek, akkor mehet, de szte kettőt kellene ... Lehet, hogy megint tartok egy pár napos szünetet, aztán ha még lesz kedve Micinek, akkor újra nekivágunk. :)

Cat :)
Ez a különórás dolog szuperül hangzik! :twisted: :twisted: :twisted:
Eddig mi jártunk táncra, meg most kezdenek úszni ... Az ovis különórában az a jó, legalábbis én úgy érzem, hogy nem plusz terhelés a gyereknek. Viszont ha külön kellene cűgölni még azokra is ...

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Na akkor megint virraszthatsz Micike mellett. :( Sajnálom.

Detti, Brigi :)

Hát szerintem is úgy van ahogy Detti írja, hogy pont elvágják ay lehetőséget a szegényebbektől. Nekünk egy MTK-s foci utánpótlás edző jár ki a gyerekekhez, 500 Ft/óra áron járhatnak a gyerekek, és rengetegen járnak (szegényebbek is). Ha hordanám őket esténként az MTK-ba, akkor 4000 Ft/hó áron, tehát duplájáért járhatnának, ráadásul nekem kellene vinnem őket. :evil: :twisted: :x Egyrészt az idő tényező, hogy a szülőnek nincs ideje már munka után hurcibálni a gyereket, ők is fáradtak, másrészt sokkal drágább is minden.

Cat
Kép
cateye

Hát, ezzel nyilván nem az a lényeg, hogy a szegények is járhassanak különórára, hanem hogy az édes kicsi hadd ne írjam le, hogy milyen gyerek ne érezze magát hátrányos helyzetűnek, hogy őt nem iratják be. :roll: És ha emiatt egy közepesen szegény gyerek nem fog különórára járni, az nem érdekel senkit! Sztem ez a felháborító!!! :twisted: Ez a szokásos, úgy legyünk egyenlőek, hogy húzzunk le mindenkit a sz.rba, mert ők ott érzik jól magukat. :evil:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szasztok!

kösz a sok drukkot! megcsinálták a varrást hétfőn, haza is jöhettem. Azért nem írtam eddig, mert eléggé fáj a hasam még felkönyökölve is. Kicsit még vérezgetek is, ami elvileg normális. Azért már rendeződhetne a dolog, kicsit kibillentett az eddigi nyugalmamból. Remélem minden oké lesz, majd még jövök ha kicsit magamhoz tértem.

puszi mindenkinek!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
örülök, hogy túl vagy rajta!!!! Reméljük hamar rendeződsz :roll: Mindenesetre most vacak lehet :(

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?